|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
W nocy wstałam i ubrałam sweter. ![]() Próbowałam dzwonić na tamten nr, ale cisza, może oddzwonią. ![]() U mnie też PMS powoli, ale nie mogę się "doczekać"okresu, biorę nowe pigułki, zresztą, chyba coś mi dolega, bo zadzwoniła ginka, żebym jak najszybciej przyszła na wizytę, jak będę mogła.
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4833 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4834 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4835 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) jest to, że wszyscy radzą ruch, dieta i herbatki. A ja od prawie roku ćwiczę, najdłuższe przerwy w ćwiczeniach miałam może 3-4 dni, a tak od tamtego roku codziennie ćwiczę, nawet 10 minut, dieta zmieniona, herbatki i napary codziennie prawie, a objawy jakby się nasiliły... owszem, okres łagodniejszy, mniej bolesny, ale PMS na prawdę przybrał na silę odkąd zdrowo żyję, ćwiczę i jem...Znalazłam ogłoszenie o mydlarni św. Franciszka na 1/2 etatu i myślę czy składać
|
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4837 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4838 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4839 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie, że ktoś mnie pamięta
.fdhgfhjhkghgfdh - składaj, składaj! Ja za przeglądanie ogłoszeń zabiorę się później. Mam kilka ambitnych ofert na oku, w innych miastach. Nie mam żadnych zobowiązań, więc jestem gotowa przeprowadzić się nawet na drugi koniec Polski, jeśli ktoś dałby mi szansę. A teraz siadam do francuskiego
|
|
|
|
|
#4840 |
|
Konto usunięte
|
Loi - fajnie, francuski
![]() Ja też chciałabym nie mieć zobowiązń i wyjechać, a to nie tak łatwo. |
|
|
|
|
#4841 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz jest lepiej, choć nie idealnie. ![]() Składaj, składaj
|
|
|
#4842 |
|
Raczkowanie
|
Czołem wszystkim
Ja obecnie zmuszona do bezrobocia, ale już nie długo zmieniam pracę na dobre
|
|
#4843 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mówiłam matce, że mi przed okresem nie wychodzi gotowanie, a ona, że mam zupę robić! Nie dość, że mam ciachnięty palec, bo miałam dynię kroić, a to twarde, to jeszcze zupa mi nie wyszła, jest okropnie gorzka. Trudno. Mówiłam, że mi nie wychodzi nic w PMS, a ona tylko, że wymyślam. Niech teraz to je, jak taka mądra... Ja wytrzymam na herbatkach, muszę sól z organizmu wypłukać, może biust trochę zelży
|
|
|
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy któraś z Was uczyła się norweskiego w domu?
Jeśli tak, mogłabym prosić o jakieś wskazówki od czego zacząć?
|
|
|
|
|
#4845 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Siostra teraz jest tam i twierdzi, że da się nauczyć dość szybko, jej znajoma, 40-latka, nauczyła się w 3 miesiące dobre A2, ale będąc tam. ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
i co teraz, co masz na oku ?
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-09-18 o 12:25 |
||
|
|
|
|
#4846 |
|
Raczkowanie
|
Na razie nie ma czego gratulować, okaże się jak będzie
![]() Wkurza mnie to, że po raz kolejny zmieniam pracę..
|
|
#4847 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4848 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42863921]myślę, że może to i to. a raczej nie wciskanie a dzwonienie, że komuś coś się kończy i może zaproponować nowe.
ja mam167. i już tyle nie ważę (czyt. tak mało), ale nie chce mi się zmieniać :P ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- a ja utyłam szukając pracy i teraz też tyję bo siedzę i siedzę :/ i jem! ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- oddzwonić No no może być tak jak piszesz Ps. Mam dokładnie tyle wzrostu co Ty ale wagowo, hmmm lepiej się nie przyznawać
|
|
|
|
|
#4850 |
|
Raczkowanie
|
Tusiamar nie wiem czy lepsza, ale splot nie fajnych okoliczności sprawił, że podjęłam taką decyzję.. Kiedyś pisałam tutaj, że zastanawiam się, bo dostałam propozycję z nowo otwieranego marketu (a pracowałam w pizzeri na umowę zlecenie i w biżuterii na 1/4 etatu).. Już nawet zdecydowałam i podziękowałam marketowi, ale... skręciłam poważnie kolano i co? I nie mogę teraz chodzić do pracy (już 10 dzień), bo nie jestem w stanie i nie mam kasy, bo pracuje na zlecenie.. To był powód dla którego wybrałam market - jak kiedyś przytrafi mi się coś takiego (tfu tfu tfu), to chociaż nie będę się martwić jak przeżyję miesiąc.. Pełen etat, umowa o pracę i jakieś tam świadczenia - na pewno lepiej niż na zleceniu.. Zaczynam od października, a na razie kuruję i rehabilituję nogę
|
|
#4851 |
|
Raczkowanie
|
Na chomiku jest dużo pomocy do nauki słówek, gramatyki, podręczników itp. Na razie uczę się z podręcznika "Le Nouveau Taxi!" bo uczyłam się z niego na kursie.
Ciągle szukam jakiegoś dobrego samouczka, bo jestem wieczną początkującą (mam na razie tylko poziom A2). Jak będę miała więcej kasy chciałabym zaopatrzyć się w jakieś publikacje z wydawnictwa Edgard.SdC - co do Edgarda widziałam, że mają kurs "Norweski nie gryzie". Może będzie dobry na początek. |
|
|
|
|
#4852 |
|
Konto usunięte
|
Ja się uczę z Szypowskiej "Język francuski dla początkujących" - stare, jeszcze z czasów PRL, ale przynajmniej wszystko wytłumaczone jak dla głąbów
Miałam francuski w liceum, ale niewiele się nauczyłam, samej mi lepiej idzie. Poszłabym też na kurs, ale nie bardzo lubię uczyć się w grupie, a znowu nie wiem czy dałabym radę znaleźć dobrego korepetytora w jakiejś rozsądnej cenie;/
|
|
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4854 |
|
Zadomowienie
|
Co do tego PMSU to ja teraz chyba nie mam (okres miałam jakoś na początku września i trwał standardowo 7 dni) ale od dwóch dni strasznie mnie bolą piersi! wpisałam sobie w google przyczyny to mi się pokazała ciąża!
i siedzę i schizuję aczkolwiek wiem że to bez sensu bo nie mieliśmy z Tż zadnej "awarii" i przecież miałam wrześniowy 7dniowy okres! Boże, niemożliwe chyba że to ciąża.. uspokójcie mnie
|
|
#4855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez slonecznikow_a Czas edycji: 2013-09-18 o 13:34 |
|
|
|
|
|
#4856 |
|
Konto usunięte
|
Daj spokój, w internecie nawet jak cię ząb boli to zaraz się dowiesz, że ciąża. Zrób test, inaczej się nie dowiesz.
|
|
|
|
|
#4857 | |||
|
Konto usunięte
|
prawda
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
relax ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
no lepsza umowa o pracę niż zlecenie, jasne... z tym kolanem niefart |
|||
|
|
|
|
#4858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie PMS trwa dwa tygodnie + pierwsze dni okresu. Na prawde sie z ty mecze. Trwa to za dlugo, a czasami zle natsroje mam caly miesiac. Najgorsze sa te niewyjasnione hustawki nastrojow. Wiem ze to głupio o jakieś pierdoły sie denerwować, ale nie mam na to wplywu, po prostu mnie nosi ![]() Na miejscu w Twoim miescie jest to ogłoszenie? Fajne, szkoda ze na pol etatu, ale jak nie trzeba dojezdzac to probuj. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#4859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4860 |
|
Zadomowienie
|
Guz mózgu to u mnie też był jak miałam problem z migrenami, wpisałam w google a tam że to pewnie nowotwór itp.
Poszłam do lekarza, zrobiłam badania, i okazało się że mam takie problemy: 1) dziedzicznie 2) przez mega niskie ciśnienie (nawet 90/50- nie wiem jak ja żyję) ![]() i conajmniej raz w tygodniu mam migrenę, ale na szczęście mam leki także daję radę. Uspokoiłyście mnie. Jeszcze mi tutaj jakiejś ciąży brakuje. Nie zaszłam w nią od prawie 5 lat, to może i nie zajdę w sierpniu ślub, nie na rękę mi teraz być w ciąży poczekam na październikowy okres, potem będę panikowała
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

. A ja się dziwię, że mi zimno z rana.

) jest to, że wszyscy radzą ruch, dieta i herbatki. A ja od prawie roku ćwiczę, najdłuższe przerwy w ćwiczeniach miałam może 3-4 dni, a tak od tamtego roku codziennie ćwiczę, nawet 10 minut, dieta zmieniona, herbatki i napary codziennie prawie, a objawy jakby się nasiliły... owszem, okres łagodniejszy, mniej bolesny, ale PMS na prawdę przybrał na silę odkąd zdrowo żyję, ćwiczę i jem...

Jeśli tak, mogłabym prosić o jakieś wskazówki od czego zacząć?