Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 13:52   #2881
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dobry

Wczoraj byliśmy na usg bioderek i Adaś ma książkowe pan doktor pokazał jak Go prawidłowo nosić i zalecił kontrolę bioderek w 4 mcu życia, bo do 3 się kształtują

A dziś mieliśmy wizyte u pediatry, Adaś pieknie przybiera, waży już 4670 gram czyli w miesiąc przybrał ponad kilogram jest zdrowiutki. Rozmawiałam z dr o szczepieniach i zdecydowaliśmy się na 6 w 1, pneumokoki, meningokogi po roku, nie bierzemy za to rota. Szczepienie mamy 27 września.

Nam wczoraj przyszła rainforest, my z Tż bardziej się nią jaraliśmy niż Młody jak leży to nie zwraca na nią uwagi za to jak go przewijam na przewijaku, to ma ją prawie pod nosem i się cieszy, a ja na spokojnie Go przewijam

A i jeszcze co do ulewania to stwierdziła, że to dlatego, że Adaś się przejada i ta reszta co mu sie nie zmieści w żołądku wylewa się. Mamy starać się Go odbijać co karmienie i sporo trzymać nawet jak odbije w pionie, żeby się to jedzenie ułożyło. I powinno byc lepiej.

Ja to wszystko tłumacze sobie skokiem dziś znów jest marudny, nie śpi i uwierzcie, że je co pół godziny, a jak zobaczy cycka to jakby mógł to wciągnął by go całego moja mleczarnia nie daje rady a pediatra proponowała żeby oszukiwać Go smoczkiem....taaaaa najedzony Adaś pociumka smoczka dla przyjemności, glodny Adaś weźmie smoczka do buzi, pociumka chwilę, zobaczy że nic nie leci, rzuci smoczkiem i odpali syrene

No i już się budzi

Czy Wasz dzieci tez wyczuwają że macie właśnie jeść i akurat wtedy też domagają się jedzenia??? u mnie to standard, że wszystko jem z reguły zimne

nom siadam do jedzenia i placz

mój braciszek to kiedyś miał tak, że nie widział ze mama wychodzi, mama w drzwi a ten nagle zjawia sie w drzwiach i tekst "głodny ja" miał pare lat nie pamietam ile

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 13:56   #2882
Ewusia709
Zadomowienie

Wychodzimy wszystkie badania wyszły bardzo dobrze
Dziękujemy za magiczne kciuki

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 13:57   #2883
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42869284]To ja nawet nie pisze, jak ubralam dziś dziecko, bo mnie uznacie za wariatke Ale Mały spał cały czas, jakby mu było za ciepło, to nie byłby taki spokojny...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Zapewne by nie byl. Jak ostatnio my byliśmy na spacerze w niedziele to byla w swetreku i body krotkim. Ja w krótkim rękawie a ta sie drze. I jam ja rozebralam do krotkiego to bylo ok. Ona ogólnie raczej zimnolubna. Ja mam w domu gruby sweter i mi zimno a ona 1 dlugi rekaw i cieplutka a wrecz gorąca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-18, 13:58   #2884
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

Synek
Stary 2013-09-18, 13:58   #2885
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Pamietasz jak się nazywa? No właśnie nie mam pojęcia, Tż mnie przekonał bym pochopnie nie podejmowała decyzji co do zmiany przychodni ale ja juz jestem pewna tego że ją zmienie.
My szczepimy tylko na nfz.
Zostawiam wam w klubie mojego śmieszka
Nie pamiętam-jakaś Wanda?

A dodatkowych szczepień nie bierzecie?
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Gdzie sie podziało moje dziecko?? Nigdy nie byłam bardziej zmęczona. Maja spała dzis łącznie 1h 40 minut. Najdłużej spała ciągiem 20 min mąż dopiero wrócił z pracy i odrazu ja wziął bo ja juz tylko bujalam ja na rękach a łzy leciały ciurkiem. Nie mam siły, to juz drugi taki dzień...

Cytat:
Napisane przez luksia Pokaż wiadomość
UWAGA: moja 11-tygodniowa (dzisiaj skończyła właśnie 11 tygodni) Zuzanna leżąc na brzuszku przekręciła się po raz pierwszy na plecki wystawiła gołe dziąsła i się chichrała tak jakby była świadomie z siebie zadowolona

a matce łzy w oczach stanęły mega uczucie taka duma mega za☠☠☠iste uczucie
O rety, ale super!

A mój od paru dni śmieje się w głos - jak Tomuś Enlevee
Zauważyłam już któryś raz, że nasze dzieci rozwijają się w podobnym tempie-no ale co się dziwić jak miałyśmy prawie identyczne terminy porodu

----
Hej
Ale mam nadrabiania, może później mi się uda, bo zaraz lecę szykować obiad dla TŻ.
Miałam dziś gości całe do południa-tzn. Kubuś miał i dostał śliczne prezenty Nooo moja kuzyneczka się postarała

Kto to pytał jak czuję się w nowej fryzurze? Lachryma! Noo powiem Ci, że CAŁKIEM inaczej

Bardzo ładny ten Twój biustonosz Gdyby nie to, że wczoraj kupiłam podobny (za 70 zł ) to bym się skusiła...
Ponadto widzę, że mamy podobne cycki

Cynamonowa jak Adaś się czuje? Nam pediatra mówiła, że gorączka jest od 38,5 i wtedy się dopiero zbija

Madi ale Ci fajnie, ściskam

Zmykam

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-09-18 o 14:05
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 14:03   #2886
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Super!! Bardzo się cieszę. Koniec stresów!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 14:07   #2887
enlevee
Zakorzenienie

Hej laski!

Melduję, ze żyjemy i Was czytam i w ogóle, ale ten mały gnomek nie daje mi chwili wytchnienia teraz niby śpi w wózku na polu, ale co chwile kweka. Bylam a nim godzinę na spacerze to wtedy był spokój. Ja chce coś zrobić w domu to akurat wtedy sie uaktywnia

Widzę, ze ostro walczycie z chodakowska ja dalej dzielnie chodzę na fitness lub na siłownię, w zależności od tego na co mam ochotę. Dzisiaj no idę na godzinę siłowni i godzinę fitnessu im dalej w las tym łatwiej i chętniej chodzi mi sie na te zajęcia no i dobrze bo waga powoli zaczyna schodzić

ewusiusuper ze wychodzicie, oby Tymus juz nigdy w życiu nie napedzil Wam takiego strachu

neni co dostaloscie od kuzynki?

twee za spacer, Alik grzeczny był?

karo śliczna Hania!

Odnośnie ubierania dzieci pewnie wg niektórych jestem wyrodna matka, ale ja zabraniam teściowej czy komukolwiek przegrzewac małego. Teraz śpi na polu w body z krótkim rękawem, bluzce z długim rękawem, polspiochach i lekkiej czapeczce. Śpi bez kocyka obecnie i jest mu super, jak miał kocyk to kwekal. U nas około 15-17 stopni i słońce
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 14:07   #2888
Ewusia709
Zadomowienie

Nasz dziś ubrany w body z krótkim rekawkiem, jeansy mięciutkie z bawełnianą podszewką, skarpetki. A na dwór przygotowalam mu jeszcze bluzę z kapturkiem i bawełnianą czapeczkę

NENI super że Kubuś już się głośno śmieje
My jeszcze czekamy na ten śmiech Ale Tymuś już odkrył ze ma łapki i że są smaczne bo często wkłada wszystkie paluszki na raz do buzi i się cieszy przy tym

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 14:14   #2889
Agrafka86
Wtajemniczenie

Luksia dla Zuzi, jaka silna dziewczynka

Rocky mój najczęściej popłakuje po jakimś badaniu, chwilę zakwili i śpi dalej

Dzoan ćwiczenia na pewno pomogą

Malaczarna przykro mi z powodu kp. Jeżeli będziesz chciała porzucać to proponuję Ci witaminę B6 3 razy dziennie 2 tabletki zamiast tych leków na przepalenie pokarmu, przynajmniej nie będziesz miała żadnych skutków ubocznych. Bo po tych lekach można się źle czuć. Ale mam nadzieję, że kryzys minie!

Dotka ja odbijam zawsze, nie ważne czy mleko czy herbatka, czy woda. Zawsze odbijam.

Ewusia super, że wychodzicie

My dzisiaj mieliśmy okulistę. Mały grzeczny. Ogólnie wszystko dobrze, tylko siatkówka nie jest jeszcze w pełni wykształcona. Ale to przez to, że jest wcześniakiem. Ale pani doktor powiedziała, że nie ma się czym martwić

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 14:17   #2890
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Zapewne by nie byl. Jak ostatnio my byliśmy na spacerze w niedziele to byla w swetreku i body krotkim. Ja w krótkim rękawie a ta sie drze. I jam ja rozebralam do krotkiego to bylo ok. Ona ogólnie raczej zimnolubna. Ja mam w domu gruby sweter i mi zimno a ona 1 dlugi rekaw i cieplutka a wrecz gorąca

Mój na początku był zmarźlakiem a teraz jest gorący jak ojciec Staram się go nie przegrzewać, wywołując tym oczywiście bezsenność teściowej i mamy (o babciach nie wspomnę). Wystarczy że go wezmę na ręce i przytulę twarz do głowy, momentalnie jest mokry. Jak jest mniej więcej 15 stopni to ubieram cienkiego pajaca na to bluza, jeansy i bawełniana czapka. Jak było 9 stopni to założyłam mu bluzę z polaru.

Ewusia-

Człowiek wyjdzie na chwilę to naspamuuujecieee. Już nie pamiętam co miałam odpisać

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 14:17   #2891
Anulka_p
Zakorzenienie

Ja to mam problem z ubieraniem małego. Nawet w domu sprawdzam go, przebieram jeśli uznam, że jest mu za ciepło lub za zimno. U nas na poddaszu w lato jest upalnie, dosłownie sauna, a w takie dni jak dziś chłodno. Kiedy jednak zapalimy w kominku żeby zrobiło się cieplej, szybko robi się gorąco. Przebieramy się czasem z Misiem po kilka razy i nie umiem dobrze "wcelować". Teraz śpi w bodziakach z dł. rękawkiem, spodniach (dresik cienki, materiał jak typowe półśpiochy), skarpetkach i przykryty kocem.

O mój skarb się budzi. Do później.
Stary 2013-09-18, 14:21   #2892
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
My dzisiaj mieliśmy okulistę. Mały grzeczny. Ogólnie wszystko dobrze, tylko siatkówka nie jest jeszcze w pełni wykształcona. Ale to przez to, że jest wcześniakiem. Ale pani doktor powiedziała, że nie ma się czym martwić

Synek
Stary 2013-09-18, 14:26   #2893
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja tez raczej zimnolubna. Drze sie jak jej za gorąco.
W domu nosi body z długim rękawem, cienkie spodenki, skarpetki.
Jak jest niespokojna i wkładam ja w rożek to jest tylko w body na krótki rękaw i zawsze cieplutka wstaje i taka rumiana
Do spania na noc ma tylko pajaca bawelnianego i przykryta kocykiem z Biedronki.
Na dwór jak jest chłodno to na to co miała po domu zakładam polarowy kombinezonik i bawelniana wiosenno/jesienna czapka.

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 14:43   #2894
cynamon_owa
Zadomowienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

U nas kiepsko
Temperatura spadla bez czopka więc super. Adaś budził sie często w nocy. Raz tak zaczął przeraźliwie piszczec, że nie wiedzieliśmy co sie dzieje...
Dzisiaj śpi niespokojnie przez cały dzień. Dosłownie leje sie przez ręce Biedactwo... Poplakuje, jest nieobecny. Spadł mu też apetyt a ja nie wpadlam na to żeby odciagac pokarm. Efekt jest taki, że mam ponad 38st gorączki, pierś czerwona, tkliwa, czuje sie jakbym miała grypę. 3 raz mam juz taki problem- cały czas ta sama pierś :/
W środę mamy stawić sie z Młodym do szpitala- oby wpadli na to dlaczego Adaś nie przybiera na wadze i nie rosnie.
Mam dość Mój mały, biedny Aniolek
Boję sie kolejnych szczepień. Póki co mamy za sobą
5w1, pneumo i rota. Buu...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 14:44   #2895
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
U nas kiepsko
Temperatura spadla bez czopka więc super. Adaś budził sie często w nocy. Raz tak zaczął przeraźliwie piszczec, że nie wiedzieliśmy co sie dzieje...
Dzisiaj śpi niespokojnie przez cały dzień. Dosłownie leje sie przez ręce Biedactwo... Poplakuje, jest nieobecny. Spadł mu też apetyt a ja nie wpadlam na to żeby odciagac pokarm. Efekt jest taki, że mam ponad 38st gorączki, pierś czerwona, tkliwa, czuje sie jakbym miała grypę. 3 raz mam juz taki problem- cały czas ta sama pierś :/
W środę mamy stawić sie z Młodym do szpitala- oby wpadli na to dlaczego Adaś nie przybiera na wadze i nie rosnie.

Synek
Stary 2013-09-18, 15:19   #2896
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cynamonku przytulam Ale się Was pech uczepił....

A ja tak analizuję, czy moje dziecko jest ciepło czy zimnolubne i raczej ciepło po mamusi. Już w szpitalu jak pytaliśmy panią neonatolog, czemu ma takie sine nóżki, to nas spytała, czy któremuś z nas jest ciągle zimno - a mi jest, nienawidzę zimy i w ogóle, no i stwierdziła, że ma to po mnie. Poza tym nigdy nie płakał, jak miał za dużo okryć, wręcz czasami jak go otulę w kocyk i przytulę to momentalnie zasypia. Nie rozkopuje się zbytnio, no nie widać po nim, żeby mu to przeszkadzało. Więc będę ubierać I właśnie znowu załączyłam piec, bo mam tak zimne dłonie, że aż mi szkoda nimi dotykać Młodego.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:20   #2897
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Zauważyłam już któryś raz, że nasze dzieci rozwijają się w podobnym tempie-no ale co się dziwić jak miałyśmy prawie identyczne terminy porodu
u nas też podobnie jak piszesz ze macie skok rozwojowy to ja trzęsę portkami bo wiem ze do nas przyjdzie za ok 2 dni
Stary 2013-09-18, 15:35   #2898
idzia111
Zakorzenienie

Kejt musisz robic oklady z mocno cieplej wody, masowac piersi i sciagac laktatorem. Tylko masowac energicznie trzeba. Miałam zastoj i nawal 2 razy, raz z goraczka 39, to jest straszne, ale lepiej samemu sie ratowac bo na IP beda mocno bolesnie sciagac pokarm.

Próbowałam Was nadrobić, ale skapitulowałam

Czy Wy na serio macie małe dzieci w domu? Ja nie wyrabiam normalnie.

Chyba mieliśmy skok, bo mały był nie możliwy przez ostatnie 3 dni. Nawet nie chodzi o jego kolki, tylko o to, że spać nie chciał, marudził, szok normalnie.
Zadziwił mnie mocno, bo jak nie lubił leżeć na brzuszku, tak teraz sam domaga sie kładzenia go na brzuch

Ja kładłam go na brzusiu, ale jak zasypiał, a tak to na 2-3 min. i na plecy i tak po kilkanaście razy dziennie, a teraz jak widzę ze sie kreci i miota to go na brzuch a on zasypia.

Do tego zaczął jeść krótko, bo 5-10 min., a wczesniej wisial na cycku po 15 -30 min. Jak zaśnie o godzinie 20:30 to spi tak do 1:30 , potem budzi się ok 5.

Przystawiam go znowu do piersi, czasami podaje moje z butli, al to raz na 2-3 dni. O mleku mm juz dawno zapomnielismy. Wczesniej go czasami dokarmiałam. Nie mam ran na sutkach

Mam sporo pokarmu, bo Michaś najada sie z jednej piersi, a ja po ściągam z niej jeszcze 40-50 ml - oczywiscie do ulgi tylko, bo młody nie daje rady przejeść maminego mleczka i robia sie grudki.

A w nocy musze sie budzis ok 23, pomimo ze mlody spi bo musze do ulgi sciagnac, bo w przeviwnym razie wybuchne chyba.

Z gorszych rzeczy to znowu mamy problem z kapiela Znów płacz i zanoszenie sie.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:49   #2899
Rockyyy
Zakorzenienie

Siemaa u nas 10 stopni za oknem i pada.Laura ma kolke i zeby jej idą. Jestem sama i jest jazdaaa

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

To chyba jednak bardziej zeby.. To mozliwe zeby juz te dziaselka ja tak bolały? Juz teraz?Co jej kupic w aptece? Camilie na przyklad czy cos innego? Mamusie help!
Stary 2013-09-18, 15:52   #2900
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Siemaa u nas 10 stopni za oknem i pada.Laura ma kolke i zeby jej idą. Jestem sama i jest jazdaaa
Współczuję

Cynamonku- dla was ogromne!!!

Mój mąż ma dziś nadgodziny i też jestem sama. Wyszedł po 5:00 rano i wróci o 17:00. Nie lubię jak tak długo pracuje, bo nie dość, że sama jestem cały dzień, to jak wraca, to jest tak zmęczony, że marzy żeby posiedzieć, odpocząć. Nie dziwię mu się, ale po tylu godzinach przy Misiu, też chciałabym wypocząć. Dziś dam mu jednak spokój, bo nadgodziny czekają go też jutro i pojutrze. Niech dziś on odpocznie. Mam nadzieję, że odbiję sobie w weekend i skoczę wreszcie do fryzjera.
Stary 2013-09-18, 15:53   #2901
Rockyyy
Zakorzenienie

Zasnela ale placze przez sen, co chwile sie budzi bidulka moja
Stary 2013-09-18, 15:54   #2902
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
To chyba jednak bardziej zeby.. To mozliwe zeby juz te dziaselka ja tak bolały? Juz teraz?Co jej kupic w aptece? Camilie na przyklad czy cos innego? Mamusie help!
Nie da rady trzymać gryzaczka? Taki, który jest wypełniony wodą i wkłada się go lodówki przyniósłby ulgę.

Mój Miś jeszcze nie trzyma, więc dobrze, że jeszcze nie ząbkujemy.
Stary 2013-09-18, 16:03   #2903
Rockyyy
Zakorzenienie

Nadrabiam

PPerse fajnie to ujete z tym sprzataniem

Kis brawa za chrzciny

I tyle. ..Laurka placze
Stary 2013-09-18, 16:20   #2904
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Tylko ja sciagam bardzo mało laktatorem, skały zostają, tylko w niektórych częściach piersi są miękkie. Samo nie wycieka;(

Po szczepieniu Fi dopiero teraz się budzi na pierwsze karmienie

Ja właśnie piję miete, mąż zaraz idzie do apteki po szalwię. Oby pomogło...

ja mialam zastoj w 3 dobie w szpitalu i mi megfa wymasowala polozna tak ze az bolalo ale i tez caly czas wisialam na laktatorze i pomoglo

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 16:21   #2905
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

witam

tesknila ktoras?? pewno nie

powrocilam z Niemcorow. Maz z niespodzianki zadowolony. Przyjechal z pracy, my godzine przed nim, on otwiera drzwi a tu Marysia stoi przede mna i ja z Aleksem na raczkach. A moj tz i w ryk. Pyta skad sie tu wzielismy, to mowie "wiesz wyskoczylam z dziecmi do Tesco na zakupy i wpadlismy przy okazji" i tak, tydzien pobytu 6 dni jelitowki i 5 dni @ tak trafic tylko ja moglam aaaaaaaaaaaaa i popsul mi sie w dzien przyjazdu telefon, stracilam WSZYSTKIE nr telefonow. ogolem wyjazd super, troszke droga meczaca ale da sie zniesc. Ponadto pogoda tam kiepska i dzieciaki maja katar. Chwala temu kto wymyslil Katarek - szybciutko glutki odciagniete i mlody spi jak aniolek. Nastepna wycieczka prawdopodobnie w grudniu, o ile TZ uda sie wpasc zrobic dowod, bo niestety shaltowali nas w drodze powrotnej i dostalam upomnienie, ze z dziecmi to tylko na dowod lub paszport.

Nie nadrobie - wybaczcie. Ledwo dycham. Malo ze o 7 przyjechalismy, nic nie spalam, to mi sie zachcialo odkurzac wlasnie i podlogi wszedzie myc - no chora na glowe jestem, ale jak mam za to pachnaco w domu. Jutro tylko kurze ogarne.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-09-18 o 16:23
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 16:24   #2906
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Tż mial wczoraj przygodę, złapał gumę w kole samochodowym, zagląda do bagażnika a tam koła zapasowego nie ma, koło zostało w piwnicy długo nie myśląc zostawił auto na parkingu Aldika (spory kawałek drogi od domu) i przyszedł na piechotę do domu wziął koło pod pachę i poczłapał z powrotem do samochodu , zmienił koło i przyjechał do domu . Nie wpada na to by zadzwonić po kogoś lub wziąść taksówkę zosia samosia

Cytat:
Dzwoniłam dziś do przychodni i sa dziś szczepienia a więc idziemy się szczepić
pewnie już za późno, ale w takim razie by po szczepieniu nie było żadnych złych reakcji

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój Michaś miał już swój rytm dnia. Pierwsza drzemka rano zawsze krótka: 40 minut, później dwie dłuższe (2-3 h). Zasnął jak zwykle po 8. zjadłam i wstawiłam szybko pranie, bo zaraz miał się budzić, a tu nic. Śpi dalej. Coś mu się zmienia czy może to oznaczać np. jakieś osłabienie organizmu, przeziębienie...:confused : Dziecko nie śpi- źle, śpi- też źle....Już ponad dwie godziny śpi, a jadł już 3 godziny temu...
pewnie smacznie mu się śpi..nie doszukiwałabym się tutaj niczego negatywnego

Cytat:

MARGOSIA - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA PITERA NASZEGO PIERWORODNEGO ZA 3. Mce

U nas pan skok chyba się wyprowadził, od wczoraj Tymuś nie jeczy, nie marudzi, bawi się uśmiecha, je i śpi jeszcze nie wiadomo czy dziś wyjdziemy do domu bo wciąż czekamy na wyniki eeg i na usg. Rano badała Tymusia neurolog i stwierdziła że zbyt mocno odchyla główkę do tyłu, zabronila kłaść go na brzuchu i powiedziala że zaleca rehabilitację i będzie miał wyznaczone ćwiczenia. Na pocieszenie wczoraj pani ordynator powiedziała Tż, że ona nic podobnego nie zauważyła u Tymusia i że pani neurolog trochę przesadza. Dziś usłyszeliśmy wstępną diagnozę, że najprawdopodobniej Tymuś zakrztusil się od ulania i stąd te problemy z oddechem. Ma spać na boczku i główkę wyżej niż reszta cialka. Noc minęła spokojnie, popełniliśmy dyżury z Tz w czuwaniu przy Tymusiu.

Nasz kawaler jutro skończy 12 tygodni
A dziś ważył 5750gram i przytył 1 kg w 20 dni ma 62 cm, ale w ubranka na 62 cm się ledwie mieści więc w większości używamy już 68cm

Przepraszam ze tylko o nas piszę, nłzy telefonu bardzo ciężko z cytowaniem, pocytowalam i mi wcięło, a już nie pamiętam co chciałam napisać do Was.

Buziaki
dla Tymusia, pięknie rośnie

Margoś
z 3 m-ce Glutka, bo wczoraj pominęłam

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
hejka
my już mamy posprzątane
dziś wyspana bo Antoś jadł co 2 godziny nie co godzine czy 1,5 a to już zawsze coś.
Tylko troszkę się boję bo Tomek chory i maż dostał katar a nie chcę zeby Antek się zaraził
też bym chciała, by moje dziecię zaczęło spać po 2 godz chociaż
zdrówka dla chłopaków!

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

dawno mnie nie było ale przezywamy gehennę z małym momentami w poniedziałek mieliśmy prywatną wizytę domową wyszukanego i ponoć - genialnego - pediatry (który swoją drogą ceni się - za 40min wizyty 160 zł ). Stwierdził to samo co i moja pediatra - mały cierpi z powodu pracy jelitek, jak się kurczą to go boli... To, że maluszek praktycznie nie śpi w dzień nie robi na nikim wrażenia. Podajemy BioGaję i Bobotic (ten pediatra kazał przed każdym karmieniem 15 kropli) i mam spróbować przystawiać co 2-2,5h zamiast co 3. Narazie poprawy nie widać. Poza tym widzę, że mały męczy się z kupkami, raz zrobi gęstą, raz rzadką...czekamy tydzień, jak nie będzie lepiej bedziemy działać coś więcej. I ten lekarz też stwierdził, że kolki to nie są bo brzuszek miękki. Powiem Wam dziewczyny, że płakać mi się chce momentami, że nie potrafię mu pomóc...i szczerze zazdroszczę mamom maluszków, które tak nie cierpią. Kuba, gdy ma może z 5 minut bez prężenia i płaczu grucha sobie i ciągle się do mnie uśmiecha. Ale nie mogę się nacieszyć takimi chwilami za często...

W tym lub następnym tygodniu kupujemy też wreszcie samochód, bo odkąd skradziono nam poprzedni korzystamy z firmowego Tż, a nie jest przystosowany do wożenia maluszka i jego klamotów. I jak nie lubię aut kombi tak tym razem taki raczej kupimy. Prawdopodobnie Forda Mondeo. Ma nawet fajną te sylwetkę choć ja kombi i tak zawsze nazywam karawanami

Z fajnych rzeczy to Tż kupił w poniedziałek kolczyki ze złota (Kejt piona), poniekąd na pamiątkę urodzenia Kubusia, są śliczne ale leżą na komodzie, bo ja ciągle z małym siedzę i nie w głowie mi zachwycanie się nad nimi. Co nie znaczy, że się nie cieszę...jak znajdę chwilkę czasu to Wam wrzucę pokazać

Chrzciny przesuwają się u nas chyba na listopad lub niedzielę przed Bożym Narodzeniem (bo w święta chyba nie chcemy) - chrzestny ma zjazdy na uczelni, a chrzestna musi zaplanować lot z Londynu, poza tym wierzymy, że do tego czasu kolki nas opuszczą

Przepraszam, że tak tylko o sobie ale nie mam czasu, uwierzcie mi...chyba załapałam dołka, pierwszy raz od baaaardzo dawna

Z tego co pamiętam
dzoan pytałaś o neurologa - nie jest obowiązkowy, my byliśmy na wizycie spr czy mały nie pręży się przez wzmożone napięcie, u nas okazało się być ok pod tym względem

Będę wisieć na pasku ale raczej podczytywać

DLA WSZYSTKICH OKRĄGŁYCH TYGODNI I MIESIĘCZNIC MALUSZKÓW
biedny Kubuś..musi przetrzymać jeszcze troszkę..wkrótce miną bóle jelitek, to jest pocieszające

za kupno auta i dla Tżta za kolczyki

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
hej Kochane

dluuugo mnie nie było ,ale mała zabiera mi prawie cały czas wolny a wieczorem nie mam nawet siły czasem czyta , wybaczcie
W niedzielę malutka miałą chrzciny , cała impreza wyszła super, a malutka przespała całą mszę
poza tym jeden kok już za nami, a malutka po tym chrzcie jakby grzeczniejsza sie zrobiła

dzisiaj szczepienie, mam nadzieję że malutka dzielnie je zniesie i nie będzie miała po niej żadnej gorączki ani nic prosimy o kciuki

pozdrawiamy wszystkie mamusie i dzieciaczki
za udane chrzciny

to ja przesyłam kciuczki za brak negatywnych reakcji poszczepiennych

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Poczytalam wlasnie o tym bezdechu i to jest tak, ze dzieci, ktore urodzily die przed terminem - ponad polowa ich- sa najbardziej zagrozone oraz te, w ktorych rodzinie byl taki przypadek lub gdy matka pali lub palila papierosy.
Dzieci czesto zapominaja oddychac gdyz nie maja dobrze wykstalconego ukl.
Jesli jest ok.15sekund brak oddechu i jest sporadycznie to ok,ale powinno sie zglosic to lekarzowi.
No i czesto sa narazone te dzieci, ktore spia na jakis poduszkach z miskami w lozeczku niedaleko buzi, te ktore spia na brzuszku, te ktore sa za grubo ubrane i przegrzane i te ktore sa grubo nakryte czyms.
Radziej do bezdechu dochodzi u dzieci,ktore spia na pleckach z buzia na boku- spoko a moj maly ostatnio lubi na wznak kimac

No i dla komfortu psychiki poleca sie monitory oddechu i sa teraz takie co do pieluszki mozna przypiac i nawet maja jakas funkcje, ze jak jest bezdech to pobudzaja dziecko do oddechu.

Wyglada na to, ze kupie bo jest 4rano,a ja nie spie.
Niestety takie akcje mnie zawsze schizuja i czasem mysle, ze lepiej tu nie wchodzic i nic nie czytac, a z drugiej strony lepiej wiedziec zeby byc gotowym na wszystko.

Co zrobic na bezdech? Zlapac dziecko mocno pochylic glowa w dol potrzasnac klepiac w plecki. Jesli nie oddycha to reNimowac metoda usta usta i wezwac pogotowie.

Ewusiu- nie przejmuj sie cytowaniem. Mysl o Was i o tym zeby wszystko z Tymusiem dobrze bylo
mój śpi właśnie zazwyczaj na pleckach z główką na bok a co do grubego nakrycia, to uwielbia naszą kołdrę, uważam że jak na niego jest dość ciężka..ale nie ugniata klatki piersiowej, przeważnie do pasa zakryty

Sam jak masz schizować i nie spać, to kup

Cytat:
Pewnie tak. Zmienilam na Tapatalka i moze sie uda z fotami siedze sobie właśnie w parku i poczytam co tam naskrobalyscie

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
jaka fajowa dziewuszka

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 16:26   #2907
magolina
Wtajemniczenie

My też niedawno wróciliśmy ze spacerku, pogoda w kratkę - jak świeci słońce jest ok, jak zajdzie i wieje to zimno. Ja ubrałam Adasia w cienkie body z długim rękawem, na to kurteczka cieplejsza, a na dół spodnie z polaru i skarpetki. Też staram się nie przegrzewać co moja mamę doprowadza do szału wkurza mnie bo jak wejdzie do nas a Mały leży bez kocyka i jest mu ok to zaraz go opatula
I co mnie jeszcze wkurza, to że jak młody płacze dłużej niż minutę to z dołu woła albo przychodzi i pyta sie czemu to dziecko tak płacze ostatnio jej powiedziałam, że dostał lanie bo tak mnie już to wkurza

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
My po pierwszym spacerku Tak, tak, dobrze czytacie, w końcu ruszyliśmy 4 litery z domu
Później jedziemy do urzędu w końcu zarejetsrować malucha i może skoczę od razu na poczte z dokumentami do zusu
I jak mi się jeszcze uda to będzie jeszcze jeden spacerek pogoda fajna jest, więc nie ma co się kisić
za spacerek

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

mój braciszek to kiedyś miał tak, że nie widział ze mama wychodzi, mama w drzwi a ten nagle zjawia sie w drzwiach i tekst "głodny ja" miał pare lat nie pamietam ile

Cytat:
Super

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
dla Kubusia.

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

No i git

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
U nas kiepsko

Kurcze przytulam Was i trzymam mocno kciuki, żeby wszystko sie unormowało

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Chyba mieliśmy skok, bo mały był nie możliwy przez ostatnie 3 dni. Nawet nie chodzi o jego kolki, tylko o to, że spać nie chciał, marudził, szok normalnie.
Zadziwił mnie mocno, bo jak nie lubił leżeć na brzuszku, tak teraz sam domaga sie kładzenia go na brzuch

Przystawiam go znowu do piersi, czasami podaje moje z butli, al to raz na 2-3 dni. O mleku mm juz dawno zapomnielismy. Wczesniej go czasami dokarmiałam. Nie mam ran na sutkach
Pogrubione: u nas tak od dwóch dni jak juz zaśnie to pośpi a raczej pokima z pół godziny i darcie o cycka i żarcie

Rockyyy biedna Laura, oby udało jej się spokojnie zasnąć

Dziewczyny jak często macie zamiar zmieniać smoczka do ciumkania??? bo czytałam gdzies że powinno sie co miesiąc i nie wiem czy zmieniać już??? dla mnie to on jest jeszcze ok.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 16:34   #2908
lachryma
Zakorzenienie

http://www.zeberka.pl/art.php?id=25643
4ty trymestr

Ewusia
- super, że wyniki poprawne
Stary 2013-09-18, 16:43   #2909
mela1234
Zakorzenienie

Ech, ale zmęczona jestem. Cały dzień do teraz na dworze.
Ala śpi w wózku, a jak się budzi to na jedzonko. Byłyśmy w przychodni na szczepieniu, którego nie było, bo pan dr stwierdził, że skoro Małgosia ma katar to lepiej poczekać jeszcze tydzień ze szczepieniami. No nic poczekamy, cieszę się, że pan dr rozsądny.
Poza tym zważyłam małą i waży już całe 5 kg! przez tydzień przytyła 300 g na mojej piersi!
A teraz śpi na bujaczku choć troszkę stęka bo kupsztala strzeliła.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 16:44   #2910
sammi24
Zadomowienie

My wróciliśmy ze spaceru, mały zjadł, ulał i chyba zasypia tematycznie Kuba ubrany był w pajaca, kafatanik i przykryty cienkim kocykiem z bawełny, a na to biedronkowy no i czapeczka cienka. W domu pajac + kocyk bawełniany cienki lub body z długim + półśpiochy.

No to do włascicielek mondeo kombi - co u Was jest najbardziej awaryjne w tych autach??? wiecie, muszę mojego tatę przygotować na naprawy

Dzoan
pamiętam, że pisałaś, że Twój maluch ślini się i robi "krewetkę ", do tego języczka wystawia jak jaszczurka. To jest wypisz wymaluj mój Kuba lekarz powiedział, że ślinianki zaczęły pracować i mały oswaja się z sytuacją, i że w kupce może być teraz więcej śluzu (ale to będzie połknięta slina) no i za bioderka, trzymam kciuki żeby ćwiczenia weszły szybko w nawyk

Karolajn
a po jakim czasie stosowania Debridatu było u Was widać jakies efekty? bo mamy receptę od pediatry na niego ale narazie próbujemy z BioGają i tym Bobotikiem. I jeszzcze chciałam zapytać, po jakim czasie widać było różnicę u małej, kiedy odstawiłaś nabiał?
A Hania, hm... jak zawsze śliczna

Neni to diametralna zmiana fryzury już za Tobą

Cynamonku ja narzekam,a u Was takie cyrki...trzymam mocno kciuki za Was

Ewusia super, że wychodzicie i wyniki są ok

Ghia, fiazo czekam z utęsknieniem na te "lepsze" dla mojego maluszka czasy dajecie nadzieję

Rocky oby Laurka jak najmniej cierpała przez to ząbkowanie

Anulka mój Tż ma takie godziny pracy dzień w dzień, 5 lub 6.00-17.00 więc doskonale Cię rozumiem ...

Kejt życzę Ci podjęcia tej własciwej decyzji co do kp, z którą sama będziesz czuła sie dobrze. Chociaż to cięzki wybór ale tak jak któraś tu pisała, szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko. Zresztą sama doskonale o tym wiesz, to co ja będę ględzić

Agrafka za okulistę

Enle dla Tomusia i jego piękny śmiech

Magolina
za usg bioderek. Jak tam przygotowania do przeprowadzki?

Skylie
napisz, bo ja często nieobecna bywam, jak się skończyło z tym palcem u nogi, co stłukłaś?

Lachryma to niech karuzela teraz przewija i nosi
małą, zobaczymy jak jej się grająca mama spodoba

Tweed
jak czytam, że Ty z małym Alikiem śmigasz to jakoś ciągle nie dowierzam, że Ty jednak urodziłaś

Przepraszam, jesli komuś nie odp ale robię to - szczerze - po łepkach

Coś było o seksie w obecności dziecka - u nas jeszcze połóg ale Kubik już 2 razy smacznie chrapał w naszym łożu, a myśmy świntuszyli trochę dziwnie ale dziki poryw namiętności wygrał z przyzwoitością

I jeszcze pytanie - sama kiedyś odpowiadałam, że odgazowane po nocy - ale to Karmi długo przed wypiciem otwieracie? wybaczcie - budyń cd
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości