|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
a może pierożki domowej roboty ?? albo racuchy z jabłuszkami
|
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj robiłam racuchy drożdzowe z jabłkami.
Polecam przepis: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...owe_z_jablkami Zawsze wychodzą - pulchne i smaczne ![]() Dzisiaj mam paprykę czerwoną zapiekaną nadziewaną ryżem i mięsem z sosem pomidorowym
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie te mrożone są na jedno kopyto wszystkie ale nawet smaczne . Chociaż wolę własnej roboty pizze . Mam dobry i szybki przepis na ciasto prosto z pizzeri i zazwyczaj robię sama . Ale z racji tego , ze mój mąż teraz wraca o różnych porach kupiłam na wszelki wypadek w kauflandzie 3pak . ostatnio mój mąż po 22 robił sobie spagethi ponieważ był głodny i miał ochotę na coś innego
więc tu jak coś tylko wsadzi pizze do pieca i już
|
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest fajna bo duża i nawet w miarę smaczna jak na taką mrożoną ![]() a ja nawet nie wiedziałam że jakieś takie wyprzedaże w biedronce są ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- z biedronki to jeszcze lubie te gotowe lassanie
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Boooogracz
![]() Cytat:
Mmmmm.... Właśnie tż dzwonił że biegnie do domu i mam grzać obiadek, przez was głodna się robię!
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego przed końcem pieczenia górę smaruję majonezem dzięki czemu góra jest później super chrupiąca ![]()
|
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za modyfikacje. Ja górę zapiekam z serem żółtym.
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak tak czytam to niezłe ziółko z Ciebie było, dałaś popalić swoim temperamentem |
|
|
|
|
#1002 |
|
Rozeznanie
|
Hey Dziewczęta
szalejecie z postami, nie było mnie cztery dni, a teraz nadrabiam od rana, z przerwami... Gratuluję wszystkich dziewczynek i chłopców Mam nadzieję, że i ja niedługo dowiem się co we mnie siedzi i poczuję póki co kontynuuję 19 tdz.Muszę Wam powiedzieć o czymś, co jest dla mnie bardzo ważne... Od wczoraj jestem żoną policjanta Mąż przeszedł w końcu całą rekrutację i dostał powołanie do służby. Minusem całej sprawy jest to, że w przyszłym tygodniu wyjeżdża na pół roku na tzw. szkółkę, czyli szkolenie. Będzie oczywiście przyjeżdżał na weekendy, choć nie wiem kiedy dostanie pierwszą przepustkę... Nie wcześniej niż za miesiąc. Więc teraz biegamy na szalonych obrotach i staramy się zrobić jak najwięcej przed jego wyjazdem - przegląd w samochodzie, wymiana opon, kończenie szafy itd itp. Doszło jeszcze skompletowanie wyprawki - ale nie dla Dziecięcia, a jego Taty Żyję teraz w okropnym dysonansie - z jednej strony cieszę się wraz z nim, bo to jego wymarzony zawód, z drugiej - miałam nadzieję, że wyjedzie dopiero jak dzidziuś będzie już na świecie. Perspektywa samotnego mieszkania i samotnego przechodzenia przez kolejne miesiące ciąży jest mniej niż zachęcająca, ale nie zamierzam siedzieć i płakać. Choć nie wykluczam, że takie momenty też się zdarzą... Mam świadomość, że przed nami trudny okres. Odpada wspólna szkoła rodzenia, wspólne kompletowanie wyprawki, nie wiem czy zdąży przyjechać na wspólny poród (choć zamierzam przez następne kilka miesięcy wmawiać sobie, że mam zacząć rodzić w piątek - zobaczymy, czy autosugestia sprawdza się w takich przypadkach ). W każdym razie szkolenie kończy się ponad miesiąc po planowanym porodzie, więc gdy nasze Dziecię przyjdzie na świat, mąż będzie miał na głowie same egzaminy. I wróci do nas gdzieś pod koniec marca. Kolorowo nie będzie... Na ten ostatni miesiąc przed porodem planuję przeprowadzić się do rodziców do sąsiedniego miasta. Mimo że szpital w którym chcę rodzić mam teraz praktycznie pod nosem, wolę być dalej, ale z ludźmi. A na najbliższe miesiące muszę sobie jakoś zagospodarować czas i zrobić wszystko, by nie zmienić się w zrzędliwą żonę która przez telefon narzeka mężowi tylko, że robi się coraz grubsza Hm... no a teraz kończę, bo czuję że wpadam w posępny nastrój. Idę szykować obiad i skompletować jakieś sensowne ubranie, bo jutro uroczyste ślubowanie
|
#1003 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i oczywiście dziewczynki.Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie całe życie miałam słabość do prostych, szybkich posiłków, a więc przede wszystkim mikrofalówka, zupki w proszku, dania odmrażane w stylu zapiekanek i dopiero teraz zaczynam starać się odżywiać zdrowiej czyt. wprowadziłam owoce i warzywa, cała rodzina i znajomi nie mogą wyjść z szoku.. A przy tym i ja i mój Gucio jesteśmy póki co okazami zdrowia Więc Ty się jednym kebabem nie przejmuj Aż mi smaka zrobiłaś i chyba dziś sobie walnę |
|
|
|
|
#1005 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przyszły do mnie nowe zamówione fanty dla Róży, pierwsze buciki i czapki ![]() :brzyda l: Skończyłam też napis na ścianę nad komodę, pies testuje prezenty od znajomej a ja kończę czytać "Śpioszki w kolorze różowym" z kubkiem kawy rozpuszczalnej z mlekiem .
|
|
|
|
#1006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Booooooooooooooooooooose jakie piekne capunie A no i oczywiście uwielbiam twojego psa .
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-09-18 o 14:58 |
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś leczo - i przez parę kolejnych dni
![]() Aaaa no i dziecko waży ok 376 g
|
#1008 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Buciki cudne, czapunie tak urocze że chyba też bym takie chciała ![]() ![]() A piesio to wymarzona rasa mojego TŻ
|
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam robię od razu nie czekam tyle, szkoda czasu.
|
#1010 | |||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja przy przeziebieniu nie biore. Biore jak cos mnie boli. Cytat:
Trzymam! Cytat:
Fajny! Duzy juz! Cytat:
Ja to pewnie uzyje chusty blizej wiosny... Cytat:
A jak antenka wyrosnie najwyzej chlopczyk bedzie w rozu,roznicy mu to nie zrobi ![]() Kotlety z cyca,ziemniaczki z cebulka i surowka z pekinki. Cytat:
![]() Cytat:
Bedzie dobrze,musi byc. Dacie rade!
|
|
#1011 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest po prostu przecudowny
|
|
|
#1016 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mi też się tak czasem dzieje, puszcza jak przyłoże wacik namoczony w bardzo cieplej wodzie.... Ale od czego to to nie mam pojęcia ![]() ------------------------------------ Robie wlaśnie zakupy w aptece i zastanawiam się która maść wziąść jak myślicie która warta uwagi: http://www.aptekagemini.pl/palmers-c...owych-30g.html http://www.aptekagemini.pl/skarb-mat...owych-30g.html http://www.aptekagemini.pl/maltan-masc-10ml.html |
|
|
|
|
#1017 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1019 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
|
|
|
|
#1020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Ale z drugiej strony wiele nie ryzykuje. A twierdzą, ze pod kurtką mieści się nawet dwulatek, wiec moze i w przyszłą zimę się przyda o ile mały nie bedzie wielki. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.

sent from iphone

więc tu jak coś tylko wsadzi pizze do pieca i już

i poczuję
). W każdym razie szkolenie kończy się ponad miesiąc po planowanym porodzie, więc gdy nasze Dziecię przyjdzie na świat, mąż będzie miał na głowie same egzaminy. I wróci do nas gdzieś pod koniec marca. Kolorowo nie będzie... Na ten ostatni miesiąc przed porodem planuję przeprowadzić się do rodziców do sąsiedniego miasta. Mimo że szpital w którym chcę rodzić mam teraz praktycznie pod nosem, wolę być dalej, ale z ludźmi. A na najbliższe miesiące muszę sobie jakoś zagospodarować czas i zrobić wszystko, by nie zmienić się w zrzędliwą żonę która przez telefon narzeka mężowi tylko, że robi się coraz grubsza
i oczywiście dziewczynki.
no i się nie myliłam... nie wiem czy to kwestia tego kebaba czy jak ale normalnie masakra... a tak już było fajnie... mój synek mam nadzieje, że się nie wkurza na mało mądrą mamusię za to, że nakarmiła go jakimś świństwem...