![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe PM :)
U nas w parafii płaci się jeszcze 50zł dywanikowego
![]() ![]() My termin rezerwowaliśmy (a raczej godzinę) pod koniec sierpnia, za 2 tyg idziemy na protokół ![]() Z opłat ksiądz - 500zł kościelny 100zł organista 100zł ( bo pół mszy prowadzi dziewczyna na saksofonie ![]() ministranci po 20zł ![]()
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Również powiedziałabym, że mi w zupełności sam ksiądz wystarczy, za 500zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Wtajemniczenie
|
Cudne zdjęcia!
Z kościołem ja się cholernie denerwowałam, bo myślałam, że padną gromy z nieba, że mieszkamy 3 lata razem...ale było ok, tylko spojrzał na nas krzywo i powiedział, że dobrze, że się zdecydowaliśmy bo 3 lata bez sakramentów....bla bla W tym drugim kościele jak gadaliśmy wtępnie to też że razem mieszkamy i też wyrzutów nie bylo. Czyżby nie tylko czasy, ale i księża się zmieniali???? My bierzemy ślub w małej parafii u zakonników, więc raczej kosmicznych opłat nam nie krzykną, co do spowiedzi mam nadzieję, że będzie jedna, ale zobaczymy. Też mam traumę, ale trzeba to trzeba, się pójdzie. Muszę sobei przypomnieć te regułki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja natomiast jestem ciekawa czy jeżeli my ślubujemy 28.12 to czy możemy "zaliczyć" spowiedź przed świętami tak 22 -23.12. Jak myślicie pójdą na to czy nie za bardzo? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam dosyć
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jak to dobrze, nadzieja przybywa ![]() Cytat:
a 27 w piątek? :P Czemu to tak? Kurcze mam nadzieje, że my nie będziemy musieli, bo już zaproszenia poszły... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Tak wiem, że 27 w piątek mogę, ale 4 dni wcześniej będę przed świętami się spowiadać i za 4 dni znowu? Głupie to
![]()
![]() |
#159 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Widziałam na allegro mają po 6zł za 1metr te kryształki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
U mojego znajomego proboszcz powiedział cyt. "Co łaska, 700"
![]() U mnie jest tylko 1 ksiądz - wieś, więc ciężko byłoby tak rozwiązać problem, jak mojemu koledze się to udało ![]()
![]() |
#161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
U nas "co łaska" będzie faktyczne "co łaska", bo bierzemy ślub u zakonników i oni nie mogą mieć swoich "posiadłości". Co najwyżej organista i kościelny wezmą według licznika. Ile damy to się okaże i zalezy, jak nas potraktują i ile będziemy mieli pieniążków. Ale myślę że tak 300-400 zl. Jeśli faktycznie zrobią nam piękny ślub, to zawsze można przy innej okoliczności te 100 zl dać.
Mi sie wydaje, że i po spisaniu protokołu można zmienić zdanie. No bo czemu nie? Dobrze to uargumentuj i tyle. A macie dziewczyny już jakąś fryzurkę dobraną? Ja mam niestety krótkie i kręcone włosy. Jakbym wiedziała rok temu, że będzie ślub to bym ich nie obcięła. A tu klops, obcięłam w kwietniu na krótko a w czerwcu się dowiedziałam, że w grudniu ślubujemy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie się zorientowałam, że dziś piątek 13 i równe 3 miesiące do ślubu dla mnie, również w piątek 13tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do fryzurki na początku chciałam rozpuszczone, ofalowane na bok a teraz chcę mieć upiętę ale lużno pofalowane włosy. Pewnie z Twojej dłgości włosków też można coś takiego wyczarować ![]() Poniżej moje inspiracje. Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-09-13 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czas szybko leci, jeszcze pamiętam nasze zaręczyny jaky to było wczoraj ![]() ![]() Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-09-13 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Wtajemniczenie
|
No faktycznie niektóre fryzurki by pasowały. Mam ciut dłuższe włoski niż na zdjęciu numer 2. Tylko u mnie będzie opaska do tego. Jak już ją kupię w następnym tygodniu to się przejdę na próbne czesanie. Niech mi coś fajnego dobiorą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myśmy byli na degustacji, tort bedzie wg mojego widzimisię ![]() Ale pani postraszyła mnie, że mam się szybko brać za kontaktowanie się w sprawie bukietu, bo potem może być problem...a wydawałoby się, że jeszcze tyyyle czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
Ooo, kłos, super sprawa
![]() Ja mam problem mały z fryzem, bo w swojej niefrasobliwości wygoliłam bok w zeszłym miesiącu ![]() ![]() No i byliśmy w kancelarii, pogadaliśmy z babką co nas boli i nas przekonała, żeby tu zostać jednak. Nie wiem, czy dobrze robimy, ale naprawdę słabo widzę teraz odkręcanie wszystkiego i latanie po kościołach, więc niech im będzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Aaaa, właśnie - jakie bukiety planujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do bukietu to chce klasyczny z białych róż, coś takiego jak poniżej. Wystrój kościoła bez kwiatów coś takiego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Bukiety śliczne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Wtajemniczenie
|
A nasze przygotowania leżą i kwiczą. Tak samoz resztą jak mój TŻ aktualnie chory. Mieliśmy jutro jechać do księdza (inne miasto, więc wyprawa, godzinka pociągiem), ale raczej nic z tego. Wkurza mnie ta kwestia, że ten ślub nie jest we Wrocławiu. Strasznie cięzko to rozplanować, a my do tego nie mamy samochodu....
Za to dzisiaj spotykam się z pierwszą panią fotograf, zobaczymy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
A mnie już trzepie od przygotowań, mam wszystkiego dosyć, już mi zwisa jak to wszystko będzie wyglądało...byleby już po było
![]() A jutro robię rajd po kwiaciarniach dopytać o cenę bukietu, już się boję co mi zaśpiewają... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
Powiem szczerze, że mi też zwisa i powiewa. Luz totalny po ostatnich spinach. Większośc papierkologii z "rodzinnych" parafii załatwili nasi rodzice, więc w zasadzie papiery mamy. Trzeba jechać spisać protokół, zapłacić zaliczkę za knajpę i fotografa.
Daj znać co do bukietu. Jaki chcesz??? Ja się zamierzma przejść po okoliczcznych kwiaciarniach i popytać, ale tak w październiku dopiero. Mam nawet na osiedlu jakąś artystyczną pracownię, ale obawiam się, że tam mi zawołąją troche... Plus ja chce zwykły bukiet okrągły bordowe róże plus ewentualnie gipsówka do tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Konto usunięte
|
Odp: Grudniowe PM :)
Hej można dołączyć?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Grudniowe PM :)
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4286377 2]Hej można dołączyć?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Pewnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.