Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 19:09   #2221
wenedka
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Hej, dziewczyny

Widzę, że na wątku zrobiła się trochę gęsta atmosfera...
Jednak muszę zgodzić się z Lexie.
Wizaż jest forum publicznym i żaden klub nie zapewni nam anonimowości, a zamieszczając nasze zdjęcia, wystawiamy się mimowolnie na ocenę innyc osób. Dlatego ja nie będę raczej zamieszczać zdjęć z przymiarek i ślubu.

Dzwoniłam do salonów ślubnych i w poniedziałek idę mierzyć suknie
W sobotę nie było terminów, ale może to i lepiej

kulbensikowa, dziękuję ślicznie Przedzwonię jutro do tego salonu.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:13   #2222
SimplyDivine
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Nauczcie sie czytac ze zrozumieniem bo juz Wam Lexie (ktora sprawdzala nasz klub, a poza tym jest moderatorem z bardzo dlugim stazem) napisala, ze nikt inny oprocz dwoch dziewczyn, ktore kiedys byly u nas na watku i nie potrafia sie do tej pory pogodzic z tym, ze nie zostaly zaproszone do nowego klubu ktory powstawal, nie zostal skomentowany.
Nie mialam dostepu do klubu.
Nie mialam dostepu do poczty.
Nie skomentowalam NIKOGO innego poza zdjeciami w sukni VERUNKI a to tylko dlatego, ze ma z naszym watkiem troche historii. Zauwazcie, ze zarzucacie mi falsz i szpiegostwo, a to ONA pierwsza rzecza jaka zrobila jako moderator, to weszla do klubu, z ktorego zostala wyrzucona poltora roku temu i przeczytala posty z ostatnich 10 miesiecy. To normalne?
Wszystko fajnie jak sobie krytykujecie na watku PM13 czy zdjecia z tablicy, a tu swiete oburzenie. Ciekawe podejscie...
Wypraszam sobie stwierdzenia, ze jestem nolifem, mam problemy mozgowe, jestem szpiegiem czy konfidentem, czy sobie wymyslilam narzeczonego bo same nie wiecie, kogo tak bronicie. Tak niby wszystkie mnie lubilyscie i sie zawiodlyscie a ZADNA nie napisala do mnie na PW spytac sie czy to rzeczywiscie prawda.
Dla mnie koniec, nie pozwole sie obrazac i kazdy post na swoj temat bede zglaszac.
Stary 2013-09-18, 19:22   #2223
gornek
Zakorzenienie

Nie wiem o co chodzi, nie wnikam, nie interesuja mnie takie rzeczy ale wydaje mi sie, ze takie rzeczy powinnyscie zalatwic gdzies na pw, badz jakims klubie, nie wiem gdziekolwiek, bo ja wchodzac tu chce sie dowiedziec, co ktora ma gotowe, moze jakies inspiracje do siebie wezme, a nie czytac kto na kogo cos nagadal, sorry to tylko internet a nie zycie realne.
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:24   #2224
ParisParisienne
Rozeznanie

czy ktoras z Was wie jak ksztaltuja sie w Polsce ceny sukien White One?
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:25   #2225
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Nie wiem o co chodzi, nie wnikam, nie interesuja mnie takie rzeczy ale wydaje mi sie, ze takie rzeczy powinnyscie zalatwic gdzies na pw, badz jakims klubie, nie wiem gdziekolwiek, bo ja wchodzac tu chce sie dowiedziec, co ktora ma gotowe, moze jakies inspiracje do siebie wezme, a nie czytac kto na kogo cos nagadal, sorry to tylko internet a nie zycie realne.

Też tak uważam. Nie ma co gęstej atmosfery tworzyć...
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:25   #2226
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
kiedyś pytałam o jeden model to kosztował 2800zł nie wiem jak reszta.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:28   #2227
enzunio
BAN stały

Przymierzałam model za niecałe 3k Norray
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:28   #2228
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
kiedyś pytałam o jeden model to kosztował 2800zł nie wiem jak reszta.
pytam, bo wlasnie przegladam suknie W1 i u mnie ceny wahaja sie miedzy 1000 euro a 2000!! stwierdzilam, ze to lekka przesada i chcialam sie zapytac jak to jest w PL

oo mamuniu a welony miedzy 200 a 400 euro!!!! w jakims zwyklym slubnym skelpie ...
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:53   #2229
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dziewczyny a orientujecie się ile bierze taka siostra zakonna za przystojenie kościoła?? Muszę się zorientować jak to jest u mnie. Ale myślę że nie ma co się bać, jeśli zajmuje się tym na co dzień, to wie co ładnie wygląda
U mnie to około 100 pln.

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Jutro idę na przymiarki sukienek do Agnes Już się nie mogę doczekać, w pracy będę siedziała podekscytowana
Super! Zdaj relację

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja dziś kliknęłam identyczne, tylko, że jeszcze taniej

Cytat:
ty to wszystko zawsze wiesz! dzięki
chyba byłoby ciężko... wyciąć szablon z odpowiedniego papieru, złożyć...
Dokładnie tak. Szablony są do sklejania, co jest pracochłonne. Poza tym trzeba mieć drukarkę, która przyjmie gruby kartonik. Ja nawet próbowałam, ale nic z tego.

Zamówiłam pudełeczka i osobno kokardki. Do środka też chcę wkładać albo raffaello albo inny słodycz
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:04   #2230
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
U mnie to około 100 pln.

Super! Zdaj relację

Ja dziś kliknęłam identyczne, tylko, że jeszcze taniej

Dokładnie tak. Szablony są do sklejania, co jest pracochłonne. Poza tym trzeba mieć drukarkę, która przyjmie gruby kartonik. Ja nawet próbowałam, ale nic z tego.

Zamówiłam pudełeczka i osobno kokardki. Do środka też chcę wkładać albo raffaello albo inny słodycz
Wycinanie tych 100 czy ileś kartoników to byłby koszmar. Jak można kupić za 40 groszy to bierzcie kupne.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:05   #2231
say-hello
Zakorzenienie

to chyba kupię te najtańsze pudełeczka białe, do tego brzoskwiniową wstążkę i bibułkę do środka, do tego to rafaello.. może zmieszczę się w 200zł.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-18, 20:10   #2232
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
to chyba kupię te najtańsze pudełeczka białe, do tego brzoskwiniową wstążkę i bibułkę do środka, do tego to rafaello.. może zmieszczę się w 200zł.
Dobry pomysł Jeszcze jak znajdziesz wszystko u jednego sprzedawcy to idealnie.

A masz zamiar te raffaello wyciągać z opakowania czy po prostu kupić na wagę bez opakowania?
Stary 2013-09-18, 20:12   #2233
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Boże, ich suknie pozwalają mnie na kolana!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:24   #2234
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry pomysł Jeszcze jak znajdziesz wszystko u jednego sprzedawcy to idealnie.

A masz zamiar te raffaello wyciągać z opakowania czy po prostu kupić na wagę bez opakowania?
jeśli znajdę dobre na wagę, to kupię na wagę ale trochę się boję, bo już kilka razy próbowała i niestety były niesmaczne.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

ostatanio w biedrze były takie cukierki czekoladowe strzelające w środku . były meeega dobre, a z wyglądu dosyć duża czekoladowa kulka. też mogłyby pasować
Stary 2013-09-18, 20:26   #2235
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

ostatanio w biedrze były takie cukierki czekoladowe strzelające w środku . były meeega dobre, a z wyglądu dosyć duża czekoladowa kulka. też mogłyby pasować
Ostatnio w biedronce były boskie kandyzowane śliwki w czekoladzie na ślub się nie nadają, ale na chłodne wrześniowe wieczory są niezastąpione

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:34   #2236
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
jeśli znajdę dobre na wagę, to kupię na wagę ale trochę się boję, bo już kilka razy próbowała i niestety były niesmaczne.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Hibbi bang bang czy jakoś tak ?

Trzeba teraz będzie szukać odpowiednich

I tak jeszcze myślę, żeby się to nie roztopiło. Raffaello chyba okazałoby się lepsze pod tym względem
Stary 2013-09-18, 20:37   #2237
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Hibbi bang bang czy jakoś tak ?

Trzeba teraz będzie szukać odpowiednich

I tak jeszcze myślę, żeby się to nie roztopiło. Raffaello chyba okazałoby się lepsze pod tym względem
tak, to te! jak pracowałam to sobie je często do biura kupowałam
to prawda, czekolada nie dość że się roztopi to jeszcze brzydkie ślady zostawi
Stary 2013-09-18, 20:40   #2238
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Hello kobitki zwariuje zaraz!! Kolejny dzień przeglądam zaproszenia na necie i nie mogę znaleźć takich WOW dla mnie no i niezbyt drogie- mniej niż 4zł. jak tak dalej pójdzie to nie wiem jakie kupię...załączam foto takich które ewentualnie mi się podobają....ale sama nie wiem wow nie ma . Za to coraz bardziej podobają mi się strzelające tuby na wyjście z kościoła lub 1 taniec- co o nich myślicie??
Tuby na wyjście z kościoła mi się bardzo podobają! Zaproszenia też fajne, ale właśnie jak piszesz bez wow.

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
zależy czy chcesz bardziej poważne czy takie mniej ja mam podobny dylemat i chyba starszym damy takie bardziej oficjalne poważne a młodszym takie bardziej "na luzie" te są całkiem ładne mnie się podobają też takie
Pierwsze jest rewelacyjne! Skąd one są i po ile?
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
super im to wyszlo
Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ja rafello wykorzystam w inny sposób zapakuje je w takie sakiewki z materiału zrobione, przełoże do koszyka i poprosze świadkową by gościom to rozdawała przy życzeniach - u mnie zawsze pod kościołem składają zyczenia osoby które nie idą na wesele (a na sali reszta gości) i dla nich taki ały poczestunek przygotuje będzie to bardzo elegancko zapakowane i zawiązane ozdobnym sznureczkiem, także dopiero po rozpakowaniu będzie wiadomo co było w środku
Bardzo miły gest dla osób które nie będą na weselu

Ja się pochwalę że mamy już podpisaną umowę z zespołem i fotografem Teraz się zastanawiamy na kamerzystą czy brać. Z jednej strony teraz nie czuję potrzeby posiadania filmu, ale wydaje mi się że kiedyś możemy tego żałować. Jak jest z tym u Was? Bierzecie duet fotograf & kamerzysta, czy tylko jedną z tych opcji?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:43   #2239
vixena
Rozeznanie

bozeeeeeeeeeeeee jakiego mi smaku na słodkie narobiłyście:slina : a ja tu staram o linie dbać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-18, 20:49   #2240
ana909
Erudycja

Witam chwalę się ze zakupilismy wodke a dzis przyszly probki zaproszen i naklejek, jak Tż je przywiezie to sobie je obejrzymy i jutro się wypowiem co do jakosci itp itd
Stary 2013-09-18, 20:50   #2241
martucha0205
Rozeznanie

cashmere my mamy duet foto I video razem mysle ze to dobre rozwiazanie

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:52   #2242
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Poza tym część PMek jest 'chwilowych' - napiszą kilka postów, albo poudzielają się tydzień i potem znikają. W ten sposób unikamy takich 'martwych dusz' w klubie, bo mamy tylko dziewczyny, które się regularnie udzielają.
jestem tutaj 1,5 miesiąca, nie pisze codziennie kilku postów ale podczytuje Was i szukam inspiracji. Czasami się odzywam. mam nadzieje, że to że odzywam sie raz na 2-3 dni nie znaczy ze jestem chwilową duszą

te pudełka to super pomysl. Właśnie zastanawialam sie jak poukladac winietki. Ja mam dalej probelm z wyborem koloru, nie wiem czy ta sala w koncu bedzie powiekszana czy nie i w jakim kolorze bedzie utrzymana. Zadzwonie na dniach i sie dowiem co i jak. Bo wolalabym kupować po trochu w każdym miesiącu niż pozniej wszystko na hura.

Z pracy dziewczyna jest juz po ceremoni, widzialam jakie piekne księgi pamiątkowe zrobili dla rodziców. No cudo, ale to trzeba mieć talent Wiec ja raczej kupie jakieś gotowe i tam powklejam jakieś ładne zdjęcia i cytaty.

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:54   #2243
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

ja preferuję Ferrero Rocher wg mnie niezastąpione
uwielbiam kokos i wszystko jem z kokosem co tylko się da , ale Rafaello mi nie podchodzi, i wafelki kokosowe typu princessa . Zamulają mnie jakoś, no ale to kwestia smaku i kubków smakowych Dla mnie Ferrero rządzi

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-18, 21:00   #2244
cashmere
Zakorzenienie

oooo tak Ferrero jak będziecie miały, przychodzę do Was składać życzenia

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:04   #2245
vixena
Rozeznanie

a te dalej o słodkościach
Stary 2013-09-18, 21:37   #2246
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Dziewczyny wszystkim sie nie da dogodzic... Ja rozumiem ze klub bedzie dzialal na zasadzie - piszemy na watku ogolnym a zapraszamy do klubu na zdjecia, tak jak to robia pm2013

Argument o zakrywaniu twarzy jest bez sensu dla mnie bo ktos moze odkryc kogos po nicku tskze klub jest baaaardzo potrzebny
mam taką samą wizję tego klubu
Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja mam wizję klubu dokładnie taką samą jak Świat Katarzyny. Muszę poczekać jeszcze do 15-ego października, żeby mieć dostęp, ale trudno, będę cierpliwie czekać
Jednak jestem przeciw obowiązkowi dodawania zdjęcia, wg mnie to powinno być dobrowolne.
ja też jestem przeciw
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Czyli mamy wątek i 3 kluby ;D
5 bo jeszcze pichcące i odchudzające

muszę zmniejszyć swoją listę klubów, bo nie ogarnniam
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:56   #2247
Grace O Malley
Raczkowanie

Ja właśnie spędziłam kilka godzin nad zastanawianiem się razem z TŻ nad zaproszeniami. I o dziwo zaproponował takie, które mi się bardzo spodobały, tylko że wyjdą drożej niż planowałam... Ale pewnie i tak się zdecyduję.

Rozmawiałam też dziś z fotografem. Powoli zaczyna się chyba wszystko w całość układać A jutro ruszam oglądać kiecki

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja się pochwalę że mamy już podpisaną umowę z zespołem i fotografem Teraz się zastanawiamy na kamerzystą czy brać. Z jednej strony teraz nie czuję potrzeby posiadania filmu, ale wydaje mi się że kiedyś możemy tego żałować. Jak jest z tym u Was? Bierzecie duet fotograf & kamerzysta, czy tylko jedną z tych opcji?
To super

Co do kamerzysty, to byłam na nie, ale jak tak czytam Wasze wahania to sama zaczynam się wahać ale ze względów finansowych pewnie nie weźmiemy tak czy siak.
Stary 2013-09-18, 22:52   #2248
21klaudyna
Zadomowienie

Kilka dziewczyn pisało o butach la body . Wyglądem nie powalają , ale podczas moich pierwszych poszukiwań sukni w sobotę , miałam okazję je mieć na nogach i szczerze mówiąc po 5 min zapomniałam , że mam na nogach 10 cm szpilki . Mega wygodne !
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 23:13   #2249
alloffkowa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Kilka dziewczyn pisało o butach la body . Wyglądem nie powalają , ale podczas moich pierwszych poszukiwań sukni w sobotę , miałam okazję je mieć na nogach i szczerze mówiąc po 5 min zapomniałam , że mam na nogach 10 cm szpilki . Mega wygodne !
Mnie ciagle przeraza wizja butow. Wzyscy, doslownie wszyscy moi bliscy sa na NIE czeraonym butom

Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 23:17   #2250
21klaudyna
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żon

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Mnie ciagle przeraza wizja butow. Wzyscy, doslownie wszyscy moi bliscy sa na NIE czeraonym butom

To jest Twój dzień ! Więc jeśli masz ochotę to ubierz czerwone buty !
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości