|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Nela nie, niestety nie mam. U nas gotuje TZ a on tylko czyta przepisy, ksiażki kucharskie i inspiruje się nimi, żadnego nie stosuje od a do z.
Nadalka rozm. 40 hmmm - według mnie nie jest jakiś duży, ja noszę 34/36 ale czasem i 38 jest dobre |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje dziewczyny za pomysły ![]() Kupiłam w pl sklepie seler konserwowy i coś z niego zrobię, mam katkowke więc przepis od Linki bedzie super no i Haniu jakbys mogła to podesli mi jak robisz te ciasta francuskie, z czym je podajesz. Chyba u nas w pl sklepie mozna kupic gotowe ciasto francuskie, a w asdzie czy tym podobnym tez?
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png ![]() ![]() ![]() ![]() "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-09-18 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
Ja tez
![]() ![]()
#4416 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U nas nic nowego i nie mam za bardzo o czym pisać ![]() Edytowane przez dottta Czas edycji: 2013-09-18 o 15:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() wymęczyłam dzisiaj małą, najpierw spacer w wózku z psem, potem drugi długi na nogach, a w drodze powrotnej zahaczyłyśmy o plac zabaw. Efekt taki, że padła na drugą drzemkę ![]() korzystałam dzisiaj z pogody ile się da, bo jutro znowu deszcz zapowiadają ![]() uwielbiam! Mam dzisiaj do obiadu, ale bez mozzarelli, z sosem musztardowym ![]()
#4418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paluchy serowe: http://www.mojewypieki.com/przepis/s...a-francuskiego Przepis na ślimaczki miałam z jakiegoś bloga, ale teraz mam tam zablokowany dostęp ![]() Z tego co pamiętam do nadzienia potrzeba drobno pokrojoną cebulę (wystarczy pół), szynkę/wędlinę pokrojoną w kostkę, żółty ser starty na tarce, pietruszkę (może być suszona), białko jajka i łyżkę śmietany (dawałam double cream). Nadzienie rozłożyć na płacie ciasta francuskiego, zwinąć jak roladę. Kroić na ok. 1-centrymentowe plasterki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (luźno, bo ciasto urośnie), posmarować żółkiem. Piec chyba w 200 st. aż się zrumienią. Ciasto francuskie (puff pastry) kupuję w markecie-znajdziesz je w zamrażarkach. Tu najpopularniejsze jest firmy Jus-Rol. Można kupić w płatach (pakowane po 1 szt. albo 2 szt.), albo w kawałkach do rozwałkowania. Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2013-09-18 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4421 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Heej
Ja na chwile tylko powiem ze moja Amelia wypowiedziala (powtorzyla po tacie) pierwsze konkretniejsze slowa.. Bylo to : "peppa pig".. chyba za duzo jej spiewam... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() ![]() Wrzucalyscie wcześniej przepisy, poczytalam a teraz chce mi się jeść... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
mamka brawo
![]() Ja się pochwale że dziś rano cos się nie mogłam zwlec z łóżka, TŻ wyjał jasia z łóżeczka, a ten mały szkrab pobiegł po książeczkę, przyniósł mi i mówi "cita" "cita" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Heej
![]() Wrocilam do domu po nocce spedzonej poza nim. Jestem padnieta bo bylo duzo pracy ale wszystko sie udalo. Widze ze dzieciaczki chore. Oby szybko przeszlo. U nas lekki katarek ale tylko gdy placze. Jutro mamy to szczepienie i nie wiem czy nas zaszczepia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ...no to się rozgadałam. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadalka, zdaje mi się że najważniejsze by miała skóre i była ponacinana. Mój mały stepuje ![]() i jeszcze nie śpi ![]()
![]() |
#4429 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() I dużo zdrówka dla tych zakatarzonych! Że też Wam chce się tak gotować?! Ja mam w tym kierunku od dłuższego czasu niesamowitego lenia. Częściej mój mąż ma jakieś chęci i pomysły. Mi się po prostu nie chce. Moje dziecię uwielbia tańcować. Muszę ją kiedyś nagrać, będzie miała niezły ubaw, jak będzie to kiedyś oglądać. W ogóle jest bardzo muzykalna, jak coś jej spodoba, to rusza ręką, jak mały hip-hop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Buena mój synek tez mocno reaguje na muzykę. Tak śmiesznie rusza glowka w rytm muzyki, wyglada jak taki samochodowy piesek z ruchomą glowka ![]()
![]() |
#4431 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Witam z rana
![]() Rano zaliczylam bieganie - 5 km i teraz jest mi bosko ![]() Na obiad będę robic cukinie faszerowane mięsem i warzywami. Jeszcze nigdy nie robiłam, ciekawe jak wyjdzie. Cytat:
Moja mówi coś na kształt buty :brzydal" ale nic dziwnego To jest kobieta i od malego kocha buty. Cytat:
![]() Cytat:
Tancowanie dZieciaczkow jest mega słodkie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
hejj
#4433 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej
![]() Hah Mandi udmialam sie z tych butow, ciekawe jak bylo moje pierwsze ![]() Jas dostal kaszelku, katar ma juz b. Gesty i drazni gardelko, odciagamy ile sie da, chwal sobie aspirator z rossmana freenose- ma waska koncwoke ktora da sie wlozc do dziurki od nosa i wtedy ladnie wyciaga glutki oralnie ze tak to nazwe ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Pumka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
Pumcia
![]() Lu przy płaczu zawsze gile z nosa wiszą, ja tego jako katar nie traktuje Gratki wszystkich pierwszych słów ![]() ![]() ![]() ![]() heh, moje dziecko właśnie próbowało włożyć wtyczkę do kontaktu! Małż po odkurzaniu zapomniał zaślepić kontakt, zostawił też na wierzchu deskę do prasowania (taką z kablem, bo deska ma swoje gniazdko do podłączenia żelazka) i przed chwilą patrzę, a ta się siłuje z tą wtyczką, żeby włożyć do kontaktu! Rany, jakie te nasze dzieci już się kumate robią
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-09-19 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wrażenie że Iga w ogóle nie rozumie co się do niej mówi.
Patrzę na inne dzieciaki to one takie kumate, rozumieją słowa, a moja albo jest przygłucha, albo nie rozumie, albo nie chce mnie rozumieć ani słuchać. Jedyne co to "halo" mówi a tak to raz powtórzyła po mnie "uki" a jak chhcę żeby coś powiedziała to zaczna się wściekać. Nela ja wiem że trzeba skórę naciąć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-09-19 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Coraz mądrzejsze te nasze dzieciaczki! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Raczkowanie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Mialam sie do Was odezwac a widze ze zalapalam sie na sama koncowke
![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- To wygląda tak jak by ona chciała dać mi do zrozumienia że jak będzie chciała to będzie się uczyć, powtarzać. Że nie będzie robić tak jak ja chcę. Jak wyciągnę rękę i mówię daj , to podchodzi i ładnie mi daje a czasem spojrzy się na moją rękę i ucieka. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- A jej ulubionym zajęciem jest papa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Mój synek rozrabia od rana. Matko skąd on bierze te pomysły ![]() U nas leje więc musiałam włączyć ogrzewanie. Na szczescie teraz mamy ciepło w domu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.