|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
Strasznie mnie wkurzają takie uwagi, ja kiedyś usłyszałam, żebym przestała się mazać po śmierci prababci. Dlaczego? Bo byliśmy na to przygotowani, była chora od dłuższego czasu, trzeba było amputować nogę i było wiadomo, że prawdopodobnie nie wytrzyma takiej dawki narkozy. Płakałam sobie cicho w innym pokoju, a tu taka uwaga z dupy.
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2373 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Się śmiej!
Jak zaczniesz robić jakieś kroki ku zmianom to licz na moje wsparcie
|
|
|
|
#2375 |
|
Konto usunięte
|
mogę się podpalić na szkolnej stołówce
|
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Chyba się cieszę, że nie zostałam nauczycielem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2377 |
|
Konto usunięte
|
mnie po prostu zastanawia - jak to jest i co za debil wymyślił że system kar i nagród jest taki sam dla 6 latków w 1 klasie podstawówki i dla 17-20 letnich durniów/jełopów
no jak? taki 17-18-19-20 latek się nie posra na myśl o uwadze do dziennika, telefonie do mamy, a lacha do dziennika spłynie po nim jak po kaczce. |
|
|
|
#2378 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dopiero jak moja matka pogroziła kuratorium i policją to wtedy zaczeli coś robić.
|
|||
|
|
|
#2379 |
|
Konto usunięte
|
no, no, no, no...
i co, i przerzucisz gnoja do drugiej klasy? to jak podrzucanie zgniłego jaja. wyrzucisz go ze szkoły? dopiero wtedy właśnie jak podpali kolegę, rozsypie kokainę w świetlicy dla dzieci, albo zacznie się onanizować na apelu. dopiero jak dojdzie to jakiegoś skrajnego aktu przemocy. |
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2381 |
|
Konto usunięte
|
a tam rodzice stasia to pewnie w pierdlu siedzą albo dawno nie żyją a stasia od 14 roku życia wychowuje ulica
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- tzn to że niektórzy rodzice mają nasrane to inna sprawa, ale w przypadku prawie dorosłych osób są mniej znaczący |
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli już tak jesteśmy przy genialnej organizacji oświaty. Od przyszłego roku idą pierwsze sześciolatki do szkoły przymusowo. Mam praktyki w grupie przedszkolnej gdzie 3/4 dzieci pójdzie do szkoły. Widząc jak są przystosowane szkoły na przyjęcie tych sześciolatków, to jestem pełna podziwu nauczycielek klas pierwszych
|
|
|
|
|
#2383 |
|
Konto usunięte
|
no daj spokój, ja byłam kilka razy w klasach 1-3 tak "sobie o" i generalnie te nauczycielki chyba ostro coś sobie zapodają bo nie wiem jak one to wytrzymują.
w czasach niżu demograficznego mogliby SPOKOJNIE porozbijać klasy pierwsze na grupy po 10 osób. po pierwsze byłoby to z korzyścią dla ich rozwoju po drugie nauczyciel lepiej mógłby się skupić na pojedynczych uczniach po trzecie co to za "lekcje" gdy jest 30 dzieci które nie wie co ze sobą ma zrobić, sika w majtki albo nie potrafi zapiąć plecaka, każdy o różnym poziomie i tylko jeden nauczyciel - znaczna część rodziców nie potrafi z jednym dzieckiem usiedzieć rysując a tutaj masz 30. ja naoglądałam się juz kilku rzeczy: kasia ryczy bo jej się kredka złamała a dostała nową ładną ostrzynkę i nie chciała jej używać, basia ryczy bo chciała być dyżurnym a nikodem ryczy bo kolega rozregulował mu ramiączka w plecaku. bartek piotrek maryla i judyta wraz z przemkiem mają adhd, połowa dysleksje, niektórzy nieskoordynowane ruchy, część ma problemy zdrowotne, a część wysoki iloraz inteligencji i się nudzą. no nie da się. nie wyobrażam sobie klas sześciolatków po 30 osób i jednego nauczyciela. to też jest kretynizm. 30 osób to daje rade od 4 klasy w górę no ale przy maluchach takich jak sześciolatki to niespecjalnie Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2013-09-18 o 21:03 |
|
|
|
#2384 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jak było ze sprawą tej dziewczynki co się powiesiła na skakance. Był szum medialny, zero tolerancji, wielkie hasła o tym, że trzeba skończyć z prześladowaniem wśród młodzieży i co? Kupa łajna z tych haseł wyszła. Jak było, tak jest i nic takiej łajzie nie można zrobić. |
|
|
|
|
#2385 |
|
Konto usunięte
|
i w ogóle dodam że jestem jakimś świętym wyjątkiem który uważa że gimnazja to fajna sprawa. widzę że jak dzieci od początku gimnazjum są dobrze kierowane to im to wychodzi na dobre. jest podział na grupy z językami obcymi - w podstawówce rzadko jest, jest nowa klasa, zdobywa się pozycje w grupie - jeśli grupa lansuje pozytywne wzorce to można zacząć "wszystko z nową kartą", nie ma się łatki przyklejonej przez nauczycieli, traktuję się ich nieco poważniej...
naprawdę, nie spotkałam jeszcze ani jednej klasy gimnazjum na którą bym tak narzekała jak narzekam na ponadgimnazjalnych. |
|
|
|
#2386 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Jak tak was czytam to się boję co będzie za rok.
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- E tam, takie popierdółki.
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz miałam 15 dzieciaków. I mniej więcej tyle też było w pierwszych klasach. Ale to są jeszcze te niżowe roczniki. Teraz w przedszkolach jest pełno dzieci. W grupie mam 25. Do tego jeszcze grupa sześciolatków gdzie jest drugie tyle. I grupa, która jest bez wyżywienia gdzie też jest 15 dzieci. To jest jedno przedszkole, a dzieci już 70. Doliczając do tego jeszcze trzy publiczne z samego miasta, do tego trzy ze wsi, gdzie do szkoły pójdą do nas i jeszcze dwa czy trzy przedszkola prywatne. Pierwsze klasy będą pełne aż do bólu.
I też tak myślałam, że te od 1-3 to szacun i w ogóle. Przyszłam do przedszkola. Byłam tam trzeci dzień. I nabrałam jeszcze większego szacunku dla tych pań. Siedzą z dziećmi od 6/7 do 11/12. Wrzasku, krzyku, bo tu się tłuką o autko, tu jedna drugą ugryzła, bo tak, a te nie chcą dać tamtej kredki. Zajęcia trwają 20 minut, gdzie dzieci siedzą względnie cicho. Potem jakieś ruchowe zajęcia czy przy stoliku kolorowanie. O ile przy ruchowych jeszcze ćwiczą po cichu (a jak stękają przy skłonach!) to przy stolikach znów wojna, bo Wiesiu zabrał czerwoną kredkę, a ją chciała zabrać Zosia, ale ona trzymała żółtą, więc Oskar jej wyrwał tą żółtą, bo dziewczynka powinna mieć różową. Trzy dni, a łeb mam jak sklep. Przychodzę tam i odliczam minuty do końca zmiany
|
|
|
|
#2388 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
.
|
|
#2389 |
|
Konto usunięte
|
Nooo przedszkola i klasy 1-3 są... są straszne, ja nie wiem, ja pierwsze co zrobiłam po przyjściu do domu to wzięłam coś mocnego na ból głowy. Bo o ile ci starsi podnoszą ciśnienie, to po prostu są zdemoralizowani albo niewychowani, no i można przełknąć tę myśl i ich "olewać" no ale dzieci mają "wbudowane" piszczenie, krzyczenie, tupanie, płakanie, sikanie, plucie, chwalenie się itp
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Nie, niee, niee, dzieci niee, niee... niee matko, dzieci to coś strasznego naprawdę, ja ogromnie współczuję, gdybym pracowała jako przedszkolanka w holandii albo nauczycielka 1-3 to bym przychodziła do pracy zjarana |
|
|
|
#2390 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Dobre, dobre, zostaw.
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znaczy nie narzekam, bo akurat panie u których jestem są kobietami, które robią to co lubią i robią to świetnie. Obok w sali jest babka u której byłam trzy lata temu i strasznie ją wspominam. Fakt faktem były to trzylatki. Oczywisty był płacz we wrześniu. Pani wtedy ma za zadanie wmawiać dzieciom całymi dniami, że tak, mama przyjdzie już za chwilkę i czymś zająć te dzieciaki. Pierwsze dwa tygodnie to ja siedziałam na dywanie z dziećmi i upewniałam ich w tym, że mamusia przyjdzie i próbowałam je jakoś zająć, bo pani siedziała z panią, która miała pomagać, i opowiadały o nowych dostawach ubrań do ciucholandu i co tam u dzieci słychać. Albo szły do pokoju dla nauczycieli zostawiając mnie samą z 20 dzieci. Samą! Studentkę pedagogiki po pierwszym roku, która nie ma żadnego przygotowania merytorycznego! Po pierwszym roku większość pedagogikę rzuca jak zobaczą jak wyglądają praktyki, a one mnie ot tak zostawiają, nie wiedząc czy czasem nie zamknę dziecka w szafce, bo mnie zdenerwuje
|
|
|
|
|
#2392 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Mnie to bardzo dziwi. Brak kultury.
|
#2393 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2394 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42873581]Czyli nie jestem sama
![]() Weź ja się już wystraszyłam, że źle napisałam i zaczęłam szukać w Google. Znalazłam za to, że kordła to regionalizm białostocki. Jestem złą przedstawicielką mego miasta bo zawsze mówiłam kołdra [/QUOTE]Serio? Nie cierpię jak ktoś mówi "kordła".
|
#2395 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
XD
myślę że mają migreny. |
|
|
|
#2396 |
|
Konto usunięte
|
Boże, nic mi nie mówcie... cala niedzielę spędziłam z pięćdziesiątką dzieciaków z 1-3, pod koniec dnia miałam mysli samobójcze...
Ja nie wiem co onid dają tym dzieciom, przeszły 10 km (!!!) i dalej potrafia przez 3 godziny latać, piszczeć, drzeć mordy i zadawac miliardy pytań :'D |
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby można było po 3 klasie podstawówki wywalać ze szkoły to nagle by było spokojniej. Też nie rozumiem dlaczego idioci zarządzający w naszym kraju nie zreformują w czasie niżu szkół, nie podzielą klas na małe zespoły, nie wprowadzą systemów autorskich. Zwłaszcza że po niżu, za chwilę nadejdzie wyż i co wtedy- przypadkowi nauczyciele z łapanek? |
|
|
|
|
#2398 |
|
Konto usunięte
|
no.
no. no. rzecz jasna na obozie miałam wychowawstwo maluszków. ja pierdziele te dzieci mają w dupach motorki, przeorasz je po górach, o północy idą spać, o 6 rano z bananem na japie biegają o_o |
|
|
|
#2399 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2400 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.