|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1112 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
O to wyglada przepysznie!! ![]() A na watku znowu o jedzeniu
|
|
#1113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I, jak dziewczyny sugerują, może po przeanalizowaniu budżetu okaże się, że stać Was na wyprowadzkę. Święty spokój wart jest nawet obniżenia standardu życia (oczywiście bez przesady). W każdym razie, życzę szybkiej poprawy, bo obecna sytuacja rzeczywiście nie jest ciekawa. |
|
|
|
|
#1114 |
|
Raczkowanie
|
Hosanko, trzymamy kciuki!!!!! Zobaczysz, ze wszytko pieknie sie wchlonie!! Zarowno ja jak i moj brat urodzilismy sie z tetniakami, a do tego wg lekarzy brat mial byc uposledzony, bo moja mama nie powinna miec 2 dziecka tak szybko po 1 poniewaz chorowala wczesniej na gruzlice...Oboje bylismy okazami zdrowia, wiec jak widac lekarz , czlowiek omylny
|
|
|
|
#1115 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz tylko pozostaje czekać, co The light miała na myśli... ![]() Dziewczyny, tylko gałkę muszkatołową polecam samemu na świeżo ścierać - to najbardziej charakterystyczna przyprawa dla tego dania
|
|
|
#1117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnią sobotę spędziłam szorując je papierem ściernym i wątpiąc w całą ideę tego przedsięwzięcia kupiliśmy już specjalną farbę bezpieczną dla maluchów, tylko nie wiem czy zdążymy je pomalować przed wyjazdem męża na szkółkę. Jeśli się uda pokażę Wam fotki. My co prawda wybraliśmy orzechowy kolor, ale jest ich całkiem spora gama, biały też - puszki są małe, więc tanio to wychodzi i można stworzyć fajne łóżeczko dla swojego Szkraba
|
|
#1118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama używam Babydreama do mycia, smarowania, na buzię. Już zrobiłam zamówienie i z domu mają przysłać pakę z kosmetykami Babydream
|
|
|
|
|
#1119 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1120 |
|
Raczkowanie
|
My w domu na strychu u mojego tz, tez znalezlismy jego lozeczko i takie krzeselko do karmienia
Jak je zobaczylam to juz wiedzialam w czym bedzie spal nasz malucha, a ja jakie zajecie bede miala w najblizszym czasie !! A moge zapytac sie jak nazywa sie ta farba? Moze ja tutaj tez maja
|
|
|
|
#1122 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() może się czymś zatruł?Cytat:
ale muszę zacząć pić jakieś koktajle, bo widzę że zaczyna mi chyba witamin brakować lecą mi włosy jak szalone i paznokcie się łamią![]() zonoTomaszka a co do sytuacji mieszkaniowej... moim zdaniem póki możesz to wracajcie do teściowej, nie warto poświęcać swojego małżeństwa i zdrowia psychicznego dla odremontowanego kąta. Jestem pewna że w domu nie będzie lepiej a wręcz przeciwnie coraz gorzej. Najgorzej dla Twojego męża. Rodzice pewnie mają trochę racji, ale to nie usprawiedliwia ich zachowania. Cytat:
gorzej mój mąż już sobie wyobrażam jego komenatarze "coooooooo mój syn w różowych śpiochach z kucykiem, nie ma mowy!"lolita widziałam Twoje listy zakupowe i jestem pełna podziwu dla zorganizowania, rozplanowania na miesiące! super sprawa! gdzie to zapisujesz? czyżby excel? mi ciągle brakuje motywacji i zwyczajnie odkładam to w nieskończoność.Cytat:
może to trudniejszy dla Was moment, ale moim zdaniem nie ma tego złego...przyszłość jest bardzo ważna. teraz są telefony, skype dacie radę![]() Cytat:
od pacjentek. masakra.Cytat:
:confuse d:![]() ja zupełnie nie rozumiem tej nagonki (wizażową) na parafinę, sls, sylikony i parabeny. Toż to był czysty biznes żeby wypromować kosmetyki "naturalne" z "przyjaznym składem". Tylko że my nie jesteśmy w stanie sprawdzić pochodzenia danych surowców a ze szczegółowego analizowania składów moim zdaniem i tak koniec końców nic nie wynika. MI parafina (i to czysta!) kilkanaście lat temu dosłownie uratowała twarz. Miałam wypadek (spadłam i przejechałam buzią o asfalt) i całą twarz w ranach, strupach i dziurkach. Smarowałam ją tylko parafiną oraz chroniłam przed słońcem z polecenia lekarza. Dzięki temu nie zostały mi żadne blizny, nie licząc wybitych zębów i szytej wargi. Przebariweń nabawiłam się wieeeele lat później w skutek zrywania zrywania strupków po syfkach ![]() Cytat:
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-09-18 o 20:41 |
|||||||
|
|
|
#1123 |
|
Gang Iren
|
Fajne sa takie stare rzeczy lozeczka itp.
Dziewczyny zrobcie zdjecia i pokazcie co tam macie z "dawnych" czasow.
|
#1124 |
|
Raczkowanie
|
W weekend bedziemy u rodzicow tz, wiec wtedy bedzie akcja wdrapywania sie na strych
i beda zdjecia
|
|
|
|
#1125 |
|
Raczkowanie
|
Dziś cały dzień się relaksowałam z koleżankami i znowu widzę że natworzyłyście dużo stron od wczoraj i pewnie długo zajmie mi nadrabianie. Jutro idę na wizytę do gina i strasznie się denerwuje jak zawsze, oby wszystko było ok.
|
|
|
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ale gonicie
![]() ![]() ![]() Przepraszam , ze nie odp.po postach ale jeszcze nie nadrobilam kilku stron od rana bo niedawno do domy weszlam.U nas po wizycie wszystko super, wyniki z glukozy wyszly ksiazkowe jak to p.doktor stwierdzil, jedynie tylko mam niska hemoglobine i mam brac żelazo. Maly juz nie taki maly, wazy 870g. w 25 tyg.wiec rosnie jak na drozdzach ![]() ![]() Od razu jestem spokojniejsza
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Pilotka 86 oj bez przesady pewnie co druga tu ma taką liste ja mam taki folder,zapisuje to w zwykłej notatce
![]() Kurczę muszę sobie kupić jakąś cieplejszą tunike najlepiej beżową nic na allegro nie mogę znaleźć,jutro ruszam na sklepy
|
#1128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1129 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Wzrok zaczął mi się psuć, gdy byłam w 4 klasie podstawówki, zaczynałam od -0,5. Niestety, później było już coraz gorzej. Wszyscy mówili, że to przez czytanie książek, też po nocach ![]() A jak to jest? Może będzie Ci łatwiej sobie wyobrazić jak napiszę Ci, że stojąc przed lustrem w łazience bez szkieł kontaktowych lub okularów, nie widzę swojej twarzy. Wiem, że brzmi to strasznie, ale da się żyć. O operacji laserowej nie myślę, bo nie zniweluje mi wady całkowicie, a poza tym wada może wrócić. Jest jednak opcja wszczepienia sztucznej soczewki. Ale to może kiedyś... Już się tak przyzwyczaiłam do noszenia soczewek kontaktowych, że zapominam o wadzie. Jednak na poród sn się nie zdecyduję i jak będzie trzeba zapłacę. Cytat:
. Zastanawiałam się, gdzie się podziewasz.Ja w zabobony nie wierzę i zwykle, gdy ktoś mi coś takiego gada to robię się zła . A jeśli czujesz niepokój to pomyśl raczej, że dzieci zapełnią JEJ miejsce.no to do dzieła Cytat:
. Parafina jest w większości kosmetyków i była od lat. Krzywdy nie robi, na co dowodem są osoby, które od lat używają wyłącznie kremu nivea i mają rewelacyjną cerę. Znam takich kilka.Cytat:
.
|
||||
|
|
|
#1130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śmierć-narodziny to tak. U Nas w rodzinie się sprawdzało, u znajomych też jak tak pokojarzyć fakty. Ale czasem była to kwestia 2 m-cy. Być może przypadek, nie wiem. Ale gdzieś głęboko w sobie czuje, że coś jest na rzeczy. Co do powiedzmy grupy zabobonów to najbardziej wierzę w sny i ich znaczenie. Zawsze jak śniło mi się, że wypadł mi ząb ktoś z rodziny umierał. ![]() Niektórzy tego nie zrozumieją - ok. Ale ja tak i w moim życiu sprawdziło się wiele snów - nawet poznanie mojego męża.
|
|
|
|
|
#1131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Le La brawa za udaną wizytę
|
|
|
|
|
#1132 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do ubrań... byłam w dwóch sklepach specjalizujących ![]() Cytat:
Ja mam zawsze dużo zapału do odnawiania ale na tym się najczęściej kończy U mnie na strychu jest super fotel obrotowy, idealny do karmienia, ma pewnie z 30 lat, ale niestety podstawa jest urwana i nie da się zrobić Cytat:
Mnie np podrażnia sławny babydream dla dzieci oraz cepathil. |
|||
|
|
|
#1133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- A tak na marginesie Ambrella to jestes moja idolka!!! Masz taki fajny typ urody, taka kobieta po prostu, uwielbiam Twoje zdjecie w klubie !!!
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy poważniejszy zakup za nami
wylicytowaliśmy kosz mojżesza
|
#1135 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kolorów jest ze 20 ale nie mają na stronce paletki.Cytat:
już mu zapowiedziałam, że nie rodzę bez niego, poczekam zadzwonię jak się zacznie i w kilka godzin zdąży przyjechać, nie ma wykrętów ![]() Cytat:
|
|
#1136 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam chyba podobny typ cery do Twojego - też nie służy mi ani cetaphil, ani babydrem. Za to "przeklęta" parafina szkody mojej twarzy i ciału nie czyni ![]() Cytat:
![]() . Ostatnio bardzo rzadko słyszę komplementy.Cytat:
|
|||
|
|
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za TEN przepis, moje kubki smakowe oszalały, gdyby nie późna pora i brak wszystkich składników, już pichciłabym w kuchni. Brzmi przepysznie
|
|
#1139 | ||
|
Zadomowienie
|
no i się znów pospałam i obudziłam z bolącym gardłem (znowu) i całą resztą... mama kaszle, ja kaszle, uszy bolą a jutro nie uda się wygrzać bo to usg (przynajmniej nie mam się siły nim denerwować) a zajmie mi 2 razy więcej czasu, bo mąż może się tylko (ale i aż bo też nie było pewne) wyrwać z pracy, więc będę jeździła w te i we wte...
Cytat:
u, kiepsko, u mnie może być problem z tą siatkówką:/-dowiem się za miesiąc. a to już w 100% pewne? od kiedy ma zacząć działać? ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
|
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
Pokażę jak tylko do mnie dotrze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

kupiliśmy już specjalną farbę bezpieczną dla maluchów, tylko nie wiem czy zdążymy je pomalować przed wyjazdem męża na szkółkę. Jeśli się uda pokażę Wam fotki. My co prawda wybraliśmy orzechowy kolor, ale jest ich całkiem spora gama, biały też - puszki są małe, więc tanio to wychodzi i można stworzyć fajne łóżeczko dla swojego Szkraba 

w tym tempie ta część wątku zostanie rozpykana w tydzień
został ostatni skrawek, właśnie po niego zmierzam do kuchni.

Powiedziałam mu co myślę o nim i jego komentarzach. My mieszkamy z rodzicami i kot najczęściej jest u nich, czasem go nie widzę przez kilka dni. A że ja chora i z łóżka mało co wstawałam, u rodziców nie byłam, to i nie wiedziałam do wczoraj, że z kotem coś nie tak.
(ma dwie pary kłów) i temu nic nie je, bo tak ogólnie to wydaje się zdrowy, temperatury nie miał, oczy i uszy w porządku, na mocno odwodnionego też nie wyglądał. Jakby mu się nie poprawiło, to mam przyjść z nim na pobranie krwi. Zobaczymy, póki co wydaje się być żwawszy niż wczoraj.. 

lecą mi włosy jak szalone i paznokcie się łamią

Oczywiście nie chodzi o to, że jestem fanką cc, ale uważam (na własnym przykładzie), że jeżeli mam opcję poród sn i utrata wzroku, albo cc, to jednak wybiorę cc, żeby przynajmniej zobaczyć moje dziecko. Jak zaczynałam ciążę w Wiktorią, miałam -6 w oczach, w 9 miesiącu już -10. Leciał mi wzrok okropnie i 5 miesięcy po porodzie (cc ze wskazań okulistycznych) musiałam robić pierwszą operację laserową, bo traciłam wzrok. Trzy lata później była druga. Teraz chodzę bez okularów, na razie jest ok, ale 27.09. mam wizytę u okulisty, który zadecyduje, czy mogę próbować rodzić sn (chyba bym chciała, bo cc było koszmarem), czy jednak nie ma szans. I co, i nawet jak będę miała wskazania, to nie zostaną ona uznane w szpitalu przy porodzie?!