|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Nauczyciele pewnie są taką grupą, która kupuję najwięcej środków przecibólowych
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2402 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Ja raz znalazłam się na korytarzu jakiegoś zespołu techników i zawodówek dla facetów (jakieś mechaniki i inne) to uznałam, że małpy w ZOO zachowują się bardziej ludzko.
|
|
|
|
#2403 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2404 |
|
Konto usunięte
|
Normalnie jak jeszcze raz usłyszę jakie te dzisiejsze dzieci sa leniwe i jak bardzo się nie ruszają i w ogóle ach i och, to chyba od razu zacznę mordować :'D
Zgodzę się co do tego, ze w szkołach ponadgimnazjalnych uwagi i minusiki mozna o kant dupy rozbić. |
|
|
|
#2405 |
|
Konto usunięte
|
No.
Ja wam mówię, wszystko ok - gimnazjum pracuje mi się super, bo to są już starsze dzieci ale jeszcze na tyle głupiutkie że się boją pały czy telefonu do mamy. Więc baaardzo łatwo wypracować sobie nad nimi władzę, jeśli się nie da drogą pokojową to drogą gróźb i kar |
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42878183]Nauczyciele pewnie są taką grupą, która kupuję najwięcej środków przecibólowych
![]() A w tym piekle widziałaś gdzie Lucyfera? [/QUOTE]Pełno małych Lucyferków Drabinka mnie na obozie dzieciaki obudziły dwa razy przed szóstą. Za drugim razem oprócz zjechanych punktów za ciszę, powiedziałam, że następnym razem będą biegać dookoła budynku dziesięć razy, skoro spać nie mogą. Trzeci raz obudziło mnie: "pięć, cztery, trzy, dwa, jeden, SIÓDMAAA!" i już im nic zrobić nie mogłam. A potem każdego dnia budziły mnie hity "ona tańczy/ cztery osiemnastki" i inne tego pokroju. Póki puszczali z telefonów to dało się zdzierżeć. Problem pojawił się jak zaczęli sami śpiewać |
|
|
|
#2407 |
|
Konto usunięte
|
a przestań ja telefony zabierałam i oddawałam po obiedzie do kolacji.
|
|
|
|
#2408 |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42878183]Nauczyciele pewnie są taką grupą, która kupuję najwięcej środków przecibólowych
![]() A w tym piekle widziałaś gdzie Lucyfera? [/QUOTE]Choco, nie śmiej się, moja mama uwielbia swój zawód i pracę z mlodzieżą, ale przeciwbólowych mamy całą szafkę w domu ![]() Lucyfer nie byłby na tyle głupi żeby się pchac w ten armagedon ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- W ogóle juz zapomniałam jak te dzieci do wszystkiego podchodzą emocjonalnie, oblanie sie grochówka to prawie koniec świata |
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz odważyłam się zabrać. Potem godzinę rozmawiałam z mamą dziecka ![]() Demi co tam grochówka! Powiedz pięciolatkowi, że jeż wcale nie je jabłek |
|
|
|
|
#2410 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42877999]Przechodziłam dzisiaj obok podstawówki, tylko obok a taki hałas słyszałam jakby tam ludzi mordowali. Wiem, że nauczyciele po pewnym czasie maja problemy z gardłem ale mnie ciekawi czy ci co uczą w podstawówkach nie maja również problemów ze słuchem.[/QUOTE]
Moja siostra 10-letnia powiedziała, że czasem ją wkurza szkoła, bo jest taki hałas i te dzieci się ciągle drą .
|
#2411 |
|
Konto usunięte
|
Ja przez tą cholerną grochówkę musiałam sie matce tłumaczyć, normalnie jakbym specjalnie dzieciaka oblała, ba, jakbym go wrzuciła do gara z zupą.
Nie udobruchało jej nawet to, ze sama też się oblałam, zeby młodą pocieszyć Sprobuj wyjaśnić pieciolatkom, że owady się nie żenią żeby miec dzieci, powodzenia
|
|
|
|
#2412 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciri pilnuj siostry i nie pozwól jej studiować pedagogiki Mi wypominają przedszkolanki i rodzina, że jak w przedszkolu rozmawialiśmy kto kim chce być w przyszłości to odpowiedziałam: "Nigdy nie będę naucycielem! Bo tak nie mozna! Te dziecka są takie spólne! Ciągle wzescą i pani nie słuchają! Nie będę naucycielem!" No i masz. |
|
|
|
|
#2414 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Nie pozwolę, jak na razie nie chce.
|
|
#2415 |
|
Konto usunięte
|
To obowiązek szkolny nie jest do skończenia gimnazjum?
|
|
|
|
#2416 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
A ja w tamtym roku wpakowałam się w wolontariat na obozie. Każde dziecko miało ADHD lub Aspergera, albo tandem. Przez tydzień byłam opiekunką domku (czterech chłopaczków w wieku plus minus 10 lat). Fantazjowałam że topię w jeziore każdego po kolei
Inna sprawa, że było to wspaniałe doświadczenie. Było słodko-gorzko, bo mimo wszytko po obozie przysięgłam sobie że jeśli moje dziecko odziedziczy po mnie Aspi czy ADHD to będę je strzegła przed psychologami i pedagogami. Przynajmniej przed większością. I przestałam mieć taki żal do rodziców... widziałam, przed czym mnie uchronili. Nieświadomie, ale jednak. |
|
|
|
#2417 |
|
Konto usunięte
|
HA! Szkolny do gimnazjum. Nauki do 18stki
wikipedia rzecze "Polskie prawo rozróżnia dwa pojęcia – obowiązek szkolny i obowiązek nauki. Obowiązek szkolny polega na przymusie uczęszczania do szkoły podstawowej i gimnazjum[2]. Rozpoczyna się w roku szkolnym, w którym dziecko kończy 7. rok życia[3]. Ustawa nie określa w wyraźny sposób kiedy obowiązek szkolny się kończy. Można o tym wnioskować jedynie w związku z pojęciem obowiązku nauki, czyli uczęszczania do szkoły osób w określonym przez prawo wieku. Obowiązek nauki obejmuje osoby od 7. do 18. roku życia[4], co pokrywa się z wiekiem, z którym (generalnie) uzyskuje się pełnoletność. Ponieważ nauka w prawidłowym toku (bez powtarzania klasy) kończy się w gimnazjum w wieku 16 lat, musi być kontynuowana w jednej ze szkół ponadgimnazjalnych lub w jednej z innych form kształcenia określonych przez ustawę[5] przynajmniej do ukończenia 18 lat." |
|
|
|
#2418 |
|
zawsze mam racje
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Mnie kiedyś pasowało osobne spanie, ale się zestarzałam i mi się zmieniło. Ale kołdrą się nie podzielę, co to to nie.
![]() Zresztą gdybym miała chłopa chrapiącego albo wstającego o zupełnie innej porze niż ja(bo albo budzi czyjś budzik albo drażni widok kogoś śpiącego) to byłabym też za opcją spania w innym pokoju.
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wspominam własne gimnazjum, to na chłopaczków nie działało uspokajająco wstawienie złej oceny czy rozmowa z rodzicami na wywiadówce :P w podstawówce tak, ale w gimnazjum już im to koło dupki latało. Być może miałam taką zdemoralizowaną klasę, bo inne były grzeczniejsze. :P
|
|
#2420 |
|
Konto usunięte
|
Podziwiam tych, co się dziela kołdrą, ja jestem okropnie przytulańska w nocy, jak śpię z kimś, to bez tulenia nie usnę, ale kołdra jest moja i tylko moja, będe jej bronić resztką sił
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
. Zawsze możesz zostać licencjonowana opiekunką i mieć tyle dzieci ile dasz radę u siebie przechować zapewniając im rożne zajęcia. Z resztą szkoły są co kawałek ale są malutkie. Wielkością przypominają nasze polskie przedszkola albo żłobki. Przynajmniej koło mnie są same małe szkoły. Wielkiego molocha dla dzieci jak dotąd tu nie widziałam.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2422 | |
|
Konto usunięte
|
a no masz rację, tzn to jest tak w praktyce że...
jak uczeń nie zda w gimbazie raz, to zazwyczaj się go zostawia, jak drugi raz to się daje do OHP, ale z liceum nie tak łatwo wywalić 16-17 latka niestety . pierwszym krokiem jest zmiana klasy, drugim ostatecznym krokiem zmiana mu szkoły, no ale wtedy ta druga szkoła musi go przyjąć i go ma, może go przekazać dalej ale w praktyce będą go przewalać od szkoły do szkoły i trafi pewnie też do jakiegoś ohapu i tyle z wywalania ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
u nas pały od praktykantek się nie liczyły
|
|
|
|
#2424 |
|
Konto usunięte
|
u nas się liczą ![]() moje pały są soczyste |
|
|
|
#2425 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
drabineczka lubi stawiać pały
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Też byłam wychowawcą maluchów na kolonii. Na szczęście były grzeczne i dawały pospać. Niektórym musiałam rano włączać budzik z kogutem na całą parę, żeby w stali
. Poza tym, odkąd moje dziecko zaczęło być mobilne, biega od momentu otworzenia oka do skończenia się bateryjki. Jak nie biega to w czymś grzebie albo gada po swojemu ewentualnie włączy się jej mama mama tata tata ojejjjjjjj . Jakbym takich miała całe stado, to oczy dookoła głowy musiałbym sobie zamontować.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2427 |
|
Konto usunięte
|
no stawiam pały jak lecą hohohohoh "ale masz brzydką bluzę i dziwne nazwisko, siadaj pała"
nie no żartuję postawiłam ze dwie
|
|
|
|
#2428 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w szoku Oo
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...ice#BoxWiadTxt |
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-09-18 o 22:46 |
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli to wina rodziców to zabrać dzieciaki, i niezależnie od tego przydzielić im psychiatrę czy kogoś żeby je wyprostował |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

.

. Nie pozwolę, jak na razie nie chce.
. Zawsze możesz zostać licencjonowana opiekunką i mieć tyle dzieci ile dasz radę u siebie przechować zapewniając im rożne zajęcia. Z resztą szkoły są co kawałek ale są malutkie. Wielkością przypominają nasze polskie przedszkola albo żłobki. Przynajmniej koło mnie są same małe szkoły. Wielkiego molocha dla dzieci jak dotąd tu nie widziałam.
niestety