|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
India, nie india, ale chyba to ogólna praktyka, jak i Trele tak i tą koleżankę, a że chamstwo to bez dwóch zdań Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-09-18 o 23:01 |
||||||
|
|
|
#602 | ||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
:klaski: ja dla Leoska tez kiedys zamowie!! ![]() Cytat:
:klaski: :klaski: szczesciara!!
|
|
#603 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Cytat:
|
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Dzięki
![]() Zamówiłam póki co 7 sztuk + 6 mam od siostry. Myślę, że spokojnie wystarczy. |
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
Nagram te rozmowy wrazie co Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
Ale mmy talencik na naszym wątku, fajnie bo zawsze będziemy mieć dobry tytuł wątku ![]() Iskra szczęściara ![]() Misja prysznic wykonana coraz goorzej myc mi się pod prysznicem a nie mam wanny. Golić nogi, pipke i myć włosy to nie lada wyzwanie
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam dzisiaj dzień,jazda do sklepu po lodówkę i pralkę, lodówki nam nie zamówią bo nie mogą,pralki są na wys 85 cm a mogę mieć taką na 82,5 cm i trzeba odkręcić wierzch od pralki.Bo jakis debil za nisko blat w mieszkaniu zrobił
![]() A dodatkowo w tym modelu co chciałam blat jest nieodkręcany Teraz trzeba wybrać inny,a nie mam pomysłu ![]() Oprócz tego była akcja z ratowaniem małego kota,wydzwanianiem do azylu i wykłócaniem się.i tak go nie zabrali.Ale monitoruję sytuację Potem pakowałam pudła, mężul ze szwagrem wywozili.Po południu padłam jak kawka,nawet nie miałam siły ciśnienia zmierzyć i kiwnąć palcem dosłownie. Jak wstałam to musiałam położyć się z powrotem bo zawroty miałam :/ Czy wy dzisiaj oszalałyście Z tego co zapamiętałam:anka Dobrze że pojechałaś na IP Ryba Jak tam?O kurde w szpitalu????doczytałam że juz ok Kociak Nie martw się na zapas Maomami Dobrze że tak się tylko skończyło Anoula Też się zastanawiałam nad szczebelkami Zwariowane Potwierdzam olejek rycynowy jest świetny,mi super działa szczególnie na rzęsiska ![]() Luesita za brzucholekDomi Dużo siły życzę Kyte Opuściłam się w wizażowaniu.Wiesz jak cierpi moje ego ![]() Trele Piękny księżyc za oknem,jutro pełnia niech Majka w końcu wypełza z brzuchola.Ale już!!!!! Iskra Szcześciaro ![]() Miki Ja mam z Baby ono takie figowate flizelinowe i 3 sztuki takich bokserkowatych siateczkowych-do przeprania Dzidzia Gratulacje jeszcze raz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za wszystkie wizyty i tygodnie nowo rozpoczęte oraz zakupyCo do odwiedzin w szpitalu to najwyżej wyłącznie moja mama i siostra,reszty nie chcę widzieć Niech się dzieciak zdąży skolonizować naszymi bakteriami ![]() Ale rymowanki tworzycie ![]() Może jutrzejszy dzień na wątku będzie rymowany tylko i wyłącznie? ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
A tak naprawdę to w tytule wątku miała być Majka ![]() Pierwszy jest Jasiek,drugi jest Witek(jeśli zostanie) to może w końcu czas na babeczkę Majeczkę
|
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
Pralki nie zamowia bo co? A lodowki nie ma zadnej o te 3 cm mniejszej? Ale jajca Z dniem rymowanym fajny pomysl Widze te relacje z wizyt Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
![]() Idę spać bo gardło dokucza i katar doszedł,trzeba wyleżeć swoje. |
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosku, to te schody tak z nóg ścinają ;P a co do mycia, to tak dziwne mi w życiu nie było, jak teraz
![]() A strachu się dzisiaj najadłam, nie powiem. Jeszcze chwila, wyschną włosy i w końcu nyny
|
#611 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za udaną wizytęCytat:
mmhhmmm przytulić |
||||
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem uzależniona tak tak to już potwierdzone ![]() Znaczy się lodówki nie zamówią nie pralki bo to inna sieć ma wyłączność na ten model A pralki wszystkie na 85 cm wysokie, a ja potrzebuję taką na 82 i lipa. Eh poplątane z pomieszanym. Człowiek chce wydać pieniądze,upatrzy sobie i Nic trzeba próbować w necie coś pozamawiać.Nie chcą kasy to nie,niech sie wypchają. Ale ale zapomniałam kupiliśmy odkurzacz i żelazko |
|
|
|
|
#613 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie też wymyłam włosy a nie chce mi się suszyć ich suszarką...TŻ już poszedł spać a ja jeszcze chwilkę posiedzę choć nie powiem oczy mi się kleją..
|
|
|
|
#614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#615 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrażliwe są, cienkie, suszarka to zabojstwo dla mnie ![]() ogrzewanie załączone to z 40 minut i prawie suche są. na długość to za ramiona mam, jak kaska wleci w kieszonkę to ide jakiś fryz zrobić i na czerwono się pomaluje bo mi sie tęskni za czerwonym
|
|
#617 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam juz jednak do spania mdli mnie..
|
|
|
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co mi się urodziło w głowie. Chciałabym kupić mężowi zegarek i wygrawerować na na nim KOCHAM CIE TATO - Filip. Spakować go sobie do torby szpitalnej i dać Tż-towi po porodzie. Fajny pomysł czy już wymyślałam z nudów?
![]() Bolą mnie tylko ceny tych zegarków. Biżuterii żadnej mąż nie nosi, więc coś innego (czyt. tańszego) odpada. |
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Ide spać, dobranocka
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Obejrzałam sobie MjM i idę w kimkę
![]() Dobrej nocy mamusie Kto jutro rodzi?? ![]() za jutrzejsze wizytyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Ja wyszlam z wanny I powiem Wam ze jakbym miala jeszcze miesiac ponosic ten brzuch to ju bym do wanny nie siadla, albo co gorsze zaklinowala sie I nie wyszla Pije mleko I pryskam .. Wyc do ksiezyca Dobranoc mamuski ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Hej.
Opisu porodu na razie Wam nie dam. Musze się zdystansowac. Maly jeszcze nie ma imienia. A papierki lakmusowe nie zadzialaly.w piatek o 14 miałam pierwszy wyciek ze skrawkami czopa i nie wykryly.2h potem już był strumień. Z tego co wiem to neonatolodzuly są zadowoleni ze stanu Małego.ale to jest loteria. Zaraz może być gorzej. Jest maciupki. Boli mnie brzuch, wiadomo. Ł zdążył dojechać, kupił maseczki i mógł wejść do Robaczka. Beatko zgadza się. Alisa 18.08 a Mały 18.09 Chciałam dodać fotkę, ale nie idzie. Jest podobny do siostry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-09-19 o 02:15 |
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoj maly to dzielny wojownik od samiusienkiego poczatku , teraz tylko dobije do ładnej wagi I fru do domu. Bedzie dobrze. Ja w to wierze . ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy X
Trele zaklepala sobie kolejke :P i zadna inna ma sie nie wpindalac ![]() Cytat:
![]() Iskra, wiesz co moj TZ powiedzial a propos VATu za fotelik, ze teoretycznie nie musicie placic bo podatek od wzbogacenia (a im pewnie o to chodzilo) placi sie wtedy kiedy wartosc wygranej przekracza 1000 zl... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szybko nabierze pięknej wagi i będziecie się cieszyć sobą w domku ![]() Trzymaj się dzielnie kochana
|
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
Dzidzia gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Bedzie dobrze na pewno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! |
|
|
|
#627 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzidzia- bedzie dobrze. Zdawaj nam relacje.
Ale mam nerwa Do tego wiem, ze mam dzis mase spraw do zalatwienia i zero mozliwosci polozenia sie choc na chwile. To sie wyzalilam
|
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nie fajnie że tak postępuje, to że mały do 12 jest w przedszkolu to nei znaczy że Ty masz nie spać w nocy żeby w dzień odespać ![]() pogadaj z nim może jeszcze bo jak tak dalej będzie to Ty się wykończysz ![]() o zapomniałam Wam powiedzieć (wiem to już nudne się robi:P) że Rysiek oglądał jeszcze wczoraj Kac Vegas 3
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cieszcie sie swoim maluszkiem, buziaki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

Oby syncio szybko przybierał na wadze i był zdrowy 

KCIUKI DLA ANI

Do tego wiem, ze mam dzis mase spraw do zalatwienia i zero mozliwosci polozenia sie choc na chwile. To sie wyzalilam