![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
podpisac kredyt czy odejsc?
Czesc dziewczyny, musze sie znowu Wam wygadac, zawsze mi pomagacie
![]() za kilka dni podpisuje ze swoim facetem umowe na kredyt hipoteczny... na 30 lat. Czuje sie jak przed slubem! mam mysli, ze moze lepiej sie rozstac... ze przeciez nie pasujemy do siebie... ze nie bedzie nam jednak dobrze ze soba. Oczywiscie moje obawy sa pewne stroszke zwiazane z tym, ze 6 lat temu bralam slub i 2 lata pozniej sie rozwiodlam, pewnie boje sie tego, ze ten kredyt i wspolny dom zwiaze nas "formalnie". Ale jest tez druga strona. Wydaje mi sie, ze moj facet hmm.. osiadl na laurach (tak to sie mowi? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: podpisac kredyt czy odejsc?
Ja bym nie brała kredytu z facetem , z którym nie jestem w żaden sposób formalnie związana no i przede wszystkim, do którego mam jakieś wątpliwości. Po kredycie pewnie jeszcze bardziej osiądzie na laurach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: podpisac kredyt czy odejsc?
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: podpisac kredyt czy odejsc?
Cytat:
Już coś zaczyna zgrzytać między wami. Będziesz uwiązana, nie tak łatwo będzie się z tego wycofać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
( nie wiem co robicccccc... czasami mam ochote spakowac sie i wyjsc... a chwile pozniej patrze na niego i mam ochote sie przytulic. No i ide sie przytulic... a ten jakis taki zimny, nie przytula mnie sam z siebie, nawet mnie nie dotyka sam z wlasnej woli, co dodatkowo sprawia, ze czuje sie odrzucona. nie wiem co robic.... to ostatnia chwila kiedy bez wiekszych konsekwencji moge odejsc...[/QUOTE]
nie wierze, ze chcesz podpisać ten kredyt z facetem , który nawet nie przytula.....30 lat to kawałłłłłłłłłłłł czasu jednak.....ja bym nie podpisała ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
W zyciu bym nie brała kredytu na 30 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
1. Nie brałabym kredytu na 30 lat, tylko jak coś to na krótszy okres.
2. Poszukałabym najpierw skromniejszego mieszkania, np. do remontu, aby nie musieć aż tak się zadłużać. 3. Nie pakowałabym się w kredyt z kimś, z kim mieszkam zaledwie kilka miesięcy. 4. Nie pakowałabym się w kredyt z kimś, co do kogo mam takie wątpliwości, jakie Ty masz do tego faceta. 5. Nie pakowałabym się w kredyt z kimś, kogo nie kocham, bo ja w tym co piszesz wielkiej i namiętnej miłości nie wyczuwam. To nie jest chyba TEN facet i stąd obawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
też bym nie brała kredytu przed ślubem jednak
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
A jaka jest różnica między wzięciem kredytu przed ślubem a po ślubie? Czy w przypadku bankowych formalności fakt bycia małżeństwem coś zmienia, daje jakieś przywileje?
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja slubu nie wezme nigdy juz, za bardzo przezylam rozwod, wiem jak boli zwykle rozstanie a jak boli rozwod, patrzenie na meza na sali sadowej... ehh rozwod zryl mi psychike, kazdy zwiazek traktuje "na luzie", tak jakby mial sie zaraz skonczyc, nie potrafie zaufac facetowi... mimo, ze to ja wnioslam o rozwod. Moze powinnam sie wziac za kobiety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Doskonale rozumiem, że ze względu na swoją przeszłość nie chcesz brać ślubu.
Kredytu z tym mężczyzną też bym nie brała, bo widać, że w tej relacji coś zgrzyta, jak już ktoś napisał to najwyraźniej nie jest TEN. Nie warto więc pakować się w zobowiązanie na 30 lat (tu popieram jedną z poprzedniczek warto się w ogóle przy kredycie zorientować na jaki najkrótszy okres kredytowania pozwala zdolność) z osobą, przy której nachodzą myśli, ze najlepiej spakować się i wyjść.
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Kredyt na 30 lat bierze się na rodzinny dom lub mieszkanie, ale o tym jakoś wolałaś nie pisać. Jeżeli ten facet planuje z Tobą coś takiego, to chyba chce z Tobą być i żyć, planować starość, a więc nie wie o Twoich wątpliwościach.
Jesteś bardzo nie fair wobec niego rozważając wspólną przyszłość z nim tylko dla kredytu na wygodne miejsce do życia dla Ciebie i Twojej córki, a nie kochając partnera, który się w to pakuje. Skoro on Ci przeszkadza, ale chcesz pakować się w ten kredyt, bo sama nie miałabyś zdolności kredytowej lub możliwości finansowych, to chyba jesteś bardzo wyrachowaną osobą...
Razem od 6 sierpnia 2007 Zaręczeni od 5 grudnia 2012 Wychodzę za mąż 20 czerwca 2014 ![]() Edytowane przez cukraktywna Czas edycji: 2013-09-19 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie bierz tego kredytu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez myycha Czas edycji: 2013-09-19 o 09:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Marszałkini II RP
|
Nawet się nad tym dłużej nie zastanawiaj i nie bierz tego kredytu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
a jak ja mu to powiem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#22 |
po drugiej stronie szafy
|
Autorko, przede wszystkim, ochłoń. Usiądź na spokojnie i przemyśl w czym tak naprawdę jest problem - w kiepskim już teraz związku, z którego już jakiś czas temu chciałaś się wycofać, czy w strachu przed dużym zobowiązaniem.
Takie przemyślenia w momencie podejmowania poważnych związkowych decyzji zdarzają się często i nie są niczym dziwnym, ale trzeba pomyśleć co leży u podstaw tej paniki i dopiero wtedy podejmować decyzje. Jeśli to kwestia kiepskiego związku, to wiadomo. Jeśli to strach, to może po prostu na razie nie bierzcie tego kredytu, a wynajmijcie razem większe mieszkanie?
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Re: podpisac kredyt czy odejsc?
Ale ja tu czegos nie rozumiem. Mieszkacie w kawalerce bo on wynajmuje swoje mieszkanie... To dlaczego nie zamieszkacie w jego mieszkaniu zamiast je wynajmowac i brac kredyt na nowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
po drugiej stronie szafy
|
Nie przesadzasz? Nie każdy dobrze się czuje mieszkając w 3 osoby w kawalerce. Ja wychodzę z założenia, że metraż może być mały, ale pokoje muszą być co najmniej dwa, inaczej bym się udusiła, bez względu na to jak bardzo kocham swojego partnera.
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem nie powinnaś brać sobie na kark 30-letniego kredytu razem z facetem, którego nie jesteś do końca pewna. Pożyj sobie jeszcze trochę z nim i poobserwuj co z tego będzie. Żadna zmiana, w tym także mieszkania nie spowoduje, że nagle staniesz się szczęśliwa i spełniona ot tak, prawie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Tym bardziej, że czeka Cię 30 lat spłacania kredytu, a bez wsparcia i poparcia partnera, którego uczucie powinno dodawać Ci sił i otuchy na co dzień może Ci być na prawdę makabrycznie. Czyli podsumowując: najpierw postaraj się być szczęśliwą i pokochać kogoś, kto odwzajemni Twoje uczucie, a potem bierz sobie kłopoty i zobowiązania na kark.
Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: podpisac kredyt czy odejsc?
Cytat:
Masz dziecko i to za nie musisz być odpowiedzialna, a nie za faceta.on ma ci pomagać. skoro nie czujesz podniecenia na myśl o wspólnym zamieszaniu to oznacza , że to nie ta żaba, nie ten książę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie mam chrapki na wiekszy dom, mam w zasadzie w d... czy bede mieszkac w willi czy w kawalerce, po prostu razem stwierdzilismy ze cos kupujemy, ze nam wygodnie bylo. Wrecz to on nalegal na wiekszy dom, mi do szczescia nie jest potrzebna wielka willa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
po drugiej stronie szafy
|
Autorko, ja bym na serio pomyślała najpierw o wspólnym zamieszkaniu w lepszych warunkach niż kawalerka i o rozmowie na temat braku czułości w tym związku.
![]() |
#29 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
rozmawialam z nim o braku czulosci, on nie rozumie mnie, pochodzi z zimnego domu, gdzie rodzice nie okazywali ani sobie ani swoim dzieciom uczuc, wiec rozumiem, ze jest podobny do nich... no ale ja nie wiem czy potrafie zyc z takim facetem. czasem go rozumiem... ale przychodza chwile, kiedy potrzebuje przytulenia i wtedy sie wsciekam, ze on taki jest. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.