|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
lineczka- nie wie, bo w tej ciazy wogole go to nie interesuje. Przynajmniej takie wrazenie odnosze. W kalendarzu mam wpisana, wiec spojrzec na sciane wystarczy. Rozmawialam z nim, widzi, ze kolejna noc spie po 2 godziny i nic. Lece na wizyte, bo sie spoznie...ehh jak po drodze za kierownica nie zasne
|
|
|
|
#632 | |
|
Rozeznanie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
Zycze w takim razie mozliwosci nadrobienia tego snu przy najblizszej nocy,bo chyba wczesniej sie nie uda, tule Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#633 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Tylko nawet mowie nie prosto z mostu nie dziala. Bosh, gdzie ten moj maz sprzed lat
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy X
Dzień dobry
za dzisiejsze wizyty!Cytat:
dzielna mamusia z Ciebie Spokojnie na opis poczekamy. Synuś to fighter i wszystko będzie dobrze De - małżon trochę przegiął pałeczkę musisz nim potrząsnąć bo się wykończysz bidulko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#635 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek!
Ależ tu się u was dzieje ![]() Co was troszkę nadrobię to zaraz kolejne 10 stron Gaduły jedne! ![]() Ja już w domku we wtorek mnie puścili, wczoraj miałam cały dzień taką zgagę, aż mi się ciężko oddychało, nic nie pomogło. Dzidzia Gratulacje, śliczny synuś, niech rośnie zdrowo ![]() za dzisiejsze wizytyI mimo tej okropnej pogody miłego dnia wam życzę! Wracam do nadrabiania was
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
dzidzia, odpoczywaj spokojnie i zbieraj siły dla swojego synusia! Oby rósł i rozwijał się prawidłowo i możliwie szybciutko
iskra, ale masz farta. I dlatego też warto chodzić na warsztaty! de, nie wiem co Ci poradzić. Może faktycznie przydałaby się taka potrząsająca mężem rozmowa. Przecież on również jest ojcem Daniela i zaraz następnego maleństwa i nie może zwalać wszystkiego na Ciebie. Obudziłam się, czekam na zakończenie aukcji z kombinezonem. Jak się skończy to idę dalej spać
|
#638 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie piszcie za dużo mamuśki, bo ja się biorę za sprzątanie. Już nie mogę patrzeć jak pokój zarasta kurzem
|
#639 |
|
Raczkowanie
|
Nie cierpię laptopów..
Witam się w nowym wątku. Nie miałam internetu 2 dni a tu taki ruch. Teraz muszę ponadrabiać. Wyłapałam tylko że mamy już 2 dzieciaczków. Dziewczyny gratuluję. Przez ten ruch na wątku ogarnia mnie strach że ja to chyba nie zdążę i nie chodzi o wyprawkę b prawie wszystko jest. Wczoraj zabrałam się za segregację ciuchów które dostałam od siostry po jej 3 chłopakach. Aż się przeraziłam. 6 pudeł po pampersach, część rzeczy musiałam odłożyć a i tak wychodzi że z pajacyków, śpioszków, kaftaników, dresików takich najczęściej używanych mam po 20 szt. Oprócz tego różnego rodzaju spodnie, sweterki, buty, skarpetki, dosłownie wszystko...a ja jeszcze kilka rzeczy dokupiłam... TŻ jak to zobaczył to stwierdził że już nic mi nie pozwoli kupić bo mnie prawie nie było widać zza tej góry ciuchów. Brakuje nam tylko kosmetyków, pampersów i chusteczek i jakiś tam drobnych rzeczy dla mnie. Posegregowałam wszystko...a teraz czeka mnie jeszcze pranie, tylko jest mały problem bo nie wiem kiedy mam to zrobić. Wszytko czeka w pudłach bo nie mam miejsca na to, a przeprowadzka za ok 2 tyg. I do tego jeszcze mały remont Jak skończymy to może być koniec października. Chyba dopadła mnie świadomość upływającego czasu... ![]() No i witamy się w 31 tyg. Poza tym gratuluje wszystkim wizyt i lecę nadrabiać. |
|
|
|
#640 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam Brzuszki
Cytat:
zobaczysz szybko podrośnie i będzie zdrowiutki.Opisem porodu się nie przejmuj, nawet do grudnia poczekamy, więc na razie regeneruj siły i i myśl pozytywnie Cytat:
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Iskra ty farciaroooooooooooooooooo fajny fotelik![]() Zuzziak nasze dzieci na tym etapie ważyły tyle samo ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Ania za kolejny tydzień![]() Iloneczka dobrze że jesteś już w domku, odpoczywaj |
||
|
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
Jeeee
Wygrałam aukcję. Będę miała kombinezon za całe 26 zł a ceny takiego używanego dochodziły nawet do 70 zł ![]() O taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=3553646649 Sprzedająca jest z Wrocławia także mam nadzieję, że nie będie problemu z odbiorem osobistym i to jak najszybciej!
|
#642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
gratki
|
||
|
|
|
#643 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za tygodnie!no to nie ciekawie z tym praniem ciuszków, a przypomnij na kiedy masz termin? Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-19 o 08:55 |
||||||
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
śliczny jestCoś podobnego kupiłam małej na wyjście ![]() Ania - kolejnego tc, czas leci....ale dużo dostałaś od siostry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#645 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
A mnie od samego rana naszło na poezję śpiewaną i słucham Antoniny Krzysztoń a Agacie w to mi graj...skacze po brzuchu....
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Zaraz przyniosa mi Jasia wiec pisze na szybko . Czujemy sie swietnie, pokarm zaczyna mi leciec tylko Jasko ma problemy ze zlapaniem cyca, ale powolutku sie odnajdziemy w tym wszystkim ![]() Dzidzia gratuluje po raz kolejny ![]() niczym sie nie martw, synka masz silnego !!
|
|
|
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Kombinezon jest śliczny.
|
|
|
|
#648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze że czujecie się dobrze! wzięłam się za oglądanie wtorkowego odcinka Kuby znaczy w sensie pierwszejc zęśći z dziewczyną z Play'a
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-19 o 09:19 |
|
|
|
|
#650 |
|
Raczkowanie
|
Ja ma termin na 28 listopada ale ze względu na oczy lekarz stwierdził że kilka dni wcześniej a nawet tydzień zrobimy cc
|
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#652 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja uciekam do Szczecina nie piszcie za dużo co bym zdąrzyła Was nadrobić
|
||||
|
|
|
#653 |
|
Raczkowanie
|
Też tak myślę zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo ktoras sie pytala czy krwawie. Tak ale jest tego niewiele
mniej niz podczas okresu.Chcialam takze dodac ze mam najwspanialszego meza na swiecie, wykapal mnie wczoraj, zadbal o mnie bo wygladalam tragicznie po czym stwierdzil ze jeszcze bardziej mnie kocha i nie wyobraza sobie zycia beze mnie i Jasia |
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
dobra a ja się biorę za przemeblowanie bo dzisiaj pozbywamy się ściany i muszę trochę poupychać rzeczy nie wiem gdzie
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ty jak się czujesz fizycznie? macica dalej się obkurcza? blizna boli?---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- RYBA A ty jak się czujesz? masz juz te leki? |
|
|
|
|
#657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aa i za kazdym razem kiedy widze maluszka albo o nim pisze czy opowiadam to rycze z radosci... teraz rowniez ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powolutku i synuś załapie Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i panawiam pytanie traktuja go jak wcześniaka?---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Kyte udanych zakupów
|
|
|
|
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
Posprzątane
od razu lepiej się siedzi w pokoju Dzisiaj czekam na kuriera, wreszcie z tymi naklejkami dotrze ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Rybko jak dzisiaj się czujesz????
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

Do tego wiem, ze mam dzis mase spraw do zalatwienia i zero mozliwosci polozenia sie choc na chwile. To sie wyzalilam
za dzisiejsze wizyty!
dzielna mamusia z Ciebie
musisz nim potrząsnąć bo się wykończysz bidulko
Gaduły jedne!