|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do "robienia miejsca" - w to uwierzę, jak moja kuzynka miała rodzić, to 2 dni przed porodem zmarła jej babcia, a kilka dni przed moim zajściem w ciążę umarła moja bratowa... Ale z drugiej strony nie popadajmy w paranoję, to mógł być przypadek, i bratowa i babcia kuzynku były chore... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1172 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny.
Ja nadal walcze z mega przeziębieniem, w nocy doszedł kaszel i nie powiem zeby to był atrakcyjny objaw przy obolałym brzuchu i bolących plecach. katarzyniak nie przejmuj się tą głupią babą. Gdyby było tak jak mówi, to na pewno Twój ginekolog by cię o tym delikatnie uprzedził. |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zadomowienie
|
PawMaj13 - też jestem skłonna uwierzyć.. niestety.
Muminku - ![]() ![]() ![]() katarzyniak - masakra po prostu....Lekarz-baran... Trzymaj się mocno ![]() Myślałam że to tylko ja mam problemy ze snem :P Dzień Dobry Wszystkim! ![]()
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka ![]() 9.01.14 Zuzanka ![]() 1.03.18 Igusia ![]() Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-09-19 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj idę na 14.30 do gina, więc go popytam. Wierzę, że wszystko się wchłonie, a nawet jak nie, to że nie ma związku z żadną trisomią, zwłaszcza, że wszystkie narządy są są prawidłowo zbudowane.
![]() |
#1175 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Genetyczne wyszło dobrze, wiec nie ma się co martwić na zapas.
![]() |
#1176 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Jeżeli jest w 10, można pokusić się o najmniejsze (one są taaaakie słodkie) ubranka, jeśli w tych następnych- nie ma co Dlatego ja się jeszcze wstrzymuję z ubrankami Wiadomo, że można nie trafić, albo mieć wcześniaczka lub przenoszone dziecko, ale w pierwszej chwili dziecko w większości przypadków ubierają w szpitalne ciuszki i jest czas dokupić (no przez męża czy internet). A co do wcześniaków, to chyba zanim wyjdzie ze szpitala minie jeszcze więcej czasu, więc nie ma co panikować, bo a nuż... Zmykam, bo muszę się szykować na to usg (no dobra, z tym to panikuję-będę wdzięczna za kciuki). Będę sporo prowadzić, więc pewnie wpadnę dopiero późnym popołudniem ponadrabiać, chyba że nie będziecie pędziły za bardzo z postami...
![]() |
#1177 |
Zadomowienie
|
Ja też słyszałam o tym że cieżarne nie powinny chodzic na pogrzeby ani do kaplic cmentarnych, ale ja nie słyszałam tego w kontekście zabobonu , tylko że to są zbyt silne emocje, w dodatku negatywne, których powinno się unikać.Może w zdrowej, silnej ciąży by nie zaszkodziło ale ja bym nie ryzykowała
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupuje i 56, i 62, pojedyncze 50 na wszelki wypadek. I tak mam poczucie, ze co ciuch to inna rozmiarowka... ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Byłam w ciazy na 2 pogrzebach (co prawda dalekiej rodziny/znajomych). Absolutnie nie wyobrażam sobie nie pójścia na pogrzeb kogoś bliskiego "bo ciaza".
![]() |
#1179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam pojedyncze na 56, cos mam dostać od kuzynki i raczej nie będę już kupować wole kupić na 62 podwinę rękawek i dużej ponosi. Znajoma teraz urodziła chłopca i miał mieć na pomiarach 3,600 a urodził się 4,200 miał 59 cm i na 56 nic nie wykorzystała ![]()
![]() |
#1180 |
Raczkowanie
|
![]()
witajcie kochane
![]() ![]() ![]() Katarzyniak, kochana nie słuchaj tej głupiej baby, która z niewiadomych chyba nikomu przyczyn tak Cię zdenerwowała... ja zawsze wychodzę z założenia, że słuchać tylko lekarza prowadzącego bo przecież on zna Twoją historię ciąży najlepiej... ja bym się poskarżyła na tą babę do swojego gina ![]() ja dziś w nocy się obudziłam bo oczywiście mąż mój chrapał jak traktor... więc musiałam go szturchnąć pod żebra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki w ten lodowaty poranek... brrr ale zimno..
milka pilka witaj, fajnie, ze nas coraz wiecej. katarzyniak co za glupie babsko z tej lekarki, nie wiem jak ona moze wykonywac taki zawod, wyraznie widac,ze nie powinna tego robic. Nie przejmuj sie nia, masz lekarza prowadzacego i jego sluchaj. Trzymaj sie, wszystko bedzie ok. magnusia ja mam troche ubranek na 56 ale wiecej che kupic na 62, ale masz racje z ta rozmiarowka, co firma to inna, mam ciuszki niby 62 ale sa takie same same na wielkosc jak 56 i badz tu madry.... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Zostawić was na tydzień, a wy od razu nowy wątek zaczynacie ![]() ![]() Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Zakorzenienie
|
Chciałam dziś jechać kupić sobie jakiś ciuch ale na razie zrezygnowałam,kupię sobie za miesiąc może już będę mieć większy brzuchol,teraz jeszcze poszukałam w szafie tuniki oversize z wiosny a co tam prześmigam jeszcze ten miesiąc dopóki są jeszcze lużne,mam też kilka długich swetrów i dzianinowych sukienek które są jeszcze dobre
![]() Idę upiec szyneczkę na obiadek ![]()
#1184 |
Zadomowienie
|
No akurat u mnie to nie jest przesada. Wiadomo ze śmierć kogoś znajomego czy bliskiego to emocje same w sobie, jednak pogrzeb to u mnie zawsze taki punkt kulminacyjny i ja osobiscie przeżywam strasznie te momenty, szczególnie na cmentarzu. Przyznaje ze z tego powodu gdy tylko mogę to unikam, w przypadku bliskiej rodziny chodziłam ale zawsze bardzo dużo mnie to kosztowało i nie wyobrażam sobie przeżywać tego w ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Z tego co zaobserwowalam to nawet dzieci kolo 60 cm i tak wchodza jeszcze w 56,ciuszki sa troche z zapasem. Moje dzieci o dlugosci jedno 50 cm,drugie 52 cm w 56 plywaly i dokupilam im 50!
![]() |
#1186 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie strasz mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W sumie i tak te ciuszki wydają mi się duże mimo wszystko więc trzeba po prostu patrzeć . Ja kupię tak pół na pół 56/62. Jak mały będzie większy to na bieżąco będę dokupować . |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | ||||
Zadomowienie
|
Zaczynam się bać...ja po prostu nic nie mam oprócz ubranek dla Dorotki...
Cytat:
![]() Cytat:
Z początku chciałam używany i oglądaliśmy z mężem w komisie, ale ja po prostu nie wierzę, że one były używane przez jedno dziecko...uszy ponadrywane, pościel sprana na maksa (większość to kosze z UK). A ceny za używany wachały się od 70 do 140 zł (bez stelaża). Tak całkiem bez oglądania się bałam kupować używanego. No i stwierdziliśmy że jednak poszukamy nowego, a mąż sam zrobi stelaż. Cytat:
Cytat:
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
emma ja mam trochę ubranek, chustę, pieluchy wielorazowe. I tyle. Żadnego wózka, łóżeczka, nic dla mnie do szpitala. Ba, nawet mieszkania
![]()
#1189 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi zawsze mama powtarzała, że w ciąży nie powinno się chodzić na pogrzeby a już tym bardziej nie powinno się dotykać w domu pożegnań zmarłego... na szczęście nie miałam potrzeby decydować czy iść czy nie na pogrzeb... myślę sobie, że gdybym miała w rodzinie pogrzeb (twu, twu) to na jakiś dalszy może i bym nie poszła ale nie wyobrażam sobie nie iść na pożegnanie kogoś bliskiego... miałam w styczniu pogrzeb babci... i chociaż nie byłam jeszcze w ciąży to i tak nie podchodziłam do trumny, ani też nie całowałam jej na pożegnanie, a w kościele stałam na samym końcu... na cmentarzu byłam też na końcu żeby nie obserwować tego najgorszego momentu... myśle, że jeśli ktoś ma bardzo słabe nerwy to może lepiej dla niego żeby nie narażać się na stres w ciąży ale tą decyzję trzeba podjąć samemu... moja szwagierka była w ciąży na pogrzebie i mówi, że zmarły jej zaszkodził bo poroniła... ale ja szczerze mówiąc nie wierze w to... po prostu tak musiało się stać... w kolejnej ciąży też była na pogrzebie i urodziła zdrową dziewczynkę... no więc sama zaprzecza swej teorii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do rzeczy do szpitala to nawet nie zrobiłam listy z czymś takim... ![]()
![]() |
#1192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież bakterie gnilne działają "pełną parą" a do tego wszystkie wydzieliny skórne są po porostu niebezpieczne dla ludzi (słyszałam o jadzie kiełbasianym ale nie wiem czy to prawda). Osobiście nigdy nie dotykałam i nie miałam zamiaru dotykać czy całować zmarłej osoby bo się po prostu boję zarazków i bakterii. Uważam, że można inaczej się pożegnać z bliską osobą- niekoniecznie trzeba ją dotykać. Powiem Wam, że słyszałam o zwyczaju gdzie bliscy szpilką najpierw kuli zmarłego a potem siebie- takie jakby zjednoczenie ![]()
![]() |
#1193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na pogrzebie z otwartą trumną nie byłam od kilkunastu lat. Ostatnio zawsze jest zamknięta trumna albo i urna.
![]() |
#1195 |
Zadomowienie
|
Dziś poczułam co to czkawka u Dorotki
![]() ![]()
#1196 | ||
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny!
Nadrabiam posty od wczoraj. Jestem pełna podziwu ile tutaj piszecie ![]() Ja też, nie mam jeszcze absolutnie NIC. Tylko plany. Nie wiem kiedy się za to zabiorę. Któraś tutaj pisała że listopadówki zaczynają rodzić. To mnie przeraża! Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, a tak z innej beczki, to ja potrzebuję pocieszenia. Nie zrozumcie mnie źle - ja się bardzo cieszę że jestem w ciąży, że brzuszek rośnie, że wszystko jest ok, ale mam małego dołka (pewnie pogoda nie pomaga), że nie wyglądam dobrze. Ciężko znaleźć ładne ciuchy ciążowe (zwłaszcza bluzki), a jak patrzę na koleżanki w pracy to się dobijam. Dodatkowo nachodzą mnie myśli jak ja będę po tej ciąży wyglądać. Czuję się okropnie że myślę o takich pierdołach, zwłaszcza że wiele z Was ma o wiele poważniejsze problemy, ale nie potrafię tych myśli wygonić ze swojej głowy. Jak zmienić nastawienie?? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że nie będę musiała wybierać między decyzją "iść, czy nie iść" na pogrzeb. Teraz zresztą i tak bym nie poszła, bo leżę. Ale gdybym nie leżała, to nie wiem... Chyba na wszelki wypadek bym nie szła...
![]()
![]() |
#1198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moja droga niczym mnie nie uraziłaś, bo jak napisałam wcześniej byłam na pogrzebie babci ale nie dotykałam jej i nie całowałam (nie dla tego, że bakterie albo coś tylko zwyczajnie na świecie się boję) a wspomniałam o tym bo wiem, że wiele osób tak robi... jedyną osobą, której śmierć przeżyłam bardzo mocno i chwilę przed zamknięciem trumny dotknęłam za rękę był mój ojciec chrzestny... stałam nad trumną godzinę i nie miałam odwagi się zbliżyć ale tuż przed ostatnim momentem mama podeszła ze mną i położyła moją rękę na dłoni wujka... szczerze mówiąc poczułam się od tego momentu spokojniejsza ale później jeszcze kilka dni czułam chłód jego ręki na swojej dłoni... podejrzewam, że nigdy więcej nie zdołam się zdobyć na takie pożegnanie... a numer ze szpilką to dla mnie szok... nie słyszałam o czymś takim nigdy jeszcze ale coś strasznego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko czkawek nie ma ![]()
#1200 |
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;42884807]
Dziewczyny, a tak z innej beczki, to ja potrzebuję pocieszenia. Nie zrozumcie mnie źle - ja się bardzo cieszę że jestem w ciąży, że brzuszek rośnie, że wszystko jest ok, ale mam małego dołka (pewnie pogoda nie pomaga), że nie wyglądam dobrze. Ciężko znaleźć ładne ciuchy ciążowe (zwłaszcza bluzki), a jak patrzę na koleżanki w pracy to się dobijam. Dodatkowo nachodzą mnie myśli jak ja będę po tej ciąży wyglądać. Czuję się okropnie że myślę o takich pierdołach, zwłaszcza że wiele z Was ma o wiele poważniejsze problemy, ale nie potrafię tych myśli wygonić ze swojej głowy. Jak zmienić nastawienie?? ![]() Wiesz, chyba każda z nas ma takie myśli, zwłaszcza w pierwszej ciąży, a o ile kojarzę, to Twoja pierwsza? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.