WYprowadzka na studia :) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 19:04   #1801
Madzia94
Rozeznanie

Dot.: WYprowadzka na studia :)

Cytat:
Napisane przez Rekombinantka Pokaż wiadomość
Zaczęłam robić listę ciuchów i butów do zabrania. Wyszło mi 14 par butów... Za dużo? Pomieszczę to tam gdzieś? :P
Bierzecie ze sobą też jakieś szpilki?
Zależy czy to tylko takie na teraz czy zabierasz też zimowe. Mnie z zimowymi wychodzi 8 par. Szpilki biorę. Jedną parę. Ale ja ogólnie mam mało butów.
Madzia94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 19:05   #1802
megie
Zadomowienie

Cytat:
Zaczęłam robić listę ciuchów i butów do zabrania. Wyszło mi 14 par butów... Za dużo? Pomieszczę to tam gdzieś? :P
Bierzecie ze sobą też jakieś szpilki?
Szpilki biorę na pewno, i to nie jedne . Mam nadzieję jednak, że aż 14 par butów mi nie wyjdzie. A co za buty Ty zabierasz ?
Stary 2013-09-18, 19:46   #1803
Annula94
Raczkowanie

No więc : botki, buty sportowe, szpilki, kozaki na zimę i kapcie.. razem pięć par Potrzeba więcej?
...

Kraków
Dietka
Książki
Szczęście i optymizm

Pełna realizacja...
Annula94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 20:03   #1804
Rekombinantka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megie Pokaż wiadomość
Szpilki biorę na pewno, i to nie jedne . Mam nadzieję jednak, że aż 14 par butów mi nie wyjdzie. A co za buty Ty zabierasz ?
Dwie pary szpilek, glany, japonki, adidasy, buty na w-f, 3 pary botków, i 5 par trampek i może baleriny...Już zrobiło się 15 -,- Za bardzo kocham trampki i nie potrafię z żadnych zrezygnować

"Odważny, to nie ten kto się nie boi, ale ten który wie, że istnieją rzeczy ważniejsze niż strach."
Rekombinantka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 20:25   #1805
megie
Zadomowienie

Cytat:
Dwie pary szpilek, glany, japonki, adidasy, buty na w-f, 3 pary botków, i 5 par trampek i może baleriny...Już zrobiło się 15 -,- Za bardzo kocham trampki i nie potrafię z żadnych zrezygnować
To może i ja tak na szybko policzę - klapki x2 ( jedne pod prysznic), kapcie x2 lub 3, balerinki x3, szpilki x2/3, kozaki, botki, adidasy, buty sportowe.... zwracam honor - 15 to wcale nie jest dużo będę musiała gdzieś upchnąć przed TŻ żeby nie zobaczył, ile tego jest

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Annula94 Pokaż wiadomość
No więc : botki, buty sportowe, szpilki, kozaki na zimę i kapcie.. razem pięć par Potrzeba więcej?
Niestety mi potrzeba .D o twojej listy musiałabym dołozyż jeszcze klapki i chociażby buty sportowe - jedne na treningi siatkówki, drugie na fitness, trzecie do biegania. Eh, zazdroszczę, że ci starczy 5 par
Stary 2013-09-18, 20:47   #1806
Rekombinantka
Raczkowanie

Cytat:
To może i ja tak na szybko policzę - klapki x2 ( jedne pod prysznic), kapcie x2 lub 3, balerinki x3, szpilki x2/3, kozaki, botki, adidasy, buty sportowe.... zwracam honor - 15 to wcale nie jest dużo będę musiała gdzieś upchnąć przed TŻ żeby nie zobaczył, ile tego jest [COLOR="Silver"]
Od razu mi raźniej

"Odważny, to nie ten kto się nie boi, ale ten który wie, że istnieją rzeczy ważniejsze niż strach."
Stary 2013-09-18, 20:56   #1807
Majka1503
EDUkator

Hmm u mnie: botki na obcasie, szpilki, kozaki jesienne, trekingi, kozaki zimowe, kapcie i klapki, balerinki, buty sportowe, tenisówki x2, kalosze (chyba zabiorę z domu tylko jedne). Czyli 12 par. Nie tak źle, te buty to dla mnie to podstawa.
Chociaż nie wiem czy będę na pewno klapki brać.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-18, 21:01   #1808
Madzia94
Rozeznanie

Wliczając kapcie i klapki pod prysznic to mi wychodzi jednak 10 par: botki na jesień, botki na zimę, trekingówki, adidasy x2, balerinki x2, szpilki no i właśnie kapcie i japonki pod prysznic.
Stary 2013-09-18, 21:15   #1809
megie
Zadomowienie

Cytat:
Od razu mi raźniej
Ja do domu będę miała jakieś 400 km, wiec w razie czego nie będę wracała jak zapomnę coś zabrać. Dlatego wolę wziąć więcej niż mniej
Stary 2013-09-18, 21:19   #1810
Rekombinantka
Raczkowanie

Ja mam bliziutko, ale wolę wszystko od razy zawieść, niż potem autobusem to przewozić.

Stary 2013-09-19, 10:03   #1811
moneczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Edytka90 Pokaż wiadomość
Jeśli będziecie mieszkać w akademiku (Katowice Ligota) zaopatrzcie się w kabel sieciowy, który będzie niezbędny do podłączenia się z internetem
O właśnie miałam pytać jak tam jest z Internetem :P dobrze, że mój luby ostatnio podarował mi piękny zielony kabel sieciowy ale ma chyba maks 3 m. Wystarczy tyle?

W ogóle dziewczyny, będzie któraś z Was mieszkać w DS2 i nie ma lokatorki do pokoju? :P

Btw. Jeśli chodzi o liste, to prawie, prawie mam już wszystko Wstrzymuje się na razie z garnkami. Do domu mam 60 km, a w razie czego będę dowozić po jednym w torbie podróżnej :P
moneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 10:58   #1812
sleepaway
Przyczajenie

Przeraziłyście mnie z tymi butami, ja razem z kacapami i zimowymi zabieram 7 par tylko.
sleepaway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 11:20   #1813
megie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sleepaway Pokaż wiadomość
Przeraziłyście mnie z tymi butami, ja razem z kacapami i zimowymi zabieram 7 par tylko.
Po prostu każdy potrzebuje innej ilości. Niektórym starczy 5 par innym 15. Nie masz się czym przejmować.
Stary 2013-09-19, 12:26   #1814
Annula94
Raczkowanie

Dokładnie
A już za tydzień trzeba będzie się POWAŻNIE pakować
...

Kraków
Dietka
Książki
Szczęście i optymizm

Pełna realizacja...
Annula94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 13:30   #1815
Madzia94
Rozeznanie

Ja pakowanie zaplanowałam sobie na przyszłą sobotę. I... już nie mogę się doczekać!
Stary 2013-09-19, 13:46   #1816
Noely
Raczkowanie

Witam Was i przyłączam się do wątku

Wyprowadzam się do Warszawy, a to ponad 100 km (lekko ponad 2 godziny jazdy autem) od mojego miasta. Też przeraża mnie jak się ogarnę. Nikogo tam nie znam oprócz siostry, która teraz zajmuję się swoim małym synkiem więc jej głowy zawracać nie będę. Na szczęście mój chłopak dostał się na drugi stopień do Warszawy i zamieszka ze mną. Na uczelni nie byłam ani razu! Nie musiałam bo wysłałam pocztą papiery. Warszawy nie znam kompletnie. W moim rodzinnych mieście też wszędzie mogę dojść pieszo Oczywiście jestem wielką panikarą Co do kupowania rzeczy to u mnie jest o tyle więcej do kupienia, że odziedziczyłam 2 pokojowe mieszkanie po siostrze tylko nic w nim nie zostało i wszystko od zera trzeba kupować-tylko meble są. Trzeba kupować wszystko full zestawy bo wiem, że często ktoś z rodziny może u mnie nocować i muszę mieć więcej sztućców, talerzy czy nawet kołdry. Na razie mam takie rzeczy jak deska do prasowania, żelazko,suszarka,mikser do kuchni, odkurzacz i parę drobnych rzeczy i chemii gospodarczej. Jednak nie chce tu kupować wszystkiego bo przewożenie tego to by była masakra, a zabieram jeszcze ze sobą moje dwa szynszyle z wielką klatką Od dziś w mieszkaniu zaczyna się szybkie i opóźnione malowanie, ale do soboty skończą i w niedziele mam zamiar już tam się przewieźć z ubraniami i wszystkim. Jedzie ze mną i chłopakiem moja mama bo trzeba będzie zrobić wielkie sprzątanie po malowaniu i mamy zajechać do Ikei pokupować resztę rzeczy bo tak po prostu będzie najłatwiej, a Ikea jest akurat niedaleko mieszkania więc dobrze się składa. Mam listę zrobioną, ale podejrzewam, że większość i tak mi wpadnie do głowy jak będziemy chodzić po sklepie
Stary 2013-09-19, 20:20   #1817
Majka1503
EDUkator

Kupiłam dziś nowe butki i tym sposobem robi się 13 par
Też jadę jutro do Ikei z Tż

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.

Stary 2013-09-19, 22:16   #1818
megie
Zadomowienie

A ja jadę w pon z Tż do IKEA . Co do pakowania to wyjeżdżam w środę,więc czas najwyzszy się powoli pakować..
Stary 2013-09-19, 22:44   #1819
sleepaway
Przyczajenie

Ja pakuje się ostatecznie jutro, wyprowadzka w sobotę. W kącie pokoju i tak stoi już wielki stos który ciągle się powiększa, co to będzie jak zacznę pakować ubrania Do tego musze kupić sobie biurko, ponieważ zabieram komputer stacjonarny niestety.

Edytowane przez sleepaway
Czas edycji: 2013-09-20 o 12:35
sleepaway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 06:06   #1820
Inka_
Zadomowienie

U mnie wyprowadzka w przyszłą sobotę, w tydzień muszę ogarnąć pakowanie, kupowanie - bo jak narazie nie zrobiłam nic w kierunku przeprowadzki.
Stary 2013-09-20, 09:10   #1821
megie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sleepaway Pokaż wiadomość
Ja pakuje się ostatecznie jutro, wyprowadzka w sobotę. W kącie pokoju i tak stoi już wielki stos który ciągle się powiększa, co to będzie jak zacznę pakować ubrania Do tego murze kupić sobie biurko, ponieważ zabieram komputer stacjonarny niestety.
też mam taki stos w pokoju i już powoli nie mam jak się poruszać, mimo że mój pokój ma prawie 30 m2 Tylko, że ja przez cały rok jak coś widziałam w promocji to kupowałam i tam odkładałam... Teraz jeszcze trzeba rzeczy popakować.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Inka_ Pokaż wiadomość
U mnie wyprowadzka w przyszłą sobotę, w tydzień muszę ogarnąć pakowanie, kupowanie - bo jak narazie nie zrobiłam nic w kierunku przeprowadzki.
to teraz będziesz miała ciężki tydzień ja wolałam rozłożyć wydatki w czasie i promocjach także kupowałam powolutku przez cały rok
teraz jeszcze tylko w pon do IKEA z TŻ, drobne pozostałości dokupimy i trzeba pakować ubrania..

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

A tak swoją droga - jak sobie pomyślę, że potem trzeba będzie to wszystko rozpakować w nowym mieszkaniu .....
Stary 2013-09-20, 14:01   #1822
Goss_
Raczkowanie

oo dzieki za liste
O takich wlasnie rzeczach zapomnialam
Goss_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 15:44   #1823
Noely
Raczkowanie

Cytat:
też mam taki stos w pokoju i już powoli nie mam jak się poruszać, mimo że mój pokój ma prawie 30 m2 Tylko, że ja przez cały rok jak coś widziałam w promocji to kupowałam i tam odkładałam... Teraz jeszcze trzeba rzeczy popakować.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

to teraz będziesz miała ciężki tydzień ja wolałam rozłożyć wydatki w czasie i promocjach także kupowałam powolutku przez cały rok
teraz jeszcze tylko w pon do IKEA z TŻ, drobne pozostałości dokupimy i trzeba pakować ubrania..

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

A tak swoją droga - jak sobie pomyślę, że potem trzeba będzie to wszystko rozpakować w nowym mieszkaniu .....
Dokładnie, te wszystkie toboły
Stary 2013-09-20, 21:45   #1824
Rekombinantka
Raczkowanie

To pakowanie to jakaś porażka jest ;/ Ciuchy nie zmieszczą mi się w jedną walizkę i będę musiała zabrać dwie.. A gdzie tu reszta?

Stary 2013-09-20, 22:34   #1825
megie
Zadomowienie

Ja mam zamiar jutro zaczac pakowac ubrania, sama jestem ciekawa, ile mi to miejsca zabierze
Stary 2013-09-20, 23:17   #1826
Majka1503
EDUkator

Ja jutro rano chyba podzielę je na te, które zabieram i te które zostają i zacznę sobie powoli prać, czy tam odświeżać (płaszcze itp) rzeczy, które zabieram
Ale się dziś nachodziłam z Tż... Udało nam się kupić kilka rzeczy w Ikei
I byliśmy w dwóch CH i totalna porażka NIC ładnego nie znalazłam. Szukałam głównie kurtki na zimę, jedna ładna 4f ale rozmiary od L w górę i jedna ładna za 800zł...

Stary 2013-09-21, 10:29   #1827
Edytka90
Przyczajenie

[QUOTE=moneczka;42884537]O właśnie miałam pytać jak tam jest z Internetem :P dobrze, że mój luby ostatnio podarował mi piękny zielony kabel sieciowy ale ma chyba maks 3 m. Wystarczy tyle?

W ogóle dziewczyny, będzie któraś z Was mieszkać w DS2 i nie ma lokatorki do pokoju? :P

Myślę, że powinien wystarczyć w razie czego przemeblujesz pokój tak aby stolik był blisko gniazdka
Co do współlokatorki to spróbuj na forum WNS jest tam parę osób, które właśnie tak jak ty szukają współlokatorki A jeśli nie uda Ci się znaleźć w taki sposób możesz kogoś poznać czekając w kolejce do zakwaterowania
W razie jakiś dodatkowych pytań co do akademika DS2 pytaj, bo jestem trochę zorientowana w temacie, ponieważ tam mieszkam
Edytka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-21, 10:47   #1828
Goss_
Raczkowanie

Cytat:
To pakowanie to jakaś porażka jest ;/ Ciuchy nie zmieszczą mi się w jedną walizkę i będę musiała zabrać dwie.. A gdzie tu reszta?
no wlasnie;p
i jak tu sie zorganizowac!
Stary 2013-09-21, 11:16   #1829
megie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Goss_ Pokaż wiadomość
no wlasnie;p
i jak tu sie zorganizowac!
Ja jadę samochodem, więc pakuję to co się da do jednej dużej walizki, a resztę w byle co i tata zabierze te niepotrzebne torby z powrotem do domu
Stary 2013-09-21, 12:19   #1830
Goss_
Raczkowanie

Cytat:
Ja jadę samochodem, więc pakuję to co się da do jednej dużej walizki, a resztę w byle co i tata zabierze te niepotrzebne torby z powrotem do domu
dobrze masz ja pociagiem jade,ale wiekszosc ciezkich rzeczy tez wczesniej zawozilam samochodem.Inaczej to się nie da ;D
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości