Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 10:46   #2461
Withers
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
W szkołach jest mnóstwo osób które nie lubią dzieci. Widać to niestety jak na dłoni Dzieciaki się często boją chodzić do szkoły, bo sfrustrowana swoją pracą pani traci cierpliwość albo ma wszystko z dupie.

Ale nie piję tu do nikogo stąd.
Albo wręcz czerpie jakąś dziwną satysfakcję z faktu, że gdy dzieciaki przychodzą do niej na lekcję to czują dyskomfort i zwyczajnie się boją

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:47   #2462
Bananalama
jestę wieszczę

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cóż, dzieci bywają okrutne, ale to nie jest cecha wrodzona. Wychowanie i samo podejście do takiego dziecka mogą dużo zmienić. Widzę po mojej siostrzenicy, która jest diabłem wcielonym, bo brakuje jej uwagi od dorosłych. Trudno usprawiedliwiać tylko wychowaniem, gdy 12-letni szczyl kopie psa, albo babcię, ale i to ma gdzieś swoje źródło.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:51   #2463
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Cóż, dzieci bywają okrutne, ale to nie jest cecha wrodzona. Wychowanie i samo podejście do takiego dziecka mogą dużo zmienić. Widzę po mojej siostrzenicy, która jest diabłem wcielonym, bo brakuje jej uwagi od dorosłych. Trudno usprawiedliwiać tylko wychowaniem, gdy 12-letni szczyl kopie psa, albo babcię, ale i to ma gdzieś swoje źródło.
Mój chrzesniak taki jest. Ale on od zawsze był z babcia, bo jego rodzice się ze sobą nie dogaduja, a w szczególności matkę bardziej obchodzi kariera, niż syn. Dziwią mnie ludzie, którzy się ze sobą meczą tylko dlatego, że mają razem dziecko.

Sent from my A1-810 using Wizaz Forum mobile app
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:10   #2464
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość

Poza tym, odkąd moje dziecko zaczęło być mobilne, biega od momentu otworzenia oka do skończenia się bateryjki. Jak nie biega to w czymś grzebie albo gada po swojemu ewentualnie włączy się jej mama mama tata tata ojejjjjjjj . Jakbym takich miała całe stado, to oczy dookoła głowy musiałbym sobie zamontować.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No właśnie nie, dwójka mobilna jest łatwiejsza do opanowania niż jedno ( do rozlewu krwi oczywiście).

No wl
Cytat:
W szkołach jest mnóstwo osób które nie lubią dzieci. Widać to niestety jak na dłoni Dzieciaki się często boją chodzić do szkoły, bo sfrustrowana swoją pracą pani traci cierpliwość albo ma wszystko z dupie.

Niestety tak, jak sobie wspomne swoich nauczycieli to większość z nich wysłałabym do szkoły na douczenie, do psychologa, lub psychiatry ewentualnie do innego zawodu.
Nauczycieli świetnych, takich co lubili swój zawód i dzieci było bardzo, bardzo mało i spotkałam ich raczej w liceum.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:18   #2465
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Po lekturze ostatnich stron, że dzieci są takie i owakie, dziwię się, że ktoś kto nie lubi dzieci, chce z nimi pracować. Mnie przerażałaby praca z mocno niepełnosprawnymi osobami i się w to nie pcham .

Tez mnie to dziwi. Nawet bardzo. I przeraza.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Withers Pokaż wiadomość
Albo wręcz czerpie jakąś dziwną satysfakcję z faktu, że gdy dzieciaki przychodzą do niej na lekcję to czują dyskomfort i zwyczajnie się boją

Ogolnie uwazam, ze przychodzenie do pracy, ktorej sie nie lubi (czy wrecz nienawidzi) musi byc straszne. I na pewno jest destrukcyjne. Jeszcze jak ktos tyra fizycznie dla grubej kasy, to moge zrozumiec, ale zeby w tak ciezkim i niedochodowym zawodzie jak nauczyciel sie meczyc? Tego nie rozumiem.

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-09-19 o 11:19
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:32   #2466
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja bym z chęcią zjadła pizze
Wczoraj robiłam ze znajomymi

Zachciało mi się spotkań towarzyskich, a teraz mam 300 stron do nadrobienia

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:33   #2467
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Wiecie, to niby taki stereotyp, że nauczyciel to czlowiek, któremu w życiu nie wyszło, ale jak tak pomyślę o moich nauczycielach, to kurde, skądś się to wzięło
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:39   #2468
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Wiecie, to niby taki stereotyp, że nauczyciel to czlowiek, któremu w życiu nie wyszło, ale jak tak pomyślę o moich nauczycielach, to kurde, skądś się to wzięło
Mój ojciec tak mówi o politykach .

Stary 2013-09-19, 11:47   #2469
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Mój dziadek mówi, że politycy odbijają sobie smutne lata młodości kiedy wszyscy się z nich śmiali Gdyby dziadzio miał konto na wizażu kosiłby pewnie wszystkich argumentem "masz kompleksy"
Stary 2013-09-19, 11:52   #2470
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:

Gorzej jak takie osoby pracują w żłobkach lub przedszkolach. Czasami takie mniejsze dziecko nie ma jak się poskarżyć rodzicom.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:57   #2471
IzzieSt
Zakorzenienie

To ja chyba chodziłam do dziwnych szkół, bo dobrze wspominam nauczycieli, może z wyjątkiem 1-3
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 12:02   #2472
201607231707
Konto usunięte

W jakiej magicznej krainie żyjesz?
Najgorzej wspominam panią pedagog właśnie - Tinkerbell, mam cię na oku ;P
Stary 2013-09-19, 12:03   #2473
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
A każda polonistka to stara panna w okularach i z kotem

Obrazek dnia dzisiejszego, który rozłożył mnie na łopatki:
Sepleniące pięciolatki siedzą przy stolikach. Przed nimi obrazki gruszek i jabłek i kolorowe papiery. Siedzą, rwą ten papier i wyklejają obrazki. Taka jesienna wydzieranka. Nagle jeden stolik zaczyna coś podśpiewywać. Podłapuje to drugi, trzeci i czwarty. Dwudziestka sepleniących pięciolatków śpiewała to. Oczywiście każdy w innym momencie zaczął, każdy na inną tonację i każdy na inną melodię. Jednak dzieci mogłyby słuchać fasolek, bo ta piosenka w ich ustach brzmiała dziwnie
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 12:08   #2474
201604181004
Konto usunięte

Najgorzej wspominam pedagogow... W klasach wczesnoszkolnych panie byly super tylko bylo mi przykro bo mialam zawsze talent plastyczny a moje prace byly oceniane na poziomie mniej zdolnych osob. To w sumie straszny dylemat ktorego wspolczuje tym nauczycielkom bo traktowanie wszystkich rowno jest tak samo niewychowawcze jak faworyzowanie. A majac tyle dzieci poziom jest masakrycznie zroznicowany

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Wezcie ja znowu jade do tego zwierzynca. Dzis mam pol na pol - grupy ktore trymalabym w klatkach i grupy sympatyczne...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 12:11   #2475
201607231707
Konto usunięte

Ja się pochorowałam po tej niedzieli i wlaśnie dzwoniła siostra, że ponoć na dzisiejszych zajęciach dzieci robiły mi laurki żebym szybko zdrowiała :'D
Może jednak nie sa takimi potworami.
Stary 2013-09-19, 12:21   #2476
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Niestety tak, jak sobie wspomne swoich nauczycieli to większość z nich wysłałabym do szkoły na douczenie, do psychologa, lub psychiatry ewentualnie do innego zawodu.
Nauczycieli świetnych, takich co lubili swój zawód i dzieci było bardzo, bardzo mało i spotkałam ich raczej w liceum.
Ja spotykałam takich na każdym etapie edukacji, ale to może 1/5 wszystkich którzy mieli okazję mnie uczyć. Naprawdę już na 1. lekcji z danym nauczycielem można zobaczyć, czy on się męczy przychodząc do pracy czy nie. Co ciekawe, ci sfrustrowani, nieszczęśliwi nauczyciele byli przez uczniów traktowani mocno średnio, więc sami również okazywali swoją niechęć - takie błędne koło, pani nas nie lubi więc my nie lubimy pani, więc pani nas opieprza za wszystko i powtarza że jesteśmy mityczną najgorszą klasą w szkole (inne klasy też były najgorsze jak się okazywało), więc my podstawimy pani nogę. Jak się trafił nauczyciel który się cieszył że nas widzi, to my też się cieszyliśmy i nasza współpraca układała się rewelacyjnie, zwykle nawet największym leserom się chciało uczyć żeby nie zawieść tej konkretnej pani. To takie proste, a nie każdy to widzi - że terror to jest sposób tylko na to, żeby znienawidzić tę robotę jeszcze bardziej. Dzieci są mściwe i wcale mnie to nie dziwi.

Cytat:
Ja się pochorowałam po tej niedzieli i wlaśnie dzwoniła siostra, że ponoć na dzisiejszych zajęciach dzieci robiły mi laurki żebym szybko zdrowiała :'D
Może jednak nie sa takimi potworami.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-09-19 o 12:22
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 12:24   #2477
2016070953
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

ja kiedyś słyszałam, że dzieci są nadaktywne przez to co jedzą : kolorowe słodycze, kolorowe napoje, kurczaki itp
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 12:33   #2478
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Ja spotykałam takich na każdym etapie edukacji, ale to może 1/5 wszystkich którzy mieli okazję mnie uczyć. Naprawdę już na 1. lekcji z danym nauczycielem można zobaczyć, czy on się męczy przychodząc do pracy czy nie. Co ciekawe, ci sfrustrowani, nieszczęśliwi nauczyciele byli przez uczniów traktowani mocno średnio, więc sami również okazywali swoją niechęć - takie błędne koło, pani nas nie lubi więc my nie lubimy pani, więc pani nas opieprza za wszystko i powtarza że jesteśmy mityczną najgorszą klasą w szkole (inne klasy też były najgorsze jak się okazywało), więc my podstawimy pani nogę. Jak się trafił nauczyciel który się cieszył że nas widzi, to my też się cieszyliśmy i nasza współpraca układała się rewelacyjnie, zwykle nawet największym leserom się chciało uczyć żeby nie zawieść tej konkretnej pani. To takie proste, a nie każdy to widzi - że terror to jest sposób tylko na to, żeby znienawidzić tę robotę jeszcze bardziej. Dzieci są mściwe i wcale mnie to nie dziwi.
Rany, w liceum też byłam w najgorszej klasie w szkole Przez dwa lata mieliśmy świetną wychowawczyni, normalnie ekstra babka. Miała jakieś problemy zdrowotne i w trzeciej dostaliśmy jakąś koszmarną babę, która nas nie lubiła, ciągle wychwalała swoją poprzednią klasę a my byliśmy najgorsi z całej szkoły. Ale gdzieś tak pod koniec były wywieszone na korytarzu średnie ocen klas i ich frekwencja i się okazało, że mieliśmy najlepsze wyniki i frekwencję.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 12:41   #2479
CATUS
Rozeznanie

Ja miałam praktyki tylko w przedszkolu i świetlicy szkolnej, więc ze starszymi dziećmi nie miałam do czynienia. To, co mnie tam najbardziej dziwiło, to nauczycielki, nie dzieci.
Po pierwsze faworyzowały nie kreatywne, pomysłowe itd. dzieci , tylko te "grzeczne", potulne baranki. Co lepsze, to np. karały te nadaktywne staniem w kącie. Jacha, dzieciak co na tyłku usiedzieć nie daje rady bezczynnie 5 minut, stanie grzecznie w kącie i przemyśli swoje zachowanie. Kończyło się to tym, że stał taki delikwent w kącie i z nudów i niemożności "czegośrobienia" np. podnosił koszulkę ukazując swoją nagą klatę, rozpraszając resztę grupy i doprowadzając babkę do jeszcze większej furii. Błędne koło.

I jeszcze mnie śmieszyło jak się nauczycielki śliniły do tatusiów, co przychodzili po odbiór swoich latorośli. Przyjdzie matka - oschłe, itd. Przyjdzie chłop- one mają mokre majtki. Niedobór męskiego pierwiastka w szkołach rzuca się zwłaszcza starszym nauczycielkom na głowę. Teraz jak mam swojego dzieciora w szkole to wysyłam męża w kwestiach tzw. trudnych, bo inaczej z nim w ogóle gadają.
CATUS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 12:48   #2480
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
ja kiedyś słyszałam, że dzieci są nadaktywne przez to co jedzą : kolorowe słodycze, kolorowe napoje, kurczaki itp
Też, bo za dużo cukru w tym wszystkim i je nosi potem.
Dlatego byłam załamana widząc, że połowa dzieci na przerwie wyciąga z plecaków litrowe cole i inne sprite i pije i pije i pije.
Stary 2013-09-19, 12:55   #2481
CATUS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Też, bo za dużo cukru w tym wszystkim i je nosi potem.
Dlatego byłam załamana widząc, że połowa dzieci na przerwie wyciąga z plecaków litrowe cole i inne sprite i pije i pije i pije.
U mojego młodego wychowawczyni wprowadziła zakaz przynoszenia coli do szkoły. Za złamanie zakazu grozi zmniejszenie oceny z zachowania
CATUS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:10   #2482
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Trzecią rękę?
no jak trzecią rękę?
jedna miedzy cyckami, druga na brzuchu.

o... czyżby drabina zaczęła praktyki w szkole?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:15   #2483
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Ej to nie jest tak, że ja nienawidzę dzieci! Bo kurde wy myślicie, że jak ja widzę takiego 7 latka to nagle wstępuje we mnie szatan i chcę go zabić chyba. Ja chciałabym pracować z dziećmi na poziomie gimnazjum czy liceum, a nie w przedszkolu. Nie chciałabym pracować jako przedszkolanka, bo nie lubię mieć styczności z małymi dziećmi, po prostu. O ile małe dzieci są grzeczne i nie krzyczą, nie piszczą, nie rzucają się na podłogę, to absolutnie mi nie przeszkadzają, daleka jesttem od nienawidzenia dzieci, bo są. Jak mnie wkurzają, to mam ochotę wyjść, zwrócić uwagę albo coś, ale nie chcę wysyłać dzieciaków w kosmos, dlatego, że istnieją. Może moje posty wskazują na coś innego, ale nie nienawidzę dzieci (nawet jak nazywam je bachorkami) i nie, nie chciałabym pracować z takimi maluchami. Ale już z dziećmi z gimnazjum bym mogła.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:16   #2484
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
u nas się liczą
moje pały są soczyste
To i tak jesteś w komfortowej sytuacji. Mnie zlewali, bo wiedzieli, że nie mogę stawiać im ocen. Nawet obecności nie mogłam sprawdzać, wszystko to robiła moja opiekunka :/
Stary 2013-09-19, 13:57   #2485
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Ej to nie jest tak, że ja nienawidzę dzieci! Bo kurde wy myślicie, że jak ja widzę takiego 7 latka to nagle wstępuje we mnie szatan i chcę go zabić chyba. Ja chciałabym pracować z dziećmi na poziomie gimnazjum czy liceum, a nie w przedszkolu. Nie chciałabym pracować jako przedszkolanka, bo nie lubię mieć styczności z małymi dziećmi, po prostu. O ile małe dzieci są grzeczne i nie krzyczą, nie piszczą, nie rzucają się na podłogę, to absolutnie mi nie przeszkadzają, daleka jesttem od nienawidzenia dzieci, bo są. Jak mnie wkurzają, to mam ochotę wyjść, zwrócić uwagę albo coś, ale nie chcę wysyłać dzieciaków w kosmos, dlatego, że istnieją. Może moje posty wskazują na coś innego, ale nie nienawidzę dzieci (nawet jak nazywam je bachorkami) i nie, nie chciałabym pracować z takimi maluchami. Ale już z dziećmi z gimnazjum bym mogła.
Zawsze mi się zdawało, ze nastolatki z gimnazjum są cięższe do ogarnięcia, niż grupa przedszkolaków albo z klas 1-3. Może dlatego, ze przeciętny nastolatek jest wyższy ode mnie, pyskuje. Jak miałam praktyki z dzieciakami na wakacjach w osrodku kultury, to nastolatki były najgorsze.
Stary 2013-09-19, 14:00   #2486
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Zawsze mi się zdawało, ze nastolatki z gimnazjum są cięższe do ogarnięcia, niż grupa przedszkolaków albo z klas 1-3. Może dlatego, ze przeciętny nastolatek jest wyższy ode mnie, pyskuje. Jak miałam praktyki z dzieciakami na wakacjach w osrodku kultury, to nastolatki były najgorsze.
ja z praktyk z podstawówki i gimnazjum lepiej wspominam praktyki w gimnazjum. Ale może to kwestia samego zachowania a nie dojrzałości uczniów
Stary 2013-09-19, 14:02   #2487
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Z dzieciakami z gimnazjum można fajnie porozmawiać tylko trzeba im pokazać, że też się jest człowiekiem. I rozmawiać z nimi tak o. Każdy startuje z czystą kartą i bez żadnego klasyfikowania.
Też mi się zawsze wydawało, że gimnazjum to złooo i w ogóle. A teraz jak miałam kontakt z gimnazjalistami to stwierdziłam, że w sumieeee to nawet tam bym uczyć mogła, ale mi się nie chce
Stary 2013-09-19, 14:21   #2488
201607231707
Konto usunięte

Zalezy też od tego na jakich gimnazjalistów trafisz, ale praca z gimnazjalistą a z dzieckiem z 1-3 to niebo a ziemia, z gimnazjalistą jeszcze pogadasz normalnie, z trzecioklasistą to tak nie bardzo
Stary 2013-09-19, 14:34   #2489
WhiteCherry
Zakorzenienie

ja w życiu nie chciałabym uczyć w takim gimnazjum, do jakiego sama chodziłam
Stary 2013-09-19, 14:36   #2490
201604191001
Konto usunięte

Dziwi mnie, że ktoś jest na wizażu od 2011 a nadal pisze "wizażystki"
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości