|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
dalej nici, czwarta dawka usypiaczy. bosz serce sie kraja, tak mi go zal...
boje sie, ze zaraz wejda i powiedza, ze dzis nie dadza rady... zatluke sie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
ANOXE!!!
Kobieto jesteś wielka Miałam w domu butelkę taką: http://www.skapiec.pl/site/cat/2651/...600351#gallery Postanowiłam spróbować jak będzie bo ona ma większą dziurkę w smoczku i w ogóle.. Podałam małemu mleko i co??? cud nie porzygał się![]() I tak jak z Lovi te samą ilość mleka męczył dobre 15-20 min a czasem nawet dłużej bo zmęczony ssaniem zasypiał.. Tak z tego canpola dosłownie wessał to mleko w 5 min,oczy jak 5 zł Wzięłam odbiło mu się, leży już z 10 min, ciamka łapki i nie ulewa!!!! Tak więc poobserwuję go ze 2-3 dni podając ewentualne mm tylko z tej butelki i zobaczymy.. może nie trzeba będzie mleka zmieniać nawet
|
|
#1715 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Popsuło nam się dziecko ze spaniem Obudził się po 3, zjadł i poszedł dalej spać, potem pobudka ok 6 i musiałam go wziąć do nas do łóżka, bo zaczął marudzić. Pospaliśmy do 8, a potem padł o 11 aż na 30 min i dalej buszuje... Poza tym brzydko i zimno ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- |
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to ja nie jestem nieszczęśliwa, że moje dziecko wstaje o 7 (chociaż budzi się wcześniej ). Ja tylko jestem do tyłu jak muszę 2 razu karmić, bo za każdym razem mam wyrwane 1,5h snu a w dzień spać nie potrafię.Ty chyba żartujesz, że oni tak specjalnie? To niemożliwe żeby tak męczyli maluszki tylko po to, żeby rodzice byli "przeszczęśliwi"
|
|
#1718 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
nie było mnie wieki, melduje że u nas wszystko w porządku. Elizka śmieje się cały czas z wszystkiego i do wszystkich pozatym waży 5700 moja kluseczka![]() Tak w ogóle to wpadłam się pochwalić że miałam w poniedziałek obronę i obroniłam się na rok koniec z nauką a za rok ciąg dalszy ![]() Ale cały problem miałam przy niej się cos nauczyć bo o terminie obrony dowiedziałam się kilka dni przed i byłam sama z dzieckiem w domu a Mała jak na złość miała gorsze dni i noce, najważniejsze że jakoś poszło. zaraz podczytam co u Was
"O losie kobiety decyduje miłość na jaką się godzi" "http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3tx6grmp2.png" Edytowane przez gosiulka22 Czas edycji: 2013-09-19 o 12:45 |
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Zawiizlam D. Potem spacerek z M. Zasna i do domku teraz dosypia w foteliku heheh A ja tosty wcinam heh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale jak patrzę na jej opisy podobnych sytuacji to teraz masz już z górki, wczoraj 3h, a dzisiaj mniej, do tygodnia powinno ci się udać przestawić dziecko za wytrwałość.Dałam małej dzisiaj pół czopka i zrobiła po 3h kupkę Stosowała któraś mama u starszego dziecka czopki? Nie ingeruję za bardzo dzieciaczkowi połówką czopka raz-dwa razy na tydzień? W sumie widziałam w kupce, że mało co się z niego rozpuściło.
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękna waga i gratuluję obrony ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Zawsze może być gorzej to fakt, ale przyzwyczaił nas już trochę, że potrafił spać ciągiem od 22/23 do 7/8 z małą przerwą na jedzenie
|
|
|
|
|
#1723 |
|
Wtajemniczenie
|
Cloche kciuki dla Was
![]() ![]()
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nigdy czopka nie dawałam, bo nie było takiej potrzeby. |
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewcyzny czy wasze dzieci rzucala sie tak przez sen z jednego boku na drugi? moj dzisiaj byl nakarmiony o 3 a przed 4 już sie tak rzucal glodny wiec nie byl jak dalam smoka to sie uspokoil ale jak mu wypadl to na nowo to samo nie wiem tak ma od paru dni ze przed 4 juz sie wierci ale ma zamkniete oczy o co kaman
|
|
|
|
|
#1726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zadzwoniła koleżanka z pracy, że dzisiaj nie dadzą rady przyjechać to ja Małą siup na spacer. Wyszłam do samochodu (wynoszę w nosidełku), przełozyłam do wózka, odjechałam z 5m i lunęło
. To szybki powrót pod bagażnik kombiaka, ale nie przestało padać. Stwierdziłam, że małe zakupy to muszę zorobić, bo wędliny żadnej, chleb się kończy ... to młoda do fotelika i do autka. Jak dojechałyśmy do sklepów te 800m to przestało padać całe zakupy, pakowania ani kropli, teraz też no ale jak już wróciłam do domku to nie będę znowu się wybierać bo dzisiaj podobno ma padać. Paulinka zasnęła w foteliku i chciałam ją powentylować na balkonie, ale trwało to jakieś 5 minut i oczka jak 5zł. Wasze dzieci śpią na balkonach czy też tylko na spacerach? Czasami mam wrażenie, że ma wbudowany GPS bo budzi się pod drzwiami mieszkania albo zaraz po wejściu. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#1727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale czasem jak tak robi to jej mówię ciiiiiiiiiii i się czasem uspokaja. Eliza smoka nie ssie więc nie wiem jak ją inaczej uspokoić |
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy mały balkon - wózek się tam nie zmieści, więc nigdy nie spał; a na spacerach różnie czasami od razu zasypia, a czasami pogada/porozgląda się i dopiero pod koniec zaśnie. A z budzeniem to różnie.
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystawiłam ją w nosidełku, przy otwartych drzwiach balkonowych.
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam w domu gondolę, a stelaż w aucie. Jak wróci nasze autko ( ![]() ![]() ) z naprawy to wszystko będę mieć w aucie
|
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Następny w kolejności smoczek to 6miesięcy + Boje się żeby nie był za duży. Anoxe jakie masz butelki i smoczki? O nie, znalazłam 3miesiące + ZAMAWIAM!!
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
A któraś z Was używa butelki z Medeli ?? Po skończonym 3 miesiącu przesiadacie się na jakąś inną butelkę czy zostajecie przy Medeli ??
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak wynosisz W. na spacery jak jesteś sama? Pytam, bo ja w nosidełku, bo nie mam jej gdzie odłozyć wyciągając wózek, ale Paulinka robi się co raz cięższa. Z jej 3 miesiące starszą kuzynką nosidełka w jednej ręce nie byłam już w stanie nieść. Wynosiłabym ją na rękach bo tak wygodniej, ale czekam, może ty coś wymyślisz na czas wyjmowania wózka.
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), na dole spokojnie sobie rozkładałam wózek, a fotelik do bagażnika i szliśmy na spacer A jak mam kogoś do pomocy to znoszę W. na rękach.
|
|
|
|
|
#1736 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem okropnie przeziębiona już od dwóch dni i ledwie żyje chyba dobrze że karmię Małą piersią bo przynajmniej Ona jest zdrowa na razie (i oby tak pozostało)
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Moj chudzielec maly Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1739 |
|
Wtajemniczenie
|
xal Eliza też się zawsze budzi od razu jak tylko dojeżdżamy do domu, nie wiem jak ona to wyczuwa
![]() Moja nie śpi na balkonie ale praktycznie codziennie (jeśli pogoda pozwala) to śpi na dworze w ogrodzie około 2 godzin bo na spacery nie chodzimy codziennie |
|
|
|
#1740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

a ja sie postawiłam i nie usypiałam jak dotychczas, chodząc z nią po domu. Już mi kręgosłup wysiada, muszę znaleźć na nią sposób. Dzisiaj rano udało sie odłozyc do łożeczka i zasnęła sama. Zobaczymy co będzie dalej
za wytrwałość.
Stosowała któraś mama u starszego dziecka czopki? Nie ingeruję za bardzo dzieciaczkowi połówką czopka raz-dwa razy na tydzień? W sumie widziałam w kupce, że mało co się z niego rozpuściło.

piękna waga i gratuluję obrony
całe zakupy, pakowania ani kropli, teraz też