Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 11:29   #2611
treselle0
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
sow

z mięsem 2 dni, bez 3
Kurna laski, komp mi sie zrąbał, zgrywam wlasnie foty na 2 lapka takiego dziada;p ale dobrze ze jest w kryzysowych momentach. ;/

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja trzymam 2 dni tzn na jeden dzień robię a na drugi kończę
a jak Wasze rozszerzanie diety?
. Rozszerzanie ładnie rano kaszka na wodzie z owocami - odkąd robie rzadsza zjada wiecej, ale chwile pozniej cyc do drzemki, uwielbia jabłuszka na deserek, obiadek tez zje ale jeszcze mało, no i cały czas cyc cyc cyc
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
No on wie, że w Tychach :P ale tam jest kijowa sprzedaż :P a jesteś z Tych???

Tak poznaliśmy się w pracy :P Bo jego odsyłali na rózne miejsca do szkoleń lub żeby przejał punkty od właścicieli któzy sobie nie radzą. Ptrzyusłai go do kato na 2 miesiące i tak mu się już ciągnie 2 rok

ja tak 48h tak jak słoiczek
, no to ładnie go przytrzymałaś Ja chyba niedługo wybiore sie do tej nowej galerii, rozejrze sie czy na pół etatu nie szukaja gdzies. Myslałam, ze juz nie bede chciała wracac do sklepow, ale chyba najbardziej teraz mi odpowiada znalezienie pół etatowej pracy, chociazby jako sprzataczka... No i w koncu odwiedzilabym brata, nowego mieszkanca k-ic
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:30   #2612
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Czytam pobieżnie bo ledwo żyje. Dzisiejszej nocy spalam 1,5h. Czyli przez trzy doby razem 2h.
Blanka marudna,od trzech dni leje i nie możemy na dwór wyjsc,ewidentnie jej się nudzi.

Dziękuje Wam za życzenia zdrowia,jesteście nieocenione

Lenova zapalenie okostnej to okropny ból dziąseł,zębów i całej szczęki. Nie pomagają na to żadne środki przeciwbólowe,trzeba czekać aż antybiotyk zadziała. Więc czekam. Boli i nie daje spać.

Lady Kochana możliwe że przez bieganie,bo ja jeszcze nie umiem biegać z zamknięta Buziaki
Ale na razie bieganie muszę obstawic.

Rzuciło mi się w oczy że Rozmawiałyście o prawie jazdy. Ja odebrałam prawko w listopadzie,a na początku grudnia pojechałam do Holandii Mam prawo jazdy 8 lat i uwielbiam jeździć.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:32   #2613
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Lejecie miod na moje serce
Tak, te "dziurki" to sprawka Yae.
Zobacz zdjecie z dzis, mina mowi sama za siebie...
Teraz juz jest ciemno, ale jutro wstawie Wam, co dzis psotka zmalowala.
Załącznik 5414894
Juz widac roznice w stosunku z wczorajszym...
boska jest!
Stary 2013-09-19, 11:40   #2614
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Czytam pobieżnie bo ledwo żyje. Dzisiejszej nocy spalam 1,5h. Czyli przez trzy doby razem 2h.
Blanka marudna,od trzech dni leje i nie możemy na dwór wyjsc,ewidentnie jej się nudzi.

Lenova zapalenie okostnej to okropny ból dziąseł,zębów i całej szczęki. Nie pomagają na to żadne środki przeciwbólowe,trzeba czekać aż antybiotyk zadziała. Więc czekam. Boli i nie daje spać.

Lady Kochana możliwe że przez bieganie,bo ja jeszcze nie umiem biegać z zamknięta Buziaki

Rzuciło mi się w oczy że Rozmawiałyście o prawie jazdy. Ja odebrałam prawko w listopadzie,a na początku grudnia pojechałam do Holandii Mam prawo jazdy 8 lat i uwielbiam jeździć.

ojj biedulooo ;* zdrowiej!

Ech, mądra Deli naprawiła kompa umc umc, dobrze ze sasiadowi płytki nie oddałam

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh, a nie boisz się, że jak tż weźmie galerię krakowską to będzie go jeszcze mniej w domu??? Kurczę, ja widzę po mojej t. ona ma w tej chwili chyba 26 punktów i non stop na telefonie, non stop w trasie, i non stop gada o pip-ie, sanepidzie, kontrolach, o niczym innym nie idzie z nią gadać
a małż od wczoraj ma miesiąc próbny na nowym stanowisku i już mnie szlag trafia, wczoraj 5 telefonów od 17 do 20 dziisaj będzie w domu k. 20 mam tylko nadzieję, że jakąś konkret podwyżkę dostanie i auto służbowe....
heh. Skąd ja to znam. Mój tzt nie dość ze w delegacji to ... w niedziele sypią mu tak telefonami wszyscy. Ostatnio przejrzałam karteczkę ile ma pod sobą ludzi ( ok 20) w tym 3 budowy do ogarnięcia. Tak więc mamy tyleeeeeeee dla siebie czasu co nic.
A wczoraj kupił przęsła do ogrodzenia

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:50   #2615
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Acha, jadę autobusem i przysiadł się do mnie jakiś człeń, zagaić próbuje, o chuju złoty, szkoda ze mało urodziwy
Padłam.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:55   #2616
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:

Zdrówka dużo, i w końcu przespanych nocek

Meneg ile waży Twoja Yae, bo wiekowo prawie jak Oliwka i jestem ciekawa czy ja mojego pulpecika za bardzo nie upasłam. Boję się że ciężką dupkę ma i cięzko będzie z wstawaniem i chodzeniem.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:56   #2617
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

. Rozszerzanie ładnie rano kaszka na wodzie z owocami - odkąd robie rzadsza zjada wiecej, ale chwile pozniej cyc do drzemki, uwielbia jabłuszka na deserek, obiadek tez zje ale jeszcze mało, no i cały czas cyc cyc cyc
, no to ładnie go przytrzymałaś Ja chyba niedługo wybiore sie do tej nowej galerii, rozejrze sie czy na pół etatu nie szukaja gdzies. Myslałam, ze juz nie bede chciała wracac do sklepow, ale chyba najbardziej teraz mi odpowiada znalezienie pół etatowej pracy, chociazby jako sprzataczka... No i w koncu odwiedzilabym brata, nowego mieszkanca k-ic
u nas identycznie z tym, że obiadek to niechętnie wcina :/

meneq słodka
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 12:01   #2618
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Zdrówka dużo, i w końcu przespanych nocek

Meneg ile waży Twoja Yae, bo wiekowo prawie jak Oliwka i jestem ciekawa czy ja mojego pulpecika za bardzo nie upasłam. Boję się że ciężką dupkę ma i cięzko będzie z wstawaniem i chodzeniem.
Dokladnie bede wiedziec w srode - przy okazji szczepienia.
Wczoraj wazylam ja w domu, wiec pomiar orientacyjny; wyszlo 7,5kg. Tyle, ze Yae jest kp a rozszerzanie zaczelysmy w poniedzialek...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Ile Oliwka wazy?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 12:10   #2619
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Menq jak to jest że poprzednie zdj Yae otworzyłam przez, aplikację a tego sprzed chwili już nie mogę

A mój klocuszek już 9650...jeju
Teraz śpi ..siedziby na dworki w altanie-nie pada ale pewnie zaraz będzie, chłodni dziś -ledwie 14st u nas....
Zaraz tz przyjedzie i jedziemy do reala zobaczyć co tam dla małego na tych obnizkach.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-19 o 12:13
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 12:12   #2620
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Menq jak to jest że poprzednie zdj Yae otworzyłam przez, aplikację a tego sprzed chwili już nie mogę

Nie mam najbledszego pojecia...
Stary 2013-09-19, 12:13   #2621
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Nie mam najbledszego pojecia...
Szkoda..wejdę z przez przeglądarkę...bom ciekawa zniszczen

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-09-19, 12:21   #2622
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Bidulka, a jak Agu się czuje?
dzięki i innym dziewczynom też
Agatka w miarę, temp. nie ma, wysłałam do mojej mamy bo nie dawałam rady ogarnąć obu, z których jedna spała na mnie (stąd pijane pisanie ). Ale...

Lekarka po 13 będzie dopiero, już mam kartę wyciągniętą, ale nie wiem, czy czasem się jej 3 rzeczy jednocześnie nie nakładają.
Temp. 38 z hakiem, w uchu max bodajże 38,2. Normalnie daje się zbijać, ale muszę przemiennie ibum i paracetamol, bo 6h po ibumie nie daje rady, wzrasta + do tego mega płacz, więc coś boli. Na buzi ma kilka kropek = tak, wyglądają mi na ospowe. Agatce też na buzi wyszły, a ja sama bardzo lekko to przechodziłam. Agata ma anginę do tego, więc młoda teoretycznie też może mieć. Ale do tego hektolitry śliny lezą i łapska w paszczy. I - szok, piersi nie chce! kaszkę łyżeczką zjadła, sporo, 3.4 porcji jakoś.
Głupieję. Spała przed chwilą na mnie na brzuchu, brzuchem do mnie, odkładana - placz. W nosidle - placz, teraz po czopku i kaszce usnęła o dziwo sama. Agu wyekspediowana do mojej mamy, bo brakuje mi 4 rąk, mama siedziała u mnie wcześniej ale jednak za duży rejwach był. Padam.

Teraz padła sama spać, ale paracetamol w tyłek dałam, musiałam ciąć czopka bo za dużą dawkę miałam w domu.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

wiesz ja w kinie nie czuje żadnej więzi ze sztuką, a raczej zapach naczosów i szepty. Fakt, mimo to lubię bardzo kino, ale teatr... mogę iść na cokolwiek i każdy spektakl mi się spodoba

ja za kinem nie przepadam, nudzi mnie
poza tym do bohaterów się przywiązuję i jak mi się spodoba ktoś to zła jestem, że już koniec filmu

Teatr lubię, szkoda, że mega drogi jest. Ślunskie dziouchy, polecam teatr rozrywki w chorzowie i tam "Pomalu a jeszcze raz" - genialna komedia i "West Side Story", musical zrobiony cudnie.
No i będziński teatr dzieci zagłębia dla dzieciaków

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,

a ja uważam,że Nigella jest lepsza w łóżku niż w kuchni
mowi pięknie o jedzeniu ale gotuje bardzo niezdrowo- używa bardzo duzo półproduktów i rzeczy wysoko przetworzonych
ale fakt widać,że kocha robić to co robi i ma swój styl

Meneq- Yae podobna do Ciebie jak nie wiem co
Silver, dobrze,że z uszkami już lepiej
A kojarzysz te programy, gdzie ktoś gotuje tańcząc? ladne to

Zgadzam sie, Yae widać, że japońska, ale do mamy BARDZO podobna

Silver, obyście wyszły jż

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

neti, jak chcesz żeby trafiły te rzeczy w ręce naprawdę potrzebujących ludzi to zadzwoń do położnej środowiskowej
ja tak robiłam, pieluszki,ciuszki masę tego dałam
ja to samo

Cytat:
Bokeh, a nie boisz się, że jak tż weźmie galerię krakowską to będzie go jeszcze mniej w domu??? Kurczę, ja widzę po mojej t. ona ma w tej chwili chyba 26 punktów i non stop na telefonie, non stop w trasie, i non stop gada o pip-ie, sanepidzie, kontrolach, o niczym innym nie idzie z nią gadać
a małż od wczoraj ma miesiąc próbny na nowym stanowisku i już mnie szlag trafia, wczoraj 5 telefonów od 17 do 20 dziisaj będzie w domu k. 20 mam tylko nadzieję, że jakąś konkret podwyżkę dostanie i auto służbowe....

eee to co twoja teściowa robi?

A propos prawka, mój teść 60l, ostatnio prawko zdał chyba z 9 podejść, ale zdał. Za to teorię od razu bezbłędnie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 12:23   #2623
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie bede wiedziec w srode - przy okazji szczepienia.
Wczoraj wazylam ja w domu, wiec pomiar orientacyjny; wyszlo 7,5kg. Tyle, ze Yae jest kp a rozszerzanie zaczelysmy w poniedzialek...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Ile Oliwka wazy?
Oli waży 9kg, ale ona od 6 miesiąca na mm i teraz je juz kaszę, obiadek, deserek + 3x mleko.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-09-19, 12:27   #2624
Debrah
Zakorzenienie

Nadrobiłam.

Silver: super, że z Darunią lepiej, kciuki za mamę.
Sylwia: Tulę, rozumiem ciężkie chwile, ale jestem pewna, że oboje z Bartusiem spotkacie kogoś dla kogo będziesz całym światem
Blogerko: a gdzie te dresy kupiłaś? Chciałam jakieś fajne spodnie dresowe, takie jakieś ładne, żeby się rozmemłana nie czuć:P
Ja np mimo tego, że większość czasu w domu to staram się w miarę ubrać (chociaż wiadomo wygodniej, dlatego myślę o spodniach dresowych), zrobić make up - bo inaczej chyba bym w depresje wpadła, skoro sama nawet na spacer z Małą nie mogę.
A jak się ubiorę itp to mnie mobilizuje jakoś.

Co do prawka : super się czyta Wasze przygody, siostra własnie będzie po raz 2gi zdawać, sra po gaciach.
Ja nie mam, bo...boję się! A przecież dużo by mi to ułatwiło..ale boję się, że będę taką sierotą na którą wszyscy trąbią, boję się tramwajów itepe, nie mogę się przełamac.
Ale Tż też nie ma jeszcze prawka, nawet samochodu nie mamy.

Black: super, że Wam idzie w biznesie, trzymam kciuki, wiem jak jest ciężko kiedy się startuje

Co do mycia włosów: myję codziennie rano. Na wieczór nie ma sensu - tzn lubię ale nie mogę iść z mokrymi spać przy mojej długości - bo rano albo bym prostować musiała albo myć jeszcze raz....;/ Więc przeważnie myję rano, wieczorem zbyt zmęczona jestem, żeby myć i od razu suszyć. Zresztą, wolę takie świeże rano a nie po nocy, szybko mi się tłuszczą bardzo.

Byłam wczoraj z CH, obkupiłam się i spłukałam strasznie z moich oszczędności (od porodu nic nie kupowałam ciuchowego więc heloł 8 miesięcy prawie - znaczy tak to sobie tłumaczę , bo w naszej kiepskiej sytuacji pracowej może powinnam tą kasę na koncie trzymać jak dotąd...eh no ale potrzebowałam kurtki więc to inwestycja na więcej niż jeden sezon (Lenova: fajnie mi racjonalizacja wychodzi? ), zostało mi coś ale niewiele. No, ale zbierałam tyle miechów no to trudno :P

Tylko, że.... cholera kawę wypiłam w połowie i dzwoni t, że Mała zjadła parę łyżek jogurtu, ale już płacze, nie chce spać, bawić się , i trzeba ją nosić, ale to nie działa - oczywiście chodziło o jedzenie Mnie nie było trochę ponad 3 godziny, zostawiłam jedzenie, ale ona chciała pierś
Boże, chyba żadna z Was nie ma na taką skalę problemu z jedzeniem jak my, w ogóle nie mogę wyjść, nie wiem jak będzie ze szkołą, a mała ma prawie 8mcy Załamałam się wczoraj(

A jak przyjechałam to A. jakimś cudem spała (5minut), zasnęła zapłakana... (korki były, mimo, że wzięłam taxę żeby być szybciej), obudziła się jak przyszłam,z płaczem i taką mega smutną miną, przyssała się i nie chciała mnie puścić okropne mam wyrzuty sumienia, że ona płakała a ja kawę piłam ;( ale wróciłam natychmiast po telefonie, tylko chwilę to trwało bo korek

Pytanie: dzieci które zaczęły wstawać: co mają na nogach w domu? bo ja mam panele prawie wszędzie, lub śliskie płytki, ona się próbuje podciągać, na kolanach już stoi i rękami się trzyma, próbuje na nogi stanąć ale ślisko. Boję się, że wyrżnie na głowę. Co jej na nogi kupić? butki, skarpetki z absem?? Co macie, co polecacie?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 12:30   #2625
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Oli waży 9kg, ale ona od 6 miesiąca na mm i teraz je juz kaszę, obiadek, deserek + 3x mleko.
To dobra ma wage...my oczywiscie mamy duża wagę wyjściową także ja się nie martwie wagą Antonia, tym bardziej że on grubasek nie jest a raczej nabity..ciężki- natomiast on tak wywija na podlodze...ze jak zerkam na niego co chwile z kuchni to on sie tak przemieszcza jak żołnierz czy jakus snaper...wczoraj minelo pare sekund zanim go znalazłam bo leżał w polowie pod hustawka...- Taki "przyczjony tygrys , ukryty smok"

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-19 o 12:34
Stary 2013-09-19, 12:36   #2626
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nadrobiłam.

Sylwia: Tulę, rozumiem ciężkie chwile, ale jestem pewna, że oboje z Bartusiem spotkacie kogoś dla kogo będziesz całym światem
Blogerko: a gdzie te dresy kupiłaś? Chciałam jakieś fajne spodnie dresowe, takie jakieś ładne, żeby się rozmemłana nie czuć:P
Ja np mimo tego, że większość czasu w domu to staram się w miarę ubrać (chociaż wiadomo wygodniej, dlatego myślę o spodniach dresowych), zrobić make up - bo inaczej chyba bym w depresje wpadła, skoro sama nawet na spacer z Małą nie mogę.

Co do prawka : super się czyta Wasze przygody, siostra własnie będzie po raz 2gi zdawać, sra po gaciach.
Ja nie mam, bo...boję się! A przecież dużo by mi to ułatwiło..ale boję się, że będę taką sierotą na którą wszyscy trąbią, boję się tramwajów itepe, nie mogę się przełamac.

Black: super, że Wam idzie w biznesie, trzymam kciuki, wiem jak jest ciężko kiedy się startuje

Co do mycia włosów: myję codziennie rano. Na wieczór nie ma sensu - tzn lubię ale nie mogę iść z mokrymi spać przy mojej długości - bo rano albo bym prostować musiała albo myć jeszcze raz....;/ Więc przeważnie myję rano, wieczorem zbyt zmęczona jestem, żeby myć i od razu suszyć. Zresztą, wolę takie świeże rano a nie po nocy, szybko mi się tłuszczą bardzo.

Byłam wczoraj z CH, obkupiłam się i spłukałam strasznie z moich oszczędności (od porodu nic nie kupowałam ciuchowego więc heloł 8 miesięcy prawie - znaczy tak to sobie tłumaczę , bo w naszej kiepskiej sytuacji pracowej może powinnam tą kasę na koncie trzymać jak dotąd...eh no ale potrzebowałam kurtki więc to inwestycja na więcej niż jeden sezon (Lenova: fajnie mi racjonalizacja wychodzi? ), zostało mi coś ale niewiele. No, ale zbierałam tyle miechów no to trudno :P

Tylko, że.... cholera kawę wypiłam w połowie i dzwoni t, że Mała zjadła parę łyżek jogurtu, ale już płacze, nie chce spać, bawić się , i trzeba ją nosić, ale to nie działa - oczywiście chodziło o jedzenie Mnie nie było trochę ponad 3 godziny, zostawiłam jedzenie, ale ona chciała pierś
Boże, chyba żadna z Was nie ma na taką skalę problemu z jedzeniem jak my, w ogóle nie mogę wyjść, nie wiem jak będzie ze szkołą, a mała ma prawie 8mcy Załamałam się wczoraj(

A jak przyjechałam to A. jakimś cudem spała (5minut), zasnęła zapłakana... (korki były, mimo, że wzięłam taxę żeby być szybciej), obudziła się jak przyszłam,z płaczem i taką mega smutną miną, przyssała się i nie chciała mnie puścić okropne mam wyrzuty sumienia, że ona płakała a ja kawę piłam ;( ale wróciłam natychmiast po telefonie, tylko chwilę to trwało bo korek

Pytanie: dzieci które zaczęły wstawać: co mają na nogach w domu? bo ja mam panele prawie wszędzie, lub śliskie płytki, ona się próbuje podciągać, na kolanach już stoi i rękami się trzyma, próbuje na nogi stanąć ale ślisko. Boję się, że wyrżnie na głowę. Co jej na nogi kupić? butki, skarpetki z absem?? Co macie, co polecacie?
o cholibka, a Ty nie chcesz jeszcze małej odstawiać od UU z tego co pamiętam
ja nie wiem o co chodzi ale moj Leo był nauczony od urodzenia wieczorem po kąpieli pić mleko z butelki, które ściągałam,potem już mi się nie chciało bo medela mi się zepsuła to dawałam mm z kaszką
i tak się działo przez 9 miesięcy, codziennie, jak widział butelke to już pyszczek otwierał bo wiedział o co chodzi
a teraz co? od zeszłej soboty po tej okropnej gorączce szczękościsk- ani kropli tylko cycek i koniec
a ja po 1 października muszę wyjechać służbowo i muszę go zostawić na jedną noc, nie wiem co robić
a decyzji o odstawienieu nie potrafię podjąć
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 12:49   #2627
Debrah
Zakorzenienie

Nie chcę odstawić jeszcze (chcę karmić rok, maksymalnie 1,5 - na pewno nie więcej).
T 1,5 to taka wartość graniczna bo nie odstawia się przecież z dnia na dzień i pewnie na początku będzie tak, że w dzień jedzenie w nocy pierś.
Ale jednak u nas total uwielbienie dla piersi, to mi nie przeszkadza jakoś drastycznie, w końcu nie pracuję, ale to zwyczajnie mnie już martwi jesteśmy chyba jedyne na wątku z problemem na taką skalę, że płacze ale nie zje (a przynajmniej nie tyle, żeby się tym najeść)
Stary 2013-09-19, 13:03   #2628
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziękuje Wam za miłe słowa

Debrah Amelka dopiero usiadła i już wstaje? Ale zdolniacha!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:04   #2629
Konto usunięte

Debrah, to pewnie minie kiedyś, w końcu każde dziecko zaczyna jeść więcej niż pierś. Ale rozumiem frustrację, z Agu niejedzenie mnie dobijalo, chociaż innego rodzaju problemy były. Trzymaj się
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:14   #2630
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nadrobiłam.

Kochana, nie mozesz miec wyrzutow sumienia; czasami Tobie tez jest chwila pddechu potrzebna.
Yae jest boso, ale u nas jest cieplo jeszcze.
Moze na plytkach puzzle rozloz, zeby amortyzowac upadek?
Bez wzgledu na to, co Amelka bedzie miec na nozkach, to niestety wyrznie. Nie jestes w stanie tego uniknac. Asekurowalam Yae, ale chyba tylko na jej szkode dzialalam. Teraz jestem w poblizu, zeby utulic ewentualnie, ale Yae probuje swych sil, z dnia na dzien z lepszym rezultatem. Polecam rozlozyc zabawki w miejscu, gdzie staje. Yae zaczela po nie kucac i dzieki temu odkryla, ktoredy droga wiedzie na podloge.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Czy przy zabkowaniu moze pojawic sie wokol ust wysypka, taka rozowo-czerwona kaszka? Obstawiam podraznienie od sliny i brudnych raczek bardziej niz uczulenie na ziemniaka... Dobrze kombinuje? Moze macie zdjecia?
Stary 2013-09-19, 13:16   #2631
Konto usunięte

Meneq, tak, może. No i też od brudu, pewnie. Ziemniak bardzo rzadko uczula jednak.

Dziewczyny, ja się poważnie nad ospą zastanawiam o_O u nas to tak wygląda, tylko kropek może z 7 jest, + 3 na dłoni.

http://i.pinger.pl/pgr441/d23b56ca00...01272-w602.jpg
Stary 2013-09-19, 13:16   #2632
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42886326]dzięki i innym dziewczynom też
Agatka w miarę, temp. nie ma, wysłałam do mojej mamy bo nie dawałam rady ogarnąć obu, z których jedna spała na mnie (stąd pijane pisanie ). Ale...

Lekarka po 13 będzie dopiero, już mam kartę wyciągniętą, ale nie wiem, czy czasem się jej 3 rzeczy jednocześnie nie nakładają.
Temp. 38 z hakiem, w uchu max bodajże 38,2. Normalnie daje się zbijać, ale muszę przemiennie ibum i paracetamol, bo 6h po ibumie nie daje rady, wzrasta + do tego mega płacz, więc coś boli. Na buzi ma kilka kropek = tak, wyglądają mi na ospowe. Agatce też na buzi wyszły, a ja sama bardzo lekko to przechodziłam. Agata ma anginę do tego, więc młoda teoretycznie też może mieć. Ale do tego hektolitry śliny lezą i łapska w paszczy. I - szok, piersi nie chce! kaszkę łyżeczką zjadła, sporo, 3.4 porcji jakoś.
Głupieję. Spała przed chwilą na mnie na brzuchu, brzuchem do mnie, odkładana - placz. W nosidle - placz, teraz po czopku i kaszce usnęła o dziwo sama. Agu wyekspediowana do mojej mamy, bo brakuje mi 4 rąk, mama siedziała u mnie wcześniej ale jednak za duży rejwach był. Padam.

Teraz padła sama spać, ale paracetamol w tyłek dałam, musiałam ciąć czopka bo za dużą dawkę miałam w domu.

ja za kinem nie przepadam, nudzi mnie
poza tym do bohaterów się przywiązuję i jak mi się spodoba ktoś to zła jestem, że już koniec filmu

Teatr lubię, szkoda, że mega drogi jest. Ślunskie dziouchy, polecam teatr rozrywki w chorzowie i tam "Pomalu a jeszcze raz" - genialna komedia i "West Side Story", musical zrobiony cudnie.
No i będziński teatr dzieci zagłębia dla dzieciaków

A kojarzysz te programy, gdzie ktoś gotuje tańcząc? ladne to

Zgadzam sie, Yae widać, że japońska, ale do mamy BARDZO podobna

Silver, obyście wyszły jż

ja to samo

eee to co twoja teściowa robi?

A propos prawka, mój teść 60l, ostatnio prawko zdał chyba z 9 podejść, ale zdał. Za to teorię od razu bezbłędnie.[/QUOTE]
ojej, to kciuki, żeby lekarz poznał się, co to może być... i zdrówka dla Agatki, Dorotki i Ciebie, żebyś to wszystko ogarnęła

Debrah myślałam właśnie wczoraj jak tam Amelka z t. sobie poradziła... kurczę, to na pewno minie kiedyś... jeśli ładnie przybiera to nie masz się co martwić względami zdrowotnymi, tylko jak ogarnąć studia... a jest coś co Amelcia w ogóle je, tak, że zawsze zje (of kors oprócz uu)?
Stary 2013-09-19, 13:31   #2633
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje Wam za miłe słowa

Debrah Amelka dopiero usiadła i już wstaje? Ale zdolniacha!

Jeszcze nie wstała - ale stoi na dwóch kolanach i rękami się chwyta czegoś u góry, próbuje się podciągnąć i postawić stopę. Tylko się rozjeżdża właśnie, dlatego zapytałam co na nogach mają dzieci.

Cytat:
Debrah myślałam właśnie wczoraj jak tam Amelka z t. sobie poradziła... kurczę, to na pewno minie kiedyś... jeśli ładnie przybiera to nie masz się co martwić względami zdrowotnymi, tylko jak ogarnąć studia... a jest coś co Amelcia w ogóle je, tak, że zawsze zje (of kors oprócz uu)?
Tak, chrupka. JEDNEGO
A poważnie to..nie, nie wiem. W jeden dzień zje tak jak kiedyś pisałam, że mi zupkę zjadła 1/2 słoiczka (ale też nie wiem na jak dlugo jest najedzona czymś takim), innego dnia szczękościsk.
Właśnie jesteśmy po próbie podania kaszy, nawet dziób otwierała, ale przy pierwszych łyżeczkach paru, 3-4.
Potem się rozpłakała, zaczęła szarpać się w foteliku i koniec jedzenia. Pierwsze co robi to mi chce łyżeczkę wyrwać i ładuje do niej rączkę..

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42887292]Debrah, to pewnie minie kiedyś, w końcu każde dziecko zaczyna jeść więcej niż pierś. Ale rozumiem frustrację, z Agu niejedzenie mnie dobijalo, chociaż innego rodzaju problemy były. Trzymaj się [/QUOTE]

tak, minie, tylko nie wiem co ja mam TERAZ zrobić
aktualnie mam ją na rękach, otwiera buzię i za koszulkę ciągnie..

Inni dają rady i sa madrzy, ale nie da sie malucha sila nakarmic albo odmowic glodnemu dziecku piersi dla "przetrzymania to zje..".
Stary 2013-09-19, 13:32   #2634
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42887518]Meneq, tak, może. No i też od brudu, pewnie. Ziemniak bardzo rzadko uczula jednak.

Dziewczyny, ja się poważnie nad ospą zastanawiam o_O u nas to tak wygląda, tylko kropek może z 7 jest, + 3 na dłoni.

http://i.pinger.pl/pgr441/d23b56ca00...01272-w602.jpg[/QUOTE]

Dzieki za odp.
Zdrowka dla Twoich dziewczynek!
Stary 2013-09-19, 13:40   #2635
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
To dobra ma wage...my oczywiscie mamy duża wagę wyjściową także ja się nie martwie wagą Antonia, tym bardziej że on grubasek nie jest a raczej nabity..ciężki- natomiast on tak wywija na podlodze...ze jak zerkam na niego co chwile z kuchni to on sie tak przemieszcza jak żołnierz czy jakus snaper...wczoraj minelo pare sekund zanim go znalazłam bo leżał w polowie pod hustawka...- Taki "przyczjony tygrys , ukryty smok"

No to moja właśnie mało mobilna, bo tylko na plecach jak leży to się w koło obkręci, przekręcac się nei che/nie umie, czołgć się próbuje ale szybko nerwa, siedzi ... i tyle, o wstawaniu nie ma mowy.

Debrh czytam Twojego bloga i rycze, super piszesz
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-09-19, 13:45   #2636
nancykenator
Zakorzenienie

Debrah a próbowałyście zrobić taki rytm dnia? Np rano od razu po przebudzeniu kaszka, potem cyc, cyc, ok, np 12-13 po drzemce obiadek nawet ta 1 łyżeczka czy dwie, potem koło 16 deserek też nawet jakby to miało być te pół łyżeczki i szczękościsk to może nauczy się, że jest i cycuś i inne jedzonko? U mnie też mega zainteresowanie łyżeczką, wczoraj wręcz mi ją wyszarpał dzięki czemu cały był w mwrchewce z dyniąi ziemniakiem :/ U nas też pierś króluje, tymi kaszkami, obiadkami, deserkami to na milion procent się nie najada, bo zaraz chce pierś, ale widzę postęp, jak na początku pół łyżeczki manny to było za dużo to teraz potrafi zjeść i 30 ml a 2-3 razy zdarzyło się i 60 ml, obiadków moich nie chce, tzn póki to dla niego nowość to otwiera paszczę ale w pewnym momencie tzn po np 4-5 łyżeczkach jest już płacz, przekręcania głowy...
Stary 2013-09-19, 13:45   #2637
Delicjanka
Zakorzenienie

Połowa dnia jeszzcze nie minęła a ja już jestem wykończona. Amelka takiego ma maruda od poniedziałku ze nie wiem. Może te zęby? nie ma nic rozpulchnionego.... jedynie są takie wzgórki na dolnych dziąsełkach nic innego...... nie wiem, nie wiem. Muszę z nią ciągle siedzieć na podlodze albo rąsie...

Debrah współczuje Ci z tym ogarnianiem studiów. Ale dacie rade. Coś na pewno wymyślicie. Ciekawa jestem jaki ja będę mieć plan. Muszę znaleźć filmik żeby t.pokazać ze nie wolno dziecia prowadzić jak ledwo stoi.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-09-19 o 13:47
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:50   #2638
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, alez u nas jest dokladnie tak samo.... Z tymze mnie czas nie goni, bo na uczelnie/do pracy nie wracam, prawdopodobnie jeszcze z 8miesiecy w domu bede z Malym, ale....no w dzien chociaz chcialabym odstawic kp....
Maly zje, ale zawsze, zawsze musi dopchac cyckiem. Dziisaj np, pol kromeczki z lurpakiem (srodeczek, bez skorki) no wydaje mi sie, ze dla takiego brzdaca to duzo? Ale ryk, wyjec, wiecej nie chcial, soczku nie, herbatki nie, wody nie, mm nie - cyc!
Wczoraj malz chcial go uspac na noc - histeria 40min, cyc pomogl. Potem sie obudzil z placzem, od razu cyc. Tutaj akurat nie pomoglo wiec malz go wzial mocno tulil spiewal kolysanki to usnal. Ale po kolejnych 40min juz sie nie dalo, M.nie umial uspac, histeria kolejny raz, i kolejny raz cyc.
Wczoraj obiadku swojego nie chcial - a przyprawy dodalam (lisc laurowy, ziele angielskie) ale jak zrobilam nam obiad, zasmazany makaronik z szyneczka i smietana ( !!!!!! ) to sie zajadal jak wariat (nie bijcie, probujemy doslownie wszystkiego, zeby cokolwiek jadl....) A i to wszystko z reki, wieksze kawalki, na stojaco (z krzeselka kompletnie nie korzystamy bo sie wyrywa i nie chce w nim jesc). Progres byl jednodniowy - 6godzin bez piersi, potem 4godziny, karmilam 3razy plus noc, na drugi dzien za to szczekoscisk i tylko piers, nic wiecej. ludze sie, ze sam odrzuci cycka, mimo, ze srednio sie na to zanosi...
Problem jest u nas tez taki, ze ostatnio mlody nie zasnie w dzien bez UU. No nie ma szans. Ewentualnie na spacerze. Ale juz sie zimno zaczyna robic wiec po 40min drzemki mlodego ja wymiekam i czmycham do domu:P

Co do stopek - my te skarpecioszki ze skorzana podeszwa lub skarpetki z absemjak cieplej to boso

Zlalo nas na spacerze ale ze Pietraszko nie spal w domu od prawie 4godz to wytrzymalam ta jego drzemke w ulewie:P ot takie poswiecenie dla dziecka

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:53   #2639
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Debrah, alez u nas jest dokladnie tak samo.... Z tymze mnie czas nie goni, bo na uczelnie/do pracy nie wracam, prawdopodobnie jeszcze z 8miesiecy w domu bede z Malym, ale....no w dzien chociaz chcialabym odstawic kp....
Maly zje, ale zawsze, zawsze musi dopchac cyckiem. Dziisaj np, pol kromeczki z lurpakiem (srodeczek, bez skorki) no wydaje mi sie, ze dla takiego brzdaca to duzo? Ale ryk, wyjec, wiecej nie chcial, soczku nie, herbatki nie, wody nie, mm nie - cyc!
Wczoraj malz chcial go uspac na noc - histeria 40min, cyc pomogl. Potem sie obudzil z placzem, od razu cyc. Tutaj akurat nie pomoglo wiec malz go wzial mocno tulil spiewal kolysanki to usnal. Ale po kolejnych 40min juz sie nie dalo, M.nie umial uspac, histeria kolejny raz, i kolejny raz cyc.
Wczoraj obiadku swojego nie chcial - a przyprawy dodalam (lisc laurowy, ziele angielskie) ale jak zrobilam nam obiad, zasmazany makaronik z szyneczka i smietana ( !!!!!! ) to sie zajadal jak wariat (nie bijcie, probujemy doslownie wszystkiego, zeby cokolwiek jadl....) A i to wszystko z reki, wieksze kawalki, na stojaco (z krzeselka kompletnie nie korzystamy bo sie wyrywa i nie chce w nim jesc). Progres byl jednodniowy - 6godzin bez piersi, potem 4godziny, karmilam 3razy plus noc, na drugi dzien za to szczekoscisk i tylko piers, nic wiecej. ludze sie, ze sam odrzuci cycka, mimo, ze srednio sie na to zanosi...
Problem jest u nas tez taki, ze ostatnio mlody nie zasnie w dzien bez UU. No nie ma szans. Ewentualnie na spacerze. Ale juz sie zimno zaczyna robic wiec po 40min drzemki mlodego ja wymiekam i czmycham do domu:P

Co do stopek - my te skarpecioszki ze skorzana podeszwa lub skarpetki z absemjak cieplej to boso

Zlalo nas na spacerze ale ze Pietraszko nie spal w domu od prawie 4godz to wytrzymalam ta jego drzemke w ulewie:P ot takie poswiecenie dla dziecka

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Lady, ile razy w dzień młody "je" posiłki stałe? Ty go chcesz już całkiem w dzień odstawić?
Stary 2013-09-19, 14:21   #2640
nancykenator
Zakorzenienie

dziecię uspane, co tu robić? na wizażu pustki, to może upiekę chlebuś i zrobię jakiś obiad

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

ale tak mi się nie chceeeee
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości