|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja czuję się dziś jak wywłoka. Nie wiem czy coś z tego nie wyniknie od wczoraj mnie czyści i ból @.. a dziś pełnia
|
||
|
|
|
#962 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
Mój krasnal ostatnio pupkę wypina, czasem kopnie, ale już tak mocno nie buszuje, chyba mu ciasno. Cytat:
Jestem taaaaaaaaakaaaaaaa głodna.
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Jakaś poddenerwowana dziś jestem
![]() Tż mnie wkurza, Eda pluje jedzeniem, ja za nic konkretnego poza sklepem się nie zabrałam. Chyba najpierw nastawię jakieś jedzonko, a potem się za robotę biorę, co by trochę rozładować napięcie
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Nam też akt urodzenia dali od razu. Ale na pesel powiedzieli, że mamy czekać do 3 miesięcy.
|
|
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że chodzi o tygodnie?
|
|
#966 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- angel co do Twojej teściowej to mi szkoda słów ![]() tak samo co do teściowej misi no po prostu kobiety jakieś chyba z innej planety naprawdę szczerze wam współczuje, matal to dotrwaj jeszcze trochę żeby Cię teściowie w szpitalu nie odwiedzili :P do mnie na szczęście raczej tylko mąż przyjedzie i moja siostra pewnie z mamą bo inni będą mieć za daleko żeby do mnie przyjechać :P |
||||||
|
|
|
#967 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do rota, my nie szczepimy bo nie ma sensu. za duzo szczepow a szczepionka chroni przed mala iloscia. pediatra tez odradzala. Cytat:
Cytat:
przeciez w gondoli jest osloniety od wiatru ![]() Cytat:
dziecko zaraz po urodzeniu juz tak potrafi ![]() Cytat:
mam nadzieje ze tym razem nie bede musiala na rehabilitacje chodzic. Blanka z kolei miala obnizone napiecie miesniowe :/ i raczej jak cos to obstawiam ze Amelia tez moze miec. tym bardziej ze przez napiecie dostala 8 pkt apgar.Cytat:
jak kazda granulowana dla dzieci, sama glukoza a kopru anyzu i rumianku tyle co kot naplakal.Cytat:
u nask akt urodzenia tez od reki, a na pesel czekalam 2 tygodnie |
|||||||
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
mój małż jutro już do pracy idzie
na nockę więc tyle dobrze ![]() a wczoraj pierwszy raz sama małego wykąpałam ![]() Bajka ja idę do pediatry we wtorek albo środę- mówisz, że rota nie szczepisz? ciekawe co moja ped na to powie ![]() oby się Amelci zrosło samo
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
ale że jak na plecach
ciągnie głowe do góry jakby brzuszki robił odrywa ją od podłoża![]() Cytat:
można tym bardziej zaszkodzić niż pomóc...u nas miesiac się czeka na pesel |
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
dobra zbieram się do roboty, wstawiłam pranie, idę gotować rosołek i w między czasie dopakuje torbę szpitalną, dziś pełnia trzeba być przygotowanym
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy co powie i co zleci nam doktorka w poniedziałek.Chyba, że mąż coś poknocił, bo on składał wniosek
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelka dostanie pneumo bo juz wiekszy strach ze B. moze do domu cos przytargac no i ze wzgledu na nia B. dostanie szczepionke na ospe. jak lekarz chytry to bedzie na wszystkie szczepionki namawial
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-09-19 o 14:03 |
|
|
|
|
#974 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeglądam skład tych MM pod kątem węglowodanów i zgłupiałam - NAN Pro 1 ma 7,46 g
Gerber ma 7,46 g (tyle samo) Bebiko 1 ma 7,40 g na 100 ml roztworu no to czemu ta lekarka mówiła, że Bebiko ma więcej??? My początkowo dawaliśmy Bebiko 1 (gotowe w płynie - takie było też w szpitalu) oraz Gerber w proszku i było ok.
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
To faktycznie kuszące te ceny
![]() Ok mnie bez różnicy bo ja płacę u swojej 100 a nie mam ani KTG ani za dużo mi nie mówi. Podasz nazwisko lekarza i stopień zadowolenia z niego? Mówi o wszystkim? Tzn jakie rozwarcia, ułożenia, tętno, serduszko itp? Chciałabym teraz raz iść do kogoś innego na koniec bo jeestem zawsze niezadowolona ze stopnia informacji jakie mi przekazuje moja lekarka. |
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
przyjmiecie mnie znowu do swojego grona, dawno mnie nie bylo, pewnie nawet mnie nie pamietacie ![]() chcialam sie pochwalic, ze urodzilam dziewczynke, termin mialam na 27wrzesnia, a mala przyszla na swiat 12sierpnia. miesiac spedzila w szpitalu, teraz jest juz dobrze i jestesmy w domku juz od dwoch tygodni ![]() gratuluje nowych pociech na swiecie |
|
|
|
#977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za bioderka
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
a ktoś wie, do kiedy trzeba zdecydować się na pneumo? czyli do kiedy należy podać pierwszą dawke?
|
|
|
|
#979 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Wracam z tego KTG i wystraszyłam się nieźle. Dziewczyna,z którą w we wtorek miałam USG urodziła wczoraj przez CC. O 10h połączyli jej oxy, a ok 13:30 zaczęły odchodzić zielone wody
![]() Wszystkie KTG miała idealne, USG też dobre. Dzidziuś zdrowy, ale sam fakt... Boję się. Wiem, że znów marudzę, sorki, ale po prostu się boję. Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
mój już się rozkręcił
![]() Cytat:
|
|
#981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nasze grono zawsze otwarte ![]() Cytat:
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#983 | ||
|
Zakorzenienie
|
od ręki, ale już odpisane
![]() dodam, że 3szt masz z refundowane z budżetu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wow ![]() ja na razie się boję ![]() my na pneumo mamy darmo, lkeraz w szpitalu mówił, żeby szczepić. |
||
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
natala ja nie wiem
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzę na ten mój piękny pyszczek i przypominają mi się słowa lekarza jak mnie już pozszywali, jeszcze trochę i byłoby źle słąbo mi się robi na samą myśl.---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Natala, pytałam jednej z dziewczyn z wizażu o pneumo, Ona też ma wcześniaka, będzie szczepić jak dziecko będzie miało pół roku. co nie zminia faktu, że lekarza jeszcze spytam
|
|
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam ją jakoś sporo opóźnioną z tego co kojarzę.
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-09-19 o 14:10 |
|
|
|
#988 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ja mam termin na grudzien tylko dla rownowagi zapisalam sie na ten watek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja dzis chyba za wiele nie narobie... kluje mnie pod cyckami i nie moge sie ruszac... wypralam tylko pranie, posprzatalam po raz kolejny w kuchni (pie.przona deseczka z ikei z cyklu zrob to sam ktora trzeba se samemu dociac i niestety nie udalo sie tego tz prosto zrobic a wszystkie szafki byly zakurzone... nie zebym je wczoraj szorowala) i sie obijam... |
|||||||
|
|
|
#989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też nie chcę żadnej teściowej w szpitalu (ewentualnie jej wizytę skrócę do minimum )... no i w domu jak będziemy to tez nie radziłabym jej się spieszyć... w ogóle mój mądry tż wyskoczył wczoraj z pomysłem że pojedziemy we czwórkę do teściowej w któryś dzień świąt BN... żeby się nie zdziwił, w d... ją mam olała święta w ubiegłym roku jak chcieliśmy zrobić Wigilię u siebie i była zaproszona i nie zobowiązana do przygotowania jedzenia, to teraz niech się buja... |
|
|
|
|
#990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też tak sobie teraz myślę po fakcie, co by mogło być, jakby lekarz nie zauważył tego ułożenia czołowego. Będę trzymać kciuki jutro.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

3 kg i 53 cm!!
od wczoraj mnie czyści i ból @.. a dziś pełnia

:/
chyba, że chodzi o tygodnie?
nie martw się, może coś mu się nie spodobało i dlatego 

przeciez w gondoli jest osloniety od wiatru 
mam nadzieje ze tym razem nie bede musiala na rehabilitacje chodzic. Blanka z kolei miala obnizone napiecie miesniowe :/ i raczej jak cos to obstawiam ze Amelia tez moze miec. tym bardziej ze przez napiecie dostala 8 pkt apgar.

na nockę więc tyle dobrze

lubię takie suche, bez kremów. Zapisałam sobie przepis na "zaś'