WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 23:09   #2221
piotrek1994
Zadomowienie

Dot.: Odp: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
bananowe i lansiarskie towarzystwo
albo ze bardziej niz na cwiczeniu skupiaja sie niektorzy ludzie tam na pokazaniu zem aja firmowe obuwie, tshiorty, spodenki itp ;D

moj kolega tma chodzi bo akurat mu lokalizacja pasuje i maja dobry sprzet - ale na towarzystwo i atmosfere narzeka...
no wlasnie - u mnie te same plusy i dogodne godziny otwarcia...
ale takich sytuacji o jakich wspomniałaś właśnie się spodziewałem, dzieki
piotrek1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 09:15   #2222
Vanessa80
Przyczajenie

Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Cytat:
Napisane przez Anus94 Pokaż wiadomość
Podbijam pytanie z szewcem, czy moglybyście mi jakiegoś polecić?
Super Flek na Belgradzkiej, a co potrzebujesz zrobic ?
Stary 2013-09-19, 11:08   #2223
wskazówka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Podpowiedzcie gdzie kupić karuzelę do łóżeczka w rozsądnej cenie, nie mam pojęcia gdzie są jakieś sklepy z zabawkami (Smyk zabija swoimi cenami), a jeszcze lepiej to gdzie i czy się da kupić sam uchwyt do łóżeczka?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg karuzela.jpg (30,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4327788-1-1-0.jpg (9,7 KB, 2 załadowań)
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:08   #2224
Anus94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vanessa80 Pokaż wiadomość
Super Flek na Belgradzkiej, a co potrzebujesz zrobic ?
Podbić fleki
Anus94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 15:02   #2225
somethinggood
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Cytat:
Napisane przez piotrek1994 Pokaż wiadomość
no wlasnie - u mnie te same plusy i dogodne godziny otwarcia...
ale takich sytuacji o jakich wspomniałaś właśnie się spodziewałem, dzieki
Ja akurat chodze i polecam Calypso , najbilzej centrum jest chyba w Europlex . Co do Pure w Zlotych moja kuzynka chodzi i jej sie bardzo podoba . Do kazdej silowni czasem ludzie przychodza na pokaz mody , ja nauczylam sie ich ignorowac . W Calyspo moim jest tyle sprzetu , ze jak jakies piknikowe towarzystwo zajmie maszyne na pogaduchy przez 30 min to mozna znalezc conajmniej dwie inne w zastepstwie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez somethinggood
Czas edycji: 2013-09-19 o 15:03
somethinggood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 15:11   #2226
Ewelina_Waw
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapy

Chciałabym sobie kupić nowe adidasy na fitness i wpadłam na pomysł żeby kupić je w jakimś outlecie. Pomyślałam o factory ursus lub annopol. Jak jest tam cenowo w sklepie typu adidas/reebok itp?
I który jest lepszy Annopol czy Ursus? A może znacie inne lepsze outlety?
Ewelina_Waw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 15:21   #2227
somethinggood
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo

Cytat:
Napisane przez Ewelina_Waw Pokaż wiadomość
Chciałabym sobie kupić nowe adidasy na fitness i wpadłam na pomysł żeby kupić je w jakimś outlecie. Pomyślałam o factory ursus lub annopol. Jak jest tam cenowo w sklepie typu adidas/reebok itp?
I który jest lepszy Annopol czy Ursus? A może znacie inne lepsze outlety?
Jest jeszcze w Piasecznie Fashion House . Ja bym na Twoim miejscu wybrala sie do tego co masz najblizej , bo trudno powiedziec , ktory jest najlepszy . Co glowa to opinia , moj brat najbardziej lubi ten w Ursusie , ja tez za nim przepadam , ale ten w Annapolu tez mi sie podobal , z koleji moj brat powiedzial, ze tragiczny . Piaseczno z koleji najbardziej lubi moja przyjaciolka :P Sportowe buty kupowalam w Ursusie i Piasecznie , chyba maja wiekszy wybor niz w Annapolu . Za nim kupisz buty musisz koniecznie przeczytac artykul w najnowszym Womens Health o dobieraniu obuwia sportowego

Stary 2013-09-19, 15:23   #2228
Farisss
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Cytat:
Napisane przez dorota_128 Pokaż wiadomość
Właśnie byłam w dziale "kalosze"

O to chyba mówimy o tych samych, czyli polecasz? One są matowe?
Tak, takie matowate, ladnie wyglądają i się ukladaja na nodze, i cieplutko w nich. Numeracja zawyzona -lepiej brać rozmiar mniejsze. Dla mnie cjolewka jest baaaardzo waska i wciskam na sile ale dalo się je trochę rozchodzic. Kilka znajomych tez je kupilo i tylko na jedna tw cholewki byly za szerokie ale jej nogi to dosłownie patyki

Stary 2013-09-19, 19:41   #2229
Ewelina_Waw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez somethinggood Pokaż wiadomość
Jest jeszcze w Piasecznie Fashion House . Ja bym na Twoim miejscu wybrala sie do tego co masz najblizej , bo trudno powiedziec , ktory jest najlepszy . Co glowa to opinia , moj brat najbardziej lubi ten w Ursusie , ja tez za nim przepadam , ale ten w Annapolu tez mi sie podobal , z koleji moj brat powiedzial, ze tragiczny . Piaseczno z koleji najbardziej lubi moja przyjaciolka :P Sportowe buty kupowalam w Ursusie i Piasecznie , chyba maja wiekszy wybor niz w Annapolu . Za nim kupisz buty musisz koniecznie przeczytac artykul w najnowszym Womens Health o dobieraniu obuwia sportowego

Dzieki bardzo
Ewelina_Waw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:18   #2230
Friese
Zakorzenienie

Polecicie mi fryzjera z dojazdem 40 min od placu bankowego?

chodzi o takiego, który za włosy długie (do łopatek) weźmie maks 120 zł za farbowanie.
Chgcę uzyskać żółty kolor blond, a już 4 fryzjerów tego nie umiało (wychodziły szare albo bure) więc chcę iść tutaj.

I nie na grupon - bo gdyby nie wyszedł ten kolor co chcę, to po prostu nie zapłacę.

Mam prawo do tego? że chcę żółty odcień, pokazę jej nawet jak ma wyglądać, a jak fryzjerka mi zrobi szare albo bure to mam prawo nie zapłacić?
pytam bo ostatnie 4 farbowania płacilam zacos czego nie chcialam...

wyszłyście kiedyś od fryzjera nie placac?
zastanawiam sie... jednak kolejne farbowanie na moich wlosach ktore sa bure to nie dla mnie... ostatnia fryzjerka wziela mi pasemka i na nich polozyla 2 rozne farby - wyszly bure, wiec zmyla i nie wziela piniedzy i powiedziala ze nie umie mi tego zrobic. Ale w Wawie to pewnie skasuja nawet jak by zielone wyszly ;/

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2013-09-20 o 15:21
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:25   #2231
Nicole`_
Zakorzenienie

Masz prawo do reklamacji usługi, a oni mają obowiązek poprawić. Niepłacenie raczej nie wyjdzie... po prostu z góry powiedz, że będziesz przychodzić tak długo na poprawki aż się uda. Albo niech fryzjerka faktycznie testuje na pasemku.
Stary 2013-09-20, 15:29   #2232
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Masz prawo do reklamacji usługi, a oni mają obowiązek poprawić. Niepłacenie raczej nie wyjdzie... po prostu z góry powiedz, że będziesz przychodzić tak długo na poprawki aż się uda. Albo niech fryzjerka faktycznie testuje na pasemku.
aha. reklamacja uslugi - czyli jak nie wyjdzie, to maja mi jeszcze raz polozyc az wyjdzie, tak?
i wtedy mam placic za dwie farby, tzn 2 x usluga?

bo raz mnie tak skasowala fryzjerka, nie wyszedl jej kolor, to mi polozyla drugi raz i przy kasie kosztowalo mnie to jak 2 farbowania co ja jestem winna ze jej to nie wyszlo
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:39   #2233
Nicole`_
Zakorzenienie

Nie, jak reklamujesz buty i dostajesz drugą parę to nie każą ci za nią płacić

Ja nie reklamowałam farby, ale cięcie. Poszłam kilka dni później prosząc o poprawki. Wychodząc pożegnałam się i nawet nie podeszłam do kasy. Nikt mnie nie gonił więc nikt się nie zdziwił jak rozumiem Usługa jak każda inna, reklamować można.

Z farbowaniem jest o tyle trudniej, że ciężko przewidzieć co wyjdzie. Dlatego mówię, powiedz jak sytuacja wygląda (że nie potrafisz znaleźć salonu co ufarbuje cię na kolor na jakim ci zależy) i czy oni się tego podejmą.
Stary 2013-09-20, 16:17   #2234
withi_as
Zakorzenienie

Mam pytanie - czy ktoś wie, czy jest możliwość dorobienia dodatkowego 'otwieracza' do osiedlowego garażu? Wrzucę poniżej zdjęcie takiego, jaki posiadamy i co najgorsze - mamy tylko jedną sztukę na mieszkanie. Na pewno większość z osób, którzy mieszkają na strzeżonych osiedlach wie o jakim pilociku mówię. Myślicie że można go jakoś dorobić np tak, gdzie dorabia się klucze? Czy jest to raczej niemożliwe? Dzięki za pomoc

Nie znalazłam w sieci identycznego, ale mój jest podobny do poniższego:

1.jpg
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:20   #2235
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o materiały to spory wybór jest w sklepie na madalińskiego (przy puławskiej) oraz w ch land (przy metrze służew). wydaje mi się, że coś z tego, co poszukujesz tam znajdziesz. i w takich rozsądnych cenach (land jest droższy niestety).
miszmasz totalny jeśli chodzi o wzory to widziałam w mimozie na nowym świecie, ale tam tkaniny są głównie włoskie i naprawdę niezłe jakościowo, ale co za tym idzie, potrafią być koszmarnie drogie....
O, dzięki za odp. Wybieram się i wybieram do tego sklepu na Madaliśnkiego i coś nie mogę tam dojechać ... Trochę daleko i nie moje tereny, ale w końcu muszę iść, zwłaszcza że wszyscy polecają i mówią że jest naprawdę sporo różnych tkanin

Mi nie potrzeba tego jakoś bardzo dużo, więc jak mnie coś zachwyci to wydam więcej. Po prostu chcę urozmaicić moją zieloną parkę, która leży z metkami od roku, a teraz wpadłam na iście genialny pomysł, że kilka dodatków i zrobię sobie coś unikatowego Teraz tylko muszę znaleźć to, co mam w głowie
Stary 2013-09-20, 17:45   #2236
somethinggood
Zadomowienie

Odp: Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
O, dzięki za odp. Wybieram się i wybieram do tego sklepu na Madaliśnkiego i coś nie mogę tam dojechać ... Trochę daleko i nie moje tereny, ale w końcu muszę iść, zwłaszcza że wszyscy polecają i mówią że jest naprawdę sporo różnych tkanin

Mi nie potrzeba tego jakoś bardzo dużo, więc jak mnie coś zachwyci to wydam więcej. Po prostu chcę urozmaicić moją zieloną parkę, która leży z metkami od roku, a teraz wpadłam na iście genialny pomysł, że kilka dodatków i zrobię sobie coś unikatowego Teraz tylko muszę znaleźć to, co mam w głowie
A conchcesz zrobic ? Tez mam smutna parke

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Mam pytanie - czy ktoś wie, czy jest możliwość dorobienia dodatkowego 'otwieracza' do osiedlowego garażu? Wrzucę poniżej zdjęcie takiego, jaki posiadamy i co najgorsze - mamy tylko jedną sztukę na mieszkanie. Na pewno większość z osób, którzy mieszkają na strzeżonych osiedlach wie o jakim pilociku mówię. Myślicie że można go jakoś dorobić np tak, gdzie dorabia się klucze? Czy jest to raczej niemożliwe? Dzięki za pomoc

Nie znalazłam w sieci identycznego, ale mój jest podobny do poniższego:

Załącznik 5416696
Na moim osiedlu zamawia sie w administracji , ale nalezy zostawic kaucje 100 zl . W moim mieszkaniu wakacyjnym nad morzem ze wzgledu na odleglosc ciezko zalatwiac takie sprawy z administracja , wiec kupilam pilot i sobie go sama zaprogramowalam . Na youtube byla sekwencja pokazana , potrzebowalam tylko sprawnego pilota i nowego , jakos sie udalo Ale mam inny niz Ty(mam Smile) , wiec nie wiem czy tej firmy programowanie jest tez takie proste .

Stary 2013-09-21, 07:55   #2237
withi_as
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Jeżeli chodzi o parkę, to myślałam o jakichś boho wstawkach, ale to musiałabym już coś takiego znaleźć Ma taki odcień zieleni, że taki kolorowy materiał byłby idealny

O, w takim razie spytam się ochroniarzy Mój pilot jest inny niż ten na zdjęciu, bo nie znalazłam takiego samego, ale wiem że na wielu osiedlach jest on wykorzystywany
Stary 2013-09-21, 09:29   #2238
Anus94
Raczkowanie

Dziewczyny, jedno pytanie, bo już zgłupiałam
Otóż: wyrobiłam WKM, kupiłam przez internet bilet 3miesięczny, imienny oczywiście, na tejże karcie. I teraz: gdzie mam go aktywować? Tzn chodzi mi o to, czy to np. na stacji metra mam włożyć kartę do kieszonki, która jest na nią przeznaczona i potem na ekranie dotykowym będę miala odpowiednią opcję? Czy mam po prostu zbliżyć do czytnika w autobusie chociażby?
Stary 2013-09-21, 09:35   #2239
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Otóż: wyrobiłam WKM, kupiłam przez internet bilet 3miesięczny, imienny oczywiście, na tejże karcie. I teraz: gdzie mam go aktywować? Tzn chodzi mi o to, czy to np. na stacji metra mam włożyć kartę do kieszonki, która jest na nią przeznaczona i potem na ekranie dotykowym będę miala odpowiednią opcję? Czy mam po prostu zbliżyć do czytnika w autobusie chociażby?
Stary 2013-09-21, 09:44   #2240
Anus94
Raczkowanie

agniesiaa, i to samo będzie jak będę chciała przejść przez bramkę w metrze?
a co do autobusów, to w każdym mogę aktywować?
Stary 2013-09-21, 09:49   #2241
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
agniesiaa, i to samo będzie jak będę chciała przejść przez bramkę w metrze?
a co do autobusów, to w każdym mogę aktywować?

Tak w każdym autobusie, tramwaju, metrze. Wystarczy, że przyłozysz raz - karta będzie aktywna. Tylko w bramkach metra musisz ją przykładać za każdym razem aby Cię bramka przepuściła.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:56   #2242
Anus94
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedzi
Stary 2013-09-21, 10:40   #2243
dorota_128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Farisss Pokaż wiadomość
Tak, takie matowate, ladnie wyglądają i się ukladaja na nodze, i cieplutko w nich. Numeracja zawyzona -lepiej brać rozmiar mniejsze. Dla mnie cjolewka jest baaaardzo waska i wciskam na sile ale dalo się je trochę rozchodzic. Kilka znajomych tez je kupilo i tylko na jedna tw cholewki byly za szerokie ale jej nogi to dosłownie patyki

Dziękuję w takim razie wybiorę się, żeby przymierzyć
Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi
W metrze do kieszonki wkładasz bilet jednoprzejazdowy itp. Kartę miejską przykładasz do tego czytnika Piszę bo nie raz widziałam jak ludzie kartonikowy bilet przykładali do czytnika i dziwią się, że nic się nie dzieje albo stoją i nie wiedzą co mają zrobić z kartą miejską

dorota_128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:36   #2244
03a25f57c1c12b64185d06c737e7e94991ae1a10_6577a308dca3f
Konto usunięte

Cytat:
Zaraz, zaraz - wydaje mi się, że pytasz o co innego, niż dziewczyny myślą. Kartę doładowywaną w kiosku, owszem, aktywuje się po prostu przy bramkach, ale doładowanie kupione przez internet na stronie ztmu należy jednorazowo aktywować w automacie, który jest przyczepiony z boku do niektórych biletomatów. (Należy to zrobić, żeby "umieścić" doładowanie kupione elektronicznie na Twojej WKM)
Automat składa się z kieszonki i guzika, wkładasz kartę do kieszonki, wciskasz guzik, czekasz i już, masz doladowany bilet. Potem normalnie aktywacja na bramce, tak samo jak z kartą doładowaną w kiosku.

Cytuję stronę ZTM:

"Zasady sprzedaży internetowej:
-aby zakupić bilet, należy posiadać już spersonalizowaną WKM,
-płatność można zrealizować przelewem bankowym lub kartą płatniczą,
-transakcja odbywa się w pełni bezpiecznie,
-zakupiony bilet należy zakodować w jednym ze specjalnie przygotowanych urządzeń.

Bilet kupiony on-line, a niezakodowany na karcie zbliżeniowej nie uprawnia do przejazdu (§ 5, pkt 3 Regulaminu serwisu e-WKM), dlatego przed aktywowaniem należy go zakodować w kodomatach lub biletomatach z funkcją kodowania.

Urządzenia kodujące są dostępne:
-na stacjach metra (zlokalizowane przed wejściem na perony stacji i przymocowane do ściany bocznej automatów biletowych),
-w Punktach Obsługi Pasażerów ZTM: Żelazna 61, Centrum, Świętokrzyska, Ratusz Arsenał, Plac Wilsona, Marymont,
-w wybranych stacjonarnych automatach biletowych Mennicy Polskiej (zlokalizowanych w Warszawie, Chotomowie i Łodzi),
-w pojazdowych automatach biletowych, zainstalowanych w wybranych autobusach Miejskich Zakładów Autobusowych.

Tutaj można znaleźć najbliższy automat
http://www.ztm.waw.pl/psb.php?c=178&l=1

Edytowane przez 03a25f57c1c12b64185d06c737e7e94991ae1a10_6577a308dca3f
Czas edycji: 2013-09-21 o 13:40
03a25f57c1c12b64185d06c737e7e94991ae1a10_6577a308dca3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:48   #2245
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

[1=03a25f57c1c12b64185d06c 737e7e94991ae1a10_6577a30 8dca3f;42922168]Zaraz, zaraz - wydaje mi się, że pytasz o co innego, niż dziewczyny myślą. Kartę doładowywaną w kiosku, owszem, aktywuje się po prostu przy bramkach, ale doładowanie kupione przez internet na stronie ztmu należy jednorazowo aktywować w automacie, który jest przyczepiony z boku do niektórych biletomatów. (Należy to zrobić, żeby "umieścić" doładowanie kupione elektronicznie na Twojej WKM)
Automat składa się z kieszonki i guzika, wkładasz kartę do kieszonki, wciskasz guzik, czekasz i już, masz doladowany bilet. Potem normalnie aktywacja na bramce, tak samo jak z kartą doładowaną w kiosku.

Cytuję stronę ZTM:

"Zasady sprzedaży internetowej:
-aby zakupić bilet, należy posiadać już spersonalizowaną WKM,
-płatność można zrealizować przelewem bankowym lub kartą płatniczą,
-transakcja odbywa się w pełni bezpiecznie,
-zakupiony bilet należy zakodować w jednym ze specjalnie przygotowanych urządzeń.

Bilet kupiony on-line, a niezakodowany na karcie zbliżeniowej nie uprawnia do przejazdu (§ 5, pkt 3 Regulaminu serwisu e-WKM), dlatego przed aktywowaniem należy go zakodować w kodomatach lub biletomatach z funkcją kodowania.

Urządzenia kodujące są dostępne:
-na stacjach metra (zlokalizowane przed wejściem na perony stacji i przymocowane do ściany bocznej automatów biletowych),
-w Punktach Obsługi Pasażerów ZTM: Żelazna 61, Centrum, Świętokrzyska, Ratusz Arsenał, Plac Wilsona, Marymont,
-w wybranych stacjonarnych automatach biletowych Mennicy Polskiej (zlokalizowanych w Warszawie, Chotomowie i Łodzi),
-w pojazdowych automatach biletowych, zainstalowanych w wybranych autobusach Miejskich Zakładów Autobusowych.

Tutaj można znaleźć najbliższy automat
http://www.ztm.waw.pl/psb.php?c=178&l=1[/QUOTE]
Dokładnie, teraz widzę, że kupowała przez net WKM.
Stary 2013-09-21, 14:17   #2246
Anus94
Raczkowanie

Okej. Od początku tak myślałam

Edytowane przez Anus94
Czas edycji: 2013-09-21 o 14:18
Stary 2013-09-21, 16:13   #2247
somethinggood
Zadomowienie

Odp: Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Cytat:
Napisane przez dorota_128 Pokaż wiadomość
Dziękuję w takim razie wybiorę się, żeby przymierzyć

W metrze do kieszonki wkładasz bilet jednoprzejazdowy itp. Kartę miejską przykładasz do tego czytnika Piszę bo nie raz widziałam jak ludzie kartonikowy bilet przykładali do czytnika i dziwią się, że nic się nie dzieje albo stoją i nie wiedzą co mają zrobić z kartą miejską
Mozna przykladac bilety dobowe papierkowe , nie trzeba ich wkladac Tak mi sie przynajmniej wydaje , dlatego ludzie czasami przykladaja bilety i jezeli nie dziala to wtedy je znowu kasuja.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-21, 16:27   #2248
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

mi się wydaje, że przykładanie kartonikowych biletów niczego nie daje - ostatnio była u nas siostra TŻ, kupiliśmy jej bilet 3-dniowy i przy jeździe metrem normalnie go wkładała do ego otworu... przecież na bilecie nie ma żadnego chipa, który bramka mogłaby odczytać... to kawałek tekturki z hologramowym paseczkiem.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 16:52   #2249
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
mi się wydaje, że przykładanie kartonikowych biletów niczego nie daje - ostatnio była u nas siostra TŻ, kupiliśmy jej bilet 3-dniowy i przy jeździe metrem normalnie go wkładała do ego otworu... przecież na bilecie nie ma żadnego chipa, który bramka mogłaby odczytać... to kawałek tekturki z hologramowym paseczkiem.

Dokładnie tak. Jakim niby cudem kawałek tekturki ma otworzyć bramkę? Moja znajoma też ostatnio jak do mnie wpadła, to kupiła 3-dniowy i w metrze przy bramce wkładała normalnie, aby się dostać, z kolei w autobusach/tramwajach nie ma takiej potrzeby, więc trzymasz bilet w portfelu i tyle
Stary 2013-09-21, 17:17   #2250
dorota_128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez somethinggood Pokaż wiadomość
Mozna przykladac bilety dobowe papierkowe , nie trzeba ich wkladac Tak mi sie przynajmniej wydaje , dlatego ludzie czasami przykladaja bilety i jezeli nie dziala to wtedy je znowu kasuja.

Zgadzam się z dziewczynami, papierowy bilet nie otworzy bramki bo jak, trzeba go tak jakby ponownie skasować

dorota_128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości