|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
Cytat:
ale takich sytuacji o jakich wspomniałaś właśnie się spodziewałem, dzieki
|
|
|
|
|
#2222 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
Super Flek na Belgradzkiej, a co potrzebujesz zrobic ?
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
Podpowiedzcie gdzie kupić karuzelę do łóżeczka w rozsądnej cenie, nie mam pojęcia gdzie są jakieś sklepy z zabawkami (Smyk zabija swoimi cenami), a jeszcze lepiej to gdzie i czy się da kupić sam uchwyt do łóżeczka?
|
|
|
|
#2224 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez somethinggood Czas edycji: 2013-09-19 o 15:03 |
|
|
|
|
#2226 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapy
Chciałabym sobie kupić nowe adidasy na fitness i wpadłam na pomysł żeby kupić je w jakimś outlecie. Pomyślałam o factory ursus lub annopol. Jak jest tam cenowo w sklepie typu adidas/reebok itp?
I który jest lepszy Annopol czy Ursus? A może znacie inne lepsze outlety? |
|
|
|
#2227 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Polecicie mi fryzjera z dojazdem 40 min od placu bankowego?
chodzi o takiego, który za włosy długie (do łopatek) weźmie maks 120 zł za farbowanie. Chgcę uzyskać żółty kolor blond, a już 4 fryzjerów tego nie umiało (wychodziły szare albo bure) więc chcę iść tutaj. I nie na grupon - bo gdyby nie wyszedł ten kolor co chcę, to po prostu nie zapłacę. Mam prawo do tego? że chcę żółty odcień, pokazę jej nawet jak ma wyglądać, a jak fryzjerka mi zrobi szare albo bure to mam prawo nie zapłacić? pytam bo ostatnie 4 farbowania płacilam zacos czego nie chcialam... wyszłyście kiedyś od fryzjera nie placac? zastanawiam sie... jednak kolejne farbowanie na moich wlosach ktore sa bure to nie dla mnie... ostatnia fryzjerka wziela mi pasemka i na nich polozyla 2 rozne farby - wyszly bure, wiec zmyla i nie wziela piniedzy i powiedziala ze nie umie mi tego zrobic. Ale w Wawie to pewnie skasuja nawet jak by zielone wyszly ;/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2013-09-20 o 15:21 |
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Masz prawo do reklamacji usługi, a oni mają obowiązek poprawić. Niepłacenie raczej nie wyjdzie... po prostu z góry powiedz, że będziesz przychodzić tak długo na poprawki aż się uda. Albo niech fryzjerka faktycznie testuje na pasemku.
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy mam placic za dwie farby, tzn 2 x usluga? bo raz mnie tak skasowala fryzjerka, nie wyszedl jej kolor, to mi polozyla drugi raz i przy kasie kosztowalo mnie to jak 2 farbowania
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, jak reklamujesz buty i dostajesz drugą parę to nie każą ci za nią płacić
Ja nie reklamowałam farby, ale cięcie. Poszłam kilka dni później prosząc o poprawki. Wychodząc pożegnałam się i nawet nie podeszłam do kasy. Nikt mnie nie gonił więc nikt się nie zdziwił jak rozumiem Usługa jak każda inna, reklamować można.Z farbowaniem jest o tyle trudniej, że ciężko przewidzieć co wyjdzie. Dlatego mówię, powiedz jak sytuacja wygląda (że nie potrafisz znaleźć salonu co ufarbuje cię na kolor na jakim ci zależy) i czy oni się tego podejmą.
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie - czy ktoś wie, czy jest możliwość dorobienia dodatkowego 'otwieracza' do osiedlowego garażu? Wrzucę poniżej zdjęcie takiego, jaki posiadamy i co najgorsze - mamy tylko jedną sztukę na mieszkanie. Na pewno większość z osób, którzy mieszkają na strzeżonych osiedlach wie o jakim pilociku mówię. Myślicie że można go jakoś dorobić np tak, gdzie dorabia się klucze? Czy jest to raczej niemożliwe? Dzięki za pomoc
![]() Nie znalazłam w sieci identycznego, ale mój jest podobny do poniższego: 1.jpg |
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi nie potrzeba tego jakoś bardzo dużo, więc jak mnie coś zachwyci to wydam więcej. Po prostu chcę urozmaicić moją zieloną parkę, która leży z metkami od roku, a teraz wpadłam na iście genialny pomysł, że kilka dodatków i zrobię sobie coś unikatowego Teraz tylko muszę znaleźć to, co mam w głowie
|
|
|
|
|
#2236 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Ale mam inny niz Ty(mam Smile) , wiec nie wiem czy tej firmy programowanie jest tez takie proste . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
Jeżeli chodzi o parkę, to myślałam o jakichś boho wstawkach, ale to musiałabym już coś takiego znaleźć
Ma taki odcień zieleni, że taki kolorowy materiał byłby idealnyO, w takim razie spytam się ochroniarzy Mój pilot jest inny niż ten na zdjęciu, bo nie znalazłam takiego samego, ale wiem że na wielu osiedlach jest on wykorzystywany
|
|
|
|
#2238 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jedno pytanie, bo już zgłupiałam
![]() Otóż: wyrobiłam WKM, kupiłam przez internet bilet 3miesięczny, imienny oczywiście, na tejże karcie. I teraz: gdzie mam go aktywować? Tzn chodzi mi o to, czy to np. na stacji metra mam włożyć kartę do kieszonki, która jest na nią przeznaczona i potem na ekranie dotykowym będę miala odpowiednią opcję? Czy mam po prostu zbliżyć do czytnika w autobusie chociażby? |
|
|
|
#2239 | |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
|
|
#2240 |
|
Raczkowanie
|
agniesiaa, i to samo będzie jak będę chciała przejść przez bramkę w metrze?
a co do autobusów, to w każdym mogę aktywować? |
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w każdym autobusie, tramwaju, metrze. Wystarczy, że przyłozysz raz - karta będzie aktywna. Tylko w bramkach metra musisz ją przykładać za każdym razem aby Cię bramka przepuściła.
|
|
#2242 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w takim razie wybiorę się, żeby przymierzyć W metrze do kieszonki wkładasz bilet jednoprzejazdowy itp. Kartę miejską przykładasz do tego czytnika Piszę bo nie raz widziałam jak ludzie kartonikowy bilet przykładali do czytnika i dziwią się, że nic się nie dzieje albo stoją i nie wiedzą co mają zrobić z kartą miejską
|
|
|
#2244 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Automat składa się z kieszonki i guzika, wkładasz kartę do kieszonki, wciskasz guzik, czekasz i już, masz doladowany bilet. Potem normalnie aktywacja na bramce, tak samo jak z kartą doładowaną w kiosku. Cytuję stronę ZTM: "Zasady sprzedaży internetowej: -aby zakupić bilet, należy posiadać już spersonalizowaną WKM, -płatność można zrealizować przelewem bankowym lub kartą płatniczą, -transakcja odbywa się w pełni bezpiecznie, -zakupiony bilet należy zakodować w jednym ze specjalnie przygotowanych urządzeń. Bilet kupiony on-line, a niezakodowany na karcie zbliżeniowej nie uprawnia do przejazdu (§ 5, pkt 3 Regulaminu serwisu e-WKM), dlatego przed aktywowaniem należy go zakodować w kodomatach lub biletomatach z funkcją kodowania. Urządzenia kodujące są dostępne: -na stacjach metra (zlokalizowane przed wejściem na perony stacji i przymocowane do ściany bocznej automatów biletowych), -w Punktach Obsługi Pasażerów ZTM: Żelazna 61, Centrum, Świętokrzyska, Ratusz Arsenał, Plac Wilsona, Marymont, -w wybranych stacjonarnych automatach biletowych Mennicy Polskiej (zlokalizowanych w Warszawie, Chotomowie i Łodzi), -w pojazdowych automatach biletowych, zainstalowanych w wybranych autobusach Miejskich Zakładów Autobusowych. Tutaj można znaleźć najbliższy automat ![]() http://www.ztm.waw.pl/psb.php?c=178&l=1 Edytowane przez 03a25f57c1c12b64185d06c737e7e94991ae1a10_6577a308dca3f Czas edycji: 2013-09-21 o 13:40 |
|
|
|
|
#2245 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
[1=03a25f57c1c12b64185d06c 737e7e94991ae1a10_6577a30 8dca3f;42922168]Zaraz, zaraz - wydaje mi się, że pytasz o co innego, niż dziewczyny myślą. Kartę doładowywaną w kiosku, owszem, aktywuje się po prostu przy bramkach, ale doładowanie kupione przez internet na stronie ztmu należy jednorazowo aktywować w automacie, który jest przyczepiony z boku do niektórych biletomatów. (Należy to zrobić, żeby "umieścić" doładowanie kupione elektronicznie na Twojej WKM)
Automat składa się z kieszonki i guzika, wkładasz kartę do kieszonki, wciskasz guzik, czekasz i już, masz doladowany bilet. Potem normalnie aktywacja na bramce, tak samo jak z kartą doładowaną w kiosku. Cytuję stronę ZTM: "Zasady sprzedaży internetowej: -aby zakupić bilet, należy posiadać już spersonalizowaną WKM, -płatność można zrealizować przelewem bankowym lub kartą płatniczą, -transakcja odbywa się w pełni bezpiecznie, -zakupiony bilet należy zakodować w jednym ze specjalnie przygotowanych urządzeń. Bilet kupiony on-line, a niezakodowany na karcie zbliżeniowej nie uprawnia do przejazdu (§ 5, pkt 3 Regulaminu serwisu e-WKM), dlatego przed aktywowaniem należy go zakodować w kodomatach lub biletomatach z funkcją kodowania. Urządzenia kodujące są dostępne: -na stacjach metra (zlokalizowane przed wejściem na perony stacji i przymocowane do ściany bocznej automatów biletowych), -w Punktach Obsługi Pasażerów ZTM: Żelazna 61, Centrum, Świętokrzyska, Ratusz Arsenał, Plac Wilsona, Marymont, -w wybranych stacjonarnych automatach biletowych Mennicy Polskiej (zlokalizowanych w Warszawie, Chotomowie i Łodzi), -w pojazdowych automatach biletowych, zainstalowanych w wybranych autobusach Miejskich Zakładów Autobusowych. Tutaj można znaleźć najbliższy automat ![]() http://www.ztm.waw.pl/psb.php?c=178&l=1[/QUOTE] Dokładnie, teraz widzę, że kupowała przez net WKM.
|
#2246 |
|
Raczkowanie
|
Okej. Od początku tak myślałam
Edytowane przez Anus94 Czas edycji: 2013-09-21 o 14:18 |
|
|
|
#2247 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
Cytat:
Tak mi sie przynajmniej wydaje , dlatego ludzie czasami przykladaja bilety i jezeli nie dziala to wtedy je znowu kasuja. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
mi się wydaje, że przykładanie kartonikowych biletów niczego nie daje - ostatnio była u nas siostra TŻ, kupiliśmy jej bilet 3-dniowy i przy jeździe metrem normalnie go wkładała do ego otworu... przecież na bilecie nie ma żadnego chipa, który bramka mogłaby odczytać... to kawałek tekturki z hologramowym paseczkiem.
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak. Jakim niby cudem kawałek tekturki ma otworzyć bramkę? Moja znajoma też ostatnio jak do mnie wpadła, to kupiła 3-dniowy i w metrze przy bramce wkładała normalnie, aby się dostać, z kolei w autobusach/tramwajach nie ma takiej potrzeby, więc trzymasz bilet w portfelu i tyle
|
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.