|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |||
BAN stały
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zobacz ile dziewczyn niepokoi się jakimiś bolami jada na IP(w nocy) i zostają na obserwacje w naszym wypadku uważam za konieczność posiadanie piżamki bo nigdy nie wiadomo ![]() --------------------- Co do butelek kupię 2 mała i dużą bo zamierzam karmić piersią i mam nadzieje że mi się to uda jeśli nie to wtedy zakupie więcej. ---------------------- Patrząc na to co piszecie będę "wyrodną matką" ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#152 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
Cytat:
Przeraza mnie to dochodzenie do sieBie po porodzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#153 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Jeśli aktualnie masz igg dodatnie a igm ujemne to na moje oko to stare zakażenie.
nasza Kropeczka ![]() http://babystrology.com/tickers/baby...=4&babycount=1 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r82jacc1em.png Edytowane przez Rossa1988 Czas edycji: 2013-09-19 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale moja mała była antybutelkowa - więc może dlatego nie mam pojęcia o sterylizacji itp ![]() hehe ja też zasystam Fridą 2,5 roku i nie wiem jak gile smakują ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też. A także pierwsze tygodnie życia z maluszkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
to prawda do nic przyjemnego ale nie jest źle. dla mnie najgorszym momentem po porodzie bylo zrobienie kupy
![]() myślałam że drugi dziecko urodzę - serio. to coś strasznego. mam traumę do dziś haha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Myślicie, że w II trymestrze można pokręcić trochę hula-hopem?
Brakuje mi ruchu ![]() Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-09-19 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam takie same zdanie co Paula i jeśli da radę to będe się tego trzymać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wlasnie jestem po kolejnym badaniu - inny lekarz stwierdzil ze to wlasnie to lozysko i musze to wylezec. Pytam sie do kiedy zostaje w szpitalu - a on odpowiedzial, ze "dopoki sie lozysko nie podniesie, conajmniej do przyszlego czwartku" ![]() W pracy sie zaplacza - no ale trudno, dziecko wazniejsze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - ma
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja chyba na początek kupię specjalny proszek dla dzieci, ale tak się zastanawiam czy faktycznie to ma sens, bo przecież maluszek będzie miał kontakt z naszymi ubraniami, pościelami które są prane w zwykłym proszku ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosn
Paula z małymi wyjątkami robiłam podobnie i moja córka ma się dobrze. nawet bardzo
![]() teQiba cieszę się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Właśnie pogoda nie sprzyja
![]() Mam małe mieszkanko i nie mam gdzie się po nim ruszyć. A nie lubię ćwiczeń w których trzeba wykonywać określoną ilość powtórzeń. Nudzi mnie to i zniechęcam się. W takim razie zainwestuje w dużą piłkę i będę kicać przed telewizorem ![]() Cytat:
Ciekawe jak komuś by tak spadła na korytarzu podczas spaceru do wc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
Cytat:
![]() ja dopóki dobrze się czuję i nieźle funkcjonuję to zamierzam pracować jak długo się da, ale gdyby coś z maluchem byłoby nie tak <odpukać> to na pewno przystopuję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Wtajemniczenie
|
teqiba trzymaj się! wszystko jest i będzie dobrze.
Co do majtek w szpitalu, nie wiem, czy we wszystkich, ale zabraniają, podobnie jak sztucznego mleka dla dzieci itp. A matki i tak to wszystko przynoszą i używają za cichym przyzwoleniem położnych. Chociaż też widziałam na własne oczy ofiary losu, które drobiły po korytarzu jak gejsze ze ściśniętym wkładem między nogami bez majtek... Nadto te siatkowe majtki są świetne po cc, bo skóra w miejscu szycia oddycha Miałam sterylizator, więc go używałam, szybko go zapełniałam butelkami, smoczkami i laktatorem, ale jak mi się nie chciało a trzeba było szybko, to wyparzałam flachę i już i tez było dobrze. Tyle, że Marcela zaczęłam dokarmiać butlą jak miał ok. 3 miesiące. Trochę na własne "życzenie", bo chciałam spotkać się z koleżankami na kilka godzin bez dziecka, ściągnęłam mleko i jak mały raz posmakował, jak łatwo leci mleko z butelki, tak przez następne kilka miesięcy miałam niespodzianki codziennie, raz jadł z piesi cały dzień, innym razem dwa razy dziennie ssał, a resztę już ściągane przez butelkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Widzisz akurat moja sytuacja w domu wygląda że mam ciężko chorą teściową (nowotwór płuca) którą muszę się opiekować prać, karmić nawet i kąpać, tż pracuje do późna i szczerze mówiąc jak dojdzie dzidzia będę miała wystarczająco dużo na głowie, ciężko mi będzie znaleźć czas na to żeby butelki sterylizować 5x dziennie czy codziennie prasować sterty ciuszków i jeśli dam rade takie rzeczy ominąć to z chęcią z nich zrezygnuje chyba że będę musiała to już jak mus to mus. Oczywiście na początku będzie ze mną tż z 2 tygodnie więc będzie mi dużo pomagał ale co potem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ból promieniuje dokładnie z serca pośladka ![]() I jakby piorunem rozchodzi się po całej nodze na pięcie kończąc - zawsze dotyczy tylko tej jednej nogi... Może profilaktycznie spróbuję Twojego sposobu z poduszkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak na razie schudłam 2kg w porównaniu do wagi wyjściowej... I tak nadrobię, na pewno nadrobię ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Pod koniec starego wątku chyba pisałyśmy o tym słodzeniu sobie. Mi to nie odpowiada, bo nie zamierzam tylko każdemu przytakiwać, że ja też tak myślę i wszystkie macie rację i z każdą się zgadzam bo to nieprawda, z resztą tak się nie da.
Forum jest po to, żeby wymieniać się poglądami i każdy ma prawo do swojego zdania a i tak każda będzie robiła co chce. Przepraszam, jeśli kogoś uraziłam ale przedstawiam tylko swoje zdanie. Nic obraźliwego w moich wypowiedziach nie było. No chyba, że się mylę, to mnie wyprowadźcie z błędu. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chciałam się jeszcze w tej kwestii wypowiadać bo czuje że jest dla mnie dość odległa, bardziej jestem na etapie wyprawki, wózka i fotelika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym zrezygnowała hula-hop - nie chciałabym obijać dziecka... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do podpasek i podkładów - w moim szpitalu (sis rodziła niecały rok temu - a ja z nią) pilnują, żeby nie zakładać majtek ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Wtajemniczenie
|
paula bedziesz raczej normalna matka a nie wyrodna
![]() ja przyznam, ze troche nie rozumiem tego szumu o ta sterylizacje i ze niby czas zajmuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak samo nie wymagałabym, żeby mój TŻ karmił/kąpał/ubierał moją matulę, bo od tego ma SWOJE dzieci, tak ja nie zgodziłabym się na tak pracochłonną opiekę (zakupy, wożenie po lekarzach, sprzątanie mieszkania, pranie, pomoc z doskoku - to dla mnie normalna rzecz, ale jesteś synową a nie pielęgniarką 24 godziny na dobę...). No tak to widzę ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi na temat butelek, najbardziej za te od dziewczyn, które już mają dziecko.
Zrobię tak jak miałam zamiar zrobić, czyli kupię ten zestaw bo nie chodzi o to, że ja mam zamiar od porodu karmić butelką ale lubię mieć wszystko przygotowane. Moje dwie znajome na szybko biegły do apteki po wyjściu ze szpitala bo się okazało, że ich pokarm nie wystarczał i trzeba dziecko dokarmiać. Wolę być przygotowana na taką sytuację. Butelki tak czy siak się kiedyś przydadzą a ja już je będę miała.
#175 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas na początku się sprawdziły takie mleka: http://www.doz. pl/apteka/p49726-Enfamil_1_Premium_mleko_5 9_ml_6_butelek Jak mała nie miała siły ciągnąć a mi laktacja szwankowała to wystarczyło odkręcić butelkę i wsio ![]() A ja akurat nie wspominam połogu źle. Może dlatego, że nie byłam nacinana ani nie popękałam... Nie miałam ani silnych bólów brzucha, ani z kupą problemów. Dla mnie to był po prostu bardzo długi, lekki okres. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny muszę się pochwalić !!!
![]() Od niedawna odczuwałam jakieś puknięcia, dostałam też jednego kopniaka, a dzisiaj przed chwilą dostałam całą serie kopnięć ![]() ![]() Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2013-09-19 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Minie szybciej niż Ci się wydaje ![]() Nie wyobrażam sobie jak przyjdzie mi ugotować tz, teściowej, dać jeść 3 psom, 2 kotom (co 2dni im gotuje a co 2 dni suchą karmę) i dzieciowi, prać, sprzątać, prasować palić w piecu do CO a najlepsze że do tego wszystkiego na wiosnę zaczynamy budowę. Na razie mojej teściowej się polepszyło a jak parę miesięcy wstawałam co 4h dawać jej zaszczyki z morfiną podłączać pod tlen, pod kroplówkę a spójrzmy realnie ona jest w takim stanie że już się tego nie wyleczy i te czasy wrócą mój tż jest wspaniałym człowiekiem duuuużo mi pomaga sypia czasem po 4h ale są chwile że jest ciężko ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#178 | ||||
Zadomowienie
|
lutien
Hej, gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() Też chyba posłucham waszej rady. Bo ja sypiam w męskich spodniach od piżamy i zwykle jakichś starszych topach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A bakterie miałąm liczne w pierwszym badaniu to powiedziała, żeby to olać ![]() Edzia400 Nie znam się na tym, ale ja bym sobie wytłumaczyła, że jak IgM ujemne, t stare zakażenie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Takze z mojej strony wielki uklon. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-09-19 o 14:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.