|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
#1262 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]()
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
aaaa ja myślałam, że całkowicie zrezygnowałaś
![]()
#1264 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |
Zakorzenienie
|
Nie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
to ja tak na przypomnienie- ĆWICZYMY MIĘŚNIE K.!!!!
#1267 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do mam, które już mają dzieciaczki - czy używałyście specjalnych koszy na pieluchy. Zastanawiam się nad zakupem takowego, ale czy on faktycznie się sprawdza? Nie przepuszcza zapachów? Myślałam o Tommee Tippee ze specjalnymi wkładami. np. taki http://allegro.pl/kosz-sangenic-hygi...487746736.html
#1268 |
Raczkowanie
|
witam się w 27 tc
![]() dziewczyny czy coś was boli w pachwinach? po wewnętrznej stronie ud ? mnie tak wzięło od około 3 dni, kręgosłup mnie nie boli nic mnie nie kłuje na środku natomiast w pachwinach to na okrągło taki ból jakbym cały dzień przejeżdziła na rowerze albo konno, szczególnie jak dużo chodzę, no coś okropnego, wizyte mam za tydzień i nie wiem czy poczekać czy zglosic to wcześniej lekarzowi normalnie kawałek pupy mi drętwieje od tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Raczkowanie
|
Wiecie co, ja tez nic nie mam. Moja mama w Polsce wpadal w szal zakupow, wiec chociaz tyle, bo moj tz mysli,ze czas jest z gumy i ze do lutego wiecznosc, a sam chyba zapomnial,ze urodzil sie 2 mc przed terminem
![]() ![]() Ciekawe jak Muminek!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1271 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muminek -> trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę! Hosenka -> Twoją także! Witajcie Kochane, siedziałam trzy godziny i nadrabiałam. ![]() Zmieniłam lekarza prowadzącego dziś, w 22 tc ![]() ![]() I dziś wyszłam od ginki jak na skrzydłach- tego mi było trzeba! dzwieku serduszka i hasla- szyjka długa, nie ma obaw co do niewydolności. ![]() Potem prezent w postaci fryzjera i siedzę i Was nadrabiam. ![]() Dziś się zwolniłam z pracy, ale jutro wracam do codziennych obowiązków; Pozdrawiam serdecznie i piszcie dalej o tym jedzeniu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1273 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dziś zupa-krem śmieciowa. Wymiotłam wszystko z lodówki wczoraj: cukinię, marchew, pieczarki, seler naciowy, ziemniaczki.Ugotowałam wszystko wczoraj a dziś do blendera i grzaneczki do tego ... mniam. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Raczkowanie
|
To jest najblizszy szpital od naszego miejsca zamieszkania, wiec umowilam sie tam na usg polowkowe, wtedy zapytali czy chce tam tez rodzic, bo tu podobno trzeba wczesniej sie zarejestrowac, bo miejsc moze nie byc ( nie wiem jak jest w pl) wiec sie zgodzilam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | ||
Zadomowienie
|
Skupiam się...skupiam się....
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#1276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
![]() Ja jestem z Warszawy i to moja pierwsza ciąża. Myślę nad imieniem po swojej prababci - Walerii (skrót Wala ![]() Też planuję rodzić w Szpitalu Św. Zofii i jak tak poczytałam Wasze posty, że może nie być już miejsc w szkołach rodzenia to lekko spanikowałam. W przyszłym tygodniu pewnie będę miała USG połówkowe i myślałam, że po nim to jest taki dobry czas na zapisy i pierwsze zakupy ![]() Dziewczyny z Wawy jakimi kryteriami kierowałyście się przy wybieraniu położnej i szkoły rodzenia? Widzę na stronie szpitala, że sporo jest tych szkół... ![]() Ja jeszcze nie wiem, czy będę miała poród naturalny czy cc. Wiąże się to z opinią mojego ortopedy no i wielkością dziecka (jestem drobna, mam dosyć wąskie biodra i jedno biodro chore, więc nie wiem jak to dokładnie będzie ![]() Fajny pomysł z tym Domem Narodzin w Św. Zofii, oglądałam filmik. Myślę, że to bardzo dobre rozwiązanie dla zdrowej kobiety i bez problemów ciążowych ![]() Ja osobiście chcę rodzić w szpitalu, bo u mnie może być taka sytuacja, że spróbuję naturalnie, a zakończy się cc. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;42885127]Tak, to moja pierwsza ciąża ![]() ![]() ![]() Justien, ja też miewam dni przygnębienia ![]() ![]() W swoje normalne ubrania prawie od razu przestłam się mieścić, choć utyłam w normie - na razie 3 kg. Jak zaczęłam oglądac stricte ciążowe ciuchy w sklepie to się załamałam, takie sa okropne ![]() Chyba zacznę po prostu podkreślać swój brzuszek, a nie ukrywać go pod szerszymi bluzkami. Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
hej ja właśnie nadrabiam, i oszalałyście od wczoraj
![]() Pocieszam sie,ze jak zaczna dzieci przychodzic na świat to troche zwolnicie ![]()
#1279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jedną radą, którą dostałam od mamy 5-miesięcznego brzdąca, chciałam się z Wami podzielić, bo myślę, że godna uwagi
![]() JEDZ WSZYSTKO, NA CO MASZ OCHOTĘ! Oczywiście poza zakazanymi dla ciężarnych, jak sushi, tatar itd. Jak się dzidziuś urodzi, będziemy karmić piersią i się okaże, że po tym brzuszek boli, po tym ma wysypkę, po tym niespokojny i w końcu dieta skurczy się do królika, kaszy jaglanej i marchewki to będziemy żałować, że czegoś sobie odmawiałyśmy w ciąży. ![]() Od kiedy tę radę usłyszałam nie mam żadnych wyrzutów sumienia po mojej ulubionej pizzy hut, serniku w ilościach prawie jak magnusiowa pomidorówka ![]() ![]()
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
Ja tam staram się jeść wiele rzeczy, oczywiście oprócz tych zakazanych + musze uważać, bo nie mam przeciwciał toksoplazmozy, ale śliwki jem na potęgę. Nie wiedziałam, że być może nie można (śliwek)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1284 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże przecież to tez kobieta, żadnej empatii tylko by straszyć... Cytat:
Zdrówka ![]() Cytat:
![]() i chyba fajne ![]() Mi położna powiedziała,że najlepsze platikowe, bo np. krwią nie ubrudziszna amen, a tak umujesz i gites Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Mezaga uważaj na siebie!!! Muminku i Hosenko ![]() a mnie coś wielocyctat sie zaciął, zaznaczałam i pewnym momecie nie mogłam...
![]() |
#1285 | ||||||||
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;42884807]
Dziewczyny, a tak z innej beczki, to ja potrzebuję pocieszenia. Nie zrozumcie mnie źle - ja się bardzo cieszę że jestem w ciąży, że brzuszek rośnie, że wszystko jest ok, ale mam małego dołka (pewnie pogoda nie pomaga), że nie wyglądam dobrze. Ciężko znaleźć ładne ciuchy ciążowe (zwłaszcza bluzki), a jak patrzę na koleżanki w pracy to się dobijam. Dodatkowo nachodzą mnie myśli jak ja będę po tej ciąży wyglądać. [/QUOTE] pewnie nie tylko ty masz takie myśli ale skoro przyszły to i przejdą ![]() Cytat:
![]() ja też nie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
póki co czekamy na szafę do przedpokoju bo zamowiliśmy sobie i ma być na początku listopada więc jeszcze poczekam ale jak już szafa będzie to nie ma zmiłuj i ruszam z zakupami. Cytat:
Cytat:
![]() no nadrobiłam ale pewnie jak pisałam to już z dwie strony się pojawiły ![]()
![]() |
#1286 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Podczytuję was od kilku tygodni i ciągle odkładałam ujawnienie na później, a uważam że takie ukrywanie się jest wobec was nie fair ![]() Termin mam na 10 lutego. Mam już 6 letniego synka, teraz też będzie chłopczyk. Jestem z Krakowa. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
Witamy Nowe mamusie
![]() ![]()
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- co do zakupów to powiem wam że bardzo chętnie bym zaczęła już takie poważniejsze zakupy ale niestety nie mam póki co gdzie tego chować ... ale mój TŻ to nawet na skarpeteczki krzywo patrzy bo "jeszcze jest czas"
![]() |
#1290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.