|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Szczupłe vs Tłuste
Tłuste = więcej niż 55kg
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;42890018]Mnie zawsze bawi to, że na tego typu stronach są najczęściej dziewczyny o figurze klepsydry - czyli wiadomo nawet jak przytyje to w miarę równomiernie i jeszcze to jakoś wygląda.
A w rzeczywistości dziewczyny mają różne figury i któraś np. tyje w samym brzuchu albo udach. I często tam nadprogramowe kilogramy wcale już niewyglądają tak sexy.[/QUOTE] Wg mnie nie zawsze, bo zdjęcia mogą być retuszowane. Z nadwagą można dobrze wyglądać, nie tylko przy figurze klepsydry, ale do pewnego momentu. Nie da się być grubym i mieć płaski brzuch jednocześnie. Poza tym są jeszcze inne typy figury, gdzie przy nadwadze wygląda się jeszcze możliwie.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Prawda jest taka, że kto co lubi. Patrząc po moich znajomych, którzy lubią ten profil, to jest to profil dla pasztetów, które nie mogą zrzucić wagi (chociaż chcą!) i płaczą po nocach, ale na fejsie polubią, bo są takie silne i wyzwolone. Nie oszukujmy się, gdyby człowiek dowolnie mógł od tej chwili wybrać swój kształt, to lwia część fanów by odeszła (na pewno moje znajome). Ot, takie przekonywanie samych siebie, że można się komuś podobać, mimo że samemu się sobie nie podoba, i że istnieją ludzie zadowoleni z siebie przy podobnych kształtach.
Nie na wszystkich zdjęciach są grube dziewczyny według moich standardów Ale ta:https://www.facebook.com/photo.php?f...size=500%2C500 jest otyła i myślę, że takie otłuszczenie zaczyna już zagrażać zdrowiu (jak dla mnie to 100kg/160cm :P). Ani ładna z twarzy też nie jest. W życiu nie powiedziałabym, że jest atrakcyjna. Edytowane przez 6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b Czas edycji: 2013-09-19 o 15:47 |
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cholerka, czyli modelka ważąca 55 kg i mająca 1.80 wzrostu powinna schudnąć
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Pisałyście wcześniej o "założycielkach" - hah, jakim prawem jakaś inna kobieta będzie mi narzucać definicję kobiecości?
No i zwróćcie uwagę na to, że lwia część fotek na tej stronie przedstawia kobiety o dosyć proporcjonalnych kształtach, ale nie oszukujmy się, że większość kobiet "z krągłościami" tak apetycznie nie wygląda. Super, akceptujmy się takimi jakimi jesteśmy, ale litości, nie kosztem innych. To żałosne, na wierzch wypływają te wszystkie paskudne kompleksy. Nikt mi nie wmówi, że kobiecość zaczyna się od rozmiaru 44 czy kończy na 36. |
|
|
|
|
#39 |
|
Pani Buka
|
ja trochę nie rozumiem nagonki.
![]() znam fanpage, przeglądałam go kilka razy i uważam, że często pojawiają się tam naprawdę atrakcyjne kobiety. to nie zawsze musi chodzić o postawę typu "chude wieszaki to nie kobiety, jedynym słusznym typem urody są duży biust i pupa", tylko bardziej o to, że mimo lansowania wszędzie bardzo szczupłych kobiet (którym nikt atrakcyjności nie odmawia), jest wielu miłośników pań o pełniejszych kształtach, i można się dzięki temu dowartościować. tak, może jestem płytka, ale mnie to w jakiś sposób poprawia humor jak widzę laskę o figurze bardzo podobnej do mojej (zdecydowanie innej od modelek na wybiegach)i dużo pozytywnych komentarzy od facetów. i zdaję sobie jednocześnie sprawę, że tą samą kobietę inny facet uznałby za grubą i nieatrakcyjną. nie można od razu kategoryzować takich osób jako zaniedbanych, tłustych wielorybów... niektórzy po prostu nie mają ochoty spędzać całego życia na diecie i siłowni i odmawiać sobie drobnych przyjemności. mówię oczywiście tutaj o kilku dodatkowych kilogramach w granicach normalnej sylwetki, nie otyłości i bezmyślnym obżeraniu się. także - wszystko ok, byle zachować jakiś umiar
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2013-09-19 o 15:59 |
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
A te co ważą 80 to są w takim razie mastodonty i powinny karnie udać się w worku płóciennym tam, gdzie ich ludzkie oko nie zwidzi?
Już ruszam w drogę ![]() Jakby to miało naprawdę jakieś ogromne znaczenie koniec końców...
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;42890473]Prawda jest taka, że kto co lubi. Patrząc po moich znajomych, którzy lubią ten profil, to jest to profil dla pasztetów, które nie mogą zrzucić wagi (chociaż chcą!) i płaczą po nocach, ale na fejsie polubią, bo są takie silne i wyzwolone. Nie oszukujmy się, gdyby człowiek dowolnie mógł od tej chwili wybrać swój kształt, to lwia część fanów by odeszła (na pewno moje znajome). Ot, takie przekonywanie samych siebie, że można się komuś podobać, mimo że samemu się sobie nie podoba, i że istnieją ludzie zadowoleni z siebie przy podobnych kształtach.
Nie na wszystkich zdjęciach są grube dziewczyny według moich standardów Ale ta:https://www.facebook.com/photo.php?f...size=500%2C500 jest otyła i myślę, że takie otłuszczenie zaczyna już zagrażać zdrowiu (jak dla mnie to 100kg/160cm :P). Ani ładna z twarzy też nie jest. W życiu nie powiedziałabym, że jest atrakcyjna.[/QUOTE] Ta dziewczyna jest bardzo ładna. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia spoko, piękne kobiety, ale szczerze w życiu nie spotkałam dziewczyny z większą nadwagą, która miałaby taką super figurę - duży biust, krągła pupa i niewielki brzuch, jędrne uda... nie wiem czy to retusz, ubrania czy może chodzi po świecie trochę takich szczęściar, którym tłuszcz sie tak fajnie odkłada
Ale dla mnie ideał to okolice rozmiaru 34 (jak ktoś jest niski) - 40 (dla wysokich ) bo wtedy niezależnie od typu figury wygląda się dobrze. Nie podobają mi się skrajności czyli chudość albo nadwaga, dla mnie to po prostu nieestetyczne, w końcu push-upy albo majtki modelujące kiedyś trzeba zdjąć ![]() Ale nie dziwi mnie, że są miłośnicy takich sylwetek, nie są przecież jakieś monstrualnie wielkie, że chodzić nie mogą czy coś...
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Ja jak ważyłam 47kg to i tak przy moim wzroście sugerowano mi, że jestem za gruba. Nie byłam gruba,ale do wychudzenia było mi daleko. |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do kwestii zdrowia, to dla mnie argument typu "osoba bez trądziku też może mieć problemy hormonalne". No może, co nie zmienia faktu, że trądzik o jakichś problemach świadczy i nie jest objawem zdrowia. Tak samo otyłość nie będzie atrakcyjna. A za duża waga to nie tylko otłuszczenie narządów wewnętrznych, ale przeciążenie stawów i organów. Edytowane przez 6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b Czas edycji: 2013-09-19 o 16:20 |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem dużą dziewczyną i mam figurę klepsydrę, waże ok. 80 kilo [obecnie powoli schodzę z wagi]. Nie jest tak pięknie i kolorowo, jasne, że na pupie robią się wałki i trzeba naprawdę od groma robić aby nie mieć cellulitu. Brzucha nie mam praktycznie wcale, ale to też zasługa moich ostatnich prac nad sobą. Wiem, że takie babki się podobają bo nigdy nie miałam problemów z facetami, ale mi np też podobają się dużo szczuplejsze kobiety. Dziewczyna na zdjęciu jest moim zdaniem po bardzo ostrym retuszu, jestem mniejsza od niej dosyć dużo i nie mam jakichś straszliwych niedoskonałości no ale bez przesady
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
Jak słyszę słowa że prawdziwe kobiety mają krągłości z ust osoby która jest gruba to myślę sobie że próbuje siebie dowartościować. Kobiece kształty to zaokrąglone piersi czy pupa. Niestety większość kobiet które uważają sie za kształtne kobiety nie mają krągłej pupy czy biustu ale brzuch. Nie odnoszę się tylko to tej strony na fb ale ogólnie do własnych obserwacji. Kobiece kształty to ma Sofia Vergara.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę was dziewczyny martwić, ani tych broniących kobiety grubsze ani tych stojących murem za szczupłymi, ale każda kobieta jest kobieca i jest tą prawdziwą bo jest kobietą
![]() I ta szczupła z małym biustem i ta gruba i ta z cienką talią i duzym biustem. O niekobiecej kobiecie możemy mówić kiedy nie da się jej odróżnić od faceta a takich jest naprawdę bardzo bardzo mało. |Więc może przestańmy się przerzucac argumentami o tym, kto jest bardziej kobiecy. Niemal każda kobieta się komuś spodoba i ta co wazy 45 kg i ta co waży 90kg bo faceci są różni. No na boga...
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Ja tam nikogo nie bronie, sama uważam że jestem gruba
Chudnie się dla zdrowia, przede wszystkim bo kręgosłup wysiada. Ale jeśli komuś jest dobrze w swojej "dużej" otoczce to niech sobie żyje Każdy znajdzie kogoś dla siebie, nie ma sensu rozgraniczać pradziwych i sztucznych [skoro jedna sa prawdziwe to drugie chyba musza byc nieprawdziwe? ] kobiet bo dużo tu zależy od wdzięku, seksapilu i miliona innych rzeczy. Najpiękniejsza kobieta to moim zdaniem kobieta zdrowa, szczęśliwa i zadowolona z siebie i nie ważne wtedy czy waży 45 czy 90 kg
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
Kiedy my tu cały czas o tym, że jednemu się podoba grubsza kobieta, drugiemu chudsza, a trzeciemu umięśniony sąsiad z naprzeciwka, taki lajf
![]() Kobiecość to pojęcie IMHO mocno względne, dla mnie kobieca kobieta to po prostu ta, która dobrze czuje się w swoim ciele. |
|
|
|
|
#50 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No dokładnie. Dobre samopoczucie to połowa sukcesu
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
Same banały o samoakceptacji, uwiebieniu swojego ciała itp. O wiele bardziej raził mnie tytuł Prawdziwe kobiety mają krągłości i się zastanawiałam, po co przyszły wywlekać swoje kompleksy w TV
Też zwróciłam na to uwagę, ale jakoś nie razi mnie ta nierówność. Pewnie dlatego, że dużo przykrych słów na temat swojej figury usłyszałam od osób otyłych (sama jestem chuda) i ich po prostu nie lubię. |
|
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
No szkoda
U autorki watku zapewne byłoby lekkie jak piórko
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam bardzo szczupłą znajomą, która ciało miała naprawdę ładne a takie nieprzyjemności zdarzały się jej codziennie. To nic innego jak zawiść, że same muszą dźwigać dodatkowy bagaż a Ty nie pocisz sie jak przejdziesz 500 metrow
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
o rany
dawno się tak nie uśmiałam ![]() każdy jest inny i lubi co innego, a zdrowie jest i tak najważniejsze i podejrzewam, że gdyby ze sklepów zniknęła przetworzona żywność, słodycze i mnóstwo innych "śmieci" to i zjawisko otyłości przestałoby być powszechne
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
Niemiłe słowa słyszałam też od osób szczupłych, więc wg mnie to nie zazdrość ale po prostu zwykłe chamstwo.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
Chamscy ludzie też się zdarzają. Tylko co taki cham sobą przedstawia? niewiele. Więc nie przejmuj się kobieto, ja bym oddała wiele żeby mieć filigranowe ciałko
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
Niektórzy sa chamami, co na to poradzisz :P Raz usłyszysz, żeś worek na kości, innym razem, że dobra dupa, bywa.
Tak naprawdę jest tylko jedna osoba, której opinią w tej kwestii warto się przejąć - ty ;> (no i partner ewentualnie) |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem uważam że ma opinia jest taka że może cię rozczaruję, ale prawda nie jest tak oczywista jak ci się wydaje, autorko
|
|
|
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#60 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
I nie ma czegoś takiego jak prawdziwa i nieprawdziwa kobieta .
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Poza tym są jeszcze inne typy figury, gdzie przy nadwadze wygląda się jeszcze możliwie.

) bo wtedy niezależnie od typu figury wygląda się dobrze. Nie podobają mi się skrajności czyli chudość albo nadwaga, dla mnie to po prostu nieestetyczne, w końcu push-upy albo majtki modelujące kiedyś trzeba zdjąć