|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]()
![]() |
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Linka my tez nadal mamy troche duze a nosi je od wielu miesiecy wiec spoko da sie i nie spadaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
tak, potwierdzam, takie trochę większe paputki też dzieciaki mogą spokojnie nosić
![]() ![]()
#4476 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, sama też zaobserwowałam, że nic nie szkodzi że są za duze, nie spadają
![]() z małej robi się kobietka bo ostatnio z wielkim zainteresowaniem ogląda swoje ubranka i buciki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzisiaj mnie rozwaliła jak się jej spytałam, czy idziemy spać, a ta biegiem pognała do swojego pokoju ![]() ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-09-19 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Hehehe u nas z tym spaniem to jest tak, że mówię jej, chodź idziemy do spania - ona biegiem do swojego pokoju i stoi pod łóżeczkiem. Natomiast jak ją do niego włożę, to krzyk i darcie
![]() Uśmiałam się dzisiaj, jak wzięła mojego buta z przedpokoju i dumna założyła go sobie na nogę, wstała i patrzyła, jak zareaguje, Normalnie padłam ze śmiechu!!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw się przebieramy, potem myjemy ząbki, idziemy do tatusia powiedzieć dobranoc, potem w sypialni cyc i odkładam do łóżeczka. Zwykle wtedy zasypia bez piśnięcia, chyba, że akurat coś ją męczy/ma okres mega marudy. Raz ją nakarmiłam u niej w pokoju zamiast w sypialni. Ależ był ryk przy zasypianiu, heh ![]()
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Mój tez uwielbia buty
![]() Wczoraj włożył nozke w wielkiego adidasa Tzta i probowal isc oraz wrzucił mojego buta do wanny jak Tz brał prysznic ![]()
#4481 |
Rozeznanie
|
hej, wreszcie siadłam jutro mam wolne więc dziś już nic nie robię - z reguły dopiero jak młody zaśnie to szykuję obiad na następny dzień i zupkę dla niego.
Nadalko u nas jest tak jak Agunia pisała, ja powtarzam często pojedyncze proste słowa/zwroty i po jakimś czasie załapał kilka rzeczy. Pytam chcesz pić to szuka niekapka, mówię pranie to leci do pralki, pytam jaki duży urośnie podnosi ręce do góry. Ale są też rzeczy które równie często powtarzam i nic z tego. Nieraz tutaj jak czytałam o umiejętnościach niektórych dzieci to aż mi się wierzyć nie chciało, Wojtuś nie potrafi moze zbyt wiele bo ze słów to umie tylko tata, auto, katka(kaczka) i kota (kotek) ale za to jest bardzo sprawny fizycznie i tak pewno jest też u Was. Paputki my też mamy od dawna już się trochę nawet sfatygowały, jak Wojtuś jeszcze nie chodził to ubierałam mu je na spacery a teraz zabieram "w gości" bo wszyscy lamentuja że nie ma pantofelków i sobie skarpetki pobrudzi. Pumka mam nadzieję, że B. dobrze przejdzie szczepienie i że jednak nocka będzie spokojna Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-09-19 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze ostatnio wpadłam na to, żeby przed snem wprowadzić jeszcze jeden rytuał - sprzątania zabawek. Mówię, że pora spać i teraz trzeba posprzątać zabawki, bo one też idą spać i zaczynam sprzątać, nazywając każdą zabawkę, a przy okazji prosząc i ją, żeby ona też do pudła wrzucała zabawki. A dzisiaj na przykład prosiłam, żeby znosiła zabawki tacie (ja jej podawałam, ona zanosiła tacie, tata wrzucał do pudła). W ten sposób też będzie się uczyć nazw przedmiotów, a może i w końcu w przyszłości w którymś momencie zacznie sama te zabawki sprzątać
![]()
#4483 |
Zadomowienie
|
K. po szczepieniu po 1 roku miała dwa dni gorączkę. Szczepilismy ja we wtorek w czwartek, piątek temperatura i strasznie sie pociła przy tym,wczesniej przy goraczce nie miala takich zimnych potow. do tego najgorsza nocka od urodzenia, obudziła sie o 1 w nocy z takim płaczem, ze sąsiadów obudziła...nic ja nie chciało uspokoić. O 22 dałam jej czopek przeciwbólowy i przeciwgoraczkowy, więc temperatury nie miała, drugiego dać jej nie mogłam, bo za mało czasu upłynęło. Masakra to była, ale juz wszystko za nami na szczęście
![]() Kupiłam wczoraj młodej kapcie do domu, bo juz w skarpetkach zimno w nogi, tym bardziej, ze dywan mamy tylko w jednym pokoju. Czekamy aż zaczną grzać, bo ja jestem raczej z tych, ktore w domu lubią mieć ciepło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam i to już dwie pary. Te większe spadały - szczególnie jak miała skarpetki założone. Także czekamy na drugą dostawę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pumcia, mam nadzieje że B. mimo tego nic nie będzie... jak tu polegać na lekarzach, porażka. Natalia, za dużo wymagasz od Igi. Ona na pewno kuma, a że nie chce powtarzać itd. U nas S. mało mówi, jakaś mama, tata, pada udaje jej sie powiedzieć, daj, to, tam itp. Jak ja jej mówie powiedz coś tam, to mnie zlewa nawet nie skupia na tym uwagi, a ostatnio pokazała mi palcem krzesło i mówi mi "siada", myślałam że się przesłyszałam a na to onapowtarza głośniej "siada" i wyrażnie palcem mi wskazuje ![]() ![]() ahh i miałam jeszcze pytanie do mamusiek wierząco-praktykujących. Zabieracie swoje dzieci do kościoła? jak to wyglada? S. chodzi z nami od urodzenia, ale ostatnio jak dotrwa do połowy to jest sukces, później ryk, szukanie cycka jak nigdy że nie umiem jej uwagi odwrócić i musze wyjść przed kościoł... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Pumka mam nadzieje, że Blania dobrze zniesie szczepienie
![]() Dziewczyny to jak długo PO mogą bys skutki uboczne? u nas jutro mijają 3 tygodnie po powiem wam że dorwałam dziś w deichmanie fajne kapcie dla małego, w zasadzie takie jakie sobie wymarzyłam- cieplutkie z miękka elastyczną podeszwą: http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...lopiece-kapcie mały w nich smiga niesamowicie, podeszwa choć wygląda na gruba jest mega miękka, polecam, obejrzyjcie chociaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o kapcie, to ja jestem zwolenniczką efektu "bosej stopy", najzdrowszego dla rozwoju stopy ze wszystkich możliwych, którego żadne kapcie z chociażby trochę usztywnianą podeszwą nie dadzą, więc jak dla mnie nadal bezsprzecznie wygrywają paputki ![]()
![]() |
#4488 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() witam się w końcu ![]() zalatana jestem, chodzę do roboty na 3,5-4 h i czasu mi prakuje ![]() U nas kolejny katarek w tym roku, ale leciutki i dobrze znoszony ![]() poza tym wylazła kolejna czwórka ![]() ![]() w końcu nocki spokojniejsze.... ![]() tak poza tym nic ciekawego, moja Lilka też śmiga w skórzanych paputkach i w nic innego nie mam zamiaru na razie inwestować, ewentualnie w buty jesienne, a potem zimówki ![]() u nas minęło właśnie 2 tygodnie po drugiej dawce MMR i wszystko normalnie, ostatnio była wysypka, teraz nie....oby tak dalej ![]() ![]() z jedzeniem bardzo dobrze, nie mogę więc w sumie na nic narzekać..... Vicki-odzywaj się częściej ![]() ![]() Bebe ![]() ![]() ![]()
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Miałam napisać wczoraj, ale mały mnie wymęczył... O ile dzień jeszcze jako tako to zasypianie... Trwało wieczność. W międzyczasie przeczytaliśmy połowę zawartości naszej biblioteczki (schodził z łóżka, dreptał do półki z książkami, wyciągał i przynosił kolejne pozycje), wyśpiewałam chyba wszystkie kołysanki jakie znam a na koniec i tak bujanie na rękach ![]() Dzisiaj za to był męczący za dnia, wstał już bez humoru i tak samo po drzemce, nie wiem o co chodziło... Na szczęście nie było powtórki z wczoraj i wcześniej odpadł ![]() ![]() Wczoraj jak smażyłam naleśniki P. przynosił mi swój sprzęt do puszczania baniek mydlanych a dzisiaj jak robiłam obiad było to samo a drugie ulubione zajęcie podczas gdy mama gotowała to żeby brać na rączki a on będzie włączał i wyłączał światło, nie wiem co mu się tak przypomniało ![]() Poza tym wyciąganie i przeglądanie książek, ewentualnie przynoszenie mamie i zakładanie butów, tu mamy problem tego typu, że on koniecznie chce sam i złości się kiedy chcę mu je założyć ![]() Jestem trochę do tyłu, więc z góry przepraszam ![]() Co do szczepienia u nas twierdzą, że może się coś dziać do 3 dni po a potem to już na pewno nie wina szczepienia ![]() Phdwao fajne te kapcie ![]() ![]() Brawa za gadanie i wszystkie nowe umiejętności dzieciaczków ![]() ![]() Nadalko co do mówienia to myślę, że córcia wiele już rozumie, pewnie więcej niż przypuszczasz a po prostu jest indywidualistką i dlatego nie zamierza współpracować ![]() ![]() ![]() Bebe super, że obie imprezki udane ![]() Ewka spóźnione, ale szczere najlepsze życzenia! ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-09-19 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zadomowienie
|
Ja to bym się dziwnie czuła, gdyby Alexa w nim ze mną nie było
![]() Bebe, ![]() Pumcia, ![]() ![]() Uciekam spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie kciuki za szczepienia i brak skutków ubocznych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kapcie fajne, mamy podobne, tylko fioletowe w kropki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wnerwia mnie to bagatelizowanie w Polsce skutków ubocznych po szczepionkach i wmawianie usilne rodzicom, nawet jeśli takie wystąpią, że to nie szczepionka ![]()
![]() |
#4495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to hej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
hehe to ja powiem inaczej, JA dałam dziecku pospać do 7
![]() No i wczoraj miałam tylko podejrzenia, dzisiaj mam pewność, idzie druga górna jedynka, czyli za chwilę będzie w końcu pełny kasownik ![]() I już wiadomo skąd te pobudki z rykiem ostatnio i wściekłe wypluwanie smoczka ![]()
#4497 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Aga pamietam jak pisalas
![]() ![]() Hej dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Jas spi nadal czujecie? Nie wiem czy nie jest zamulony bo sie cieplo w sypialni zrobilo. Spi na naszym lozku, rzuca sie po nim i wciaz ma miejsce, hyba tonu pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Hej,
ja się dziwnie czuję bo mała ze mną nigdy nie spała ![]() ![]() jakaś taka przymulona jestem.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej córka dała nam pospać do 6.30 i do tego miała w nocy pobudke, co jest u nas rzadkością.
Po domu mała biega w skarpetkach. W mieszkaniu mamy dość chłodno, jednak ci ja dotykamy ona jest ciepła. I też bardzo lubi buty. Próbuje ubierać i znosi parami. Jest wtedy dumna jak paw. Dzieciaczki sa coraz bardziej kumate. Wczoraj mała dwa razy mnie zaskoczyla - raz, że wyrzuciła zużytego pampersa do kosza. A dwa, że wygrzebala ten plasticzek do mocowania swieczki na tort, kóry wpadł pod kuchenkę i schowała do odpowiedniej szuflady. Ona prawie codziennie szpera w szufladach, wyciąga z woreczka świeczki na tort i tę plasticzki więc doskonale wiedziała gdzie to jest. Wydaje mi się, że obie czynności wykonała świadomie. Nadalka wydaje mi się, że masz za duże wymagania w stosunku do corci. Przecież ona też już wiele potrafi. Jedno dziecko umie to inne tamto. Nic się nie martw, wszystkiego się nauczy. Pumcia trzymam kciuki za brak skutków ubocznych. Swoją droga dziwne i niepokojące, że tak wielu lekarzy bagatelizuje ta szczepionkę. Bebe świetnie, że obie imprezki się udały. Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
Kurde wiecie, że u nas jeszcze nie grzeją?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.