Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 21:20   #2431
cude
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

enzunio, z tych trzech najbardziej podoba mi się drugie trzecie też jest ładne, spytaj TŻ co sądzi
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:27   #2432
renergie
Przyczajenie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

renergie Chciałam mieć wesele w Szafrantu - nie udało się Ale dużo dobrego tej sali słyszałam, wnętrze ładne (koleżanka miesiąc temu miała tam przyjęcie i bardzo chwaliła).
Który kościół chcecie wybrać?
No właśnie myślimy o kościele, który znajduje się 300 m od sali. Pomyślałam, że fajnie, jest to blisko i w zasadzie można przejść pieszo.
I teraz pojawia się problem. Bo jeśli tak blisko, to dziwnie organizować dla gości jakiś transport, no bo to tylko 300 m. Ale z drugiej strony kazać gościom iść pieszo? no nie wiem.. jak myślicie? mam duży dylemat pod tym względem.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Renergie, witaj skąd jesteś
Witaj! Jestem z Krakowa.

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Kogo mogę poprosić o dopisanie do kalendarza? Jestem z wami ponad miesiąc (czyli od zareczyn). Data ślubu: 13.09.2014r. Dziękuję!
Witam! O to dokładnie tak jak ja! piękna data.

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Renergie cześć, bardzo ładną masz salę
Cześć! Dziękuję, cieszę się, że się podoba!

gornek, gratuluję sukni i jednocześnie zazdroszczę, że ten ważny wybór masz już za sobą.

Edytowane przez renergie
Czas edycji: 2013-09-19 o 21:30
renergie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:40   #2433
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Byłam na mierzeniu sukien, mam zakochalam sie, nie ma co na czekac jutro jade zaplcic i odebrac sukienke maja 70% wyprzedaz, bo od 25 az do konca pazdziernika bedzie remont i wyprzedaja sukienki po prostu za grosze.
Ja swoja kupuje za 900zl a wczesniej kosztowala 2890 oto ona :
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...,item,884.html
Łaaaał, zazdraszczam i gratuluję oczywiście! Suknia śliczna, no i za taką cenę

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
no ja własnie o dziwo ładnie wygladalam, tymbardziej, ze mam mocno zaznaczona talie ,bo mam figure klepsydry nie bylam przeonana do tych ramionczek, ale jak ją zaolozylam to juz wiedzialam, ze to ta
Zreszta praktycznie kazda sukienka nie kosztowała wiecej niz 1350 zl
O kurcze!

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4289405 9]Dziewczyny podjelismy decyzje jednak grudzien [/QUOTE]
Super Będziemy tańczyć taniec śniegu przed kompami żeby było pięknie biało

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
właśnie nie!!! z klasą
Dokładnie!

Cytat:
Napisane przez renergie Pokaż wiadomość
No właśnie myślimy o kościele, który znajduje się 300 m od sali. Pomyślałam, że fajnie, jest to blisko i w zasadzie można przejść pieszo.
I teraz pojawia się problem. Bo jeśli tak blisko, to dziwnie organizować dla gości jakiś transport, no bo to tylko 300 m. Ale z drugiej strony kazać gościom iść pieszo? no nie wiem.. jak myślicie? mam duży dylemat pod tym względem.
To TYLKO 300 metrów. Bez przesady, czasami dalej trzeba iść od samochodu na miejsce docelowe. Moim zdaniem nie ma co przeżywać
Stary 2013-09-19, 21:47   #2434
ParisParisienne
Rozeznanie

czy ktoras z Was natknela sie na inspiracje w takich kolorach?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Studio-Eleven-Valentine-201.jpg (43,1 KB, 19 załadowań)
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:52   #2435
enzunio
BAN stały

Cytat:
enzunio, pierwsze zaproszenie jest piękne Z allegro jest?

Ja również uważam, że Bols się popsuł. My będziemy mieć Pana Tadeusza
Tak http://allegro.pl/zaproszenia-amor-i3541175845.html

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
gornek gratuluję sukni! na pewno będziesz śliczną pmką
enzunio 2 i 3 zapro są niesamowite
Cytat:
właśnie nie!!! z klasą
Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
enzunio, z tych trzech najbardziej podoba mi się drugie trzecie też jest ładne, spytaj TŻ co sądzi
TŻ mówi, że trochę biedne są jeśli chodzi o papier, szczególnie środek, jak przyjedzie to zrobię foto środka.
A chodzi o to, że to jest taki papier bo gdy inne zapro mają papier 246-250 to te są 350 czyli mega grube i sztywne (jak okładka zeszytu) więc nie może być jakaś falista czy coś w ten deseń... Sama nie wiem co myśleć...

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
czy ktoras z Was natknela sie na inspiracje w takich kolorach?
Nie wiem czy to Cię zadowoli... Chociaż pewnie już widziałaś https://www.google.pl/search?q=red+p...AsXDtQas74GwCg
Nic innego nie przychodzi mi do głowy...

renergie, no coś Ty te 300 m to w podskokach przejdą
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:58   #2436
ParisParisienne
Rozeznanie

enzunio boskie! wlasnie wzbogacilas moj katalog slubny!
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 22:07   #2437
renergie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
To TYLKO 300 metrów. Bez przesady, czasami dalej trzeba iść od samochodu na miejsce docelowe. Moim zdaniem nie ma co przeżywać
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

renergie, no coś Ty te 300 m to w podskokach przejdą
Dzięki. No na zdrowy rozsądek myślę tak jak Wy. Ale chyba potrzebuję potwierdzenia. ;D

enzunio, zaproszenia super. Lubię ten styl.
renergie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 22:07   #2438
anannke
Zakorzenienie

możesz poszukać http://www.theperfectpalette.com/p/colors.html albo https://www.google.pl/search?q=navy+...A&ved=0CCsQsAQ

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 22:13   #2439
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
mówkaj

gratuluję
nie mogę się doczekać efektu!

oby tylko był śnieg

ja mam zaproszonych 140 osób i na razie mam 93 butelki wódki, a awesele też 3-dniowe
Kurde czyli, że mocno przesadziliśmy z ilością wódki??? Ale mówicie o butelkach 0,5 l tak? Najwyżej będziemy mieli na rocznice, grille i inne rodzinne świętowanie
Cytat:
moja mówi to samo!

ja bym bardzo chciała Bolsa - ta nowa butelka jest przepiękna ale niestety w rodzinie Tż bols ma złą opinie (nie wiem czemu :/) i raczej będzie pan tadeusz
To źle że Pan Tadeusz? My też mamy tą wódkę, bo mieliśmy okazję tanio kupić, a wypróbowana była wiele razy i wszystkim smakowała

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 22:19   #2440
Grace O Malley
Raczkowanie

Tak się podekscytowałam sukienką gornek, że zapomniałam napisać, że mierzyłam dziś po raz pierwszy ever suknie ślubne

Ogólnie we wszystkich czułam się jak dekiel też tak miałyście?

Edytowane przez Grace O Malley
Czas edycji: 2013-09-19 o 22:21
Grace O Malley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 22:31   #2441
Opiumalfa
Zakorzenienie

Witam po wakacjach!
Ale sie za wami stesknilam!

Nie nadrobie was niestety, ze dwa tygodnie by mi to zajelo.

Co dobrego na watku?

Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 22:32   #2442
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Kurde czyli, że mocno przesadziliśmy z ilością wódki??? Ale mówicie o butelkach 0,5 l tak? Najwyżej będziemy mieli na rocznice, grille i inne rodzinne świętowanie

To źle że Pan Tadeusz? My też mamy tą wódkę, bo mieliśmy okazję tanio kupić, a wypróbowana była wiele razy i wszystkim smakowała
Nie no przynajmniej 0,5 na głowę musi być, ja dokupię jak będzie więcej kasy
A przypomniało mi się teraz, że na Poltra to ja bimber i cytrynówkę będę miała a nie wódkę, więc to odpada... Tak bym chyba 0,7 na głowę brała.
Ale zejdą nam z 2 kartony na obstawę (TŻ jest w klubie BMW i oni tam zawsze robią obstawy i każdy dostaje flaszkę...)

Dzięki dziewczyny za wypowiedzi dot. zaproszeń... Teraz siedzimy z TŻtem jak dwa osły i patrzymy na te zaproszenia

Grace, nie, ja w 4 czy 5 czułam się świetnie. A w reszcie albo grubo albo właśnie jak dekiel
Stary 2013-09-19, 22:32   #2443
hihihi
Zakorzenienie

enzunio dla mnie to ostatnie zaproszenie super!

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 22:35   #2444
cashmere
Zakorzenienie

renergie witamy! Bardzo ładna restauracja!

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Wróciłam z mierzenia sukienek Padam na mordkę
Ale chyba się zakochałam
Opowiadaj! Pokażesz Twoją miłość?

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
My teraz mamy zagwozdkę - Stock czy Bols. Za Bolsem przemawia nowa butelka=mniejsze prawdopodobieństwo kupna podrabianej. Obydwie wódki nam smakują, więc pewnie decydująca będzie cena
A gdzie będziecie kupować? My myślimy nad Makro albo Selgrosem. Będziemy teraz czatować na jakąś promocję Też myślimy o Stocku.
PS. A gdzie u nas wybierałaś zaproszenia?

Cytat:
Tak się podekscytowałam sukienką gornek, że zapomniałam napisać, że mierzyłam dziś po raz pierwszy ever suknie ślubne

Chcemy więcej szczegółów! Jakie mierzyłaś?

jestem mamą

Edytowane przez cashmere
Czas edycji: 2013-09-19 o 22:36
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 22:42   #2445
enzunio
BAN stały

A środek jak? Bo własnie TŻtowi o ten środek chodzi najbardziej...
Oczywiście teksty są przypadkowe (tylko data, miejsce i imiona prawdziwe, w sumie nie wiem po co chcieli:P), ja bym miała inne...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie (2).jpg (50,1 KB, 45 załadowań)
Stary 2013-09-19, 22:44   #2446
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście teksty są przypadkowe (tylko data, miejsce i imiona prawdziwe, w sumie nie wiem po co chcieli:P), ja bym miała inne...
no szkoda, że taki łysy, nawet w jednym rogu by coś dali i już by lepiej wyglądało powinien środek współgrać z wierzchem

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 22:49   #2447
cashmere
Zakorzenienie

enzunio 2 i 3 zaproszenia bardzo ładne

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 22:54   #2448
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie niespecjalne te zaproszenia w środku...

Stary 2013-09-19, 22:54   #2449
enzunio
BAN stały

No właśnie...
Stary 2013-09-19, 22:57   #2450
Opiumalfa
Zakorzenienie

Troszke czytam was, ostatnie strony...

Przylecielismy dzisiaj, ale pogoda jest tak koszmarna, ze szkoda wysciubiac nosa! Czy w PL tez taka zimnica?
I pomyslec, ze wczoraj jeszcze mieliscmy nasza sesje nad morzem...eh, w ciepelku. Nasz fotograf powiedzial, ze do 2 tygodni bedziemy czekac...Ciekawe, czy sie spodobam sama sobie
Stary 2013-09-19, 23:00   #2451
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Troszke czytam was, ostatnie strony...

Przylecielismy dzisiaj, ale pogoda jest tak koszmarna, ze szkoda wysciubiac nosa! Czy w PL tez taka zimnica?
I pomyslec, ze wczoraj jeszcze mieliscmy nasza sesje nad morzem...eh, w ciepelku. Nasz fotograf powiedzial, ze do 2 tygodni bedziemy czekac...Ciekawe, czy sie spodobam sama sobie
Ale fajnie z tą sesją macie! fajnie że już jesteś i znów nam dostarczysz pięknych inspiracji i powodów do zazdrości W PL paskudna zimnica - współczuję PM co mają ślub w tą sobotę i sobie jak za rok ma być tak zimno.. muszę przemyśleć ciepłe okrycie na ramiona

Stary 2013-09-19, 23:07   #2452
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Ale fajnie z tą sesją macie! fajnie że już jesteś i znów nam dostarczysz pięknych inspiracji i powodów do zazdrości W PL paskudna zimnica - współczuję PM co mają ślub w tą sobotę i sobie jak za rok ma być tak zimno.. muszę przemyśleć ciepłe okrycie na ramiona
powodow do zazdrosci? no daj spokoj!

Przez ostatnie dwa tygodnie chlodzilam sie klima a teraz normalnie mi ciary przechodza, mam 19 stopni w mieszkaniu, przeciez nie wlacze ogrzewania! Podobno ma byc od nidzieli troche lepiej.

Okrycie na ramiona w taka pogode to chyba za malo. Wydaje mi sie, ze kozuch bylby lepszy

Moja sukienka, ktora miala mi posluzyc na 3 okazje (sesja, slub cywilny i poprawiny) zostala calkowicie zamoczona i ubrudzona w morzu wczoraj, nie wiem czy nie jest gdzies nawet uszkodzona, bo musielismy sie wspinac na skaly! A na koniec mielismy dreszczyk strachu jak z filmu. Mielismy sesje na dzikiej plazy i tam w skalach, mieszkaja ludzie. Na sam koniec wyskoczyl jakis niespelna rozumu facet z nozem (!!!) i zaczal nam grozic, ze wyzywamy jego matke etc. Wiadomo, ze facet albo jakis dzikus, narkoman albo szurniety (albo 3 na raz), ale jak spieprzalismy stamtad to az milo. Tak czy siak to nie wiem czy kiecki nie musze drugiej kupowac jutro obadam sprawe.

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-09-19 o 23:09
Stary 2013-09-19, 23:10   #2453
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
powodow do zazdrosci? no daj spokoj!

Przez ostatnie dwa tygodnie chlodzilam sie klima a teraz normalnie mi ciary przechodza, mam 19 stopni w mieszkaniu, przeciez nie wlacze ogrzewania! Podobno ma byc od nidzieli troche lepiej.

Okrycie na ramiona w taka pogode to chyba za malo. Wydaje mi sie, ze kozuch bylby lepszy

Moja sukienka, ktora miala mi posluzyc na 3 okazje (sesja, slub cywilny i poprawiny) zostala calkowicie zamoczona i ubrudzona w morzu wczoraj, nie wiem czy nie jest gdzies nawet uszkodzona, bo musielismy sie wspinac na skaly! A na koniec mielismy dreszczyk strachu jak z filmu. Mielismy sesje na dzikiej plazy i tak w skalach, mieszkaja ludzie. Na sam koniec wyskoczyl jakis niespelna rozumu facet z nozem (!!!) i zaczal nam grozic, ze wyzywamy jego matke etc. Wiadomo, ze facet albo jakis dzikus, narkoman albo szurniety (albo 3 na raz), ale jak spieprzalismy stamtad to az milo. Tak czy siak to nie wiem czy kiecki nie musze drugiej kupowac jutro obadam sprawe.
ale przeżycia - faktycznie koszmarne... dobrze że nic wam się nie stało. A sukienką się nie martw - najwyżej masz powód kupić drugą a zazwyczaj to fajna sprawa

Stary 2013-09-19, 23:22   #2454
Anesthesia
Wtajemniczenie

Ale naspamowałyście znów, nie jestem w stanie Was nadgonić

Przeglądnęłam bardzo pobieżnie i witam renergie, ślubujemy w ten sam dzień I tak się zastanawiam... dlaczego nie oglądałam tej sali jest piękna! Ale nie wiem, czy dobrze pamiętam, że tam jest osobno sala "jadalna" i sala taneczna?

U nas z nowości tyle, że TŻ... ściął włosy! Odkąd jesteśmy razem miał długie i tak jakoś dziwnie, to mega spontaniczna decyzja... do ślubu mu chyba tak długie już nie mają szansy odrosnąć, a ja sama nie wiem... podoba mi się, ale my mamy rockowe dusze i żałuję trochę, że na ślubnych zdjęciach nie będzie miał długich włosów
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 23:34   #2455
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Witam!

alloffkowa
Uważam tak jak dziewczyny- to Twój dzień, Ty ubierasz się w niego tak jak sobie wymarzyłaś !

mysza93
Gratuluję !

ParisParisienne
Wczoraj mnie dół złapał podobnie jak madziara889
Dzisiaj było to samo aż się popłakałam... jeszcze taka pogoda oj.. to nie był dobry dzień...

ane3kaa
fajny ten tort z babeczek, ale czy to się opłaca? u mnie tort jest liczony na 8-9kg, a jeden kg jest za 45zł... babeczki 6/8 zł za sztukę... chyba mi się nie opłaca

renergie
Witam nową PM

wenedka
Gratulacje!!! Pani mgr!!!

gornek
piękna suknia!!

Grace O Malley
gdy mierzyłam różne suknie to czułam, że to nie ta... tak jakby mi kij wsadzili albo że wyglądam jak kwoka :P dopiero w tej jednej czułam się jak we własnej skórze także spokojnie
enzunio
zaproszenia klasyczne, bardzo eleganckie
Stary 2013-09-19, 23:48   #2456
Opiumalfa
Zakorzenienie

wlasnie doczytalam o wczorajszej aferze.
czy to znaczy, ze tu sie nikt juz nie bedzie udzielac i beda tylko kluby?
Ja do klubu nalezec nie chce bo i tak ciezko nadrobic watek. Zreszta jak ktoras ma Facebooka to chyba zdaje sobiesprawe, ze jest to jeszcze mniej bezpieczna forma niz watek na wizazu.. wiec nie wiem o co to cale halo...jak chce sie plotkowac, mozna stworzyc sobie grupe dyskusyjna na gmailu i juz!
Stary 2013-09-19, 23:51   #2457
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

tak, miałam dokładnie tak samo, i odeszły mi chęci na dalsze mierzenie. Jeszcze nie wróciły, więc się z tym nie spieszę

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-09-19, 23:59   #2458
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
A ja mam problem z zaproszeniami Przejrzałam CAŁE!!! allegro, zamówiłam trzy i nie jestem w 100% z żadnego zadowolona
Enzunio, pierwsze najładniejsze moim zdaniem

Cytat:
Napisane przez renergie Pokaż wiadomość
nawet się nie wygłupiaj z transportem, 300 metrów to spokojnie na pieszo
Cytat:
Witam po wakacjach!
Ale sie za wami stesknilam!
Super, że się wypoczynek udał i sesja, a przeżycia to faktycznie jak z jakiegoś filmu, szkoda tylko sukienki, mam nadzieje, że nie uszkodzona, bo piękna jest

Gronek gratulacje zakupu sukieni, bardzo ładna no i cena marzenie

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 00:49   #2459
say-hello
Zakorzenienie

hej dziewczyny wpadłam tylko napisać, że dziś zaliczyłam egzamin poprawkowy na 4 jutro mam oddanie projektu dyplomowego, więc dziś noc pełna wrażeń jeszcze siedzę i wykańczam graficznie projekt... jutro rano lecę na uczelnię oddać projekt, później szybciutko na mierzenie sukni później pranie, pakowanie, wyjazd do rodziców i jutro rano kierunek Chorwacja także mam teraz duże zamieszanie, pewnie odezwę się jutro w sprawie sukni, a tak to dopiero za tydzień także bawcie się tu dobrze

Opium ja też nie mogę się doczekać efektów waszej sesji pewnie będzie piękna

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2013-09-20 o 00:51
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 01:26   #2460
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
enzunio, pierwsze zaproszenie jest piękne Z allegro jest?

Ja również uważam, że Bols się popsuł. My będziemy mieć Pana Tadeusza
stary Bols może nie był jakiś fantastyczny ale był ok, my jednak bierzemy nowego. Próbowaliśmy go we dwie rodziny i wszystkim podeszło więc kupiliśmy zanim si ,,popsuje''

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
hej dziewczyny wpadłam tylko napisać, że dziś zaliczyłam egzamin poprawkowy na 4 jutro mam oddanie projektu dyplomowego, więc dziś noc pełna wrażeń jeszcze siedzę i wykańczam graficznie projekt... jutro rano lecę na uczelnię oddać projekt, później szybciutko na mierzenie sukni później pranie, pakowanie, wyjazd do rodziców i jutro rano kierunek Chorwacja także mam teraz duże zamieszanie, pewnie odezwę się jutro w sprawie sukni, a tak to dopiero za tydzień także bawcie się tu dobrze

Opium ja też nie mogę się doczekać efektów waszej sesji pewnie będzie piękna

Trzymam kciuki za owocne noc no i wspaniałych wakacji! No i rzecz jasna czekamy na relacje z przymiarki

2015 - 38

Edytowane przez mala_czarna_21
Czas edycji: 2013-09-20 o 01:30
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości