|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Justi jak to tak nie słuchać sie babci
![]() ostatnio teściu opowiadał, że jak był w wieku Nikiego, ok 4 miesiące, to go starsza siostra chciała nakramić, wepchneła mu do buzi łyżeczkę cukru, dobrze że jego mama szybko zareagowała bo by się udusił, on to w ogóle miał przeboje, siostry go spuszczały po jakiejś lince z 3 piętra cudem przeżył
|
|
|
|
#1832 |
|
Raczkowanie
|
Po łebkach, ale się udało. Kurcze jak to jest, że ostatnio nie mam już czasu na forum :/
Cloche strasznie przykro to czytać Jutro musi się udać, nie ma innej opcji! Diabli ale z tym SPA to przesadziłaś cudnych przytulasków z Nelcią i oby rzeka mleka płynęła ze zdwojoną mocą.Puchatkowa dzięki za zarzucenie linkiem, skorzystam Marchewka, nawet nie komentuję tych lekarzy...ale wybacz, uśmiałam się ![]() Justi brawa dla babci, czym skorupka za młodu nasiąknie... Anoxee piękna waga ![]() Color ja i tak bym nie pomogła, bo Mieszka nie chrzcimy ![]() Co do zmiany smoczka, polecam. Zmieniłam na 3m+ i Młody zachwycony ![]() Barwineczek żartujesz z tym mlekiem? Przecież mm śmierdzi, ja nie wiem, jak nasze maluchy mogą to jeść I nie przesadzaj z tymi treningami, co Ty taka perfekcyjna chcesz być? Zupełnie jak mamuśka z amerykańskich filmów A mężowi bęcki się należą za podejście do tacierzyństwa ![]() Aaaa i chyba mamy skazę białkową. Kiedyś pisałam o wysypce na buzi. Nie przeszła. Ja myślałam, że to od słońca i wiatru i smarowałam cierpliwie Bepanthenem, ale jest coraz gorzej ![]() Od ponad godziny siedzę w dresie i Was nadrabiam. Bieganie w deszczu to super sprawa Ale chyba już śmierdzę, więc się trochę umyć trzeba i pójść grzecznie spać.Jutro wyprawa na grzyby
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1834 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale on to już klocuszek a i tako cięższy od Jedo Cytat:
akurat dziś hot dogi robiliśmy to mam! jutro na śniadanie ale Twoja może tylko soczek z marchwi póki co nie bądź taka do przodu ![]() Cytat:
do wiadra z węglem go wrzuciła jak był niemowlakiem, usiadła mu na głowie jak leżał w łóżeczku
|
||||
|
|
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Ale probowalam nan i juz mi nie wchodzi tylko bebilon
|
|
|
#1836 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wytrwałą walkętak..to niestety prawda..coraz mniej mam karmi piersią..albo po prostu krótko... mam nadzieje że porzeczki i u Ciebie coś dadzą...mi po paru godzinach po wypiciu zaczynały pęcznieć z nawału.. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-09-19 o 21:38 |
|||
|
|
|
#1837 | |||
|
Wtajemniczenie
|
zaliczyłam pierwszą godzinę auqa aerobiku
aczkolwiek nie wiem jakie to da efekty bo dziś byłam tak przeszczęśliwa że w końcu się pluskam że przez całe 45 min radośnie się taplałam tak, do konkretnego lekarza Cytat:
na szczęście zdarza się to z raz w miesiącu Cytat:
Cytat:
my myśleliśmy że mąż szybko znajdzie a 3 miesiące szukał
|
|||
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To moja nie lubiła ćwiczyć głowki, darła się niemiłosiernie, aż pewnego dnia ja ją na brzuszek, naszykowana na wrzaski a ona zasnęła. Raz, drugi, trzeci ... teraz w dzien nie bardzo potrafi zasnąć na pleckach. Ale nie klepię po pupci
|
|
#1839 |
|
Przyczajenie
|
Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
hej dziewczyny nosicie moze swoje maluszki w chustach? zastanawiam sie wlasnie nad kupnem? polecacie cos konkretnego? z gory dziekujemy
|
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
zapożyczone od kwietniówek:
http://www.tatawpracy.pl/dlaczego-w-...l-nieporzadek/ popłakałam się |
|
|
|
#1841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Garaż mamy jakieś 5-10 minut od domu i nawet samochodu nie chce nam się tam odstawiać
|
|
#1842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
polecamy nati, lenny lamb i hoppediz. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- No i używana nie dość, że będzie tańsza (ja swoją za 100zł kupiłam - nowa około 170), to już złamana, mieciusia. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Probowalam z drugiej piersi odciagac i nawet z obu, nie chce leciec i juz. Teraz mlody je czesto a malo może to dlatego. Wczesniej jadl rzadziej ale jak sciagalam to sie nie najadal. Najwyzej jak bede musiala gdzies jechac to dostanie mm jednorazowo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
eh, caly dzien nie pisalam z Wami ale nadrobilam po.lebkach...
Cloche... Ty wiesz, ze my placzemy razem z Toba... Tak bardzo chcialabym, zeby skonczyly sie juz Wasze cierpienia... Mam nadzieje, ze przetrwacie jakos jutro i juz bedzie minimalnie mniej stresu ![]() Anoxee Twoj Leon jest prawie 2 mce mlodszy od Sofii, a juz ja przegonil z waga u nas dzis 6.480 kg niecale 200g w dwa tygodnie ale byla chora, wiec jej wybaczam (a co do szatanskiej wagi - pod koniec ciazy przez dluzszy czas co nie weszlam na wage to pokazywala 66,6kg Marchewka celuj w ta fajna lekarke (choc pewnie nie Ty jedna wolisz ja id tych wstretnych bab na jakie trafilas, stad ciezko sie do niej dostac) Justi co Bartusiowi? Happy jak bylo u fryzjera gwiazd? mam nadzieje, ze dalas sobie szanse poczucsie jak jedna z nich a nie myslalas wciaz czy Calineczka zechce butle i towarzystwo taty bez mamy ![]() Diabli cudnie ze wszystko poszlo wedlug planu! i jeszcze Nelkowa niespodzianka : love: Jak sobie przyponne co jeszcze chcialam to dopisze ![]() u nas dzien jak codzien. W maminych objeciach ale spacerki dwa w deszczu zaliczylysmy. Drugi oslodzilam sobie czekolada - poszla cala tabliczka spac me dziecie.poszlo.juz o 19. bez kapieli bo niedotrwalaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Niestety chyba mała się zaraziła bo charczy na nosku. Sól fizjologiczna i frtida poszła w ruch ale niewiele poszło. Nie leje jej się jeszcze z noska ale słychać że coś tam jest i jej przeszkadza. Już 2 raz się obidziła a położliśmy ją ok 19.30. Co robicie z Katarem?? Na razie odpukać gorączki nie ma wiec chyba do lekarza nie ma sensu? Cytat:
Diabli Super że jesteś już w domu
|
|
#1847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Qrcze maz jakis dziwny, polozyl sie spac po 21, mowi ze chyba go cos bierze... no ale jak wariat spi po 5 godzin to sie nie dziwie ze ledwie zyje... |
|
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
;( Łeeeeeee
Młoda dziś cały dzień uśmiechnięta, chichrała się tak, że aż się zanosiła, jadła normalnie, dziś dalej planowo była marchewka tyle, ze już więcej i po kąpieli był taki płacz, nieee to nie był płacz to bylo obdzieranie ze skóry przez godzinę, aż się spociłam. Pierwszy raz nie mogłam ukoić jej płaczu. Nic nie pomagało. Uśmiechała się przez łzy jak ise wygłupiałam do niej. Jedynie pomogła pozycja przez ramię. PrzerZuciłam ją i tak chodziłyśmy. Dzięki, którejś za ten sposób noszenia gdy boli brzuch. Wydała z siebie ze 3 bąki, takie jakieś ciężkie i tak usnęła i leżałyśmy dopóki R. nie wrócił. Co jej chciałam butle podać to ryk taki, że maskara i takim o to sposobem nie zjadła kolacji. Jestem cała w stresie jak będzie przy następnym karmieniu i czy w ogóle cos zje. Na samą myśl mi słabo ![]() Ale znów marchewka nie spowodowała u niej zatwardzenia bo załatwiała się dziś dwa razy
|
#1849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba, że ma się naprawdę dobry laktator Ash a nie wiem co Bartkowi, dzień marudy miał i najlepiej na rączkach nawet nie żeby z nim chodzić ale po prostu go trzymać ale niech ma ![]() === ja dzisiaj rano odciągnęłam dla Młodego 70ml, teraz 60ml (ciężko mi idzie tym ręcznym laktatorem ) jutro chcę tyle samo to może nie będę musiała odmrażać mleka na sobotę w sb dociągnę i tylko jedną porcję odmrożę z tego co mam eeeh
|
|||
|
|
|
#1851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
bidula:-* ciekawe co Ją tak przyatakowało:-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przynajmniej mi mowią, że od skończonego 3 mc do 6 mc to norma to spokojnie 100-150 gram. My teraz też tylko tyle przybieramy, a przecież mieliśmy niezły rozpęd. Właśnie w tym tygodniu mamy 150 na plusie i myślę, że będziemy coraz bardziej zwalniali. Daruś dziś śpi już w nowym łóżeczku, a stare już u rodziców Ciekawe co mu się przyśni
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Motylku biedna Macia
dobrze, ze mama wykombinowala odpowiedni chwyt by troszke ulzyc malenstwu. oby to byla jednorazowa akcja ![]() Justi codziennie powtarzam to "a niech ma" np teraz jak sie zaczyna szamotac przez sen i szukac piersi z zamknietymi oczkami to daje jej possac choc wiem, ze to tylko po to by zapasc z powrotem w glebszy sen a niech ma uprzedze sugestie by w takiej chwili dac smoczek probowalam (i to rozne smoczki) i robi podkowke i zaczyna plakac i trzrba uspokajac i na nowo usypiac wiec szkoda zachodu. Choc jest to uciazliwe bo zdarza sie wielokrotnie w nocy...Magiusa, pewnie masz racje z tym przyrostem, ale mam ciagle w glowie to min. 140g tyg ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Motylku, biedna Macia, oby więcej się to nie powtórzyło
Ash, nam położna mówiła z miesiąc temu, że teraz już w normie będzie przyrost 400-450 g miesięcznie
|
#1856 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:53 ---------- Cytat:
tż coś wspominał o drugim dziecku, to może dam mu najpierw to do przeczytania ![]() ---------- Dopisano o 02:57 ---------- Poprzedni post napisano o 02:53 ---------- Diabli zdrówka życzę i długich przytulasków ![]() Mnie dopadło dziś jakieś choróbsko
|
|||
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
na razie jakos dajemy rade. Flo w dalszym ciagu jest na haju, nie potrafi ssac, nad czym moje cycki, szczegolnie lewy, bardzo ubolewaja. ale za okolo 2 godz maja juz sie zabierac za narkoze, wiec mam nadzieje, ze w sumie lepiej tym razem to nam pojdzie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cloche, nasza cudowna matko polko (a co!), posyłam najmocniejsze kciuki żeby dziś już było po tej cholernej operacji.
Żeby Florus dochodził już do siebie i mógł się poprzytulac z mamusia. ![]() Muszę powiedzieć, ze moc otulania ma nie tylko wpływ na spanie Leona, ale i na jego baczki. Zawsze nad ranem budziły go pierdki i się wkurzał, piszczal i już nie spał. A teraz zjadł, zasypia i słyszę, ze idzie pierd za pierdem, a on nawet oka nie otworzy. No i na szczęście po bardzo ciężkim popołudniu (po szczepieniu) wieczór już był lepszy, nawet się śmiał (po południu nic go nie było w stanie rozśmieszyć, ciągle płacz i złość ) i zasnął przed 22. Jadł o 18, 00:00, 6. I dobrze, bo wczoraj tz po pracy (po 21) poszedł po mleko i się okazało, że w tesco nie ma. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
anoxee, tez tak uwielbiasz te wszystkie pierdy, co ida bez wysilku?
ta nocka w sumie udana, a pielegniarka nocna to moja nowa ulubienica tutaj. moj lewy cyc byl obolaly, wiec wzielam sie za laktator (kiepsko pomoglo, pojde po kapuste zaraz), a ona dala mlodemu soczek na uspokojenie i go uklepala do snu na boczku spal migusiem jak aniolek. teraz jeszcze byly krotkie przygotowania lekarskie i mala poprawka przednarkozowa, zaraz go biora.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1860 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale mi się chce spaaać... Bo musiałam odwieźć męża do pracy...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

cudem przeżył 
Jutro musi się udać, nie ma innej opcji!
cudnych przytulasków z Nelcią i oby rzeka mleka płynęła ze zdwojoną mocą.
I nie przesadzaj z tymi treningami, co Ty taka perfekcyjna chcesz być? Zupełnie jak mamuśka z amerykańskich filmów 

ale za to w lesie i na polach wymiata
nie bądź taka do przodu

za wytrwałą walkę
na szczęście zdarza się to z raz w miesiącu 

spac me dziecie.poszlo.juz o 19. bez kapieli bo niedotrwala
Ślub 27. X. 2012
ale niech ma
) jutro chcę tyle samo to może nie będę musiała odmrażać mleka na sobotę
Żeby Florus dochodził już do siebie i mógł się poprzytulac z mamusia.