Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 07:21   #2461
ane3kaa
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
kwiaruszku kupiliśmy 100 butelek bo mniej więcej tyle będzie dorosłych osób na przyjęciu. Liczymy około120 osób ale jest jeszcze beczka 50l piwa od lokalu, jest wino także od lokalu no i mamy barmana więc sadze ze on będzie się cieszył popularnością wśród kobiet zwłaszcza

wino jest tylko do obiadu prawda? my mamy zamiar kupic około 150 butelek bo będziemy mieć tam jeszcze poprawiny :P
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:23   #2462
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Witam sie z rana

Enzunio, dziękuję za linka do zaproszenia Dodaje do moich inspiracji

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:33   #2463
Ad rem
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Wróciłam z mierzenia sukienek Padam na mordkę
Ale chyba się zakochałam
Wspaniale! Gratuluję

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
hmmm też to często słysze ale u mnie zaraz 9 m-cy a ja czuje jakby nic nie miała zalatwione
Ja się staram nie przejmowac gdaniem i załatwiam mimo wszystko

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4289405 9]Dziewczyny podjelismy decyzje jednak grudzien [/QUOTE]
oooo! Super sprawa!

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
A ja mam problem z zaproszeniami Przejrzałam CAŁE!!! allegro, zamówiłam trzy i nie jestem w 100% z żadnego zadowolona
2 jest przepiękna!

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
hej dziewczyny wpadłam tylko napisać, że dziś zaliczyłam egzamin poprawkowy na 4 jutro mam oddanie projektu dyplomowego, więc dziś noc pełna wrażeń jeszcze siedzę i wykańczam graficznie projekt... jutro rano lecę na uczelnię oddać projekt, później szybciutko na mierzenie sukni później pranie, pakowanie, wyjazd do rodziców i jutro rano kierunek Chorwacja także mam teraz duże zamieszanie, pewnie odezwę się jutro w sprawie sukni, a tak to dopiero za tydzień także bawcie się tu dobrze
Gratulacje! Udanego odpoczynku

gornek śliczna suknia i jeszcze ta cena...! Eh.. marzenie Gratuluję

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:04   #2464
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Ze spraw ślubnym to już mam wódkę w domu
My pewnie kupimy dopiero w wakacje bo przez tyle czasu to zostanie połowa
Tż na 120 osób chce kupić 200 butelek wódki Jego rodzina może duzo wypić i najwyżej zostanie się na chrzciny

Cytat:
Napisane przez renergie Pokaż wiadomość
No właśnie myślimy o kościele, który znajduje się 300 m od sali. Pomyślałam, że fajnie, jest to blisko i w zasadzie można przejść pieszo.
I teraz pojawia się problem. Bo jeśli tak blisko, to dziwnie organizować dla gości jakiś transport, no bo to tylko 300 m. Ale z drugiej strony kazać gościom iść pieszo? no nie wiem.. jak myślicie? mam duży dylemat pod tym względem.
Bez przesady. U nas jest jakies 50-100 m z kościoła do sali i wszyscy są zachwyceni pomysłem, żeby iść na pieszo.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:13   #2465
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
My pewnie kupimy dopiero w wakacje bo przez tyle czasu to zostanie połowa
Tż na 120 osób chce kupić 200 butelek wódki Jego rodzina może duzo wypić i najwyżej zostanie się na chrzciny

Bez przesady. U nas jest jakies 50-100 m z kościoła do sali i wszyscy są zachwyceni pomysłem, żeby iść na pieszo.
Wszyscy straszą, że akcyza ma pójść z górę od stycznia więc może warto przemyśleć zakup wódki już teraz?

Co do przejścia pieszo...przy tak niewielkiej odległości uważam, że to żadna ujma na honorze, że goście przejdą pieszo - nawet fajna sprawa

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-09-20, 08:23   #2466
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Wszyscy straszą, że akcyza ma pójść z górę od stycznia więc może warto przemyśleć zakup wódki już teraz?

Co do przejścia pieszo...przy tak niewielkiej odległości uważam, że to żadna ujma na honorze, że goście przejdą pieszo - nawet fajna sprawa
Postaram się Tż to przetłumaczyć ale on idzie w zaparte, ze nie ma sensu tak szybko kupować i cena wódki nie pójdzie aż tak bardzo w górę.

Tutaj to jest chyba już tradycją, że jak ślub jest w tym kościele i wesele na tej sali to się idzie na pieszo. Kiedyś byłam na nie temu ale widziałam już kilka razy jak to wygląda i mi się spodobało.
Stary 2013-09-20, 08:31   #2467
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Postaram się Tż to przetłumaczyć ale on idzie w zaparte, ze nie ma sensu tak szybko kupować i cena wódki nie pójdzie aż tak bardzo w górę.

Tutaj to jest chyba już tradycją, że jak ślub jest w tym kościele i wesele na tej sali to się idzie na pieszo. Kiedyś byłam na nie temu ale widziałam już kilka razy jak to wygląda i mi się spodobało.
My też planowaliśmy zakup grubo po nowym roku, ale na wieść o rosnącej akcyzie... no cóż.. wódka się nie zepsuje, no i spory wydatek już będzie z głowy A jakby sie okazało, że naprawdę ceny wzrosną, to i trochę kasy zaoszczędzimy

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-09-20, 08:37   #2468
ane3kaa
Zakorzenienie

Jutro chyba przejde się po salonach u mnie Jak będzie tylko ładna pogoda
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:46   #2469
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:

Z ta akcyzą to nie wiadomo. Słyszałam że na butelce wyjdzie do 2 zł drożej, na 100 butelkach to 200 zł. Bukiet albo fryzjer za darmo
A nawet jeśli to plotka to przecież i tak kupić trzeba a na pewno nie będzie taniej więc my też kupujemy przed końcem roku. Nie wiemy jeszcze ile gości bo na liście zrobiło się 120 osób ale liczymy że sporo odmówi. Kupimy na razie 120 butelek Wyborowej, jak na 80 osób które liczyliśmy na początku. Najwyżej resztę się dokupi przed weselem.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:59   #2470
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Z ta akcyzą to nie wiadomo. Słyszałam że na butelce wyjdzie do 2 zł drożej, na 100 butelkach to 200 zł. Bukiet albo fryzjer za darmo
A nawet jeśli to plotka to przecież i tak kupić trzeba a na pewno nie będzie taniej więc my też kupujemy przed końcem roku. Nie wiemy jeszcze ile gości bo na liście zrobiło się 120 osób ale liczymy że sporo odmówi. Kupimy na razie 120 butelek Wyborowej, jak na 80 osób które liczyliśmy na początku. Najwyżej resztę się dokupi przed weselem.
My kupujemy ok 200 butelek więc jak podrożeje tylko 2 zł to będziemy w plecy 400 zł, a to już boli.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2013-09-20 o 09:03
Stary 2013-09-20, 09:07   #2471
myboyismine
Zakorzenienie

jak mają ceny wzrosnąć to muszę dzisiaj z Tż pogadac
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:10   #2472
renergie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
renergie witamy! Bardzo ładna restauracja!
Witam! Dziękuje bardzo.

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ale naspamowałyście znów, nie jestem w stanie Was nadgonić

Przeglądnęłam bardzo pobieżnie i witam renergie, ślubujemy w ten sam dzień I tak się zastanawiam... dlaczego nie oglądałam tej sali jest piękna! Ale nie wiem, czy dobrze pamiętam, że tam jest osobno sala "jadalna" i sala taneczna?
Cześć! To fajnie, że mamy ten sam dzień. A jaka salę wybraliście?
W szafrantu jest jedna sala taneczna połączona z jadalną na około 110 osób. Chcieliśmy właśnie opcję gdzie stoły są w tej samej sali co parkiet. Wtedy ludzie chętniej wciągają się w zabawę.

Dodatkowo jest jeszcze mniejsza sala, po schodkach w górę, jeśli ktoś planuje wesele na więcej osób. U nas będzie około 100, więc dolna sala nam wystarczy.

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
renergie
Witam nową PM
Witam!

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
nawet się nie wygłupiaj z transportem, 300 metrów to spokojnie na pieszo

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Cytat:
Super, Dzięki dziewczyny za Wasze opinie. Coraz bardziej przekonuje się i utwierdzam, że to byłby dobry wybór.

Edytowane przez renergie
Czas edycji: 2013-09-20 o 09:11
renergie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:18   #2473
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
To źle że Pan Tadeusz? My też mamy tą wódkę, bo mieliśmy okazję tanio kupić, a wypróbowana była wiele razy i wszystkim smakowała
Źle bo ma brzydką butelke, ma za duzy nalewnik i wódka sie wylewa na stoły, bo wszyscy ją kupują i bo była 2 lata temu na ślubie Tż brata

Cytat:
A środek jak? Bo własnie TŻtowi o ten środek chodzi najbardziej...
Oczywiście teksty są przypadkowe (tylko data, miejsce i imiona prawdziwe, w sumie nie wiem po co chcieli:P), ja bym miała inne...
nie ejst zły - czcionka mogłaby byc w intensywniejszym kolorze ja tam naśrodki nigdy uwagi nie zwracam

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
powodow do zazdrosci? no daj spokoj!

Przez ostatnie dwa tygodnie chlodzilam sie klima a teraz normalnie mi ciary przechodza, mam 19 stopni w mieszkaniu, przeciez nie wlacze ogrzewania! Podobno ma byc od nidzieli troche lepiej.

Okrycie na ramiona w taka pogode to chyba za malo. Wydaje mi sie, ze kozuch bylby lepszy

Moja sukienka, ktora miala mi posluzyc na 3 okazje (sesja, slub cywilny i poprawiny) zostala calkowicie zamoczona i ubrudzona w morzu wczoraj, nie wiem czy nie jest gdzies nawet uszkodzona, bo musielismy sie wspinac na skaly! A na koniec mielismy dreszczyk strachu jak z filmu. Mielismy sesje na dzikiej plazy i tam w skalach, mieszkaja ludzie. Na sam koniec wyskoczyl jakis niespelna rozumu facet z nozem (!!!) i zaczal nam grozic, ze wyzywamy jego matke etc. Wiadomo, ze facet albo jakis dzikus, narkoman albo szurniety (albo 3 na raz), ale jak spieprzalismy stamtad to az milo. Tak czy siak to nie wiem czy kiecki nie musze drugiej kupowac jutro obadam sprawe.
Kurcze jakie przeżycia! ja też kiedyś miałam podobne, jak facet siedzący obok mnie w autobusie wyjął nóż i zaczął sobie nim po ręce jeździc - nóż kuchenny, nie jakiś tam scyzoryk
Ale fajnie, ze już jestes
Cytat:
wlasnie doczytalam o wczorajszej aferze.
czy to znaczy, ze tu sie nikt juz nie bedzie udzielac i beda tylko kluby?
Ja do klubu nalezec nie chce bo i tak ciezko nadrobic watek. Zreszta jak ktoras ma Facebooka to chyba zdaje sobiesprawe, ze jest to jeszcze mniej bezpieczna forma niz watek na wizazu.. wiec nie wiem o co to cale halo...jak chce sie plotkowac, mozna stworzyc sobie grupe dyskusyjna na gmailu i juz!
Opiumalfa to nie tak - Klub po prostu uporządkował nasze przygotowania i teraz każda z nas ma tam sój wątek (innych wątków nie ma) gdzie w jendym miejscu są nasze wszystkie inspiracje i zdjecia, tym o to sposobem nie musimy sia ciagle pytac "a jaką ty masz sukienke bo nie pamietam". Nie ma tam innych tematów, innych wątków i piszemy tutaj o sprawach slubnych a tam są tylko nase inspiracje, ktore zreszta tu tez sie pojawiły
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:23   #2474
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
i pamiętajcie, że u TŻ w parafii też muszą być zapowiedzi
I to mój największy problem, te zapowiedzi - bo ani u mnie, ani u TŻ ślubu nie będzie (mam nadzieję), a zapowiedzi i tak będą w naszych parafialnych-śmiesznie, no i proboszcz na pewno skomentuje to przy zapowiedziach.

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
byłabym wdzięczna i co o nich sądzisz? mojemu Tżtowi też robili sie dowiedziałam
też go luuubię!:P
napisałam pw

Cytat:
ja mam zaproszonych 140 osób i na razie mam 93 butelki wódki, a awesele też 3-dniowe
3 dniowe?? jak??
U mnie nawet gdybym chciała, to nie wyjdzie kupno alko w tym roku, bo rodzice TŻ jeszcze nie będą mieli kasy, a moi całego alko nie kupią sami...

Cytat:
Troszke czytam was, ostatnie strony...

Przylecielismy dzisiaj, ale pogoda jest tak koszmarna, ze szkoda wysciubiac nosa! Czy w PL tez taka zimnica?
I pomyslec, ze wczoraj jeszcze mieliscmy nasza sesje nad morzem...eh, w ciepelku. Nasz fotograf powiedzial, ze do 2 tygodni bedziemy czekac...Ciekawe, czy sie spodobam sama sobie
Witaj przynajmniej będzie co wspominać z sesji Na pewno wyjdą super zdj !

Cytat:
hej dziewczyny wpadłam tylko napisać, że dziś zaliczyłam egzamin poprawkowy na 4 jutro mam oddanie projektu dyplomowego, więc dziś noc pełna wrażeń jeszcze siedzę i wykańczam graficznie projekt... jutro rano lecę na uczelnię oddać projekt, później szybciutko na mierzenie sukni później pranie, pakowanie, wyjazd do rodziców i jutro rano kierunek Chorwacja także mam teraz duże zamieszanie, pewnie odezwę się jutro w sprawie sukni, a tak to dopiero za tydzień także bawcie się tu dobrze
Gratki czekamy cierpliwie na Twój powrót

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:25   #2475
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Dziewczyny doradźcie mi....
Wesele mamy z poprawinami na ok 140 osób.
W mojej rodzinie jest dużo osób nie pijących i dużo wdów, także podejrzewam też ze one wódki pic raczej nie będą. Rodzina Tż jest raczej pijąca.
Na poprawinach będzie dodatkowo piwo, a na weselu i poprawinach bar z kolorowymi alkoholami.
Planujemy też wino: białe wytrawne, białe półsłodkie, czerwone wytrawne, czerwone półsłodkie i kilka butelek różowego półwytrawnego.
I teraz pytanie - ile czego?
Myślałam aby kupic 150 butelek wódki - to wyjdzie 0,5 litra i troche na głowę, nie za mało?
a co z winami?
jakie kolorowe alkohole do baru samoobsługowego polecacie?
Stary 2013-09-20, 09:27   #2476
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
A środek jak? Bo własnie TŻtowi o ten środek chodzi najbardziej...
Oczywiście teksty są przypadkowe (tylko data, miejsce i imiona prawdziwe, w sumie nie wiem po co chcieli:P), ja bym miała inne...
takie jakieś dziwne.... jakby ubogie i źle rozplanowane. Nie macie możliwości wyboru innego środka?

Cytat:
gratulacje podziel się wrażeniami z mierzenia my tu marzniemy a Ty do ciepłej Chorwacji się wybierasz gdzie tu sprawiedliwość

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:37   #2477
enzunio
BAN stały

anka odpuszczam te zaproszenia na 90%, TŻtowi się nie podobają... chyba sama będę robila, bo nic mi się nie podoba w cenie do 3,50... nawet do 3,70...

Panna Izabela, Polter, wesele i poprawiny, chodzi nam o to, że trzy dni z rzędu
Ale jednak na Poltra mi wódka odpada

To nie wiem ile jeszcze dokupić i czy dokupić... bo niby powinnam dokupić jeszcze z 4 kartony, ale co jak może być 140 osób (mam nadzieję, że nie, bo optymalna ilość na mojej sali to 80 !) a może być 60 bo rodzinie TŻta nie będzie się chciało jechać 300 km...
A z drugiej strony z 20 butelek pójdzie na obstawę...

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
W mojej rodzinie jest dużo osób nie pijących i dużo wdów, także podejrzewam też ze one wódki pic raczej nie będą. Rodzina Tż jest raczej pijąca.
Na poprawinach będzie dodatkowo piwo, a na weselu i poprawinach bar z kolorowymi alkoholami.
Planujemy też wino: białe wytrawne, białe półsłodkie, czerwone wytrawne, czerwone półsłodkie i kilka butelek różowego półwytrawnego.
I teraz pytanie - ile czego?
Myślałam aby kupic 150 butelek wódki - to wyjdzie 0,5 litra i troche na głowę, nie za mało?
a co z winami?
jakie kolorowe alkohole do baru samoobsługowego polecacie?
Oooo to ja mam ten sam problem, jeszcze ten cholerny bar samoobsługowy.
Z tym, że ja oprócz białej wódki chcę jeszcze na stołach tą z trawką...

Ja pierdacze.

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-20 o 09:36
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:40   #2478
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
My kupujemy ok 200 butelek więc jak podrożeje tylko 2 zł to będziemy w plecy 400 zł, a to już boli.
My też 200

Cytat:
My też mamy z poprawinami (ok.120 osób) i kupujemy 200 butelek Pana Tadzia (chcemy rozdawać jeszcze każdej parze flaszkę). Jeżeli chodzi o kobiety z mojej rodziny to połowa kobiet wódki w ogóle nie pije. Ooprócz tego zaplanowaliśmy 70 butelek wina (w tym białe i czerwone), barek z alkoholami (a tutaj likiery, Martini, Malibu, alkohole smakowe, syropy barmańskie do drinków, whiskey, rum, gin) i piwo na poprawiny (z dystrybutora).

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:51   #2479
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
My też 200

My też mamy z poprawinami (ok.120 osób) i kupujemy 200 butelek Pana Tadzia (chcemy rozdawać jeszcze każdej parze flaszkę). Jeżeli chodzi o kobiety z mojej rodziny to połowa kobiet wódki w ogóle nie pije. Ooprócz tego zaplanowaliśmy 70 butelek wina (w tym białe i czerwone), barek z alkoholami (a tutaj likiery, Martini, Malibu, alkohole smakowe, syropy barmańskie do drinków, whiskey, rum, gin) i piwo na poprawiny (z dystrybutora).
impreza na bogato
U nas tylko wódka i wino będzie Poprawin nie będzie

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-09-20, 09:56   #2480
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:

tylko że my nie rozdajemy parze wódki, czyli 60 butelek odpada z moich wyliczeń i wychodzi ze na wesele i poprawiny przewidziałaś 140 butelek tak? to niewiele wiecej ode mnie. Ja uważam że starczy. No max 160 kupimy, na wiecej nie pozwole
Stary 2013-09-20, 09:57   #2481
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie myślimy o kościele, który znajduje się 300 m od sali. Pomyślałam, że fajnie, jest to blisko i w zasadzie można przejść pieszo.
I teraz pojawia się problem. Bo jeśli tak blisko, to dziwnie organizować dla gości jakiś transport, no bo to tylko 300 m. Ale z drugiej strony kazać gościom iść pieszo? no nie wiem.. jak myślicie? mam duży dylemat pod tym względem.
Ja bym poszła pieszo. A wy jechalibyście samochodem czy szli razem z gośćmi? Mi się bardzo podoba jak idzie taki kolorowo-wesoły orszak z młodymi na czele
Cytat:
Witam! O to dokładnie tak jak ja! piękna data.
Już silna grupa nam się tworzy na 13.09.

Cytat:
Zazdroszczę urlopu i życze udanego wypoczynku! Koniecznie zdaj relację z sukni
Stary 2013-09-20, 10:02   #2482
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

W ostatnich 6 miesiącach byliśmy na 3 weselach i zrobiliśmy rozeznanie ile wódki schodziło. Byłam w szoku, że ludzie jakoś tak mniej chyba piją, więc z moich obliczeń 140 butelek (o,5 L) starczy spokojnie na nasze 120 osób na dwa dni.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:04   #2483
cashmere
Zakorzenienie

My wczoraj liczyliśmy że na jakies 110 osób na weselu + poprawiny kupujemy około 200 butelek Uważam że to za dużo, ale wiadomo że lepiej żeby zostało niż ma zabraknąć. No i na pewno minimum z 10-15 butelek pójdzie na bramy.
Będziemy jeszcze kupować na wesele piwo w butelkach i wino, ale nie mam pojęcia ile...
Szok ile kasy pójdzie na alkohol

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:08   #2484
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
W ostatnich 6 miesiącach byliśmy na 3 weselach i zrobiliśmy rozeznanie ile wódki schodziło. Byłam w szoku, że ludzie jakoś tak mniej chyba piją, więc z moich obliczeń 140 butelek (o,5 L) starczy spokojnie na nasze 120 osób na dwa dni.
Tu się zgodzę. Teraz już nie piją tyle na weselach, co kiedyś. Nie wiem, może świadomość kamerzysty trochę to zmienia.
Stary 2013-09-20, 10:19   #2485
enzunio
BAN stały

Na wszystkich poprawinach na których byłam w ciągu dwóch lat bardzo mało wódki schodziło, jak już to raczej piwo... Nie wiem ile tego piwa kupić, nie chcę z dystrybutora brać, bo chcą za to 300 zł/30 l.

Ostatnio widziałam stało na oddzielnym stole schłodzone w butelkach, obok pokale, a jak już było mało to kelnerzy przynosili następne z chłodni.

Kiedyś wódka chyba na kartki była , moze dlatego tyle pili
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:35   #2486
cashmere
Zakorzenienie

Z innej beczki coś napiszę
Jak podpisywaliśmy kilka dni temu umowę z zespołem, dziewczyna nam opowiadała jak to niedawno na weselu na którym grali, PMkę zabrała karetka. Zahaczyła obcasem o suknię i tak niefortunnie upadła że złamała rękę. Na weselę wróciła z gipsem do ramienia...
Więc dziewczyny uważajmy

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:36   #2487
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie starsi się nie zgodzą na więcej niż 0,5l/parę... trzeba mi pogadać z teściami

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:39   #2488
madziara889
Zakorzenienie

Z tego co wiem, to wódka była na kartki.
Mi się wydaje, że bardziej też zmieniło się podejście do wesel. Kiedyś robiono w domu, jedzenie typowo polskiej kuchni, ogrom wódki. Teraz wesela są bardziej eleganckie, ze smakiem. Inaczej się do nich podchodzi.
Stary 2013-09-20, 10:45   #2489
anannke
Zakorzenienie

My liczymy na wesele jednodniowe 0.5l/osobę. Może dużo... wszyscy mówią żeby tak liczyć.. Z tym kupowaniem to z jednej strony właśnie się zastanawiamy nad tym.. ale też wstrzymuje mnie to że jak kupować bliżej ślubu to można w hurtowni z możliwością oddania a jak kupimy teraz to nikt za rok nie weźmie tego od nas. A jak nie zejdzie to będziemy kisić? chociaż wiem że się nie zepsuje to osobiście wolałabym mieć to choćby 300zł w gotówce niż w postaci wódki...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-09-20 o 10:47
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:51   #2490
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Z innej beczki coś napiszę
Jak podpisywaliśmy kilka dni temu umowę z zespołem, dziewczyna nam opowiadała jak to niedawno na weselu na którym grali, PMkę zabrała karetka. Zahaczyła obcasem o suknię i tak niefortunnie upadła że złamała rękę. Na weselę wróciła z gipsem do ramienia...
Więc dziewczyny uważajmy
mojego Tż sąsiadka niedawno wychodziła za mąż. Tydzień przed weselem przyszły mąż złamał nogę (podczas imprezy integracyjnej w firmie). Do sąsiadów robiących bramę wychodził świadek a Pan Młody siedział w samochodzie z nogą w gipsie

Co sądzicie o tych zaproszeniach (chyba zamówię próbki)
1. http://allegro.pl/kolorowe-zaproszen...556150778.html
2. http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...534907885.html
3. http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...538711422.html
4. http://allegro.pl/zaproszenia-na-slu...538978686.html
5. http://allegro.pl/zaproszenia-zawiad...477326260.html
6. http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...547714262.html
7. http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...550393369.html

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-09-20 o 10:57
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości