|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
na szczescie pawiuje do miski wiec sprzatania nie ma. no ale co wypije to za chwile paw :/ smecta na wymioty sie tez nadaje?
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głowa do góry.
|
|
#1355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heej
![]() Widziałam że jak wstanę dziś to będą na mnie czekać super wieści papalinka, matal mocne kciuki kochane!!! zraz będą (już są) Wasze dzidzie na świecie Swoją drogą matal ty to jesteś agentka ![]() Cytat:
gratulacje ![]() gratulacje ![]() Cytat:
(dosyć skrajnie )
|
|
#1356 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Uuuu dzień dobry
![]() GRATY DLA EWUSZKI !!!! I KCIUKI ZA TE CO NA PORODOWCE!!! A moj tż biedny pół nocy nie spał bo mu o tej pełni powiedziałam drobne skurczyki mam ale tak delikatnie pobolewaja więc olewam. Ryż na mleku z cynamonem i masełkiem jem![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1357 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
działa ogólnie na układ pokarmowy i na ból związany z dolegliwościami żołądkowymi, myślę, że możesz dać.
|
#1359 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje!!! ![]() k laski:![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
inwersja, powodzenia, czekamy na wiesci!!! ![]() ciasto w piekarniku, zobaczymy co z niego wyjdzie... |
||||
|
|
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
tak jakbym o sobie czytała... nie moge się doczekać chwili gdy będzie już Hubert z nami, a z drugiej strony ogarnia mnie wielki lęk...
|
|
|
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
|
dzielna dziewczynka!
|
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
A mi oczywiście po śniadaniu niedobrze.....
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no mam nadzieję, że będzie spał w nocy i tylko na papu wstanie
|
|
#1364 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Dzień dobry Mamuśki
![]() Mamy za sobą pierwszy spacer, jazdę samochodem i wizytę u pediatry - same przełomowe momenty, strasznie przeżywaliśmy czy ubraliśmy małego wystarczająco ciepło, czy nie zgłodnieje po drodze i w ogóle. Lekarz uspokoił nasze stresy, mówi, że swobodnie można już spacerować, mały jest zdrowy i solidnie przybiera (wczoraj miał 3700 gramów, w ubiegły poniedziałek było 3400 )Kaśka pyta co ubieracie w domu, to ja dla odmiany zapytam co ubieracie na wypad na zewnątrz. Ja wykombinowałam w końcu, że zakładam długie body, spodenki, skarpetki, bluzę z kapturem, misiowy kombinezonik, rękawiczki i czapeczkę. Przykrywam kocykiem Minky. Wydaje mi się, że to się sprawdza, mały dobrze się czuje (choć jak tak wymieniam, to wydaje się jakby miał na sobie kilo ciuchów
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna.
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
Która tak wróży te porody na pełnię, dawać mi tutaj
Wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć brzuch po tym jak mały buszował. Bolało mnie dosłownie wszystko, nie wiem czy żebra czy wszystkie flaki, ale nie mogłam leżeć w ogóle. Siedzieć też nie. Nie wiedziałam do diaska czy miałam skurcze czy to tylko wypinki, bo nie potrafię tego rozróżnić, ale coś w ten deseń. Cały dół mnie bolał jak na @ Nawet po prysznicu nie przechodziło. Ostatecznie się ułożyłam jakoś, coś przysnęłam, ale potem się nie dało. Ciągle chciało mi się zwracać lub cisnęło na 2. Tż kładł się spać, więc już nie wytrzymałam i wzięłam nospę. Cały czas miałam te skurcze, bo było to już regularne, ale w końcu usnęłam. Jednak koło 3 znów się obudziłam i jazda od nowa. Tż wstawał do łazienki i martwił się, że dalej nie śpię i czy jedziemy do szpitala. Ale widziałam, że tak musi być, czop nie odpadł, brzuch nie opadł i żadnych innych objawów. W końcu udało się zasnąć jeszcze na chwile.Także proszę mnie jeszcze nie brać pod uwagę do wywoływania pełniowych porodów!
|
#1367 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!
Ale tu emocje z rana!! Cytat:
![]() U nas niestety jedynym co moja córa odziedziczyła po mnie to grupa krwi Ma Brh- ale kojarzy mi się,że to też może się zmienić?Tak chyba ktoś pisał.Wolałabym dostać ten antybiotyk a żeby ona miała po tacie, no ale niestety ![]() Cytat:
Rączki ma zawsze letnie i takie ma być, a sprawdzam jej zawsze stópki i karczek. Cytat:
![]() Cytat:
Yeeeeeeeeeeeeeeeeee ty to jesteś agentka! Kciukam ![]() Gratulacje!!! I kciukam za Papalinkę. A moja Tusia niedawno skończyła tydzień. Dziewczyny a od kiedy będziecie kłaść dzieciaczki do leżaczków- bujaczków?
|
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
o jakim koniku mowicie?
a, zapomnialam sie pochwalic, dostalam wczoraj od tesciowej dzbanek/ filtr brita
|
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym juz mi ciezko, prawie wszystkie rodza wczesniej a ja pewnie poloze sie na wywolywanie, zreszta tak mi powiedziala polozna, wogole nie mam skurczy nic sie nei dzieje przez cala ciaze...
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam oglądać zdjęcia waszych maluchów bajka biedna Blanka lola nie dołuj się kochana, może rozkręci się nagle
Edytowane przez rusałka_1 Czas edycji: 2013-09-20 o 09:51 |
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() wydaje się taki malusi a to już 3700
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
lola, nie smuć się!!!mogę Cię przytulić, ale nie wiem czy to coś da?
![]() |
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak to jest, ze ten pierwszy posiłek mi się nie przyjmuje....
Mój malż jest dziwny, wychodzi do pracy i mówi " Jak coś to dzwoń", teraz dzwoni i pyta jak tam.... Masakra.
|
#1374 |
|
Wtajemniczenie
|
uwaga, zadam pytanie z serii glupich: pieke to ciasto juz 35 min w temp 180 stopni z termoobiegiem, jak mam sprawdzic czy juz dobre, wyglada na ladnie wypieczone, o co chodzi z tym patyczkiem?
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak suchy w miare to gotowe
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
RUSALKA Ty mi zapisuj, co ja potem mam na 1 str wpisać
![]() Nadaje póki mogę Przyjęli mnie z 4 cm rozwarcia i prawie zgladzona szyjka (0,5 cm). Wody leja się jak szalone! Skurcze max. 70%. Warunki i.personel ekstra! Jestem zachwycona, wszyscy mili i uśmiechnięci. Nawet Edi nie protestowal, mówił, ze on zostaje z dziadkiem
|
|
#1379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1380 |
|
czyli Endżi
|
Juluś jest najśliczniejszym dzieckiem świata
W dodatku - póki co - podobny bardziej do mnie. Mały blondas z białymi brwiami i rzęsami ![]() Tak w ogóle to chciałabym zaapelować do smutających się, wkręcających sobie negatywne scenariusze itd. Zobaczycie, że w ostatecznym rozrachunku będzie lepiej niż podejrzewałyście! Po pierwszym szoku hormony i miłość do maluszka zrobią swoje i już nic nie będzie Wam straszne Brzmi jak truizm, ale macie moje słowo, że to autentyk.Mi też mieli zacząć wywoływać poród a tego samego dnia akcja zaczęła się kręcić sama - nie dostałam ani kropli oksy Im mniej człowiek się fiksuje, tym lepiej.Bałam się też, że zbrzydnę, przestanę pociągać tż itd a jest między nami cudownie (choć bez seksu ), zupełnie inny level związku.Mocno trzymam kciuki za dziewczyny, które poród mają przed sobą Niedługo (jak ochłoniecie po porodzie i ogarniecie mniej więcej o co chodzi w przewijaniu, ubieraniu i karmieniu) pomnicie moje słowa i zobaczycie, że będzie super
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

(dosyć skrajnie

k laski:

)
Wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć brzuch po tym jak mały buszował. Bolało mnie dosłownie wszystko, nie wiem czy żebra czy wszystkie flaki, ale nie mogłam leżeć w ogóle. Siedzieć też nie. Nie wiedziałam do diaska czy miałam skurcze czy to tylko wypinki, bo nie potrafię tego rozróżnić, ale coś w ten deseń. Cały dół mnie bolał jak na @ Nawet po prysznicu nie przechodziło. Ostatecznie się ułożyłam jakoś, coś przysnęłam, ale potem się nie dało. Ciągle chciało mi się zwracać lub cisnęło na 2. Tż kładł się spać, więc już nie wytrzymałam i wzięłam nospę. Cały czas miałam te skurcze, bo było to już regularne, ale w końcu usnęłam. Jednak koło 3 znów się obudziłam i jazda od nowa. Tż wstawał do łazienki i martwił się, że dalej nie śpię i czy jedziemy do szpitala. Ale widziałam, że tak musi być, czop nie odpadł, brzuch nie opadł i żadnych innych objawów. W końcu udało się zasnąć jeszcze na chwile.
na szczęście od razu powiedziała, ze była taka sytuacja i od razu zaczęli leczenie, dzięki czemu nie było transfuzji. Może jutro wyjdą wreszcie
Im mniej człowiek się fiksuje, tym lepiej.
), zupełnie inny level związku.
Niedługo (jak ochłoniecie po porodzie i ogarniecie mniej więcej o co chodzi w przewijaniu, ubieraniu i karmieniu) pomnicie moje słowa i zobaczycie, że będzie super