Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 10:30   #2851
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
wiesz, w sumie to przestałam się tym jakoś przejmować, chociaż nie powiem, zdołowała mnie tym trochę. Ale uwaga jakby ONA dała mu kawałek chlebka albo czegoś innego to by mu się nic nie stało, to wszystko przez to, że te łyżeczki mają taką ogromną pojemność

I dobrze robisz!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:31   #2852
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,

ufff, wreszcie piątekczek
mamy dziś z moim TZ wieczorem wychodne, nasi przyjaciele mają ogłosić przed naszą paczką,że będą mieć dzidziusia
a najlepsze jest to,że nikt nie wiem o co kaman tylko my i jak ustawialiśmy spotkanie ( bo ciężko było wszystkich zebrać w kupe) to zaczęły się plotki,że pewnie ja jesrem w 3 ciąży

Moje maleństwo piknie nockę przespało i apetyt po chorobie wrócił na miejsce- tylko obraził się na butelkę, aż strach przed dzisiejszym wieczorem
Leonard jest niesamowicie śmieszny, wszystko co znajdzie na podłodze dużego gabarytu- karton, poduszkę, wiaderko to pcha- hehehe iczyli robi sobie chodzik pchacz

no ja też boję się,że polegnę
tylko że jak ja paliłam to nigdy nie przy dziecku- fajka dopiero po całm dniu na balkonie jak Sammy już spał

ale agentka
a swoją drogą do dorodna kobitka z naszej Yae, nózia konktet

a w łeb chcesz

kiedy Sammy był mały miałam wiele koleżanek, które własnie zajmowały się dzieciakiem za kasę
był zachwycone, sprobuj

no ja nigdy po domuw dresach nie chodziłam, wyjątkiem była końcówka ciąży
nie lubię, chodzę po domu w tym, co do sklepu, pracy itp
wyjątkiem są oczywiście oficjalne stroje na służbowe spotkania, wtedy się przebieram bo srednio mi wygodnie i śmieję się wtedy,że zrzucam "kajdany"

bardzo łądnie
kochana, masz piegi???
mamy bardzo podobny typ urody

padłam

zachęcam wszystkie dziewczyny borykające się z odparzeniami żeby szarpnąć się na krem na odparzenia Mustela

po ostatnich przebojach jak Leo mial begunkę dupka była okropnie czerwona aż po jajka i luloka- gruba warstwa na noc i rano nie było śladu
fajnie też się sprawuje zasypka Altek
u nas ani penathen ani sudocrem się nie sprawdza
Po mamusi ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:37   #2853
ILLUSION
Wtajemniczenie

Debrah fajne ciuchy Też muszę się szarpnąć na płaszczyk puchowy. Tylko znając życie pewnie nie znajdę nigdzie takiego jak bym chciała.

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Chyba jednak nie jest tak źle ze mną i zdjęcia zrobilam i zgralam na kompa tadam
a jak się chwalić to na całego i wrzucę jeszcze kilka fotek małego a co :P
Bardzo ładnie A młody jakie ma paputki świetne
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
MYŚLĘ, że dałabym radę, ale pewnie i tak wyjdzie w praniu. Co mnie przeraża - spacery - jak ogarnąć dwójkę dzieci tak naprawdę jeszcze wózkowych? hm hm hm
plusy - opieka w domu, jestem z bąbelkiem, nie zostawiam go, dodatkowy grosz.
Małż jak zwykle, że decyzja należy do mnie i co bym nie zrobiła to mnie poprze
Dziękuję kochana, dam znać, że wstępnie jestem zainteresowana, co później, wyjdzie w praniu *:
Fajny pomysł, ja bym spróbowała na Twoim miejscu...a co do spacerów to chyba Pietraszko w nosidle a drugi w wózku bo inaczej tego nie widzę

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Wczoraj obiecalam Wam zdjecie. Prosze bardzo. Yae zadbala, zeby bylo jeszcze wiecej dziur do podziwiania...
Załącznik 5416162
Super No raj ma Yae. Mój Iguś też by pewnie chciał żeby u nas w mieszkaniu było coś takiego
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Laski ja się wykończę! Dzisiaj Spalam zawrotne dwie godziny.

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Moj pomocnik dorwal sie do katrtonu i pomaga w segregacji
Hehe niedawno mój rozrabiaka tez mi tak "pomagał".
Cytat:
Dzisiaj dwa w jednym. Blanka od 24 kasłała
i kichała okropnie Więc chyba i nas dopadła choroba. Na 14.30 umówiłam nas do lekarza.

Dziewczyny ja myślę że Blanka już nie będzie raczkować. Ona już nie uważa leżenia na brzuszku,tylko od razu siada. Wiem że nie wszystkie dzieci raczkują... Ale ona nawet nie pełzała. Nic.
O kurcze...biedna Blaneczka i Ty biedna bo z gorączką opiekować się dzieckiem to masakra musi być

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Aaaa jeszcze mi się przypomniało. Dziewczyny walczące z odparzeniami, z Tormentiolem ostrożnie bo on zawiera pochodną kwasu borowego ale jest fajny zamiennik- Tormentalum http://www.doz. pl/apteka/p20806-Tor...eciornika_30_g

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-09-20 o 10:40
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:38   #2854
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Waga dzisiaj pokazala 57,2 ale sie jaram!!! jeszcze 5kg i bede wazyc jak Blogerka ktora jest 10 cm wyzsza

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:39   #2855
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

Marsi jak myszy? Udało się pozbyć?
.
w kuchni już nie ma-ostatnia łapka pacnęła gdzieś z tydzień temu
ale kolega jak ostatnio coś robił na strychu to mówił,że coś słyszał
chyba kurde kominem wchodzą bo na strych nie ma schodów, trzeba po drabinie włazić
ale ostatnio paliliśmy w kominkuto już chyba więcej nie przylezą

Cytat:
w każdej plotce jest ziarenko prawdy
o nie nie nie!
po tych wakacjach stwierdziłam,że jednak zamykam produkcję!

Cytat:

Marsi, jak tam Twoje cwiczenia? kaloryfer sie pokazuje???
a dupa, jak cały lipiec sierpnień ćwiczyłam i zeszłam do wagi 64 kg tak przez wakacje i obżarstwo przytyłam znowu 3
ale w październiku kupuję sprzęt- teraz już nie będzie wykrętów
poza tym od poniedziałku na basen wracam , teraz choroba nas zatrzymała

dziewczyny chciałam się pochwalić a właściwie kogoś pochwalić
pamiętacie jak pisałam,że TZ usypia małego?
no to idzie mu pięknie a Leo załapał o co chodzi bo po kąpieli jest buziak dla mamy, papa, idą chłopaki grzecznie do sypialni, Leo od razu się kładzie jakby kumał że pora spania- wczoraj trwało to może ze 3 minuty
tyle,że w naszym łóżku a nie swoimale i tak jestem dumna z tatuśka\wychodzi dumny jak paw,że mały lubi jak tatuś go usypia
czasem podsłuchuje- opowiada mu jak był malutki albo coś mu śpiewa
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:41   #2856
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Debrah fajne ciuchy Też muszę się szarpnąć na płaszczyk puchowy. Tylko znając życie pewnie nie znajdę nigdzie takiego jak bym chciała.

Bardzo ładnie A młody jakie ma paputki świetne

Fajny pomysł, ja bym spróbowała na Twoim miejscu...a co do spacerów to chyba Pietraszko w nosidle a drugi w wózku bo inaczej tego nie widzę

Super No raj ma Yae. Mój Iguś też by pewnie chciał żeby u nas w mieszkaniu było coś takiego

Hehe niedawno mój rozrabiaka tez mi tak "pomagał".

O kurcze...biedna Blaneczka i Ty biedna bo z gorączką opiekować się dzieckiem to masakra musi być

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Aaaa jeszcze mi się przypomniało. Dziewczyny walczące z odparzeniami, z Tormentiolem ostrożnie bo on zawiera pochodną kwasu borowego ale jest fajny zamiennik- Tormentalum http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p20806-Tor...eciornika_30_g
Yae ma ubaw po pachy. Wpadajcie na tugeze, to tez sie pobawi Igi. Nota bene moj bracik, jak zobaczyl to zdjecie, to zapytal, czy tez bedzie mogl poniszczyc... :haha:
Stary 2013-09-20, 10:46   #2857
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pije sobie wczoraj sok z Lidla i tak sobie czytam etykietę: Naturalny sok przecierowy, marchwiowo jabłkowo pomarańczowy. Skład: woda, przecier z marchwi 35%, zageszczone soki z jabłek i pomarańczy, cukier, kwas cytrynowy, witamina C, witamina A. Nie zawiera barwników i konserwantow.
43kcal, 0,5g białka, 10g weglowodanów z czego cukier 7,5g. Wit C > 30mg

Myślę sobie fajny, gdyby nie ten cukier to dałabym Oli. Wyciagam pierwszego lepszego Bobofruta po 6. miesiącu. jabłkowo marchwiowo morelowy. i czytam. ot z ciekawości.

Skład: sok jabłkowy, woda, marchew,morele,jabłka, cukier, witamina c.

48kcal, białko 0g, weglowodany 11,2g w tym cukry 9,6g. Wit C 25mg.

No i co, po pierwsze, myślałam, że wszystkie Bobofruty są bez cukru. A on chyba ma go więcej niż ten mój ''dorosły" sok?

I tak przy okazji nasunęło mi się pytanie: kiedy zamierzacie zamienić bobofruty i inne specjalne soczki na takie typu kubuś itp.?
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
Niektore Bobofruty nie maja cukru (jest taki bodajze z marchewka, dynia i czyms jeszcze; inny z winogronem tez nie ma).

Wstyd sie przyznac, ale ja nigdy nie dawalam soczku
W czym to podac? W niekapku?
Przecierowy rozcienczyc?
Zamiast deserku czy pomiedzy posilkami?

Stary 2013-09-20, 10:47   #2858
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
chyba kurde kominem wchodzą bo na strych nie ma schodów, trzeba po drabinie włazić

o nie nie nie!

a dupa, jak cały lipiec sierpnień ćwiczyłam i zeszłam do wagi 64 kg tak przez wakacje i obżarstwo przytyłam znowu 3

no to idzie mu pięknie a Leo załapał o co chodzi bo po kąpieli jest buziak dla mamy, papa, idą chłopaki grzecznie do sypialni, Leo od razu się kładzie jakby kumał że pora spania- wczoraj trwało to może ze 3 minuty
tyle,że w naszym łóżku a nie swoimale i tak jestem dumna z tatuśka\wychodzi dumny jak paw,że mały lubi jak tatuś go usypia

Jak tak piszesz o swojej rodzinie, to az mam ochote Was popodgladac
Stary 2013-09-20, 10:48   #2859
Debrah
Zakorzenienie

Paadam. Od 20:30 do 2:55(wtedy się kładłam) pobudki co 10-15 minut. Nie dało się położyć ani nawet umyć.

Potem pobudka po 4:00, płacz a za chwilę qpka jakiej nie widziałam w życiu - i przymusowe mycie. Po 5:00 uśpiłam dziecia i dokimałam do 6:30.
Czuję się jakbym nie spała całą noc, włosy mam tłuste, zaraz idę myć, o ile Mała nie będzie płakać jak wyjdę z pokoju (płacze ostatnmio bidusia bardzo jak wychodzę, sikam w biegu).

Cytat:
Debrah ja myślę że podawanie butelki też nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem. My podawaliśmy butelkę z moim mlekiem,a to na zakupach byliśmy,a to coś tam,a to korepetycje i nie mogłam jej karmić i mąż podawaj moje mleko z butelki. I po pewnym czasie mała zupełnie odrzuciła piers Więc to też chyba moja wina Nie martw się. Liczę że wszystko się ułoży jak wrócisz do szkoły
Ja się bardzo bałam odrzucenia piersi i nigdy jeśli nie musiałam (czyli nie było szkoły) nie podawałam butelki. Ani w nocy, żeby odespać, ani kiedy chciałam wyjść (wracałam na czas karmienia).
I, u nas się stało odwrotnie - smoczka niet.

Wiem o co chodzi z butlą, sama jej nigdy nie doradzam, ale Fewciu co zrobić jak dziecko płacze z głodu a nie zje? Musiałabym ze studiów zrezygnować
Zresztą nie ma tematu bo z butli nie wypije, sprawdzałam wczoraj.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:57   #2860
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Illusion dziękuje

Marsi upiekłaś myszy ?
U nas też od jakiego czasu Mariusz usypia Mała,śpiewa,głaszcze po plecach

Lady ja i takich "ruchliwych" miejsc w ciemności się boję Ale może powinnam się przemoc? Polecisz mi jakieś dobre,ale nie za drogie buty do biegania?
I miałam jeszcze pisać-ja bym się podjęła opieki. Na pewno będzie Ci ciężko na początku ogarnąć wszystko,ale myślę że Pietraszkowi dobrze zrobi towarzystwo I Ty się wprawisz-bo chcecie mieć jeszcze jednego brzdąca prawda?

Bokeh gdzieś mi mignęło że niedługo będziecie milionerami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Nawijko ja też nie daje soków,Blanka pije tylko wodę. Czasem dam jej np wodę po gotowaniu owoców do deserku,ale ciężko to idzie. To źle że nie pije soków?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Debrah a powiedz co na to wszystko lekarz? A może najpierw spróbuj małej dawać na smoczku troszkę innych pokarmów? A próbowałyście BLW?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:05   #2861
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

o nie nie nie!

ale fajnie, nie dziwię się, że Leoś to lubi
a co do zakończenia produkcji, to nigdy nie mów hop
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Niektore Bobofruty nie maja cukru (jest taki bodajze z marchewka, dynia i czyms jeszcze; inny z winogronem tez nie ma).

Przecierowy rozcienczyc?
spokojnie nie Ty jedna, bo w sumie w czym miałabym go podać? Chyba tylko na łyżeczce...
Ja bym rozcieńczyła i zamiast deserku

kurde, muszę się pakować a Bąk tylko marudzi
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:05   #2862
Debrah
Zakorzenienie

BLW dopiero zaczniemy tak na dobre, bo wcześniej się bałam jak Mała nie siedziała.
Lekarz..wstyd, ale bezpośrednio w tej sprawie u pediatry nie byłam dawno. Wcześniej było, że ma czas. Ale czasu sporo minęło, macie rację zadzwonię w poniedziałek i nas umówię.
Stary 2013-09-20, 11:07   #2863
charlizz
Zadomowienie

Fewciu, ja np daje Oli soki, bo ona deserków nie chce łyżeczką, obiadków też nie bardzo, no to tak sobie tłumaczę, ze chociaż tym sokiem "nadrobi" i np zamiast posiłku daje jej jakieś 150ml soku, a przez resztę dnia rozrabiam z woda

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:07   #2864
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Nawijko ja też nie daje soków,Blanka pije tylko wodę. Czasem dam jej np wodę po gotowaniu owoców do deserku,ale ciężko to idzie. To źle że nie pije soków?

Nie wiem kochana czy dobrze/zle...
Ja juz nic nie daje do picia jak lato sie skonczylo. Tylko cyc.
Wody po gotowaniu tez mi nie zostaje, bo staram sie malutko lac, nic nie odlewam, jak juz deser gotowy do blendowania.

Stary 2013-09-20, 11:12   #2865
hope01
Zakorzenienie

współczuje jaj z karmieniem

Marsi why w łep? od zawsze się powtarza że im wcześniej tym lepiej. ospa,odra, różyczka no i najgorsze u chłopców - mums.

Idę na spaciren i Deli idę na poczte

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:19   #2866
ania13.03
Zadomowienie

Hej kochane

Wspolczuje kiepskich nocek i brawa za te udane U nas tez w miare ok ale dzisiaj za to obie dziewczyny zasmarkane

marsi brawa dla tzta Uwielbiam jak tacy twardziele na co dzien pokazuja swoje lagodne oblicze przy dzieciach

debrah powoli na pewno sie wszystko ulozy. Jak przez tyle misiecy Malutka byla tylko na UU to teraz chyba nie ma co oczekiwac, ze z dnia na dzien pokocha butelke Daj jej troszke czasu (chociaz wiem, ze okolicznosci nie sprzyjaja )

Od dzisiaj juz mnie malo bedzie, powoli zaczynam pakowanie, a jak bedziemy w Polsce to czasu na neta pewnie tym bardziej nie bede miala. Mam nadzieje, ze mnie z klubu nie wyrzucicie?

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:23   #2867
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
współczuje jaj z karmieniem

Marsi why w łep? od zawsze się powtarza że im wcześniej tym lepiej. ospa,odra, różyczka no i najgorsze u chłopców - mums.
to prawda,że im wcześniej tym lepiej ale mi się to skojarzyło z party na którym celowo się dzieci zaraża
Stary 2013-09-20, 11:25   #2868
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Waga dzisiaj pokazala 57,2 ale sie jaram!!! jeszcze 5kg i bede wazyc jak Blogerka ktora jest 10 cm wyzsza
To ważymy tyle samo
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Przecierowy rozcienczyc?
nawijko ja też nie daję soków młodemu. Pije wodę a owoce je w deserkach.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Od dzisiaj juz mnie malo bedzie, powoli zaczynam pakowanie, a jak bedziemy w Polsce to czasu na neta pewnie tym bardziej nie bede miala. Mam nadzieje, ze mnie z klubu nie wyrzucicie?
pewnie że wyrzucimy
Stary 2013-09-20, 11:25   #2869
LadyWhisper
Zakorzenienie

Fewciu, Ty sama musisz się przekonać
a co do butów - Bokeh już polecałam, macie u siebie Decathlon? Mają tam bardzo fajną linię rzeczy do biegania, Kalenji, są niedrogie a jakościowo bardzo fajne. Wg mnie nie musisz mieć jakiś mega topornych butów, bo z Ciebie chudzinka jest ja za swoje Kalenji dawałam 79 zł, teraz najtańsze są bodajże za 89

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:26   #2870
Debrah
Zakorzenienie

Wiecie, mi nie chodzi, że ona musi z butelki pić, wcale nie musi, gdyby jadła łyżeczką albo kawałki jedzenia, gdyby jadła COKOLWIEK olewam butlę. Ale co ja mam zrobić jak mam zajęcia np 8:00 - 20:00??
I np w tym tylko jedno okienko lub żadne, a większość to ćwiczenia na których mogę nie być tylko raz w semestrze? to grubsza sprawa jest

Przepraszam, smęcę.

Dziewczyny noszące okulary: jakie sieci/salony optyczne możecie polecić ze względu na wybór oprawek czy cenę?
Chyba powinnam sobie jakieś zrobić, stare zgubiłam, jadę na soczewkach ale prześladuje mnie myśl, że goopie zapalenie spojówek i jestem krecikiem bo okularów nie mam.
A wybór i rozpiętość cenowa ogromna, nie chcę się naciąć. No i ja mam średnią, nie małą wadę wzroku, pewnie bym chciała pocieniane szkła. Któraś się zna w temacie?
Stary 2013-09-20, 11:28   #2871
ILLUSION
Wtajemniczenie

fewciu jeszcze miałam napisać odnośnie raczkowania że mojej koleżanki córeczka nie raczkowła ani nie pełzała wcale tylko suwała sie na pupie w pozycji siedzącej
Stary 2013-09-20, 11:33   #2872
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja po domu też dresy albo leginsy bo wygodniej, zresztą szkoda mi tak w jakichś wyjściowych spodniach z Małą się po podłodze tarzać.
dokładnie

Cytat:

ja tak samo, w ogóle mam manię rozbierania się zawsze z ciuchów, w których chodzę po dworze a już nie wspomnę, że w pracy miałam cały zestaw do przebrania łącznie z koszulką
ja też
Cytat:
W tej chwili dzieckiem się opiekuje moja kumpela, ona chce zmienić pracę (do żłobka ma ofertę) a ja bym ją miała zastąpić. Po nowym roku. Opieka u mnie w domu, 7.40 - 15.40. Boję się, że jak mi przyniosą tego chłopczyka (wtedy będzie miał 2latka) to....nie ogarnę dwóch bąbli na raz, skompromituję się, skończę zamknięta w łazience wyjąc w niebogłosy mam jeszcze trochę czasu do namysłu i się gryzę z myślami strasznie
a musisz juz teraz decydowac? Moze zrob sobie okres próbny? Sprawa wydaje sie fajna, ale do nowego roku jeszcze sporo czasu
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:34   #2873
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Charlizz, Kubusia nie planuję podawać moja Agu sporadycznie dostaje jakieś takie picia, masakrycznie to slodkie.

Powiem tyle - noc masakra. Pobudka co godzinę, pół nocy spędzila Dorotka na mnie śpiąc, a ja teraz w pracy. Gorączki rano niet, ale od placzu zachrypnięta ;(
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:37   #2874
treselle0
Zadomowienie

tz wczoraj uspał Młodą zostawiłam ich bo ola szalała, wiec poszłam sie wykąpać, ale pare min pozniej płacze, ryki, ze hej, troszke to trwało, az ucichło, patrze młoda spi na ramieniu tatki. Tż mówił, ze dopiero kołysanie z podskakiwaniem pomogło Niestety nie dało sie jej poprostu odłożyć, w poziomie bez płaczu tylko z mama i cycem
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:39   #2875
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42903762]Charlizz, Kubusia nie planuję podawać moja Agu sporadycznie dostaje jakieś takie picia, masakrycznie to slodkie.

Powiem tyle - noc masakra. Pobudka co godzinę, pół nocy spędzila Dorotka na mnie śpiąc, a ja teraz w pracy. Gorączki rano niet, ale od placzu zachrypnięta ;([/QUOTE]

buziaki dla Was dziewczyny
Silver a jak czytam Wasze przejścia to aż mam łzy w oczach
Stary 2013-09-20, 11:48   #2876
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42903762]Charlizz, Kubusia nie planuję podawać moja Agu sporadycznie dostaje jakieś takie picia, masakrycznie to slodkie.

Powiem tyle - noc masakra. Pobudka co godzinę, pół nocy spędzila Dorotka na mnie śpiąc, a ja teraz w pracy. Gorączki rano niet, ale od placzu zachrypnięta ;([/QUOTE]
Biedna jesteś i biedne te Twoje dziewczynki buziaki dla Was oby i Ciebie nie złapało...
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
tz wczoraj uspał Młodą zostawiłam ich bo ola szalała, wiec poszłam sie wykąpać, ale pare min pozniej płacze, ryki, ze hej, troszke to trwało, az ucichło, patrze młoda spi na ramieniu tatki. Tż mówił, ze dopiero kołysanie z podskakiwaniem pomogło Niestety nie dało sie jej poprostu odłożyć, w poziomie bez płaczu tylko z mama i cycem
mój tż też jak ma uspokoić Małego to podskakuje
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:57   #2877
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Fewciu, Ty sama musisz się przekonać
a co do butów - Bokeh już polecałam, macie u siebie Decathlon? Mają tam bardzo fajną linię rzeczy do biegania, Kalenji, są niedrogie a jakościowo bardzo fajne. Wg mnie nie musisz mieć jakiś mega topornych butów, bo z Ciebie chudzinka jest ja za swoje Kalenji dawałam 79 zł, teraz najtańsze są bodajże za 89
Nie mamy ale będę niedługo w stolicy to kupię Dziękuje Ci bardzo!

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
fewciu jeszcze miałam napisać odnośnie raczkowania że mojej koleżanki córeczka nie raczkowła ani nie pełzała wcale tylko suwała sie na pupie w pozycji siedzącej
To też jest sposób

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Lady i proszę Cię,jaka "chudzinka"? 56-57kg żywej wagi Tylko nie mówcie że zdjęcie itp,ale tam jak to Nawijko pisała-robione na wdechu

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:01   #2878
iffonka7
Zadomowienie

szaja trzymajcie się jeszcze troszkę i wszystkie choróbska przejdą

lady 57 kg moje marzenie, ja aktualnie mam 67 kg i jest mi z tym mega zle ale nie potrafie sie zmobilizować do działania

jak robiecie frytki? bo ja zawsze w piekarniku na blaszce rozkladam tak zeby nie byly jedna na drugiej ale ze tż u siebie nie ma piekarnika tylko kombiwar i ogolnie jest super, chciałabym dzisiaj zrobić frytki ale musiałabym je dać jedna na druga zeby byla wystarczając ilosc a boje sie ze tak mi sie nie upieka
Stary 2013-09-20, 12:03   #2879
ania13.03
Zadomowienie

Szaja wspolczuje, zdrowka dla dziewczynek!

fewciu a ile masz wzrostu kochana?

Slyszalyscie o dziewczynce, ktora zatrula sie muchomorem? Wlasnie w radiu mowili

iffonka, ja robie w actifry bo piekarnik mam beznadziejny i frytki wychodza okropne.

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-09-20 o 12:04
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:04   #2880
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Wiecie, mi nie chodzi, że ona musi z butelki pić, wcale nie musi, gdyby jadła łyżeczką albo kawałki jedzenia, gdyby jadła COKOLWIEK olewam butlę. Ale co ja mam zrobić jak mam zajęcia np 8:00 - 20:00??
I np w tym tylko jedno okienko lub żadne, a większość to ćwiczenia na których mogę nie być tylko raz w semestrze? to grubsza sprawa jest

Przepraszam, smęcę.

Dziewczyny noszące okulary: jakie sieci/salony optyczne możecie polecić ze względu na wybór oprawek czy cenę?
Chyba powinnam sobie jakieś zrobić, stare zgubiłam, jadę na soczewkach ale prześladuje mnie myśl, że goopie zapalenie spojówek i jestem krecikiem bo okularów nie mam.
A wybór i rozpiętość cenowa ogromna, nie chcę się naciąć. No i ja mam średnią, nie małą wadę wzroku, pewnie bym chciała pocieniane szkła. Któraś się zna w temacie?
Kochana ja kupowalam okulary w panu hilarym. tez noze szkla kontaktowe, oksy mam 1 od kilku lat, walsnie na takie awatryjne sytuacje. wiem ze w vision expres czesto sa jakies promo na oprawki,

Ja mialam nie dawac mlodej soczkow do picia, ale sie zlamalam, kupuje zawsze bez cukru z roznych firm i rozcienczam woda pol na pol

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości