|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() my jestesmy w trakcie wymiany pieca w domu, a zepsuł sie orzed zima i grzejeny olejowym tylko w sypialni, jak wychodze too szybko szybko, drzwi zamykac, poza sypialnia zimno jak cholera![]() no i prze to tez chłopa prawie nie widzimy, do pracy tez juz rocil, |
|
|
|
|
#1442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
szkoda mi Ciebie, tż by się mógł postarać trochę!!
|
|
|
|
|
#1443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
gratuluje
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja jestem w ogole wymyslilam tytul na nowy watek, gdzie bede prowadzila monologi:WSZYSTKIE Z WAS JUZ URODZIŁY, DŁUŻEJ CZEKAĆ NIE MAM SIŁY ![]() Cytat:
kciuki bylam u mnie polozna... i co? i jajco skurczy brak.... dzisiaj rozkminiala bo ja mialam dosc dlugie cykle i mowi ze niby wg wyliczen to wychodzi ten 11 i dzis jest 9 dni po terminie... ale ze to roznie bywa i jak sie ma dlugie cykle to moze sie okazac ze to np jest 5 dni po terminie , no ale musimy sie trzymac tego 11...no i w ogole to zaproponowala mi zebym jutro o 13.30 przyjechala do szpitala, ona zrobi mi ktg, zbada mi rozwarcie i jesli dalej bedzie bez zmian to da mi skladniki na ten koktajl i bede mogla sobie go przyrzadzic w domu i jak wypije kolo 17 to ona przyjedzie kolo 20 i zrobi mi kontrolne ktg... i wtedy jak nic sie nie ruszy to dopiero w niedziele bede musiala sie polozyc w szpitalu...ale gadalam z tz jak juz poszla i stwierdzilismy ze bez sensu... tyle jakis machlojek, ze juz chyba jutro powiem ze zostaje w tym szpitalu... jedna noc mnie nie zbawi a przynajmniej jakby sie cos dzialo to beda miec mnie na oku... tylko ze ona jest zdania ze najlepiej ten koktajl przyjac na wieczor bo wieczor macica ma najwieksza aktywnosc zwykle... noo i misia w niemczech serwuja bardziej wypasna wersje :P -2 lyzki oleju rycynowego -jakas mieszanka z migdalow -sok bananowy - i do tego szampan ![]() jak to nie da rady to na nastepny dzien przyjmuje sie jakies tabletki co 6 godzin potem jest jakis zel lub jakies tabletki dopochwowe i oksy... ale to musi byc juz jakies rozwarcie... jesli cos do jutra sie zmieni to moze zaczniemy od ktorejs innej opcji
|
|||
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
ważyliśmy młodego na wadze kuchennej
|
#1445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
niby przybrał
ale chyba mu się nie podobało bo napierdział na P.
|
#1448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Ale mam jeszcze prenatal, wiec go biore co 2-3 dzien. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1449 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))Cytat:
|
||
|
|
|
#1450 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
A ja jesem chora mam taki kaszel że jak nie wyląduje przedwcześnie na porodowcebto cud będzie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1451 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bóle rozumiem. Od kilku dni boli mnie brzuch i cała skóra, jest tak napięta że przy głaskaniu odczuwam mega dyskomfort ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My też musimy dokupić sobie taki olejowy piec, bo mój dom zimą mnie przeraża. Mam nadzieję ze 19 stopni uda nam się go nagrzać ![]() Cytat:
![]() i?
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no na pobudzenie skurczy niby to jest... masazu nie robila... nie wiem czy ma to jakis sens jak ja jestem w srodku cala zwarta?? :P dziwnie mnie boli brzuch jak na miesiaczke ale ktg niczego nie wykazalo... |
|
|
|
|
#1453 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Rusałka,my mamy cienkie, nieocieplone sciany i tm grzejnikiem jestesmy w stanie nagrac d ok 24 stopni
![]() jak bedzie palone to i tak do kapieli na poczatku bedziemy nagrzewac bo Jej za zimno teraz jest
|
|
|
|
#1455 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale taki prawdziwy alkoholowy bo ci zazdrościć zaczniemy
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się pochwalę...
Dzisiaj stuknął nam 38 tydzień
|
|
#1458 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy zrobiła się 12??????? A w zasadzie już po
Nie mam czasu nadrobić, lecę ciasto piec, bo chyba się dziś teściowie zjawią. W kuchni mi wifirifi nie działa, więc będę musiała tu do Was przybiegać, żeby zobaczyć czy dziewczyny już urodziły
|
|
#1459 |
|
Wtajemniczenie
|
ej, dziewczyny, obrazam sie!!! ciasto mi sie zapadło do środka!!! co sie stało? czy to dlatego ze wyjelam je po upieczeniu z piekarnika?? a wygladalo tak pysznie, zaraz sie rozplacze....
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się płakac chce, ja mam już dość serio.
|
#1461 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Także melduję, że nie rodzę Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego muszę zainwestować w grzejnik dodatkowya do kąpieli do wiadomo że musi być cieplej ![]() A twojej malutkiej Mai to wiadomo, że może być zimniej gratulacje dziewczyny :party :idę smażyć naleśniki, kombinować nadzienie i prasować (póki plecy dają radę)
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
mi się nigdy tak nie zrobiło.
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez bylam pozamykana i nieposkracana. powodzenia dzis rodzacym!maż sie smieje ze bedziemy mieli kolejne niedzielne dziecko bo chce protaglandyny weekendowe zapodac ![]() ![]() a tak to mnie patykiem nawet nie tknął zeby nie uszkodzic ![]() ide spac z kinia. drzemka u dzieci to fajna sprawa... czasem sie zastanawiam jak ja 2latke naucze ze jak bedzie miala mlodsze rodzenstwo to ma byc cicho na jego drzemce
|
|
|
|
|
#1466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heh chyba każda coś przez tą pełnię doświadczyła chociaż nie narzekam że nie spałam bo wręcz przeciwnie super mi się spało o 3 jak wstawałam na siku to nie wiedziałam co się dzieje taka byłam zaspana, ale wieczorem jak się kładłam spać to moja mała taki mi dała koncert zaczęła się wypinać wyciągać i szaleć że mnie nieźle skopała po czym zaczął mnie boleć brzuch i byłam gotowa wziąć nospe jednak się położyłam i jakos usnęłam a w nocy mnie strasznie bolał jajnik prawy :| nie wiedziałam czemu ale zmieniałam pozycje i przechodziło i dzisiaj znowu sobie buszuje już ale mi tam jeszcze nie spieszno do porodu jeszcze przynajmniej 2 tygodnie musi grzecznie siedzieć w brzuszku !
|
|
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze troszkę, damy radę.
|
|
#1468 |
|
Wtajemniczenie
|
szkoda...
|
|
|
|
#1469 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
SAMBA, dawaj ten szampan!
Nikt mi nie mówił o takim wypasionym składzie. Rozumiem, że dwie łyżki rycyny na litra szampana ![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1470 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i kupiłam w końcu mm i wybrałam mleko z gerbera. Czytałam opinie i ma dość dobre recenzje. http://www.bangla.babyonline.pl/opin...eko-poczatkowe Zobaczymy jakie będzie ![]() Gratuluje Cytat:
![]() Dzisiaj pożyczamy od szwagra 37 stopni. Czasami jest ciut cieplejsza. Cytat:
Wcześniej wybiorę się jednak na morfologie. Cytat:
![]()
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

szkoda mi Ciebie, tż by się mógł postarać trochę!!

bo ci zazdrościć zaczniemy 

bo chce protaglandyny weekendowe zapodac 
Wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć brzuch po tym jak mały buszował. Bolało mnie dosłownie wszystko, nie wiem czy żebra czy wszystkie flaki, ale nie mogłam leżeć w ogóle. Siedzieć też nie. Nie wiedziałam do diaska czy miałam skurcze czy to tylko wypinki, bo nie potrafię tego rozróżnić, ale coś w ten deseń. Cały dół mnie bolał jak na @ Nawet po prysznicu nie przechodziło. Ostatecznie się ułożyłam jakoś, coś przysnęłam, ale potem się nie dało. Ciągle chciało mi się zwracać lub cisnęło na 2. Tż kładł się spać, więc już nie wytrzymałam i wzięłam nospę. Cały czas miałam te skurcze, bo było to już regularne, ale w końcu usnęłam. Jednak koło 3 znów się obudziłam i jazda od nowa. Tż wstawał do łazienki i martwił się, że dalej nie śpię i czy jedziemy do szpitala. Ale widziałam, że tak musi być, czop nie odpadł, brzuch nie opadł i żadnych innych objawów. W końcu udało się zasnąć jeszcze na chwile.