|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Oli -
![]() dla skonczone miesiace dla dzieciaczkow !!Cytat:
Cytat:
Cytat:
En. -chyba nie bede robic, moze troche dynii |
|||
|
|
|
#3302 |
|
Wtajemniczenie
|
halo centralo!
melduję, że zyje Samantha- u made my day uwielbiam Cie czytać ![]() ![]() Kejt- mam nadzieje, ze antybiotyk pomoże... ![]() Cynamonku- rany co za debilna babka...jak ona może pracować skoro krwi porządnie pobrac nie potrafi... Kallisto- trzymamy mocno kciuki za Dominiczka eveewe- zdrówka dla Aleksa! no i szacun za kilometry ![]() Oliath- pszczółka robotnica znów sie uaktywnia ![]() No i najlepszego dla Lilo! misiaczka- za usmiechy! cudowne uczucie, prawda?Dotka- co do zebów to wez lyzeczke metalowa i postukaj w tym miejscu. Moja też ma takie stożki w kilku miejscach ale jak postukam lyzeczka to jest miekko wiec jeszcze zeby nie wychodza Mela- ja teraz juz tylko kp. W ogole na poczatku sceptycznie do tego podchodzilam, po cc szczerze mowiac to wolalam nie miec pokarmu i temat bylby z glowy. Potem w sumie jak mi sie pojawil to stwierdzilam,ze poprobuje dla jej zdrowia. Rany mialam az do miesa, bo nie umiala lapac i za kazdym razem jak troche sie zagoily to je rozwalala przy ssaniu. Powalczylam troche, dawalam mm i chcialam odpuscic. Do czasu az pewnego dnia mala sobie ssala, spojrzala na mnie i posłała najpiekniejszy usmiech swiata ![]() i w sumie mimo,ze czasem jej cos odbija i w nocy chce jesc co 1-5h to bede dalej walczyc ile sie da (tzn.planuje do 6 mcy)sorki, ale mnie teraz tak malo, ale tz ma dwa dni wolnego wiec w sumie tylko was podczytuje. ide zaraz wywalic kase na pneumo aaa i wiem co: czy waze dzieci sa tez takie aktywne?kurka ja juz sie zastanawiam czy ona nie jest jakas nadpobudliwa w bujaczku tak sie rzuca do zabawek ze az cala podskakuje,tylek ma w gorze a nogami tak kopie ze wali w twarde elementy. Przy przebieraniu to samo. Wczoraj tak kopala na przewijaku ze odepchnela sie ode mnie i glowa zaryla w sciane. Oczywiscie ryk mega
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-09-20 o 11:55 |
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Karolajn-Moj ma tak samo. Wczoraj w wanience się odepchnal i też zaryl glowa
![]() Powodzenia na szczepieniu!! A Fiś dziś kończy 7tyg ![]() Po śniadaniu posmial się i pogadal ze mną. Fajny taki kontaktowy. Muszę pochwalić mojego męża-wstawał dzis do Fi w nocy. Tylko biedny nie mógł go utulic do snu, bo Fi zawsze zasypia mi w nocy na ręku. I aż wózek do sypialni wsadził i go bujal grunt, że skutecznie![]() Pierwsze dopajanie za nami-wodą. Fi wypił pół butelki i jak się zorientował to zaczął się krzywic. Hahaha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Kejt- szczepimy w przyszłym tygodniu, teraz ide do apteki po szczepionke.
Jutro idziemy na basen!!!! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42904047]
En. -chyba nie bede robic, moze troche dynii[/QUOTE]o właśnie przypomniałaś mi o dyni, ciekawe czy mama ma bo w zeszłym roku miała Cytat:
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3306 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No cóż za wychowanie?!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Oliath- gapa ze mnie i nie zapisałam sobie sprzedawcy u którego kupowałaś te ładne chustki na szyjkę dla Lilo. Podasz link lub nazwę sprzedającego?
|
|||||
|
|
|
#3307 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czy ja sie w poprzednim poście nie chwaliłam przypadkiem, że mi dziecko ładnie śpi???
![]() Cytat:
Cytat:
za 7 tyg Fi i dla Tż![]() Oooo super, koniecznie daj znać jak bylo co do słoiczków to pewnie będę kupować, ja z tych co nie umieją takich rzeczy robić (czytaj też nie chce mi się ) ale pewnie mama cos tam Małemu przygotuje. A propo mamy, Mały płacze, mama przychodzi na górę, pyta się ,,co to dziecko tak płacze" to jej mówię, że głodny a ja mam mało pokarmu, a mama na to, że ja to mam ten pokarm nie treściwy i Adaś się nie najada i żebym dala mu butelkę ja nie wiem o co jej chodzi ale non stop gada mi że mam mało treściwy pokarm |
||
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie słoiczków my robimy domowe, ale również będę kupować gotowce, jest wiele produktów, których w domu nie zrobię a w słoiczku są już gotowe
Odnośnie białego sutka Peter jeden ma biały, a drugi nie ![]() Eve czytamy Cię... tylko pisać mi się nie chce Lenia mam okropnego... takiego, że nawet na drugi spacer z Młodym nie wyszłam
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Michaś od 20 min gapi sie na słonika w macie i gada z nim, mniej wiecej tak ,,guuuu", ,,ałi", ,,eeej"
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę w aucie pod Kauflandem i karmie bo nie pomyślałam żeby to zrobić przed wyjściem.
Oliath wyglądaj listonosza next week!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas ryk i marudzenie na maksa..
|
|
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Bo przegrał ze mną w szachy!! ...Mąż przestał pytać.
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa i gratuluje wszystkich miesięcznic, bo widziałam, że sporo ich dziś
![]() Oli Peter też nienawidzi leżeć na brzuch, ani sam, ani na moim ani na moich kolanach... Jak jest w bardzo dobrym humorze to wytrzyma bardzo krótką chwilkę i wtedy jest w stanie utrzymać głowę- choć łatwiej mu jak go położę i od razu ma tą główkę podniesioną, bo z płaskiego ciężko mu jeszcze podnieść Natomiast trzymany w pionie ładnie trzyma I jak mu dam moje palce to z leżenia na plecach podnosi się do siadu i potrafi się tak skubaniec utrzymać parę sekund ![]() Za to ostatnio w dzień praktycznie nie śpi, 2-3 drzemki półgodzinne ![]() Na szczęście nie płacze i nawet nie wrzeszczy... Ot tak nie umie zasnąć ![]() Czyżby to był skok 14-19 tydzień? Czy ten skok trwa 5 tygodni ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolajn- mój też taki ruchliwy. Czasem mam wrażenie że zaraz wstanie i gdzieś pòjdzie. Ja będę w przyszłym tyg. robić papki z ziemniaka, marchewki, jabłka i dyni bo te produkty mam z działki. Resztę pewnie kupię gotowców chyba że uda mi się dorwać coś eko. Miałyście racje z tym twardym podłożem do kładzenia na brzuchu. Położyłam młodego na macie na podłodze i bez problemu się podnosi na łokciach! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
Aż trudno opisać co czuję gdy Majulka się do mnie uśmiecha
Teraz śpi moja córeńka na balkonie a ja wcinam Laysy i zastanawiam sie co tu robić...może zrobię w końcu paznokcie na jakiś kolor bo od porodu nie malowałam.Eveewe zdrówka dla Aleksa Co do ślinienia to Maja wczoraj zaczęła toczyć pianę i co jakiś czas doprowadza mnie o zawał bo krztusi sie tą śliną
|
|
#3316 |
|
Zadomowienie
|
witam
dziecko mi leży na podłodze i straszną dyskusję przeprowadza z żyrandolem już idę Was nadrabiać tylko chciałam opowiedzieć Wam jak to cudowną osobą jest moja teściowa ![]() wychodzę sobie z małą na spacer a moja teściowa gada z sąsiadka ale mnie nie widzi więc słyszę: "...no jasne że trzeba pomagać . Pani wie jak to jest z małym dzieckiem a że sama została (chodziło oczywiście o mnie) to ja na każde zawołanie jestem. Chociaż nie powiem Zuzia jest bardzo spokojnym dzieckiem ale ja zawsze chętnie się wnuczką zajmę." sąsiadka się jej pyta czym Zuzę karmię a ta: "No wie pani jaki jest teraz nacisk na karmienie piersią ale dziecko ma prawie 3 miesiące to przecież potrzebuje butelki ale to mojej synowej nie da się nic powiedzieć. " I w tym momencie mnie zobaczyła i ucięła gadkę a szkoda bo chętnie bym jeszcze posłuchała jaką to jestem złą matka bo nie daję dziecku mm... A to z tą pomocą to mnie rozwaliło nie chce jej wyliczać ale nie mogę się powstrzymać i jak to dobrze że mnie opinia ludzi w zupełności nie obchodzi
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
no i zasypia, zmeczyl sie zabawa
![]() zrzucę fotki na kompa i wstawie do klubu |
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Powrocilismy z przychodni - osluchowo czysto katar owszem kazapal euphorbium piskac i sciagac gluty. Zwazylismy mlodego z ciekawosci i wazy 6020 g
a ma 10 tygodni
|
#3319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I oby katar poszedł precz!
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Margos poszedl w slady siostry - tamta tez taka zarta byla i pulpet. Aleks to samo. W szoku bylam jak zobaczylam wage - w 3 tyg przybral 1 kg - jak tak dalej pojdzie to szok.
Lece wystawiac buty po Marysi, bo ma i kozaczki nie zniszczone i adidaski - moze kto kupi, to bede miala odrobine kasy na ten moj piekny rachunek za telefon ktory lada moment mi zablokuja.
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co mnie tak wkurza ta nagonka naszych babc, mam, tesciowych i innych osob o to zeby podac butelke ,,bo dziecko ma juz 3 miesiace". MASAKRA
![]() Nasza pediatra mowi, ze to dlatego ze wbrew pozorom kiedys mniej kobiet kp. Nasze babcie dawaly krowie mleko, zageszczone mąką, zeby dziecko najadlo sie i byl spokój. Kobiece mleko natomiast jest latwo przyswajalne i dlatego dziecie potrzebuje czestszego przystawiania. WHO opracowalo tez dlatego siatki centylowe dla kp bo wg nich to jest naturalne i raczej dzieci karmione mm powinny byc porownywane do dzieci kp a nie odwrotnie. Dlatego czasami matki przezywaja ze ich dzieci malo przybieraja, a przy kp wiadomo ze moga mniej przybierac niz na mm. Moja babcia to samo do mnie gada, zeby dokarmiac mm. A ostatnio mowi, ,,dokarmiasz juz?" Wg mojej pediatry i poloznej do pierwszego szczepienia dziecko powinno przybrac min 1 kg na kp i jest ok, mój przybrał ponad 1,5 kg wiec po jaki grom mam mu dawac mm Już wyspał się mój Michaś. |
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam jak zacznie chodzić i wyszczupleje znów ![]() Z telefonem jestem w lepszej sytuacji bo jutro dostane kolejne darmowe minuty
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno kiedyś na wsiach podawano dzieciom herbatke z maku,żeby dzieci spały, a rodzice mogli pracować w polu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3324 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wage
|
|||
|
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
Tak dyskretnie się przypomnę
![]() Jakie macie nawilżacze powietrza/jakie polecacie?
|
|
|
|
#3326 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42895580]Neni Ty chyba jako jedyną trzymasz tak restrykcyjna dietę, a Twój syn bardzo reaguje na to, co jesz. Ja wprawdzie nie jem wzdymajacych warzyw ani pestkowych owoców, ale smażone rzeczy tak, frytki też, nawet w mcd byłam, a słodyczami to sie opycham...
No dobra, nie jem też czekolady, choć biała tak ani kawy, miodu, orzeszkow...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Nie jest strasznie restrykcyjna, bo słodyczy sobie nie potrafię odmówić, ale faktycznie - nie jem niczego smażonego, żadnych fast foodów i słodycze to też ciągle te same sprawdzone. Cytat:
Też mam Roana Maritę i gondolka stoi w kuchni, a bujaczek sobie noszę np. do łazienki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wymiotował już w nocy i nie ulewa aż tyle, ale nie mogę zostawić go np. w łóżeczku na wznak i wyjść do innego pomieszczenia. Jeszcze z nowości napar z rumianku wprowadziłam - 2 szklanki dziennie. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42897653]Neni Cytat:
My jutro jedziemy na teścia urodziny - swoją drogą pierwszy wyjazd Małego w gości i to z noclegiem chyba. Wkurzam się na samą myśl jak będą mi tam dzieckiem rozporządzać Chciałabym żeby ktoś się nim zajął żebym odsapnęła, ale jak teściówka go bierze to mnie już coś trafia Uśmiałam się z przygody w solarium ------- Hej A czy po rumianku może mi dziecko ulewać? Oczywiście rumianek piję ja - nie dziecko. |
||||
|
|
|
#3327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taki na prad,Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama myślałam żeby czegoś takiego nie zrobić jak mi dziecko spać nie chciało a rozmawiałam ostatnio z mamą o wprowadzaniu pokarmów nowych to powiedziała że któremuś z nas dała już przed 3cim miesiącem |
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
O to ja mam podobny i nawet powiem więcej... nie mam pojęcia czy go polecam
![]() I Mój "Malutki"... w wolnych chwilach gdy nie śpi
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam nie pomogę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

dla skonczone miesiace dla dzieciaczkow !!
bo Tż zawsze jakieś głupie miny robi i wydaje strasznie dziwne odgłosy
ja jestem ta od cycka czyli powaga
. A najlepsze jest to, że mój ojciec kazał Tż ten kominek zniszczyć, bo jemu się nie podoba

w bujaczku tak sie rzuca do zabawek ze az cala podskakuje,tylek ma w gorze a nogami tak kopie ze wali w twarde elementy. Przy przebieraniu to samo. Wczoraj tak kopala na przewijaku ze odepchnela sie ode mnie i glowa zaryla w sciane. Oczywiscie ryk mega 

12.06.2010
ktory lada moment mi zablokuja.

.. ja też myślę, że to po cukierkach.. borówki przy kp można jeść...