Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 11:47   #3301
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Oli -

dla skonczone miesiace dla dzieciaczkow !!

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie chce zapeszać ale moje dziecko śpi!!!!! no chyba od początku tygodnia nie spał o tej godzinie tylko marudził do 11-12 godziny. Wypije kawke i pędem biorę się za pakowanie rzeczy z szafek i komód, tyle tego jest że mnie to przeraża najgorsze jest to, że wiekszość mebli musimy rozkręcać bo tak nie przewieziemy, no masakra.

Noc u nas ok, Młody zasnął o 21, obudzil się o 2, zjadł i o 2.30 już spał,a ja jeszcze ściągnęłam resztę laktatorem i wypiłam herbatke na laktację. Poszłam spać o 3. Potem wstał o 5.30 zjadł, drzemka w naszym łóżku na brzusiu u mamusi, potem mleczko i teraz śpi

Super, że z pępuszkiem ok

Gratuluję świadomego uśmiechu u mnie Adaś też zacesza świadomie ale do taty bardziej bo Tż zawsze jakieś głupie miny robi i wydaje strasznie dziwne odgłosy ja jestem ta od cycka czyli powaga

w ogole to wczoraj zauważyliśmy z Tż pewną rzecz. Jak Młody jest głodny, ale tak w miarę to jak ja z nim się bawie/siedzę/gadam to generalnie więcej płacze, jak Tż się nim zajmuje to jest ok, cieszy się, macha tymi kończynami, wczoraj ja szykowałam kąpiel a oni się bawili na łóżku i ok, weszłam do pokoju, Młody usłyszał mój głos, spojrzał i zaczął płakać przypomniało mu się, że jest głodny

Współczuje, kciuki za gina i oby było lepiej

najlepszego dla wszystkich dzisiejszych jubilatów

Najlepszego dla Lilo

Ja uważam tak samo. Czasami jak coś robię, a Adaś płacze a nic mu się nie dzieje, to kończe to co zaczęłam i dopiero ide do niego. No chyba że się zanosi i jest mega płacz to idę od razu

Zdrówka

my już chyba od początku września przepalamy i też to uwielbiam, będzie mi w bloku brakować kominka. A najlepsze jest to, że mój ojciec kazał Tż ten kominek zniszczyć, bo jemu się nie podoba zrobil to specjalnie, bo wie, ile pracy, wysiłku kosztował ten kominek Tż bo wszystko zrobił sam

Dobra uciekam myc zęby i biorę się za pakowanie
Noo przykra sprawa z tata...

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Pan skoku nas namierzył i tym sposobem w nocy spałam godzinę...

Która to wysłała do Szczecina???: pala:

Młody piszczy, wierzga nogami, marudzi, spać nie może, jeść chce i nie chce zarazem..

no i siedzi ze śliniakiem bo jest wciąż mokry...

Śpi tylko u mnie na rękach i odłożony budzi się...

To już 3 dzień będzie, ale od nocy to dopiero jest hardcore...

Dziwi mnie tylko bo nie wyciąga po nic rączek...

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Mój Szymcio dostał od siostry Tż -a naszyjnik dla dzieci z bursztynów, dokładnie taki http://www.ambertrue.pl/10-naszyjnik...la-dzieci.html.
na stronie jest napisany taki tekst
Koraliki wykonane są z prawdziwego bursztynu bałtyckiego, posiadają niezwykłe właściwości, które zostały docenione nawet w czasach starożytnych. bursztyn znany jest ze swoich właściwości bakteriobójczych oraz przeciwbólowych . bursztyny działając elektrostatycznie w sposób naturalny odstraszając owady i insekty, jego działanie przeciwbólowe, może być przydatne podczas ząbkowania. Nadają się dla dzieci od 3 miesiąca życia .

Wierzycie w takie cuda ?

Nie wierze, naszyjnik ladny ale na szyjke dziecka bym go nie zalozyla..

En. -chyba nie bede robic, moze troche dynii
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:53   #3302
karolajn1987
Wtajemniczenie

halo centralo!

melduję, że zyje

Samantha- u made my day uwielbiam Cie czytać

Kejt- mam nadzieje, ze antybiotyk pomoże...

Cynamonku- rany co za debilna babka...jak ona może pracować skoro krwi porządnie pobrac nie potrafi...

Kallisto- trzymamy mocno kciuki za Dominiczka

eveewe- zdrówka dla Aleksa! no i szacun za kilometry

Oliath- pszczółka robotnica znów sie uaktywnia
No i najlepszego dla Lilo!

misiaczka- za usmiechy! cudowne uczucie, prawda?

Dotka- co do zebów to wez lyzeczke metalowa i postukaj w tym miejscu. Moja też ma takie stożki w kilku miejscach ale jak postukam lyzeczka to jest miekko wiec jeszcze zeby nie wychodza

Mela- ja teraz juz tylko kp. W ogole na poczatku sceptycznie do tego podchodzilam, po cc szczerze mowiac to wolalam nie miec pokarmu i temat bylby z glowy. Potem w sumie jak mi sie pojawil to stwierdzilam,ze poprobuje dla jej zdrowia. Rany mialam az do miesa, bo nie umiala lapac i za kazdym razem jak troche sie zagoily to je rozwalala przy ssaniu. Powalczylam troche, dawalam mm i chcialam odpuscic. Do czasu az pewnego dnia mala sobie ssala, spojrzala na mnie i posłała najpiekniejszy usmiech swiata i teraz za kazdym razem pod koniec jedzenia sie usmiechamy do siebie, az jej bokami wyplywa mleczko
i w sumie mimo,ze czasem jej cos odbija i w nocy chce jesc co 1-5h to bede dalej walczyc ile sie da (tzn.planuje do 6 mcy)

sorki, ale mnie teraz tak malo, ale tz ma dwa dni wolnego wiec w sumie tylko was podczytuje.

ide zaraz wywalic kase na pneumo

aaa i wiem co:
czy waze dzieci sa tez takie aktywne?kurka ja juz sie zastanawiam czy ona nie jest jakas nadpobudliwa w bujaczku tak sie rzuca do zabawek ze az cala podskakuje,tylek ma w gorze a nogami tak kopie ze wali w twarde elementy. Przy przebieraniu to samo. Wczoraj tak kopala na przewijaku ze odepchnela sie ode mnie i glowa zaryla w sciane. Oczywiscie ryk mega wszystko robi tak gwaltownie

Edytowane przez karolajn1987
Czas edycji: 2013-09-20 o 11:55
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:04   #3303
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Karolajn-Moj ma tak samo. Wczoraj w wanience się odepchnal i też zaryl glowa
Powodzenia na szczepieniu!!

A Fiś dziś kończy 7tyg
Po śniadaniu posmial się i pogadal ze mną. Fajny taki kontaktowy.

Muszę pochwalić mojego męża-wstawał dzis do Fi w nocy. Tylko biedny nie mógł go utulic do snu, bo Fi zawsze zasypia mi w nocy na ręku. I aż wózek do sypialni wsadził i go bujal grunt, że skutecznie

Pierwsze dopajanie za nami-wodą. Fi wypił pół butelki i jak się zorientował to zaczął się krzywic. Hahaha
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:10   #3304
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Kejt- szczepimy w przyszłym tygodniu, teraz ide do apteki po szczepionke.

Jutro idziemy na basen!!!!

Stary 2013-09-20, 12:16   #3305
fiazo
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42904047]
En. -chyba nie bede robic, moze troche dynii[/QUOTE]o właśnie przypomniałaś mi o dyni, ciekawe czy mama ma bo w zeszłym roku miała

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
aaa i wiem co:
czy waze dzieci sa tez takie aktywne?kurka ja juz sie zastanawiam czy ona nie jest jakas nadpobudliwa w bujaczku tak sie rzuca do zabawek ze az cala podskakuje,tylek ma w gorze a nogami tak kopie ze wali w twarde elementy. Przy przebieraniu to samo. Wczoraj tak kopala na przewijaku ze odepchnela sie ode mnie i glowa zaryla w sciane. Oczywiscie ryk mega wszystko robi tak gwaltownie
mój jeszcze na zabawki nie zwraca uwagi, ale odpychać się umie i nogami wierzga też doskonale już nie raz miałam brzuch skopany

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
A Fiś dziś kończy 7tyg

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:22   #3306
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Agrafka moja teściowa mi co troche mówi, że powinnam dla mojego dobra przejść na butle i mm. Bo bylo by mi łatwiej, nie musiałabym tak sie męczyć itp.

Czy ja wiem czy łatwiej. Wyparzanie, mycie butelek. Przygotowywanie mleczka. Pogdrzewanie. Problem w podróży. A przy piersi ma się zawsze pyszne mleczko w odpowiedniej temp.

Cytat:

Swoją droga jak mój syn płacze, to zamiast "mamą" wola "ghiaaa ghiaaa"!! Gdzie popelnilam błąd?
Mój mnie woła - Grrrrrrr! A kilka razy zdarzyło się, że zawołał- Ejjjj!

No cóż za wychowanie?!!!

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
He he he a czasami mu nawet piana idzie z dziubka i zastanawiam się czy nie ma wścieklizny

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Mój Szymcio dostał od siostry Tż -a naszyjnik dla dzieci z bursztynów, dokładnie taki http://www.ambertrue.pl/10-naszyjnik...la-dzieci.html.
na stronie jest napisany taki tekst
Koraliki wykonane są z prawdziwego bursztynu bałtyckiego, posiadają niezwykłe właściwości, które zostały docenione nawet w czasach starożytnych. bursztyn znany jest ze swoich właściwości bakteriobójczych oraz przeciwbólowych . bursztyny działając elektrostatycznie w sposób naturalny odstraszając owady i insekty, jego działanie przeciwbólowe, może być przydatne podczas ząbkowania. Nadają się dla dzieci od 3 miesiąca życia .

Wierzycie w takie cuda ?

Ja to raczej sceptyczna i nie wierzę w takie rzeczy.

Cytat:
Hej. Dzwonilam do lekarza, dostanę antybiotyk. Oby szybko zadziałał.
Trzymaj się.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Oliath- gapa ze mnie i nie zapisałam sobie sprzedawcy u którego kupowałaś te ładne chustki na szyjkę dla Lilo. Podasz link lub nazwę sprzedającego?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:25   #3307
magolina
Wtajemniczenie

Czy ja sie w poprzednim poście nie chwaliłam przypadkiem, że mi dziecko ładnie śpi??? no to zdążyłam zamknąć lapka i syrena odpalona teraz kima ale to tez co trochę oko otwiera....pakowania nawet nie ruszyłam

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

W ogóle gratuluje decyzji o przeprowadzce, bo zapomniałam ci wcześniej napisać, na pewno będzie wam lepiej, a przede wszystkim dużo spokojniej
fenks. Już się nie mogę doczekać

Cytat:

A Fiś dziś kończy 7tyg

Muszę pochwalić mojego męża-wstawał dzis do Fi w nocy. Tylko biedny nie mógł go utulic do snu, bo Fi zawsze zasypia mi w nocy na ręku. I aż wózek do sypialni wsadził i go bujal grunt, że skutecznie
za 7 tyg Fi i dla Tż

Cytat:

Jutro idziemy na basen!!!!
Oooo super, koniecznie daj znać jak bylo

co do słoiczków to pewnie będę kupować, ja z tych co nie umieją takich rzeczy robić (czytaj też nie chce mi się) ale pewnie mama cos tam Małemu przygotuje.

A propo mamy, Mały płacze, mama przychodzi na górę, pyta się ,,co to dziecko tak płacze" to jej mówię, że głodny a ja mam mało pokarmu, a mama na to, że ja to mam ten pokarm nie treściwy i Adaś się nie najada i żebym dala mu butelkę ja nie wiem o co jej chodzi ale non stop gada mi że mam mało treściwy pokarm tylko ciekawe po czym mi dziecko w miesiąc ponad kilo przybrało. Brrrrrrr....nie ma to jak wsparcie.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:30   #3308
Margosia__
Zakorzenienie

Odnośnie słoiczków my robimy domowe, ale również będę kupować gotowce, jest wiele produktów, których w domu nie zrobię a w słoiczku są już gotowe

Odnośnie białego sutka Peter jeden ma biały, a drugi nie

Eve czytamy Cię... tylko pisać mi się nie chce Lenia mam okropnego... takiego, że nawet na drugi spacer z Młodym nie wyszłam

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:31   #3309
idzia111
Zakorzenienie

Michaś od 20 min gapi sie na słonika w macie i gada z nim, mniej wiecej tak ,,guuuu", ,,ałi", ,,eeej"
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:31   #3310
mela1234
Zakorzenienie

Siedzę w aucie pod Kauflandem i karmie bo nie pomyślałam żeby to zrobić przed wyjściem.

Oliath wyglądaj listonosza next week!!!!

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:31   #3311
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ale mój dzieć dziś markotny...spać nie chce, mam nadzieje że nie zbliża się do nas Pan Skok
Możliwe....

u nas ryk i marudzenie na maksa..

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:34   #3312
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
A propo mamy, Mały płacze, mama przychodzi na górę, pyta się ,,co to dziecko tak płacze" to jej mówię, że głodny a ja mam mało pokarmu, a mama na to, że ja to mam ten pokarm nie treściwy i Adaś się nie najada i żebym dala mu butelkę ja nie wiem o co jej chodzi ale non stop gada mi że mam mało treściwy pokarm tylko ciekawe po czym mi dziecko w miesiąc ponad kilo przybrało. Brrrrrrr....nie ma to jak wsparcie.
Nie znoszę tego pytania. Ostatnio mąż wrócił z pracy, mały płakał, bo był śpiący, zmęczony i go usypiałam. Jak przegapię moment usypiania, to później idzie gorzej i przez łzy niestety. No i ten mój chłop wchodzi i pyta- Czemu on tak płacze? Wie, że nie znoszę kiedy o to pyta, więc mu odpowiedziałam:
- Bo przegrał ze mną w szachy!!

...Mąż przestał pytać.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:44   #3313
Margosia__
Zakorzenienie

Aaaa i gratuluje wszystkich miesięcznic, bo widziałam, że sporo ich dziś

Oli Peter też nienawidzi leżeć na brzuch, ani sam, ani na moim ani na moich kolanach... Jak jest w bardzo dobrym humorze to wytrzyma bardzo krótką chwilkę i wtedy jest w stanie utrzymać głowę- choć łatwiej mu jak go położę i od razu ma tą główkę podniesioną, bo z płaskiego ciężko mu jeszcze podnieść
Natomiast trzymany w pionie ładnie trzyma

I jak mu dam moje palce to z leżenia na plecach podnosi się do siadu i potrafi się tak skubaniec utrzymać parę sekund

Za to ostatnio w dzień praktycznie nie śpi, 2-3 drzemki półgodzinne
Na szczęście nie płacze i nawet nie wrzeszczy... Ot tak nie umie zasnąć
Czyżby to był skok 14-19 tydzień? Czy ten skok trwa 5 tygodni

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Nie znoszę tego pytania. Ostatnio mąż wrócił z pracy, mały płakał, bo był śpiący, zmęczony i go usypiałam. Jak przegapię moment usypiania, to później idzie gorzej i przez łzy niestety. No i ten mój chłop wchodzi i pyta- Czemu on tak płacze? Wie, że nie znoszę kiedy o to pyta, więc mu odpowiedziałam:

...Mąż przestał pytać.
Mój by nie zrozumiał aluzji ha ha ha

Mały
Stary 2013-09-20, 12:48   #3314
taribari
Zadomowienie

Cytat:

...Mąż przestał pytać.
Hahhahhahhah

Karolajn- mój też taki ruchliwy. Czasem mam wrażenie że zaraz wstanie i gdzieś pòjdzie.

Ja będę w przyszłym tyg. robić papki z ziemniaka, marchewki, jabłka i dyni bo te produkty mam z działki. Resztę pewnie kupię gotowców chyba że uda mi się dorwać coś eko.

Miałyście racje z tym twardym podłożem do kładzenia na brzuchu. Położyłam młodego na macie na podłodze i bez problemu się podnosi na łokciach!

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:50   #3315
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

misiaczka- za usmiechy! cudowne uczucie, prawda?
Aż trudno opisać co czuję gdy Majulka się do mnie uśmiecha coś niesamowitego. Dzisiaj aż nie chce jej kłaść spać tylko tulimy się, ja gadam do niej a ona śmieje się na okrągło. Aż TZ nam pozazdrościł i przyszedł do nas do łóżka się poprzytulać

Teraz śpi moja córeńka na balkonie a ja wcinam Laysy i zastanawiam sie co tu robić...może zrobię w końcu paznokcie na jakiś kolor bo od porodu nie malowałam.

Eveewe zdrówka dla Aleksa

Co do ślinienia to Maja wczoraj zaczęła toczyć pianę wygląda jak ze wścieklizną i co jakiś czas doprowadza mnie o zawał bo krztusi sie tą śliną

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:52   #3316
luksia
Zadomowienie

witam dziecko mi leży na podłodze i straszną dyskusję przeprowadza z żyrandolem
już idę Was nadrabiać tylko chciałam opowiedzieć Wam jak to cudowną osobą jest moja teściowa
wychodzę sobie z małą na spacer a moja teściowa gada z sąsiadka ale mnie nie widzi więc słyszę: "...no jasne że trzeba pomagać . Pani wie jak to jest z małym dzieckiem a że sama została (chodziło oczywiście o mnie) to ja na każde zawołanie jestem. Chociaż nie powiem Zuzia jest bardzo spokojnym dzieckiem ale ja zawsze chętnie się wnuczką zajmę."
sąsiadka się jej pyta czym Zuzę karmię a ta: "No wie pani jaki jest teraz nacisk na karmienie piersią ale dziecko ma prawie 3 miesiące to przecież potrzebuje butelki ale to mojej synowej nie da się nic powiedzieć. "
I w tym momencie mnie zobaczyła i ucięła gadkę a szkoda bo chętnie bym jeszcze posłuchała jaką to jestem złą matka bo nie daję dziecku mm... A to z tą pomocą to mnie rozwaliło co prawda jest tu 5 razy w tygodniu ale ani razu nie została z dzieckiem sama dłużej jak 10 minut i nigdy jej o nic nie prosiłam a ta będzie gadać po ludziach jak to pomaga chyba że jej chodziło o te chusteczki mokre co to raz przyniosła wnuczce i jedno body nie chce jej wyliczać ale nie mogę się powstrzymać i jak to dobrze że mnie opinia ludzi w zupełności nie obchodzi

Z.
luksia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:58   #3317
idzia111
Zakorzenienie

no i zasypia, zmeczyl sie zabawa

zrzucę fotki na kompa i wstawie do klubu
Stary 2013-09-20, 12:59   #3318
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Powrocilismy z przychodni - osluchowo czysto katar owszem kazapal euphorbium piskac i sciagac gluty. Zwazylismy mlodego z ciekawosci i wazy 6020 ga ma 10 tygodni

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:03   #3319
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luksia Pokaż wiadomość
już idę Was nadrabiać tylko chciałam opowiedzieć Wam jak to cudowną osobą jest moja teściowa
wychodzę sobie z małą na spacer a moja teściowa gada z sąsiadka ale mnie nie widzi więc słyszę: "...no jasne że trzeba pomagać . Pani wie jak to jest z małym dzieckiem a że sama została (chodziło oczywiście o mnie) to ja na każde zawołanie jestem. Chociaż nie powiem Zuzia jest bardzo spokojnym dzieckiem ale ja zawsze chętnie się wnuczką zajmę."
sąsiadka się jej pyta czym Zuzę karmię a ta: "No wie pani jaki jest teraz nacisk na karmienie piersią ale dziecko ma prawie 3 miesiące to przecież potrzebuje butelki ale to mojej synowej nie da się nic powiedzieć. "
I w tym momencie mnie zobaczyła i ucięła gadkę a szkoda bo chętnie bym jeszcze posłuchała jaką to jestem złą matka bo nie daję dziecku mm... A to z tą pomocą to mnie rozwaliło co prawda jest tu 5 razy w tygodniu ale ani razu nie została z dzieckiem sama dłużej jak 10 minut i nigdy jej o nic nie prosiłam a ta będzie gadać po ludziach jak to pomaga chyba że jej chodziło o te chusteczki mokre co to raz przyniosła wnuczce i jedno body nie chce jej wyliczać ale nie mogę się powstrzymać i jak to dobrze że mnie opinia ludzi w zupełności nie obchodzi
Teściowe to teściowe... najgorsze jest to, że ja też zostanę teściową- przeraża mnie to
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Powrocilismy z przychodni - osluchowo czysto katar owszem kazapal euphorbium piskac i sciagac gluty. Zwazylismy mlodego z ciekawosci i wazy 6020 ga ma 10 tygodni
Masz co dźwigać I oby katar poszedł precz!

Mały
Stary 2013-09-20, 13:09   #3320
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Margos poszedl w slady siostry - tamta tez taka zarta byla i pulpet. Aleks to samo. W szoku bylam jak zobaczylam wage - w 3 tyg przybral 1 kg - jak tak dalej pojdzie to szok.

Lece wystawiac buty po Marysi, bo ma i kozaczki nie zniszczone i adidaski - moze kto kupi, to bede miala odrobine kasy na ten moj piekny rachunek za telefonktory lada moment mi zablokuja.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:10   #3321
idzia111
Zakorzenienie

wiecie co mnie tak wkurza ta nagonka naszych babc, mam, tesciowych i innych osob o to zeby podac butelke ,,bo dziecko ma juz 3 miesiace". MASAKRA

Nasza pediatra mowi, ze to dlatego ze wbrew pozorom kiedys mniej kobiet kp. Nasze babcie dawaly krowie mleko, zageszczone mąką, zeby dziecko najadlo sie i byl spokój. Kobiece mleko natomiast jest latwo przyswajalne i dlatego dziecie potrzebuje czestszego przystawiania.

WHO opracowalo tez dlatego siatki centylowe dla kp bo wg nich to jest naturalne i raczej dzieci karmione mm powinny byc porownywane do dzieci kp a nie odwrotnie. Dlatego czasami matki przezywaja ze ich dzieci malo przybieraja, a przy kp wiadomo ze moga mniej przybierac niz na mm.

Moja babcia to samo do mnie gada, zeby dokarmiac mm. A ostatnio mowi, ,,dokarmiasz juz?"

Wg mojej pediatry i poloznej do pierwszego szczepienia dziecko powinno przybrac min 1 kg na kp i jest ok, mój przybrał ponad 1,5 kg wiec po jaki grom mam mu dawac mm

Już wyspał się mój Michaś.
Stary 2013-09-20, 13:14   #3322
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margos poszedl w slady siostry - tamta tez taka zarta byla i pulpet. Aleks to samo. W szoku bylam jak zobaczylam wage - w 3 tyg przybral 1 kg - jak tak dalej pojdzie to szok.

Lece wystawiac buty po Marysi, bo ma i kozaczki nie zniszczone i adidaski - moze kto kupi, to bede miala odrobine kasy na ten moj piekny rachunek za telefonktory lada moment mi zablokuja.
Mój już powoli tez zaczyna przypominać kuleczkę
Czekam jak zacznie chodzić i wyszczupleje znów

Z telefonem jestem w lepszej sytuacji bo jutro dostane kolejne darmowe minuty Bo od dwóch tygodni oczywiście nic na koncie nie ma

Mały
Stary 2013-09-20, 13:17   #3323
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Podobno kiedyś na wsiach podawano dzieciom herbatke z maku,żeby dzieci spały, a rodzice mogli pracować w polu

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:20   #3324
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

...Mąż przestał pytać.

Cytat:
Napisane przez luksia Pokaż wiadomość
moja za to rozpowiada ze nie dajemy jej dziecka na rece i twierdzi ze mało daje jesc bo mały wtf a to wczesniak wiec bedzie mały na razie, nie dociera to do niej kompletnie

Cytat:
za wage

Synek
Stary 2013-09-20, 13:21   #3325
sammi24
Zadomowienie

Tak dyskretnie się przypomnę

Jakie macie nawilżacze powietrza/jakie polecacie?
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:23   #3326
Neni1984
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42895580]Neni Ty chyba jako jedyną trzymasz tak restrykcyjna dietę, a Twój syn bardzo reaguje na to, co jesz. Ja wprawdzie nie jem wzdymajacych warzyw ani pestkowych owoców, ale smażone rzeczy tak, frytki też, nawet w mcd byłam, a słodyczami to sie opycham...

No dobra, nie jem też czekolady, choć biała tak ani kawy, miodu, orzeszkow...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Nie jest strasznie restrykcyjna, bo słodyczy sobie nie potrafię odmówić, ale faktycznie - nie jem niczego smażonego, żadnych fast foodów i słodycze to też ciągle te same sprawdzone.
Cytat:
Dziewczyny dzieki za opinie odnosnie bujaczka. Chodzi mi własnie o to, że potrzebuje czegoś, żebym mogła Małego spokojnie ze sobą targać, tym bardziej, że ta przeprowadzka i jakos będę musiała się w tym nowym mieszkaniu organizować, a tak to zostaje nam tylko gondola ale ta od roana jest mega wielka i cięzka i ciązko ją tak targac.
To bierz
Też mam Roana Maritę i gondolka stoi w kuchni, a bujaczek sobie noszę np. do łazienki Choć nieraz zdarza mi się zatargać gondolkę do łazienki
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
czy Wasze dzieci tez sie tak slinia? robia babeli i wyciagaja jezyk na zewnatrz? moj maly dzisiaj co chwile puszczal sline tak jakby mial jej za duzo i nawet kilka razy sie zachlysnal, w ogole wczoraj skonczylismy 9 tyg a moj maly caly czas pije niespokojnie, przy butli sie prezy, prostuje i musze go kolysac bo tak to wypycha butle ;/
Od kilku dni strasznie i nie raz zakrztusił się tą śliną
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Neni biedny Kubuś i biedna Ty, bo też się namęczyłaś przy ulewającym maluszku .. ja też myślę, że to po cukierkach.. borówki przy kp można jeść...
A najgorsze, że dziś dalej ulewa
Nie wymiotował już w nocy i nie ulewa aż tyle, ale nie mogę zostawić go np. w łóżeczku na wznak i wyjść do innego pomieszczenia.

Jeszcze z nowości napar z rumianku wprowadziłam - 2 szklanki dziennie.
Cytat:
Neni, odpocznij sobie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42897653]Neni [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Samanta, nasze teściowe to by mogły przyjaciółkami zostać- są tak samo rąbięte Ostatnio też przejechała i lezie do wózka i "OOO śpi a ja go chcę na rączki....trzeba go obudzić!"
A właśnie jutro wiedźma przylatuje na miotle, muszę sobie zaparzyć wiadro melisy. Pewnie znowu się skończy jakąś awanturą, albo ja się poklócę przez nią z tż, albo my z nią....
:

My jutro jedziemy na teścia urodziny - swoją drogą pierwszy wyjazd Małego w gości i to z noclegiem chyba.
Wkurzam się na samą myśl jak będą mi tam dzieckiem rozporządzać
Chciałabym żeby ktoś się nim zajął żebym odsapnęła, ale jak teściówka go bierze to mnie już coś trafia

Uśmiałam się z przygody w solarium

-------
Hej
A czy po rumianku może mi dziecko ulewać? Oczywiście rumianek piję ja - nie dziecko.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:23   #3327
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Ja mam jakiś no name, dostałam na ślub taki na prad,

Stary 2013-09-20, 13:28   #3328
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno kiedyś na wsiach podawano dzieciom herbatke z maku,żeby dzieci spały, a rodzice mogli pracować w polu

nawet nie podobno sama myślałam żeby czegoś takiego nie zrobić jak mi dziecko spać nie chciało

a rozmawiałam ostatnio z mamą o wprowadzaniu pokarmów nowych to powiedziała że któremuś z nas dała już przed 3cim miesiącem

Synek
Stary 2013-09-20, 13:28   #3329
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jakiś no name, dostałam na ślub taki na prad,
O to ja mam podobny i nawet powiem więcej... nie mam pojęcia czy go polecam

I Mój "Malutki"... w wolnych chwilach gdy nie śpi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11377 (640x480).jpg (37,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11394 (640x480).jpg (39,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11403 (480x640).jpg (35,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11412 (640x480).jpg (49,1 KB, 38 załadowań)

Mały
Stary 2013-09-20, 13:30   #3330
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

nie mam nie pomogę

Synek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości