Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 11:51   #1171
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Nemosku pytalas czy mam duzo pokarmu, no nie ukrywam jest go dosc sporo :/ dobrze ze mam wkladki laktacyjne bo bym miala ciagle mokra koszule .

Ale mi sie dluuuuzy dopiero przed 12 a mialam wrazenie ze juz kolo 15
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:52   #1172
Espere
Raczkowanie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Też miałam taki ból, ale nic mi się nie skracało. A może tak sprawdził
Dlatego napisalam ze tak jest w moim przypadku i zapewne nie zawsze tak być musi

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny które brały furaginum, szczególnie z tego co pamiętam Kociak w jakich dawkach brałyście i przez ile dni?
Biorę 3 razy dziennie po 2 tabletki. Do tego witamina C, bo ponoć wtedy lepiej działa.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
bardzo ładnie już waży mój na szczęście główką w dół oby się już nie odwrócił

łooo a rozwarcie duże??
to sobie razem poleżymy póki co
To jest nas już trzy, niestety też muszę leżeć.
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:53   #1173
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Heja wpadlam tylko napisac ze pewnie bedzie mnie mniej przez weekend bo mamy odciety internet bo przyjechali z oknami wlasnie a jutro wesele itd :P
Wiec nie martwcie sie w razie co nie rodze ani nic
Fajnie, że uprzedziłaś, przynajmniej nie będziemy się matwić
Bawcie się dobrze

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Angie trzymajcie sie w dwupaku jak najdluzej !! Kociak jakbys z nia pisala to pozdrow ja ode mnie .
Ja znowu zostalam bez Jaska na chwile, polozna wytlumaczyla mi ze mam go karmic z piersi a jak przysnie to odwiezc go do nich i one tam jeszcze butelka sprobuja dokarmic i dziecko mi zwroca
Szybko Ci podtuczą Jasia

Ktosiula co za surprise?? Ja i tak fot nie widzę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-20, 11:53   #1174
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Od którego tygodnia powinni robić KTG? Bo jak na razie to miałam tylko sprawdzanie tętna.
u mnie robią od 28 ale tak że lekarz zaleca to jak sie nie mylę to 32 z tym że jak masz problemy to wczesniej pisze :P zalezy chyba od lekarza.
Stary 2013-09-20, 11:55   #1175
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
U nas zimno, rano to chyba z 5 stopni było, myslałąm ze nie dojdę, oczywiście w banie kontrole i sie wlekłam do tego lekarza 10 minut dłużej, potem bus a tam pełno studentów i uczniów, stanąć nie było jak. Jako ze tyle ludzi to ktos otworzył okna i wiało .. już mam katar,mam nadzieje ze przejdzie,

AAAAAAA dzisiaj zaczynamy 37 tydzień

a no i wczoraj pokazywałam mężowi tą naklejkę od maomami i może też taką bedziemy mieć, albo podobną. i może jakieś literki zrobimy wspólnie:P mąż jeszcze chciał cos namalować węglem nad łózeczkiem, ale nie wiem czy to dobry pomysł... ?
za tydzień

Mój katar mnie na razie trzyma ale biorę rutinoscorbin więc mam nadzieje że mnie nie rozłoży

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
kupowałaś gotowe te podstawy czy robiłaś sama?

ależ zazdroszczę, ale lepiej niech moja mała siedzi w brzuchu co najmniej do połowy listopada

co zdjecie to lepsza mina

niech się trzymają w dwupaku

, a wiesz ile Tymek waży?

ale dziś pospałam
Dzisiaj idę na usg po południu

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Żyłam nadzieją, że puszczą mnie w weekend na pare godzin a tu

Pamiętaj, że masz jeszcze 4 tygodnie wytrzymać!!

Hmm...może się musisz przyzwyczaić do leków
Jak będzie dalej bolało to dzwoń do lelarza.

Super cieszcie się sobą

Ja mam kapturki kupione...mam nadzieję, że będę miała pokarm póki co też żadnego wycieku nie miałam...

za zakup bryki

Może musisz się przyzwyczaić z nim spać
Mnie też mój wkurzał ale później się z nim przeprosiłam...

Może czop?
Ale Ty masz chyba jeszcze sporo czasu do tp...

Super, że się odezwała
Makeczka ładnie rośnie, jeszcze trochę niecj ją potrzymają
Dużo siły dla Was

Dzieje się

No to super wieści

Ups...to musisz unikać...

A czemu nie chcą puścić na miasto?
Tak odwołując się jeszcze do poprzedniego postu to Ty w szpitalu pół domu niedługo zgromadzisz.Bagażówkę trzeba będzie wynajmować
Cytat:
No to super wieści
Czekamy teraz na relację z usg

Ostatnio trochę się narobiłaś to teraz czas na spokojne leżakowanie

Też bym coś porobiła
Jeszcze trochę i tu jobla dostanę

Co za folię zamówiłaś??

Położyli chinkę nam na sali i ma może z 150cm, chudziutka, malutka tylko brzuch odstaje...wygląda jak dziecko haha

Właśnie idę coś porobić.O wiem ocenię jak mąż tapetę położył

Ale macie tam przegląd ras

Nie nudzi Ci się?

Kyte Czemu nie lubisz rogala? Ja go kocham i uwielbiam się do niego przytulać

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:59   #1176
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość

widzę że skracająca się szyjka nie odpuszcza w naszym gronie

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:00   #1177
ktosiula
Wtajemniczenie

Tadaaaaam! Mamy wózek! Tako Laret A ja chyba jestem od wczoraj najszcześliwszą ciężarną na świecie
Miał być nowy a wyszło, że jest używka, za to w świetnym stanie! Zobaczyłam ogłoszenie na tablicy i pojechaliśmy obejrzeć czy faktycznie tak jak piszą stan idealny no i jest niemal idealny. Kupię tylko nowy materacyk do gondoli i adaptery do Maxi Cosi. Odświeżę też lekko tapicerkę, ale właściwie nie ma tam co odświeżać.
W zestawie jest też fotelik ten Tako ale nie będziemy używać. Do tego folia przecideszczowa na fotelik, folia na wózek, moskitiera i parasolka

Utargowaliśmy troszkę cenę i jeszcze nam babka dorzuciła nowy przewijak!

Maxi Cosi kupowałam osobno już wcześniej.

Wrzucam foty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3080202.jpg (112,3 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3080188.jpg (110,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3080200.jpg (56,3 KB, 40 załadowań)

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:03   #1178
nemosek
Zakorzenienie

A wiem się mi przypomniało

Acelinka Ja chyba wezmę normalny wymiar kosmetyków chyba że się nie zmieszczą .W sumie tż najwyżej doniesie.Muszę to rozpatrzyć
Ryba Super wieści ,serducho ok

Cytat:
Tylko się cieszyć

Do rozwiązania a kiedy to będzie to nie wiadomo...dla dobra Majeczki oby jak najdłużej - niech ładnie rośnie

Pewnie lepiej niech posiedzi jak najdłużej

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Witam dziołszki!
Jak się czują nasze mamusie i ich dzidziusie?
Dzidzia zyczę Wam dużo zdrówka i dużo sił. Trzymam za Was kciuki nieustannie.

Maomami super naklejka! Wyszło bardzo ładnie!

Babku ja bym czekała na to pierwsze łóżeczko, jest ładniejsze. Albo w ogóle kazała oddawać kasę i kupiłabym gdzieś indziej. Śmiech na Sali ten sprzedawca. Inaczej bym na to patrzała gdyby od razu się odezwali, że nie mają tego łóżeczka i że trzeba będzie czekać… Poza tym przypomnij sobie ile czasu poświęciłaś na podjęcie decyzji, teraz się nie zadowolisz pierwszym lepszym łóżeczkiem, już ciągle byś się wkurzała patrząc na nie.
Gatta ma rajstopy ciążowe, kupowałam tam ostatnio. Fajne były, bardzo wysokie w stanie.

Lilith mam nadzieję, że z tym zastojem i żylakiem wszystko będzie dobrze. Jak to jest z Pessarem to nie wiem,nie pomogę. Brawa dla maluszka za ładne przybieranie na wadze!

Ryba zmień mi proszę wizytę z 2.10 na 7.10. godz. 11.30. Dziękuję!
Brawa za 37 tydzień, czasu co raz mniej! Fajnie, że z serduchem ok, teraz jak masz te dodatkowe leki do fenka to będzie gites. Ja bym węglem po ścianach nie malowała….

Lineczka my w zeszłym roku za ogrzanie gazem domu 260 m2 i podgrzanie wody miesięcznie płaciliśmy 2100 zł, niestety gaz jest drogi, za to bardzo wygodny. Teraz też już dogrzewamy i mamy milutko.. Okno Ci wstawili? Nie zapomnij się pochwalić!

Kyte gratuluję wyprawki! Zaszaleliście Czekam na foty!

Aaby brawa za wizytę! Córa to już niezły klocuszek! A, że pupką w dół, no trudno – trzeba się nastawić na cesarkę, będzie dobrze.

Nemosek jak nocka w nowym mieszkaniu?

Acelinka trzymam kciuki a Ty się oszczędzaj bo nic więcej zrobić nie możesz. Oby się małej nie spieszyło zbytnio na świat, niech sobie siedzi grzecznie w maminym brzuszku. Acelinka nie strasz twardym brzuszkiem, oby to nic nie przepowiadało…
Pampersów i podkładów biorę po kilka, kosmetyki też chyba poprzelewam. Resztę rzeczy tż będzie miał w aucie i mi przyniesie jak trzeba będzie.

Trela Morela ale przygoda! Dobrze, że się nic poważnego nie stało. Coś z naszą równowagą w ciązy się dzieje. Pokaż te pieluszki w pszczółki i sowy – zazdroszczę już na samą myśl!!!

Kabriela świetne literki!

De ja Ci życzę, żeby z chwilą porodu te złe nastroje Twoje, zachowanie męża i Danielka znikły gdzieś w przestworzach. Niech się stanie cud i tż będzie znów kochanym troskliwym i cudownym mężem i ojcem, starszy synuś grzecznym przedszkolakiem a najmłodszy cudowną, słodką pociechą! Co Ty się w tej ciąży namęczysz to Twoje…

Domii strasznie dużo radości mi sprawiają Twoje posty. Jasiek musi być cudowny a Ty bardzo szczęśliwa Właśnie mi się przypomniało dzisiaj po przebudzeniu, że jak urodzisz przed koncem 37 tyg chyba to masz za free szczepionki na pneumokoki, a to gruba kasa jest. Podpytaj o to później pediatrę.

Kasiula świetne ubranka! A kombinezon to w ogóle bomba!

Ola_k11 może to był pierwszy kawałek czopa?

Miki siara może dopiero pojawić się po porodzie lub w trakcie. U mnie też sucho ale raczej się z tego cieszę.

O widzę, że się Angie do nas odezwała. Ciekawe ile tam poleży do rozwiązania… Oby jak najdłużej, dzieciakowi najlepiej jest przecież w brzuszku.

A ja mam dla Was niespodziankę, niedługo wrzucę zdjęcia! Ale na pewno ta niespodzianka nie sprawi tyle radości co mi hihihihih
Nocka spokojna,zapytaj mnie za jakiś czas jak się przyzwyczaję
Może w końcu coś mi się przyśni

O wrzucaj ciekawość mnie żżera

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-20, 12:05   #1179
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Tadaaaaam! Mamy wózek! Tako Laret A ja chyba jestem od wczoraj najszcześliwszą ciężarną na świecie
Miał być nowy a wyszło, że jest używka, za to w świetnym stanie! Zobaczyłam ogłoszenie na tablicy i pojechaliśmy obejrzeć czy faktycznie tak jak piszą stan idealny no i jest niemal idealny. Kupię tylko nowy materacyk do gondoli i adaptery do Maxi Cosi. Odświeżę też lekko tapicerkę, ale właściwie nie ma tam co odświeżać.
W zestawie jest też fotelik ten Tako ale nie będziemy używać. Do tego folia przecideszczowa na fotelik, folia na wózek, moskitiera i parasolka

Wrzucam foty
klask i:
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:07   #1180
sorento
Rozeznanie

Cytat:

Wrzucam foty
piękny!!!!

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:11   #1181
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

Wrzucam foty
super

ja jade po swój w sobote

Daniel
Stary 2013-09-20, 12:11   #1182
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Wrzucam foty
Ooo super!!!! fajne są te larety!! i jeszcze zaoszczędziliście!!klas ki:
Stary 2013-09-20, 12:14   #1183
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Wrzucam foty
No to barwo ,prawdziwa okazja się Wam trafiła

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Heja wpadlam tylko napisac ze pewnie bedzie mnie mniej przez weekend bo mamy odciety internet bo przyjechali z oknami wlasnie a jutro wesele itd :P
Wiec nie martwcie sie w razie co nie rodze ani nic

Chcialam pocytowac ale nie zdazylam na laptopie a na telefonie nie lubie

Aaaaa zapomnialam

Angie, trzymam kciuki za dwupak caly czas!

Domii, ale super ze masz Jasia kolo siebie

Didzia, dziela mamuska z Ciebie i dacie rade a maly zobaczysz silny jest i dobrze ze jest wspolpraca z lekarzami!
Tfu tfu

Udanej zabawy!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Angie trzymajcie sie w dwupaku jak najdluzej !! Kociak jakbys z nia pisala to pozdrow ja ode mnie .
Ja znowu zostalam bez Jaska na chwile, polozna wytlumaczyla mi ze mam go karmic z piersi a jak przysnie to odwiezc go do nich i one tam jeszcze butelka sprobuja dokarmic i dziecko mi zwroca
Zadowolona jesteś z opieki?

W nocy jest z Tobą Jasiu?Tż przebrał już pieluchę?

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Od którego tygodnia powinni robić KTG? Bo jak na razie to miałam tylko sprawdzanie tętna.
Ja też tylko miałam tętno sprawdzane.U nas jest tak że nie wysyłają na KTG.Ewentualnie w szpitalu Ci zrobią jak pojedziesz na IP.
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
no niezle

to chyba byl taki zryw na noc,bo ledwo wstalam i puscilam kolejne pranie -tymrazem nasze ciuchy,bo juz sie nazbieralo- no i jeansy wisza na zimnym kaloryferze :/wiec sie nacieszylam...

oczywiscie trzymam kciuki za Angie

a ja poniewaz dalej doczekac sie kasy z zusu nie moge,zaczynam sie martwic,a jeszcze tam nie dotralam postanowilam,ze w koncu jest tez telefon...no i zadzwonilam,pieknie z maszyna "pogadalam", ponaciskalam co kazali i wkoncu uslyszalam- przewidywany czas na polaczenie z konsultantem 5min., polaczen oczekujacych przed moim 20!!!.wiadomo jak to sie skonczylo,jak mam caly ten zasilek na ktory czekam wydac na tel.to wole jeszcze sie wstrzymac,ale w pon.juz tam sie musze ruszyc. Wam tez placa w jakichs takich niezrozumialych ratach? bo ja dostaje za kazdym razem inna kwote,w innym terminie-jeden wielki burdel:/ciekawe jak macierzynski beda mi wyplacac
O kurcze to pochwaliłam

Ale trzeba walczyć o swoje pieniądze z tym Zusem.Masakra

Z dwojga złego może lepiej że nie mam z nimi do czynienia bo bym powybijała tam połowę w afekcie
Cytat:
a czemu Cię nie puszczą? ;> edit- już docztałam
Folia przeciwdeszczowa do wóżka, bo jak kupowałąm wóz to folii nie było tylko moskitiera a na zime to raczej słabo ;d

A pamietasz sen?;>
Nic mi się nie śniło
Ale przy Twoich świetnych snach jakbyś była na moim miejscu wyobrażam sobie że miałabyś na bank sen snów

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-20, 12:16   #1184
babku
Zadomowienie

Ja tak na szybko tylko.

acelinko ja chyba też wezmę w małych buteleczkach, bo mi się to nie pomieści. Mąż w razie czego będzie dowoził. Pampersów też wezmę trochę. Ogólnie podobnie ja Ty, nastawiam się na krótki pobyt w szpitalu

A rogala nie będę zwracać, drogi nie był, a kupiłam go też do karmienia.

Kabriela śliczne te literki Czy tylko ja tu jestem takim beztalenciem??
Mąż też Ci się udał

Domi super, że już masz Jaska na stałe. A kapturków mam w nadmiarze, bo dostałam w spadku od koleżanek. Myślałam, że się nie przydadzą, a tu może jednak.

Jasiek jest cudny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

Kasiula super łupy Mam jedną czapę identyczną

Kyte to mnie nie pocieszyłaś z tym rogalem. Trudno mam nadzieje, że chociaż do karmienia się przyda.

Ola_k11 pomyślałam od razu, ze to może czop

Trele ty po prostu czekasz, żeby razem ze mną rodzić A pogoda i u mnie dzisiaj super. Od razu samopoczucie inne.

De28 dobrze, że w końcu się wyspałaś. Dwójka dzieci w zupełności Ci wystarczy
A pokarm odciągałaś i podawałaś małemu czy kazali Ci wylewać? Chodzi mi w szpitalu, bo u mnie podobno koleżance kazali wylewać

Nemosek za wizytę. I kciuki żeby Tymek się obrócił.
A jak majty rozrzucałaś w przypływie namiętności, podczas dziewiczej nocy, to nie dziw się, że rano szukałaś

Dzidzia jak się czujesz dzisiaj?

Fajnie, że są wieści od Angie i że nadal w dwupaku. zaciśnięte.

Ja nie mogłam coś spać w nocy, rano pojechałam na badania, zaraz lecę na kawkę z koleżankami, później zakupy z mężem i odprawić rodziców na lotnisko. Jak ja bez nich wytrzymam tydzień
Wieczorkiem znów będę prasować i pisać z Wami ba bieżąco.
Aaa i rozmawiałam z tym gościem od łóżeczka. Odmówiłam tej zamiany. Ma mi wysłać pościel, rogala, ogólnie wszystko, tylko łóżeczko przyjdzie później. Oczywiście na ich koszt. Był tak miły, że nawet nie potrafiłam być zła. Chyba ma to już wyuczone
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:22   #1185
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko się cieszyć

Do rozwiązania a kiedy to będzie to nie wiadomo...dla dobra Majeczki oby jak najdłużej - niech ładnie rośnie

O nieeee Ale masz rację, dla Majeczki to nawet z nogami w górze
Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Dlatego napisalam ze tak jest w moim przypadku i zapewne nie zawsze tak być musi

Biorę 3 razy dziennie po 2 tabletki. Do tego witamina C, bo ponoć wtedy lepiej działa.

Ja też...
Cytat:

Wrzucam foty
Ale super i bardzo ładny kolor

Dziewczyny, w ogóle zauważyłam, że nasz wątek to jakiś taki pechowy. Dużo mamy aniołkowych mam z początku ciąży, teraz Dzidzia urodziła tak szybko, dużo dziewczyn w okolicach 30-34 tc ma już rozwarcia. Ja nie wiem co się dzieje

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:23   #1186
babku
Zadomowienie

ktosiula wózek cudny. Jakby mi ktoś powiedział wcześniej, że szary, to pomyślałabym, że brzydki. Ten bardzo mi się podoba. A jak jeszcze po okazyjnej cenie to już w ogóle rewelacja.

Uciekam, bo się chyba spóźnię przez Was
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:25   #1187
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
No to barwo ,prawdziwa okazja się Wam trafiła

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Tfu tfu

Udanej zabawy!

Zadowolona jesteś z opieki?

W nocy jest z Tobą Jasiu?Tż przebrał już pieluchę?

Ja też tylko miałam tętno sprawdzane.U nas jest tak że nie wysyłają na KTG.Ewentualnie w szpitalu Ci zrobią jak pojedziesz na IP.

O kurcze to pochwaliłam

Ale trzeba walczyć o swoje pieniądze z tym Zusem.Masakra

Z dwojga złego może lepiej że nie mam z nimi do czynienia bo bym powybijała tam połowę w afekcie

Nic mi się nie śniło
Ale przy Twoich świetnych snach jakbyś była na moim miejscu wyobrażam sobie że miałabyś na bank sen snów
hahaha, ja sie moich snów boje czasem ale nie wiem od czego one zależą. Praktycznie 80% snów są beznadziejne, smutne i dołujące.
Stary 2013-09-20, 12:28   #1188
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
Mój katar mnie na razie trzyma ale biorę rutinoscorbin więc mam nadzieje że mnie nie rozłoży

A czemu nie chcą puścić na miasto?
Tak odwołując się jeszcze do poprzedniego postu to Ty w szpitalu pół domu niedługo zgromadzisz.Bagażówkę trzeba będzie wynajmować

Ale macie tam przegląd ras

Nie nudzi Ci się?
Oby się nic z tego nie rozwinęło teraz pogoda zdradliwa

Nie wiem...mam tu być i koniec podobno pytali mojej lekarki i nie wyraziła zgody

Jak tu mam korzenie zapuścić to trochę rzeczy potrzebne...ale wymianka idzie, coś przywozi coś zabiera

Do koloru do wyboru

Najbardziej mnie wkurza, że jest tu tylko mały sklepik, w którym można kupić angielskie gazety, kanapki albo batona
Zero wyboru, dosłownie 5 rzeczy na krzyż wrr... żadnej kawiarni, nawet nie ma gdzie pójść bo szpital mały

Cytat:

Wrzucam foty
super, że okazja się trafiła
Podobają mi się Larety jaki to kolor? Bo fotek nie widzę...

Stary 2013-09-20, 12:37   #1189
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
O nieeee Ale masz rację, dla Majeczki to nawet z nogami w górze

Ja też...

Ale super i bardzo ładny kolor

Dziewczyny, w ogóle zauważyłam, że nasz wątek to jakiś taki pechowy. Dużo mamy aniołkowych mam z początku ciąży, teraz Dzidzia urodziła tak szybko, dużo dziewczyn w okolicach 30-34 tc ma już rozwarcia. Ja nie wiem co się dzieje
Ale to chyba nie tylko tak u nas
Cytat:
hahaha, ja sie moich snów boje czasem ale nie wiem od czego one zależą. Praktycznie 80% snów są beznadziejne, smutne i dołujące.
Eh bo za dużo problemów i trosk na głowie.
Wszystko właśnie stąd się bierze

Cytat:
Oby się nic z tego nie rozwinęło teraz pogoda zdradliwa

Nie wiem...mam tu być i koniec podobno pytali mojej lekarki i nie wyraziła zgody

Jak tu mam korzenie zapuścić to trochę rzeczy potrzebne...ale wymianka idzie, coś przywozi coś zabiera

Do koloru do wyboru

Najbardziej mnie wkurza, że jest tu tylko mały sklepik, w którym można kupić angielskie gazety, kanapki albo batona
Zero wyboru, dosłownie 5 rzeczy na krzyż wrr... żadnej kawiarni, nawet nie ma gdzie pójść bo szpital mały

super, że okazja się trafiła
Podobają mi się Larety jaki to kolor? Bo fotek nie widzę...

Nie no pewnie że potrzebujesz multum rzeczy,jakoś musisz przetrzymać jeszcze trochę.Teraz jakby nie patrzeć to Wasz drugi dom.Fajnie że mężul tak się troszczy.
Musisz sobie zrobić zapasy słodyczy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-20, 12:42   #1190
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Dziewczynki nasz mały Gentleman Jaś( ) fot. by Domi
Jaaaki cuudny
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Super

Byliśmy wczoraj z mężem u siostry i dostaliśmy reklamówkę ciuszków
Ale fajnie i znowu kolejne zakupy odpadają
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

kyte, szkoda, że rogal niewygodny. Dlatego ja przed kupnem najpierw sprawdziłam stacjonarnie jaki on jest w dotyku, żeby się nie przejechać.

Mam wieści od Angie!
"Cześć! jak tam czuje się Domi i jej synek? Ja cały czas mam skurcze, szyjka miękka i krótka na 15 mm, dostaję zastrzyki i kroplówki"

Napisałam jej o tym, że dzidzia urodziła i dopytałam się co tam dalej z nią i małą...
"Dbają o to, żebym jeszcze nie urodziła. Majcia waży 1900 gr staram się być silna, ale czasami nerwy puszczają. Ślę pozdrowienia i buziaczki dla Maluszków."

Ja dzisiaj mam zabiegany dzień. Za niedługo ma przyjść koleżanka, później spacer z pieskiem, po 16 lekarz i później jedziemy do domu rodzinnego a po drodze wstępujemy po ten kombinezon, który wygrałam na allegro Siostra już mi mówiła, że ma kolejną turę rzeczy dla mnie (kołyska i jakieś ciuszki i pościel od jej koleżanki + gazety ciążowo-dzieciowe).
Kupowałam go stacjonarnie i fajny mi się wydawał, nie wiem może nie nauczyłam się go stosować i muszę się przyzwyczaić?
Angie trzymam mocno kciuki kochana za Was!!
Cytat:

AAAAAAA dzisiaj zaczynamy 37 tydzień

Cytat:
Hejka

Już po wizycie,wszystko ok z szyjką,zamknięta na amen.Słyszałam serduszko,tym razem po lewej stronie brzuszka,chyba Tymek już się odwrócił.Wcześniej zawsze po prawej.Ciekawa jestem bardzo ale sprawdzimy to dzisiaj po południu

Morfo i mocz przyzwoite

Mam się nie przemęczać i dużo odpoczywać
Taaaa....

Trochę dzisiaj jestem niewyspana,zimno na polku ale przynajmniej słoneczko jest

Lecę poczytać co tam u Was
za udaną wizytę
Cytat:

Kyte Czemu nie lubisz rogala? Ja go kocham i uwielbiam się do niego przytulać
Sama nie wiem, a może to wina pełni? Dziś robię podejście numer dwa.
Cytat:

Wrzucam foty
Śliczny ten wózek bardzo mi się podoba!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:43   #1191
Taszanta
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
o niezle

a ja poniewaz dalej doczekac sie kasy z zusu nie moge,zaczynam sie martwic,a jeszcze tam nie dotralam postanowilam,ze w koncu jest tez telefon...no i zadzwonilam,pieknie z maszyna "pogadalam", ponaciskalam co kazali i wkoncu uslyszalam- przewidywany czas na polaczenie z konsultantem 5min., polaczen oczekujacych przed moim 20!!!.wiadomo jak to sie skonczylo,jak mam caly ten zasilek na ktory czekam wydac na tel.to wole jeszcze sie wstrzymac,ale w pon.juz tam sie musze ruszyc. Wam tez placa w jakichs takich niezrozumialych ratach? bo ja dostaje za kazdym razem inna kwote,w innym terminie-jeden wielki burdel:/ciekawe jak macierzynski beda mi wyplacac
Ehhh nie stresuj się tak, kochana, już tu pisałam- tam jest taka opcja że trzeba sekundę odczekać i pytają czy chcesz żeby oddzwonili.....i NAPRAWDE oddzwaniają po kilku godzinach- wypróbowane dwa razy

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:49   #1192
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie!

Cytat:
Nie no pewnie że potrzebujesz multum rzeczy,jakoś musisz przetrzymać jeszcze trochę.Teraz jakby nie patrzeć to Wasz drugi dom.Fajnie że mężul tak się troszczy.
Musisz sobie zrobić zapasy słodyczy
Kiepko ze mną... rozklejam się co chwilę jakoś tak mnie rozbiła ta niemoc wyjścia...zgłupieję tu
Znajomi nas na jutro zaprosili, bo kolega miał w tygodniu urodziny. Małż miał pójść się odstresować ale napisał, że nie idzie bo głupio się będzie czuł jak ja tu w szpitalu taka sama. Poza tym nikomu nie mówiliśmy, że tu jestem i nie chce się tłumaczyć i rozwodzić na ten temat.
Biedny też czasu wogóle nie ma, bo cały dzień pracuje, musi sobie coś ugotować na wieczór i następny dzień do pracy, chatę ogarnąć, poprać mi piżamy itp. Już dlatego nie wymagam, żeby przyjeżdżał codziennie na te pół godziny po nocy...a swoją drogą tęsknie bardzo i smutno mi

Stary 2013-09-20, 12:50   #1193
Mya1989
Zakorzenienie

Nemosku, innych wątków nie czytam, to może i na innych też tak się dzieje

Wymieniają u mnie znów rurę, bo jednak trzeba całą zaraz się okaże, że cały pion na 4 piętrach będą wymieniać...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:56   #1194
24Kasiula24
Raczkowanie

Przyszła pościel i leżaczek, wszystko piękne ahhh
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 12:56   #1195
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świ

Cytat:
Kiepko ze mną... rozklejam się co chwilę jakoś tak mnie rozbiła ta niemoc wyjścia...zgłupieję tu
Znajomi nas na jutro zaprosili, bo kolega miał w tygodniu urodziny. Małż miał pójść się odstresować ale napisał, że nie idzie bo głupio się będzie czuł jak ja tu w szpitalu taka sama. Poza tym nikomu nie mówiliśmy, że tu jestem i nie chce się tłumaczyć i rozwodzić na ten temat.
Biedny też czasu wogóle nie ma, bo cały dzień pracuje, musi sobie coś ugotować na wieczór i następny dzień do pracy, chatę ogarnąć, poprać mi piżamy itp. Już dlatego nie wymagam, żeby przyjeżdżał codziennie na te pół godziny po nocy...a swoją drogą tęsknie bardzo i smutno mi

Wiem co czujesz ja tak długo nie leżałam, ale mogę sobie to wyobrazić. Pamietaj jednak ze to dla dobra Majeczki szybko zleci
Stary 2013-09-20, 13:03   #1196
malinka123108
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świ

http://allegro.pl/kocyk-microfibra-z...489764167.html

dziewczny doradzcie czy fajny bo mam kupic....

paulinko trzymaj sie ja pamietam jak z lenka lezalam czekajac na porod mialam to samo...ale nie jest zle pomysl ze maz da rade gorzej jakbys miala dzieciatko jeszcze w domu tak jak ja gdy mialam operacje na torbiel...wtedy dopiero bylo...
Stary 2013-09-20, 13:03   #1197
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...

Ja tez mam dzis dzien raczej z tych depresyjnych ;(

Ide na laptopa poogladac wozek ktosiuli , literki kabrieli no I malenkiego Jasia a potem spac

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:08   #1198
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja tez mam dzis dzien raczej z tych depresyjnych ;(
ja też bo do donoszenia jeszcze 6 tyg mam wrażenie że to cała wieczność leżenia

Daniel
Stary 2013-09-20, 13:11   #1199
kyte
Wtajemniczenie

Wrzucam parę zakupów.Później wrzucę kocyki nie chcę ich narazie wyjmować z pudełeczek muszą poczekać na swoją kolej prania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00819.jpg (87,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00818.jpg (109,2 KB, 65 załadowań)
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:12   #1200
ryba91
Zakorzenienie

Czy którejś wpisać płec albo Imię?

Malinka123108
Miss Triss
Grulla
Lusesita23
Niunia32

Te osoby idą na liste zagnionych, ok? czy któras sie udziela ale ja przegapiłam ?

rusalka12
Koala19
Slimaczek19
Agaczilla21
asieq85
Kathrin von Hexe
gabrysiaczek19
Gleniusia-

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości