|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzy lata temu pracowałam w UK w logistyce w jednej hurtowni i na jogurty szedł taki syf że przez kolejny rok piłam tylko takie jogurty które sama zrobiłam. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w 6 czy 7 tygodniu ciąży zachorowałam na ostrą niechęć do szydełka - a wcześniej potrafiłam siedzieć całymi dniami - w pracy i w domu (do 2-3 w nocy) i szydełkować. I tak nagle mnie odrzuciło. Nie mogłam patrzeć na szydełko. Na zwolnieniu coś będę musiała robić więc spróbuję się przełamać. Zobaczymy czy mi co z tego wyjdzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rodzice katowali mnie sokiem z buraka jak chorowałam na małopłytkowość. To była najgorsza rzecz jaką kiedykolwiek piłam. Mama dodawała tam różnych specyfików, żeby mnie przekonać ale nic nie pomagało.
![]() |
#1623 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1624 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie lubię kotów ale to jest bezbłędne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze? ja się nie boję bo wiem, że mój mąż pomoże mi we wszystkim. On tak bardzo czekał na to dziecko i tak bardzo je chciał, że wiem że świetnie sobie poradzi jako ojciec a i mi we wszystkimi pomoże ![]()
![]() |
#1626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jakie jeszcze sa na liscie? Bo u nas byc moze dziewczynka ale lekarz nie jest pewien na 100 % i prosil zeby rozowych ubranek nie kupowac, ale jak dziewczynka to raczej Amelia a jak chlopak to nie mamy pojecia..
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1628 |
Zadomowienie
|
Ja tylko nienawidze skrótu Olek, no poprostu nie trawie. Imię bardzo mi sie podoba ale to był mój warunek ze żaden Olek (ewentualnie Oli jeśli już). No i jest Alek, on sam mówi o sobie "Ajusiek" bo my czasem mówimy Alusiek. Pewnie z wiekiem będzie Aleks.
Tylko rodzice i siostra mojego męża uparcie nazywaja go Olkiem i w głowie mu mieszają. W końcu nie wytrzymam i zwróce im uwage. Chociaż moja "ukochana" szwagierka kiedyś juz nam zwróciła uwage ze mój syn to Olek a nie żaden Alek i mamy nie mieszać dziecku w głowie. Ja raczej wyszczekana jestem ale wtedy mi szczęka opadła i tak sie zagotowałam ze stwierdziłam ze lepiej żebym udała że nie slysze niż powiedziała dwa słowa za dużo. Dzis myślę ze nie opłacało sie zaciskać zębów w celu zachowania poprawnych stosunków bo ta osoba nie jest tego warta. |
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
Ja idę do szkoły rodzenia z ciekawości i z nudów . Skoro i tak siedzę w domu to może jednak coś ciekawego się dowiem . W razie czego mam tu u siebie 3 świeże mamuśki i pewnie każda mi będzie mogła coś poradzić . Ale skoro jest okazja na darmową szkołe rodzenia to czemu nie . Jakbym miała płacić to pewnie bym nie poszła .
|
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1631 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1632 |
Zadomowienie
|
U nas jest podział obowiązków. Mąż sprząta kuchnie i odkurza. Mi zostają kurze, podłogi i łazienka. Jest po gastronomiku ale nie umie i nie lubi gotować chociaż ma kilka popisowych dań: jajecznica na boczku, kiełbasa smażona z cebulą, zupa gulaszowa i zupa meksykańska (hit!) I to mi wystarcza.
Poza tym jest najwspanialszym ojcem na świecie o co kieszcze 3 lata temu sam się nie podejzewał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1634 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja się nie boję bo mój mąż już sprawdzony ![]() ![]() no ale chyba wszystko zalezy od charakteru przyszłego taty ![]() z obaw przed urodzeniem synka miałam jak będzie z "nami" po porodzie bo poród był rodzinny ale nie żałowałam ani przez chwilę ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1636 |
Zakorzenienie
|
Ja też się nie boję o męża bo wiem , że mogę na niego liczyć . Na razie on sprząta i nie marudzi przy tym . Zawsze mogę na niego liczyć . I robi mega jajecznicę na pomidorach z kiełbaską i serem . Potrafi ugotować ziemniaki
![]() Kiedy pomagał mi ubić bitą śmietanę i co z tego wyszło ? MASŁO ! Pierwszy raz w życiu wyszło mojemu mężowi MASŁO przy ubijaniu śmietany 36 % na krem ![]() Ale tak to zakupy też często robi . Ja teraz jak źle sie czuję to nie muszę naprawde nic robić . Nawet często powtarza jak źle się czuję nawet mu obiadu nie muszę robić bo zawsze coś sobie zje . Więc przy dziecku wiem , że też mi będzie pomagał ile tylko będzie mógł . |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc moim zdaniem to rodzice decydują jak będą mówić na dziecko nikt inny nie powinien tego kwestionować a co gorsza pouczać matki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1640 |
Zakorzenienie
|
wykończyłam spagetti
![]()
#1641 |
Zakorzenienie
|
Lidka mój by pewnie w internecie zobaczył
![]() Najważniejsze , że nasi panowie sobie poradzą w kuchni i z głodu nie umrą . ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Magnusia ja jak jestem za długo głodna to potem mam napady głodu do końca dnia ![]() Ale gdy pracuję na 8 to jemy razem śniadanie i później raczej o podobnych porach też robie się głodna |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Zakorzenienie
|
mój też- YT Twoim przyjacielem i poradnikiem ![]()
#1643 | |
Gang Iren
|
Cytat:
U mnie niby też nie. Tzn nie piliśmy nigdy tej najtańszej. Kupowałam taką co kosztowała funt za butelkę półtora litrową,ale dwie butelki szły dziennie,no na 4 osobową rodzinę,nie uważam,żeby było dużo. A 2 f x 365 dni w roku daje 730 f. Muszę zacząć tą kasę wrzucać do skarbonki ![]() N liście jest: Adam,Aleksander,Robert,Ar tur,Kacper i Dominik.
![]() |
#1644 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
- Ktoś nie ma bladego pojęcia o pielęgnacji noworodka, jak ja. - Ktoś nigdy nie miał na ręku małego dziecka, jak ja. - Ktoś chce poznać ciężarówki z okolicy, jak ja ![]() - Ktoś lubi empirycznie poznawać świat i mieć próby generalne, np przed kąpaniem małego dziecia, jak ja. - Ktoś chce zaangażować w tża w dzieciowe sprawy, jak ja (liczę, że na najważniejsze spotkania ze mną pójdzie..., był się ze mną zapisać i Pani powiedziała, że obecność tżów na wybranych zajęciach jest bardzo wskazana). Co do koszulek - możecie polecić producenta, który robi ładne, eleganckie koszulki dla mamuś? Może mam za duże wymagania, ale nie chcę mieć na sobie zwykłej szmatki, w której będę się czuła mało kobieco. Wiem, że porodówka to nie miejsce, żeby emanować seksapilem, ale nie chcę też tam z siebie zrobić nieatrakcyjnej mamuśki. Chcę coś pośredniego - eleganckiego ale i mamuśkowego ![]()
![]() |
#1645 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Zakorzenienie
|
Dominik fajne- znałam kiedyś jednego- bradzo fajny i sympatyczny człowiek
#1648 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, wczoraj w temacie zaproponowałam się do przerabiania zdjęć bo trochę w grafice siedzę i bardzo lubię się tym zajmować
![]() ![]() ![]() ![]() Btw pomiędzy UPC a Netią co byście wybrały? Chcę iść do obu, zależy mi na w miarę szybkim necie tak do 70 złotych na miesiąc, bez zwiększenia się tej sumy z czasem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Alsekdaner! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Zakorzenienie
|
O na brudny dywan też nie mogę patrzeć
![]() ![]() W sumie może znacie jakiś dobry płyn do czyszczenia dywanów ? Kupiłam vanish ale średnio jestem z niego zadowolona |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Rozeznanie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.