|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
Mówiłam że pisze tylko to co myślę, nie uogólniam, bo wiem że różnie jest, i owszem zależy to dużo od wychowania. Mi np nie podoba się jak mój brat wychowuje swojego jedynaka
Mój brat i bratowa to naprawdę ludzie świetni, no ale na syna dmuchają i chuchają jak mogą, nie wezmą go do innych dzieci, bo inne dzieci są przeziębione i tym podobne zachowania, wszyscy do moich rodziców biorą wszystkie swoje dzieci, tylko oni zawsze zostawiają swojego w domu z teściową, niby bawi się z jakimiś dziećmi, no ale jakoś tak dziwne mi się ich patrzenie na wychowanie wydaje. Chociaż muszę przyznać że Mikołaj jest świetnym dzieckiem, i np ostatnio jak byłam w Polsce przywieźli go to chodził ze swoją kuzynką (mają po 4 lata) i tłumaczył jej skąd się dzieci biorą
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
mnie ogólnie przeraża to jak obecnie dzieci spędzają czas...przed komputerem i grają w gry albo ze sobą piszą przez internet zamiast wyjść się pobawić na dwór...ja zanim poszłam do szkoły już jak miałam 5 lat sama wychodziłam do piaskownicy z dziećmi się ciągle bawiłam potem po szkole obiad i zaraz na dwór ciężko mnie było do domu zaciągnąć a teraz...załamka.
|
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brat cioteczny jak chce się spotkać ze swoim kolegą, który mieszka dosłownie naprzeciwko nas, to dzwoni i gada z nim z pół godziny, a potem dopiero umawiają się na rower czy coś
Jak nie było ich w domu to trudno, przychodziłam później, albo to oni przychodzili do mnie
|
|
|
|
#3694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ja jestem najmłodsza i przyznam szczerze że chyba wszyscy jesteśmy w równym stopniu rozpieszczeni, ale oczywiście w granicach. Brachol uważa inaczej tzn. że to ja jestem najbardziej rozpieszczona ale raczej dlatego że jestem córunia tatunia u mnie było jak u iixi - nie było tupania że coś chce i dostałam, chyba że nie pamiętam Laski mam pytanie z innej beczki. Czy któraś z Was zdawała FCE? Albo przygotowuje się do niego? Potrzebowałabym porady jakie książki czy inne materiały są akuratne do samodzielnej nauki i wspartej korkami Dzięki z góry ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
ja tak samo w wakacje to nawet ciężko było na obiad wrócić bo się wolało inne przekąski i towarzystwo a nie tam rodziceeeee ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Ahahahaha to też Ja jeszcze krzyczałam z podwórka do naszego okna na 1 piętrze : "mama masz może dla mnie 2 zł na loda albo chipsy?"
|
|
#3696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pół godzinki i gotowe
|
||
|
|
|
#3697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
FCE ostatecznie nie zdawałam z przyczyn losowych a potem olałam ale te książki są ok. Przynajmniej mnie pasowały ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Taaak , a jak mama wołała do domu wieczorem to to była największa tragedia
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
I było jeeeeeeszcze pół godziny, jeeeeeeeeszcze 10 minut
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
A cóż to?
aaaa ok ok wszystko zapisane w każdym razie ![]() A ile poświęciłaś czasu zanim przystąpiłaś?
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2013-09-20 o 14:04 |
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
ex a jak idzie magisterka?
widzę po podpisie że ciężko?
|
#3703 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Postanowiłam ujawnić się w wątku, bo podczytuje Was od dłuższego czasu i miło by było stać się częścią Waszej społeczności ![]() My z TŻ co prawda nie mamy ustalonej jeszcze konkretnej daty (choć chcielibyśmy, aby nasz dzień miał miejsce w czerwcu albo sierpniu 2015), ogólnie to może się wydać ciekawe, ale ... nawet nie jesteśmy zaręczeni Chociaż wydaje mi się, że niebawem coś może się wydarzyć ... Za miesiąc wprowadzam się do pokoju, który wynajmował wcześniej TŻ ze swoim kolegą ze studiów, stąd też nasze ostatnie rozmowy na temat ślubu itp. - chciałam mieć pewność, że mamy podobny pogląd na wspólne życie i zamieszkanie razem nie przedłuży tego wszystkiego w nieskończoność Teraz może coś o nas ... Cóż, pierwszej młodości nie jesteśmy (mamy po 25 lat, co prawda ja ukończę je w październiku), rok temu oboje skończyliśmy studia i szczęśliwie obojgu po studiach udało się znaleźć całkiem fajną pracę. Razem jesteśmy ... prawie 10 lat! 4 listopada stuknie nam kolejna rocznica bywało różnie, raz lepiej, raz gorzej, przechodziliśmy burzliwe okresy (głównie ze względu na mój trudny charakter), ale nadal trzymamy się razem za ręce, ostatnio nawet poczułam się, jakbyśmy odmłodnieli w naszym stażu Przez te 10 lat nie mieszkaliśmy razem "oficjalnie", a jedynie pomieszkiwaliśmy u siebie, chociaż od momentu skończenia studiów w sumie spędzaliśmy ze sobą prawie całe dnie. Trochę się boję tej przeprowadzki, czy dobrze robię... Myślałam może, że zaręczymy się wcześniej (ostatnio byliśmy na wakacjach we dwoje w romantycznej scenerii) i że to mnie umocni w decyzji, ale nie ma lekko ;-) chyba TŻ nie chciał, żebym te zaręczyny uznała za "wymuszone" zbliżającym się terminem złożenia wypowiedzenia w obecnym mieszkaniu ![]() Uff, to tyle ... Mam nadzieję, że znajdę pośród Was bratnie dusze
|
|
|
|
#3704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o taaak aż się rozmarzyłam ![]() a co do rodzeństwa.. mój brat jest ode mnie 5 lat starszy, nigdy nie potrafiliśmy się dogadać bo on zawsze uważał mnie za gówniarza, który nic nie wie, a on uważał siebie za człowieka ze wszystkimi doświadczeniami świata. Teraz się to zmieniło, i chociaż dzieli nas prawie 10 tys km potrafimy się dogadać germanistka1988 Witam nową PM, nie wszystkie dziewczyny są tutaj zaręczone więc nie masz się co martwić, że jesteś odludkiem aaa i gratuluję tak długiego stażu!
Czekamy na Ciebie Edytowane przez Bacardi_ Czas edycji: 2013-09-20 o 14:19 |
|
|
|
|
#3705 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za ciepłe słowa na powitanie
Oj, to prawda, nasz staż przyprawia o palpitację serca - nasi znajomi już stracili rachubę, ile to czasu jesteśmy ze sobą, my w sumie też już o tym nie myślimy Czasami (zwłaszcza dalsze grono znajomych i rodziny), kiwało głową z niedowierzaniem, że z tak długoletniego związku coś "wyjdzie". Jednak jak dla mnie nie można kierować się jedynie "latami" - tak naprawdę, poznając się w wieku 15 lat jako dzieci, moim zdaniem trudno etap początkowego "chodzenia" wliczać do faktycznego czasu trwania związku, nawet po 5 latach - kiedy większość par w dojrzalszym wieku planuje ślub lub jest już długo po nim - my mieliśmy dopiero 20 lat... Choć każdy patrzy na to inaczej
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
germanistka1988 Witam
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
![]() Witaj o nas poczytasz więcej, klikając w nicki w liście w pierwszym poście
|
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, faktycznie długi staż
Ale fajnie, już przeżyliście ze sobą chyba wszystko co można i znacie się na wylot będziecie pewnie bardzo zgodnym małżeństwem gratulacje wytrwałości
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładny staż ![]() a co do rodzeństwa, to ja mam starszego brata i dla mnie to układ idealny 2lata różnicy, także wychowywaliśmy się w razem. I cieszę się, że to ja jestem młodsza, bo on jako starszy to wiadomo, miał gorzej, bo musiał się mną 'opiekować' ale generalnie to oboje byśmy w ogień za sobą wskoczyli i bardzo się cieszę,że go mam. Nie chciałabym być jedynaczką |
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Moja najstarsza siostra jest ode mnie starsza o 8 lat a najmłodsza o 3 i lepiej dogadywałam się zawsze z tym starszym rodzeństwem, a szczególnie z bratem o 6 lat starszym, nigdy nie patrzyli na mnie z góry na szczęście
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Malwina_89 teraz właśnie zobaczyłam Twoją stronę i widzę, że pochodzisz z okolic, gdzie mój TŻ ma całą dalszą rodzinę (ciotki, wujki i kuzynostwo)
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
ja też tej książki używałam
a nie, jednak tą: click , pomyliło mi się Tyle, że ja ostatecznie nie zdawałam bo stwierdziłam, że nigdy mi się to nie przyda i szkoda mi kasy na to. ;-)
zacznij robić przysiady!” Edytowane przez iixi Czas edycji: 2013-09-20 o 14:43 |
|
|
|
#3713 |
|
Raczkowanie
|
Co do zgodności ... Zależy czy TŻ będzie mnie słuchał czy nie
A tak na poważnie, to mamy dość odmienne charaktery - ja jestem z natury wybuchowa (co w sercu, to na języku), trochę roztrzepana, ale jednocześnie wrażliwa i empatyczna; TŻ z kolei to oaza spokoju i racjonalnego myślenia; myślę też, że kwestia utrzymania porządku może być punktem zapalnym - TŻ lubi mieć wszystko na swoim miejscu, czasami nawet wykazuje pedantyczne skłonności w kilku aspektach; ja z kolei lubię porządek i lubię sprzątać, ale czasami - kiedy np. jestem zmęczona - wymyka mi się to spod kontroli, a wtedy na łóżku piętrzą się stosy wyciągniętych z szafy ubrań bądź na biurku rozrzucone kosmetyki - choć zwykle jest to kwestia ogarnięcia pokoju w 15-20 min. Wychodzę z założenia - jak sprzątać, to porządnie (moja mama kiedyś mówiła do mnie: "Anthea", bo byłam pod ogromnym wpływem programu na TVN Style i wszystko wkładałam do koszyków i pudełek, co zresztą zostało mi do dziś, w szafkach mam zawsze porządek idealny i wiem, gdzie co znaleźć) Ale śmiejemy się z tych naszych "inności", więc może nie będzie źle
Edytowane przez germanistka1988 Czas edycji: 2013-09-20 o 14:51 |
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już po zakupach ?
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też miałam rozsterki wprowadzając się do Tż ale w ogóle nie żałuję tej decyzji !! Ty też nie będziesz żałować ! 10 lat to bardzo sporo czasu ! Gratuluje wytrwałości ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
germanistka witaj
ja chyba jak po 10 latach bym nie miała nadal pierścionka to bym już powoli rezygnowała z tego związku.. a ja z moim też jestem od czasu jak miałam 15 lat. i jak będę miała 25 też będzie 10 lat ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 7 lat starszą siostrę i dopiero jak ona wyszła za mąż zaczęłam się z nią dogadywać ! Teraz uważam że jest moja najlepszą przyjaciółka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3719 |
|
Wtajemniczenie
|
Toś nie poszalała za bardzo
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
nie.. do Forum w poniedziałek chyba jadę dopiero
wtedy poszaleje
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

Mój brat i bratowa to naprawdę ludzie świetni, no ale na syna dmuchają i chuchają jak mogą, nie wezmą go do innych dzieci, bo inne dzieci są przeziębione i tym podobne zachowania, wszyscy do moich rodziców biorą wszystkie swoje dzieci, tylko oni zawsze zostawiają swojego w domu z teściową, niby bawi się z jakimiś dziećmi, no ale jakoś tak dziwne mi się ich patrzenie na wychowanie wydaje. Chociaż muszę przyznać że Mikołaj jest świetnym dzieckiem, i np ostatnio jak byłam w Polsce przywieźli go to chodził ze swoją kuzynką (mają po 4 lata) i tłumaczył jej skąd się dzieci biorą

Jak nie było ich w domu to trudno, przychodziłam później, albo to oni przychodzili do mnie 

aż się rozmarzyłam 

A tak na poważnie, to mamy dość odmienne charaktery - ja jestem z natury wybuchowa (co w sercu, to na języku), trochę roztrzepana, ale jednocześnie wrażliwa i empatyczna; TŻ z kolei to oaza spokoju i racjonalnego myślenia; myślę też, że kwestia utrzymania porządku może być punktem zapalnym - TŻ lubi mieć wszystko na swoim miejscu, czasami nawet wykazuje pedantyczne skłonności w kilku aspektach; ja z kolei lubię porządek i lubię sprzątać, ale czasami - kiedy np. jestem zmęczona - wymyka mi się to spod kontroli, a wtedy na łóżku piętrzą się stosy wyciągniętych z szafy ubrań bądź na biurku rozrzucone kosmetyki - choć zwykle jest to kwestia ogarnięcia pokoju w 15-20 min.