Panny Młode 2015 cz. 7 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 14:54   #3721
Bacardi_
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez germanistka1988 Pokaż wiadomość
Co do zgodności ... Zależy czy TŻ będzie mnie słuchał czy nie A tak na poważnie, to mamy dość odmienne charaktery - ja jestem z natury wybuchowa (co w sercu, to na języku), trochę roztrzepana, ale jednocześnie wrażliwa i empatyczna; TŻ z kolei to oaza spokoju i racjonalnego myślenia; myślę też, że kwestia utrzymania porządku może być punktem zapalnym - TŻ lubi mieć wszystko na swoim miejscu, czasami nawet wykazuje pedantyczne skłonności w kilku aspektach; ja z kolei lubię porządek i lubię sprzątać, ale czasami - kiedy np. jestem zmęczona - wymyka mi się to spod kontroli, a wtedy na łóżku piętrzą się stosy wyciągniętych z szafy ubrań bądź na biurku rozrzucone kosmetyki - choć zwykle jest to kwestia ogarnięcia pokoju w 15-20 min.
Wychodzę z założenia - jak sprzątać, to porządnie (moja mama kiedyś mówiła do mnie: "Anthea", bo byłam pod ogromnym wpływem programu na TVN Style i wszystko wkładałam do koszyków i pudełek, co zresztą zostało mi do dziś, w szafkach mam zawsze porządek idealny i wiem, gdzie co znaleźć) Ale śmiejemy się z tych naszych "inności", więc może nie będzie źle
wiesz, podobno przeciwności się przyciągają

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 14:55   #3722
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
nie.. do Forum w poniedziałek chyba jadę dopiero wtedy poszaleje
Do Europy się przejedź pooglądać
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 14:59   #3723
germanistka1988
Raczkowanie

GG do germanistka1988

Cytat:
germanistka witaj

ja chyba jak po 10 latach bym nie miała nadal pierścionka to bym już powoli rezygnowała z tego związku.. a ja z moim też jestem od czasu jak miałam 15 lat. i jak będę miała 25 też będzie 10 lat

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

ja tylko w Polo byłam! więc noo długo mi to nie zajęło
Też bywało różnie, swojego czasu również myślałam, że to wszystko zmierza ku nicości, choć uczucia i dużo czułości TŻ okazywał mi zawsze, nawet w najgorszych chwilach mojego zwątpienia nie powiedział nigdy złego słowa; zawsze wszystko cierpliwie tłumaczył (że na każdego, również na nas, przyjdzie w końcu pora). Pierścionek nie jest dla mnie celem samym w sobie, jednak kiedy powiedziałam TŻ, że nie to jest dla mnie najważniejsze i że nie muszę wcale mieć pierścionka, odpowiedział, że "taki Skarb" zasługuje na najładniejszy jaki tylko istnieje - zrobiło mi się wtedy bardzo miło, choć pewnie odrobina żartu w tych słowa również była zakodowana
germanistka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:13   #3724
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
ex a jak idzie magisterka? widzę po podpisie że ciężko?
nie no ten emotek jest takim moim ogólnym podejściem do tego póki co się nie spinam, mam czas

witam nową pm
Stary 2013-09-20, 15:20   #3725
okaro
Zadomowienie

przyszłam wam zrobić opiernicz:P, nie trzymałyście kciukow

ale w poniedzialek i tak ide na spotkanie z szefowa:P
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:33   #3726
anglistka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość

Ja mam siostrę, 7 lat młodszą, ale nie wiem, nie czuję z nią jakiejś superrodzeńskiej więzi, jakie widzę np. między moją mamą a jej rodzeństwem. U mnie jest bardziej jak u mojego taty - on się z siostrą kontaktuje raz na jakiś czas. Wiadomo, że ja przejmuję się, co u niej się dzieje i na odwrót, ale ja generalnie zawsze byłam mocno wycofana jeżeli chodzi o okazywanie uczuć (no wyjątkiem jest TŻ oczywiście ).
ja mam z kolei brata młodszego o 6 lat i mam tak samo jak Ty
zanim się urodził podobno męczyłam wszystkich naokoło, że wszyscy mają rodzeństwo a ja nie. Jak mama mi powiedziała, że będę mieć braciszka to sie ucieszyłam ale jak się urodził a był bardzo chorowitym na początku i wymagającym dzieckiem więc cała uwaga rodziców była skupiona na nim to zamieniłam się w potwora bo byłam tak zazdrosna. (ja tego nie pamiętam ale mama kiedyś mi mówiła, że z grzecznego dziecka zrobiła się jędza). I w sumie od momentu kiedy się urodził, a ma już teraz 17 lat, to jest takie napięcie między nami. Mamy caaałkiem różne charaktery, rodzice całkiem inaczej podchodzili do mnie i inaczej do niego, jest między nami różnie chociaż im jesteśmy starsi tym jest lepiej ale ta poprawa nie jest jakaś mega. Zawsze słyszałam ustąp mu, jesteś starsza, bądź mądrzejsza, mały z tego korzystał a ja się od niego odwracałam... a szkoda bo jest nas tylko dwoje.

Edytowane przez anglistka
Czas edycji: 2013-09-20 o 15:40
anglistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:42   #3727
Beezee
Zakorzenienie

Germanistka witaj
Stary 2013-09-20, 15:43   #3728
nudnylogin
Rozeznanie

Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez germanistka1988 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Postanowiłam ujawnić się w wątku, bo podczytuje Was od dłuższego czasu i miło by było stać się częścią Waszej społeczności
My z TŻ co prawda nie mamy ustalonej jeszcze konkretnej daty (choć chcielibyśmy, aby nasz dzień miał miejsce w czerwcu albo sierpniu 2015), ogólnie to może się wydać ciekawe, ale ... nawet nie jesteśmy zaręczeni Chociaż wydaje mi się, że niebawem coś może się wydarzyć ... Za miesiąc wprowadzam się do pokoju, który wynajmował wcześniej TŻ ze swoim kolegą ze studiów, stąd też nasze ostatnie rozmowy na temat ślubu itp. - chciałam mieć pewność, że mamy podobny pogląd na wspólne życie i zamieszkanie razem nie przedłuży tego wszystkiego w nieskończoność
Teraz może coś o nas ... Cóż, pierwszej młodości nie jesteśmy (mamy po 25 lat, co prawda ja ukończę je w październiku), rok temu oboje skończyliśmy studia i szczęśliwie obojgu po studiach udało się znaleźć całkiem fajną pracę. Razem jesteśmy ... prawie 10 lat! 4 listopada stuknie nam kolejna rocznica bywało różnie, raz lepiej, raz gorzej, przechodziliśmy burzliwe okresy (głównie ze względu na mój trudny charakter), ale nadal trzymamy się razem za ręce, ostatnio nawet poczułam się, jakbyśmy odmłodnieli w naszym stażu
Przez te 10 lat nie mieszkaliśmy razem "oficjalnie", a jedynie pomieszkiwaliśmy u siebie, chociaż od momentu skończenia studiów w sumie spędzaliśmy ze sobą prawie całe dnie.
Trochę się boję tej przeprowadzki, czy dobrze robię... Myślałam może, że zaręczymy się wcześniej (ostatnio byliśmy na wakacjach we dwoje w romantycznej scenerii) i że to mnie umocni w decyzji, ale nie ma lekko ;-) chyba TŻ nie chciał, żebym te zaręczyny uznała za "wymuszone" zbliżającym się terminem złożenia wypowiedzenia w obecnym mieszkaniu
Uff, to tyle ... Mam nadzieję, że znajdę pośród Was bratnie dusze
Hej!
Nick przypadkowy czy tez jestes "powiazana" z niemieckim?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:46   #3729
magda_mjt
Zakorzenienie

Teraz coraz wiecej nowych PM'ek sie nam pojawia . Chyba juz nadszedł faktyczny czas na przygotowania do 2015

Stary 2013-09-20, 15:53   #3730
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Teraz coraz wiecej nowych PM'ek sie nam pojawia . Chyba juz nadszedł faktyczny czas na przygotowania do 2015

Magda weź się ogarnij
nie dajmy się zwariować
Stary 2013-09-20, 15:54   #3731
Bacardi_
Wtajemniczenie

Dziewczyny otwiera wam się TA strona? Bo podobno fajny zespół a za cholerę mi się nie załaduje

Czekamy na Ciebie

Stary 2013-09-20, 15:55   #3732
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beezee Pokaż wiadomość
Magda weź się ogarnij
nie dajmy się zwariować
No co Ty? Tłok sie zrobił, to na pewno znaczy, ze trzeba juz sie brać do roboty! Inaczej wszystkie terminy bedą na wszystko pozajmowane

Stary 2013-09-20, 15:56   #3733
Malwina_89
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez anglistka Pokaż wiadomość
ja mam z kolei brata młodszego o 6 lat i mam tak samo jak Ty
zanim się urodził podobno męczyłam wszystkich naokoło, że wszyscy mają rodzeństwo a ja nie. Jak mama mi powiedziała, że będę mieć braciszka to sie ucieszyłam ale jak się urodził a był bardzo chorowitym na początku i wymagającym dzieckiem więc cała uwaga rodziców była skupiona na nim to zamieniłam się w potwora bo byłam tak zazdrosna. (ja tego nie pamiętam ale mama kiedyś mi mówiła, że z grzecznego dziecka zrobiła się jędza). I w sumie od momentu kiedy się urodził, a ma już teraz 17 lat, to jest takie napięcie między nami. Mamy caaałkiem różne charaktery, rodzice całkiem inaczej podchodzili do mnie i inaczej do niego, jest między nami różnie chociaż im jesteśmy starsi tym jest lepiej ale ta poprawa nie jest jakaś mega. Zawsze słyszałam ustąp mu, jesteś starsza, bądź mądrzejsza, mały z tego korzystał a ja się od niego odwracałam... a szkoda bo jest nas tylko dwoje.
Część Twojej historii pokrywa się z Twoją- moja siostra była bardzo wyczekiwanym dzieckiem (2 lata przed jej narodzinamu zmarł mój braciszek), na dodatek ciąża była zarówno dla niej jak i mojej mamy dużym zagrożeniem, ostatecznie urodziła się 3 miesiące za wcześnie i ledwo przeżyła- co za tym idzie rodzice przez pierwsze lata jej życia trzęśli się nad nią (w sumie bardziej mama). Ja byłam zawsze bardzo samodzielna i niezależna i rodzice zupełnie inaczej nas traktowali (no dobra, to mama nas inaczej traktowała, za siostrę trzeba było zawsze wszystko robić i ją wyręczać, pilnować itp.). I teraz są tego skutki niestety... Jest mało zaradna i wszystko trzeba jej wykładać jasno i prosto, jest średnio życiowa.
Choć muszę przyznać, że nie usłyszałam nigdy od rodziców, że mam jej ustąpić, nie obarczali mnie również zajmowaniem się nią, generalnie nie faworyzowali jej czy mnie. Może dzięki temu mamy teraz dobry kontakt a ja nie mam do niej żalu

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:58   #3734
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
No co Ty? Tłok sie zrobił, to na pewno znaczy, ze trzeba juz sie brać do roboty! Inaczej wszystkie terminy bedą na wszystko pozajmowane

Też zaczynam powoli panikować, tym bardziej, że dzisiaj moim koszmarkiem przed ślubnym był brak wolnych terminów sali, a za tydzień chcemy iść podpisać umowę oby to nie był sen proroczy

Czekamy na Ciebie

Stary 2013-09-20, 15:58   #3735
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny otwiera wam się TA strona? Bo podobno fajny zespół a za cholerę mi się nie załaduje
u mnie działa może spróbuj na innej przeglądarce otworzyć?
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:58   #3736
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
mi się ładuje. skąd jesteś?
Cytat:

puknij się w czółko
Stary 2013-09-20, 16:00   #3737
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
mi się ładuje. skąd jesteś?
obecnie jestem w Niemczech, myślisz, że to może być przyczyną, nie zdarzyło mi się jeszcze takie coś
a jak zespół?

Czekamy na Ciebie

Stary 2013-09-20, 16:03   #3738
lolusl
Japońska rzepa

Łoojezu,wróciłam właśnie z siłowni ,byłam z tż i się nabiegałam! Przebiegłam ok. 10 km, z czego połowę 15 km/h więc jestem zadowolona Myślę,że to będzie lepiej działać niż ta nieszczęsna Chodakowska z tym jej naciągniętym uśmiechem
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:03   #3739
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
obecnie jestem w Niemczech, myślisz, że to może być przyczyną, nie zdarzyło mi się jeszcze takie coś
a jak zespół?
nie, nie tylko ten zespół jest z Rzeszowa stąd moje pytanie czy jesteś z okolic Rzeszowa
Stary 2013-09-20, 16:04   #3740
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Łoojezu,wróciłam właśnie z siłowni ,byłam z tż i się nabiegałam! Przebiegłam ok. 10 km, z czego połowę 15 km/h więc jestem zadowolona Myślę,że to będzie lepiej działać niż ta nieszczęsna Chodakowska z tym jej naciągniętym uśmiechem
ona ma dziwną twarz.. tak ogólnie

Czekamy na Ciebie

Stary 2013-09-20, 16:04   #3741
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha mój ulubiony jej tekst: już po krzyku
Stary 2013-09-20, 16:04   #3742
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
nie, nie tylko ten zespół jest z Rzeszowa stąd moje pytanie czy jesteś z okolic Rzeszowa
tak, jestem z okolic

Czekamy na Ciebie

Stary 2013-09-20, 16:05   #3743
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
a jak zespół?
oblukaj na yt skoro strona Ci nie działa ja wpisałam nazwę zespołu i wyskoczyło mi kilka ich piosenek

Cytat:
ja mam lenia i nie chce mi się dzisiaj ćwiczyć
a co do Chodakowskiej to ja ją lubię. Tzn ona sama w sobie jest taka trochę drażniąca i te jej teksty w czasie ćwiczeń mnie irytuję czasem ale zestawy ma fajne i całkiem przyjemnie się je ćwiczy
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:06   #3744
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
tak, jestem z okolic
oo fajnie

ja po Chodakowskiej widziałam efekty
Stary 2013-09-20, 16:06   #3745
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
ona ma dziwną twarz.. tak ogólnie
Cytat:
hahaha mój ulubiony jej tekst: już po krzyku
Ma mega dziwną twarz,jak koń. I w sumie nie chciałabym wyglądać jak ona,jest za bardzo umieśniona jak na kobietę wg mnie.Taka męska.
I te jej teksty Nie,zdecydowanie nie jestem jej fanką,już wolę Mel B. i jej okrzyki,bo mnie bawią
It never fails.
Stary 2013-09-20, 16:08   #3746
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
oblukaj na yt skoro strona Ci nie działa ja wpisałam nazwę zespołu i wyskoczyło mi kilka ich piosenek
no też fakt, ale już otworzyłam w innej przeglądarce, coś moja godżilla szwankuje

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Ma mega dziwną twarz,jak koń. I w sumie nie chciałabym wyglądać jak ona,jest za bardzo umieśniona jak na kobietę wg mnie.Taka męska.
I te jej teksty Nie,zdecydowanie nie jestem jej fanką,już wolę Mel B. i jej okrzyki,bo mnie bawią
nie chciałam tego tak bezpośrednio napisać .. ona jest z Sanoka z moich okolic i podobno kiedyś chorowała na anoreksję, ale ile w tym prawdy to nie wiem..

Czekamy na Ciebie

Edytowane przez Bacardi_
Czas edycji: 2013-09-20 o 16:09
Stary 2013-09-20, 16:08   #3747
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
ja na Chodakowską patrzeć nie umiem. Widziałam ją tylko na zdjęciach i jest paskudna wg mnie i właśnie wygląda jak facet. Ostatnio ją widziałam w jakiejś sukni ślubnej to eeee.. A Mel jest super! mega pozytywna osoba

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:10   #3748
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
ja na Chodakowską patrzeć nie umiem. Widziałam ją tylko na zdjęciach i jest paskudna wg mnie i właśnie wygląda jak facet. Ostatnio ją widziałam w jakiejś sukni ślubnej to eeee.. A Mel jest super! mega pozytywna osoba
No dokładnie. Piona Ale jeszcze jak włączam te filmiki,to ona ma taką naciągnietą twarz,jakby botoks robiła sobie wiecznie.
It never fails.
Stary 2013-09-20, 16:13   #3749
anglistka
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Część Twojej historii pokrywa się z Twoją- moja siostra była bardzo wyczekiwanym dzieckiem (2 lata przed jej narodzinamu zmarł mój braciszek), na dodatek ciąża była zarówno dla niej jak i mojej mamy dużym zagrożeniem, ostatecznie urodziła się 3 miesiące za wcześnie i ledwo przeżyła- co za tym idzie rodzice przez pierwsze lata jej życia trzęśli się nad nią (w sumie bardziej mama). Ja byłam zawsze bardzo samodzielna i niezależna i rodzice zupełnie inaczej nas traktowali (no dobra, to mama nas inaczej traktowała, za siostrę trzeba było zawsze wszystko robić i ją wyręczać, pilnować itp.). I teraz są tego skutki niestety... Jest mało zaradna i wszystko trzeba jej wykładać jasno i prosto, jest średnio życiowa.
Choć muszę przyznać, że nie usłyszałam nigdy od rodziców, że mam jej ustąpić, nie obarczali mnie również zajmowaniem się nią, generalnie nie faworyzowali jej czy mnie. Może dzięki temu mamy teraz dobry kontakt a ja nie mam do niej żalu
mój brat może nie tyle, że nie jest życiowy tylko cały czas liczy na to, że ktoś mu coś pomoże zrobić albo nawet ustąpi. Radzi sobie chłopak ale rodzice zawsze niżej stawiali mu poprzeczkę i on ma czas na wszystko. ja zawsze się trzęsłam żeby rodzice byli ze mnie zadowoleni bo slyszalam "ucz sie jestes zdolna, bedzie Ci lepiej w zyciu niz nam tylko dobrze sie ucz". A w stosunku do niego sa bardzo liberalni, co prawda jak zdarzaja sie pały to jest tragedia ale inne słabsze oceny usprawiedliwiaja tym, że on jest mniej zdolny niż ja. A jak dla mnie to jest po prostu leniwy :P no ale... czasu nie da się cofnąć

Witaj Gerministko
Jak pisałaś o sobie i Tżcie to jakbym czytała o moim związku - my tez jesteśmy takimi przeciwieństwami. Ja wybuchowa, on oaza spokoju. I to jest dobre w większości przypadków ale czasem ten jego spokój jeszcze bardziej wyprowadza mnie z równowagi :/

Edytowane przez anglistka
Czas edycji: 2013-09-20 o 16:15
anglistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:19   #3750
Beezee
Zakorzenienie

powiedzcie coś o Mel B myślałam zacząc z nią ćwiczyc

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości