Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 16:31   #1291
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Ach, początek ciąży i wieczne rzyganie, wieczne mdłości... myślałam że wykituje. koszmar. Już wiem, jak to męczą się ludzie na chemioterapiach
7 tydzień, 12, 16 i tutaj "luka czasowa" aż do 24 i nagle 32

Nasturcja, utalentowana jesteś. Mi to z tydzień by zajęło poukładanie takich wierszyków :P
Dzięki Ci , że ominęły mnie mdłości
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hehe, dzięki Dziewczyny, ale to nie jest nic trudnego

Serio mam wirusa w jelitach i prawdopodobnie zakażenie gronkowcem w kącikach ust. Dobrze, że lekarz kumaty i mnie obejrzał.

A my nadal wózka nie mamy za wózek i fotelik mamy się wziąć w październiku. Obyśmy zdążyli

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Tak, mam taki antybiotyk w maści. To podobno nie jest straszna odmiana, bo typowo ciążowa, ale trzeba wyleczyć, żeby mały po porodzie nie złapał ode mnie, bo jego może być ciężko wyleczyć.
no nie, wcale nic trudnego
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Jak wcześnie cc!
Mój gin powiedział, że poza termin wykraczać nie będziemy, pewnie umówimy się jakoś na ostatni tydzień października

Wątek tylko dla Ciebie mnie rozwalił
Kochana, jeszcze zatęsknisz!

Dobra, idę smażyć naleśniki. Któraś reflektuje?
ja, ja
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej.
Przetoczyli mi dziś 2 jednostki krwi.
I od razu człowiek pierwsza klasa! Prawie nowka niesmigana .

Tylko sie pocę jak dzik.

Nasturcja aj lof ju.Ale to już wiesz. Szkoda, że mieszkasz tak daleko.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No widzisz, teraz wszystko będzie z górki! a jak tam synus?

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:34   #1292
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Anka - fajny bujaczek
Gdzieś Ty się w niego zmieściła??
hahaha, tylko bym na to usiadła to miazga by z tego została
nie wiem jak to świeci, nie wiem jak to gra, nie wiem jak to wibruje bo nie miałam baterii żeby sprawdzić. byłam pewna że z bateriami to przyjdzie
Nie płakaj kochana tak w ogóle, lipa w szpitalu, dobrej książki potrzebujesz na zabicie czasu. Ja to chyba pożałabym z kilka grubych książek coby zabić czas.

Wiecie co? upolowałam wczoraj w polskim sklepie kapuste z Polski
taka wielka, ogromna, nie jak te maleństwa co mają tutaj w sklepach i robie jutro normalne gołąbki!
tż nigdy nie jadł, a jak do tej pory to smakuje mu wszystko poza sałatką jarzynową z ziemniaków (wiecie pewnie jaka)
on to na ciepło chciał jeść

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:34   #1293
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz

Dziewczyny macie jakieś fajne ebooki??

Stary 2013-09-20, 16:39   #1294
Lilith890502
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:

a jaki typ? lub jaki tytuły Cię interesują, bo ja mam dużo

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:41   #1295
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
kruche ze śliwkami, bo teściowa nazbierała z ogrodu
Mniami ..

Cytat:
Zdróweczka
Super, że wszystko ok
Dobrze, że możesz sobie pozwalać na małe przyjemności

No to teraz już odżyjesz wampirku i będziesz miała dużo siły do opieki nad synusiem
A jak mały??

Teraz tylko kupy, zupy i pieluchy przynajmniej przez jakiś czas
Chociaż na pare godzin można dziecia podrzucić do babci i oderwać się trochę od domu...

Anka - fajny bujaczek
Gdzieś Ty się w niego zmieściła??

kolejnych tygodni dziewczyny

Moja mama to tam bedzie w pierwszym rzedzie grzywke rwac bo ona go uwielbia

Na wrzes urodzila dziewczyna z moim terminem. Rano jej wody poszly a przed 12 dziecko na swiecie. heloł ! Ta pelnia sie popierniczyla - ja jestem tutaj!

Moja corka wie ze czas wyjsc tylko nie wie jak , wlasnie rabie mnie po biodrze ..

PAULINA - a Ty jak czesto masz usg ustalone? Daja Ci jakies leki czy tak poprostu lezysz?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:42   #1296
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dzięki Ci , że ominęły mnie mdłości
no, dziękuj dziękuj, bo to co przechodziłam to było po prostu nie do opisania.

zastanawiam się, JAK to jest możliwe NIE mieć tych stanów w ciąży... ale to musi być super uczucie...

nie zapomnę jednego popoludnia, leżałam cały czas w łóżku po nocy, gdzie non stop mnie naciagało, albo wymiotowałam samą wodą. TŻ wieczorem tak spojżał na mnie, ze łzami w oczach, bo nie mógł mi jak pomóc i powiedział że tak bladej mnie nigdy nie widział, powiedział że wyglądam jakbym umierała i chciał mnie zabrać do szpitala.

Głupia byłam, mogłam od razu wołać po zobaczeniu II kresek zapas leków przeciwwymiotnych, 120 sztuk na raz, żeby nie latać co chwile do lekarza. Ci idioci mi dali jakieś oranżdaki do picia na odwodnienie z solami mineralnymi i zero lekow przecwwymiotnych. orenżadki mnie dobrze nawodniły, ale nie na dlugo, może kilka godzin czułam że mam te elektrolity i nie padne zaraz, jakaś stara durna lekarka mi to dała, później poszłam do innego lekarza, młody koleś i dał mi tyle, że o nic się nie bałam. rozumiał co czuje chyba, bo miał na biurku zdjęcie z żoną i dwoma synami, a ta stara lekarka to chyba była jakaś stara panna bez "dorobku" i nie miała pojęcia jak to jest

Ani

Stary 2013-09-20, 16:44   #1297
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie!

Cytat:
hahaha, tylko bym na to usiadła to miazga by z tego została
nie wiem jak to świeci, nie wiem jak to gra, nie wiem jak to wibruje bo nie miałam baterii żeby sprawdzić. byłam pewna że z bateriami to przyjdzie
Nie płakaj kochana tak w ogóle, lipa w szpitalu, dobrej książki potrzebujesz na zabicie czasu. Ja to chyba pożałabym z kilka grubych książek coby zabić czas.

Wiecie co? upolowałam wczoraj w polskim sklepie kapuste z Polski
taka wielka, ogromna, nie jak te maleństwa co mają tutaj w sklepach i robie jutro normalne gołąbki!
tż nigdy nie jadł, a jak do tej pory to smakuje mu wszystko poza sałatką jarzynową z ziemniaków (wiecie pewnie jaka)
on to na ciepło chciał jeść
To ja już źle widzę bo przeczytałam, że go przetestowałaś
Czytam książki, gazety, wizaż...ale czas i tak wolno leci

prześlij tu jednego gołębia

Stary 2013-09-20, 16:46   #1298
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

niestety nic na tym kompie nie mam, ALE mogę polecić "sagę o ludziach lodu" Margit Sandemo. Lekko i fajnie się czyta, a wciąga lepiej niż jakiś serial czy telenowela.

ciekawe czy maja to na necie, sama z chęcią bym poczytała. musze popatrzeć dzisiaj za tymi książkami.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
To ja już źle widzę bo przeczytałam, że go przetestowałaś
Czytam książki, gazety, wizaż...ale czas i tak wolno leci

prześlij tu jednego gołębia

oj jakbym mogła to cały pojemniczek bym wysłała jutro

nie ma opcji takiego próbowania tego leżaczka malutki on jest

Ani

Stary 2013-09-20, 16:49   #1299
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

O mamo, ale mnie plecy bolą! Naskakałam się wokół tego wózka jak nie wiem. Poczyściłam, wytrzepałam, ba! wyprasowałam nawet budy i pokrowce , bo byłby pozaginane. To nic, że jak je złoże to się zaraz zagną na nowo, wyprasuje jeszcze raz :P Bawełniane obicie wewnątrz gondoli było delikatnie zmechacone to ja nawet jednorazówką ogoliłam i jest jak nowe! I w ogóle się zachowuje jak wariatka, jeżdże, przekładam, składam, rozkladam - mam nadzieję, że nie tylko mi odbiła szajba na punkcie wózka i jak go tak obejrzałam w z każdej strony to on serio jest w perfekcyjnym stanie, ale się cieszę

Paulinaizabela wózek szaro-czarny

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Te osoby idą na liste zagnionych, ok? czy któras sie udziela ale ja przegapiłam ?

rusalka12
Koala19
Slimaczek19
Agaczilla21
asieq85
Kathrin von Hexe
gabrysiaczek19
Gleniusia-
Koala się odzwywała niedawno.

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Wczoraj wreszcie przyszły lampy do pokoiku Małej
A pochwalę się w załączniku
Księżyc to kinkiet na ściane, a drugie to lampa na sufit
Śliczne lampy! A jako kolor ścian planujecie w pokoiku?

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Na wizażu już panika,
Każda myśli, każda pyta..
Trele, czy Ty dzisiaj rodzisz?
Nie chce Majka już wychodzić?
Trele w domu kombinuje,
co tu Maję sprowokuje…
Już herbatkę z malin pije,
Sprząta, czyści, okna myje.
Plan jest niezły - myśli sobie,
Jeszcze jedną sówkę zrobię,
Potem torbę rozpakuję,
Reklamówkę przyszykuję..
Wiem!!! Latarką TAM poświecę!
Łatwiej drogę znajdzie dziecię!
Majka, wychodź kocie mały,
Świat na Ciebie czeka cały!
Mama, tata, ciotek krocie,
Cała reszta też w tęsknocie!
Rzeczy dla Cię tu bez liku,
Wózek, mnóstwo baloników
I ubranek stosy całe..
Życie będzie doskonałe!
Tak więc wychodź już maluszku,
Bo Ci ciasno pewnie w brzuszku
Trela powinnaś się czuć wyniesiona na piedestał! Sorento pięknie to wymyśliłaś!

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ktosiula, fajny wóz, niby kolor taki smutny, ale ładnie to wygląda no i super, że Wam się tak udało. To, co będziecie robić z tym drugim fotelikiem? Sprzedajecie czy na razie zostawiacie?
Fotelik wsadzę do jakiegoś wora i siup na strych, później spróbujemy sprzedać cały komplet 3w1, bo wydaje mi się że będzie się jeszcze nadawał a i część kaski nam się zwróci. Może wykorzystam do Maxi Cosi ten pokrowiec na nóżki z Tako bo fajny jest, tylko musiałabym obmyśleć jakieś mocowanie.

Cytat:

Dziewczyny, tak ostatnio się zastanawiałam - będziecie coś dawać na materacyk do gondoli? No bo materacyk jest jakoś tam obity bawełną, ale generalnie goły. Wiadomo, że dziecko będzie w kombinezonie, na to dam gruby koc i okrycie gondoli, ale tak mi się wydaje, że coś pod główkę powinnam dać Flanelkę jakąś? Czy nic?
Jakiś kocyk polarowy położę a pod główeczkę tetrę albo flanelę, bo wiadomo może się ulać czy coś. Poza tym wydaje mi się, że pod główką dobrze jak dzieciak będzie miał świeżą pieluszkę tak dla higieny.

Cytat:
Konkurencji się nie boję,
niech rymują tu dziewoje!
Byle Trele coś to dało,
no i sens ogólny miało
Wszak wierszyki dozwolone
nic w nich nie jest zabronione!

Byłam dzisiaj u lekarza i wynikła taka sprawa...
Że biegaczkę nagłą miałam, w kiblu się ja nasiedziałam!
I podobno mam wirusa! Co w jelitach sobie usiadł!
Lekarstw cała reklamówka- a w aptece tygodniówka
lekka ręką zostawiona, łzami niemal okraszona!
Dzwonię zatem ja do męża- "Sprawa -mówię-to potężna
Ktoś wirusem mnie zaraził, gdzieś się chłopcze Ty- zabawił?"
A on na to pokorniutko, skromnie, grzecznie i cichutko,
Że mnie nie chciał denerwować, lecz stoperan był kupować,
wczoraj rano, tuż przed pracą.. Ja się pytam: "Za co, za co?
Twa niewiara w własną żonę- ach ze złości ja już płonę!"
Kłotnią niemal się skończyła ta historia kłopotliwa...

A pan doktor tak kochany, że mi spojrzał też na rany
Co w kącikach ust mych siedzą, skąd się wzięły- diabli wiedzą!
I to nie są już zajady, lecz gronkowiec - częstej wady
organizmu o ciężarnych- objaw przykry, trudny, marny...
Mam na niego antybiotyk, śladu ma już nie być po tym!
Ale odwet! Dałaś czadu!
Wspólczuję jelitówki, a mąż się wstydził i się nie przyznał :P Oby gronkowca udało się szybko wyleczyć! Też miałam wcześniej problem wielki z zajadami ale przeszło. Czytałam, że zajady się robią też przy braku żelaza, jak zaczęlam łykać 2xdziennie na anemię to faktycznie przeszło.

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Super, no to mamy obie Lareta
My kupiliśmy ten szaro-turkusowy
Własnie wiedziałam, ze ktoś kupił ostatnio a nie mogłam sobie przypomnieć kto Pokaż fotkę Też kupiliście używkę no nie? Można spytać za ile?

Cytat:
Dostałam leżaczek z Fishera. Ale bajer, położyłabym się w nim ale troche za duża jestem skęciliśmy dziada i rozkręciliśmy bo pokój już nic nie mieści.

Normalnie jakiś do dupy ten dzień
Lepiej się nie kładź, szkoda leżaczka...

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość

Przepraszam że nie cytuję ale nie mam siły nadrabiać wszystkiego bo dopadło mnie jakieś choróbsko. Nawet nie wiem gdzie mam w tym rozgardiaszu termometr i czuję że mnie gorączka nabiera . Z nosa się leje i gardło drapie, powiedzcie co mogę bezpiecznie wziąć bo nawet mi się nie chce i nie mam siły szukać w necie co wolno a co nie.
Wracając do wizyty to wszystko Ok , szyjka w porządku ktg też a z cukrzycą to sama już nie wiem Położne zobaczyły moje wyniki i powiedziały że prawdopodobnie żadnej cukrzycy nie miałam a lekarz stwierdził że jest ok dietę mam trzymać nadal ale mierzyć cukry co drugi dzień . Zgłupiałam już bo po "niecukrzycowych" daniach cukry też mam ok więc sobie czasem pozwalam na małe grzechy i jakoś leci.
Wracaj do zdrowia!
Jak masz gorączke to weź paracetamol. Na gardełko propolki/isla/tantum verde. Na katar maść majerankową, albo Ibuprom Hipertonic spray. Mnie przy przeziębieniu w pierwszym trymestrze pomógł Prenalen syrop, tylko ma straszny smak - malinowo-czosnkowy. A najlepiej to herbatka z miodem i cytryną i sruuu do łóżka!

Cytat:
Hej.
Przetoczyli mi dziś 2 jednostki krwi.
I od razu człowiek pierwsza klasa! Prawie nowka niesmigana .

Tylko sie pocę jak dzik.

Nasturcja aj lof ju.Ale to już wiesz. Szkoda, że mieszkasz tak daleko.

Ty jesteś jakiś wampajer! Żartuję, dobrze, że Ci lepiej - tak trzymać!

Kyte fajny wózek! Też nie mój styl ale jest bardzo ładny! A muffki zazdroszczę, jakby Ci zginęła to wiesz gdzie mnie szukać :P

Na zakupy mi się nie chce jechać a w lodówce samo światło. Na obiado-kolację mam zrobić kluski śląskie, ziemniaczki czekają gotowe, sosik zrobiony a mnie się nie chcę ruszyć i wziąć do roboty... już się narobiłam dzisiaj i na więcej nie mam ochoty :P Tylko głodna się robie...ktoś chętny do pomocy?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:50   #1300
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
w szpitalu mi będą zakładać i tam mi dadzą. Nie zamierzam szarżować ale może na zajęcia na uczelnie będę mogła z tym pójść

disco misiak
Moim zdaniem możesz, ale dopytaj jak bedą Ci zakładać
To kasa w kieszeni zostanie

Cytat:
no, dziękuj dziękuj, bo to co przechodziłam to było po prostu nie do opisania.

zastanawiam się, JAK to jest możliwe NIE mieć tych stanów w ciąży... ale to musi być super uczucie...

nie zapomnę jednego popoludnia, leżałam cały czas w łóżku po nocy, gdzie non stop mnie naciagało, albo wymiotowałam samą wodą. TŻ wieczorem tak spojżał na mnie, ze łzami w oczach, bo nie mógł mi jak pomóc i powiedział że tak bladej mnie nigdy nie widział, powiedział że wyglądam jakbym umierała i chciał mnie zabrać do szpitala.

Głupia byłam, mogłam od razu wołać po zobaczeniu II kresek zapas leków przeciwwymiotnych, 120 sztuk na raz, żeby nie latać co chwile do lekarza. Ci idioci mi dali jakieś oranżdaki do picia na odwodnienie z solami mineralnymi i zero lekow przecwwymiotnych. orenżadki mnie dobrze nawodniły, ale nie na dlugo, może kilka godzin czułam że mam te elektrolity i nie padne zaraz, jakaś stara durna lekarka mi to dała, później poszłam do innego lekarza, młody koleś i dał mi tyle, że o nic się nie bałam. rozumiał co czuje chyba, bo miał na biurku zdjęcie z żoną i dwoma synami, a ta stara lekarka to chyba była jakaś stara panna bez "dorobku" i nie miała pojęcia jak to jest
Potwierdzam super uczucie brak wymiotów, ale mogłaby ta pierońska zgaga też sobie iść, bo to jedyne co mnie męczy oprócz jeszcze bólu pleców i bioder
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:52   #1301
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
a jaki typ? lub jaki tytuły Cię interesują, bo ja mam dużo
Lubię polskie pisarki, takie współczesne powieści najbardziej. Lekkie, łatwe i przyjemne obyczajowe, przygodowe...w sumie to różne a jakie masz??

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Na wrzes urodzila dziewczyna z moim terminem. Rano jej wody poszly a przed 12 dziecko na swiecie. heloł ! Ta pelnia sie popierniczyla - ja jestem tutaj!

Moja corka wie ze czas wyjsc tylko nie wie jak , wlasnie rabie mnie po biodrze ..

PAULINA - a Ty jak czesto masz usg ustalone? Daja Ci jakies leki czy tak poprostu lezysz?

Coś nie po drodze Ci porodówka może dlatego że transportu nie masz to Maja się nie pcha

Usg 2 razy w tygodniu, raz dziennie ktg, co 4h mierzenie ciśnienia i sprawdzanie tętna, 2 razy dziennie siuśki...leków żadnych nie dają

Stary 2013-09-20, 16:54   #1302
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Lubię polskie pisarki, takie współczesne powieści najbardziej. Lekkie, łatwe i przyjemne obyczajowe, przygodowe...w sumie to różne a jakie masz??
to podaj maila na PW prześlę Ci co mam

Daniel
Stary 2013-09-20, 16:57   #1303
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem możesz, ale dopytaj jak bedą Ci zakładać
To kasa w kieszeni zostanie

Potwierdzam super uczucie brak wymiotów, ale mogłaby ta pierońska zgaga też sobie iść, bo to jedyne co mnie męczy oprócz jeszcze bólu pleców i bioder
W prezencie od losu nie mam zgagi, wciąż nie wiem co to jest zgaga

A te tabletki mietowe rennie działają? Można to brać w ciąży?

Sode niektórzy piją, ale ona ponoć strasznie rozwala żołądek, więc odradzałabym picie sody.

Tutaj jest jeszcze Gaviscon, to akurat można w ciąży pić.

Ruchy małego dzisiaj o wiele wyrażniej czuje.
Tak mi się wydaje, że za jakiś czas to może boleć.
Wczoraj przypadkiem dotknęłam normalnie mega wystającej gulki z boku, ale się zdziwiłam, bo takiej gulki nigdy nie czułam.
Akurat ciemno było, chciałabym to zobaczyć

Ja już chce skan! oby mi powiedzieli jak szyja wygląda i ile waży ta moja pociecha

Ani

Stary 2013-09-20, 17:00   #1304
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...

Ktos pytal o te tetry?
ImageUploadedByWizaz Forum1379689217.147218.jpg

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-20, 17:00   #1305
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz

Anka - to Cię wymęczyło od początku dobrze, że już masz to dawno za sobą

Ktosiula - ja też świrowałam z wózkiem , dobrze że przyszedł w czwartek i zdążyłam się nim nacieszyć choć trochę...teraz czasem luknę na fotki w telefonie i podziwiam

Ładne połączenie kolorystyczne macie będzie się Miki lansował po dzielni

Stary 2013-09-20, 17:01   #1306
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
W prezencie od losu nie mam zgagi, wciąż nie wiem co to jest zgaga

A te tabletki mietowe rennie działają? Można to brać w ciąży?

Sode niektórzy piją, ale ona ponoć strasznie rozwala żołądek, więc odradzałabym picie sody.

Tutaj jest jeszcze Gaviscon, to akurat można w ciąży pić.

Ruchy małego dzisiaj o wiele wyrażniej czuje.
Tak mi się wydaje, że za jakiś czas to może boleć.
Wczoraj przypadkiem dotknęłam normalnie mega wystającej gulki z boku, ale się zdziwiłam, bo takiej gulki nigdy nie czułam.
Akurat ciemno było, chciałabym to zobaczyć

Ja już chce skan! oby mi powiedzieli jak szyja wygląda i ile waży ta moja pociecha
Można rennie, ale oczywiście zjadłam wszystkie
Mleka się napije i jadę na prenatalne, zobaczymy ile te dwa moje szkraby ważą. I czy z nereczkami i serduszkiem wszystko ok.

Może u Ciebie główka albo pupka się ukazały,w ostateczności kolanko
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 17:02   #1307
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
ABBY - ona ma CC ze skonczonym 36 tc . Podobno maly jest ulozony posladkowo I do tego ma wyprostowane nozki , wiec nie ma szans zeby sie przewrocil.

Gdzie LINECZKA ? Muruje?

Lineczka siedzi i wlasciwie sie nudzi i patrzy jak wstawiaja okna juz mam to duze wstawione i jestem w nim normalnie zakochana <3 co prawda jeszcze duzo pracy przy nim ale to jest nie wazne
Jeden monter sie schlal i spi w samochodzie ale corka mu sie przed wczoraj urodzila wiec wiadomo dlaczego nawalony :P

Gratuluje wizyt, zakupow (niestety nie moge ich obrzjrzec), tygodni i wszystkiego innego

Nasturcja jestes najlepsza!
Sorento, ale Ci sie udal wierszyk

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 17:03   #1308
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Mniami ..

Może to dlatego, że wbiłaś na wątek XI-XII, a nie na wrześniowy? xD Może Maja chce się zintegrować z naszymi maluchami?;p

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 17:03   #1309
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ktos pytal o te tetry?
Załącznik 5416752

łoooo Ty masz kolorowe! Gdzie je kupiłaś? Nawet nie wiedziałam że takie są produkowane! też takie chce
mam 3 opakowania po 3 w każdym, ale białe
to nie jest cool kolor
Cytat:
Anka - to Cię wymęczyło od początku dobrze, że już masz to dawno za sobą

Ktosiula - ja też świrowałam z wózkiem , dobrze że przyszedł w czwartek i zdążyłam się nim nacieszyć choć trochę...teraz czasem luknę na fotki w telefonie i podziwiam

Ładne połączenie kolorystyczne macie będzie się Miki lansował po dzielni

traume aż przez to mam

przy drugim dziecku, o ile będzie decyzja o takowym, będę wiedziała co robić, żeby temu zapobiec

Ani

Stary 2013-09-20, 17:05   #1310
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
to podaj maila na PW prześlę Ci co mam
Poszło

Anka - można Rennie i ja biorę, bo wieczorami mnie trochę męczy Gaviscon też mam, ale to mleczko mi nie smakuje ble...

Stary 2013-09-20, 17:10   #1311
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Można rennie, ale oczywiście zjadłam wszystkie
Mleka się napije i jadę na prenatalne, zobaczymy ile te dwa moje szkraby ważą. I czy z nereczkami i serduszkiem wszystko ok.

Może u Ciebie główka albo pupka się ukazały,w ostateczności kolanko
oby wszystko dobrze

nie wiem co to było

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Poszło

Anka - można Rennie i ja biorę, bo wieczorami mnie trochę męczy Gaviscon też mam, ale to mleczko mi nie smakuje ble...

wygląd gavisconu powoduje gesią skórke, nie wiem jak ojciec z tż moga to pić

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Ide prasować, ale najpierw muszę sobie uparzyć wielgachną szklanice earl greya. Wczoraj nic nie zrobiłam, normalnie aż wściekła na siebie jestem

Ani

Stary 2013-09-20, 17:14   #1312
malinka123108
Wtajemniczenie

paulina oj jak milo ze widzialas moje prosby ale ryba nie zloszcze sie wcale a wcale i tak cie podziwiam ze jestes w stanie ogarnac liste

dzieki za info o kocyku i chyba go zamowie...

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

przeziebiona jestem..zlapalo mnie tak nagle......cora sie wyleczyla,maz smarkal cala noc a ja dzis rano zaczelam...i co?maz se wezmie antybiotyk,lena miala krople a ja miod i herbata z cytrynaaa
Stary 2013-09-20, 17:18   #1313
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
paulina oj jak milo ze widzialas moje prosby ale ryba nie zloszcze sie wcale a wcale i tak cie podziwiam ze jestes w stanie ogarnac liste

dzieki za info o kocyku i chyba go zamowie...

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

przeziebiona jestem..zlapalo mnie tak nagle......cora sie wyleczyla,maz smarkal cala noc a ja dzis rano zaczelam...i co?maz se wezmie antybiotyk,lena miala krople a ja miod i herbata z cytrynaaa

Bidulka
Marsz do wyrka z gorącą herbatką

Stary 2013-09-20, 17:21   #1314
Trele_Morele
Zakorzenienie

ANKA - te pieluchy sa z Aldi ( nie wiem czemu mi sie ubzduralo ze to lidl) chyba 3 szt za 3.50£
Byly tam jeszcze sliczne reczniczki pod kolor pieluch I duzo innych rzeczy .
Najbardziej sie ciesze z podkladow wodoodpornych do lozeczka - tzn to jest jak przescieradlo na gumce ale waterproof

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Musze isc po chleb a sie boje zebym gdzies nie pierniczła

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-20, 17:27   #1315
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
ANKA - te pieluchy sa z Aldi ( nie wiem czemu mi sie ubzduralo ze to lidl) chyba 3 szt za 3.50£
Byly tam jeszcze sliczne reczniczki pod kolor pieluch I duzo innych rzeczy .
Najbardziej sie ciesze z podkladow wodoodpornych do lozeczka - tzn to jest jak przescieradlo na gumce ale waterproof

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Musze isc po chleb a sie boje zebym gdzies nie pierniczła

Ooo takie prześcieradło czy ceratkę też jeszcze muszę kupić...sprawdzę czy u mnie w Aldiku też są

Uważaj na siebie

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Widzę, że jest jakaś gazetka z dzieciowymi rzeczami ale na fonie mi się nie wyświetla...jutro obejrzę i w razie co wyślę męża.

Stary 2013-09-20, 17:27   #1316
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Własnie wiedziałam, ze ktoś kupił ostatnio a nie mogłam sobie przypomnieć kto Pokaż fotkę Też kupiliście używkę no nie? Można spytać za ile?
Pokażę,pokażę ale na razie wózek jest w rozsypce, piorę obicia itd,też go mam zamiar wyczyścic na cycuś glancuś
Tak,kupiliśmy używkę 2 w 1 bez fotlika no i bez parasolki...(ale to dokupię na wiosnę), babka używała ten wózek 8 miesięcy więc stan jest naprawdę bdb, daliśmy za niego 750zł, chciała 800 zł ale zjechała te 50 zł.. a Wy ile zapłaciliście za całośc?

Anoula
narobiłaś mi ochotę na ciacho jakieś...a mi się tak nie chce ruszyć tyłka do sklepu...

Poamłu dobijam do końca prania pozostało mi tylko do wyprania kombinezon zimowy, czapki na zimę i tetry i mamy finito
W między czasie piorę obicia od wózka i jeszcze od bujaczka muszę przeprać

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 17:29   #1317
malinka123108
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy

paulina oj z moja corka 2 letnia...moge pomarzyc o wyrku..
Stary 2013-09-20, 17:39   #1318
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Poszło

wysłane

Daniel
Stary 2013-09-20, 17:45   #1319
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Może czop?
Ale Ty masz chyba jeszcze sporo czasu do tp...
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ola_k11 może to był pierwszy kawałek czopa?
nie na pewno nie, bo czop jest galaretowaty a to było suche...

Cytat:
Ola_k obstawiam papier toaletowy. Czasem nawet nie wiesz ze zostaje i potem gdzieś tam wlazi i siedzi.

kurdę o tym nie pomyślałam... może masz rację tylko skąd taka ilość - kulka o średnicy 2cm

ktosiula wózek śliczny!!!

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
acelinko ja chyba też wezmę w małych buteleczkach, bo mi się to nie pomieści. Mąż w razie czego będzie dowoził. Pampersów też wezmę trochę. Ogólnie podobnie ja Ty, nastawiam się na krótki pobyt w szpitalu
ja też planuję małe turystyczne buteleczki a pampersy i podkłady na pierwszą dobę tylko. Potem mąż dowiezie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Wrzucam parę zakupów.Później wrzucę kocyki nie chcę ich narazie wyjmować z pudełeczek muszą poczekać na swoją kolej prania

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Zagubiona podczas którejś z bezsennych nocy wena wróciła podczas prasowania Na poprawę nastrojów, mam nadzieję, ze specjalną dedykacją dla Treli Moreli i Majeczki

Na wizażu już panika,
Każda myśli, każda pyta..
Trele, czy Ty dzisiaj rodzisz?
Nie chce Majka już wychodzić?
Trele w domu kombinuje,
co tu Maję sprowokuje…
Już herbatkę z malin pije,
Sprząta, czyści, okna myje.
Plan jest niezły - myśli sobie,
Jeszcze jedną sówkę zrobię,
Potem torbę rozpakuję,
Reklamówkę przyszykuję..
Wiem!!! Latarką TAM poświecę!
Łatwiej drogę znajdzie dziecię!
Majka, wychodź kocie mały,
Świat na Ciebie czeka cały!
Mama, tata, ciotek krocie,
Cała reszta też w tęsknocie!
Rzeczy dla Cię tu bez liku,
Wózek, mnóstwo baloników
I ubranek stosy całe..
Życie będzie doskonałe!
Tak więc wychodź już maluszku,
Bo Ci ciasno pewnie w brzuszku

Cytat:
A w ogóle nie chwaliłam się Wam! Nina dostała od swojej kuzynki (córeczki naszych przyjaciół) kocyk

Załącznik 5416512
(foto pochodzi ze strony producenta)

Jest boski! Będzie idealny na zimę do wózka, albo w domu, żeby małą na nim kłaść

Cytat:
Konkurencji się nie boję,
niech rymują tu dziewoje!
Byle Trele coś to dało,
no i sens ogólny miało
Wszak wierszyki dozwolone
nic w nich nie jest zabronione!

Byłam dzisiaj u lekarza i wynikła taka sprawa...
Że biegaczkę nagłą miałam, w kiblu się ja nasiedziałam!
I podobno mam wirusa! Co w jelitach sobie usiadł!
Lekarstw cała reklamówka- a w aptece tygodniówka
lekka ręką zostawiona, łzami niemal okraszona!
Dzwonię zatem ja do męża- "Sprawa -mówię-to potężna
Ktoś wirusem mnie zaraził, gdzieś się chłopcze Ty- zabawił?"
A on na to pokorniutko, skromnie, grzecznie i cichutko,
Że mnie nie chciał denerwować, lecz stoperan był kupować,
wczoraj rano, tuż przed pracą.. Ja się pytam: "Za co, za co?
Twa niewiara w własną żonę- ach ze złości ja już płonę!"
Kłotnią niemal się skończyła ta historia kłopotliwa...

A pan doktor tak kochany, że mi spojrzał też na rany
Co w kącikach ust mych siedzą, skąd się wzięły- diabli wiedzą!
I to nie są już zajady, lecz gronkowiec - częstej wady
organizmu o ciężarnych- objaw przykry, trudny, marny...
Mam na niego antybiotyk, śladu ma już nie być po tym!

Cytat:
Wlasnie to mialam pisac ..

Wczoraj mi mama powiedziala ze znajoma nasza z terminem na koniec pazdziernika - ma termin CC na 26.09

Zarabiscie , wszyscy urodza a ja dalej bede walkowac ten temat i zanudzac wszystkich w kolo ..

Wogole pomyslalam ze moze zaloze watek taki dla siebie
bede prowadzila w nim monolog az do porodu
uśmiałam się
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 17:49   #1320
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Pokażę,pokażę ale na razie wózek jest w rozsypce, piorę obicia itd,też go mam zamiar wyczyścic na cycuś glancuś
Tak,kupiliśmy używkę 2 w 1 bez fotlika no i bez parasolki...(ale to dokupię na wiosnę), babka używała ten wózek 8 miesięcy więc stan jest naprawdę bdb, daliśmy za niego 750zł, chciała 800 zł ale zjechała te 50 zł.. a Wy ile zapłaciliście za całośc?

Anoula
narobiłaś mi ochotę na ciacho jakieś...a mi się tak nie chce ruszyć tyłka do sklepu...

Poamłu dobijam do końca prania pozostało mi tylko do wyprania kombinezon zimowy, czapki na zimę i tetry i mamy finito
W między czasie piorę obicia od wózka i jeszcze od bujaczka muszę przeprać
Wpadaj do mnie tester mąż powiedział że dobre ciacho zjadł juz dwa kawałki

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości