Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 17:47   #2611
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam się was poradzić w kwestii dekoracji sali. Wrzucam kilka zdjęć ze strony - niestety zdjęcia są troche przekłamane - w rzeczywistości nie jest tak żółto, tylko bardziej złoto/morelowo/brzoskwiniowo? Na sali będę mogła byc dopiero za ok. 2 tygodnie i wtedy porobię dokładniejsze zdjęcia. Chciałabym trochę ją ożywić, to miejsce za nami prawie na 100% będę zmieniać - chciałam podświetlaną kurtynę z ratanowymi sercami albo taki zarys naszego profilu. Co myslicie? Będę wdzięczna za rady
Jestem za profilami
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 17:50   #2612
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam się was poradzić w kwestii dekoracji sali. Wrzucam kilka zdjęć ze strony - niestety zdjęcia są troche przekłamane - w rzeczywistości nie jest tak żółto, tylko bardziej złoto/morelowo/brzoskwiniowo? Na sali będę mogła byc dopiero za ok. 2 tygodnie i wtedy porobię dokładniejsze zdjęcia. Chciałabym trochę ją ożywić, to miejsce za nami prawie na 100% będę zmieniać - chciałam podświetlaną kurtynę z ratanowymi sercami albo taki zarys naszego profilu. Co myslicie? Będę wdzięczna za rady
Bardzo ładna sala i moim zdaniem nie trzeba już dużo dodawać Wasze profile albo kurtyna świetlna to super pomysł, ja sama mam w planach ozdobić jedną ścianę w mojej sali właśnie kurtyną świetlną. Poza tym kwiatu ecru lub np. herbaciane róże i będzie pięknie
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 17:54   #2613
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Odważna jesteś ja bym prała ręcznie, bom strachajdło
kiedys patrzylam jak pralka pierze na tym programie i rzeczywiscie delikatnie, wiec sie nie balam
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:02   #2614
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Byłam u księdza i zarezerwowałam termin

16 sierpnia 2014
godzina 14:00
Gratulacje zaklepania terminu!

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
Fajnie, że się podobają dla mnie te fryzurki są alternatywą koczków i fryzury na bok falowanej będzie na bok i falowana i upięta jak koczek hehe wszystko w jednym
Fryzury też bardzo w moim stylu,nznaczy coś takiego bym chciała "kradnę" do moich inspiarcji

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem że:
mam rok do ślubu

nie chcę takiego zimna za rok liczę na piękną złotą polską jesień
Gratulacje roku do ślubu, miejmy nadzieje, że w przyszłym roku pogoda dopisze, w zeszłym roku moja koleżanka ślubowała w październiku i miała piękną pogodę więc nie martw się na zapas

Cytat:
Napisane przez renergie Pokaż wiadomość
Czytam Was czytam i przerażona jestem.
Gdzie mi tam do butów, innych dodatków..

Aaaaaaaaaaaaaaa.
A tam, nie masz się co martwić.. jak zaczniesz kupować to później już z górki, nim się obejrzysz będziesz miała look skompletowany

Say Gratulajce zakupu sukni! jak w stylu barimy to piękna, dziwne, że zdjęć Ci nie pozwolili zrobić w, jak zaliczkę wpłaciłaś, szkoda. Inspiracje piórkowe świetne

Opiumalfa odważna jesteś z pralją dobrze, że sie wszystko sprało i nie zniszczyło

u mnie w sprawach ślubnych nic nowego, offtopowo kupiłam sobie nowy telofon i jestem jak dziecko nową zabawką

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:08   #2615
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

W czwartek jadę jeszcze raz na przymiarkę tej sukni która mnie urzekła. I najprawdopodobniej od razu ją kupię

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:08   #2616
Opiumalfa
Zakorzenienie

Patrzcie co mnie spotkalo w Sewilli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_6314.jpg (66,8 KB, 70 załadowań)
Stary 2013-09-20, 19:11   #2617
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was widziała, te spinki na żywo? Strasznie mi się podobają ale nie wiem czy dobra jakość wykonania. http://allegro.pl/spinki-do-mankieto...543580443.html
Ja kupiłam TŻ na Walentynki, świetne są, ale ubierze na poprawiny, bo w dniu ślubu stawiamy jednak na eleganckie spinki.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
przyszłam się pochwalić, że kupiłam suknię
Piękna suknia, gratuluję

Opiumalfa Pronovias... Przeznaczenie

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-09-20 o 19:13
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:12   #2618
Opiumalfa
Zakorzenienie

Say hello http://www.pinterest.com/pin/72972456435911510/
Stary 2013-09-20, 20:16   #2619
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
W czwartek jadę jeszcze raz na przymiarkę tej sukni która mnie urzekła. I najprawdopodobniej od razu ją kupię
Ekstra! Widać, że to TA, tak samo się zachowywałam

Zamawiam jeszcze te: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...494694947.html

TŻ już jęczy, że mu się nie podobają...

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-20 o 20:38
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:53   #2620
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
DZIEWCZĘTA Z

16.08.2014 R.
czy wiecie,że...

330 DNI DO ŚLUBU

Cytat:
przepraszam dziewczyny, że nie nadrabiam, ale jestem w strasznym biegu dziś
jest to ta suknia, którą przymierzyłam jako pierwszą miesiąc temu od razu się zakochałam. dzisiaj poszłam jeszcze do drugiego salonu - celebrity bridal, aby tylko upewnić się, że nic innego mi się tak bardzo nie spodoba. od razu wtrącę, że obsługa w Celebrity jest masakryczna! nie dość, że pani zapisała mnie na przyszły tydzień (a na bank umawiałam się na ten, za tydzień mnie nawet tutaj nie ma), to jeszcze jej teskty "spoko" "to se można odciąć" "przecież pani nie ma bioder, taka suknia to masakra dla pani" Przymierzyłam piękną suknię Justin Alexander 8638 - jednak jej cena ponad 5 tys ją dyskwalifikuje
Po tym pojechałyśmy z moją świadkową do Madonny. Przepaść jaką dzieli te dwa salony jest ogromna! Obsługa super, miła przyjacielska atmosfera
Od razu przymierzyłam moją suknię, świadkowa była zachwycona mówiła to szczerze, widziałam w jej oczach
i tak oto kupiłam suknię Primadonna 178 - nie mogę w internecie nic takiego znaleźć. jest niemal identyczna do Pronovias Barimy niestety fotek na sobie nie mogłam robić...

JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA czuję, że ślub już tuż tuż
Przepiękna- kolejna PM Szczęśliwa ze swoją suknią
Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Say-hello gratuluje tez bylam wczoraj w Madonnie jednak nic nie znalazlam dla siebie, jak góra byla ok to dol strasznie ciezki.
Widze, ze co raz wiecej nas ma swoje wymarzone sukienki, juz sie nie moge doczekac przyszlego roku, a jeszcze tyle do zrobienia,
A powidzcie mi jak to jest z welonem , bo nigdy w sumie sie tym nie interwsowalam, czy jak juz jest na oczepinach ta "nowa mloda para" to welon ktory rzucamy zostaje u tej panny? bo szkoda by mi bylo, abym kupila sobie welona za 300zl ona wezmie i go wyrzuci gdzies w kat w domu
Nie no co ty po oczepinach oddaje Ci welon (większość PM potem go nie zakłada) ale zabiera do domu.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:59   #2621
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
super! gratulacje
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:24   #2622
vixena
Rozeznanie

JA tak na szybko tylko:
opiumalfa fajnie, że jesteś i czekamy na foty
Say hello, suknia mega
renergie, witaj
Dziewczyny z ustaloną godziną - zazdraszczam
Stary 2013-09-20, 21:25   #2623
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

no to super say hello

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:55   #2624
velika
Winter is coming

Say graty, suknia jest przepiękna
Grace umarłam ze śmiechu przy przeczytaniu twojej relacji Idź gdzie indziej, babka w salonie gdzie kupowałam suknię dwoiła się i troiła, a jka wybrałam kieckę, to zachęcała do robienia zdjęć, dała mi nawet welon i sztuczny bukiet, pogasiła światła, żebym zobaczyła, jak sukienka wygląda jak jest ciemniej... Są normalne salony, nie ma się co przejmować pierwszym niepowodzeniem.
Opiumfala witaj z powrotem, przeczytałam co wam się zdarzyło w Hiszpanii Dobrze, że nic się nie stało.
A ja tak marudziłam, a chyba mamy autko dzisiaj zarezerwowaliśmy, spełnia wszystkie nasze wymagania i to z nadwyżką jak dobrze pójdzie wszystko, to w poniedziałek kupujemy Peugeota 407

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:02   #2625
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Say graty, suknia jest przepiękna
Grace umarłam ze śmiechu przy przeczytaniu twojej relacji Idź gdzie indziej, babka w salonie gdzie kupowałam suknię dwoiła się i troiła, a jka wybrałam kieckę, to zachęcała do robienia zdjęć, dała mi nawet welon i sztuczny bukiet, pogasiła światła, żebym zobaczyła, jak sukienka wygląda jak jest ciemniej... Są normalne salony, nie ma się co przejmować pierwszym niepowodzeniem.
Opiumfala witaj z powrotem, przeczytałam co wam się zdarzyło w Hiszpanii Dobrze, że nic się nie stało.
A ja tak marudziłam, a chyba mamy autko dzisiaj zarezerwowaliśmy, spełnia wszystkie nasze wymagania i to z nadwyżką jak dobrze pójdzie wszystko, to w poniedziałek kupujemy Peugeota 407
Suuper To będziecie się wozić

Bardzo ładne auto, mój tata miał takie przez 3 lata. Fakt faktem duuużo nerwów mu zjadło (pewnie jakiś wadliwy egzemplarz) bo nówka z salonu a psuła się na potęgę. Minus dla mnie zauważany - niskie zawieszenie, nie wjeżdżał nam do garażu podpiwniczonego z progiem, bo się nie składał
W każdym razie 407 po 3 latach nerwów zmienona na jak na razie bezawaryjną - tfu tfu - Skodę Superb.
Stary 2013-09-20, 22:02   #2626
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
jest to ta suknia, którą przymierzyłam jako pierwszą miesiąc temu od razu się zakochałam. dzisiaj poszłam jeszcze do drugiego salonu - celebrity bridal, aby tylko upewnić się, że nic innego mi się tak bardzo nie spodoba. od razu wtrącę, że obsługa w Celebrity jest masakryczna! nie dość, że pani zapisała mnie na przyszły tydzień (a na bank umawiałam się na ten, za tydzień mnie nawet tutaj nie ma), to jeszcze jej teskty "spoko" "to se można odciąć" "przecież pani nie ma bioder, taka suknia to masakra dla pani" Przymierzyłam piękną suknię Justin Alexander 8638 - jednak jej cena ponad 5 tys ją dyskwalifikuje
Po tym pojechałyśmy z moją świadkową do Madonny. Przepaść jaką dzieli te dwa salony jest ogromna! Obsługa super, miła przyjacielska atmosfera
Od razu przymierzyłam moją suknię, świadkowa była zachwycona mówiła to szczerze, widziałam w jej oczach
i tak oto kupiłam suknię Primadonna 178 - nie mogę w internecie nic takiego znaleźć. jest niemal identyczna do Pronovias Barimy niestety fotek na sobie nie mogłam robić...

Gratuluję zakupu
Mówisz, że w Celebrity straszna obsługa? To jednak dobrze, że tam nie dotarłam
Primadonna ma odpowiedniki pronovias? a jak cenowo?
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:03   #2627
vixena
Rozeznanie

velika, fajne te peugeoty są. Choć ja takim w długim autku bym się nie odnalazła, 207 by mi wystarczyła
Stary 2013-09-20, 22:05   #2628
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ekstra! Widać, że to TA, tak samo się zachowywałam

Zamawiam jeszcze te: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...494694947.html

TŻ już jęczy, że mu się nie podobają...
Mi sie te zaproszenia podobają, zapiszę je sobie bo są proste ale jednak oryginalne.

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
JA tak na szybko tylko:
opiumalfa fajnie, że jesteś i czekamy na foty
Say hello, suknia mega
renergie, witaj
Dziewczyny z ustaloną godziną - zazdraszczam
A dlaczego jeszcze godziny w kościele nie masz zaklepanej?

Velika gratuluję zakupu autka

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:10   #2629
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Suuper To będziecie się wozić

Bardzo ładne auto, mój tata miał takie przez 3 lata. Fakt faktem duuużo nerwów mu zjadło (pewnie jakiś wadliwy egzemplarz) bo nówka z salonu a psuła się na potęgę. Minus dla mnie zauważany - niskie zawieszenie, nie wjeżdżał nam do garażu podpiwniczonego z progiem, bo się nie składał
W każdym razie 407 po 3 latach nerwów zmienona na jak na razie bezawaryjną - tfu tfu - Skodę Superb.
nie mamy garażu, więc ten problem odpada ale fakt, zawieszenie niskie. Obecny właściciel nie narzeka, sprzedaje bo - uwaga - syn się żeni i musi mieć kasę na wesele pytał nawet teścia, czy to nie nasz prezent ślubny, ale wyprowadziliśmy go z błędu

Cytat:
velika, fajne te peugeoty są. Choć ja takim w długim autku bym się nie odnalazła, 207 by mi wystarczyła
207 to za mała, musimy mieć większy samochód. Chłop co tydzień robi z 500 km, często z pasażerami (a raz na tydzień 4 osoby wozi), więc samochodzik musi być większy i wygodny. A akurat ta wersja którą oglądaliśmy (2.0 silnik, 143 KM) ma dobre opinie. I cena, kurcze... Aż szukam podstępu. Musimy tylko kupić nowe opony i chcemy zrobić gaz.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:35   #2630
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY CZY UWAŻACIE, ŻE UPIĘCIE Z LOKAMI "NA BOK" TO ZA DUŻO DO PRINCESSY? A JEŚLI TAK TO JAKĄ FRYZURĘ MOGŁABYM ZROBIĆ SOBIE? Mam długie blond włosy do połowy pleców. Upięcia do tyłu oraz gładkie koki w ogóle nie wchodzą w grę, bo mój TŻ nienawidzi takich upięć, a ja się czuję staro... I jeszcze jedno, mam wysokie czoło
Nie wiem jak wyglądasz, ale mi się wydaje że pasuje. Moja koleżanka miała princessę, i też ma blond włosy i miała upięte loki na bok i wyglądała przepięknie
Cytat:
jest to ta suknia, którą przymierzyłam jako pierwszą miesiąc temu od razu się zakochałam.[/B]
Gratulacje!! Suknię piękna i oryginalna!

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
dzisiaj zarezerwowaliśmy, spełnia wszystkie nasze wymagania i to z nadwyżką jak dobrze pójdzie wszystko, to w poniedziałek kupujemy Peugeota 407
Ale fajnie! Również gratuluję!

Ja jutro jadę na moje pierwsze przymiarki. Ciekawe co z tego wyjdzie. A nóż się zakocham? Trzymajcie kciuki!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:43   #2631
renergie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

renergie to chyba ślubujemy w tym samym kościele Póki byliśmy zdecydowani na salę w Niepołomicach, to chcieliśmy przejść na nogach. Taki barwny orszak, z młodymi na czele. Na zdjęciach takie coś musi wyglądać super. Ale to oczywiście na pogodę, bo jeśli będzie padać to trzeba by ten plan zmodyfikować (np. wtedy poprosiłoby się gości o zabranie innych uczestników wesela i zapełnienie wolnych miejsc, albo wynajęcie taksówek)
Cześć! A na jaką salę się zdecydowaliście?
No myślę, że warto przygotować sobie jakiś wariant na wypadek awarii pogodowej. Musimy nad tym poważnie pomyśleć.

Cytat:
renergie, witaj
Cześć!
renergie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:44   #2632
kuli1986
Raczkowanie

Dziewczyny jaką szerokość obrączki wybieracie?
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:52   #2633
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
ja 4 a Tż 6
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 23:36   #2634
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Ja 2.5 mm, zamierzam nosić razem z pierścionkiem i takie połączenie mi pasuje, a mój A. 5 mm

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 23:48   #2635
KasiaK_080290
Zadomowienie

witam z domu dziewczęta

mieliśmy dziś wolne z TŻ i wybraliśmy się na weekend do domu, wieczór spędziłam u teściów, teraz siedzę z mamą i piję winko
w niedzielę chrzest córeczki brata TŻ i obiad z tej okazji, dziś Laura skończyła miesiąc

co do obrączek (jaka szerokość) to jeszcze nie wiemy pewnie rozjaśni nam się jak pójdziemy mierzyć

velika gratuluję, jednak szybko poszło
opiumalfa witamy po wakacjach

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-09-20 o 23:49
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 00:27   #2636
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:

super! świetny wybór gratulacje piękna jest ta suknia

u mnie w regionie oddaje się welon później po złapaniu ale PMka już go nie zakłada

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 00:33   #2637
Kate Noir
Zakorzenienie

Melduję, ze żyję... co prawda dopadło mnie choróbsko ale nie dam się!

Nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę, że wiecie czego chcecie u mnie z tym średnio... Może w końcu jutro uda mi się ogarnąć zaproszenia... tzn sprawdzę czy dam radę sama je wykonać

Miłej nocy
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 00:40   #2638
mala_czarna_21
Zakorzenienie

My zamowilismy obrączki dla mnie 4mm a dla Tz 5mm

vel gratuluję auta

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 08:04   #2639
cude
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Say-hello gratuluje tez bylam wczoraj w Madonnie jednak nic nie znalazlam dla siebie, jak góra byla ok to dol strasznie ciezki.
Widze, ze co raz wiecej nas ma swoje wymarzone sukienki, juz sie nie moge doczekac przyszlego roku, a jeszcze tyle do zrobienia,
A powidzcie mi jak to jest z welonem , bo nigdy w sumie sie tym nie interwsowalam, czy jak juz jest na oczepinach ta "nowa mloda para" to welon ktory rzucamy zostaje u tej panny? bo szkoda by mi bylo, abym kupila sobie welona za 300zl ona wezmie i go wyrzuci gdzies w kat w domu
U nas zawsze welon się oddaje, po zabawie ślubnej. Bo Pani Młoda po oczepinach już nie nosi, a i nowa Panna Młoda też
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 08:05   #2640
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
My zamowilismy obrączki dla mnie 4mm a dla Tz 5mm

vel gratuluję auta
O, u nas taką samą szerokość wybierzemy, ja 4, TŻ 5
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości