|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42913313]Cynamonku az mi łzy kapia... Wysyłam milion pozytywnych myśli
przytulam mocno!Jakie postępowanie przy tej wadzie? Artek od paru dni odstawia straszne jazdy przy jedzeniu. Zje np 30 albo 50, przerywa i zaczyna ryczec, aż robi sie purpurowy. Muszę go uspokajac i często resztę dopija, jak ja go lulam na stojąco. Ktoś ma pomysł, o co mu chodzi? Chce potem pić, bo dopija te resztę, ale skąd ten płacz w przerwie? Odbijam go oczywiście, a mleko ma dobra temperaturę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ja niewiem ale jak znajdziesz przyczyne to daj znac ... Zuzia tak zaczyna jesc i placz szloch az nieraz jest wlasnie purpurowa ... dopiero po dluzszej chwili zaczyna normalnie ssac myslalam ze to smoczek zmienilam na ale lecialo bo prodzie bezsensu..tym bardziej ze zasypia nieraz przy karmieniu to jeszcze mi brakuje zeby sie zachlusla mleczkiem bo z 2 leci bez ssania.. i chyba mala poprostu lubi zimne /chlodne mleko ... niewiem nie mam pojecia chociaz zrobilam jej dziurke w 1 druga igla i nakarmilam i obylo sie bez placzu i niewiem czy to zbieg okolicznosci czy znalazlam przyczyne...zobaczymy w nocy |
|
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
wykąpałam Zu jakąś godzinę temu później nakarmiłam położyłam do łóżeczka i coś jej nie pasowało tak wierzgała nóżkami jak młody źrebak
to ją przekręciłam na boczek i policzyłby do 20 a moje dziecko śpi to już któryś raz i chyba znalazłam patent na usypianie mojej córki
|
#3423 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Perse a może to zęby? Mój mi tak kiedyś zapłakał po 2 łykach to zamarłam, bo myślałam że się poparzył. Sprawdziłam temp.i była ok wiec nie wiem o co chodziło. W trakcie jedzenia tak robi jak przysypia i pewnie mu się śni pobieranie krwi
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I jak będziesz gotowa to napisz nam co i jak...
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
ale jak takim małym dzieciaczką moga zeby wychodzic?? i dolaczam do grupy dzieci sliniacych sie i bąblujących :P myslalam dzis ze Zu sie ulalo a to takie banie robila hahah |
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku, przesylamy magiczne kciuki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
Yevele świetny pomysł z tatuażem
![]() Małaczarna jak słodko rozmawia Eve jakie włoski ma Aleks, cudo! ![]() Lachryma trzymam kciuki za chrzest, niech będzie udany ![]() Tweed mój w jeden dzień Anioł, w drugi płacze. Dzisiaj Go tak chwaliłam, a On dał czadu jak tylko Tż wrócił do domu Kocur weź się zdrzemnij, bo padniesz .Cynamonku Kochana Perse mój tak miał przez dwa dni, płakał i dopijał. Po dwóch dniach wszystko wróciło do normy. Mały ma obrzęk krtani przez to, że tak płakał przez ten cholerny skok Musimy robić przez 5 dni inhalację. Kupiliśmy inhalator i leki, no i jesteśmy biedniejsi o 300 złAaaa i kupiłam aspirator KATAREK, normalnie zawalista sprawa. Nawet nie wiedziałam, że w tak małym nosku może być tyle tego
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko z kad woedzoec czy to dziasla bola...:-P
|
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Agrafka a dopiero co pisalam, ze ten kto wymyslil go powinien nobla dostac, ja przy Marysi pozno sie o nim dowiedzialam, choc nie jeden raz uratowal nam "zycie" przy Aleksie rewelka. Z frida darl sie w nieboglosy, a malo co szlo, Katarek szybko i zanim sie kapnie juz po fakcie jest. A jakie leki do inhalacji dostaliscie? A inhalator swietna sprawa i przyda sie nie raz (oby jak najrzadziej)
|
#3432 |
|
Zadomowienie
|
witam się wieczorem
![]() Nie jestem na bieżąco niestety nie mam kiedy siąść ale myslę ze jak mąż pójdzie w końcu do pracy a idzie w środę to może czesciej będe ZAGLADAŁA. Jak On jest to siedzimy gadamy coś ogarne pójdę na zakpy i z małym siedzimy-cwaniaczek jak nie śpi to chce być na rękach ![]() We wtork bylismy się warzyć to warzył 3570 a dziś juz 3790 ładnie przybiera.. Mam do was pytanie pytałam dziś o szczepienia co i jak i pielęgniarka mi tłumaczyła co ile kosztuje na jaką się zdecydować. I mówi że jak nie będe brała wszystkich bo nie każdego stać to jak by miala mi doradzic jak bym miała zdecydować się na jakaś to polecila by mi na pneumokoki-a teraz pytanie do Was jaką szczeopionke wy mialyscie na pneumokoki chodzi o nazwę bo mówi ze jest kilka i nie muszę brać u nich mogę sama w Aptece popytać o ceny a oni receptę wypiszą. Znalazłam PREVERAN albo SYNFLORIX
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak pójdziesz do dr Komali to Ci powie
Cytat:
|
|
#3434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
#3435 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
A ile kosztuje ?
|
#3436 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve Pulmicort dostał. Ale przy inhalacji tak mu było dobrze, że zasnął
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonki... nie mogę przestać o Was myśleć...
|
#3438 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Dziękujemy za życzenia z okazji miesięcznicy I wszystkiego najlepszego również dla Edzia i Gustava ![]() Przeżyłam nalot teściów o dziwo obyło się bez awantury. Ale i tak nie mogłam scierpieć jak teściowa bierze małego na ręce i guga do niego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja ostatnio myślałam, żeby sobie tatuaż z imieniem synka zrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jesteśmy z wami całym sercem.... Trzymaj się!
|
|||||
|
|
|
#3439 | |||
|
Zakorzenienie
|
nic dodac nic ując
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam za Wsa mega ogromne kciuki
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
Aha,mam pytanie- na usg bioderek kierują z przychodni, czy trzeba prywatnie sobie załatwiać?
|
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Dzisiaj mąż był w domu, więc spędziliśmy ten czas we troje.. Choć ja o 15 wyskoczyłam do galerii z mamą i siostrą..kupiłam prezent urodzinowy dla koleżanki, Olusiowi bodziaki na długi rękaw i ziajkowy płyn do kąpieli natłuszczający, który Oli polecała (Mały pięknie pachnie ) i krem do buźki na zimne dni babydream.. mama kupiła mu pajacyka, skarpetki i buciczki rozejrzałyśmy się też za kombinezonami jesiennymi i zimowymi... Zjadłyśmy w pizza hut, przeszłyśmy się po paru sklepach..niestety przed 19 musiałam pędzić już do domu, bo Mały miał mega głoda ![]() Mały po szczepionkach całkiem nieźle spał, lekko się pocił, ale przespał większość nocy... nie licząc godz. 5 kiedy miał oczy jak 5 zł, gaworzył i się uśmiechał ![]() Zaraz postaram się podczytać co się tu dzisiaj działo
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
ja teraz jakbym miala inwetsowac w inhalator kupilabym taki cichszy i z takim pojemniczkiem, co mozna dziecko na lezaco inhalowac. Ale jak chcesz podstawowy to mozna kupic. A w jakiej ma byc cenie? masz gdzies ulotke?
znany mi to lek i bardzo dobry i wydajny. Bardzo czesto zanim marysie cos powaznie lapalo, sama tym pulicortem i berodualem ratowalam.
|
#3443 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Ja placilam 246zl
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Moje dziecko nie chce zasnąć. Przyjechała do nas teściowa, więc trzymajcie za mnie kciuki :P Mi spadła już temperatura, więc antybiotyk zaczyna działać. Ale cycki bolą, w jednym mam zastój i nie mogę go ściągnąć laktatorem. Zrobię gorący prysznic, oby pomógł. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja poznałam ze to zęby bo oprócz slinienia sie to był płacz i megaaa wpychanie raczek do buzi Mały ma obrzęk krtani przez to, że tak płakał przez ten cholerny skok Musimy robić przez 5 dni inhalację. Kupiliśmy inhalator i leki, no i jesteśmy biedniejsi o 300 złAaaa i kupiłam aspirator KATAREK, normalnie zawalista sprawa. Nawet nie wiedziałam, że w tak małym nosku może być tyle tego [/QUOTE]Ojejku zdrówka dla maleństwa ![]() A ten katarek to sie podpina pod odkurzacz czy osobiście wsysa???
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Zadomowienie
|
coś budującego http://www.papilot.pl/mama/23561/Tak...Z-RETUSZU.html
|
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Mi pediatra dała skierowanie
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak do odkurzacza sie podpina
|
|
#3450 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierp
cynamonowa ciagle bede myslec co u Was, zycie czasem jest niesprawiedliwe...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

przytulam mocno!
to ją przekręciłam na boczek i policzyłby do 20 a moje dziecko śpi
to już któryś raz i chyba znalazłam patent na usypianie mojej córki

Maja od 17 próbuje zrobić kupkę. Krzyczy przy tym strasznie. Z bezsilności dałam infacol ale nie widze poprawy. Tak mi jej żal. Dziwne że tyle sie musi naprężać aż bordowa jest a kupka normalnej konsystencji i kolorze. Zrozumalabym gdyby miała twarde kupki

12.06.2010
hehe 

.
Musimy robić przez 5 dni inhalację. Kupiliśmy inhalator i leki, no i jesteśmy biedniejsi o 300 zł

I wszystkiego najlepszego również dla Edzia i Gustava