|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
I tak jak dziewczyny pytam- dlaczego tak późno wykryli? Dobrze, że odkryli, jak to się stało, że w końcu trafiliście na usg serca?
|
|
#1982 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przykre, że takie maluszki umierają... Twój Flo jest bardzo silny...witamy CIę tralalala cieszymy się tralalala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Adaśko trzymaj się nam kurcze, ,,zasługi" USG 2 razy przez ciążę?? Cytat:
za basen.diabli relacja genialna ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- My po zajęciach z rehabilitantką... I nie zdążyliśmy do pediatry, ale podjedziemy w poniedziałek, bo trzeba ją odroczyć... Mała zjadła dziś 5 razy i to bardziej ciumkanie... Fizjoterapeutka kazała ćwiczyć 5 razy dziennie solidnie... Mała się strasznie wygina...Tak, jakbym tego nie widziała... Ale jak mówiłam pediatrze, że trudno ją czasem utrzymać, to on problemu nie widział lecę spać... padam po 3 dniu płaczów... anoxxe podziwiam
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadzwonila do babci i mowi: czekam na Ciebie w samochodzie, chodz tu do nas, bo ja nie mogę isc do chorych ludzi. i babciu wezme Cie na kawe na Orlen, tylko nie przychodz w piżamie ![]() Xal kaszki? no cos Ty. wsuwam wszystko żeby mieć sile w cycach. lykam i wyje do księżyca już nawet michalki daly rade ![]() w sumie najgorzej boli podczas picia, nieważne czy male czy duże lyki. dzięki dziewczyny za wsparcie, mile słowa, smsy, wszystkie kciuki itd. naprawdę było mi dużo latwiej. wizaz zajal mi glowe na caly dzień przed operacja, wygladalam jak jakas maniaczka pielęgniarki smialy się, ze mamusia ma urlop od dziecka to korzysta z internetu. taaaa z dzieckiem tez się da ![]() skroci mi ktoś jakies promocje itd. żeby mnie nie ominely? doczytałam miedzy wierszami o karcie h&m w twoim stylu i już mi go mama kupila Aaś, jak te kurteczki w kwiatki? bo znalazłam taka i nie wiem czy kupować ![]() Clo - popytam, rozkrece laktacje jak Ty o 19 odciagnelam ledwo 30 ml, wiec Nela najpierw ssala cyca, później to odciagniete i na koniec mm.Florek to twardziel, już sobie pielęgniarki owinal wokół palca jeszcze trochę i tez będziecie w domu! ja teraz odliczam do 24.10 - kontrola i wyniki guza. caly czas mam nadzieje, ze to jodowanie nie będzie potrzebne, a moja taczycowa przygoda zostanie zamknieta.Kingsof - widziałam Cie tu często nocna pora już Cie lubie hehe. witamy na forum! i dziekuje w tv dzisiaj caly dzień trabia o czteroletnim dziecku, które zatrulo się grzybami. stan krytyczny i wielkie poszukiwania wątroby. ehh, szkoda, ze osoby, które zglaszaja się nie mogą zostać dawcami, ze przepisy na to nie pozwalają. trzeba czekac az inne dziecko umrze... |
|
|
|
|
#1984 | |||
|
Zakorzenienie
|
szukałam chyba wszędzie. Nawet tam gdzie się nie spodziewałam.. a chyba zwłaszcza tam
![]() Widzę, że wszystkie jesteście ciekawe gdzie była kasa, więc już Wam tłumaczę ![]() Była tam, gdzie zawsze ją chowałam. Tylko przemieściła się w inny słupek ubrań.. (albo ja włożyłam w troszkę inne miejsce niż zawsze) Dziwne bo całą tę szafkę przeszukiwałam jakieś 3 razy. Potem szukałam wszędzie gdzie tylko się dało.. chodziłam przybita, bo byłam prawie pewna, że kasę chowałam do tej szafki co zawsze i jej nie ma.. Od kilku dni Tż mnie namawiał żebyśmy przeszukali jeszcze raz tę szafkę, a ja to ciągle odkładałam. Głównie dlatego, że byłam pewna, że jak jeszcze raz ją dokładnie przeszukamy i kasy nie znajdziemy to już nigdy tych pieniędzy nie zobaczę.... A tak wolałam żyć nadzieją, że może tam jeszcze gdzieś są i bałam się poznać prawdę ![]() wiem, wiem.. troszkę to głupie, ale tak było ![]() No i wczoraj razem z Tż wyrzuciliśmy wszystko z tej szafki i w końcu znaleźliśmy Cytat:
choleeera no... co za wieści ![]() pamiętaj, że te nasze wizażowe kciuki są magiczne i na pewno Wam pomogą ![]() przesyłam pozytywne fluidy Cytat:
![]() hmm.. ciekawe od czego ten ból brzuszka.. a to co ostatnio go złapało to w końcu były ząbki czy też brzuszek ? ja właśnie też.. stąd ta decyzja.. etap pieluch chcę mieć jak najszybciej za sobą, żeby się rozwijać. Do starej pracy już nie będę miała po co wracać, więc wymyśliłam chytry plan żeby przewegetować w niej na kolejnym mecierzyńskim, tylko ![]() i potem szukać jakiejś fajnej pracy gdzie mogłabym się bardziej spełniać ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
odpoczywaj
Cytat:
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
kciukasy dla Adasia. oby lekarze szybko uporali się malym serduszkiem.
|
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
ten facet to mega kozak, był kiedyś głównym fizjoterapeutą kadry siatkarek
![]() półtorej roku temu spadłam z konia i fajnie mnie ponastawiał. Bardzo mi pomógł. Wnikliwie obejrzał moje zdjęcie i powiedział, że mam zwyrodnienia i będę bardzo cierpiała zwłaszcza w ciąży.. wtedy twierdził, że jeszcze nie ma tragedii bo mam super wypracowane mięśnie pleców i dzięki temu nie czuję aż takiego bólu. Dziś ładnie mnie ponastawiał, słyszałam jak kilka kręgów wskoczyło. Zobaczymy, może coś pomoże. Wiadomo, cudotwórcą nie jest i nie wymieni mi kręgosłupa na nowszy model.. ale zawsze coś
|
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem skąd... dziś zrobił tylko raz kupkę i to rzadką... może dlatego?? ostatnio to chyba też był brzuszek jednak
|
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdolniacha!ja musze w niedziele pogadać z prowadzącym zebysmy mogli wchodzić z mloda we trojke. niestety nie mogę dzwigac. jedna pielegniarka mowila, ze nawet pol roku (pogielo ja :P), wiec potrzebna pomoc przy wyjmowaniu malej z wody. a ja zajec nie przepuszcze hehe. przynajmniej będą ladne fotki, bo tatuś jakos mało profesjonalnie je robil ![]() Lonely - za kasiore!!! super, ze tak to się skonczylo. kupcie sobie sejf hehe.
|
|
|
|
|
#1990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz też się czasem odgina i mostki robi.. nie jakoś strasznie, ale jednak Cytat:
|
||
|
|
|
#1991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
zaniedbalam Was dzis bo sie zaczytalam trylogie Millenium
(jakos nigdy wczesniej nie wpadla mi w rece a tu kupilismy w charity shopie po.funta za tom ). Cynamonku.... jestem z Toba calym sercem. Mam ogromna nadzieje, ze teraz juz bedzie tylko lepiej... Cloche- czapki z glow dla Ciebie, meza i Florka, ze przetrwaliscie ten straszny czas. Teraz musi byc lepiej wierze mocno, ze Florek bedzie dalej cycoholikiem!Diabli- witaj w domu ah wyobrazam.sobie jak cudownie musi.byc moc nacieszyc sie Nelcia po rozlace. Tylko, zeby jeszcze ta szyja troche odupuscila to byloby pieknie. Trzymamy mocno kolejny miesiac aby wyniki byly pomyslne.Kingsof - pamietam Twoj nick Justi za basen. Sonia tez byla w srode pod woda!Lonely super,ze kasa sie znalazla! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Diabli kurteczki spoko. Dziś dopiero pierwszy raz dziewczyny w nich były na dworze i spisały się;-)
Ash ja w szpitalu wciagalam 1 tom w tydzień. Wpadnieta, przywitana, trzeba iść kłaść majke bo ala już pochrapuje:-D Zdjęcia nadal nie mogę wrzucić:-( |
|
|
|
#1996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiesz, ze w unii masz prawo wyboru gdzie chcesz poddac malego operacji? wiec jesli nie macie tam gdzies dobrej kliniki, to zapraszam do monachium, tutaj naprawde sa swietni chirurdzy! oczywiscie zakladam, ze wade da sie zoperowac... moge wiedziec jaka jest diagnoza?
|
|
#1997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Kurde no ale co oni w tym zusie. Tż na pewno napisał za 2011 a Ci za 2012 przysłali. Chyba poczekamy bo od Listopada biorą pod uwagę zarobki z 2012? Chyba jakoś tak. Cytat:
![]() Moja mała już lepiej. Kupiłam dzisiaj Microlife Nc100 bo muszę jej temp kontrolować i mam ten Marimer dla dzieci. Co prawda wieczorem był problem ale zasnęła i odpukać śpi. Miałam wam powiedzieć...pediatra mi powiedział że katar u takiego dziecka może nawet trwać 10 dni i najlepiej jak ma katar do spania dobrze przykryć ale mieć temp koło 20 a nawet mniej bo lepiej się wtedy dziecku oddycha.
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
chcialoby sie jednym
![]() Troche byla zdezorientowana, ale nie panikowala tylko bawila sie dalej A Bartus?Cytat:
caly dzien dzis tak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() a dziewczyny z checia bym zobaczyla jak wyrosly ![]() Cytat:
![]() Czytalam wlasnie watek o Oliwi ktora urodzila sie z polowa serduszka i ona druga i kolejne 2 operavje miala wlasnie w tej klinice co ty i zdjecia sa a na nich szyld mcdonalda fajnie widziec radosna buzke mimo tego calego cierpienia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CYNAMONKU normalnie nie wierze :-( ściskam kciuki równie mocno jak za Florka!!!!:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2001 |
|
Wtajemniczenie
|
połozyłam dzieci..
i przyszłam Was poczytac..i....... nie wiem co napisac.... cynamonku tak bardzo mi przykro ![]() trzymam mocno kciuki za małego Adasia ![]() Clo ![]() ciągle trzymam i myśle o Florusiu cały czas![]() dzielny chłopczyk..już ma to za sobą...teraz żeby szybko nabrał sił..i wrócił w ramiona mamusi na tulaski ![]() Diabli...jesteś boska... ![]() witam serdecznie nową koleżankę... |
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przytuliłam i było ok łał, silna dziewczynka!! lecę spać, jutro szkoła
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, bo zobaczyłabym chętnie 2 księżniczki
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Ja dzis padam. Nie mam sil. Na nic ![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
SHARP wraz z Karolcią pozdrawiają wszystkie mamuśki i maluszki!!!:-*
Są na wyjeździe. Sharp zamelduje się po niedzieli;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2006 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
![]() ![]() ![]() Wrócilismy z TZ z miasta, byliśmy w Macu na zestawie powiększonym ![]() i teraz mam ogromne wyrzuty sumienia, że i bez ciąży mój brzuch zgigancieje spotkaliśmy kuzynki TŻ, obie w ciąży, jedna będzie miała synka a druga córkę pytały kiedy my i ta głupia odpowiedź, że jeszcze troche Mówię Wam miłej nocy i idę do tego nocnoobżartego kusiciela fastfoodów
|
#2007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam nowa koleżankę, której mi niestety ta durna aplikacja nie zacytowala... Zostań z nami! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2008 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
z uwielbieniem szaleńca czytałam Wasz opisy i ryczałam, śmiałam sie aaaah cudne!
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dola, leze obok Z i po cichu placze.. Czemu to wszystko nie może byc łatwe?
![]() Czemu nie jestem u "siebie" w domu? Czemu obok nie ma kogos dla kogo bylabym "kimś"? Czemu nie jest mi latwo? Czemuwciaz placze? Czemu Z nie ma pieknej, pelnej i szczesliwej rodziny? Czemu tak pieknie na mnie patrzy tymi slicznymi oczami, jakby naprawde mnie kochala? Mimo , ze ja .. Taka niedoskonala.. Do Przepraszam, za te smety.. Eh.. Nawet nie ma się komu wygadac.. Bezgranicznie smutno. Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
A dzieci rozumia wiecej niz nam sie wydaje i najlepsza jest wlasnie taka niedoskonala, prawdziwa kochajaca matka, niz chodzacy ideał z obrazka- bo taki nie istnieje, jest sztucznie wykreowany Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- My juz mamy ostateczna pobudke. Niki poszadl spac o 19.45 a wstawal na jedzenie o: 22, 24, 1.30, 4, 5.30. Obudzil sie chyba ze 45 min temu ale grzeczni lezal w lozeczku,a teraz byla kupa wiec juz nie polezy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

07.07.2012 

dlatego musieli nas przesunac... normalnie od 7 rano do 21 operowali!
uswiadomilysmy sobie, jakie to niebezpieczne i jak duzo szczescia dotychczas mialysmy!
Przykre, że takie maluszki umierają... Twój Flo jest bardzo silny...
Tak opisałas wsio, że czułam się jakbym tam była
zadzwonila do babci i mowi: czekam na Ciebie w samochodzie, chodz tu do nas, bo ja nie mogę isc do chorych ludzi. i babciu wezme Cie na kawe na Orlen, tylko nie przychodz w piżamie 

pamiętaj, że te nasze wizażowe kciuki są magiczne i na pewno Wam pomogą ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

(jakos nigdy wczesniej nie wpadla mi w rece a tu kupilismy w charity shopie po.funta za tom
caly dzien dzis tak