W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 22:17   #2761
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Hej.

My byliśmy dzisiaj na kontroli i niestety gardło nadal zawalone. Mamy zwiększoną dawkę antybiotyku, bo lekarka na IP zapisała za małą dawkę do wagi Antka. Brała pod uwagę wiek, a nie wagę, a Antek jest jednak z tym większych dzieci, więc może dlatego tydzień kuracji nie przyniósł skutku. Poza tym mój kurczaczek dzisiaj znowu w kiepskiej formie, cały czas senny i osłabiony. Wiedziałam, że te problemy z wczorajszym zaśnięciem to zły znak.

Baobabek włos się na głowie jeży. Bardzo mi przykro, że znalazłaś się w takiej sytuacji.
Zdrówka dla Antka

Filmik ze spacerku Fabianka wczorajszego dałam na fb .
Dzisiaj szło mu już lepiej .
Uwielbiam jak idzie i wtula mi się w ramiona

Baobabek bardzo mi przykro,że w takiej sytuacji się znalazłaś

Angel spokojnej nocy

Tamlin te brązowe dla chłopca mogą być

chłopcy śpią,mąż na ostatniej nocce więc i ja mówie dobranoc

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:47   #2762
Katee27
Zadomowienie

Witam.
Kuba dziś zrobił sobie przerwę w spaniu i obudził się o 3-ej w nocy.Nie mógł zasnąć przez 2godziny,a potem przysnął na 1,5godz.
Nie wiem,co to było?
Do tego uderzył się w głowę i ma na środku czoła dużego guzasuper,przed imprezą roczkową

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Nam zawsze mówiła lekarka że jak nosek zapchany to nie wychodzić, bo wtedy dziecko przez buzię oddycha i może gardło załatwić dodatkowo. Ale jak nie zapchany to iść.
Mój Kubuś często buzią oddycha,gdy śpi to źle?

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
No coś Ty przecież on tak ciężko pracuje dla nas, a ja tylko leze, pachne i kasa szastam na lewo i prawo
znam to

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ale my byliśmy konsekwentni tydzień! Bo dłużej krzykow znieść nie potrafilam. Mój egzemplarz jest wyjątkowo uparty
Faktycznie uparty.A może dziadkowie,by z nim zostali na noc?

Cytat:
Marta no coś Ty 100 pierogow to mało, mój rekord to 300 chociaż to i tak nic w porównaniu z mama chrzestnego Jagody ona na święta robi po 1000, a czasem i więcej jak ma duzi zamówień. Ale jej pierogi
o kurcze!Ja w życiu nie ulepiłam ani jednego a bardzo bym chciała się nauczyć.

Dla Kamilki wszystkiego co najlepsze
Elenko a jak Wy się czujecie?odezwij się do nas

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 07:00   #2763
angel166
Zakorzenienie

Dzień dobry kochane
U nas noc w miarę ok. Jagoda spala od 21do 3rano. Później u nas w łóżku do 5 jeszcze. Teraz buszuje jak zwykle. Z gardelkiem już chyba lepiej,bo wypiła rano mm(prawie tydzień nie chciała mm )
Mnie za to gardło tak drapie, ze szok i kaszle jak gruźlik

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 07:08   #2764
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Podpisuję się pod tym też mi głupio czytać o waszych akcjach. Jakoś tak się wtedy czuję niepotrzebna tutaj

Mamy ten sam problem, więc nie pomogę. Jak zaśnie u nas to próbuję odkładać, ale wtedy nagle otwiera oczy i jest ryk

Baobabek, to jest straszne co piszesz tak mi Ciebie szkoda. A mówi się, że nauczyciele mają mało godzin. A najgorsze jest to, że nic nie możesz z tym zrobić. A z korepetycji, nie udałoby Ci się zarobić odpowiedniej kwotY??

Zdrówka dla Antka bidulek

Mamy już kombinezon, moja mamusia za 12 zł kupiła w lumpku więc jestem prze szczęśliwa, teraz tylko butki, ale z zimowym też nie będę szaleć i akcesoria, no i moze uda się dostać jeszcze spodnie i kurtkę w lumpku. Kocham ten lumpeks po prostu szkoda, że w Gdyni takich nie ma. Taki, tylko inny kolor zamków i na polarze
http://www.polarnopyretusa.com/index...UIT+%28BABY%29
no ja właśnie tak chciałam, goły eteat plus ze 2 osoby w tygodniu, no ale w takiej sytuacji nie ma szans jeszcze korków brać a całkiem odejść z pracy i zająć się korkami mi się nie opłaci, bo musiałabym zalożyc działalność, a na zus bym nie wydoiła
Pozostaje mi się męczyć nadal żyjąc nadzieją, że zatrudni jeszcze trzeciego anglistę za rok, dwa...ehhhhh
Link mi się nie otwiera

Angel - dobrze, ze już z małą lepiej to co tam w tej paczce od dziewczyn dostałaś??pochwal się

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 07:58   #2765
Konczita
Zakorzenienie

Giulia sto latek laleczko kochana - dużo zdrówka, uśmiechu i pogodnych minek księżniczko
Dla Kamilki również spóźnione 100latek !!!!!

jak dobrze mieć wolną sobotę

My z kataru wychodzimy, zostawiłam Duśkę w domu gdyż obawiałam się że dobije ją oddychanie przez buźkę i pójdzie na gardełko ...

Oj
Baobabek nie fajnie z tą pracą .. jak nie urok to pod górę ...

zdrówka dla wszystkich naszych podchorowanych szkrabków

Iwuś witaj - gdzie teraz mieszkacie ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 08:48   #2766
Iwa844
Zakorzenienie

Czy witamina C może wywołać u dziecka efekt przeczyszczający??? Bo te kupy których pisałam dziwnie zbiegły się z czasem gdy zaczęliśmy podawać JuvitC (we wtorek dostała pierwszy raz, w środę zaczęły się kupy). Te kupki to ma takie niemowlęce, jak wtedy gdy była tylko na piersi (mało kupki, żółta, rzadka z białymi kłaczkami) Szukam przyczyny...
Stary 2013-09-21, 08:54   #2767
angel166
Zakorzenienie

Baoabek 6 opak. bebiko 3 po 500g +jedno bebilonu 500g. Herbatke owocowa z hippq(Jagoda Ja uwielbia), 2op jogurcikow po 4sztk każde, 4kaszki, 8deserkow, 6obiadkow i rajstopki chyba nic nie pominelam z moja skleroza Dziękujemy kochane jeszcze raz jeden obiadek w połowie już
Jagodka wczoraj zjadla

I najlepszego dla Guli naszej kochanej!:roz a: dużo zdrowka i uśmiechu słoneczko!

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

A i do mam które kupują sokoliki, są też w kauflandzie 2,99zl. Ostatnio kupowalam tylko w realu,bo nigdzie nie bylo za 4,99zl

W ogóle miałam sie zapytać czy któreś z watkowych alergicznych dzieci bierze AERIUS?

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:06   #2768
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Mój Kubuś często buzią oddycha,gdy śpi to źle?
Chodzi o to, że na dworze jak jest zimniej i dziecko oddycha buzią to to zimne powietrze idzie przez gardło i można wtedy zachorować na gardło. W domu powietrze jest ciepłe.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Czy witamina C może wywołać u dziecka efekt przeczyszczający??? Bo te kupy których pisałam dziwnie zbiegły się z czasem gdy zaczęliśmy podawać JuvitC (we wtorek dostała pierwszy raz, w środę zaczęły się kupy). Te kupki to ma takie niemowlęce, jak wtedy gdy była tylko na piersi (mało kupki, żółta, rzadka z białymi kłaczkami) Szukam przyczyny...
Może i być od tego. Rzeczywiście Mati od kilku dni dostaje Cebion i robi luźniejsze kupki. Chyba to jest przyczyną.
Stary 2013-09-21, 09:07   #2769
weronika_91
Zakorzenienie

Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

jezu dziewczyny Jaś mi przed chwilą wyleciał z lozeczka ! nie wiem jak to zrobił chwilę poplakal ijuż jest dobrze . Co sądzicie jechac do szpitala? Boże co za przeżycie ;(
Stary 2013-09-21, 09:09   #2770
Lewek
Zakorzenienie

Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cześć Dziewczynki Ja tylko na chwilę poinformować że pełen sukces jupi, okupiony 3 godzinami snu (trochę z mojej winy) i kłótnia z Tztem (oczywiście ze z mojej winy ) później napiszę więcej.

wysłane z fona
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:15   #2771
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

my też podajemy witaminki właściwie miała przez jakiś czas luźniejsze stolce ale nie jakieś biegunkowe, teraz się unormowało jednak na pewno nie po pierwszych dawkach się te kupcie zaczęły ...
może to ząbki ?

Cytat:
Baoabek 6 opak. bebiko 3 po 500g +jedno bebilonu 500g. Herbatke owocowa z hippq(Jagoda Ja uwielbia), 2op jogurcikow po 4sztk każde, 4kaszki, 8deserkow, 6obiadkow i rajstopki chyba nic nie pominelam z moja skleroza Dziękujemy kochane jeszcze raz jeden obiadek w połowie już
Jagodka wczoraj zjadla

I najlepszego dla Guli naszej kochanej!:roz a: dużo zdrowka i uśmiechu słoneczko!

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

A i do mam które kupują sokoliki, są też w kauflandzie 2,99zl. Ostatnio kupowalam tylko w realu,bo nigdzie nie bylo za 4,99zl

W ogóle miałam sie zapytać czy któreś z watkowych alergicznych dzieci bierze AERIUS?

fajna paka podoba mi się moje dziecko taki obiadek miałoby na raz ...
co to sokoliki ?

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
jezu dziewczyny Jaś mi przed chwilą wyleciał z lozeczka ! nie wiem jak to zrobił chwilę poplakal ijuż jest dobrze . Co sądzicie jechac do szpitala? Boże co za przeżycie ;(

o jejku ... jak on to zrobił ? masz na samym dole łóżeczko ????
obserwuj go ....
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:39   #2772
Nisia4
Zadomowienie

Dziewczyny tak mało mnie tutaj a pamiętałyście o mojej Mai, bardzo dziękujemy za życzenia!
Wszystkim solenizantom wszystkiego naj! I dużo zdrówka, bo widzę, że dzieciaczki nam chorują na potęgę (Maja też z katarem).
Widziałam, że rozmawiałyście o butach i kombinezonach, ja jeszcze nic nie mam, ale bardzo mi się podobają buty z Emela, pewnie takie kupimy i super są te kombinezony co wrzuciła Kasiam (Reima). Najwyższy czas się tym zainteresować

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Ale przegibnął się przez poręcz? To dość wysoko... Chyba bym pojechała.
Stary 2013-09-21, 10:02   #2773
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Dzień dobry kochane
U nas noc w miarę ok. Jagoda spala od 21do 3rano. Później u nas w łóżku do 5 jeszcze. Teraz buszuje jak zwykle. Z gardelkiem już chyba lepiej,bo wypiła rano mm(prawie tydzień nie chciała mm )
Super,że noc przespana
A dla Ciebie zdrówka Kochana

Cytat:
Fabiankowi podaje witamine C bo teraz przeziębiony był ale kupki robi normalne,nie zauważyłam zmian

Cytat:
Ale jak wyleciał? Obniżone masz na sam dól i wypadł?
Obserwuj go dobrze.
Gracjanek jak był mały też wypadł Nam z łóżeczka tak się wychylił ale na strachu się obeszło i nic mu nie było

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Dzień dobry
U Nas oczywiście pochmurno i zimno .
Zaraz musze ogarnąć mieszkanko i na jakieś zakupy do miasta podjechać po coś na obiadek
Fabianek chodzi sobie w kółko po mieszkaniu a Danduś bajeczki ogląda .
Oglądałam zdjęcia Fabianka jak był mniejszy i jeju czemu tak szybko rosną dzieci

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-09-21, 10:02   #2774
aga_ton
Wtajemniczenie

hej dziewczyny

najpierw skrobnę co u nas i zaraz biorę się za nadrabianie, bo trochę się tego nazbierało.

Lena u dziadków a ja mam czas ochłonąć, ostatnio moje dziecko wyprowadza mnie z równowagi coraz częściej podnoszę na nią głos muszę wziąć się w garść bo do niczego dobrego to nie prowadzi.

nie wiem sama czy jest bardziej "niegrzeczna" niż dotychczas czy po prostu mam już dość tego wiecznego stękania o byle co. na dodatek wrzeszczy gdy tylko coś nie idzie tak jak ona chce...

no dobra pomarudziłam i trochę mi lepiej

poza tym Mała rozwija się doskonale, codziennie uczy się czegoś nowego, buzia jej się nie zamyka. zaczyna chodzić prowadzona pod paszki, za rączki także już pomału zasuwa.

niestety wczoraj zaliczyła pierwszy poważniejszy upadek
raczkowała sobie po salonie a w pewnym momencie psiak zeskoczył z rozpędu z sofy (chyba piłkę zobaczył) i wylądował prosto na niej. Lena uderzyła buzią prosto na płytki aż jej krew z buzi poleciała na szczęście tylko przygryzła wargę a ja już myślałam że albo ząb wybity albo coś poważniejszego. a jak bidulka płakała

pisałyście o szczepieniach. ja Lenę zaszczepię raczej w terminie, tzn. zaraz jak skończy roczek. mała bardzo często ma kontakt z innymi dziećmi i boję się by czegoś nie złapała, tym bardziej, że teraz panuje moda na nieszczepienie

na początku października jedziemy do ortopedy. czy u Was także polecają kontrolować bioderka do 2 roku życia?

dobra, biorę się za lekturę bo trochę naskrobałyście.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:10   #2775
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam.
Kuba dziś zrobił sobie przerwę w spaniu i obudził się o 3-ej w nocy.Nie mógł zasnąć przez 2godziny,a potem przysnął na 1,5godz.
Nie wiem,co to było?
Do tego uderzył się w głowę i ma na środku czoła dużego guzasuper,przed imprezą roczkową
Zośka zaliczyła kiedyś spotkanie z poręczą i miała wielkiego siniaka przez cały policzek, akurat wtedy wylądowaliśmy w szpitalu, pewnie pomyśleli że niezła patologia

Cytat:
Dzień dobry kochane
Super A gardło może przepłukaj aspiryną?
[
QUOTE=weronika_91;4291866 6]jezu dziewczyny Jaś mi przed chwilą wyleciał z lozeczka ! nie wiem jak to zrobił chwilę poplakal ijuż jest dobrze . Co sądzicie jechac do szpitala? Boże co za przeżycie ;([/QUOTE]

O matulu? Jak to zrobił? Ja bym pojechała
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:10   #2776
Lewek
Zakorzenienie

Jestem na kompie, nie wiem tylko na ile Misiek pozwoli, bo już zmierza w moim kierunku

Wszystkiego najlepszego dla Giulii!

Cytat:
Dzień dobry kochane
Super, że z Jagódką lepiej Tobie zdrówka życzę

Cytat:
O rany, niezły ten Twój Jasiu... Poobserwuj trochę, nie wiem w sumie co ja bym zrobiła... Może warto się przejechać

No więc noc bez cyca u nas Ale lekko nie było. TŻ się zobowiązał, ale niewiele z tego wyszło Najpierw go uśpił, potem ja chodziłam kilka razy jak się budził, potem on. Położyliśmy się jakoś późno bardzo bo o 1 dopiero, no i słyszę że Misiek ryczy, i ryczy, i ryczy. Więc zrobiłam kaszkę w butlę i niosę do nich, a TŻ leży, mały obok siedzi i płacze, a ten chyba czeka aż sam z siebie przestanie czy co. Więc zaczęła się od tego kłótnia, na co on mi, że ja znęcam się nad dzieckiem nie chcąc mu dać cyca i że mój gin jakieś głupoty gada, bo wg niego można karmić w ciąży, bo wśród zwierząt są takie przypadki i nikomu nic się nie dzieje . Więc mu powiedziałam, że nigdy nie mogę liczyć na jego wsparcie i zrozumienie, że ja się nie wysypiam jak on wstaje na tego cyca co godzinę, ale przecież co go to obchodzi, itp itd. Ostatecznie wyszedł z sypialni i poszedł na kanapę. No a ja walczyłam z Miśkiem do rana, napił się nawet trochę tej kaszki czym byłam zdumiona mocno, trochę wody i zasnął o 3. Nad ranem wzięłam do siebie, położyłam go sobie na brzuchu i tak spał, a ja nie. Ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc, z pewnością jeszcze nie lepsza... Ale będę twarda, bo jedną mam już za sobą A myślałam jużże dam mu tego cyca dzisiaj, tak płakał

Edytowane przez Lewek
Czas edycji: 2013-09-21 o 10:24
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:18   #2777
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Lewek super,że bez cycusia się udało!
Tż się nie popisał,ale może dzisiaj zrozumie co za głupoty gadał i się wezmie do pomocy
Raz się udało więc bądź dzielna

Ja myśle kiedy by tu zacząć nauczyć Fabianka zasypiać samego
bo tak żeby poszedł spać nosimy go na rękach,niby mi to nie przeszkadza ale raczej sam z tego nie zrezygnuje tak szybko

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-09-21, 10:22   #2778
lilka00
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Ja bym chyba nie jechala, tylko obserwowala, ale sama zdecyduje bo to tez duzo zalezy od tego jak spadl no i wiadomo znasz go najlepiej i jezeli cos cie niepokoi to jedz.

100 lat dla Giulii!!

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2013-09-21 o 10:24
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:24   #2779
lourose
Wtajemniczenie

STO LAT GIULIA

Agaton cierpliwość należy do cnót ja mam jej o wiele mniej niż tżt, i muszę się często pilnować... dziś już 3 razy ciśnienie mi wzrosło, a nie ma jeszcze 11
Stary 2013-09-21, 10:26   #2780
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

najpierw skrobnę co u nas i zaraz biorę się za nadrabianie, bo trochę się tego nazbierało.

Lena u dziadków a ja mam czas ochłonąć, ostatnio moje dziecko wyprowadza mnie z równowagi coraz częściej podnoszę na nią głos muszę wziąć się w garść bo do niczego dobrego to nie prowadzi.

nie wiem sama czy jest bardziej "niegrzeczna" niż dotychczas czy po prostu mam już dość tego wiecznego stękania o byle co. na dodatek wrzeszczy gdy tylko coś nie idzie tak jak ona chce...

no dobra pomarudziłam i trochę mi lepiej

poza tym Mała rozwija się doskonale, codziennie uczy się czegoś nowego, buzia jej się nie zamyka. zaczyna chodzić prowadzona pod paszki, za rączki także już pomału zasuwa.

raczkowała sobie po salonie a w pewnym momencie psiak zeskoczył z rozpędu z sofy (chyba piłkę zobaczył) i wylądował prosto na niej. Lena uderzyła buzią prosto na płytki aż jej krew z buzi poleciała na szczęście tylko przygryzła wargę a ja już myślałam że albo ząb wybity albo coś poważniejszego. a jak bidulka płakała

pisałyście o szczepieniach. ja Lenę zaszczepię raczej w terminie, tzn. zaraz jak skończy roczek. mała bardzo często ma kontakt z innymi dziećmi i boję się by czegoś nie złapała, tym bardziej, że teraz panuje moda na nieszczepienie

na początku października jedziemy do ortopedy. czy u Was także polecają kontrolować bioderka do 2 roku życia?

dobra, biorę się za lekturę bo trochę naskrobałyście.
Aga_ton ja myślę, że to taki trudny okres. Maja też jest ciekawska, uparta i bardzo absorbująca. Szczerze to czasem wychodzę z pracy i boję się wracać do domu bo nie wiem co zastanę, w sensie, że pewnie nawet na chwilę nie usiądę. Jedyny plus to to, że Maja sama chodzi więc trzeba tylko pilnować aby sobie krzywdy nie zrobiła, ale odpadło nam już prowadzenie.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
No więc noc bez cyca u nas Ale lekko nie było. TŻ się zobowiązał, ale niewiele z tego wyszło Najpierw go uśpił, potem ja chodziłam kilka razy jak się budził, potem on. Położyliśmy się jakoś późno bardzo bo o 1 dopiero, no i słyszę że Misiek ryczy, i ryczy, i ryczy. Więc zrobiłam kaszkę w butlę i niosę do nich, a TŻ leży, mały obok siedzi i płacze, a ten chyba czeka aż sam z siebie przestanie czy co. Więc zaczęła się od tego kłótnia, na co on mi, że ja znęcam się nad dzieckiem nie chcąc mu dać cyca i że mój gin jakieś głupoty gada, bo wg niego można karmić w ciąży, bo wśród zwierząt są takie przypadki i nikomu nic się nie dzieje . Więc mu powiedziałam, że nigdy nie mogę liczyć na jego wsparcie i zrozumienie, że ja się nie wysypiam jak on wstaje na tego cyca co godzinę, ale przecież co go to obchodzi, itp itd. Ostatecznie wyszedł z sypialni i poszedł na kanapę. No a ja walczyłam z Miśkiem do rana, napił się nawet trochę tej kaszki czym byłam zdumiona mocno, trochę wody i zasnął. Zasnęliśmy o 3. Nad ranem wzięłam do siebie, położyłam go sobie na brzuchu i tak spał, a ja nie. Ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc, z pewnością jeszcze nie lepsza... Ale będę twarda, bo jedną mam już za sobą A myślałam jużże dam mu tego cyca dzisiaj, tak płakał
Lewek ostatnio pisałaś, że nie podejrzewałaś, że będziesz jedną z najdłużej karmiących mam, pamiętam Twoje początku i raczej nic na to nie wskazywało Ale do rzeczy, może nie odpowiada mu smok w butelce? Ja Mai kupiłam specjalnie butelkę do kaszki ale ona za nic nie chcę z niego pić więc poszedł w odstawkę. A może byś spróbowała (ale nie wiem czy to dobry pomysł) dać Miśkowi jeść, np. mleko na śpiocha? W nocy wstać i wcisnąć mu butelkę?
Stary 2013-09-21, 10:28   #2781
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
No więc noc bez cyca u nas Ale lekko nie było. TŻ się zobowiązał, ale niewiele z tego wyszło Najpierw go uśpił, potem ja chodziłam kilka razy jak się budził, potem on. Położyliśmy się jakoś późno bardzo bo o 1 dopiero, no i słyszę że Misiek ryczy, i ryczy, i ryczy. Więc zrobiłam kaszkę w butlę i niosę do nich, a TŻ leży, mały obok siedzi i płacze, a ten chyba czeka aż sam z siebie przestanie czy co. Więc zaczęła się od tego kłótnia, na co on mi, że ja znęcam się nad dzieckiem nie chcąc mu dać cyca i że mój gin jakieś głupoty gada, bo wg niego można karmić w ciąży, bo wśród zwierząt są takie przypadki i nikomu nic się nie dzieje . Więc mu powiedziałam, że nigdy nie mogę liczyć na jego wsparcie i zrozumienie, że ja się nie wysypiam jak on wstaje na tego cyca co godzinę, ale przecież co go to obchodzi, itp itd. Ostatecznie wyszedł z sypialni i poszedł na kanapę. No a ja walczyłam z Miśkiem do rana, napił się nawet trochę tej kaszki czym byłam zdumiona mocno, trochę wody i zasnął o 3. Nad ranem wzięłam do siebie, położyłam go sobie na brzuchu i tak spał, a ja nie. Ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc, z pewnością jeszcze nie lepsza... Ale będę twarda, bo jedną mam już za sobą A myślałam jużże dam mu tego cyca dzisiaj, tak płakał
Powiedz tżtowi że samce opiekują się samicami i młodymi a nie uciekają na kanapy W jaki niby sposób się znęcasz nad dzieckiem? Jeśli podjęłaś decyzję o odstawieniu, powinien Cię w tej decyzji wpierać i pomóc zwłaszcza teraz.
Brawo za wytrwałość

Zosi wychodzą dolne jedynki, ciekawa jestem co będzie ;-)
Stary 2013-09-21, 10:29   #2782
lilka00
Wtajemniczenie

Mi tez czesto brakuje cierpliwosci, mimo, ze Kinga nie nalezy raczej do tych nerwowych dzieci, ale urwis z niej straszny, wszedzie wlazi, wszystko rozciaga, wszystko musi dotknac, polizac i wcale sie nie slucha ostatnio to w ogole ma jakies adhd
Nam nikt nic nie mowil o ponownej kontroli bioderek.
Stary 2013-09-21, 10:29   #2783
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

Może i być od tego. Rzeczywiście Mati od kilku dni dostaje Cebion i robi luźniejsze kupki. Chyba to jest przyczyną.
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

my też podajemy witaminki właściwie miała przez jakiś czas luźniejsze stolce ale nie jakieś biegunkowe, teraz się unormowało jednak na pewno nie po pierwszych dawkach się te kupcie zaczęły ...
może to ząbki ?
U nas to też nie wygląda na typową biegunkę, właściwie nie wiem jak to opisać. Robi jedną większą luźną kupę, a potem sobie tak popuszcza, no może łyżeczka tej kupy w każdej pieluszce jest, tak jak za czasów karmienia piersią, za to śmierdzą jakby wiadro zrobiła, no kwaśne takie są. Poza tym je normalnie, pije normalne, wygłupia się normalnie.
A zeby to swoją drogą bo mamy zmasowany atak, ale wcześniej takim rodzajem kupy na zęby nie reagowała. Były luźniejsze ale normalnej ilości i 2-3 dziennie a nie tyle.

No nic, dziś odstawimy witaminę C i zobaczymy co się wydarzy. Jeśli to faktycznie jest przyczyną to powinno przejść

Cytat:

My też juz mamy pierwszą krew zaliczoną, też warga była rozwalona. No cóż, kiedyś musiał być pierwszy raz, pocieszę Cię że goi się błyskawicznie.
My mamy się zgłosić na kontrolę chodu przed ukończeniem 15 miesięcy.

Cytat:
No więc noc bez cyca u nas Ale lekko nie było. TŻ się zobowiązał, ale niewiele z tego wyszło Najpierw go uśpił, potem ja chodziłam kilka razy jak się budził, potem on. Położyliśmy się jakoś późno bardzo bo o 1 dopiero, no i słyszę że Misiek ryczy, i ryczy, i ryczy. Więc zrobiłam kaszkę w butlę i niosę do nich, a TŻ leży, mały obok siedzi i płacze, a ten chyba czeka aż sam z siebie przestanie czy co. Więc zaczęła się od tego kłótnia, na co on mi, że ja znęcam się nad dzieckiem nie chcąc mu dać cyca i że mój gin jakieś głupoty gada, bo wg niego można karmić w ciąży, bo wśród zwierząt są takie przypadki i nikomu nic się nie dzieje . Więc mu powiedziałam, że nigdy nie mogę liczyć na jego wsparcie i zrozumienie, że ja się nie wysypiam jak on wstaje na tego cyca co godzinę, ale przecież co go to obchodzi, itp itd. Ostatecznie wyszedł z sypialni i poszedł na kanapę. No a ja walczyłam z Miśkiem do rana, napił się nawet trochę tej kaszki czym byłam zdumiona mocno, trochę wody i zasnął. Zasnęliśmy o 3. Nad ranem wzięłam do siebie, położyłam go sobie na brzuchu i tak spał, a ja nie. Ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc, z pewnością jeszcze nie lepsza... Ale będę twarda, bo jedną mam już za sobą A myślałam jużże dam mu tego cyca dzisiaj, tak płakał
Gratuluję samozaparcia i trzymam kciuki by było coraz lepiej

Weronika
, jak Jasiu to zrobił??? Górą wypadł czy ma szczebelki wyjęte? Obserwuj go. Nie daj mu spać przez kilka godzin, jakby zrobił się baaardzo śpiący, zacząl omdlewać, wymiotować to biegiem na izbę przyjęć! Cos jeszcze z obserwacją źrenic było, ale nie pamietam co, może któraś przypomni?
Stary 2013-09-21, 10:34   #2784
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Aga_ton ja myślę, że to taki trudny okres. Maja też jest ciekawska, uparta i bardzo absorbująca. Szczerze to czasem wychodzę z pracy i boję się wracać do domu bo nie wiem co zastanę, w sensie, że pewnie nawet na chwilę nie usiądę. Jedyny plus to to, że Maja sama chodzi więc trzeba tylko pilnować aby sobie krzywdy nie zrobiła, ale odpadło nam już prowadzenie.

Lewek ostatnio pisałaś, że nie podejrzewałaś, że będziesz jedną z najdłużej karmiących mam, pamiętam Twoje początku i raczej nic na to nie wskazywało Ale do rzeczy, może nie odpowiada mu smok w butelce? Ja Mai kupiłam specjalnie butelkę do kaszki ale ona za nic nie chcę z niego pić więc poszedł w odstawkę. A może byś spróbowała (ale nie wiem czy to dobry pomysł) dać Miśkowi jeść, np. mleko na śpiocha? W nocy wstać i wcisnąć mu butelkę?
No wlasnie dobrze to ujelas, to chyba taki wiek. Z tym, ze Kinga jeszcze nie chodzi, chyba sie boi, bo jakby mnie ktos spytal 2msc temu, czy bedzie chodzic za 2 msc to bym byla prawie pewna, ze tak, a tu nic z tego. Wstaje od 7 msc, chodzi przy meblach jakos od 8-9, pierwszy samodzielny krok byl juz grubo ponad miesiac temu i jakos postepow brak. Za to intelektualnie zrobila ogromny postep w ostatnim czasie
Stary 2013-09-21, 10:49   #2785
aga_ton
Wtajemniczenie

cytuję na raty bo pewnie inaczej utnie mi coś po drodze

spóźnione życzenia dla naszych dzieciaczków: roza:

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
właściwie to obie są refundowane i to od przychodni zależy, którą wybiera.
na mój chłopski rozum, każdy rodzic powinien mieć możliwość zmiany szczepionki w ramach tych dwóch bezpłatnie.
nasza przychodnia dostaje szczepionki z sanepidu i jaka jest na stanie w magazynie, taką dostarczają. niestety nie ma możliwości wyboru, przynajmniej dla rodziców

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY MAMY 1 ZĘBA!! włożyłam palca i coś czuje ostrego, wkładam łyżeczkę a tu stuka jestem w szoku bo żadnych sympomów zębowych nie miała
gratulacje

Cytat:
A ja muszę się pochwalić, że Antek w końcu raczkuje. Do tej pory to było takie pół pełzanie, pół raczkowanie, a od wczoraj zasuwa już ładnie na czterech.
również gratuluję

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Mam pytanie do osób, które mają Szczeniaczka uczniaczka - czy faktycznie wart jest tych wszystkich ochów i achów które o nim słychać?
Lena ma szczeniaczka i dopiero od niedawna nim się bawi.
ale powiem szczerze, że bardziej interesuje ją wiaderko kasztanów, które niedawno jej przyniosłam niż ten pluszak

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja już kiedyś pisałam co Kinga dostanie na roczek: kolorowe klocki drewniane, sanki, jeździk i chyba projektor do wyświetlania bajek- taki starego typu, tatuś Kingi chce koniecznie, bo sam uwielbiał jak był mały, szkoda, że tamten gdzieś zaginął. No i pewnie jakieś drobne prezenty, albo pieniądze od wujków i mojej babci.
a gdzie można dostać taki projektor?
a sankami się koniecznie pochwal, bo też szukam jakichś dla Leny

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że Was ominie!

Dodam jeszcze, żeby ponarzekać, że:
ukruszył mi się ząb a na dentystę funduszy nie miałam przeznaczonych
zepsuł się samochód, jw
zgubiłam ładowarkę do telefonu
poplamiłam ulubione spodnie borówkami
rozbiłam MÓJ kubek
ominą mnie 2 wyjazdy weekendowe i zostanę sama bo tżt się na nie wybiera ale staram się nie fochować bo jeden z nich, w góry mieliśmy zaklepany od dawna i przepadnie kasa z zaliczek, a drugi to urodziny jego chrześniaka, ale nie chcemy Zośki targać ze sobą jak jest chora
o cholera, naprawdę masz na co narzekać, biedactwo
ja to tylko na Lenę psioczę ostatnio

Cytat:
Szczepionkę zawsze można opóźnić, ważne jest by nie podać jej wcześniej. Nic się nie dzieje. W celowym opóźnianiu rodzicom chodzi o to by organizm dziecka stał się silniejszy i lepiej poradził sobie z ta masą zarazków z z tej szczepionki. A mi badziej chodzi o to, że pneumo i tak miałam już przesunięte przez przeziębienie i chcemy najpierw załatwić ten temat żeby jak najlepiej uodpornić Alę ze względu na żłobek.
dobrze prawisz
lepiej podać szczepionkę później niż za wcześnie.
szczepionka podana 4 dni przed upłynięciem6 tygodni uważana jest za niepodaną.
tak wyczytałam w przewodniku dla pielęgniarek, który dostałam.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Mnie tez dopadlo przeziebienie malo tego, bylismy dzis na kontroli u pediatry, Zosia tak sie rozkaszlala ze dostala antybiotyk i jakis mega gorzki syrop, 3 dawki po 5ml ktorych za cholere nie chce przyjac.
czyżby Pulneo?

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

U nas katar się rozkręcił, zaraziłam moją Myszkę straszne ...
Dziewczyny mam pytanie czy przy katarze wychodzicie z dzieciaczkami na spacery? Otóż, ja uważam że powinniśmy kilka dni pobyć w domu a inni że powinniśmy wychodzić i nie wiem co lepsze ...

Konczi, ja nie wychodzę, chyba że jest bardzo ciepło.
tak poleciłam mi pediatra.
to prawda, że świeże powietrze pomaga udrożnić nosek ale gdy jest zatkany to dziecko oddycha buzią i przez to łatwiej o zapalenie gardła. gdy dziecko oddycha nosem to powietrze ogrzewa i oczyszcza się w penym stopniu a tak zarazki mają od razu dostęp do i tak podrażnionego już gardła. tak mi to ładnie wytłumaczyła pani dr

przyznam się bez bicia, że raz nie posłuchałam się jej, tylko mamy, która sama wyszła z Leną na spacer i za 2 dni bidulka dostała antybiotyk. to był pierwszy raz z antybiotykiem
także że ja wolę przeczekać katar w domu, chyba że jest ciepło to wtedy wychodzimy.
Stary 2013-09-21, 10:53   #2786
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Aga_ton to taki czas teraz .
Fabianek ostatnio potrzebuje 100 % uwagi,nie można przy Nim usiąść ani nic zrobić. Ale myśle,że z czasem będzie coraz lepiej .
Teraz gdy zaczał chodzić to całkowita masakra

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-09-21, 11:02   #2787
monarika
Wtajemniczenie

Cześć

Moje dziecko poszło na drzemkę o 10.00 a wstało o 10.15 ot się naspała

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
Ja właśnie oduczam Jasia spania w naszym łóżku. I robię to tak - Jaś leży ze mną w łóżku przytulony, jak uśnie to przekładam go do niego i przytulam do Niego taką maskotkę z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30195746/
On się w nią wtula i jest ok.
Czasem obudzi się w nocy z wrzaskiem wtedy Go biorę do siebie. I jak troche przyśnie to siup do łózeczka i brokuła przytulam. Na razie działa, chociaż codziennie są pobudki w nocy. A jak przyjdzie do nas do łóżka to śpi ładnie

Lewek u mnie ostatnio to samo. Nigdzir nir mogę się ruszyć bez Jasia.

Baobabek ale dlaczego 1,5 etatu?
My mamy taką marchewę bo brokuła mała się bała

Cytat:
Hej.

My byliśmy dzisiaj na kontroli i niestety gardło nadal zawalone. Mamy zwiększoną dawkę antybiotyku, bo lekarka na IP zapisała za małą dawkę do wagi Antka. Brała pod uwagę wiek, a nie wagę, a Antek jest jednak z tym większych dzieci, więc może dlatego tydzień kuracji nie przyniósł skutku. Poza tym mój kurczaczek dzisiaj znowu w kiepskiej formie, cały czas senny i osłabiony. Wiedziałam, że te problemy z wczorajszym zaśnięciem to zły znak.
Zdrówka dla Antka i oby szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Mamy już kombinezon, moja mamusia za 12 zł kupiła w lumpku więc jestem prze szczęśliwa, teraz tylko butki, ale z zimowym też nie będę szaleć i akcesoria, no i moze uda się dostać jeszcze spodnie i kurtkę w lumpku. Kocham ten lumpeks po prostu szkoda, że w Gdyni takich nie ma. Taki, tylko inny kolor zamków i na polarze
http://www.polarnopyretusa.com/index...UIT+%28BABY%29
O kurcze ale fajna okazja

Cytat:
Wynalazłam fajne buciki: http://allegro.pl/sniegowce-welna-de...542297914.html
tyle że dla chłopca to chyba nie bardzo, nie?
ee dlaczego nie dla chłopca? Te brązowe mogły by byc

Cytat:
Mi się wizualnie nie podobają, ale to kwestia gustu, na pewno są za to ciepłe. Te brazowe dla chłopca ok

Czy ktoś mi może wytłumaczyc dlaczego moje dziecko w żłobku robi 4-6 luźnych kup a w domu po południu już żadnej???
Może być z tą wit c co pisałaś...ja ostatnio na rutinacei wyczytałam, że spożycie w nadmiernych ilościach może mieć działanie przeczyszczające a ile jej dajesz tego juvitu? Może odstaw i zobacz czy dalej tak będzie

Cytat:

Biedna Lenka, musiała się bardzo przestraszyć

A nam pierwszy ortopeda u którego byliśmy kazał przyjść jak mała będzie stabilnie siedziała, więc poszliśmy ale już do innego bo tamten to była porażka i on powiedział, że pierwsze słyszy, że ortopeda każe przychodzić jak dziecko zaczyna siedzieć i kazał przyjść jak mała zacznie chodzić ale nie, że postawi pierwsze kroki i już przylatywać tylko jak będzie już dobrze chodziła

Cytat:
Ojej biedny Jasiu obserwuj go, jak coś cie zaniepokoi to jedź

Cytat:
Mój tżt też się szybko zniechęca. Wczoraj go wysłałam, żeby małą spróbował uśpić i po 5 minutach już przyszli bo nie chce spać

A co do uwag twojego tżta to powiedz mu, że zwierzęta robią np kupę gdzie popadnie i ciekawe czy on by był szcęśliwy jakbyś ty też tak zaczęła robić a ginek ma rację bo karmienie może powodować skórcze macicy co może być niebezpieczne więc nie słuchaj męża tylko rób swoje
Szkoda tylko, ze nie dość, ze nie pomoże to jeszcze Cię zdenerwuje

Życzę wytrwałości i oby się udało szybko małego odzwyczaić

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-09-21 o 11:12
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:09   #2788
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

Może być z tą wit c co pisałaś...ja ostatnio na rutinacei wyczytałam, że spożycie w nadmiernych ilościach może mieć działanie przeczyszczające a ile jej dajesz tego juvitu? Może odstaw i zobacz czy dalej tak będzie
5 kropelek dostaje, czyli "ulotkową" dawkę. Odstawiamy i zobaczymy. Jeśli się okaże że to jest przyczyna to później spróbujemy wprowadzić od mniejszej dawki. Skłaniam się ku temu że winna jest witamina po pierwsze ze względu na okropnie kwaśny zapach tych kup (a witamina c to wiadomo, kwas ascorbinowy czy jakoś tak) a po drugie, dostawała ją zawsze wieczorem a kupy były do południa tak jakby się to wydalało.

Zastanawiałam się jeszcze czy powodem nie jest Bebiko 3 ale pije już od 2 tygodni, a te kupki są od 4 dni, więc to raczej nie jest przyczyna.
Stary 2013-09-21, 11:35   #2789
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej.

na poprzedniego lekarza
zdrówka dla Antka

Cytat:
Lena przez długi czas brała witaminę c, właśnie juvit c i to 10 kropli dziennie, problemów z brzuszkiem nie było. tylko, że podawałam zawsze rano.

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
tylko, że ten trudny okres trwa u Leny od samego urodzenia
czasem zdarzy jej się dobry dzień, ale niezbyt często

Sto lat dla Giulii

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-09-21 o 11:38
Stary 2013-09-21, 11:51   #2790
monarika
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak myślicie czy ten Bioaron, który daję Oti to jest to samo co tran?? Bo już zgłupiałam

Bioaron w składzie ma napisane olej rybi i wit D

A i oczywiście 100 lat dla Giulii z okazji urodzin Zdrówka, szczęścia i uśmiechu

Iwa Ty nasze góru kulinarne podrzuć jeśli masz w zanadrzu jakiś przepis na sos do makaronu, żeby mała mogła z nami spałaszować
Bo moje umiejętności robienia spadetti kończą się na wylaniu zawartości słoika kupczego na podsmażone mięso
Z góry wielkie dzięki
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości