|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Filmik ze spacerku Fabianka wczorajszego dałam na fb . Dzisiaj szło mu już lepiej .Uwielbiam jak idzie i wtula mi się w ramiona Baobabek bardzo mi przykro,że w takiej sytuacji się znalazłaś ![]() Angel spokojnej nocy Tamlin te brązowe dla chłopca mogą być chłopcy śpią,mąż na ostatniej nocce więc i ja mówie dobranoc |
|
|
|
|
#2762 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam.
Kuba dziś zrobił sobie przerwę w spaniu i obudził się o 3-ej w nocy.Nie mógł zasnąć przez 2godziny,a potem przysnął na 1,5godz. Nie wiem,co to było? Do tego uderzył się w głowę i ma na środku czoła dużego guza Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dla Kamilki wszystkiego co najlepsze Elenko a jak Wy się czujecie?odezwij się do nas
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane
![]() U nas noc w miarę ok. Jagoda spala od 21do 3rano. Później u nas w łóżku do 5 jeszcze. Teraz buszuje jak zwykle. Z gardelkiem już chyba lepiej,bo wypiła rano mm(prawie tydzień nie chciała mm ) Mnie za to gardło tak drapie, ze szok
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a całkiem odejść z pracy i zająć się korkami mi się nie opłaci, bo musiałabym zalożyc działalność, a na zus bym nie wydoiłaPozostaje mi się męczyć nadal żyjąc nadzieją, że zatrudni jeszcze trzeciego anglistę za rok, dwa...ehhhhh Link mi się nie otwiera Angel - dobrze, ze już z małą lepiej
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Kamilki również spóźnione 100latek !!!!! jak dobrze mieć wolną sobotę My z kataru wychodzimy, zostawiłam Duśkę w domu gdyż obawiałam się że dobije ją oddychanie przez buźkę i pójdzie na gardełko ... Oj Baobabek nie fajnie z tą pracą .. jak nie urok to pod górę ... zdrówka dla wszystkich naszych podchorowanych szkrabków Iwuś witaj - gdzie teraz mieszkacie ?
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Czy witamina C może wywołać u dziecka efekt przeczyszczający??? Bo te kupy których pisałam dziwnie zbiegły się z czasem gdy zaczęliśmy podawać JuvitC (we wtorek dostała pierwszy raz, w środę zaczęły się kupy). Te kupki to ma takie niemowlęce, jak wtedy gdy była tylko na piersi (mało kupki, żółta, rzadka z białymi kłaczkami)
Szukam przyczyny...
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Baoabek 6 opak. bebiko 3 po 500g +jedno bebilonu 500g. Herbatke owocowa z hippq(Jagoda Ja uwielbia
), 2op jogurcikow po 4sztk każde, 4kaszki, 8deserkow, 6obiadkow i rajstopki![]() ![]() chyba nic nie pominelam z moja skleroza Dziękujemy kochane jeszcze raz jeden obiadek w połowie jużJagodka wczoraj zjadla I najlepszego dla Guli naszej kochanej! ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- A i do mam które kupują sokoliki, są też w kauflandzie 2,99zl. Ostatnio kupowalam tylko w realu,bo nigdzie nie bylo za 4,99zl![]() W ogóle miałam sie zapytać czy któreś z watkowych alergicznych dzieci bierze AERIUS?
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Chodzi o to, że na dworze jak jest zimniej i dziecko oddycha buzią to to zimne powietrze idzie przez gardło i można wtedy zachorować na gardło. W domu powietrze jest ciepłe. Cytat:
|
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
jezu dziewczyny Jaś mi przed chwilą wyleciał z lozeczka ! nie wiem jak to zrobił
chwilę poplakal ijuż jest dobrze . Co sądzicie jechac do szpitala? Boże co za przeżycie ;(
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cześć Dziewczynki
Ja tylko na chwilę poinformować że pełen sukces jupi, okupiony 3 godzinami snu (trochę z mojej winy) i kłótnia z Tztem (oczywiście ze z mojej winy ) później napiszę więcej. wysłane z fona
|
|
|
|
#2771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też podajemy witaminki właściwie miała przez jakiś czas luźniejsze stolce ale nie jakieś biegunkowe, teraz się unormowało jednak na pewno nie po pierwszych dawkach się te kupcie zaczęły ... może to ząbki ? Cytat:
fajna paka podoba mi się moje dziecko taki obiadek miałoby na raz ... co to sokoliki ? Cytat:
o jejku ... jak on to zrobił ? masz na samym dole łóżeczko ???? obserwuj go ....
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny tak mało mnie tutaj a pamiętałyście o mojej Mai, bardzo dziękujemy za życzenia!
Wszystkim solenizantom wszystkiego naj! I dużo zdrówka, bo widzę, że dzieciaczki nam chorują na potęgę (Maja też z katarem). Widziałam, że rozmawiałyście o butach i kombinezonach, ja jeszcze nic nie mam, ale bardzo mi się podobają buty z Emela, pewnie takie kupimy i super są te kombinezony co wrzuciła Kasiam (Reima). Najwyższy czas się tym zainteresować ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Ale przegibnął się przez poręcz? To dość wysoko... Chyba bym pojechała.
|
#2773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dla Ciebie zdrówka Kochana Cytat:
Cytat:
Obserwuj go dobrze. Gracjanek jak był mały też wypadł Nam z łóżeczka tak się wychylił ale na strachu się obeszło i nic mu nie było ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Dzień dobry ![]() U Nas oczywiście pochmurno i zimno .Zaraz musze ogarnąć mieszkanko i na jakieś zakupy do miasta podjechać po coś na obiadek ![]() Fabianek chodzi sobie w kółko po mieszkaniu a Danduś bajeczki ogląda .Oglądałam zdjęcia Fabianka jak był mniejszy i jeju czemu tak szybko rosną dzieci
|
|||
|
|
|
#2774 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() najpierw skrobnę co u nas i zaraz biorę się za nadrabianie, bo trochę się tego nazbierało. Lena u dziadków a ja mam czas ochłonąć, ostatnio moje dziecko wyprowadza mnie z równowagi coraz częściej podnoszę na nią głos muszę wziąć się w garść bo do niczego dobrego to nie prowadzi.nie wiem sama czy jest bardziej "niegrzeczna" niż dotychczas czy po prostu mam już dość tego wiecznego stękania o byle co. na dodatek wrzeszczy gdy tylko coś nie idzie tak jak ona chce... no dobra pomarudziłam i trochę mi lepiej ![]() poza tym Mała rozwija się doskonale, codziennie uczy się czegoś nowego, buzia jej się nie zamyka. zaczyna chodzić prowadzona pod paszki, za rączki także już pomału zasuwa. niestety wczoraj zaliczyła pierwszy poważniejszy upadek ![]() raczkowała sobie po salonie a w pewnym momencie psiak zeskoczył z rozpędu z sofy (chyba piłkę zobaczył) i wylądował prosto na niej. Lena uderzyła buzią prosto na płytki aż jej krew z buzi poleciała pisałyście o szczepieniach. ja Lenę zaszczepię raczej w terminie, tzn. zaraz jak skończy roczek. mała bardzo często ma kontakt z innymi dziećmi i boję się by czegoś nie złapała, tym bardziej, że teraz panuje moda na nieszczepienie na początku października jedziemy do ortopedy. czy u Was także polecają kontrolować bioderka do 2 roku życia? dobra, biorę się za lekturę bo trochę naskrobałyście. |
|
|
|
#2775 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A gardło może przepłukaj aspiryną? [ QUOTE=weronika_91;4291866 6]jezu dziewczyny Jaś mi przed chwilą wyleciał z lozeczka ! nie wiem jak to zrobił chwilę poplakal ijuż jest dobrze . Co sądzicie jechac do szpitala? Boże co za przeżycie ;([/QUOTE]O matulu? Jak to zrobił? Ja bym pojechała
|
||
|
|
|
#2776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem na kompie, nie wiem tylko na ile Misiek pozwoli, bo już zmierza w moim kierunku
![]() Wszystkiego najlepszego dla Giulii! Cytat:
Cytat:
No więc noc bez cyca u nas Najpierw go uśpił, potem ja chodziłam kilka razy jak się budził, potem on. Położyliśmy się jakoś późno bardzo bo o 1 dopiero, no i słyszę że Misiek ryczy, i ryczy, i ryczy. Więc zrobiłam kaszkę w butlę i niosę do nich, a TŻ leży, mały obok siedzi i płacze, a ten chyba czeka aż sam z siebie przestanie czy co. Więc zaczęła się od tego kłótnia, na co on mi, że ja znęcam się nad dzieckiem nie chcąc mu dać cyca i że mój gin jakieś głupoty gada, bo wg niego można karmić w ciąży, bo wśród zwierząt są takie przypadki i nikomu nic się nie dzieje . Więc mu powiedziałam, że nigdy nie mogę liczyć na jego wsparcie i zrozumienie, że ja się nie wysypiam jak on wstaje na tego cyca co godzinę, ale przecież co go to obchodzi, itp itd. Ostatecznie wyszedł z sypialni i poszedł na kanapę. No a ja walczyłam z Miśkiem do rana, napił się nawet trochę tej kaszki czym byłam zdumiona mocno, trochę wody i zasnął o 3. Nad ranem wzięłam do siebie, położyłam go sobie na brzuchu i tak spał, a ja nie. Ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc, z pewnością jeszcze nie lepsza... Ale będę twarda, bo jedną mam już za sobą A myślałam jużże dam mu tego cyca dzisiaj, tak płakał
Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-09-21 o 10:24 |
||
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek super,że bez cycusia się udało!
![]() Tż się nie popisał,ale może dzisiaj zrozumie co za głupoty gadał i się wezmie do pomocy Raz się udało więc bądź dzielna Ja myśle kiedy by tu zacząć nauczyć Fabianka zasypiać samego ![]() bo tak żeby poszedł spać nosimy go na rękach,niby mi to nie przeszkadza ale raczej sam z tego nie zrezygnuje tak szybko
|
|
|
|
#2778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
100 lat dla Giulii!!
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2013-09-21 o 10:24 |
|
|
|
|
#2779 |
|
Wtajemniczenie
|
STO LAT GIULIA
Agaton cierpliwość należy do cnót ja mam jej o wiele mniej niż tżt, i muszę się często pilnować... dziś już 3 razy ciśnienie mi wzrosło, a nie ma jeszcze 11 |
|
|
|
#2780 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale do rzeczy, może nie odpowiada mu smok w butelce? Ja Mai kupiłam specjalnie butelkę do kaszki ale ona za nic nie chcę z niego pić więc poszedł w odstawkę. A może byś spróbowała (ale nie wiem czy to dobry pomysł) dać Miśkowi jeść, np. mleko na śpiocha? W nocy wstać i wcisnąć mu butelkę?
|
|
#2781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W jaki niby sposób się znęcasz nad dzieckiem? Jeśli podjęłaś decyzję o odstawieniu, powinien Cię w tej decyzji wpierać i pomóc zwłaszcza teraz. Brawo za wytrwałość Zosi wychodzą dolne jedynki, ciekawa jestem co będzie ;-) |
|
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi tez czesto brakuje cierpliwosci, mimo, ze Kinga nie nalezy raczej do tych nerwowych dzieci, ale urwis z niej straszny, wszedzie wlazi, wszystko rozciaga, wszystko musi dotknac, polizac i wcale sie nie slucha
ostatnio to w ogole ma jakies adhd Nam nikt nic nie mowil o ponownej kontroli bioderek. |
|
|
|
#2783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A zeby to swoją drogą No nic, dziś odstawimy witaminę C i zobaczymy co się wydarzy. Jeśli to faktycznie jest przyczyną to powinno przejść Cytat:
My mamy się zgłosić na kontrolę chodu przed ukończeniem 15 miesięcy. Cytat:
Weronika, jak Jasiu to zrobił??? Górą wypadł czy ma szczebelki wyjęte? Obserwuj go. Nie daj mu spać przez kilka godzin, jakby zrobił się baaardzo śpiący, zacząl omdlewać, wymiotować to biegiem na izbę przyjęć! Cos jeszcze z obserwacją źrenic było, ale nie pamietam co, może któraś przypomni? |
||||
|
|
|
#2784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Z tym, ze Kinga jeszcze nie chodzi, chyba sie boi, bo jakby mnie ktos spytal 2msc temu, czy bedzie chodzic za 2 msc to bym byla prawie pewna, ze tak, a tu nic z tego. Wstaje od 7 msc, chodzi przy meblach jakos od 8-9, pierwszy samodzielny krok byl juz grubo ponad miesiac temu i jakos postepow brak. Za to intelektualnie zrobila ogromny postep w ostatnim czasie
|
|
|
|
|
#2785 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
cytuję na raty bo pewnie inaczej utnie mi coś po drodze
![]() spóźnione życzenia dla naszych dzieciaczków Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale powiem szczerze, że bardziej interesuje ją wiaderko kasztanów, które niedawno jej przyniosłam niż ten pluszak ![]() Cytat:
a sankami się koniecznie pochwal, bo też szukam jakichś dla Leny ![]() Cytat:
ja to tylko na Lenę psioczę ostatnio ![]() Cytat:
lepiej podać szczepionkę później niż za wcześnie. szczepionka podana 4 dni przed upłynięciem6 tygodni uważana jest za niepodaną. tak wyczytałam w przewodniku dla pielęgniarek, który dostałam. Cytat:
![]() Cytat:
tak poleciłam mi pediatra. to prawda, że świeże powietrze pomaga udrożnić nosek ale gdy jest zatkany to dziecko oddycha buzią i przez to łatwiej o zapalenie gardła. gdy dziecko oddycha nosem to powietrze ogrzewa i oczyszcza się w penym stopniu a tak zarazki mają od razu dostęp do i tak podrażnionego już gardła. tak mi to ładnie wytłumaczyła pani dr ![]() przyznam się bez bicia, że raz nie posłuchałam się jej, tylko mamy, która sama wyszła z Leną na spacer i za 2 dni bidulka dostała antybiotyk. to był pierwszy raz z antybiotykiem ![]() także że ja wolę przeczekać katar w domu, chyba że jest ciepło to wtedy wychodzimy. |
|||||||||
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Aga_ton to taki czas teraz
.Fabianek ostatnio potrzebuje 100 % uwagi,nie można przy Nim usiąść ani nic zrobić. Ale myśle,że z czasem będzie coraz lepiej .Teraz gdy zaczał chodzić to całkowita masakra
|
|
|
|
#2787 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Moje dziecko poszło na drzemkę o 10.00 a wstało o 10.15 ot się naspała ![]() Cytat:
bo brokuła mała się bała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A nam pierwszy ortopeda u którego byliśmy kazał przyjść jak mała będzie stabilnie siedziała, więc poszliśmy ale już do innego bo tamten to była porażka i kazał przyjść jak mała zacznie chodzić ale nie, że postawi pierwsze kroki i już przylatywać tylko jak będzie już dobrze chodziła Cytat:
Cytat:
A co do uwag twojego tżta to powiedz mu, że zwierzęta robią np kupę gdzie popadnie i ciekawe czy on by był szcęśliwy jakbyś ty też tak zaczęła robić a ginek ma rację bo karmienie może powodować skórcze macicy co może być niebezpieczne więc nie słuchaj męża tylko rób swoje Szkoda tylko, ze nie dość, ze nie pomoże to jeszcze Cię zdenerwuje Życzę wytrwałości i oby się udało szybko małego odzwyczaić Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-09-21 o 11:12 |
||||||||
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiałam się jeszcze czy powodem nie jest Bebiko 3 ale pije już od 2 tygodni, a te kupki są od 4 dni, więc to raczej nie jest przyczyna. |
|
|
|
|
#2789 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na poprzedniego lekarzazdrówka dla Antka Cytat:
Cytat:
czasem zdarzy jej się dobry dzień, ale niezbyt często ![]() Sto lat dla Giulii Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-09-21 o 11:38 |
|||
|
|
|
#2790 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak myślicie czy ten Bioaron, który daję Oti to jest to samo co tran?? Bo już zgłupiałam
![]() Bioaron w składzie ma napisane olej rybi i wit D ![]() A i oczywiście 100 lat dla Giulii z okazji urodzin Iwa Ty nasze góru kulinarne podrzuć jeśli masz w zanadrzu jakiś przepis na sos do makaronu, żeby mała mogła z nami spałaszować ![]() Bo moje umiejętności robienia spadetti kończą się na wylaniu zawartości słoika kupczego na podsmażone mięso ![]() Z góry wielkie dzięki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

Mamy zwiększoną dawkę antybiotyku, bo lekarka na IP zapisała za małą dawkę do wagi Antka. Brała pod uwagę wiek, a nie wagę, a Antek jest jednak z tym większych dzieci, więc może dlatego tydzień kuracji nie przyniósł skutku. Poza tym mój kurczaczek dzisiaj znowu w kiepskiej formie, cały czas senny i osłabiony.
.
.

a całkiem odejść z pracy i zająć się korkami mi się nie opłaci, bo musiałabym zalożyc działalność, a na zus bym nie wydoiła

) później napiszę więcej. 

. Więc mu powiedziałam, że nigdy nie mogę liczyć na jego wsparcie i zrozumienie, że ja się nie wysypiam jak on wstaje na tego cyca co godzinę, ale przecież co go to obchodzi, itp itd. Ostatecznie wyszedł z sypialni i poszedł na kanapę. No a ja walczyłam z Miśkiem do rana, napił się nawet trochę tej kaszki czym byłam zdumiona mocno, trochę wody i zasnął o 3. Nad ranem wzięłam do siebie, położyłam go sobie na brzuchu i tak spał, a ja nie. Ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc, z pewnością jeszcze nie lepsza... Ale będę twarda, bo jedną mam już za sobą
W jaki niby sposób się znęcasz nad dzieckiem? Jeśli podjęłaś decyzję o odstawieniu, powinien Cię w tej decyzji wpierać i pomóc zwłaszcza teraz.