|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
, no i też dostał 9 pkt, właśnie za zabarwienie skóry. Teraz jest z niego niezły przystojniak
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
inwersja wielkie gratulacje nawe nie wiem kiedy urodzilas
ale wuelkie gratki za przetrwaniemy juz dwie doby w donku bardzo powoli dochodze do siebie ale dochodze i to najwazniejsze. udalo sie pelna dobe na kp poleciec wiec bedzie coraz lepiej - wierze w to gleboko jedyny problem to psychicznie jest mi sie ciezko zmusic do karmienia, mam jakis wewnetrzny opor. teraz jest coraz lepiej ![]() chcialabym napisac wam opis porodu i mam nadzieje ze to wreszie sklece ale ciezko sie zmobilizowac ![]() mam tak piekne dziecko ze oszalalam na jego punkcie. jestem wariatką wieczorami mamy problemy z wzdeciami maluszek placze po 4godz bez przerwy probowalam juz wszystkiego![]() dzis bylo lepiej troche ale najgorsza ta bezsilnosc jak dzidzius pacze i nie wiadomo jak mu pomoc niestety cos podczytuje ale jakies 30% wiec nawet sie nie odnosze sorki ze tylko o sobie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Dużo sił i zdrówka ![]() inwersjaplamki na pewno zejdą... ale malutki ma fajne pucusie
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matal mi podesłała śliczne zdjęcie a ten dziad telefon świruje. Zaraz pokombinuję i na klub dam. A później chyba przez okno wywalę tak mnie już ten tel wkurza.... |
|
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
powiem.wam ze poki co otulaczek dziala najlepiej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1866 | |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Inwersja, byłaś dzielna, ogromne gratulacje!
?Hasłami o krzykaczce kompletnie się nie przejmuj, bo to dla tych ludzi chleb powszedni a Ty masz prawo podczas porodu wykrzykiwać co tylko Ci się żywnie podoba Ja tam biłam rekord w decybelach, zdarłam sobie gardło a tż w trakcie porodu zapytał nawet położną czy robiła sobie badania lekarskie dopuszczające do pracy w hałasie Najwyraźniej było to potrzebne dla mnie i dla małego ![]() A tego, że żel by pomógł tak naprawdę nikt nie wie. Widzisz, ja piłam liście malin, łykałam wiesiołka, masowałam fokę i zaaplikowano mi żel a i tak trzeba było nacinać, bo picza nie ogarnęła ![]() Początkowo szczypie, potem będzie lepiej ![]() A z kp dasz radę, o ile mocno się uprzesz. Są teraz takie wynalazki wspierające płaskie suty, że można próbować na różne sposoby. Tylko się nie poddawaj, bo przed Tobą parę dni nauki ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
?Super, że laktacja się rozkręciła ![]() Teraz nadziwić się nie możemy jaki to cud, że blisko 2 tygodnie nasz maluszek żyje dzięki mojemu pokarmowi w cycach. Tż twierdzi, że to tylko potwierdza jego zdanie o tym, że moje cycki są cudowne
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-09-21 o 09:15 |
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Lola a jak Ty sie czujesz?
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
angel nie wiem czemu
ale przypuszczam ze moj opor jest z powodu tego ze mialam calkowicie zmasakrowane brodawki krew leciala mi ciurkiem z obydwu, teraz mam tak bolace piersi ze tylko przez nakladki karmie a i tak zwijam sie z bolu licze ze niedlugo sie zagoi i bedzie lepiej bo jak nie to oszaleje wszyscy mowia ze pieknie po porodzie wygladam, powiem.wam ze podobam sie sobie gdyby nie to ze nadal mam olbrzymie problemy z poruszaniem sie a te cycki powinny sprawiac ze czuje sie bardziej kobieco, ale dziwnie mi z tym uczuciem tz zakochany po uszy we mnie w cyckach i w ogole ma takie piekkne ocy przepelnione miloscia ze nie wiem na kogo patrzec na niego czy na maluszka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Lola haha, za dobrze? ![]() no w końcu musi się coś ruszyć,nie ma bata!
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spacery nie pomagaja, podwozie tylko pobolewa czasami po spacerku a tak to glucha czisza dzisiaj wymysliłam nowe daty a mianowicie jak nie urodze dziś badz jutro to chce dopiero na poczatku pazdziernika ![]() czarna a Ty przepraszam ale zapomniałam dokładnie ktorego masz cc? wiesz juz? bo tak cos pamietalam ze na koniec wrzesnia
I'm not hating, I'm just telling you Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-09-21 o 09:31 |
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie rekordem było, 4 pacjentki na salach porodwych, 5 na przedpordowej (właściwie już gotowe do porodu) i Izba Przyjęć nasza. A my byłyśmy we 3, a to wszystko dzialo się na nocce. matal, susanna, inwersja supe opsiy porodu. Młody mi wciska tak głowe w picz, że aż spać nie mogłam od 2-6 rano, a potem jak zasnęłam to było mi mega zimno, wypiłam gorącą herbatę i dopiero pospałam.
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
ja to nie wiem, chyba jestem jakas dziwna
wiem ze kazda z nas przyzywa ciążę inaczej ale ja jedynie co czuje to jak mi pod żebra wchodzi, a że nózkami to wiem po usg;p no i kopy czasami czy juz przesuwanie pod skórą czuje, ale jak czytam jakie wy macie objawy to czuje się jakaś gruboskórna nawet jednego skurczyka nie miałam....
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak rodziłam Maję,to lekarz przebijający mi wody stwierdził,że mam błony ze stali... więc może i tym razem nie uraczę tego widoku ![]() ![]() CC mam 2 października
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie najgorsze to położenie, wiem, że głowa w dól ale gdzie reszta ![]() i potem mnie czarne myśli nachodzą...
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa i moge przejsc 10 min i zaczyna mnie kregoslup napitalac niemilosiernie błony ze stali to chyba sama nie jestem hehe2 października to już tu tuż, fajna data
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Lola noooo, na samą myśl mam dreszcze na całym ciele
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A każda z nas się nie może doczekać maluszka.
|
|
#1880 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dupeczki.
gratuluję wszystkim nowym mamusiom!!! :jupi :dzięki też za opisy porodów ![]() wczoraj cały dzień męczyły mnie skurcze, wieczorem miałam 6 regularnych co 10 minut a potem przeszły i cisza do rana całą noc dosłownie nic, wyspałam się nawet ![]() No a dzisiaj od rana znowu... w trakcie skurczy czuję ból na @, ale żadnej regularności nie ma w tym... jesuuu mam nadzieję, że urodzę lada dzień bo jak będę z takimi boleściami chodzić do terminu (albo dłużej ) to się wykończę...Tż mnie zabiera dziś na grzyby i na ryby, twierdzi że to pomoże
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żebym chociaż czuła ze mi glowke w picz wbija a jest glowka w dolmi tez mowili jak siedzi ale raz jest nozkami z lewej a raz jest pleckami do mojego brzucha wiec dokaldnie tez nie wiem tylko domyslam sie niech cie nie nachodza czarne mysli jeszcze chwilka i bedzie wszystko okjak tak patrze na te słodziaki nasze co sie urodizly to az mnei serce sciska ze chcialabym juz swojego synka
|
|
#1882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
ja nawet pleców nie czuję, albo on jest taki duży i dziwnie zawinięty.
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Napierniczało mnie dzisiaj w nocy kolano :/
Kiedyś miałam problem z więzadłem,ale skąd ten ból teraz? I to w nocy?
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
czeszko
![]() ale dzis sie nie wyspalam maly pol nocy naparzal na wrota az mi sie plakac chcialo ze moje kochanie chce do mamusi a pie.przona picza go nie chce wypuscic....na 13.30 idziemy do szpitala na ktg i badanko...jesli dalej nic sie nie bedzie dzialo to najprawdopodobniej wroce do domu z koktajlem... No chyba ze okaze sie ze cos tam powoli zaczyna sie dziac to pewnie mnie zostawia...Na razie ide na luzaka bez toreb spacerkiem ale musze dopakowac kosmetyki bo jak cos to maz dowiezie :P ale zbytnio sie nie ludze chociaz zdaje mi sie ze brzuch wreszcie troche opadl i tak jakbym miala male skurcze...chyba ze to mlody znowu se jaja robi ![]() Inwersja jestes dzielna babka i dalas rade, synus jest piekny i zdrowy a reszte olej sikiem prostym...jestem tylko w szoku ze za to zzo musialas zaplacic i to az tyle....masakra...u nas tez jest najczesciej 1 polozna na dyzurze i musi obskoczyc kilka sal....ew. Ma druga z dyzurem na telefon jakby juz na prawde nie dawala rady...to maly szpital ale mimo wszystko uwazam ze maja przerabane... Mezus wlasnie podal jajeczniczke do lozeczka pojedlismy i teraz musimy sie ogarnac...maz chce zebym mu wlosy jeszcze obciela, mam male prasowanie, ogarnac troche trzeba, dopakowac torby...czy ja sie wyrobie
|
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesto jak siedze na kibelku a tak to nicale ja jak czuje cos poz zebrami to wiem ze to nogi a jak nie to mysle ze pewnie znowu jest plecami do brzucha, atak to tez nei wymacam, nie ma mowy
I'm not hating, I'm just telling you Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-09-21 o 09:56 |
|
|
|
|
#1886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciesz się maleństwem i rób to co podpowiada Ci instynkt. Taki malec to póki co tylko je, robi kupy i śpi a więc nakarmić, przebrać i ululać (choć pewnie sam zasypia). Dziewczyny strasznie przykra sprawa z tą dziewczyną, której dziecko umarło. Ja bym nie czekała tyle tylko zaraz gnała do szpitala gdybym ruchów nie czuła Niestety takie rzeczy się dzieją. Ważne, że personel szpitala też podszedł do sprawy z sercem a nie zostawił jej biednej samą sobie. To straszna trauma.Ponieważ nie jestem w klubie wiec tutaj zamieszczam foto Stasika jutro miesięcznego Ojej jak on się zmienił przez ten miesiąc przede wszystkim zrobił się bardziej "papuśny" Lecę kończyć przygotowania do chrztu.
|
||
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Sambaobyś w końcu urodziła
trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Susanna ale słodziak mały
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
U nas tak samo! Ciasne owiniecie ciałka w kokonik z bawełnianego kocyka tak żeby Młody nie wierzgał rączkami działa cuda. W nocy to czasem aż sam się o to dopomina i jak tylko go ciasno otulę to oczka same mu się zamykają i zasypia. Ale nie zawsze
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samba ![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]() :kc iuki: mam nadzieje, ze wystarczy
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę położyć Maję. Ciekawe ile tym razem zabawię w jej pokoju?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

, no i też dostał 9 pkt, właśnie za zabarwienie skóry. Teraz jest z niego niezły przystojniak 

[/RIGHT]

?
Ja tam biłam rekord w decybelach, zdarłam sobie gardło a tż w trakcie porodu zapytał nawet położną czy robiła sobie badania lekarskie dopuszczające do pracy w hałasie 

:jupi :