|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
nie mam na myśli tego słodkiego, kakaopodobnego. tylko normalnego kakao. Kuba w sumie mleko krowie już spożywa (kasza manna), czekoladę też w swoim życiu kilka razy próbował. uczulenia nie ma. to chyba kakao będzie ok? ![]()
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
i tez nie powinno sie malutkim dzieciom dawac go codziennie, zreszta dorosli tez nie powinni pic codziennie, ze wzgledu na duza ilość szczawianow, ktore moga prowadzic do kamicy nerkowej |
|
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
my za 2h na pępkowe idziemy
![]() bratu męża urodziła się druga córa w nocy
|
|
|
|
#3694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie to wszystko zależy jak do tego podchodzisz. Wątpię, żeby uczulało, ale w sumie to nie wiem. Ja nie unikam cukru za wszelką cenę, ale dla mnie produkty z cukrem to raz na jakiś czas. W diecie małej oczywiscie, bo u mnie to chyba jest go nadmiar ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() milego pepkowego ![]() ![]() znajomemu sie dzis corka urodzila 5270 g i 62 cm
|
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem z 20 szt, takich średniej wielkości
![]() którędy wyszła?![]() moja córka zaczęła pić kakao w wieku 3 lat i teraz mleka bez kakao nie chce, a pije tego sporo, lepiej nie wprowadzać za wcześnie
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o to, że cola rozpuszcza pewnie wszystkie kamienie skoro potrafi doczyścić nawet sedes. Jak ją piję to się chronię przed nimi
![]() A tak przy okazji - cola w Lidlu - Freeway jest moim zdaniem lepsza niż Coca Cola ![]() Dobrze, że się zapytałam, bo zrobiłabym z 4 i wyszłyby mi 2 knedle Bawcie się dobrze |
|
|
|
#3699 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() -------------------- Z nowości u nas: Mela zaczęła dźwigać zad i się buja na czworaka. Jeszcze nie za często, ale kuma. Czasami próbuję ją ustawić w takiej pozycji czworacznej i też się trzyma. Potem sama próbuje tak robić. Tylko zauważyłam, że jej na tych puzzlach piankowych chyba za ślisko jest jak ma legginsy ubrane a w gołych nóżkach to nie wiem czy jej kolanka nie będą bolały
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Na samym początku lepiej jak są gołe nóżki, bo ma lepszą przyczepność. Moja tak latała całe lato. Niedawno zaczęłam zakładać jej spodnie, bo ochłodziło się a jeszcze nie zaczęli grzać. Z tym, że moja biega teraz też po kafelkach, które są chłodne. |
|
|
|
|
#3701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rodzice jutro przyjeżdżają i mają nam przywieźć taki maly dywanik, bo my w całym mieszkaniu parkiet i kafle to strasznie twardo. ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Mela zaczęła teraz gadać "buku buku buku buku"
|
|
#3702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mowisz nie probowalamto bys sobie pojadla ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:nie beda bolaly ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3703 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Tż poszedł do sklepu po ciasteczka
![]() Chyba czegoś ode mnie oczekuje ![]() Dobrze, że jestem chora i muszę się oszczędzać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wymiary? Imię? ![]() Osz ja Cie pier.dolę ![]() A miałam właśnie pisać, że sobie polukałam do wątku lipiec-sierpień i tam dzieciaczki koło 5kg się zdarzały... w tym jedno sn ![]() Cytat:
![]() A Ewka dzisiaj powiedziała "wata" ![]() Znalazłyśmy dziś zagubionego Jagnowego butka ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Uciekł mi gdzieś cytat o coli freeway - mnie po niej boli brzuch
|
|||||
|
|
|
#3704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie zauważyłam, że moją bolały kolanka, nic sobie nie pościerała. Są w idealnym stanie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() widocznie masz za mało kamieni
|
||
|
|
|
#3705 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Weekend! ![]() Tymek zaczął w końcu mówić mamama )Cytat:
Gorzej jak się sama rozchoruje...Cytat:
![]() 2 razy tyle, co Tymek przy urodzeniu (2620) ![]() Cytat:
|
|
#3706 |
|
Wtajemniczenie
|
Korzystam z okazji ze na lotnisko w balicach maja szybki net i do was napisze
bo w domu mi padl, a ze tz wraca dopiero dzis to od wczoraj bez netu bylam :/ Wiec wlasnie na niego oczekuje jak za starych przedfrankowych czasow kiedy to za kazdym razem kiedy skads przylatywal czekqlam na lotnisku, czyli tak raz na tydzien minimum ale co lepsze, z domu wyszlam o 10.30, mamy 19 a ja dotarlam dopiero do balic. Kurde na okecie szybciej by bylo. Zeby nie wracac idiotycznie dwoma autami to dokulalam sie tu z Frankiem kolejno: taksowka, pociagiem, pociagiem, pociagiem mowilam juz ze kocham moje nosidlo? jak mi maz neta w nocy naprawi to sobie pocytuke i napisze Wam jakie pyszne ciasto marchewkowe wczoraj upieklam
|
|
|
|
#3707 |
|
Zadomowienie
|
czesc laseczki
przyszlam sie tylko przywitac... przelecialam Was szybko i nie mam sily juz na nic. Ostatnio piszę z częstotliwością raz na tydzien..... Bacik dla mnie ale serio nie wyrabiam, zmęczenie mnie ogarnia straszne, jeszcze mnie teraz przeziębienie dopadlo i wstrętne katarzysko. Myslalam ,że chociaz w weekend z Wami posiedze,ale tyle juz mi się rzeczy nazbierało do zrobienia ,że chyba nie bede miala kiedy. Dlatego jeszcze raz bacik dla mnie Nie zapomnijcie o mnie, jak sie ogarnę to bedę wpadac częsciej.... Buziaki!!! |
|
|
|
#3708 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
![]() Cytat:
, więc myślałam, że ją też będą ![]() Muszę ją w takim razie z gołymi girami puścić. Kaloryfery na full i jazda ![]() Cytat:
Zdrowiej
|
|
#3709 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o matko, a u mnie odwrotnie. Cały czas płakała, jojczała i wyła. I pakowała sie na ręce. Zęby ![]() Cytat:
Cytat:
mogłabym je do wszystkiego dawać ![]() Cały dzień boli mnie głowa a wpakowałam się w robienie powideł więc się nei wyśpię dziś. Muszę je jeszcze ze 2 h posmazyćUpiekłam Mooniowego majonezowego placka, u mniej mi bardziej smakował Dałam za mało majonezu i za długo piekłam bo wyszedł suchy. I kupiłam sobie w moim lumpie torebke za 6zł, koszulkę dla Uli za 2zł i majty (nowe!) do kompletu do ostatnio kupionego stanika za 3! jeeeeeI wychodząc zauważyłam interesujący żakiet i myślę o nim cały czas ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie ostatnio uszyłam kilka żakietów, sukienek, jakieś spódnice i kupiłam 2 pary butów
|
|
#3711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A na łokciach Ci raczkuje? Bo moja na dłoniach i kolanach. |
|||
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, ale jeszcze jej się zdarza pełznąć czasami
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
To nie mam pojęcia. Moja miała tylko raz siniaka i to na czole jak mocniej uderzyła się w stół, ale trzymał się krótko - może jeden dzień.
Nogi ma bez siniaków, a nieraz jak szybko leci to naprawdę mocno uderza w kafelki. |
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
jestem gardło przeszło ale katar mnie chwycił ![]() przeczytałam ale nie pamiętam co chciałam pisać tylko o knedlach pamiętam ja daję śliwki w całości, tzn, nacinam, wyjmuję pestkę, do środka trochę cukru mniam mniam
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapamiętałaś to co najważniejsze
|
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() Widze, ze zapamietalas to co najwazniejsze
|
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
jedne takie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3544606905 drugie w załączniku, na wyprzedaży za 9 zł w załącznikufotki ciuchów mogę zrobić w poniedziałek ![]() Cytat:
|
|
|
#3718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() znalazłam fajne buty na zimę, tylko kur.. brakuje rozmiaru... oby były na innej stronie ![]() http://butydlamalucha.pl/?keyword=WI...ch&md=products
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od czasu do czasu mozesz dac, ale moim zdaniem po roczku no i jest mozliwosc, ze nie bedzie juz chciec samego mleka, tak jak musso pisze buty fajne dla Toma nigdy przez net nie zamowie, bo przez jego podbicie rzadko, ktore buty pasuja no i tez wiadomo patrz na dlugosc stopy a nie rozmiar, bo sie mozna zdziwic mamy jedne trampki rozmiar 25 a drugie rozmiar 23 i te i te dobre ![]() no i tez musze zawsze wymacac czy sa elastyczne, czy sie zgina odpowiednio podeszwa, bo niektore to takie sztywne, ze masakra |
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Joł joł joł!
Witam się i lecę sprzątać i szykować żarło na imprezę dziś w menu pizze: góralska, serowa i kurczakowa, sałatka brokułowa i czekoladowiec a'la moonie ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

którędy wyszła?
Klaudia 16.10.2009

całą noc i wyobraźcie sobie że od tamtej pory grzyba nie tknęłam i nie tknę 

martwię się o Niego...