|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
![]() Na kawę z Orlenu I nie wyj do księżyca bo przestraszysz psy Zbieraj moc i produkuj mleko ![]() A co do grzybów niestety nigdy nie zrozumiem, jak można zatruć się grzybami. Ja chodzę od małego na grzyby i zbieram to co znam, a nawet gdy coś wyglada podejrzanie to wyrzucam. Nie wiem jak można pomylić muchomora i kanię. Ale moja cała rodzina to zapaleni grzybiarze. Jak jest sezon to 5 razy w tygodniu... Cytat:
Ja to pamiętam z niecierpliwością czekałąm na każdą część. Czyta się w jeden wieczór i jedną noc. Książka ma moc ![]() O mamoo Zdolniachy te dzieci nasze Cytat:
Humpback byliśmy nja Naznaczonym 2. Wgniata w fotel jak i 1. Cały film przesiedzialam na ściśniętym żołądku. No i o ile ktoś lubi horrory. A w niedzielę idę z Mamą na "W imię..." Bradzo ciekawa jestem tego filmu. Lonely doczytał\am, że kasa się znalazła! ufffff
|
|
#2012 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cza Wasze dzieci tez Was szczypia? Niki lapie mnie za skore i ciagnie z calej sily
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
ja tez chodze podrapana po sesjach zabawy twarza jedyne co, to staram sie by Sofia caly czas miala krociutkie pazurki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Halo
wracam wlasnie z wyjazdu integracyjnego postaram sie dzis nadrobic chlopaki dali rade a ja sie wybawilam
|
|
#2015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tutaj cię troszkę podłamię, u nas katar trwał wiele dłużej ...
|
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dzisiaj szalony dzień. Jestem od 6:30 na nogach i już mam dosyć, a to dopiero początek dnia W ogóle jakoś w tym tygodniu mam ogromny spadek mocy i chęci... Mysia- super, że wyjazd się udał! Będę miała do Ciebie olbrzymią prywatę- ale to na pw jutro jak wrócimy ![]() Lonely- super, że kasa się znalazła! Clo- w dalszym ciągu trzymam mocno za naszego dzielnego Florka!!!cynamonowa- tak mi przykro , trzymam za Adasia zdrowie!!!kingsof- diabli- super, że jesteś już w domku! I nie wiem co jeszcze... Więcej nie pamiętam, a wracać do postów nie mam czasu. Czekam aż wyschną mi pazury i lecę prasować Mężowi koszulę i pakować Kubusia ![]() Oby Kubuś dzielnie zniósł dzisiejszy dzień bez wołania o cyca co godzinę
|
#2017 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no a pytania takie są beznadziejne - zwłaszcza jeżeli się chce, a nie można lub nie wychodzi.. Cytat:
Cytat:
2. dla rodziców i Zu jesteś kimś najważniejszym na świecie 3. a komu jest łatwo? 4. hormony i pragnienie wszystkiego co najlepsze dla Zu 5. ma Ciebie, i Ciebie kocha 6. jak wyżej a my jedziemy na wieś do niedzieli
|
|
#2018 |
|
Raczkowanie
|
Czytam Was na tel ale słabo ogarniam, ucze sie dopiero
TZ juz od 8 ma jazdy bo w przyszłym tyg zdaje E. Później jedziemy na mecz gdzies pod Murowaną bo on to zapalony sportowiec ![]() Sluchajcie wczoraj w łóżku rozmawialiśmy o dziecku czysto teoretycznie i mówię do TZ : bylbys nieszczęśliwy gdybyś nie mógł jechać na trening czy mecz bo dziecko prawda? A on: nie, jeździLBY ze mna. A ja: noworodek? A on: tak, biegaLBY ze mna bo boisku w tym plecaczku albo w chustach co noszą rozłożył mnie na łopatki a później dodał ze wcale nie odbierał by tego jako ograniczenie, chyba w wieku 27 lat powoli dojrzewa :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
za godzinkę ide na lumpy, tż na chwilę przyjedzie z pracy żeby małym się zająć, o obudził się , spał aż 10 min
|
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zadomowienie
|
Diabli- witaj hero! Pij dużo soku porzeczkowego ciepłego na laktację
![]() Jak tam Floruś? podczytałam trochę o przebojach- jejku, wracajcie szybko do domu, a jak po operacji? może zaraz wyszperam relację Cloche, kochana, jesteś bohaterką.Cynamonowa za malutkie serduszko i dużo siły dla Ciebie!!!Nie mam czasu nadrabiać. Z rana pobiegłam do kosmetyczki na pedicure, masaż pleców i kawkę, do tego henna na brwi i rzęsy, teraz mąż pobiegł do fryzjera, zaraz zabieram się za prasowanie, jeszcze nas czeka wyprawa do galerii po ramki na zdjęcia i inne gifty, ogólnie trochę w lesie jesteśmy a jutro już nie chcę mieć nic na głowie oprócz pakowania.....Nie mogę się doczekać poniedziałkowej sałatki greckiej! Helenka daje mi popalić (cztery pobudki w nocy plus zero zainteresowania czymkolwiek, ewentualnie noszenie, ale tez bez szału...położona na plecki od razu śmiga na brzuch i po pięciu minutach rebelia, bo nie może wrócić na plecki, gotuję w nerwach i wszytsko robię w nerwach i akmopaniamencie jęczybułki ), ale i tak ją kocham ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- kupować to mm na pobyt tam czy nie? chcielibyśmy wyjść na jakiś nocny spacer z przyjaciółmi, a z moim odciąganiem nie wiem jak będzie........... co robić, co robić. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
fantastycznie! |
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę już wyjazdu! Narób zdjęć ![]() No i brawa dla Heleny za takie obroty A helena może jęcząca bo i Ty w stresie
|
|
#2022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Ja na szybko bo Tymek daje popalić:-/ W poniedziałek pójde do pediatry. Mały marudzi jak szalony czy przy cycu czy przy butli, pcha palce do buzi strasznie,płacze,kataru dostał małego i dzisiaj już 2 kupy poszły. Podejrzewam ząbki,ale wolę sprawdzić. Mam w ciul sprzątania a ja jeszcze w piżamie bo nie mogę się ogarnąć:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2024 |
|
Zadomowienie
|
Pocytowałam i zamknęłam niechcący przeglądarkę
![]() Anoxe i inne mamuśki, które nie dały opisu porodu Napiszcie bo super po jakimś czasie przeczytać i sobie przypomnieć jak to było ![]() Kingsoft fajnego masz męża ![]() Happy udanego wyjazdu. Nie denerwuj się bo mała czuje Twój stres. Cloche mam nadzieję, ze Florek wraca do sił i że troszkę z mężem pospaliście ![]() Diabli jak tam szyja? za badania. Oby nie było żadnego jodowania Dziękuję ![]() Hmm co jeszcze, co jeszcze? Cynamonku za cynamoniątko !!Mysia fajnie, że chłopaki dali radę i nie beczeli za Tobą ![]() Axella każdy ma gorsze dni. Nie nakręcaj się, Zuzia jest szczęśliwa. Ma tatę, mamę, dziadków i jest kochana. To jest najważniejsze. Tobie też z czasem będzie łatwiej. Sedruszko się zagoi jak rana po cesarce. Trochę się diabli ale się zagoi. :tuli:--- Ale mi Julka dziś w nocy ładnie pospała Aha i wcisnęłam jej 120 ml rano. Na raty to na raty ale zjadła. Najpierw 60ml, potem 30 dojadła i tak ochoczo wsuwała, że dorobiłam jeszcze 30. Kręciła nosem ale jak zassała to też zjadła. Teraz śpi
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-21 o 10:56 |
|
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
Na mnie sok porzeczkowy nie działa a mialam w 100% naturalny kwwsny nawet bez cukru
Moj Uroczy ani razu sie nie przekrecil Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2026 |
|
Zadomowienie
|
Color pewnie ząbki idą. Kiedyś czytałam gdzieś, że dorosły człowiek nie zniósł by ząbkowania. Ciekawa jestem czy to prawda. Biedne te nasze maleństwa.
|
#2027 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przyjdzie czas na przekręcanie. mi to trochę przeszkadza muszę być co 5 minut przy maleństwie jak Jej się znudzi brzuchowanie.Cytat:
też podejrzewam u nas ząbki, ale za Chiny nie jestem pewna, nie widzę rozpulchnienia dziąseł i nie wiem, czy to co czuję pod palcem to ząbki, ale smaruję aloesem chociaż może być tak jak piszecie, że Kwiatek marudny, bo mama zestresowana ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
dzięki ładnie pospała i zjadła
Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-09-21 o 11:12 |
||||
|
|
|
#2028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja ostatnio zarażona przez koleżanki głównie się tam ubieram, można znaleźć mega perełki mam taki jeden lumpik do którego mało kto zagląda bo wszyscy wbijają do 2 mega wielkich lumpków a w tym małym to prawdziwa skarbnica super ciuszków jest i nie drogo
|
|
#2029 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Sok pilam sam a czesc wlalam do herbaty Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wczoraj mieliśmy akcje Mały poszedł spać jak zazwyczaj: po 20.Jakoś po 22 przez sen zaczął strasznie płakać.. Glaskanie, smok.. Nic nie pomagało, to go szybko do cyca- tez nic chyba pierwszy raz tak strasznie i żałośnie płakał aż mi sie chciało tyczce razem z nim.. Ale zachowalam zimna krew... Nosilam go brzuszkiem do dołu, potem na ramieniu.. Zrobiłam mu masaż brzuszka... W końcu przed 24 wykapalismy go w gorącej wodzie...Jakoś przeszło.. Nie wiem skąd taki nagły silny atak..
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo coś mu się przyśniło albo coś go bolało. Dobrze, że opanowaliście sytuacje i mały się uspokoił
|
|
#2032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przecież taki maluszek też emocje przeżywa po całym dniu pełnym nowości i mogło mu się coś tam wyczarować
|
|
#2033 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() cynamonowa- własnie przeczytałam,ze Adas ma jakas wade serduszka.... biedactwo... daj znac co z nim. 3 mam mocno kciukii zeby było dobrze! 3maj sie i badz dzielnalonely- dobrze,ze kasa sie znalazła!! ![]() i oby takie ataki Wiktorka juz nie spotykały ![]() justi- dla Bartusia,ze dzielnie zniosł zanurzenie![]() axella- jesli Ci to pomaga to smęć ile chcesz, czasem trzeba sie wygadac, ale zbyt mocne dołowanie tez nie jest dobre! musisz byc silna dla Zuzi happy- to Helenka nie lubi lezec na pleckach?? moj jeszcze nigdy nie zaliczył takiego obrotu;paa i lepiej dla swietego spokoju kup mm na wyjazd |
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś trzeci dzien, zrobił tylko małego kleksa i dalej nic. Zastanawiam sie czy nie podać mu po raz pierwszy czopka glicerynowego ![]() Color- Tymkowi moze faktycznie zabki idą.. Happy- zazdraszczam Wam wyjazdu
|
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Helo ja na chwile
Color pewnie zeby wiesz ze wyzynanie moze trwac kilka miesiecy:banghead: Axela najcudowniejsza matko swojej coreczki smec nam ile wlezie.ale nie.pisz glupot dla Zu jestes calym swiatem we dwie tworzycie zgrany duet rodzinny ![]() My wrocilismy z festynu maly sajgon w.domu zaraz goscir masakra lece robic porzadki pozniej sie odezwe Cloche mam nadzieje ze Glo czuje sie lepiej Diabli jak tam maly ssaczek ? I sxyja? Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- no a tak w ogole to Flo owszem, lepiej sie juz czuje strasznie przykro mi z powodu cynamoniatka... wada jest powazna i wiem, ze poki cos nie ruszy z jasna i konkretna diagnoza (poprzez to badanie sonda), operacjami i calym tym "naprawianiem", to spokoju sie nie zazna... trzeba miec plan, a na razie to jest takie wszystko rozlazle... nie wiadomo co myslec, na co sie przygotowac... najpierw odechciewa sie zyc, potem jest trans... jakby tak oberwalo sie w leb, ale nie ma bolu glowy, tylko to otumanienie...
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widzisz, że się pręży i nic nie idzie, albo podejrzewasz, że od tego te płacze to podaj mu, będziecie spokojniejsi wszyscy 3 ale nie dawaj całego, ja daję pół dziecięcego i to spokojnie wystarcza, tylko końcówkę maczam w parafinie (można w oliwce) żeby lepiej wchodziło.Zastanawiam się, czy windi by na to nie pomogło tak samo bez chemicznej ingerencji ![]() Moja dzisiaj ma dzień marudy, drzemka 0,5h i 1h kręcenia się, dostala cyca, zabawa, i znowu drzemka 05,h i teraz się wierci. A my co chwilę smoczek dajemy bo jak go gubi to marudzi. Znam moje dziecko i ona potrzebuje tak z godzinkę snu między jedzeniami inaczej jest marudna, bo chce się bawić a nie ma siły. Z dnia na dzień to się nie zmienia przecież.
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Widomosc od cynamonka:
Przede wszystkim bardzo dziękuję Wam za wsparcie- dobrze, ze Was mam :thumbup: Tak na szybko- nie mamy dostępu do wyników badań więc nie skonsultujemy tego gdzie indziej. Ale jakoś mam zaufanie do lekarza który będzie operował Adaska. Wada, która ma Adaś jest bardzo niespotykana. 10% dzieci umiera w pierwszych 4tygodniach, 80% przed ukończeniem 1roku życia. Dlatego trzeba operować. Świetna wiadomością jest to, ze przy tej wadzie saturacja jest poniżej 75% a u Adasia jest na poziomie 96-98% czyli jak u zdrowego dziecka :thumbup: Odnośnie tego czy można było zobaczyć to na usg- nie. Poza tym miałam też robione w PL usg i też nic nie wyszło. Powiem więcej- bez specjalistycznych badań ta wada pozostaje w ukryciu do 4-5 tygodnia. Dopiero później słychać szmery. Ale my mieliśmy wizytę u lekarza w 6 tygodniu i osluchiwali serduszko i nic nie zauważyli! Nie zostawimy tak tego bo straciliśmy 5 tygodni przez niekompetencję lekarza. 5 tygodni meczarni fizycznej Adasia ![]() A z dobrych wieści - idziemy dzisiaj na spacer ![]() Mąż właśnie pojechał po wózek i idziemy przewietrzyc Adasia na pół godzinki- Mały dostał porcję mleka i leki więc pozwolili nam iść. To będzie najcudowniejszy spacer w życiu ![]() Mam prośbę- mogłaby któraś z Was przekopiowac moje wiadomości do majowo- czerwcowych mam? Z góry dzieki ![]() Pozdrawiamy
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
bo widzisz jaki ADasko jest silny przetwacie to tan jak Cloche z FLo tylko napewno potrzeba wam sily i wytralosci a my cioteczki trzymamy kciuki i modlimy sie za chlopakow takze nie maja wyjscia jak ominac przeszkody ![]() Clo super ze maly jyz lepiej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2040 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z cynamoniątkiem będzie tak samo !![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, że Cynamonowa była czujna i szybko spostrzegła, że coś jest nie tak. Instynkt matki nie zawiódł.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

zadzwonila do babci i mowi: czekam na Ciebie w samochodzie, chodz tu do nas, bo ja nie mogę isc do chorych ludzi. i babciu wezme Cie na kawe na Orlen, tylko nie przychodz w piżamie 
(jakos nigdy wczesniej nie wpadla mi w rece a tu kupilismy w charity shopie po.funta za tom
wierze mocno, ze Florek bedzie dalej cycoholikiem!
Ja to pamiętam z niecierpliwością czekałąm na każdą część. Czyta się w jeden wieczór i jedną noc. Książka ma moc 

wracam wlasnie z wyjazdu integracyjnego
za naszego dzielnego Florka!!!
, trzymam 
spotkaliśmy kuzynki TŻ, obie w ciąży, jedna będzie miała synka a druga córkę 

chyba pierwszy raz tak strasznie i żałośnie płakał
aż mi sie chciało tyczce razem z nim.. Ale zachowalam zimna krew... Nosilam go brzuszkiem do dołu, potem na ramieniu.. Zrobiłam mu masaż brzuszka... W końcu przed 24 wykapalismy go w gorącej wodzie...

12.06.2010