|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
Witam z rana
![]() w sumie już popołudniu ;p Byłam rano na zabiegach,później na małych zakupach i wyszorowałam kuchnie i łazienkę (myłam pralkę.. matko.. taka usyfiona już ta szufladka była że hej )Ja też mam chyba syndrom zbieractwa trochę :P ale czasami wyrzucam jakieś rzeczy, tzn przekazuje komuś, często takiej dalszej rodzinie która ma problemy finansowe, a że moje ciuchy też są w dobrym stanie, to czemu mieliby nie skorzystać :P A co do butów.. matko.. moje wywiozłam w tamtym roku do trn.. a też bym miała ochote już w kozakach chodzić!! :P TŻ swój poprzedni portfel miał uwaga... 6 lat!! i był w bardzo dobrym stanie!!! Ostatnio w lutym na urodziny kupiłam mu skórzany ładny portfel i jest jak nowy nadal ale mój TŻ ogólniejest tak nauczony że wszystko szanuje! a fioła ma na pukncie szanowania laptopa, swojego już ma ponad 5 lat, kabelki zawsze prosto, jak przeze mnie zawinie mu się kabelek to krzyczy na mnie! naprawdę dba o rzeczy a za chwilę muszę mu wyprać białą koszulę w rękach na obronę i w sumie aż się boję :P W dzień chłopaka moi rodzice mają rocznice ślubu... wyślę im pewnie kartkę do IT.. myślałam co mogłabym jeszcze włożyć do środka ale nie mam pomysłu- wszelakie czekoladki odpadają.. bo kiedyś z Belgii wysłałam TŻtowi kartkę na naszą rocznicę i włożyłam takie małe czekoladki.. i... kartka szła do niego 3 miesiące ;p |
|
|
|
#4082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz to by pewnie nas rodzicom odebrali
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mnie to wkurza, jak kupuje elektronikę za ciężką kasę, minie 5-6 miesięcy... jemu się nudzi, dla niego za słabe, on już potrzebuje nowej rzeczy
|
|
|
#4084 | ||
|
Zakorzenienie
|
tego właśnie nie wiem
![]() Cytat:
co Tobie zrobił ten telewizor? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też sie zastanawiam, ile teraz nasi rodzice za te wszystkie ZANIEDBANIA by w pierdlu siedzieli .---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- też się zastanawiam w ogóle skąd 3-4 letnie dziecko miało nóż hahaha. Ale to taki wiecie, obiadowy, bardziej tępy, nie taki ostry . Ale wciąz . Mialam nóż i dziobkiem strzelałam w TV . Fajna zabawa hahahahahah .
|
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tż ma laptopa 7 rok miałby go nadal ale się posuł
|
|
|
|
|
#4088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co? :P szłam do szafy obok której stał fotel, jeszcze z takich starszych, z wielkimi podłokietnikami, i zahaczyłam kolanem o ten podłokietnik i poszła mi wtedy pierwszy raz rzepka:P pamiętam jak płakałam do mamy, która trzymała mi nogę dopóki karetka nie przyjechała, pamiętam słowa jak by to wczoraj było "Mamo, a dlaczego Pan Bóg mnie tak skarał? Co teraz będzie? Ja nie chce być kaleką" haha :P takie głupie dzieciątko :P ale do szpitali nie mam urazów Cytat:
Moja mama ze swoim bratem też jak byli mali podobno rozbili szybę w domu bo.. zrzucili szafę górną z mebli :P moja mama też była ładna rozrabiaka jak była mała ponoć
|
||
|
|
|
#4089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój tż bawił się spłuczką podobno w "kleci się...nie kleci się...kleci się...nie kleci się" ![]()
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to mój tata jest taki chyba jak Twój M.. Ostatnio nawet ja się zdenerwowałam! rok temu kupili nowego laptopa, bardzo dobrego.. i w tym roku coś im się popsuło i nie chciał im się ani włączyć ani wyłaczyć komputer, jakoś dziwnie się zawiesił.. i tata tego samego dnia poszedł kupić nowego laptopa i przy okazji zapytał o tego rocznego czy da się coś z nim zrobić.. aha.. na drugi dzień zawieźli do sklepu "starszego" laptopa i w ciągu 2 godzin już był naprawiony!!! ale tatuś musiał kupić nowy..... Tak samo ma z telefonami, aparatami i innymi takimi "gadzetami" - nawet mnie to wkurza!! :P Cytat:
haha biedne TV :P a rodzice bardzo krzyczeli o to na Ciebie? :P No i to fakt.. przedtem tyle się róznych rzeczy robiło, chodziło się w siniakach od stól do głów.. i jakoś nikomu to głowy nie przyszło że to na pewno rodzice biją w domu- no bo jak to.. od roweru to to na pewno nie możliwe ;p Cytat:
ja nie wiem w sumie czy bym aż tyle lat wytrzymała z laptopem :P
|
|||
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja siostra raz mną szybę w drzwiach wybiła... się prałyśmy standardowo, popchneła mnie cholera na drzwi, a tam bach szyba leci... chwyciła mnie za fraki i dzięki temu stała się superbohaterem, bo mnie szyba nie dogniła. Ale kurde no. Sama mnie pchnęła, a jeszcze pochwały za to na koniec zbierała, że niby mnie uratowała! głupi to ma zawsze szczęście
|
|
|
#4096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4097 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
postrach osiedla ![]() Cytat:
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
on był dziwnym dzieckiem
takim cichym potrafił się zaczyć i nie było go słychać np. w klopie |
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pierwszy telefon- nie wytrzymał, po niewiele więcej niż roku "telefon taki beznadziejny, taki kiepski, tak sie zwiesza, nic sie nie da robic". Wiec niewiele później kupił nowy. Miał go też koło roku "o jaki on beznadziejny, o jaki dupiasty, olaboga".... kupił nowy, ale już wg mnie za drogi jako roczna zabawka. Ma go od kwietnia..... już chce wymieniać!!! I kazdy poprzedni telefon KAZALAM mu sprzedac. I wiecie co ostatnio uslyszalam, jak w moim sie przycisk zaczal chrzanic? "a moglem tego ostatniego telefonu nie sprzedawac, to mialabys teraz jak znalazl telefon zastepczy na pare dni". Pajac kurde . Chcial "na wszelki wypadek" zostawic telefon wart ok. 1000zł, a nuż sie przyda Ja nie wiem skad ten noz, moze lezal gdzies i sobie wzielam? nie wiem . Rodzice chyba sie bardziej zdenerwowali faktem, ze bawilam sie nozem, niz tym, w jaki sposob tym nozem sie bawilam . Tv nie ucierpial specjalnie, byly zadrapania, ale dzialal bez zarzutow kupe lat , w sumie dalej dziala- ale juz u Babci .
|
|
|
#4100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boskie!!! Cytat:
Cytat:
To ja też byłam wredną młodszą siostrą ! :P Moja siostra kiedyś złamała sobie obojczyk.. i później jakoś źle jej się zrósł i później z 2 razy wybijał jej się.. i ja kiedyś chciałam jej zrobić psikusa :P i jak siadała na taborecie to jej go szybko zabrałam tak że usiadła.. na ziemi i .. wybiłasobie obojczyk xD A co do szyby xD miałam koleżankę która jakoś tak rozwaliła szybę w drzwiach do pokoju że jej całą rękę pociachało i miała ją szytą.. w 6 klasie podstawówki podobał nam się taki koleś i specjalnie chodziłyśmy za nim okrężną drogą do domu :P kiedyś poszła sama i on szedł za nią.. i jakoś tak sobie wymyśliła że się niby potknęła i upadła pod jakimś drzewem iglastym i specjalnie wyciągnęła i odkryła tą swoją czerwoną, podrapaną i szytą rękę bo miała nadzieję że koleś się będzie o nią martwił i jej pomoże :P |
|||
|
|
|
#4101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ej ale cos w tym jest! moj Bratanek jak mial kolo roczku, nacisnal przycisk splukiwania wody.... i jak on sie z tego cieszyl . Masakra w zyciu takiej radosci nie widzialam! tak chichrał się, że masakra . I mega go fascynowało, że woda leci, albo nie leci . Dla nas to bylo conajmniej dziwne, ale strasznie slodkie to bylo, jak taki maly berbec moze sie z glupot cieszyc .[COLOR="Silver"]Cytat:
![]() Pewnie koleś w ogóle się nie przejął?
|
|
|
#4102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe niestety ja byłam tą młodszą poszkodowaną siostrą
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
A tak swoją drogą to rodzeństwo potrafi być okrutne w swoich żartach
. Ja pamiętam, miałam chyba 5 czy 6 lat i byliśmy w Portugalii. Rodzice siedzieli na brzegu, a my się chluptaliśmy w morzu . I nagle mój najstarszy brat (kucając w płytkiej wodzie) zaczął wołać "ratunku! ratunku! tonę!!! Madzia pomóż mi! ratunku!".... ja głupia lecę z tej mojej mega płytkiej wody, żeby go ratować (pal licho, że pływać nie umiałam) i nagle przyszła taka MEGA fala i mnie porwało i już autentycznie ja zaczęłam tonąć.... i tak, kolejna sytuacja, gdzie Brat stał się superbohaterem i mnie uratował . Ale kurde, wyfrajerzyłam się za każdym razem, bo oni zaczynają, przez nich taka "niebezpieczna" sytuacja wychodzi, a potem stoją na podium i zbierają oklaski za uratowanie młodszej siostry . No, więc brat sobie ze mnie tylko zażartował , wcale nie tonął :P.
|
|
#4104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pamiętam jak mnie do góry nogami trzymał i mną 'dyndał' dla mnie to nie było fajne
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedne młodsze siostry . Ile masz rodzeństwa w ogóle?
|
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko brata starszego 5 lat, dobrze, że nie mam więcej starszego rodzeństwa bo pewnie by mnie wykończyli
|
#4107 |
|
Wtajemniczenie
|
kiedyś pisałyśmy coś o pazurkach, patrzcie na to.. mraaaau
![]() ciekawe tylko jak obrączkę jej nałoży butki też niezłe..
|
#4108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(on szczerze powiedziawszy największy "jajcarz" jest, ale najmniej mi złego chyba zrobił ), mam jeszcze Brata 7 lat starszego i Siostrę 4 lata starszą . Ja jestem najmłodsza i w sumie nie żałuję, bo dobrze mi zawsze było .---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
, gdzie to znalazłaś? hahaha chyba sobie zapiszę! hahahaha
|
|
|
#4109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a gdzieś w google grafika było
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dawniej, jak mieszkaliśmy w bloku, to ja miałam pokój z Siostrą, a Bracia swój razem. Mieliśmy mieszkanie w kształcie litery L i na jednym końcu była sypialnia Rodziców i salon, a na drugim końcu były nasze pokoje . I zawsze w nocy jak się z Siostrą głośno darłyśmy, albo coś robiłyśmy i było słuchać kroki, że TATA NADCHODZI, to szybko było "ciiiicho! TATA idzie!" .... a po chwili nerw Braci z pokoju "Taaatooo! ale to nie my, to dziewczyny! jaki zakaz?! za co?! Tatooo!!! ale to ooone!". Po chwili Tata wchodził do nas do pokoju, a tam cisza jak makiem zasiał hahahahaha, Tata stwierdzając że grzecznie śpimy, wracał do siebie hahahaha . Zawsze tak bracia nam tyłek ratowali haha. Oj kurcze fajnie się tak wspomina dzieciństwo .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

)

. A telewizor był nówka, rodzice sporo na niego odkładali
Jak mnie to wkurza, jak kupuje elektronikę za ciężką kasę, minie 5-6 miesięcy... jemu się nudzi, dla niego za słabe, on już potrzebuje nowej rzeczy