Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-21, 13:49   #1531
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Ryba a może to wysypka po jedzieniu? wypij wapno jak masz
nie no ja chyba mam uczulenie na potrawy z pomidorów i na same pomidory, bo zawsze po tym mam wysypkę, ale tak jak mówię, lekką i na dodatek dopiero po 2-3 dniach sie ujawnia a nie że następnego i to w takim stopniu. Zawsze miałam tylko na brodzie, szło zatuszować a teraz mam na policzkach wokół ust.. no wszędzie oprócz czoła. wiec chyba nici ze spaghetti i innych pysznych potraw..
ale moge jesc wszystko co pomidorowe jeżeli jest 'swojskie' . po pomidorach mojej siostry nic mi ni jest, a już te sklepowe to ..
i mi to dopiero w tym roku wyskoczyło tak że zauważyłam. zwłaszcza ze ja w ciąży ani jednego pryszcza nie mam, ani jednej krostki- nic.

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-09-21 o 13:51
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:51   #1532
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Rybko, jak radzi Beatka, wypij wapno

A, ze tak zapytam: zapodasz przepisem na to burrito?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:57   #1533
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
już niedługo, coraz bliżej ....

u nas ta sama historia 34 tydzień a natalka urodzona jak Piotruś

spoko, ja też

leż, leż

a ja wole we wrzesniu to ząłatwić, bo o tym dniu mężczyzny zawsze zapominam

jakie sny dobra z Ciebie koleżanka że tak ładnie czekałasna swoją kolej

to doooobrze że gimnastyka poszła w ruch

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

ojjjjjooj, a z czego co?
My to termin mamy prawie taki sam zobaczymy która pierwsza
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 14:01   #1534
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
My to termin mamy prawie taki sam zobaczymy która pierwsza
no zobaczymy
podejrzewam że ja
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 14:10   #1535
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
nie no ja chyba mam uczulenie na potrawy z pomidorów i na same pomidory, bo zawsze po tym mam wysypkę, ale tak jak mówię, lekką i na dodatek dopiero po 2-3 dniach sie ujawnia a nie że następnego i to w takim stopniu. Zawsze miałam tylko na brodzie, szło zatuszować a teraz mam na policzkach wokół ust.. no wszędzie oprócz czoła. wiec chyba nici ze spaghetti i innych pysznych potraw..
ale moge jesc wszystko co pomidorowe jeżeli jest 'swojskie' . po pomidorach mojej siostry nic mi ni jest, a już te sklepowe to ..
i mi to dopiero w tym roku wyskoczyło tak że zauważyłam. zwłaszcza ze ja w ciąży ani jednego pryszcza nie mam, ani jednej krostki- nic.
to może tu chodzi o jakies ulepszacze zawarte w tych pomidorach, skoro po sklepowych masz wysypki a po tych działkowych nic ci nie jest.
Moze po ciązy zrób testy alergiczne, bo jednak dużo potraw zawieta pomidory.
A może bardziej cie uczuliło bo masz teraz słabszy organizm? Kacper wyciąga to co potrzebuje od ciebie i jeszcze same leki też maja diałanie jakie maja. O albo leki w połączeniu z tą chemią z pomidorów daja taka wysypkę
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 14:12   #1536
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Ale mało nadrabiania dzisiaj weekend, i pewnie dlatego.

właśnie wstałam.
troche długa ta drzemka była.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 14:23   #1537
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
to może tu chodzi o jakies ulepszacze zawarte w tych pomidorach, skoro po sklepowych masz wysypki a po tych działkowych nic ci nie jest.
A może bardziej cie uczuliło bo masz teraz słabszy organizm? Kacper wyciąga to co potrzebuje od ciebie i jeszcze same leki też maja diałanie jakie maja. O albo leki w połączeniu z tą chemią z pomidorów daja taka wysypkę
możliwe.

a z tymi pomidorami - to ja podejrzewam że pierwsza wysypka natalki to też jakieś pryskane warzywa, bo nic nowego nie jadla wtedy i jedynie jakas chemia mogła ją uczulić.

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Ale mało nadrabiania dzisiaj weekend, i pewnie dlatego.

właśnie wstałam.
troche długa ta drzemka była.
e tam, najważniejsze że się wyspałaś

Ja sie też planowałam położyc ale zadzwoniła przyjaciółka że wsiadają z mężem w auto i jada na kawe do mnie, że jej mąż ma dla mnie nalesnika bo ostatnio zachwalała że Daniel robi takie pyszne zażartowałam że musi mi kiedys zrobić
kurde fajnego ma tego męża prawie tak fajny jak mój
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 14:29   #1538
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie możliwe ze od ulepszaczy, myślałam ze moze w ciąży tak mam tylko wiec jak po ciąży mi to zostanie to zrobie testy
po wapno już mąż skoczył do apteki

Nasturcja- co do burrito- robiłam z tego przepisu :
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html z tym że nie na plackach razowych bo mąż nie lubi tylko na zwykłych pszennych i nie miałam puszki pomidorów wiec zrobiłam 'sama' cos a'la te puszkowe ;D
a no i z mięska mielonego robiłam, nie z cyca ;d

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
możliwe.

a z tymi pomidorami - to ja podejrzewam że pierwsza wysypka natalki to też jakieś pryskane warzywa, bo nic nowego nie jadla wtedy i jedynie jakas chemia mogła ją uczulić.

e tam, najważniejsze że się wyspałaś

Ja sie też planowałam położyc ale zadzwoniła przyjaciółka że wsiadają z mężem w auto i jada na kawe do mnie, że jej mąż ma dla mnie nalesnika bo ostatnio zachwalała że Daniel robi takie pyszne zażartowałam że musi mi kiedys zrobić
kurde fajnego ma tego męża prawie tak fajny jak mój
hahaha to jak bedzie dobry to niech przepis zapoda bo też mam ochote

a ja mam też dzisiaj gości i musze obiad robić bo za 30 minut bedą

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

a i ja żadnego dipu z avocado nie robiłam bo nie znaazlam avocado . moze kiedyś zrobie z nim
Stary 2013-09-21, 14:32   #1539
nasturcja7667
Zadomowienie

Dzięki Rybko Ja zrobiłam na obiad schab w sosie serowym, puree ziemniaczane i buraczki zasmażane Jeszcze mam w planach szralotkę zrobić na jutro i ciasteczka maślane

Mąż dalej z malowaniem się męczy
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 14:39   #1540
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość

książka bardziej mi się podobała niż serial
Dla mnie książki lepsze od serialu. Ale on się rządzi swoimi prawami. Teraz czekam na następną część książki, ale nie zapowiada się szybko.
Stary 2013-09-21, 14:41   #1541
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
weszłam na laptopa tyle zeby Wam cos pokzac.....

http://www.youtube.com/watch?v=WijEHQWGfI4&noredirect=1
a ja ledwo obiad zjadlam i takie "cudownosci" ogladam

Cytat:
POMIDORY
wczoraj burrito i dodałam koncentrat pomidorowy.. ;(
miałam tak ale ja wiem po 2-3 dniach a ni następnego już.
trudno trzeba zrezygnować z tego typu dań..
bidulka :/ a ile Ci sie utrzymuje taka wysypka pozniej? kwestia godzin,dnia...czy dluzej?

a ja zrobilam z mezem rajd po sklepach,pokupowalam troche drobiazgow (mini kosmetyki do torby do szpitala),mam zamiar dzis chociaz w polowie spakowac ta torbe,bo jakos tak lekko sobie podeszlam do tego tematu-a 3tyg,zostaly z haczkiem

dostalam zaproszenie na te warsztaty o ktorych pisalyscie-bezpieczny maluch,no i mam dylemat,z jednej strony bym sie przeszla,ale kurcze,2,5h wysiedziec-sporo. Nie pamietam co pisalyscie niestety (nie bijcie ),ale generalnie warto czy tak sobie?pomijajac juz szanse wygrania fotelika, bo ja nie mam szczescia nigdy w takich rzeczach,wiec raczej o tym nie mysle. jak z wiedza wyniesiana z tamtad,jak z gratisami?
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 14:43   #1542
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Nasturcja- co do burrito- robiłam z tego przepisu :
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html z tym że nie na plackach razowych bo mąż nie lubi tylko na zwykłych pszennych i nie miałam puszki pomidorów wiec zrobiłam 'sama' cos a'la te puszkowe ;D
a no i z mięska mielonego robiłam, nie z cyca ;d

a i ja żadnego dipu z avocado nie robiłam bo nie znaazlam avocado . moze kiedyś zrobie z nim
Avocado jest tłuste

Robilam raz z mięsem mielonym i to bardziej się opłaca, więcej się idzie najeść, ale mięso nie wołowe, a ze świnki, lepiej nam smakuje i ogólnie nie jest suche

Dzisiaj misja kuchenna... od prawie 3 lat nie jadłam gołąbków
ide wyciągnąć tate z pokoju i idziemy gotować. Musze mieć męską ręke na wykrojenie głąba, ach, ślina mi leci aż na łóżko

Ani

Stary 2013-09-21, 14:45   #1543
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
i tak powinno być a chłopaki gdzie?
chłopaki mu pomagali choć starszy oczywiście dyskutował ostro jak to go wykorzystujemy i jaki to on nieszczęśliwy.
Ale normalnie pierwszy raz w życiu okna umył - fakt smugi są ale wybaczam. Teraz poszli na dwór bo ładna pogoda i trzeba korzystać.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

a mały latał ze szmatą i kafelki pucował i później podłogi - biedny aż mi go szkoda było ale on jest bardzo chętny do pomocy
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 14:46   #1544
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
A ja narzekam, że spałam do 10 i się nie wyspałam

Kyte, Zwariowane-serduszko - lepiej już się czujecie?

Ja mojemu we wrześniu powtarzam, że chłopcem to on już nie jest i że w marcu jest dzień mężczyzny to wtedy coś dostanie a do marca to on zazwyczaj zapomina

za tyg!

Proszę się nie przemęczać a TŻ przypomnieć, że w ciąży jesteś!

Nemosku widzę, że mi Ciebie nie zacytowało i przez to nie pamiętam co miałam napisać
W każdym razie, u mnie z wodami też coś nie halo, ponoć mieszczą się w normie ale są na pograniczu tyle, że w drugą stronę... więc mam mniej pić. Ja za to codziennie czuję się jakbym miała mega kaca, suszy mnie, 2litrową butelkę mogłabym na raz wypić.
A no i przy Twoim Tymku moja wagowo wygląda na jakiś klocek. Prawie dwa kilo w 31t0d!! Zaczynam się powoli zastanawiać jak ja ją wypcham! Ale co się dziwić jak mamusia dostarcza takie ilości słodyczy

Witam porannie! za wizytujące dzisiaj!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Czuje sie nie bardzo bylam na zakupach, pozalatwiac sprawy, posprzatalam i padam w sklepie tak mi sie slabo zrobilo, ze myslalam, ze zejde :banghead:

Kupilam w rossmanie chusteczki pampers z aloesem, prawie 400 sztuk zapas na pol roku

A dnia chlopaka nie obchodze raczej dzien mezczyzny

I zauwazylam, ze jak napije sie czegos slodkiego i gazowanego (typu pepsi, 7up) to robi mi sie automatycznie niesamowicie slabo co to moze znaczyc??
Stary 2013-09-21, 14:47   #1545
NEWTREND
Rozeznanie

Rybko mój mały alergik ma uczulenie na pomidory ale surowe , po gotowanych nic mu nie jest. po surowych wygląda jak oparzony i do tego puchnie
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 14:51   #1546
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz

Jejciu jaki zamulony dzień
Chciałam się kimnąć ale nie umiem spać w dzień

Stary 2013-09-21, 14:51   #1547
Asist22
Rozeznanie

Nadrobiłam i witam się sobotnio.
Mąż właśnie wierci dziury i przyczepia listwy do sufitu. Strasznie głośno, ale wytrzymam. Zaraz chyba zacznę remanent w szafie bo już zeżarłam całe pudełko ciastek. Do później.
Stary 2013-09-21, 14:54   #1548
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
chłopaki mu pomagali choć starszy oczywiście dyskutował ostro jak to go wykorzystujemy i jaki to on nieszczęśliwy.
Ale normalnie pierwszy raz w życiu okna umył - fakt smugi są ale wybaczam. Teraz poszli na dwór bo ładna pogoda i trzeba korzystać.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

a mały latał ze szmatą i kafelki pucował i później podłogi - biedny aż mi go szkoda było ale on jest bardzo chętny do pomocy
oboje są w wieku gdzie trzeba już pomogać w obowiązkach, no coż kiedys musi się zacząć
Pamiętam jak mam uczyła nas jak się podłogę myje kiedy to było.
Są obowiązki i przyjemności.
Ty musisz odpoczywać żeby mała rosła

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Jejciu jaki zamulony dzień
Chciałam się kimnąć ale nie umiem spać w dzień

Powinnaś uczyć się ode mnie ja to o każdej porze, wszędzie i w każdej pozycji. I potrafie usnąć przy głośnej muzuce czy usypia mnie dźwięk suszarki czy odkurzacza
Stary 2013-09-21, 14:55   #1549
anulka2205
Wtajemniczenie

Nie za dużo mi się udało nadgonić. Jeden dzień i wypada człeczyna z obiegu Rybko współczuję uczulenia

Polałam się z rymowanego maratonu
Nasturacja relację z porodu też nam zrymujesz?

Wczoraj myślałam, że rodzę :mdeje: najpierw leciutki okresowy ból pleców, za jakiś czas pleców i brzycha, odpoczynek nie pomógł, no-spa też nie, skurcze były coraz silniejsze, ale bez regularności. Już chciałam na ktg gnać, ale się uspokoiło jakoś. Na wszelki wypadek mężul został jednak poinstruowany z którymi ubrankami ma po nas przyjechać

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 14:56   #1550
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość

liczą się chęci

jak ja się ciesze że sama jak palec dzisiaj nie będę siedzieć już mi na łeb pada powoli od tego wszystkiego....
nawet na wieczór mam zajęcie i towrzstwo, to balsam dla mojej psychiki

Ani

Stary 2013-09-21, 14:57   #1551
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
liczą się chęci

jak ja się ciesze że sama jak palec dzisiaj nie będę siedzieć już mi na łeb pada powoli od tego wszystkiego....
nawet na wieczór mam zajęcie i towrzstwo, to balsam dla mojej psychiki
na gołąbki przychodzą?
Stary 2013-09-21, 14:59   #1552
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie też tka pobolewa od jakiegoś czasu.

widocznie taki etap przyszedł na te bóle brzucha

remont to koszmarrrr
mój tż nieźle się wystraszył jak wróciłam w czwartek z wizyty i powiedziałam że mam rozwarcie, że jeka nie będe dużo leżeć to Lenka może zechcieć wyjść. Jutro będzie chyba całą niedziele coś robił żeby podgonić bo w tygodniu późno wraca z pracy i nie ma jak.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

takie małe zmiany a też cieszą

Kurcze co posiedze troche przed kompem to mi plecy nawalają. A tak się cieszyłam że w tej ciązy nie mam tyh bóli między łopatkami, no to już mam ciekawe jak jutro w szkole wysiedze
Ooooo no to łącze się w bólu, mnei też tak rypie między łopatkami że coś strasznego, czasami aż oddychać ciężko

Cytat:
Zapewne sklepowe pomidory są tak ulepszone, żeby ładnie wyglądały i jako tako smakowały że to od tego, jednak co własny wyrób to własny i wiadomo co w nim jest

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
a ja ledwo obiad zjadlam i takie "cudownosci" ogladam

bidulka :/ a ile Ci sie utrzymuje taka wysypka pozniej? kwestia godzin,dnia...czy dluzej?

a ja zrobilam z mezem rajd po sklepach,pokupowalam troche drobiazgow (mini kosmetyki do torby do szpitala),mam zamiar dzis chociaz w polowie spakowac ta torbe,bo jakos tak lekko sobie podeszlam do tego tematu-a 3tyg,zostaly z haczkiem

dostalam zaproszenie na te warsztaty o ktorych pisalyscie-bezpieczny maluch,no i mam dylemat,z jednej strony bym sie przeszla,ale kurcze,2,5h wysiedziec-sporo. Nie pamietam co pisalyscie niestety (nie bijcie ),ale generalnie warto czy tak sobie?pomijajac juz szanse wygrania fotelika, bo ja nie mam szczescia nigdy w takich rzeczach,wiec raczej o tym nie mysle. jak z wiedza wyniesiana z tamtad,jak z gratisami?
Nie tak non stop są przerwy 10cio minutowe, przynajmniej na Mamo to ja były więc na tych pewnie też są bo to na tej samej zasadzie

My już w Zawoi, na chwilkę się dorwałam do laptopa. A jutro jedziemy odwiedzić koleżankę ze studiów która urodziła chłopaczka pod koniec czerwca
Może mi sie uda jeszcze dzisiaj odezwać ale nie obiecuję, Miłego weekendu mamusie.
Babku, Lineczka udanej zabawy, wytańczcie się jeszcze póki można. Ja ostatnio na dwóch weselach pod rząd dałam radę. A ile się komplementów nasłuchałam

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 15:00   #1553
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
weszłam na laptopa tyle zeby Wam cos pokzac.....

http://www.youtube.com/watch?v=WijEHQWGfI4&noredirect=1
mój mężu podsłuchał jak puściłam i teraz mówi, że mu po głowie chodzi xD\

Cytat:
Avocado jest tłuste

Robilam raz z mięsem mielonym i to bardziej się opłaca, więcej się idzie najeść, ale mięso nie wołowe, a ze świnki, lepiej nam smakuje i ogólnie nie jest suche

Dzisiaj misja kuchenna... od prawie 3 lat nie jadłam gołąbków
ide wyciągnąć tate z pokoju i idziemy gotować. Musze mieć męską ręke na wykrojenie głąba, ach, ślina mi leci aż na łóżko
ja dzisiaj się porywam na pierogi ruskie ciekawe czy mi wyjdą

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 15:07   #1554
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
na gołąbki przychodzą?
nie, nie, tż kończy dzisiaj o 14 bo o 6 zaczynał.
jego zmiany od 11 do 7, czasem do 9 mnie dobijają
obiad dla naszej 4 tylko - ja, mały, tż i tata

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość

ja dzisiaj się porywam na pierogi ruskie ciekawe czy mi wyjdą
na pewno, trudne nie są do zrobienia, mmm też bym powcinała, z cebulką i boczkiem :ślina:

Ani

Stary 2013-09-21, 15:09   #1555
Dzastin08
Wtajemniczenie

Hej,wpadłam się przywitać i uciekam

Magalska,świetne zdjęcia!
gratuluję udanych wizyt i super,że maluszki przybierają.

A propo snów mi też się śnił poród..i jakoś tak się przestraszyłam,że to już niedługo...
W ogóle w nocy się kręciłam,rano skurcz łydek,dłonie mi drętwieją wrrr
Dziś u Nas słoneczko i 19 stopni więc pojechaliśmy z Tż na cmenatrz trochę ogarnąć..., wróciłam i nogi mam jak z waty więc sobie odpoczywam..

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 15:15   #1556
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
moje torbiele, zwlaszcza lewa strona to większe chyba niz glowa mojego dziecka. w ciąży rosną mi jak szalone, jak ciasto drożdżowe
wewnątrz.
A gdzie masz te torbiele jeśli mogę zapytać? Nie masz żadnych bóli od nich? A co z porodem, nie będą przeciwwskazaniem do sn?

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
No o frytki z octem mi chodzilo.
Fuuuuj

Forum.
A mi to nawet smakowało, taki nowy, ciekawy smak. Jadłam też na wyspach chipsy z octem, normalnie się nimi zajadałam

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
W takim razie za udaną wizytę i zwolnienie

Cytat:
hehhe się boje jak to będize jutro bo mam 9 godzin zajęć.

za wizyte

kobieto
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dzień dobry

udanej wizyty, ładnie rośnie Helenka

Forum.
Cytat:
30
Taszanta- za wizyte

Dzięki dziewczyny

Byliśmy na mieście poodbierać zakupki dla Helenki i jeden zonk

Kupiłam na ebay kombinezon, o taki:
http://www.c-and-a.com/be/nl/shop/pr...Jacks/106299/1

Od prywatnej osoby, ale nieużywany, z metką.
No i otwieram paczkę a tam na rękawie w takim widocznym miejscu wielka plama, ale to nie taka plama, że ktoś w sklepie, w domu pobrudził i da się sprać itp., ale taka brązowa, kwadratowa, widać że to wada fabryczna. Babsko nic na ten temat w aukcji nie pisnęło, zdjęcie było duże, całego kombinezonu i z daleka, no i jak się teraz przyglądam i wiem że tam ta plama jest to ją widzę, ale przecież nikt nie ogląda zdjęć rzeczy opisanych jako nowe pod kątem plam i uszkodzeń

Podejrzewam że kobieta kupiła to gdzieś za bezcen jako uszkodzony i teraz szuka frajera, żeby to komuś wcisnąć. No nic, TŻ napisał oburzonego maila i czekamy, odsyłanie też bez sensu, bo koszty przesyłki to wyjdzie tyle samo co cena kombinezonu

Edytowane przez Taszanta
Czas edycji: 2013-09-21 o 15:16
Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 15:26   #1557
jezzka
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość

Czuje sie nie bardzo bylam na zakupach, pozalatwiac sprawy, posprzatalam i padam w sklepie tak mi sie slabo zrobilo, ze myslalam, ze zejde :banghead:

Kupilam w rossmanie chusteczki pampers z aloesem, prawie 400 sztuk zapas na pol roku

A dnia chlopaka nie obchodze raczej dzien mezczyzny

I zauwazylam, ze jak napije sie czegos slodkiego i gazowanego (typu pepsi, 7up) to robi mi sie automatycznie niesamowicie slabo co to moze znaczyc??
Może poleż, odpocznij? Po takiej nocce z bólami przyda Ci się trochę odpoczynku!

Taszanta - wg mnie jeśli ta wada bardzo rzuca się w oczy a nie było nic o tym wspomniane na aukcji to powinna Ci zwrócić i za kombinezon i za przesyłkę. Skąd się tacy ludzie biorą?

Edytowane przez jezzka
Czas edycji: 2013-09-21 o 15:28
jezzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 15:43   #1558
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy

Taszanta, prawy jajnik i lewy jajnik. Ile teraz mają mm nie wiem, ostatni raz 42 lewy i 36mm prawy, ale polożna mówiła po "macaniu na oko" że teraz są o wiele większe, po skanowaniu dowiem się ile dokładnie mm i co z SN....

Ani

Stary 2013-09-21, 15:51   #1559
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Może
Taszanta - wg mnie jeśli ta wada bardzo rzuca się w oczy a nie było nic o tym wspomniane na aukcji to powinna Ci zwrócić i za kombinezon i za przesyłkę. Skąd się tacy ludzie biorą?
No pierwszy raz mnie coś takiego spotkało

Cytat:
Taszanta, prawy jajnik i lewy jajnik. Ile teraz mają mm nie wiem, ostatni raz 42 lewy i 36mm prawy, ale polożna mówiła po "macaniu na oko" że teraz są o wiele większe, po skanowaniu dowiem się ile dokładnie mm i co z SN....
Ja też mam właśnie na jajniku, u mnie tak umiejscowiona, że kwalifikowała się jako wskazanie do cc, ciekawe co powiedzą o twoich
A powiedz mi jeszcze-pytałaś/ będziesz pytać czy ewentualnie jak by było cc to nie będą ci ich przy okazji usuwać?

Która się bawiła kupionym wózkiem? Ja dziś kupiłam karuzelę do łóżeczka, nie mam jeszcze łóżeczka, ale przywiesiłam na koszu z praniem- i tak muszę przeprać, bo używana- no w każdym razie jak przechodzę obok to sobie włączam muzykę, na szczęście jestem sama w domu, wiec nikt nie widzi co robię

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 15:54   #1560
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie!

Cytat:
Może poleż, odpocznij? Po takiej nocce z bólami przyda Ci się trochę odpoczynku!

Leze i sie nie ruszam slabo mi do tego .. dobrze, ze juz zrobilam co mialam zrobic moge bezkarnie lezec i czekac na tz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości