Panny Młode 2015 cz. 7 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-21, 19:31   #4201
lolusl
Japońska rzepa

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
No niiiieeee hahaha. My kiedys mielismy jechac do Babci na 2 tygodnie wakacji, to Rodzice musieli nam spakowac caly komputer stacjonarny lacznie ze skanerem i drukarka. Pozyczylismy od Babci 50zł, zeskanowaliśmy, przypielismy na zylce i kladlismy na chodniku . A jak ktos sie schylal po to 50zł to wciagalismy linke .
O,to ja przylepiałam grosza na ulicy

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
a w weekendy miało być mniej pisania.. no nic, nei chce mi się nadrabiać.
właśnie wróciłam z zakupów, butki kupione i nawet Tż sobie kupił. musieliśmy jechać do innego CH bo w Forum było pudełko z moim rozmiarem a buty się im zgubiły ale pojechaliśmy do tego drugiego i był większy wybór i nawet Tż wybrał, a raczej ja wybrałam bo on sobie szukał, ja tam przyszłam i mi się rzuciły jedne w oczy i od razu myśl "ooo w tych mu będzie super!" ale nim je przymierzył to ubrał 4 pary które jemu się podobały najbardziej i sam przyznał, że do dupy na nodze wyglądają mimo, że na półce fajnie. No i przymierzył te przeze mnie wybrane i stwierdził, że są świetne i mógł je od razu przymierzać (ale mu się średnio na półce nie podobały więc zostawił na koniec ) . I się ze mnie śmieje, że ja mam jakiś dar do wybierania rzeczy na oko. I dla siebie i dla niego bo rzadko zdarza mi się przymierzyć coś co później odkładam bo nie pasuje

swoją drogą szukałam jeszcze sweterka i nie ma.. jakiś deficyt sweterkowy mają w każdym sklepie
Pokaż buty,prosim !
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 19:32   #4202
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Pokaż buty,prosim !
w końcu kupiłam te co wczoraj wstawiałam od Lasockiego jakie one przeraźliwie wygodne i ciepłe...

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 19:33   #4203
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
O,to ja przylepiałam grosza na ulicy

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Pokaż buty,prosim !
Ja grosza przypadkiem połknęłam.... mama mi potem kazała pić dużo kefiru, żeby przeleciał szybko . Oooo ale strasznie się bałam jak połknęłam gumę Donald, albo pestkę jakąś! bałam się, żę mi sklei brzuch i umrę, albo że zacznie drzewo mi w brzuchu rosnąć!
Stary 2013-09-21, 19:38   #4204
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Ja grosza przypadkiem połknęłam.... mama mi potem kazała pić dużo kefiru, żeby przeleciał szybko . Oooo ale strasznie się bałam jak połknęłam gumę Donald, albo pestkę jakąś! bałam się, żę mi sklei brzuch i umrę, albo że zacznie drzewo mi w brzuchu rosnąć!
Bo straszyli tym Jeszcze skórką od pomidora.
It never fails.
Stary 2013-09-21, 19:44   #4205
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdy pomidorów nie lubiłam, co z nimi było?
Stary 2013-09-21, 19:47   #4206
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość

To ja miałam kiedyś podobnie - stanęłam u babci na balkonie i zaczęłam wniebogłosy śpiewać "Któryś za nas cierpiał rany" Wyobrażałam sobie, że wszystkie starsze panie przyjdą i będą śpiewać razem ze mną, ale zamiast tego przyszła babcia turlając się ze śmiechu i mówiąc, że nie ma Wielkiego Postu, bo jest czerwiec
Hahaha.. masakra!!! xD starsze Panie które się pomodlą z Tobą xD

Padłam z wami dziewczęta haha xD
Stary 2013-09-21, 19:49   #4207
magda_mjt
Zakorzenienie

Ciekawe jakie obecne dzieci będą miały wspomnienia.... "w 2013 dostałem tableta na 3 urodziny! to był czad" ehhhh... w ogóle te dzisiejsze dzieci to małe materialiści. Ale wiecie co? Ja mojego 2-letniego bratanka uczę już od kilku miesięcy mówić "daj ojro" hahaha i kiepsko mu wychodzi, jakby nie chciał . Ostatnio w ogóle przebił wszystko! Był w stanie już mówić "daj ojro", więc tak o pytam "powiedz kotek" - "kotek", "powiedz piesek" - "pesek", "powiedz daj ojro"... chwila ciszy "ne ma" hahahaha normalnie wszyscy leżeli ze śmiechu pod stołem .

Edytowane przez magda_mjt
Czas edycji: 2013-09-21 o 19:51
magda_mjt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 19:53   #4208
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Ja nigdy pomidorów nie lubiłam, co z nimi było?
że się skórka do żołądka przyklei i nigdy nie odejdzie,będzie się nawarstwiać i się umrze

Cytat:
Ciekawe jakie obecne dzieci będą miały wspomnienia.... "w 2013 dostałem tableta na 3 urodziny! to był czad" ehhhh... w ogóle te dzisiejsze dzieci to małe materialiści. Ale wiecie co? Ja mojego 2-letniego bratanka uczę już od kilku miesięcy mówić "daj ojro" hahaha i kiepsko mu wychodzi, jakby nie chciał . Ostatnio w ogóle przebił wszystko! Był w stanie już mówić "daj ojro", więc tak o pytam "powiedz kotek" - "kotek", "powiedz piesek" - "pesek", "powiedz daj ojro"... chwila ciszy "ne ma" hahahaha normalnie wszyscy leżeli ze śmiechu pod stołem .
Zgadzam się Moja 2 letnia kuzynka z kolei ostatnio ze szczegółami nam opowiadała,,gdzie jej tata trzyma kasę A że mój tato z kolei uwielbia podpuszczać,więc wyszło to tak,że sikaliśmy po nogach jak ona się wkręcała. Chyba z pół godziny tłumaczyła,rysowała mapę na kartce i w ogóle
It never fails.
Stary 2013-09-21, 19:59   #4209
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
że się skórka do żołądka przyklei i nigdy nie odejdzie,będzie się nawarstwiać i się umrze

Zgadzam się Moja 2 letnia kuzynka z kolei ostatnio ze szczegółami nam opowiadała,,gdzie jej tata trzyma kasę A że mój tato z kolei uwielbia podpuszczać,więc wyszło to tak,że sikaliśmy po nogach jak ona się wkręcała. Chyba z pół godziny tłumaczyła,rysowała mapę na kartce i w ogóle
O maaaamo, takich rzeczy to nie słyszałam . Ale kto wie? może ktoś mi tak nagadał i przez to pomidorów nie jadam

Hahaha, dobre . Mój Bratanek jest mega mądry, ale tak średnio jeszcze mówi . Kojarzy bardzo dużo, czasami odpowie na coś, ale żeby tak bardziej rozmawiać to jeszcze nie , ale w sumie ostatnio ponad miesiąc temu go widziałam... a kolejny raz za mieeesiąc niecały (czy mówiłam, że mega się ciesze? ).
Stary 2013-09-21, 20:04   #4210
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
w końcu kupiłam te co wczoraj wstawiałam od Lasockiego jakie one przeraźliwie wygodne i ciepłe...
to super gratuluje zakupu
Cytat:
oj tak! straszyli tymi pestkami i skórkami :P a ja pomidora lubię ze skórką i rzadko w sumie obieram :P

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Hahaha, dobre . Mój Bratanek jest mega mądry, ale tak średnio jeszcze mówi . Kojarzy bardzo dużo, czasami odpowie na coś, ale żeby tak bardziej rozmawiać to jeszcze nie , ale w sumie ostatnio ponad miesiąc temu go widziałam... a kolejny raz za mieeesiąc niecały (czy mówiłam, że mega się ciesze? ).
często chłopcy zaczynają mówić później niż dziewczynki

Ja za moimi siostrzeńcami tak tęsknie!!!
A najmłodszy podobno też już tak fajnie mówi! widziałam go ostatni raz w maju.... nie było okazji później a ma też niecałe 3 latka i dopiero teraz zaczął mówić :P wcześniej był leniem bo wolał pokazać na migi :P
Stary 2013-09-21, 20:17   #4211
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
to super gratuluje zakupu

oj tak! straszyli tymi pestkami i skórkami :P a ja pomidora lubię ze skórką i rzadko w sumie obieram :P

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

często chłopcy zaczynają mówić później niż dziewczynki

Ja za moimi siostrzeńcami tak tęsknie!!!
A najmłodszy podobno też już tak fajnie mówi! widziałam go ostatni raz w maju.... nie było okazji później a ma też niecałe 3 latka i dopiero teraz zaczął mówić :P wcześniej był leniem bo wolał pokazać na migi :P
Uhhh, ja mojego też uwielbiam . Wręcz mam obawy, którymi się już z Mateuszem podzieliłam- co jeśli w przyszłości nasze dziecko nie będzie tak fajne, jak mój bratanek? Mefiu też go strasznie lubi i ciągle powtarza, że świetny malec . W ogóle lubię patrzeć jak się z nim bawi , strasznie pozytywnie mnie to na przyszłość nakręca . No i ogólnie... aaaaaaaaaaaa za 26 dni jade do mojego małego księciunia I w ogóle to dzisiaj całą drogę na zakupy w myślach tworzyłam dialogi po niemiecku , co by małemu wstydu w przedszkolu nie narobić .

Czas edycji: 2013-09-21 o 20:23
Stary 2013-09-21, 20:34   #4212
okaro
Zadomowienie

co do zakupow - szukalam dzis czarnych spodni eleganckich w maire-zadne dzinsy- na rozmowe, ktora czeka mnie w poniedzialek.Kosztowaly 99 zł :O:|:P Może dla wiekszości to śmieszne pieniadze, albo normalna cena, ale ja nigdy nie kupuje spodni powyzej 60zł:P Co wiecej, to spodnie z butikowego sklepu na rynku (nie mylic z targiem) i co najwazniejsze- nie lapią bialych pyłków, na tym mi najbardziej zalezało. chciałam jeszcze kozulowa bluzkę kupić do tego, ale... pustki w portfelu zostały

W sumie takie spodnie kupuje sie raz na wiele lat, akurat bedzie na jakies eleganckie wyjscia:P

Edytowane przez okaro
Czas edycji: 2013-09-21 o 20:40
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 21:21   #4213
magda_mjt
Zakorzenienie

Mam od jakiegoś czasu pewną kwestię w sumie ślubną, której nie mogę rozwiązać. Są słodkie stoły, bardzo często na nich są jakieś draże, czy inne cukierki, w konkretnych kolorach. Gdzie takich szukać i jak ich szukać? Bardzo podobają mi się właśnie pełne słoje kolorowych drażetek, ale totalnie nie umiem znaleźć gdzie je można dostać . Chyba, że są to np. zwykłe draże wrzucone do barwnika spożywczego? Jak myślicie?

Ok, już nie ważne zrobiłam mega research i znalazłam już

Czas edycji: 2013-09-21 o 21:53
Stary 2013-09-21, 22:31   #4214
mariamarysienka
Zakorzenienie

Jaka cisza z wieczora Wszystkie na imprezach, to i nie ma komu pisać

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 22:41   #4215
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cześć kobitki

Dzisiaj dzielnie wstałam o piątej i wybrałam się z lubym na grzyby.... masakra,więcej grzybiarzy niż grzybów, tyle się nachodziliśmy a ledwo z 20 grzybów uzbieraliśmy. Pierwszy raz miałam taką sytuację, masakra... nie jeżdżę na grzyby często, ale jak już raz na rok się wybiorę to mogłabym mieć chociaż frajdę ze zbierania

Cytat:
Napisane przez germanistka1988 Pokaż wiadomość
ufff, ja dziś wstałam wcześnie jak na sobotę (i końcówkę urlopu, wolne mam już tylko do środy...), właśnie czekam aż wyschnie mi lakier na paznokciach i za godzinę jedziemy do Warszawy na ... TOP GEAR LIVE - to jeden z ulubionych programów motoryzacyjnych mojego TŻ i jedyny, który ja jestem w stanie obejrzeć (nawet przeczytałam część książki gospodarza - Jeremy'ego Clarksona); przy okazji zwiedzimy stolicę (nie byłam tam ponad 10 lat) i odwiedzimy mojego kuzyna może któraś z Was też się wybiera?
To nawet ja czasem lubię to obejrzeć najlepsze są te ich wyprawy po świecie, nawet moje auto raz "testowali" w Iraku, lubię to, choć samochody średnio mnie interesują

Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
hej

przyszłam się w sumie tylko przywitać, bo się ogarniam na to wesele.
Za jakieś pół godz TŻ ma po mnie być i jedziemy, bo wesele w rodzinnych stronach TŻta.
Więc do wtorku mnie tu nie będzie, bo dopiero wtedy wracamy
Baw się dobrze
Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Mnie zastanawiają tylko gwiazdki, które teraz widzę przy niektórych nickach jak zjedzie się na dół i patrzy się na to, kto aktualnie jest na wątku, jedne nicki je mają, a inne nie
VIVA, ty nasz przefudstwo ;D
Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
No nie będę taka Ale w tej chwili jest to nie tylko ex
ex to jak zwykle, przyczajony tygrys jestem ale mnie nie ma

Cytat:
O,a propos piosenek,to moja siostra jak przyszedł Mikołaj do przedszkola i kazał zaśpiewać piosenkę (miała 3 latka) to odśpiewała "Ludu mój ludu" w pełnej wersji . Mikołajowi szczena opadła,bo dzieci inne mu wlazkotki waliły
nie mogłam z tych waszych dziecięcych wypadków, ale to mnie rozwaliło do reszty ja kiedyś chciałam być "chora" i przyłożyłam termometr do żarówki, który pękł i potem szybko zbierałam rtęć rękami, żeby mama nie widziała, teraz jak o tym pomyślę to za łeb się chwytam

Cytat:

swoją drogą szukałam jeszcze sweterka i nie ma.. jakiś deficyt sweterkowy mają w każdym sklepie
Ejjjj...bo teraz się im ubzdurało na te krótkie bluzeczki i sweterki. Jak w tym chodzić, skoro to ledwo pępek przykrywa?

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 23:23   #4216
okaro
Zadomowienie

To ja tez się pochwalę akcentem muzycznym:P
Może nei do końca, ale...
Majac 6 czy 7 lat- moj brat 9- wzięłam sobie pamiatke komuniisw. mojego brata ktora dostał. One był takie ladne, uroczyste z rysunkami obrazkami religijnymi, modlitwami, psalmami i takie tam.
żeby nikt mi nie przeszkadzał- czyli brat:P (razem pokoj), poszlam do wc, zamknelam klape, zamknelam drzwi,z apalilam swiatlo, siadlam na zamknietej desce, otworzylam ta ksiazke i.. wszytkie tekty ktore tam były zaczelam spiewac w formie psalmu, tak jak to robią lektorzy czy ministranci w kosciele xD.

A jeszcze lubiłam zamykać sie w lazience, brałam szminke mamy, malowalam na scianie(mielismy blachy wiec się latwo zmywalo) wzór lwiatka z krola lwa (to co rafiki namalowal na skale czy drzewie), w mydelniczce meiszalam gesto mydlo bialy jelen z woda, owijalam się recznikiem i robiłam rytuał: maczałam kciuk w tej miksturce i przeciągałam go w miejscu czoła 'lwiatka' i mówiłam przy tym: Simba.... - tak jak mowil Rafiki.

Dodam, ze miałam 4,5 roku:P
Stary 2013-09-22, 00:04   #4217
mariamarysienka
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 7

Umieram z tych waszych opowiesci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I love you
I will
I do
Stary 2013-09-22, 00:14   #4218
Malwina_89
Zakorzenienie

Iixi mogłabyś jeszcze raz wstawić link do tych butów, ci je kupiłaś? Na komórce nie mogę znaleźć

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 00:36   #4219
magda_mjt
Zakorzenienie

Doobranoc
Stary 2013-09-22, 09:14   #4220
okaro
Zadomowienie

dziewczyny jak wygladały wasze rozmowy kwalifikacyjne? Jutro mam rozmowe z szefową, ale nic nie mówiono o rozmowie kwalifikacyjnej tylko "porozmawiamy na spokojnie". Ale wolę sie przygotować:P
Stary 2013-09-22, 10:18   #4221
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja nigdy nie zapomnę jak byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w znanej sieciówce ubraniowej i ze 3 pytania były w stylu "Dlaczego chcesz u nas pracować, co ci da praca u nas?" bla bla bla. Za każdym razem miałam ochotę powiedzieć: "Bo potrzebuję kasy, ale dla zachowania pozorów powiem wam o ogromnej satysfakcji i poczuciu spełnienia ważnej misji przez sprzedawanie ciuchów"

I love you
I will
I do
Stary 2013-09-22, 10:25   #4222
okaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie zapomnę jak byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w znanej sieciówce ubraniowej i ze 3 pytania były w stylu "Dlaczego chcesz u nas pracować, co ci da praca u nas?" bla bla bla. Za każdym razem miałam ochotę powiedzieć: "Bo potrzebuję kasy, ale dla zachowania pozorów powiem wam o ogromnej satysfakcji i poczuciu spełnienia ważnej misji przez sprzedawanie ciuchów"
nie wiem po co pytanie 'co ci da praca u nas' : jak to co, pieniadze xD, dobrze o tym wiedza ;P
Stary 2013-09-22, 10:51   #4223
iixi
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Iixi mogłabyś jeszcze raz wstawić link do tych butów, ci je kupiłaś? Na komórce nie mogę znaleźć
proszę http://ccc.eu/pl/woman/catalog/lasocki/318227

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 11:03   #4224
existence
Zakorzenienie

cześć
piłam wczoraj wszystko na raz i nie mam kaca jak nie ja
ej obczajcie sytuację siedzicie sobie na imprezie w mieszkaniu, jest tak jakoś po północy a nagle w okno puka granatowy kij od mopa w białe paski dla mnie to było epickie

magda
ja Ci raz takie draże chyba fioletowe wkleiłam i mnie olałaś co znalazłaś w końcu?
Stary 2013-09-22, 11:17   #4225
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Ja wczoraj umówiłam się w knajpce z koleżanką i mój TŻ miał po mnie przyjść ze swoim przyjacielem. I przyszli, mój luźno ubrany TŻ z przyjacielem w kowbojskim kapeluszu, okularach i gitarą z dwiema strunami Oczywiście kolega uraczył nas i wszystkich innych swoim wyjątkowym repertuarem A to będzie nasz świadek...

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 11:26   #4226
Malwina_89
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Dziękuję Ci dobra kobieto

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 11:27   #4227
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Dziewczyny jutro z Tz wyjeżdżamy więc juz się żegnamy i do zobaczenia w sobotę

e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 11:30   #4228
okaro
Zadomowienie

Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 7

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4293258 9]Dziewczyny jutro z Tz wyjeżdżamy więc juz się żegnamy i do zobaczenia w sobotę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

a gdzie jedziecie? jakies wakacje sobie teraz odbebniacie?
Stary 2013-09-22, 11:33   #4229
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
Ja wczoraj umówiłam się w knajpce z koleżanką i mój TŻ miał po mnie przyjść ze swoim przyjacielem. I przyszli, mój luźno ubrany TŻ z przyjacielem w kowbojskim kapeluszu, okularach i gitarą z dwiema strunami Oczywiście kolega uraczył nas i wszystkich innych swoim wyjątkowym repertuarem A to będzie nasz świadek...

ale nie da się grać na gitarze z 2 strunami

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4293258 9]Dziewczyny jutro z Tz wyjeżdżamy więc juz się żegnamy i do zobaczenia w sobotę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
udanego wypoczynku
Stary 2013-09-22, 11:34   #4230
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
a gdzie jedziecie? jakies wakacje sobie teraz odbebniacie?
Gdańsk. Całe wakacje spędziłam w pracy i na praktykach na polu doswiadczalnym :/

e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości