ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-21, 14:47   #2491
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Dzień dobry!

Dziś z TŻtem zrobiliśmy 2 słoiki grzybków w occie szaleństwo.
Na grzyby wprawdzie wybieramy się jutro dopiero, ale już nie mogliśmy się doczekać i kupiliśmy oboje trochę na bazarku wyszło na to, że za dużo na obiad będzie no to najmniejsze do słoiczków
Stary 2013-09-21, 14:47   #2492
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

jak spam to spam w dobrej wierze

Ja polazłam do ciuchbudy i apteki zakupiłam aspargin , pomieszam go ze slow-magiem..moze to zniweluje te skurcze i kłucia w II fazie. Ciagle coś tam czuje i mnie to irytuje bo nie moge zapomnień,nie skupiac sie na 'macicznych' sprawach.
Dalej mnie głowa boli wezme solphadeine i się połoze na poł godzinki z kotuchami,
Mąz wróci za godzine wiec zaraz jaja ugotuje do tego zurka mojego exprerymentalnego
Dnia miłego Wam zyczę
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 14:48   #2493
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Posprzątałam,zrobiłam i wywiesiłam pranko, wymyłam szafki w kuchni i lodówkę,starłam kurze.. dałam dzieciom obiad, a teraz dam jeść najmłodszemu terroryście

Jak Ty to robisz\ ???
Stary 2013-09-21, 14:50   #2494
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość

Jak Ty to robisz\ ???
to sie nazywa dobra organizacja i zarządzanie czasem + rodziną
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 15:09   #2495
kooocur
Zakorzenienie

Zaprosiłam Was do nowej grupy na FB.

Będę ją wieczorem uzupełniać.. poproszę też Was o zaproszenie do niej Waszych znajome....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 15:14   #2496
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość

Jak Ty to robisz\ ???
Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
to sie nazywa dobra organizacja i zarządzanie czasem + rodziną
Jestem cyborgiem

A tak na poważnie to im więcej obowiązków tym więcej czasu mam dla siebie

U mnie dzień wygląda tak:
Rano pobudka.....szykowanie 2 łobuzów do szkoły( ciuchy,picia,kanapki), w tym samym czasie Tymkowi daje jeść, ubieram siebie i Tymka.. jednocześnie poganiając 2 starszych bo się ociągają jak nie wiem..
Kiedy już oni przy drzwiach to Tymek się albo obrzyga albo walnie kupe
Na biegu przebieram i wylatujemy. Zaprowadzam starszych do szkoły i wracam do domku. Tymek idzie w kime, a ja jem śniadanie,pije kawe/herbate i wtym czasie siedzę sobie z Wami

Potem naczynia, ewentualne pranie,zamiatanie,obiad.. i wychodze po zerówkowicza do szkoły( oczywiście po uprzednim nakarmieniu Tymka i wyszykowaniu go )

Wracamy do domku. Jemy z dzieciakami obiad i reszte dnia zmulam przy kompie,kręce się po chacie i robie jak coś trzeba...

Później wieczór... mąż kąpie Tymka, dzieciaki same wskakują do wanny. Ja ubieram małego i karmie a mąż robi kolacje.

I dalej WIzaż

Ogólnie da się wszystko pogodzić póki co, chociaż nie powiem bywa ciężko

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 15:19   #2497
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
20.09 o godz. 13.55 przyszedl na swiat Julek. Mierzy 55 cm, wazy 2920g. Porod ekspres - niecala godzina od pojawienia sie bolesnych skurczow Czujemy sie dobrze. Zdjecie wstawie do K po wyjsciu ze szpitala
GRATULACJĘ!!!

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Julek Pszczoua Super, cały dzień na Was polowalam GRATULACJE!!!! Fajnie, że tak szybko się odezwałaś
Czekamy, jak wrócicie do domciu!!!
Dzastin, teraz Twoja kolej!!!

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Dziewczyny moje kochane, ja zapewne znikne gdzieś do sr-czw. Mam troszkę na głowie...
Pozdrawiam, myślami jestem z Wami!!! Trzymajta się!!!
Ale ten czas leci, już moja kolej?!
Zostało mi jeszcze 5 tygodni.

A my jesteśmy z Tobą myślami i 3mamy mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Xylogel- najlepszy! Ale trzeba uważąć, żeby się nie uzależnić, bo nawet jak katar ci się skończy to będziesz miała uczucie zapchanego nosa jak nie zapuścisz kropelek. Używam go od 6 lat.. ale nie uzależniłam się

Witam i oznajmiam, że tż wczoraj wyjechał.
Byłam u gina w czwartek i okazało się, że piękny pęcherzyk jest więc jeszcze działaliśmy. A będę sobie duphaston brała przez 4 miechy teraz bo się po nim dobrze czuję. Na razie tyle.
Drugą noc niewyspana jestem i boli mnie głowa.. Wyjeżdzał o 3:30 rano, a pakowałam rzeczy do 22, jeszcze ostrzygłąm go i poszliśmy o 12 do łóżka, Tż stwierdził, że nie opłaca mu się nawet kłaść do łóżka, ale poprzytulaliśmy się, dobrał się do mnie i zasnęłam chyba o 2 rano, pobudka o 3 żeby tż wstał, pożegnać się i w kimę... o 7 obudzili mnie robotnicy docieplający mój blok AAAAA!!!!!!! Nienawidzę.
3mam kciuki aby czwartkowe barabaszki dały efekt i współczuje kiepskiej nocki...

Dzień Dobry

U Nas dziś słoneczko i cieplutko więc wybraliśmy się na cmenatrz trochę tam ogarnąć..
Niedawno wrociliśmy i nogi mam jak z waty więc sobie odpoczywam

Miłej soboty

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 16:13   #2498
kwitka13
Zadomowienie

hejka baby,
ale u nas słooonko
pszczoua gratuluję, buziole dla ciebie i Juleczka

Dziś rano musiałam zawieźć na lotnisko moją mamę, bo wracała do domu i co? I dostałam mandat
Jestem Miecio - demon prędkości znacie tą reklamę?

Wróciłam do domu dałam wszystkim jeść i poszłam spać NA 3H!!!
Teraz wszyscy czekają na spóźniony obiad, bo oczywiście jak matka nie wstawi do doopa zbita i z głodu umieramy. Faszerowana papryczka

alee boli mnie krzyż

sija
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 16:29   #2499
cebulova
Zadomowienie

Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Wróciłam z grzybow o 14. Nazbieralismy malutko, nie wiem czy na sosik dla nas dwojga wystarczy. Grzybki już obgotowane.
Ugotowalam bialy barszcz. Zjedlismy i teraz leze, bo mnie plecy tak bola, ze ani siedziec ani stac.

Lady kciuki za ten pęcherzyk. Oby był szczesliwy a jak wróci mąż to pochwalisz sie mu rosnacym brzuszkiem

Dzastin, tak tak Twoja kolej niedlugo, potem Skierka, Lilith, Iza, ja, Elunka, Santom, mmmrau, nastepnie bedzie Linka i Lady, Kejthx, zaraz potem Maru i Kwitka, Anteria hmmmmmm..... O kim zapomnialam? :p

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 17:47   #2500
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Zapomniałam się pochwalić - zaczynam dzisiaj 18tc czyli 5 m-c

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 18:08   #2501
IsiaG
Zadomowienie

Ja tak na krótko, bo gościa mam. Koleżanka przyjechała nacieszyć się Lideczką

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
dzien dobry
ja poki co szybkie pytanie do Luny, nadrobie pozniej
wiem , ze Ty podawalas sab simplex. mozesz mi powiedziec w jakich dawkach? i wiesz od jakiego wieku mozna to podawac? pytam bo mam ten lek z ulotka po niemiecku a w razie wu wole wiedziec Dziekuje
Ja dawałam 13 kropli. Od kiedy to nie wiem, mała miała 2 miesiące jak zaczęłam jej podawać.

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość

Głowa mnie zaczyna boleć po tym martini...ciężki to alkohol bo to vermuth i po nim zawsze mnie ćmi skonczyłam dopieszczac dom , czekam teraz na meża z obiadem , bo dopiero dzis wraca z delegacji
czas na sniadanie...jajecznica na szyneczce z pieczarkami!
Ale go rozpieszczasz....po takim dojeniu to mu się należy.

Zrobiłam grochówkę taką fest, gesta, aromatyczna, pachnąca, oraz rogaliki krucho-drożdżowe. Mniam...

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 18:40   #2502
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość

Witam i oznajmiam, że tż wczoraj wyjechał.
Byłam u gina w czwartek i okazało się, że piękny pęcherzyk jest więc jeszcze działaliśmy. A będę sobie duphaston brała przez 4 miechy teraz bo się po nim dobrze czuję. Na razie tyle.
Lady w takim razie wielkie kciukasy,zeby za 9 miesiecy byly efekty!

Isiu ja staram sie jesc wszystko,wychodze z zalozenia,ze w ten sposob po czesci przyzwyczajam malego i widze,ze nie ma jakis alergicznych reakcji.Wypijam raz dziennie capuccino,czasem jem czekolade i pije rano i wieczorem herbate.Wydaje mi sie,ze lepiej teraz dac poczuc dziecku np "smak" orzechow,zeby pozniej lepiej tolerowalo.Wiadomo wszystko w granicach rozsadku i bacznej obserwacji dzieciatka po zjedzeniu.Aaa i ostatnio tak mnie ciagnie do coli i przyznam sie,ze podpijam czasem male lyczki.Nie wiem co sie porobilo,ja nigdy nie przepadalam za cola.To chyba wina mojego TZa,bo on czasem pije.
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 18:51   #2503
cebulova
Zadomowienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Brawa za 5 m-c! Ja 1.10 zaczne 6
A Iza ktory dzis tydz? 27?

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Ja tak na krótko, bo gościa mam. Koleżanka przyjechała nacieszyć się Lideczką

Ja dawałam 13 kropli. Od kiedy to nie wiem, mała miała 2 miesiące jak zaczęłam jej podawać.

Ale go rozpieszczasz....po takim dojeniu to mu się należy.

Zrobiłam grochówkę taką fest, gesta, aromatyczna, pachnąca, oraz rogaliki krucho-drożdżowe. Mniam...
O jacie jacie! Isia rob kawke, lece do ciebie na rogaliki

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Lady w takim razie wielkie kciukasy,zeby za 9 miesiecy byly efekty!

Isiu ja staram sie jesc wszystko,wychodze z zalozenia,ze w ten sposob po czesci przyzwyczajam malego i widze,ze nie ma jakis alergicznych reakcji.Wypijam raz dziennie capuccino,czasem jem czekolade i pije rano i wieczorem herbate.Wydaje mi sie,ze lepiej teraz dac poczuc dziecku np "smak" orzechow,zeby pozniej lepiej tolerowalo.Wiadomo wszystko w granicach rozsadku i bacznej obserwacji dzieciatka po zjedzeniu.Aaa i ostatnio tak mnie ciagnie do coli i przyznam sie,ze podpijam czasem male lyczki.Nie wiem co sie porobilo,ja nigdy nie przepadalam za cola.To chyba wina mojego TZa,bo on czasem pije.
Z takiego zalozenia tez wychodze. Z tego co slyszalam, np w GB nie ma czegos takiego jak dieta matki karmiacej. Oczywiscie tak jak mowisz, wszystko w granicach rozsadku.

Pospalam troche i czuje sie jak wypluta teraz...

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-21, 20:04   #2504
Sophia_1
Zadomowienie

Elunka

Dolaczam sie do akcji spam: matko jak mnie glowa boli

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 21:03   #2505
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem cyborgiem

A tak na poważnie to im więcej obowiązków tym więcej czasu mam dla siebie

U mnie dzień wygląda tak:
Rano pobudka.....szykowanie 2 łobuzów do szkoły( ciuchy,picia,kanapki), w tym samym czasie Tymkowi daje jeść, ubieram siebie i Tymka.. jednocześnie poganiając 2 starszych bo się ociągają jak nie wiem..
Kiedy już oni przy drzwiach to Tymek się albo obrzyga albo walnie kupe
Na biegu przebieram i wylatujemy. Zaprowadzam starszych do szkoły i wracam do domku. Tymek idzie w kime, a ja jem śniadanie,pije kawe/herbate i wtym czasie siedzę sobie z Wami

Potem naczynia, ewentualne pranie,zamiatanie,obiad.. i wychodze po zerówkowicza do szkoły( oczywiście po uprzednim nakarmieniu Tymka i wyszykowaniu go )

Wracamy do domku. Jemy z dzieciakami obiad i reszte dnia zmulam przy kompie,kręce się po chacie i robie jak coś trzeba...

Później wieczór... mąż kąpie Tymka, dzieciaki same wskakują do wanny. Ja ubieram małego i karmie a mąż robi kolacje.

I dalej WIzaż

Ogólnie da się wszystko pogodzić póki co, chociaż nie powiem bywa ciężko
PodziwiamChciała bym też tak dać rade.
Cytat:
Gratki
Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Brawa za 5 m-c! Ja 1.10 zaczne 6
A Iza ktory dzis tydz? 27?
Tak,dziś zaczynamy 27 tc

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 22:12   #2506
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Iza no to

Byłam u siostry Grześka, dostałam od niej dużo ciuszki, ale ona chce żeby jej potem oddawać jak dziecko wyrośnie. Niektóre są już od rozmiaru 74 więc muszę wynieść na górę. A niektórym 56 pewnie nawet nie wykorzystam bo już tyle mam

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-21, 22:12   #2507
IsiaG
Zadomowienie

Spam dla Linki .

Koleżanka pojechała, jutro wpadnie sister z famili i psem. Kot się schowa i nawet wąsa nie wychyli.

Bazile zgadzam się, że wszystko powinno się jeść, ale ja sobie stopniowo pozwalam na rozszerzenie diety, bo jednak niemowlę do 3 miesiąca życia jest bardzo wrażliwe a po co męczyć brzuszek? Także ja sobie na smażone pozwoliłam po 3 miesiącu życia, powoli orzechy zjadam. łykam sobie od męża po łyczku kawy, bo mam taaaką ochotę na kawkę.

Brawa za tygodnie

Idę spać kochane.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 09:05   #2508
pszczoua
Zakorzenienie

Dziekujemy za gratulacje Nie wiem kiedy bede w stanie Was nadrobic wiec wybaczcie ze tak tylko o sobie.

Dzisiaj prawdopodobnie wychodzimy do domku. Julek jest bardzo grzeczny, od razu zalapal o co chodzi ze ssaniem, mleczko tez sie produkuje. Maly daje mi wypoczac, praktycznie budzi sie co 2-3 godz possie pol godzinki i dalej grzecznie spi Jest idealnie Marze tylko o tym zeby moc juz usiasc bo synus urodzil sie na Supermana - z raczka przy glowce. Takze tam na dole mam troche szwow...
Stary 2013-09-22, 09:20   #2509
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Dziekujemy za gratulacje Nie wiem kiedy bede w stanie Was nadrobic wiec wybaczcie ze tak tylko o sobie.

Dzisiaj prawdopodobnie wychodzimy do domku. Julek jest bardzo grzeczny, od razu zalapal o co chodzi ze ssaniem, mleczko tez sie produkuje. Maly daje mi wypoczac, praktycznie budzi sie co 2-3 godz possie pol godzinki i dalej grzecznie spi Jest idealnie Marze tylko o tym zeby moc juz usiasc bo synus urodzil sie na Supermana - z raczka przy glowce. Takze tam na dole mam troche szwow...
Super że synek taki grzeczny

Stary 2013-09-22, 09:21   #2510
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz

Cytat:

Super się to czyta!
Widzę,że Twój Julek w bojowym nastawieniu wychodził na świat:-D tak jak Tymek, też z rączką przy główce:-/
Ale miałam taką super położną,która jak to zobaczyła to powiedziała: Justyna mały się rodzi razem z rączką, więc słuchaj teraz mnie jak chcesz mieć tyłek cały;-)

W miarę;-) słuchałam,ona naciągała mnie tam na dole i obyło się bez szycia.

Jednak z pierwszym synem byłam nacinana więc znam ten ból:-*

Witam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 09:23   #2511
teorema
Wtajemniczenie

Cześć.

Ależ mnie boli kręgosłup. Od zawsze mam problemy z odcinkiem lędźwiowym, ale teraz normalnie od tego siedzenia przy kompie po prostu zdycham. Dobrze, że kobieta w ciązy może pracować tylko 4 godz dziennie przy kompie...

A dziś chyba my na grzyby, o ile się pogoda nie zepsuje.

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 09:31   #2512
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Och, i znowu powtarzam - życzę sobie takiego dziecka
Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Cześć.

Ależ mnie boli kręgosłup. Od zawsze mam problemy z odcinkiem lędźwiowym, ale teraz normalnie od tego siedzenia przy kompie po prostu zdycham. Dobrze, że kobieta w ciązy może pracować tylko 4 godz dziennie przy kompie...
ja jakbym w pracy powiedziała, że chcę tylko 4 h dziennie pracować przy kompie to by mi kazali przychodzic na 4 h i płacili połowę pensji

dzień doberek

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-22, 09:48   #2513
cebulova
Zadomowienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:

Nie moge sie doczekac fotek Julka Bardzo fajnie, ze taki spokojny synus,oby tak dalej. Mam nadzieje, ze moj tez bedzie taki. Podobno ja bylam taka jako noworodek
No i wspolczuje tego szycia, ale to rzadko sie zdarza obejsc bez szwow, nawet jesli idzie sama glowka.

Cytat:
Super się to czyta!
Widzę,że Twój Julek w bojowym nastawieniu wychodził na świat:-D tak jak Tymek, też z rączką przy główce:-/
Ale miałam taką super położną,która jak to zobaczyła to powiedziała: Justyna mały się rodzi razem z rączką, więc słuchaj teraz mnie jak chcesz mieć tyłek cały;-)

Jednak z pierwszym synem byłam nacinana więc znam ten ból:-*

Witam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Niezla ta polozna hahaha

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Cześć.

A dziś chyba my na grzyby, o ile się pogoda nie zepsuje.
Tez mnie kregoslup boli. Na poczatku sam krzyz, potem na wysokosci lopatek, a teraz to juz chwilami caly lacznie z tym miejscem gdzie plecy koncza swoja szlachetna nazwe :p

Witam niedzielnie i leniwie. Zaraz sobie trzasne kawke, bo nie moge sie dobudzic. Raz w tygodniu pozwalam sobie na taka parzona w kawiarce. Pozniej idziemy do rodzicow na obiadek.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-22, 10:24   #2514
_Kluska_
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:

Cytat:

Jednak z pierwszym synem byłam nacinana więc znam ten ból:-*.
Da się? Da się! Tylko z opowieści koleżanek słyszałam, że ciężko o położną która umie uratować krocze..

Cytat:
ja jakbym w pracy powiedziała, że chcę tylko 4 h dziennie pracować przy kompie to by mi kazali przychodzic na 4 h i płacili połowę pensji :
Nie mogą tego zrobić jeśli nie mogą Ci zagwarantować miejsca do pracy bez kompa na pozostałe 4h to muszą płacić normalną pensję.

Teorema, Cebula, współczuję bólu kręgosłupa powiem Wam, że też to miałam jak jeszcze pracowałam - już po 2h ledwo siedziałam z bólu ale przestałam pracować i przeszło jak ręką odjął! Okazało się, że kluczem jest częsta zmiana pozycji, trochę posiedzę, pochodzę, popływam czasem, jak wracam do domu poleżę - i nie boli

Miłego dnia

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 11:00   #2515
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe c

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

Nie mogą tego zrobić jeśli nie mogą Ci zagwarantować miejsca do pracy bez kompa na pozostałe 4h to muszą płacić normalną pensję.
Tak samo jak muszą mnie zwalniać na badania i wizyty u lekarza Ja jestem realistką, pracuje u prywatnego pracodawcy w kraju zwanym Polska, więc sorry ale nie wierze w takie coś jak "nie mogą" albo "muszą"
poza tym na umowie mam najniższą krajową a biorę więcej do ręki, więc średnio mi się opłaca dochodzić

Druga sprawa - kończy mi sie umowa 17.12.2013 wiec muszę udowodnić że zasługuję na powrót do pracy.

Przeżyłam prace w przychodni za 700 zł, pracę w sklepie pon-sob w międzyczasie studiując.
Byłam w sklepie w piątki 5.30 - 8, jechałam do szkoły, wracałam do sklepu o godz. 16-17 i siedziałam do 22.30. W sobotę powtórka. A w dni wolne oddawałam koleżankom godziny, które za mnie stały.
wiec ta praca jest moją wymarzoną, no i lubię sprzedawać ubezpieczenia więc chcę wrócić

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-22, 11:19   #2516
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczk

Cytat:
Tak samo jak muszą mnie zwalniać na badania i wizyty u lekarza Ja jestem realistką, pracuje u prywatnego pracodawcy w kraju zwanym Polska, więc sorry ale nie wierze w takie coś jak "nie mogą" albo "muszą"
poza tym na umowie mam najniższą krajową a biorę więcej do ręki, więc średnio mi się opłaca dochodzić

Druga sprawa - kończy mi sie umowa 17.12.2013 wiec muszę udowodnić że zasługuję na powrót do pracy.

Przeżyłam prace w przychodni za 700 zł, pracę w sklepie pon-sob w międzyczasie studiując.
Byłam w sklepie w piątki 5.30 - 8, jechałam do szkoły, wracałam do sklepu o godz. 16-17 i siedziałam do 22.30. W sobotę powtórka. A w dni wolne oddawałam koleżankom godziny, które za mnie stały.
wiec ta praca jest moją wymarzoną, no i lubię sprzedawać ubezpieczenia więc chcę wrócić
Ach, a ja jakoś 'czas nieokreślony' przyjęłam za pewnik i kasą też rozumiem, w tym przypadku prawo prawem a życie życiem
Jak się nad tym zastanowiłam to i ja mimo, że teoretycznie mogłam egzekwować te 4h dziennie to tego nie zrobiłam z lojalności do firmy. Wystarczy, że pracowałam po przepisowe 8h, nie zostawałam nadgodzin a już klient poskarżył się mojej dyr, że mam dla niego mniej czasu i nie podoba mu się, że kontaktuje się z nim mój asystent jakbym była 4h to dopiero byłby dym

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 12:18   #2517
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny które nie dawno robiły remonty mam pytanie.Wpadło nam z tżtem do głowy żeby przemalować dwie ściany w sypialni na czerwono i na tym zrobić jakiś biały napisTylko tż się boi że nie możemy teraz malować bo mały i się nawdycham.Czy wy normalnie przebywałyście w mieszkaniu,czy znikałyście na dzień-dwa?

Stary 2013-09-22, 13:07   #2518
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które nie dawno robiły remonty mam pytanie.Wpadło nam z tżtem do głowy żeby przemalować dwie ściany w sypialni na czerwono i na tym zrobić jakiś biały napisTylko tż się boi że nie możemy teraz malować bo mały i się nawdycham.Czy wy normalnie przebywałyście w mieszkaniu,czy znikałyście na dzień-dwa?
Ja bylam w mieszkaniu, nawet troszenke pomagalam mezowi. Teraz farby nie sa az tak toksyczne jak kiedys. Ja bym nie popadala w paranoje. Luzik

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-22, 13:14   #2519
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ja podobnie jak Cebula siedziałam z męzem i mu dotrzymywałam towarzystwa.
Jedynie jak malowal rurki od grzejników za bardzo dawało i nie wchodziłam tam

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-22, 13:17   #2520
cebulova
Zadomowienie

Aaa jeszcze co moge polecic. Jak przeszkadzaja smrody to teraz Dekoral ma farby co pachna a nie smierdza. Malowalismy szarym dekorala w sypialni i rzeczywiscie zapach inny.

A ja rosnę i rosnę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości