|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
no no, talent, to mulina?
chcialabym taki Przypomniałaś mi o kocyku, musze swój wyprać
|
#1653 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
|
|
|
|
#1654 | |
|
Rozeznanie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
ale juz nie gadam o jezeniu,bo dzis mam dzien w trybie odkurzacz,ciagle bym cos chciala zjescIde chyba wziac kapiel,Tymus tak sie dzis rozpycha,ze az zaczyna bolec,pewnie podejmuje proby obrocenia sie,ale wg.mnie marne szanse,normalnie czuje jego glowe pod zebrami,az mi sie ciezko siedzi:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Wow,robi wrazenie,pewnie megapracochlonny? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
z włóczki
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie ja sie tylko witam wieczorowa pora,nadrobilam Was ale ze odpisuje z telefonu meza to nie cytuje bo okropnie nie lubie z telefonu.
Najwazniejsze tylko dzidzia ciesze sie ze jestes w domu,maly jest silny I waleczny Dla Aliski jutro wazny dzien bedzie ![]() Dobranoc brzuchatki
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
piękne dzieło Cytat:
dla mężula Zmywam się powoli... Dobrej nocy brzusie i mamusie |
|
|
|
|
#1659 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jest tu jeszcze ktos ?
Fajnei ze nie szalalyscie ja wyszlam z mama na zakupy , potem sie zasiedzialam i nie dawno do domu wrocilam .. Cytat:
no i mialam zamiar je zrobic , ale zostawie to na jutro .. Planuje je zrobic z kasza gryczana zamiast ryzu , zobaczymy co wyjdzie ![]() Cytat:
Ja tylko w swoim lozku , przykryta koldra po szyje , bez wzgledu na to jaka pora roku i tylko w nocy . Nie ma opcji zebym pospala o innej porze dnia , chocbym nie wiem jak byla padnieta ![]() Oby moje dziecko odziedziczylo po tacie spanie , tu ! juz! teraz! w kazdej pozycji ! Cytat:
Maly oddycha sam wiec ogromnymi krokami idzie do przodu Ja nadal trzymam kciuki I moge sobie tylko wyobrazic reakcje Aliski na braciszka ![]() BUzioki Cytat:
Mysle ze ludzie ktorzy odbieraliby Twoj porod - nie zapomnieliby go do konca zycia Cytat:
W czerwcu zeszlego roku okazalo sie ze wylazal nastepna ale wtedy mi juz lekarz powiedzial ze jak planuje dziecko mam jej nie ruszac . Wiem ze nadal jest , ale polska gin mowila ze w 90% po porodzie znika . O zadnym pekaniu mi nikt nie mowil ![]() Cytat:
A to ? http://www.youtube.com/watch?v=Ohj5vVuqpXo albo to ; http://www.youtube.com/watch?v=3Czgg1SjiEE ja tylko z dziecinstwa ja kojarze
|
|
#1660 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Mam stresa...co kilka minut nam skurcze takie bolesne ale nie jakoś tragiczne ale boli.wzielam nospe ale nie pomaga...
|
|
|
|
#1661 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
i to strasznie swędzi i takie placki sie z tego robią.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
No miałam gości na obiedzie- wszyscy zachwalali a mi średni smakował.. ale potem sie wszyscy tak zgadali zagadali i chłopy zaczęły pić tak ze 2x0,7 na 3 obalili, a teraz mój śpi. a ja cierpie z powodu bólu zęba, ale nie wiem czy jest sens teraz to zaczynać. CZY PO PORODZIE MOGĘ MIEC WSZYSTKIE ZABIEGI DENTYSTYCZNE ZROBIONE? przy kp? O kurde, jak coś to pisz!!
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
ANTIBIA ? Lepiej?
Mnie tez boli ale jeszcze nie tak zeby nospe brac .. Prdeszlo Ci cos? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1663 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy X
I jak? Przeszlo??
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Trele w PL mowia często żeby w terminie donoszonym jednak nie brać już no-spy żeby nie wyciszyc prawidłowej akcji.
A może oni Ci jednak zly termin wyliczyli? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Dzień dobry
Po 6 obudzili mnie na ciśnienie i już nie mogę zasnąć, bo w nocy przywieźli dziewczynę i stęka trochę ![]() Dobrze, że chociaż popsałam wcześniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przeszło czy coś się zaczyna?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-22 o 07:55 |
||
|
|
|
#1667 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Cześć z rana w niedziele, która nie obfituje w słońce co dla mnie osobiście jest ciężką, osobistą porażką.
Antibia, Trele...jak tam? Lepiej? Przeszło? Dzidzia genialne wieści, super, super. Mnie wczoraj cały dzień nie było, najpierw zakupy później gości mieliśmy było fajnie, jednak na noc już nie było fajnie...bo niestety powrócił koszmar z bardzo niemiłymi dolegliwościami kobiecymi...i boli.
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, Antibia, Trele- jak tam? przeszło?
Yyy. WITAM porannie ;D Śniło mi sie ze krowa mnie goniła nie mogłam spac do 3 oglądalam jakegoś gościa co gotował i od tamtej pory jestem głodna;/ a ja nawet kromki chleba w domu nie mam... Wiecie co, tak sobie myslę ze u nas to faktycznie moze być ta zima taka sroga. Rano jak wstałam to nie dość że mgła taka ze bloku naprzeciw nie widziałam to na termometrze 6 stopni
|
#1669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro muszę o wszystko wypytać. Ja papierów kompletnie żadnych nie mam, bo z kręgosłupem poszłam do lekarza dopiero na początku ciąży, kiedy zaczął solidnie doskwierać - a z racji ciąży nie mogą zrobić żadnego rtg. Także tylko jest u lekarza kartoteka, ale żadnych specjalnych badań nie mam. Dowiem się jutro co i jak, a potem pogadam z ginem na wizycie. Łudzę się jeszcze, że Nina w ostatniej chwili się obróci i będzie po temacie ![]() Ja tam się w ogóle boję narkozy ![]() ![]() Cytat:
W dodatku w szpitalu, w którym będę rodzić, nie praktykuje się kangurowania. Ciekawa jestem, po jakim czasie mąż będzie mógł zobaczyć małą ![]() Cytat:
![]() U nas chyba dopiero w ostatnim tygodniu, jak się jeździ sprawdzać do szpitala. A tak to nie Prześliczny! Cytat:
![]()
|
|
#1670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do Trele i jej terminu...nie chce martwic,ale moze sie okazac,ze jednak cierplowscia trzeba...w zeszly wtorek na SR polozna mowila,ze teraz u pierworodek raczej sa porody o terminie lub minimalnie po niz wczesniej, a z tego co kojarze to Trele ma termina na 28-go tak...Majeczce cieplutko w srodku to sie nie spieszy
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo po prostu Majka nie chce wyjść bo jej wygodnie i czuje sie bezpieczniej
|
|
#1673 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, witam się z ranka.
Obudziłam się dzisiaj niewyspana i z kaszlem który mi się nie podoba. Wczoraj byli u nas znajomi i zapaliliśmy grilla było ciepło i przyjemnie ale chyba mnie coś zawiało. Mam nadzieję, że przejdzie. |
|
|
|
#1674 |
|
Wtajemniczenie
|
ania zdrowiej..ja tez katarzysko mam wczoraj wypilam pol szklanki radlera jablkowego z lodowki i wierzycie ze przeszlo
?a ja jutro mam usg !!!
w oczekiwaniu na corenke Edytowane przez malinka123108 Czas edycji: 2013-09-22 o 09:16 |
|
|
|
#1675 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1676 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z kawką
![]() Lilith piękny kocyk! dzidziadziumdzia super,że tak ładnie się wszystko zaczyna układać
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zadomowienie
|
Ryba- ale miałaś sen, a ja to miałam na zywo, mieszkałam przez jakiś czas z moją mama na wsi i spotkała ta przygoda mojego TŻ. wracajac ze sklepu musielismy przez pole przejsc, a tam pasly sie dwie krowy jedna z nich rzucila sie na mojego i zaczela go gonic i miala dosc dlugi łańcuch. ale padlam ze smiechu , rzebyscie widzialy jak mój uciekał z tymi siatami przez te pola i to jeszcze zaorane hihihihi
dzidzia- jak dobrze że z dzidzia jest ok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj wieczorem mnie cmilo jak na okres, teraz tez troszenke ale to wszystko jest takie hohoho dalekie .. I nie trwa dlugo , bo w ciagu dnia wczoraj np mialam spokoj .. Moja mama tez mowi zebym nospe pod podloge schowala bo wycisze akcje - wiec chyba tak zrobie U mnie termin na 28.09 wyliczony na podstawie skanu w 12 tc I juz pozniej nie ruszany.. Polski gin mierzac dziecko ostatnie dwa razy powiedzial ze sklania die blizej 20.09 ale to juz nie taka roznica nie? Tutaj wszystkie moje znajome rodza po terminie I to czasem nie pierworodki ... Nic mi nie pozostalo jak pic ta malinowa miksture I czekac dalej Do terminu 6 dni. Ciekawe co z Antibia? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny, Antibia, oby wszystko było ok i to nie był poród jednak ![]() Trele, Ty to chyba ostatnia urodzisz ![]() A ja dzisiaj nie w sosie głodna jestem a tż dopiero do sklepu poszedł lepiej, aby mięli rogaliki lub bułki mleczne bo zniszczę ich... i do tego swędzi mnie znów tam... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

na lepsze mam nadzieję
ja wyszlam z mama na zakupy , potem sie zasiedzialam i nie dawno do domu wrocilam .. 
no i mialam zamiar je zrobic , ale zostawie to na jutro .. Planuje je zrobic z kasza gryczana zamiast ryzu , zobaczymy co wyjdzie

O zadnym pekaniu mi nikt nie mowil
),ale generalnie warto czy tak sobie?pomijajac juz szanse wygrania fotelika, bo ja nie mam szczescia nigdy w takich rzeczach,wiec raczej o tym nie mysle. jak z wiedza wyniesiana z tamtad,jak z gratisami?

Ehhh.. skomplikowane to wszystko.