|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dla pozostałych dzieciaczków
|
||
|
|
|
#2162 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Witam dziewczyny...dołączam do grona szczęśliwych mamusiek
W środę 18.09 o 15 urodziłam Antoninę Poród odbył się SN... Antosia ważyła 3390 g i ma 56 cm dostała 10 punktów Jest największym cudeńkiem jakie mogłam sobie wymarzyć!!!
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy to jest w porzo? http://www.tarnowiak.pl/ogloszenie/4...arzen-w-sklad/
|
#2164 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ni czekamy cierpliwie z Tobą![]() Cytat:
![]() co do wagi rozumiem doskonale, bo u mnie w 6 tyg - 6 kg a naprawdę dbam o zdrowie, o dietę, nie mam już na to wpływu. przecież nie zacznę się głodzić.Cytat:
Cytat:
![]() to już drugi maluszek na wątku który wraz z rączką powitał świat ![]() Cytat:
nie wierzę ze ten czas tak szybko leci, wszytskiego naj maluszkiCytat:
gratulacje
|
|
#2165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
gratulacje mamusiu!!!
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś dopiero 36tc. Czyli wchodzimy w 37 tc. Maaamo ile to jeszcze !
Idę kończyć prasowanie tetry i lecę do mamy na ploty bo mąż mi na mecz wybywa a w domu syf i znając siebie zamiast się niedzielnie zrelaksować to bym szurała na szmacie. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- gratulacje!!!!!!!!!! |
|
|
|
#2168 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam jak nadrobić tylu stron
![]() W czwartek 19.09 o 15.35 urodziła się Zuzia ![]() ![]() Miałam na KTG w czwartek iść, jednak zanim wyszłam z domu poszłam do WC a tak zobaczyłam zielone wody, a więc od razu do szpitala pojechaliśmy. O 12 miałam rozwarcie na 1 cm i byłam kandydatką do CC. Podłączyli mnie do KTG jednak skurcze nie wychodziły, ale tętno było ok. Poszłam potem pod prysznic a tam...... masakra... skurcze od razu co 2 min, siedziałam tam chyba z godzinę i nie miałam już siły. Kazałam TZ iść do położnej że ja chcę znieczulenie, przyszła i mi mówi że musi być rozwarcie 4 cm i że zbada mnie i jak coś to zadzwoni. Bada a tam już 7 cm! I że niespodziewała się że tak szybko będzie. I mówi że zanim przyjdzie anestezjolog to troche potrwa i że narazie mi da zastrzyk jakiś i mam iść do wanny. Poszłam, posiedziałam 20 min, i mówię że chyba czuję parte. Ona że niemożliwe, przecież ja tam weszłam niedawno. Zbadała mnie w wannie i mówi że TŻ ma mnie szybko wyciągać, ona idzie łóżko rozładać, bo czuje główkę. Potem 20 min partych, które były dla mnie ulgą bo już tak nie bolały. I już była Zuzia z nami Zleciały się wszystkie położne i 2 lekarzy. TZ mi strasznie pomagał, masował, trzymał jak nie miałam siły przejść gdziekolwiek.Musieli mnie naciąć, bo poród postępował szybko i nie zdążyła odpowiednio naciągnąć mieśni w ciągu 2 godzin. Mówiła potem że dziwnie jej się wpisuje: 12 - rozwarcie 1 cm, 14.30 - 7 cm, 15.00 - parte. I że w szoku że 1 dziecko i że tak szybko. Od wczoraj już jesteśmy w 3 w domku, mam tylko trochę problemów z karmieniem. AAAA i dziewczyny, czy któraś z Was miała problem z tym, że dziecko nie mogło się załatwić?? Co mam takiemu maluchowi 3 dniowemu zrobić?? Mi dawali w szpitalu żelazo i mała ma teraz straszne problemy ![]()
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
KAMA1987 gratulacje!! Faktycznie ekspres
super ![]() Ale nie robiła od wyjścia? Czy się przy tym męczy? Z łagodnych to probiotyk, np. BioGaia. Z bardziej inwazyjnych odciąć kawaleczek czopka glicerynowego dla dzieci i do pupy albo termometr w pupe, ale z tymi dwoma skonsultowalabym z polozna/pediatra i tylko jeśli kilka dni nie robi.
|
|
#2171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Wczoraj rano robiła, od tego czasu nic. O 14 ma przyjść moja mama, pracuje z takimi maluchami i mówi że jak coś to jej termometr wsadzi z oliwka w pupe, bo ja sama się boje jej coś takiego robić/
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
poród rzeczywiście ekspres ![]() daj znać jeszcze ile mala ważyła i mierzyła to dopiszę na pierwszej stornie? ![]()
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
i do 12 dziennie też. Jeśli się nie męczy i nie próbuje, to bym poczekała
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Gartuluję nowym mamusiom
![]() klaski : takimi ekspresowymi porodami dajecie mi nadzieje, że u mnie tez nie bedzie tak źle Samba a u Ciebie jeszcze chwilka i Bartoszek bedzie z Wami |
|
|
|
#2175 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja z pytaniem do was a zwłaszcza do misi
pisze na biało bo to dla mnie krepujące; miałam zakładane szwy rozpuszczalne ...dzisiaj mija 10dzien i wypadł mi jeden a reszta siedzi strasznie mocno.....kiedy one wyjdą ale nie otym chciałam....a mianowicie zauważyłam że jesli chodzio połó to juz praktycznie nie krwawie ale....w momencie kiedy chce przeć na dwójeczke ....niekoniecznie musze ja robić wystarczy poprostu przeć to z pochwy ciurkiem leci mi krew mama mnie wysyła jutro do ginekoloa bo mówi że coś tam jest nie tak że jakieś naczynie nieszczelne albo coś ....a ja się wacham bo to dla mnie krepująceps gatulacje mamusie ![]() ![]() klas ki:
|
|
|
|
#2176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co 2 dni to chyba jeszcze norma i do 12 dziennie też. Jeśli się nie męczy i nie próbuje, to bym poczekałaWłaśnie się męczy, pręży i wygląda tak jakby chciała a niemogła. Masowałam już brzuszek ale to niewiele dało.
|
|
#2177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a raczej moja to supermenka Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje !!!!!!
|
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
Agabuu-serdeczne gratulacje!!Kama gratulacje!Ale ekspresowy porod!
Moja Lilka tez się pręzy i stęka tak jak Twoja.Dodatkowo wygina do tylu.Zastanawiam sie czy to normalne bo z kupkami nie ma zadnych problemów.Przewaznie po ostatnim nocnym karmieniu zaczyna sie ta cała akcja i trwa dobre kilka godzin.Mała niby wtedy spi.tzn ma zamkniete oczy co jakis czas porusza gałkami jakby byla w jakiejs fazie snu..Przechodzi jak wezmiemy ja na rece i pokołyszemy. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-09-22 o 12:07 |
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
kama i agabuu GRATULACJE
![]()
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam Wam wczoraj że młoda mi od 19 wisiała na piersi, o 00;30 myślałam, że śpi i się położyłam i o 1;00 miałam pobudkę.... i zasnęła o 3;00
nockę miałam super naprawdę a dzisiaj te chrzciny i chciałam być wyspana i ładnie wyglądać ehhhhhhi w ogóle to wezmę MM i tam jej dam.... mama mówi że nie będzie tam gdzie karmić, bo to duża restauracja i 3 przyjęcia są w jednym czasie :/ próbowałam ściągnąć laktatorem ale 20ml mi poszło z jednej piersi a jak naciskam palcami to tryska pokarm, na moje piersi nie działa chyba laktator ;p
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() samba już niedługo przytulisz synusia ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- kama gratuluję! poród rewelacja
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Idziemy do domu
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
agaabuu, kama1987 gratuluje
![]() Cytat:
Właśnie po porodzie nie byłam jeszcze u gina Mam nadzieję, że uda mi się iść jeszcze pod koniec września Tylko z kim tu Małego zostawić...Super |
|
|
|
|
#2186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kobieto! głowa do góry otrząśnij się bo tylko się dołujesz i wpadniesz w depresje po porodową bo do tego to już zaczyna prowadzić!! przecież mały dopiero co się urodził uczycie się siebie na wzajem już nie raz dziewczyny o tym pisały i nie możesz tak wciąż marudzić tylko trzeba wziąć się w garść cieszyć się że jesteście już razem a nawet jeśli nie bedzieszz miała mleka to nie koniec świata będziesz karmić mm no więc już bo tam wpadniemy i Ci damy porządnego kopniaka uśmiech i lepszy humor poprosimy !!
|
|
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() ja właśnie piekę muffinki z jabłkami ![]() a poza tym humor do d..py. Mąż od rana nie w sosie, był dla mnie strasznie niemiły od rana, popłakałam się przy śniadaniu ten do tej pory mnie nie przeprosił i zwraca się do mnie tak jak gdyby nic się nie stało...
|
#2188 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:ju pi:---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
:ju pi:
|
||
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
przykro mi.
|
|
|
|
|
#2190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

W środę 18.09 o 15 urodziłam Antoninę
), ale później zbadała i stwierdziła, ze to nie wody, bo kanał zamknięty. Na ktg 2 skurcze, hmmm...dobrze wiedzieć, ze to skurcz-nie bolało. No i jeszcze lekarz, który się łaskawie zjawił. Położna mówiła, że zrobi usg, a on mnie tylko na samolocie zbadał, powiedział,żze jestem pozamykana i zapytał czy chcę zostać na obserwacji. Nie chciałam i jutro mogę iść na urodziny i wpitalać serniczek i pizzę
5kg w niecałe 4tygodnie
a naprawdę dbam o zdrowie, o dietę, nie mam już na to wpływu. przecież nie zacznę się głodzić.
Jest idealnie, marze tylko o tym zeby moc w koncu usiasc bo Julek przyszedl na swiat na Supermana - z raczka przy glowce... Takze tam na dole mam troche szwow...
nie wierzę ze ten czas tak szybko leci, wszytskiego naj maluszki

klaski : takimi ekspresowymi porodami dajecie mi nadzieje, że u mnie tez nie bedzie tak źle
pisze na biało bo to dla mnie krepujące; miałam zakładane szwy rozpuszczalne ...dzisiaj mija 10dzien i wypadł mi jeden a reszta siedzi strasznie mocno.....kiedy one wyjdą
ale nie otym chciałam....a mianowicie zauważyłam że jesli chodzio połó to juz praktycznie nie krwawie ale....w momencie kiedy chce przeć na dwójeczke ....niekoniecznie musze ja robić wystarczy poprostu przeć to z pochwy ciurkiem leci mi krew

Mam nadzieję, że uda mi się iść jeszcze pod koniec września
Tylko z kim tu Małego zostawić...
przykro mi.