|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Mala spi, wiec sie odezwe
Jutro zalicze fryzjera, dzis zrobie domowe spa, jakbym poszla tak jak teraz to by mi zabrali Z bo wygladam tragicznie obdrapane pazury, wielki guzo-syf na srodku czola, szaara zawagrowana buzia, zarosniete brwi i tluste wlosy zwiazane w niesmiertelna kitke ![]() A na wtorek obcas, kiecka i bedzie ok.. Jakby nie bylo moje samopoczucie to polowa sukcesu Ps przytylam Tzn na wadze wiecej, a niby spodnie mi zlatuja.. A tu taki psikus ![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
to prawda z tymi kokkami, przecież moja Natka miała kolki i jak na piersi była i potem jak już na mm przeszłyśmy, po 3 mc mineły z dnia na dzień i teraz mamy jej z powrotem, ale mniejsze, słabsze na szćzescie i licze ze szybko miną
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Nie odnoszę się, bo nie mam siły mimo, że R. w domu.
Przeczytałam wszystkie Wasze rady i pomysły, dziękuję. A karmienie jej jest męczące i stresujące. Choć zachowuje się normalnie, śmieje się, bawi etc. Mamy lekarza w przychodni i lekarza prywatnie. Jutro idziemy jednak do przychodni, by dała Nam skierowania m.in. na posiew moczu, kał, USG brzucha i USG głowy w związku z tą torbielą co ma, jeśli będzie miała jakieś ale to będziemy załatwiać prywatnie badania i z wynikami udamy się do lekarza prywatnie bo tak to on pewnie nic mi innego więcej nie powie tylko zleci badania do tego prywatnie wszystkie. No i przy okazji niech ją obejrzy. Odezwę się jak będę miała jakieś wieści
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc dziś to nieco szok, że tak szybko mu się zachciało
|
|
#2135 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
)AXELLA a czego ta rozprawa dotyczy? Chodzi o małą Zu? Moja koleżanka, która jest sama z synkiem ( chłopak ją zostawił zaraz po porodzie a synka na oczy nie widział) starała się najpierw o ograniczenie praw 'ojcu' , sędzia był po jego stronie bo ten się zarzekał, PŁAKAŁ w sądzie, że on tak bardzo być tym ojcem chce a ona mu nie pozwala itp, a nawet złotówki nie połozył na małego z własnej woli tylko raz jej rzucił w twarz 20 zł jak powiedziała, że nie ma na pampersy! W końcu podjęła decyzje o całkowitym odebraniu praw i po 3 rozprawach udało się! A 'ojciec' już później na żadnej się nie pojawił co ułatwiło decyzję sedziemu i ławnikom, którzy na początku byli po jego stronie.
|
|
#2136 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mamy adpterów bo stwierdziłam, że nie będą nam potrzebne, skoro nie mamy auta i fotelik potrzbeny tylko do wizyt u lekarza (tfu tfu)no, zresztą ze stależem też za dużo gratów ![]() Jussti- no, mam nadzieję, że przesadzam ![]() możemy też kupić tanią parasolkę, jedyne co to problem jest taki, że one są przodem do kierunku jazdy.... Cytat:
dać znać co powiedział lekarz prywatnie....... |
||
|
|
|
#2137 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2138 |
|
Raczkowanie
|
dziś coś spokojne jesteście, pora obiadowa chyba
a ja sama, mężul na meczu, nie chciało mi się jechać i teraz siedzę z moimi dwiema poczwarkami ( jedno krótkowłose, drugie kudłate) i zamulam, chlip chlip jak mi samotnoooo jestem przed @, a u mnie objawy są już tydzień przed ( humorki, płacz i wściekłość na zmianę, jak mój TŻ wytrzyma mieszankę hormonów u ciężarnej chyba, że wtedy się to odwróci) i chyba sobie kawę wypiję z tej samotności, bo już posprzątałam co mogłam zajrzę do Was później
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Z spi druga godzine a mi odpadaja rece.. Od 2h kazda proba zabrania butelki z buzi powoduje ryk dobrze, ze zebow jeszcze nie ma.. Ale smoczek gdy chce dac to nieeeee... To jednorazowa taka akcja, nigdy wcześniej się nie zdazala.. Dziwne. Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
co do punktu 2. masakraaa..Motylku- nie myśl, że to refluks.. nasz też często ulewa czasem świeżym mleczkiem, a czasem takim strawionym serkiem. Ajjj... współczuję Wam tych akcji, to na pewno strasznie frustrujące ![]() oby te kompleksowe badania wykryły przyczynę i żeby udało sie temu zaradzic ![]() Cytat:
a nie możecie tam na miejscu wypożyczyć ? ![]() Cytat:
![]() będziemy trzymać ![]() Aaś- Laski już pewnie ochrzczone, ciekawe jak się bawią
|
|||
|
|
|
#2141 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety tu poza żywcem tylko primavera byłą.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Biedronerii tam nie macie? Kup sobie ze źródła Rogowiec, podobno bardzo dobra do picia. Znajomy "wtajemniczony" bardziej w wody polecał do picia, a właśnie o żywcu mówił, że nie, bo te źródła są różne.
|
#2144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
witam i najpierw skarze na Nele!
moje dziecko to zdrajczyni! woli butle od cycusiow...zmeczona po basenie, no to sily brak na ciagniecie mleczka...wiec wrzask i syrena. nawet lezki się leja strumieniami. matka rwie wlosy z lba, bo pokarmu w cycach nie ma, ojciec biegnie corke ratować butla pelna mleka. tymczasem z cyca tryska dziecku w oczy i olśnienie - rozleniwila nam się dziewczyna! przyzwyczaila się, ze mleczko może się z butli samo lac to po co ciagnac? szybka reprymenda "dziecko moje kochane. cycusie może nie sa w super formie, ale daja rade. bierz ty się do zycia, bo następnego mleka już ci nie kupimy. jak będziesz miała kieszonkowe to sobie możesz wybrzydzać. a teraz proszę jesc to co jest i cisza. blogi spokoj, Nela ciagnie i ciagnie, az odplywa w objęciach Morfeusza. ufff. maly burzuj no to się wyzalilam. czasem nie wiem czy placze, bo jest glodna czy mnie testuje. na wszelki wypadek będziemy ja jeszcze podkarmiać mm przed snem. az znow poczuje moje pelne balony ![]() na basenie jak zwykle ekstra - dzisiaj mielismy wsparcie cioci, bo ja nie mogę dzwigac, wiec był potrzebny ktoś do wkładania/wyciągania z wody. przebrania i aktywnego uczestnictwa w zajęciach, bo jeszcze mi się we lbie kreci i balam się, ze fikne do wody. w ramach pocieszenia robiłam fotki.dzisiejsze ćwiczenia: - rodzic trzyma dziecko na wyciągniętych przed sobą rękach, drugi z brzegu polewa konewką plecki dziecka (ruchami okrężnymi), następnie przechodzi do ramion. Na koniec polewa głowę dziecka i buzię (licząc powoli do dwóch). Przytulenie do rodzica. - zanurzamy dziecko 3 razy na wyciągniętych rękach (do brody), za czwartym razem odchylamy je na bok i bokiem przesuwamy/slizgamy sie po wodzie (mocząc ucho i policzek). Następnie druga strona. po tym basenie Nela jest zmeczona, ale w trakcie zajec widać, ze jest naprawdę zrelaksowana...ziewa, zajada reke, inne dzieci robia sobie aktywne pol godziny, a ona leniwiec ma wieczne SPA tatuś buja, przytula, pokazuje zabawki i inne dzieci, czasem podrzuci. czego chcieć więcej hehe. cudnie zaczela nogami przebierać pod woda - jestem pewna, ze gdyby ja tatuś puscil poplynelaby pieskiem ![]()
|
|
|
|
#2146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wynik, oby tak dalej czy planujesz też na mm przechodzić? mnie się w ogóle nie spieszy do rozszerzania ![]() Cytat:
trzymam za Wasze cycowanie ![]() zdjęcia bomba ![]() spaliśmy z Bartem dwie godziny |
||
|
|
|
#2147 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
zaczęli u nas grzać! będzie cieplutko
![]() no i jak jechaliśmy w sobotę to młody wytrzymał całą podróż grzecznie w foteliku no to nadrabiam bo ciekawa jestem co u dzielnego Flo ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i gratuluję wygranej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a wyjazdu zazdraszczam---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
uwielbiam to co łatwe i pyszne ![]() zdrowie najważniejsze ![]() fuj ![]() no i mam nadzieję że chrzest się udał!
|
|
#2148 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy Wasze bobasy wyginają główkę do tyłu ?
moja od kilku dni zaczęła robić takie "mostki" czytałam troszkę o tym i nie wiem czy to problem czy nowa chwilowa umiejętność |
|
|
|
#2149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
we srode kiedy bylam w szpitalu moja mama poszla mloda zwazyc. no i dupa - 6200 (a 2 tyg temu było 6180). dzisiaj konczy 4 miesiące. tez zauwzylam, ze na niektórych fotkach ma troszkę glowe przechylona, wiec jutro będę dzwonic do jakiejś poradni niech ja poogladaja. Cytat:
(17:38) od urodzeniowej przybrala 2270 (od wyjściowej ze szpitala 2575). może nie jest zle? a ja ciagle mam metlik w glowie? młody od znajomej przybral w tych ostatnic 2 tyg. pol kg! był taka drobinka jak się urodzil, a teraz już solidnie Nelcie przegonil. może to mm ja trochę napompuje hehe.Cytat:
bandzioch jak u pandy!Axella - już teraz trzymam kciuki za wtorek. będzie ok
|
|||
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tu znów uśmiech w stronę pearl z prośbą o przepis na brownie ![]() I. wygina, zwłaszcza przy przewracaniu się z brzucha na plecy
|
|
#2151 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najlepszego dla Neli za 4 miesiące ! Boskie fotki, piękna jest Cytat:
a teraz maczugi będę wcinać
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygina głowę do tyłu bo przecież co z tyłu to najciekawsze, zwłaszcza na cycu mi akrobacje odstawia
|
|
#2153 |
|
Wtajemniczenie
|
uhhh ale cudny weekend był!
właśnie pomroziłam marchewki z naszego ogródka ![]() tż dał małemu małą ilość jablka, to ten zaczął płakać o wiecej, coś czuję, że on nie wytrzyma do skończonego 6 ms, żarłok jeden no ale nie ma się póki co spieszyć cieszę sie że sloiczków nie będe musiała kupować bo w sumie wszystko mamy swoje i jeszcze mięsko z kury też swojskie ![]() diabli cudne fotki! zaraz robimy kąpiel i spanko do jutra! a i zamówiłam krzesełko do karmienia tzn jest w trakcie przywożenia z Gdańska, po wielu przeczytanych opiniach na ten temat wybrałam najprostsze z ikea za ok 100 zł, łatwe do umycia i bez żadnych bajerów, no i wzięłam jeszcze kilka zabawek drewnianych, dostanie na święta ![]() cya |
|
|
|
#2154 |
|
Raczkowanie
|
Laski! Powiedz tak na polsat film! ;D kocham filmy z Jennifer jak i z Matthew ;D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2155 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
diabli, ale fajnie, ze z cycem wyszlo! pieknie ustawilas Nelcie do pionu
chwila moment i cyce beda produkowaly mleka ze hoho!cos jeszcze mialam pisac, w sensie cos komentowac, ale juz nie pamietam... wlasnie wrocilismy od Florka, juz sobie ladnie spi. jego stan jest naprawde dobry i oby tak dalej szlo. wczoraj dostawal co 4 godziny 30 ml, dzisiaj mialo byc 40, ale po poludniu wychlal nawet 50 i teraz wieczorem pielegniarka pozwolila mu znow 50 ml wydudlic oczywiscie jeszcze jest mu ciezko, taki troche nietomny jest... no i trzeba uwazac na bilans plynow, raczej powoli "rozruszac" zoladek i kiszki... ale wszystko jest na dobrej drodze. dzisiaj juz podobno przeciwbolowych lekow nie dostawal - wiec maly odwyk jest... ale daje rade! noooo i pierwsza kupa pooperacyjna tez juz byla - mialam przyjemnosc ja usuwac z dupci florkowej byla taka troche czarna, a w niej takie bialawe gluto-glizdy - podobno to czarne to typowe po operacji i tych wszystkich narkotykach, a te glizdy do ta czesc kupy pochodzaca z mojego mleczka
|
#2157 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
czarne kupy to po lekach, pamiętam na praktykach w DPS niektórzy wydalali taką typową smołę ;/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Uff. Już po wszystkiemu;-) Dziewczyny jak zwykle super grzeczne. Majka spała nawet jak ją ksiądz polewał wodą:-D
Potem w knajpie trochę się rozleniwily na koniec bo co chwila ktoś je brał na ręce. I nie chciały leżeć cholery w wózku. Ale je wyprostowalismy A i jeszcze ksiądz w trakcie kazania przemianował Ale na Agate na szczęście ochrzcił już porządnie ;-)No i dla mnie niespodzianka nr 1. Przyjechała moja babcia!! Ta super fajna co ma 84 lata i jeździ rowerem do miasta 8km;-) Ciocia ją przywiozła. Ponad 200km. Aż się poplakalam jak ją zobaczyłam. Nie spodziewałam się takiej niespodzianki;-) |
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
I gratuluję udanego chrztu Diabli- kciuki za cycory i rzeke mleka, dzielna kobieto! Clo-super ze z malym lepiej, jeszcze trochę i będzie po wszystkim ![]() Zuza zasnela, czas na spa A potem kilba z grila i piwsko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

obdrapane pazury, wielki guzo-syf na srodku czola, szaara zawagrowana buzia, zarosniete brwi i tluste wlosy zwiazane w niesmiertelna kitke

i ciesz się, że woła 
07.07.2012 

jestem przed @, a u mnie objawy są już tydzień przed ( humorki, płacz i wściekłość na zmianę, jak mój TŻ wytrzyma mieszankę hormonów u ciężarnej
masakraaa..

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

chyba pierwszy raz tak strasznie i żałośnie płakał
najlepszego dla Neli za 4 miesiące ! Boskie fotki, piękna jest