|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
U mnie już stoi! No i czekamy na foty!Cytat:
Można trochę wcześniej i np. przykryć całośc duzym prześcieradłem, żeby się nie kurzyło. Ale z drugiej strony jak masz wszystko poprane i poprasowane to kwestia 10 minut, żeby ubrać, więc może to zrobić tż przed Waszym przyjazdem lub jak już dzieć będzie w domu. Cytat:
![]() Cytat:
Muszę też spróbować z herbatką i wiesiołkiem. Szczególnie jak przeczytałam jaki lekki poród miała ta dziewczyna z wrześniówek (Metal czy jakoś jak?) Cytat:
|
|
#1742 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
ale nie ma co się porównywać ja ważyłam 3800, TŻ 4000 Jeeejku, ale ten mój TŻ się powoli zbiera
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
teraz będę małemu robić literki do pokoju
![]() Cytat:
co do przesądów to i tak w nie niewierze
|
|
|
|
|
#1744 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja buty też pożyczałam od teściowej bo w swoje szpile nie weszłam ![]() jak dostanę fotki to wrzucę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a słyszałyście że kokardek czerwonych tez się nie powinno przyczepiać do wózków żeby inni nie mogli urzec dziecka? ![]() Cytat:
![]() w następną sobotę planuje wziąc płąskie buty to więcej potańczę ![]() a i powiem Wam że te rajstopy ciążowe to są mega wygodne :P tylko szkoda ze mi się porwały, będę musiała kupić drugie :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pepper mama ma talentPrzyszedł mąż to zmykam
|
|
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
Szafa zreorganizowana! Poprałam też ten materiał z leżaczka- bujaczka, bo szwagierka go nie prała i taki używany-niewyprany siedział ponad rok w worku.. No i też matę edukacyjną wyprałam. Teraz piorę zasłony do salonu, TŻ ma mi powiesić.
Coś Mały się dziś nie rusza. Rano kopnął od niechcenia dwa razy. A znam mniej-więcej jego rytm dnia i martwię, ze o "stałych" porach cisza. Kurde Kyte, ja już mam dawno łóżeczko rozłożone ![]() Nemosek- zazdroszczę! Ja też muszę do IKEI, ale póki auto u teściów, to sobie mogę chcieć... Musiałabym jechać: autobusem-tramwajem-tramwajem kolejnym-autobusem. I dojazd zająłby nam ok. 90-105minut. A autem mamy 15 I uwielbiam jedzenie w restauracji. A samo chodzenie po sklepie mnie odpręża i tak się "pańsko" czuję...
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Ktosiula na razie jest karmiony sondą. Jest za malutki żeby ssać i jednocześnie oddychać. Dostaje rureczką do żołądka.
Nie można tyle tam siedzieć. Zresztą ja i tak nie mogę z brzuchem ani wystać ani wysiedzieć. Tak na prawdę problemem jest "zwis" rozciągnietej skóry po Alisie bo bardzo ciąży ranie i jeszcze ją zasłania. Poci się wiec szczypie no i ściąga. Nie jestem w stanie się schylać, sama wstać z łóżka z pozycji leżącej, kaszleć/śmiać się, dźwigać i za dużo chodzić. Także mocno Jestem ograniczona. Ale myślę, że za tydzień będzie dużo lepiej. Przy pierwszym cieciu było dużo latwiej. A z imieniem to nie jest tak, że Ł. ustąpił, bo tu nie było kłótni. Ja nawet w szpitalu zgodziłam sie na Mikiego, nie chciałam tego ciągnąć a zależało mi, żeby miał imię. Ale nam obojgu Witek się podobał. Mniej Witold i bardziej to omawialiśmy. Ostatecznie przedyskutowaliśmy wszelkie możliwe argumenty i stanęło na Witku. Nie umiałabym naciskać-to bardzo ważna decyzja. Musi być zgoda. Rybko wpisz Wituś ![]() Myślę, że dziś uda mi się spisać wszystko to co sie działo, ale nie umiem tego odsiać dla publiki, wiec każda, ktora chce poznac historie naszego przedłuzonego, niełatwego porodu proszę o pw. Będę wysyłać indywidualnie każdemu kto się zwróci, z innych wątków też. Proszę tylko o nieupublicznianie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1748 | |
|
Zadomowienie
|
AW: Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI
Cytat:
![]() Zajrzałam dziś do was w nocy, jak nie mogłam spać, Twój poród zmobilizowal mnie do podjęcia działań w sprawie wyprawki... Chciałabym wiedzieć jak to z tą cc było, bo tu gdzie mieszkam, jest na życzenie i się na nią szykuje.. i gratulacje!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1749 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosek super, że zakupy udane
Lineczka fajnie, że się wybawiłas Antibia i jak tam? U mnie też jakoś dziwnie okresowo, raz lepiej, raz gorzej, ale ciągle wraca |
|
|
|
#1750 |
|
Rozeznanie
|
witam się po długiej nieobecności w 31 tc. 17.09 byliśmy u lekarza Nikola waży 1650 g i jest wszystko ok
Zastanawiamy się nad drugim usg 4d tylko nie wiemy kiedy będzie najlepiej czy może bliżej porodu lepiej zrobić żeby dobrze ocenić wagę itp? Podpowiedzcie Gratuluje pierwszych chłopców
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM |
|
|
|
#1751 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidzia- ja tez poprosze
![]() Wrzuce mojego z czwartkowego badania. Smieszny taki.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-23 o 15:29 |
|
|
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1754 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam tym fotkom nie wierze w 100 %-bo one tworza sie na podstawie wyliczen w sumie. Nie mam porownania do Daniela, bo z nim nie mialam takich fotek-mialam za malo wod. Ale bedzie chyba do niego podobny, bo tez ma taka okragla glowe jak on
A tak poza tym- nie wiem dlaczego moja gin co chwile mi robi te fotki-na kazdej wizycie mam takie.A za nic nie placilam. Inna ginka ostatnio nie chciala mi robic usg, bo mi sie nie nalezy, a ta robi jak tylko poprosze.Wogole super babka mi sie trafila.Naprawde mila i zawsze sobie dlugo gadamy.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-22 o 15:30 |
|
|
|
#1755 |
|
Wtajemniczenie
|
nasturcja,poprane przygotowane,nic tylko rodzic
moja kopie tez kiedy chce najchetniej kiedy ja sie poloze ,wiadomo,pewnie sie rozbudza ![]() De28 fajny dzidzius ale jakie wyrazne zdj!? cjakie to usg wogole? ja mam jutro mysle ze mi moja pani doktor pokaze wsio mimo ze na nfz
|
#1756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że są słodkie
|
|
|
|
|
#1757 |
|
Wtajemniczenie
|
iguana gratuluje udanej wizyty
dzidzius jak ladnie wazy
|
#1759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1760 |
|
Rozeznanie
|
Mój lekarz powiedział ze waga jest średnia, czyli całkowita norma -był to ostatni dzień 30 tc. Ja ważyłam 3350 myślę że moja podobnie dobije do tej wagi
Ostatnio w nocy bardzo mnie bolą biodra, między nogi wkłada duży jasiek, pod brzuch drugi no i pod głowę trzeci hehe ale ból bioder straszny, czasem mnie budzi i na drugi bok przekrecenie się nie pomaga, na wznak nie mogę leżeć bo mam wrażenie że mi krew odpływa i ciężej mi oddychać jakoś.A powiedźcie czy w ogóle jest sens kupować rożek nie usztywniony? Czy lepiej tylko usztywniony?
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM Edytowane przez iguana333 Czas edycji: 2013-09-22 o 16:07 |
|
|
|
#1761 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak bede mogla to chyba zjem z piec Ja zostawie tz przescieradlo z gumka,zeby zalozyl przed naszym powrotem do domu (chyba da rade ), a ochraniacz przed pojsciem do szpitala,reszty od pierwszych dni i tak nie bede uzywac Cytat:
sexy mama ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie ma problemu,info na pw jak cos to pisacCytat:
za wizyteCytat:
|
|||||||
|
|
|
#1762 |
|
Wtajemniczenie
|
peppermint- bo to byl moment, kiedy znow wsadzil sobie kciuka do buzi i z zadowolenia sie usmiechnal
|
|
|
|
#1763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1764 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam się niedzielnie
Nawet szybko Was nadrobiłam dziś![]() Co to rymowanki, to dziękuję wszystkim za miłe słowa ![]() Pewnie coś jeszcze sklecę, jak mnie najdzieA nasturcjawymiatasz ![]() relacja z wizyty(zdrowiej tak przy okazji) a oda do tż to już w ogóle padłam![]() super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wow ![]() mi się marzy własnoręcznie zrobiona choć czapeczka dla malucha, a nie umiemCytat:
![]() ![]() żeby to tylko chwilowe było i szybko przeszło!!!A Wczoraj były książkowe dyskusje jeszcze Ja to jestem straszny mól książkowy, zresztą jak mój mąż. "Sagę o ludziach lodu " połknęłam całą w miesiąc jak mnie parę lat infekcja za infekcją rozkładała zimową porą, polecam!! Tak samo "Pieśń lodu i ognia" G.R.R. Martina, potwierdzam, że dużo lepsze niż serial. Z fantastyki jeszcze cały cykl o Wiedźminie Sapkowskiego, seria Dragonlance(duużo tomów) i w zeszłym roku odkryta Trudi Canavan.A jak ktoś lubi akcję i zagadki kryminalne to trylogia Millenium Stiega Larssona. paulinaizabela chyba Ty pytałaś o e-booki, mogę Ci polecić stronkę z darmowymi, co prawda bardziej klasyka, a nie współczesne i działają względnie od niedawna więc ogromnego wyboru nie ma, ale jakby Cię naszło np na "Romea i Julię" to zawsze możesz poczytać ![]() http://wolnelektury.pl/
|
|
#1765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale maly ma szczescie ze urodzil sie tu a nie gdzie indziej, przy tej mamie a nie innej Cytat:
Ja w 35tc mialam USG normalne i juz nie widzialam nic , a lekarce bylo ciezko dzicko zmierzyc .. Kiepski ? JA mialam na wypasionym i wydaje mi sie ze moje fotki sa duzo gorsze od Twoich ![]() Ja nie dawno wstalam . Tak mnie spanie scielo - a nie pisalam wczoraj ze ja popoludniu nie spie ? Odlecialam na dwie i pol godziny i nadal nie moge zrozumiec o co chodzi :PBiore sie za te golabki bo mnie porod zastanie a kapusta dalej bedzie lezec
|
|
#1767 |
|
Rozeznanie
|
My w piątek mieliśmy gości, dziś też, wczoraj pół dnia z przetworami i koniec weekendu
A tak w ogóle to witamy się z Tomciem w 27 tygodniu
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u nas od wczoraj 30 tydz wczoraj kupiliśmy drzwi... jeździliśmy po wszystkich sklepach w okolicy i kupilśmy pod nosem :P i wybraliśmy się do kina ostatnio byliśmy w pierwszej ciąży :Pobejrzeliśmy "Czas na miłość" urodziło się dziecko i musiałam się powstrzymywać, bo prawie zaczęłam ryczeć jak bóbr i w ogóle córa spędziła pierwszą noc poza domem |
|
|
|
#1769 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Małż pojechał...dzwonił już, że wstawił pranko z ostatnio kupionymi rzeczami Majci
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bliżej porodu to nie będzie chyba nic widać ![]() Super masz lekarkę ![]() Cytat:
Lilith za ebookiPeppermint fajny avek |
||||
|
|
|
#1770 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Zaczęłam prasowanie i stwierdziłam że to nie takie proste jak mi się wydawało..Poprasowałam kilka pajacyków i już musiałam usiąść
Cytat:
za tydzieńCytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.

Czy zwariowałam i jest za wcześnie?
U mnie już stoi! No i czekamy na foty!

od niedawna stosuja tez akupunkture czy cos w tm stylu - wbijaja igly w duzy palec u nogi bo to podobno sciaga dziecko w dol 

mama ma talent